هدایت شده از کانون امام موسی بن جعفر علیه السلام
✅حلقه استاد هیئتی
🔘محمدحسین کریمان
🔘علی احمدی
🔘امیرمهدی پورشریف
🔘محمد کامیار چهارباغی
🔘مصطفی مهدی سومرو
🔘مجتبی رعیت زاده
🔘مهدی عرب خراسانی
🔘محمد شاهپوری
هدایت شده از کانون امام موسی بن جعفر علیه السلام
✅حلقه استاد مقدسی
🔘محسن رئیس محمدی
🔘علیرضا ملافتحی
🔘سجاد آقاقربانی
🔘محمدمهدی میرسلطانی
🔘علی باقری نژاد
🔘علی پاکدامن
هدایت شده از کانون امام موسی بن جعفر علیه السلام
✅جلسه عمومی قرآن کریم
🔘تمرین همخوانی سوره مبارکه ذاریات
🔘آموزش مباحث تربیتی و احکام
🔰🔰گزارش تصویری از اولین جلسه ی شبانه ی قرآن کریم در مسجد👆👆👆
⭕️⭕️ نکته! این جلسه در ماه مبارک رمضان، شبهای زوج در مسجد امام موسی بن جعفر علیه السلام و در شبهای فرد به صورت سیار برگزار می شود ، که نشانی آن اعلام خواهد شد✅✅
محفل جزء خوانی قرآن کریم هم اکنون در مسجد امام موسی بن جعفر علیه السلام🌹🌹🌹🌹
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸حلول ماه مبارک رمضان را به همه شما خوبان، قرآنیان، روزه داران و نمازگزاران محترم تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
♦️♦️امیدواریم علاوه بر قرائت و استماع قرآن، از معنی و مفاهیم قرآن هم بهره مند باشیم.
🔰در این ماه مبارک رمضان که همزمان با بهار طبیعت ۱۴٠۲ است بهترین ها را برای شما آرزومندیم و روزانه یک نکته از یک جز تقدیم و در پایان ماه مبارک رمضان از این سی نکته آزمون کتبی برگزار و به ✳️نفرات اول تا پنجم ✳️به ترتیب: ۲۵٠، ۲٠٠، ۱۵٠، ۱٠٠ و ۵٠ هزار تومان هدیه نقدی تقدیم خواهد شد 🎁🎁🎁انشاءالله.
🟢نکته جزء یکم. عبادت تنها راه رسیدن به تقوا
21» يا أَيُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ وَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
اى مردم! پروردگارتان كه شما وپيشينيان شما را آفريد، پرستش كنيد تا اهل تقوا شويد.
در کتاب های قانون، مواد قانون، بدون خطاب بيان مىشود، ولى قرآن كتاب قانونى است كه با روح و عاطفه مردم سر وكار دارد، لذا در بيان دستورات، ابتدا خطاب مىكند و ندا می دهد و در واقع برای مخاطب ارزش قائل می شود. البتّه خطابهاى قرآن مختلف است. گاهى براى عموم مىفرمايد: «يا أَيُّهَا النَّاسُ»*، امّا براى هدايتيافتگان می فرماید: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا»*
لازم است بدانیم هدف از خلقت جهان و انسان و وضع قوانین، تكامل انسانهاست و خداوند نیازی به تكامل انسانها ندارد.
🔺سؤال: چرا خدا را عبادت كنيم؟
🔻پاسخ: در چند جاى قرآن پاسخ اين پرسش آمده و یکی از این موارد آیه ۲۱ سوره بقره است که دو دلیل برای عبادت ذکر شده است و دلایل دیگر در سوره های دیگر
۱- چون خداوند خالق شماست. «اعْبُدُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ»
قانون خالق و مخلوق را همه پذیرفته اند که اگر کسی مخلوقی را ایجاد کرد صاحب اختیار اوست و کسی حق رأی، دخالت و دستبرد زدن ندارد.
مثلا شاعری که شعری را می سراید، نقاش یا خطاطی که اثر هنری می آفریند و ... . خود را صاحب اختیار اثر خود می دانند و اثر را مطیع فرمان خود.
اگر مایل باشد شعرش را به زیور طبع و نشر بیاراید، می آراید و الا نه. نقاش و خطاط اگر دوست داشته باشد اثرش را هدیه دهد، هدیه می دهد و اگر بخواهد بفروشد برای کسی حق منع و رد وجود ندارد و ...
جالب است بدانیم حتی مشركان خالق بودن خدا را پذيرفته بودند ولى باز هم از اطاعت و عبادت او سر باز زدند.
ناگفته نماند ؛ عبادت انسان، هدف آفرينش انسان است نه هدف آفريننده. خداوند نيازى به عبادت ما ندارد، اگر همه مردم زمين كافر شوند او بىنياز است: «إِنْ تَكْفُرُوا أَنْتُمْ وَ مَنْ فِي الْأَرْضِ جَمِيعاً فَإِنَّ اللَّهَ لَغَنِيٌّ ...» «سوره ابراهیم آیه ۸» چنانكه اگر همه مردم رو به خورشيد خانه بسازند يا پشت به خورشيد، در خورشيد و نور افشانی اش اثرى ندارد.
⭕️۲- رسیدن به مرحله تقوا و بهره مندی از پاداش ها و قرب الهی:
با اينكه عبادت خدا بر ما واجب است، چون خالق ماست، ولى بازهم در برابر اين اداى تكليف، پاداش مىدهد و اين نهايت لطف اوست لذا در پایان آیه می فرماید لعلکم تتقون. باشد که تقوا پیشه شوید و هر کسی با تقوا شد از نعمت های الهی بهره مند خواهد شد.
یکی از شبهاتی که امروزه مطرح می شود آنست که طبق آخرین آیه سوره حجر «وَ اعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّى يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ» يعنى عبادت كن تا به يقين برسى، اگر کسی به مرحله یقین رسید دیگر نیازی به عبادت و نماز که سمبل عبادت است ندارد.
سؤال: آيا اگر كسى به يقين رسيد، نمازش را ترك كند؟!
پاسخ: اگر گفتيم: نردبان بگذار تا دستت به شاخه بالاى درخت برسد، معنايش اين نيست كه هرگاه دستت به شاخه رسيد، نردبان را بردار، چون سقوط مىكنى. كسى كه از عبادت جدا شد، مثل كسى است كه از آسمان سقوط كند به علاوه كسانى كه به يقين رسيدهاند مانند رسول خدا و امامان معصوم، لحظهاى از عبادت دست برنداشتند.
بنابراين مراد آيه، بيان آثار عبادت است نه تعيين محدودهى عبادت.
در روایات انواع عبادت بیان شده است از جمله در روایتی امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودند:
إن قوما عبدوا الله رغبة فتلک عبادة التجار و إن قوما عبدو الله رهبة فتلک عبادة العبید و إن قوما عبدوا الله شکرا فتلک عبادة الأحرار
«نهج البلاغه فیض الإسلام حکمت ۲۲۹»
مردمى به شوق بهشت خدا را پرستيدند، اين عبادت بازرگانان است و مردمى از ترسش پرستيدند اين عبادت بردگان است و مردمى هم به خاطر شكر و قدردانى او را پرستيدند و اين پرستش آزادگان است و بهترين عبادت.
امیدواریم که بندگی ما به درگاه خدا از نوع سوم باشد. الهی آمین🤲🤲