موانع بصیرت
منبر ده دقیقه ای🕙
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرِین
✳️شعرمهدوی
بیا بی تو جهان تنهاست، می دانم که می آیی
وجودت مُصلح دنیاست، می دانم که می آیی
بیا ای حجّت حق! با قیام خود، قیامت کن
ظهورت محشر کبراست، می دانم که می آیی
هنوز ای منتقم! از آستان وحی بر گوشت
صدای نالة زهراست، می دانم که می آیی
بسا منکر شده معروف و معروف آمده منکر
ز آثار جهان پیداست، می دانم که می آیی
به چشم اشکبارت، صحنه کرببلا دائم
به قلبت، زخم عاشوراست، می دانم که می آیی
بهایی و نصارا، بابی و صهیون و وهّابی
سراسر جنگشان با ماست، می دانم که می آیی
علم بر دوش عبّاس است تا گردد علمدارت
دلش خون، دیده اش دریاست، می دانم که می آیی
به قرآن و علی سوگند! می بینم به چشم خود
که قرآن و علی تنهاست، می دانم که می آیی
خمیده قامت اسلام و دانم بی قیام تو
نگردد قامت آن راست، می دانم که می آیی
ز اشک لاله گون، همچون بهاران دیدة "میثم"
مسیرت را به گل آراست، می دانم که می آیی (۱)
🔳مقدمه
بصیرت در اصطلاح، عبارت است از قوهای در قلب شخص، که به نور قدسی منوّر بوده، به وسیله آن حقایق اشیا و امور را درک میکند؛ همانگونه که شخص به وسیله چشم، صُوَر و ظواهر اشیا را میبیند.
قرآن کریم یکی از ویژگیهای فرستاده خدا و پیروانش را داشتن بینش صحیح از رفتارها و کردارها میداند و میفرماید: «قُلْ هذِهِ سَبِیلِی اَدْعُوا اِلَی اللَّهِ عَلی بَصِیرَةٍ اَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِی؛ بگو این راه من است. من و پیروانم با بصیرت کامل، همه مردم را به سوی خدا دعوت میکنیم.» [یوسف/۱۰۹]
در آغاز زیارتنامه حضرت عباس (ع)، او را با صفت ایمان و خداباوری خواندهاند ودر پایان، بر ایمان محض و بصیرت والای ایشان گواهی داده و میفرماید: «اَشهَدُ اَنَّکَ لَمْ تَهِن وَ لَمْ تَنْکُلْ وَ اَنَّکَ مَضَیْتَ عَلَی بَصِیرَةٍ مِنْ اَمْرِکَ؛ گواهی میدهم که تو لحظهای از خود سستی نشان ندادی و برنگشتی؛ بلکه مَشی تو بر بصیرت در دین رقم خورده بود.» (۲)
یكی از مهم ترین موضوعاتی که این روزها می طلبد که از آن در منابر سخن باز شود موضوع مهم بصیرت و کسب آگاهی است در این جلسه بنا داریم موانع شناخت و بصیرت را مورد بررسی قرار دهیم :
🔷مانع اول : لقمه حرام
یكی از موانع شناخت غذاهای حرام میباشد. غذای حرام یكی از مؤثرترین عوامل تیرگی دل و بیماریاندیشه میباشد و بسیار موجب محرومیت انسان از شناخت حقیقت میگردد.
زمانی كه سپاه عمربن سعد حلقه محاصره را بر امام حسین (ع) تنگ گرفتند امام در آن وضع دشوار تصمیم گرفتند كه برای اتمام حجّت دشمن را موعظه نمایند شایداندكی از آنان راه خطرناكی را كه در پیش گرفتهاندترك كنند.
سیدالشهدا نزدیك آنها آمدند تا آنها را موعظه فرمایند. هنگام سخنرانی امام سروصدا و همهمه به راهانداختند و حتی حاضر نشدند فرمایش امام را بشنوند.
امام فرمودند میدانید چرا به سخن حق گوش نمیدهید؟ «فَقَدْ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ الْحَرَامِ وَ طُبِعَ عَلَى قُلُوبِكُمْ وَیلَكُمْ أَ لَا تُنْصِتُونَ أَ لَا تَسْمَعُون». شكم های شما از حرام پر شده است، و بر دلهایتان مهر زده شده است،آیا نمیشنوید؟!
💠داستان
در تأثیر عجیب غذای حرام سخنهاو عبرتهافراوان است . در حالات آیة الله شیخ فضل الله نوری هست كه وقتی كه شیخ را كفار و منافقین به دار میآویختند فرزند ایشان كف میزد. برای این كه در نجف همسر شیخ فضل الله نوری شیر نداشتند و زن صالحه و مؤمنه پیدا نشد زنی را پیدا كردند كه به آن فرزند شیر دهد. بعداً معلوم شد آن زن ناصبی است.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔷مانع دوم :حب دنیا
یکی از عوامل اصلی بی بصیرتی و فریب خوردن وابستگی های شدید دنیایی است که باعث میشود برخی افراد دانسته یا نادانسته، به خاطر حفظ مقام و مسئولیت دنیایی، ثروت و دارایی و... دنیا را بر آخرت مقدم دارند و کور و کر واقعی گردند و چشم خود را بر حقایق ببندند.
رسول خدا (ص) فرمود: «مَنْ رَغِبَ فِی الدُّنْیَا فَطَالَ فِیهَا اَمَلُهُ اَعْمَی اللَّهُ قَلْبَهُ عَلَی قَدْرِ رَغْبَتِهِ فِیهَا؛ هر که به دنیا گراید و آرزوهای دنیوی اش دور و دراز گردد، خداوند بهاندازه گرایش او به دنیا، دلش را کور میگرداند.»
و حضرت علی (علیهالسّلام) چنین فرمودند: «لِحُبِّ الدُّنیَا صَمَتَ الْاَسْمَاعُ عَنْ سَمَاعِ الْحِکْمَةِ وَعَمِیَتِ الْقُلُوبُ عَنْ نُورِ الْبَصِیرَةِ؛ با دوستی دنیا، گوشها از شنیدن حکمت کر شوند و دیدهها از دیدار نور بینش کور گردند.» و فرمود: «اِنَّ مَنْ غَرَّتهُ الدُّنیَا بِمَحَالِ الْآمَالِ وَ خَدَعَتْهُ بِزُورِ الْاَمَانِیِّ اَوْرَثَتهُ کَمَّهَا، وَاَلْبَسَتْهُ عَمَی، وَ قَطَعَتْهُ عَنِ الْاُخْرَی، وَ اَوْرَدَتْهُ مَوَارِدَ الرَدَی؛ کسی که دنیا او را با آرزوهای دست نیافتنی و دروغین فریب داده است، میراث بیبینشی برایش بر جا گذاشته و جامه کوری بر او پوشانده است، و از آخرت محرومش ساخته و به جایگاههای پَست فرود میآورد.».(۳)
مانع سوم :هوای نفس
هواهای نفسانی و وسوسههای شیطانی و میل به منافع فردی، جناحی و مانند آن در پیش چشم انسان، قدرت انتخاب را متزلزل نموده و انسان را در دوراهی حق و باطل قرار دهد. در چنین میدانی کسانی که بر نفس خود مدیریت نداشته باشند، به راحتی در دام خواهشهای نفسانی خود افتاده و بصیرت و بینش لازم را برای خروج از این فضاها نخواهند یافت.
حضرت علی (ع) میفرماید: «الْهَوَی شَرِیکُ الْعَمَی؛ هوا و هوس، شریک کوردلی است.»(۴)
و فرمود: «مَنْ رَکِبَ الْهَوَی اَدْرَکَ الْعَمَی؛ هر کس بر مرکب هوس بنشیند، به کوری و بیبصیرتی میرسد.»
مانع چهارم: قساوت قلب
یكی دیگر از موانع شناخت تاریکی و قساوت قلب بر ااثر گناهان است که گناه حالت اولی و طبیعی دل را تغییر میدهد و دل همانند سنگ سخت میشود و انسان به عناد رو می آورد . مواعظ و نصایح گویندگان و سخنان پیشوایان دینی در او اثر نمیكند. موعظهها و حوادث و مرگ دیگران كوچكترین تغییر و تحولی در افعال و كردار او ایجاد نمیكند. همانگونه كه باران رحمت در شورهزار اثر نمیكند و سودی نمیرساند مواعظ و حوادث در او اثر نمیكند. سعدی میگوید:
زمین شوره سنبل برنیارد
در او تخم عمل ضایع مگردان
⇦امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند:« مَا جَفَّتِ الدُّمُوعُ إِلَّا لِقَسْوَةِ الْقُلُوبِ وَ مَا قَسَتِ الْقُلُوبُ إِلَّا لِكَثْرَةِ الذُّنُوب». اشكهاخشك نمی شوند مگر به سختی دلهاودلهاسخت نمی شوند مگر به سبب زیادی گناهان.(۵)
⇦علامه مجلسی در جلد هفتاد و سه بحار مینویسد: «مَهماتراكَمَتِ الذُّنُوبُ طُبِعَ عَلی القَلبِ وَ عِندَ ذلِكَ یعمَی القَلبُ ... » هر وقت گناهان زیاد شد بر قلب مهر زده می شود ودر این هنگام قلب از درك حق و تشخصیص صلاح دین نابینا می شود وآخرت را خوار می شمارد ودنیا را بزرگ می شمارد . وزمانی كه سختی از آخرت وخطرهای آن را بشنود از یك گوش داخل واز دیگری خارج می شنود ودر دل جای گزین نمی شود وآن سخن او را به توبه وجبران وا دار نمی كند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
قلب انسان از شدت آلودگی و اتصاف به رذایل اخلاقی صلاحیت استفاده و اقتباس از نور را از دست میدهد مانند لامپ سوخته كه روشن نمیشود. منبع برق سالم است ولی برق نمیگیرد.
⇦خداوند فرمود: سَوَاءٌ عَلَیهِمْ ءَ أَنذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنذِرْهُمْ لَا یؤْمِنُون. آری اگر هزار سال آفتاب بر شورهزار بتابد و بارانهای پربركت ببارد محصولی جز خس و خاشاك نخواهد داد.
⇦ و می فرماید: وَ لَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِیرًا مِّنَ الجِْنِّ وَ الْانسِ لهَُمْ قُلُوبٌ لَّا یفْقَهُونَ بهَِا وَ لهَُمْ أَعْینٌُ لَّا یبْصِرُونَ بهَِا وَ لهَُمْ ءَاذَانٌ لَّا یسْمَعُونَ بهَِا أُوْلَئكَ كاَلْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئكَ هُمُ الْغَافِلُونَ» به یقین، گروه بسیارى از جن و انس را براى دوزخ آفریدیم آنها دلها [عقلها] یى دارند كه با آن (اندیشه نمىكنند، و) نمىفهمند و چشمانى كه با آن نمىبینند و گوشهایى كه با آن نمىشنوند آنها همچون چهارپایانند بلكه گمراهتر! اینان همان غافلانند (چرا كه با داشتن همهگونه امكانات هدایت، باز هم گمراهند . اعراف/ 179.
⇦خداوند متعال در 12 مورد از قرآن مجید درباره منافقین میفرماید: فی قلوبهم مرض. یعنی منافقین آن قدر معصیت میكنند وآن قدر تزویر مینمایند و دروغ میگویند و مرتكب حرامها میشوند كه دلشان مریض میشود. وقتی قلب انسان مریض شد یا به فكر حقایق و معنویت نمیافتد و یا اگر به فكر این امور باشد قرآن در او اثر نمیكند. و لایزید الظالمین الا خساراً.
مانع چهارم : زبان ها و بلندگوها
یکی از موانع بصیرت زبان ها و بلندگوها و تریبون های شیطان زده است.
تا جایی که دل آدمی را مانند سنگ، سخت مینماید و مواعظ در او اثر نمیكند و مانع بصیرت انسان میشود. پیامبر اكرم (ص) میفرمایند:« لَولا تَكثِیرٌ فِی كَلامِكُم وَ تَمریجٌ فِی قُلُوبِكُم لَسَمِعتُم ما اَسمَع وَ لَرأَیتُم ما اَری» اگر فراوانی سخن تان نبود ودل های تان آشفته نبود آن را من می شنوم می شنیدید وآن چه را میبینم می دیدید.
اگر سالكان راه حقیقت زبان خود را كنترل نكنند و هرچه شنیدند بازگو کنند و یا هر چه به ذهن شان آمد بر زبان جاری کنند زبان، آنها را به بسیاری از آفتها و پلیدیها گرفتار ساخته و سرانجام به بدبختی و بیچارگی خواهد افكند.
لذا حضرت علی(ع) میفرمایند:«مَنْ كَثُرَ كَلَامُهُ كَثُرَ خَطَاؤُهُ وَ مَنْ كَثُرَ خَطَاؤُهُ قَلَّ حَیاؤُهُ وَ مَنْ قَلَّ حَیاؤُهُ قَلَّ وَرَعُهُ وَ مَنْ قَلَّ وَرَعُهُ مَاتَ قَلْبُهُ وَ مَنْ مَاتَ قَلْبُهُ دَخَلَ النَّار . »هر كس زیاد سخن بگویدخطا واشتباهش زیاد می شود وهر كس خطا واشتباهش زیاد شود شرم وحیاء اواندك است وهر كس شرم اواندك باشد ورع وپرهیزگاری اواندك است وهر كس ورع وپرهیزگاری اواندك باشد دلش می میرد وهر كس دلش مرد در آتش جهنم داخل می شود. (۶)
مخصوصا که بازگو کردن سخنان اثبات نشده که در فضای مجازی مثل سیل راه می فتد نقش مهمی در دور شدن افراد از حقیقت و محرومیت از شناخت و بصیرت است .
نقش زبان در سقوط در آتش
كسی از پیامبر اكرم(ص)خواهش نمود كه آن حضرت او را موعظه فرمایند. حضرت فرمودند زبانت را حفظ نما دوباره عرض كرد یا رسول الله مرا موعظه فرما حضرت فرمودند زبانت را حفظ نما بار سوم عرض كرد یا رسول الله مرا موعظه فرما حضرت فرمودند: زبانت را حفظ كن. «وَ هَلْ یكُبُّ النَّاسَ عَلَى وُجُوهِهِمْ فِی النَّارِ إِلَّا حَصَائِدُ أَلْسِنَتِهِم» یعنی وای بر تو آیا داخل نمیكند مردم را به رویشان در جهنم مگر محصولات زبانهایشان؟ (۷)
زبان دست كم 20 گناه كبیره دارد. انسان باید زبان را شدیداً كنترل نماید و جز در موارد لازم حرف نزند. اساساً شخصیت انسان در زیر زبانش نهفته است.
چهار سخن از چهار پیامبر
در کتاب شریف جامع الاخبار چهار سخن مهم از چهار پیامبر نقل شده است که به مناسبت سخن مهم حضرت محمد(ص) این چهار سخن را ذکر میکنیم؛
1. حضرت موسی (ع)فرمود:«مَنْ قَطَعَ قَرِینَ السَّوْءِ فَكَأَنَّمَا عَمِلَ بِالتَّوْرَاةِ» هرکس با رفیق بد قطه رابطه کند گویا به تورات عمل کرده است .
2. حضرت داود (ع)فرمود:« مَنْ مَنَعَ نَفْسَهُ عَنِ الشَّهَوَاتِ فَكَأَنَّمَا عَمِلَ بِالزَّبُورِ» هرکس از هواهای نفسانی خودداری کند گویا به زبور عمل کرده است .
3. حضرت عیسی(ع) فرمود : «مَنْ رَضِی بِقِسْمَةِ اللَّهِ فَكَأَنَّمَا عَمِلَ بِالْإِنْجِیلِ »کسی که به تقدیر و قسمت خداوند راضی باشد گویا به انجیل عمل کرده است
4. حضرت محمد (ص)فرمود : «مَنْ حَفِظَ لِسَانَهُ فَكَأَنَّمَا عَمِلَ بِالْقُرْآن»هرکس زبانش را نگه دارد گویا به قرآن عمل کرده است . (۸)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
☑️سخنان حکمت آمیز در باره سکوت
حضرت علی(ع) در کلام حکیمانه ای میفرمایند: «الْمَرْءُ مَخْبُوٌّ تَحْتَ لِسَانِه». شخص در زیر زبانش نهفته است.
به قول سدی:
حضرت عیسی(ع) فرمودهاند:« الْعِبَادَةُ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةٌ مِنْهَا فِی الصَّمْت» عبادت ده جزء است كه نه جزء آن در سكوت است. (۹)
علی(ع) میفرمایند: «مَا مِنْ شَیءٍ أَحَقَّ بِطُولِ السِّجْنِ مِنَ اللِّسَان» چیزی به زندانی شدن طولانی سزاوارتراز زبان نیست. (۱۰)
💠امشب خیلی مغبون شدم
استاد شهید مطهری میفرمایند من عبادت و خداشناسی را از استادم آیة الله آقا میرزا علی آقا شیرازی یاد گرفتم. ایشان به اشعار حافظ و سعدی و مولوی بسیار مسلّط بودند. اكثر اشعار آنها را حفظ نموده بودند. یك شب میهمان ایشان بودم. شب جمعه بود. بسیار از اشعار حافظ و مولوی و سعدی میخواند. صبح فرمودند فلانی من امشب خیلی مغبون شدم. برای این كه جمعه و شب جمعه شعر خواندن مكروه است. من هم شب زیاد شعر گفتم. امشب آن طوری كه باید عبادت مینمودم موفق نشدم.
🔶راز کسالت در مناجات با خدا
امام سجاد (ع) ، در دعای باعظمت ابوحمزه ثمالی عرض میكند: بار الها چطور شده كه در بعضی اوقات میخواهم با تو مناجات كنم و نماز بخوانم كسالت سراغم میآید و خوابم میبرد؟!
امام بسیار نگران است و در فكر علتیابی است. چند علت میفرماید. یكی این است كه:«أَوْ لَعَلَّكَ رَأَیتَنِی آلِفَ مَجَالِسِ الْبَطَّالِینَ فَبَینِی وَ بَینَهُمْ خَلَّیتَنِی». یا شاید دیدى با مجالس بطّالین (هرزهگویان) الفت گرفتهام پس مرا میان آنها واگذاشتى.
امام كه از پرحرفی و حرف بیجا زدن بركنار است برای ما آگاهی میدهد كه پرحرفی بسیار خطرناك است و توفیق انسان را سلب میكند.
💠داستان سامری
یکی از قصه های عبرت انگیز قرآن که خطر گمراهی امت ها به جهت نا آگاهی را گوشزد میکند قصه گوساله پرستی بنی اسرائیل است.
قصه ای که برای ما یاد آور می شود که انسان ها به جهت بی بصیرتی در معرض خطر انحراف هستند
سامری از بزرگان زمان حضرت موسی (ع) بود، نام وی سه بار در قرآن آمده است، و وقتی حضرت موسی (ع) به کوه طور رفت، سامری بتی از طلا که سامری پس از طولانیشدن غیبت موسی(ع) در میقات، به شکل گوساله ساخت و بنیاسرائیل را به پرستش آن دعوتکرد. گوساله طلایی، صدایی شبیه گاو داشت که غیرعادی و معجزهوار به نظر میرسید. موسی(ع) پس از بازگشت از طور سیناء، و اطلاع از گوسالهپرستی بنیاسرائیل، هارون را توبیخ و سامری را مجازات کرد. گوساله طلایی سوزانده شد.
سید محمدتقی مدرسی، در تفسیر خود من هدی القرآن پرستش گوساله از سوی قوم حضرت موسی(ع) را ناشی از آن دانسته است که آنها علی رغم پیروی از حضرت موسی(ع) در مبارزه با فرعون، اما این مبارزه و تحولات سیاسی بر فرهنگ آنها تأثیر نگذارد و همچنان خصلتهای بتپرستی خود را حفظ کرده بودند.
ــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.شعر از سازگار( نخل میثم)
۲.ابنقولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص۲۵۷.
۳.بحار الأنوار ،ج۷۷،ص۱۸۷
۴.نهج البلاغه، نامه ۳۱
۵.وسایل الشیعه،ج۱۶،ص ۴۵
۶.نهج البلاغه، حكمت ۳۴۹
۷.إرشاد القلوب ،ج۱،ص۱۱۷
۸ -جامع الاخبار،ص۱۸۰
۹ارشاد القلوب، ج۱،ص ۱۰۴
۱۰.بحار الأنوار ، ج۶۸ ،ص۲۷۷
۱۱.مدرسی، من هدی القرآن، ۱۴۱۹ق، ج۳، ص۴۵۰.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
RSGhD1401.pdf
487.4K
♨️📢شروع ثبت نام آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سال 1401
📋مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه اقدام به برگزاری آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی خواهد کرد. کلیه متقاضیان می توانند در مهلت مقرر و پس از مطالعه شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی آزمون و فراهم کردن مدارک و اطلاعات مورد نیاز نسبت به ثبت نام جهت شرکت در آزمون اقدام کنند.
🔻بخشی از شرایط
🔸استان: #سراسر_کشور
🔸مقطع تحصیلی: #کارشناسی یا بالاتر
🔸شغل: مدیر دفتر خدمات الکترونیک قضایی
🔸رشته تحصیلی: در سایت سنجش ذکر شده
🔸سن: حداقل 24 و حداکثر 50 سال
🔸جنسیت: آقا/خانم
🗓 تقویم آزمون:
▫️مهلت ثبت نام: تا 06/آذر/1401
▫️دریافت کارت آزمون: 22/آذر/1401
▫️زمان برگزاری آزمون: 24/آذر/1401
📌 جهت مشاهده متن کامل و شرایط اعلامی به سایت سنجش مراجعه کنید.
https://www.sanjesh.org/
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
خطر تکبر
منبر ده دقیقه ای🕙
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرِین
🔹شعر
سال ها گفتیم و خندیدیم و از خود غافلیم
دل به دنبال هوس ها ما به دنبال دلیم
روز و شب دیوانه ی نفسیم و مست حُبّ مال
بدتر از این، این که پنداریم عقل کاملیم
دل به قصر سنگ، خوش کرده نمی دانیم خود
عاقبت یک قبضه ی خاکیم یا مُشتی گلیم
بارها کُشتیم خود را با دم تیغ هوی
نفس دون را پرورش دادیم و خود را قاتلیم
نوح، ما را خواند و طوفان کلّ عالم را گرفت
کشتی از ما دور شد ما نیز دور از ساحلیم
عیب خود نادیده، دائم عیب مردم گفته ایم
خلق را در بیت خواب غفلت خوانده، از خود غافلیم
گه به دور کعبه می گردیم و گاهی دور بت
گه مرید حقّ شده گاهی اسیر باطلیم
آب و خاک و آفتاب و ابر بود و ما، که ما
دانه ای بر خود نکشتیم و به فکر حاصلیم
بارها منزل عوض کردیم تا پیری رسید
همچنان در فکر تجدید بنای منزلیم
بس که «میثم» شانه ی ما خسته از بار خطاست
در اطاعت ناتوان و در عبادت کاهلیم(۱)
🔳 معنی تکبر و فرق آن با غرور
تکبر آن را حالتی نفسانی دانستهاند که شخص متکبر دیگران را در برابر خود حقیر و خوار میشمارد؛ حالتی که در گفتار و رفتار شخص نمود پیدا میکند. تکبر را از نتایج عجب و غرور که حالتی شخصی است دانستهاند؛ زیرا شخص مغرور بدون مقایسه خود با دیگران صرفا در نفس خود احساس بزرگی و عظمت میکند.
مراتب کبر ورزی
مرتبه اول : کبر در دل است و در گفتار و کردار نیز ظاهر شود
مرتبه دوم : زبان نیاید اما در کردار معلوم باشد، که این از مرتبه اول خفیفتر است؛
مرتبه سوم :وقتی است که کبر در دل مستقر باشد و فرد نتواند خود را از این عیب خالی کند، اما سعی کند تا در رفتار و گفتار تکبر نکند. در چنین وضعی گناه فرد بسیار کمتر است و چه بسا همین مجاهده در دفع تکبر منجر به رفع کامل آن به توفیق الهی شود.
انواع تکبر
تكبر چند نوع میباشد.
❶تكبّر در مقابل خداوند متعال است كه شخص در این حال از عبادت و پرستش خدای متعال تكبّر میكند. بلكه خود را به سبب نادانی و غرور از همه بزرگتر میداند و گاهی خود را ربّ و صاحب مردم میداند مثل فرعون و نمرود و سایر طاغوتها. قرآن مجید میفرماید: «إِنَّ الَّذِینَ یسْتَكْبرُِونَ عَنْ عِبَادَتىِ سَیدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِین»كسانى كه از عبادت من تكبّر مىورزند به زودى با ذلّت وارد دوزخ مىشوند!» . [غافر/۶۰]
شاید بتوان گفت تحریم ظرف طلا و نقره برای آب وضو و همین طور حرمت یا کراهت استفاده از بعضی لباسها برای نمازگزار از این جهت باشد.
❷ تكبر در برابر پیامبران است. كسانی بودند كه به خدا معتقد بودند ولی در مقابل فرستادگان خدا خاضع نبودند و خود را برتر میدانستند خداوند از زبان فراعنه نسبت به موسی و هارون میفرماید: «فَقَالُواْ أَ نُؤْمِنُ لِبَشَرَینِ مِثْلِنَا وَ قَوْمُهُمَا لَنَا عَابِدُون»آنها گفتند: «آیا ما به دو انسان همانند خودمان ایمان بیاوریم، در حالى كه قوم آنها بردگان ما هستند؟!» و مشركان زمان پیامبر اسلام میگفتند چرا ما به او ایمان آوریم در حالی كه ثروت زیادی ندارد. [مؤمنون/۴۰]
❸تكبر در برابر بندگان خداوند متعال است. انسان در اثر جهالت و غرور دیگران را حقیر و پست شمرده و خود را بزرگ و برتر از آنان میشمارد و این همان است كه اكثر مردم به آن مبتلا هستند. اگر تهذیب نفس و تقوی نباشد، ممكن است علم و دانش باعث كبر و غرور و فخرفروشی شود. و هكذا عبادت و حسب و نسب و قوّت و قدرت و مال و جمال و ثروت و ریاست و حكومت و فامیل و عشیره ممكن است باعث كبر و غرور شود در حالی كه همه اینها در معرض زوال و فنا هستند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
☑️زشتی تکبر در قرآن و حدیث
⇦خداوند متعال با اشاره به فرعون تکبر را عامل گمراهی بیان می فرماید: «وَ قَالَ فِرْعَوْنُ ذَرُونىِ أَقْتُلْ مُوسىَ وَ لْیدْعُ رَبَّهُ إِنىِّ أَخَافُ أَن یبَدِّلَ دِینَكُمْ أَوْ أَن یظْهِرَ فىِ الْأَرْضِ الْفَسَاد .و فرعون گفت: «بگذارید موسى را بكشم، و او پروردگارش را بخواند (تا نجاتش دهد)! زیرا من مىترسم كه آیین شما را دگرگون سازد، و یا در این سرزمین فساد بر پا كند!» [غافر/ 26]
⇦ قرآن مجید پاک بودن ار تکبر را شیوه پارسایان دانسته : تِلْكَ الدَّارُ الاَْخِرَةُ نجَْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یرِیدُونَ عُلُوًّا فىِ الْأَرْضِ وَ لَا فَسَادًا وَ الْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ(آرى،) این سراى آخرت را (تنها) براى كسانى قرار مىدهیم كه اراده برترىجویى در زمین و فساد را ندارند و عاقبت نیك براى پرهیزگاران است. قصص/ 83.
⇦پیامبر اكرم (ص)میفرمایند: لَا یدْخُلُ الْجَنَّةَ مَنْ كَانَ فِی قَلْبِهِ مِثْقَالُ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ مِنَ الْكِبْر .كسی كه درقلبش بهاندازه سنگینی دانه خردل كبروجود داشته باشد داخل بهشت نمی شود.
⇦ امام باقر(ع) میفرمایند: مَا دَخَلَ قَلْبَ امْرِئٍ شَیءٌ مِنَ الْكِبْرِ إِلَّا نَقَصَ مِنْ عَقْلِهِ مِثْلَ مَا دَخَلَهُ مِنْ ذَلِكَ قَلَّ ذَلِكَ أَوْ كَثُرَ به دل كسی چیزی از كبر داخل نمی شود مگر این به هماناندازه عقلش ناقص می شود.
⇦ امام صادق (ع) تکبر را از عوامل اصلی کفر بیان فرمود: أُصُولُ الْکُفْرِ ثَلَاثَةٌ الْحِرْصُ وَ الِاسْتِکْبَارُ وَ الْحَسَدُ؛ فَأَمَّا الْحِرْصُ فَإِنَّ آدَمَ (ع) حِینَ نُهِیَ عَنِ الشَّجَرَةِ حَمَلَهُ الْحِرْصُ عَلَى أَنْ أَکَلَ مِنْهَا وَ أَمَّا الِاسْتِکْبَارُ فَإِبْلِیسُ حَیْثُ أُمِرَ بِالسُّجُودِ لآِدَمَ فَأَبَى وَ أَمَّا الْحَسَدُ فَابْنَا آدَمَ حَیْثُ قَتَلَ أَحَدُهُمَا صَاحِبَهُ"؛ امام صادق (ع) فرمود: اساس کفر سه چیز است؛ حرص، استکبار، و حسادت ورزیدن؛ حرص باعث شد تا حضرت آدم (ع) پس از نهی از خوردن میوه درخت ممنوعه به سراغ آن برود، اما استکبار سبب شد تا ابلیس پس از امر به سجده آدم از آن سرپیچی کند، و حسد سبب قتل یکی از فرزندان آدم به دست دیگری شد.
🔶عامل تکبر؛خیال پردازی و جهل
بر اساس قرآن و حدیث خصلت تكبّر ثمره و زاییده جهل و خیال پردازی است. اگر كسی جاهل نباشد، گرفتار تكبّر نمیشود. وقتی جنود عقل و جهل را میشمارند، تواضع را از جنود عقل و تكبر را از جنود جهل میشمارند. مثلاً اگر انسان چیزی را كه ندارد خیال كند دارد، این جهل است. مثلاً دو سه كلمه یاد گرفته، فكر میكند علم زیادی دارد، با این كه اگر عالم و عاقل باشد میداند كه دانستههای او در برابر نادانی او قابل ذكرنیست. خداوند متعال به كلّ بشر میفرماید: وَ مَا أُوتِیتُم مِّنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِیلا و جزاندكى از دانش، به شما داده نشده است .
چیزهایی كه انسان دارد از مال و مقام و علم، باید بداند مال خودش نیست و همه چیز را از خداوند متعال بداند و باید بداند اگر مشیت خداوند تعلّق بگیرد میتواند از او سلب كند. وقتی كه علم و مقام و ثروت و هیچ چیز از خود انسان نیست، چرا باید به حساب خود بیاورد؟ اگر به حساب خود بیاورد حتماً جاهل است. انسان هر چه دارد از امور اعتباری است. پست و مقام و ثروت و علم نزد او عاریه است و اگر خداوند بخواهد سلب كند اعتبارش باطل میشود. لذا انسان نباید به چیزی كه با غضب خداوند متعال از بین میرود اعتماد نماید. حتماً جاهل است كه اعتماد مینماید. انسان اگر واقعیتها را درك كند میفهمد كه هیچ چیز ندارد و متواضع میشود. خداوند در قرآن کریم با کلید واژه «مُختال» به این مهم اشاره دارد؛ إِنَّ اللهَ لاَ یُحِبُّ مَن كَانَ مُخْتَالاً فَخُورًا خداوند کسانی را که خیال پرداز و فخرفروش میباشند را دوست نمیدارد. لقمان/18
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔘نکته :تکبر ممدوح
در برخی موقعیت ها تکبر ممدوح شمره شده است البته باید توجه داشت که توصیه به تکبر در موقعیت خاص به معنی تایید خُلقِ کبر ورزی نیست چرا که خُلق به معنی حالت نفسانی و پایدار می باشد اما تایید تکبر در موقعیت خاص به رفتاری و حالتی موقت دلالت می کند که بر اساس مصلحت خاصی توصیه شده است که تکبر ممدوح در دو جا می باشد؛
⇦تکبر در مقال متکبرین : و تَكَبَّروا مَعَ المُتَكبّرين؛ فَإنّ التَكبّرَ مَعَ المتكبّرين عبادة. با متکبران متکبرانه رفتار کنید که این گونه رفتار خود عبادت است. (۲)
⇦تکبر زن برای مردهای نامحرمِ (فرصت طلب): حضرت علی (ع) می فرماید:«خِيَارُ خِصَالِ النِّسَاءِ شِرَارُ خِصَالِ الرِّجَالِ الزَّهْوُ وَ الْجُبْنُ وَ الْبُخْلُ فَإِذَا كَانَتِ الْمَرْأَةُ مَزْهُوَّةً لَمْ تُمَكِّنْ مِنْ نَفْسِهَا وَ إِذَا كَانَتْ بَخِيلَةً حَفِظَتْ مَالَهَا وَ مَالَ بَعْلِهَا وَ إِذَا كَانَتْ جَبَانَةً فَرِقَتْ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ يَعْرِضُ لَهَا» هترين خصلت هاى زنان، بدترين خصلت هاى مردان است: غرور، ترسويى و بخل؛ زيرا زن هرگاه مغرور باشد خودش را در اختيار [نا محرم ]نمى گذارد. هرگاه بخيل (ممسك) باشد مال خود و شوهرش را نگه مى دارد و هرگاه ترسو باشد از هر چيزى كه برايش پيش آيد (مايه بد نامى باشد) وحشت مى كند. (۳)
💠داستان
در تاریخ هست كه حضرت عیسی(ع)به حوارّیون فرمودند:« لِی إِلَیكُمْ حَاجَةٌ اقْضُوهَا لِی» من حاجتی به شما دارم شما هم حاجت مرا برآورده سازید.
حواریون عرضه داشتند:« قُضِیتْ حَاجَتُكَ یا رُوحَ اللَّه» حاجت شما برآورده است ای پیامبر خدا . (سپس حضرت از آنها خواست که مانع نشوند تا حضرت پای آنها را بشوید)
آنها در صدد اعتراض برآمده و عرض کردند كُنَّا أَحَقَّ بِهَذَا مِنْک ما به این کار از شما سزاوارتر بودیم
حضرت فرمود : «إِنَّ أَحَقَّ النَّاسِ بِالْخِدْمَةِ الْعَالِمُ» کسی که عالم و دانا باشد به خدمت به دیگران شایستهتر است
سپس فرمود:« إِنَّمَا تَوَاضَعْتُ هَكَذَا لِكَیمَا تَتَوَاضَعُوا بَعْدِی فِی النَّاسِ كَتَوَاضُعِی لَكُمْ ثُمَّ قَالَ عِیسَى ع بِالتَّوَاضُعِ تُعْمَرُ الْحِكْمَةُ لَا بِالتَّكَبُّرِ وَ كَذَلِكَ فِی السَّهْلِ ینْبُتُ الزَّرْعُ لَا فِی الْجَبَلِ» هدف من این است كه درس تواضع به شما بدهم كه همیشه متواضع باشید كه علم و حكمت با تواضع رو به سامان است نه با تكبّر و خود بزرگبینی، بدینسان زراعت در زمین نرم و هموار میروید نه در كوهها
افتادگی آموز اگر طالب فیضی
هرگز نخورد آب زمینی كه بلند است
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠داستان
یكی از وارستگان نزد میثم تمّار آمد كه اهل ادب و معنویات بود. مشتاق بود كه خاطرهای از میثم دربارهی مولایش علی(ع)بشنود. میثم تمّار گفت: روزی مولایم علی(ع)به مغازهام آمد و مرا برای ابلاغ پیامی به دارالأمارة فرستاد و خود به جای من نشست و به خرما فروشی پرداخت. من رفتم و ابلاغ پیام كردم و به مغازه بازگشتم.
دیدم امام قسمتی از خرماها را فروخته است. ولی دیدم سكّههایی كه خریدار داده تقلّبی است. امام(ع)فرمودند میثم نگران مباش به زودی آن كس كه پول تقلّبی داده و خرماها را خریده ، خرماها را تلخ مییابد و بازمیگرداند. مدّت زیادی نگذشته بود كه خریدار، خرماها را آورد و امام پولهای تقلبّی را به او داد و فرمود، مادامی كه این پولها دست تو است غذای شیرین از گلویت پایین نخواهد رفت.
آن مرد به میثم گفت: چه سعادتی نصیب تو شده است كه چنین مولایی داری كه با چنین تواضعی به جای تو مینشیند و خرما فروشی میکند . (۴)
💠سیره رضوی
انبیاء و بزرگان دین و ائمه اطهار: از رذیله كبر بدشان میآید و خود متواضعترین انسانها هستند. امام رضا (ع)آن قدر متواضع بود كه یاسر خادم میگوید: چون امام رضا (ع) بر سر سفره طعام مینشست كوچك و بزرگ و میرآخور و حجّام را با خودش سر سفرهاش مینشاند و تمام موالی از سیاهان و غیر ایشان همه سر یك سفره مینشستند. به حضرت عرض میكند: فدایت شوم، كاش سفره طعام موالی و سیاهان را جدا میكردی. فرمودند: ساكت باشید همانا پروردگار ما تبارك و تعالی یكی است و مادر و پدر ما یكی است .
و حضرت میفرمود: اگر بالای سر شما ایستادم و شما غذا میخورید برنخیزید تا فارغ شوید. (۵)
💠داستان
روزی امام رضا(ع) در سرخس در گرمابهای عمومی مشغول شستوشو بودند. یك نفر كه حضرت را نمیشناخت به حضرت گفت: لطفاً مرا كیسه بكشید و مالش دهید.
امام رضا (ع) شروع كردند به كیسه كشیدن به بدن آن شخص. یك نفر از بیرون آمد و دید حضرت كیسه میكشند. آهسته به گوش آن مرد گفت: این مرد را كه كیسه میكشد میشناسی؟ گفت: نه اصلاً نمیشناسم، اما خدا پدرش را بیامرزد خوب كیسه میكشد.
آن شخص گفت: این عالم آل محمد است. تمام فضائل در این است. این آقا امام رضا(ع) است. آن شخص ناراحت شد و از اینکه ندانسته به ساحت مقدس امام (ع) جسارت کرده شرمگین شد ولی امام او را آرام کرد و همچنان بدن او را کیسه کشیدو فرمودند: من برای رضای خدای متعال این کار را انجام میدهم. (۶)
ــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.شعر از سازگار(نخل میثم)
۲.مشکینی، تحریر المواعظ العددیه، قم، الهادی، ص 171-172
۳.نهج البلاغة : الحكمة 234.
۴.محمدی اشتهاردی ،داستان راستان،ج۳
۵.شیخ عباس قمی،منتهی الامال،ج۲، ص۲۶۵
۶.ابن شهر آشوب،مناقب،ج۴،ص۳۶۲
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش و پرورش:
🔴 آزمون استخدامی آموزش و پرورش پایان امسال یا سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد که اطلاعات دقیق و زمان ثبت نام متعاقباً اعلام میشود.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔻 استخدام در آموزش و پرورش تغییر میکند؛ روش «۳-۱» اجرا میشود
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قرار است برای حل مشکل نیروی انسانی آموزش و پرورش در کوتاه مدت از روش «۳-۱» استفاده کنیم، افزود: این روش همان دو مدرکی است یعنی دانشجو سه سال در دانشگاههای دیگر درس بخواند و با شرایط ویژه جذب شود؛ به عنوان مثال نمره کل او کمتر از ۷۵۰۰ نباید باشد.
وزیر آموزش و پرورش با اینکه قرار است برای حل مشکل نیروی انسانی آموزش و پرورش در کوتاه مدت از روش «۳-۱» استفاده کنیم، گفت: این روش همان دو مدرکی است یعنی دانشجو سه سال در دانشگاههای دیگر و یک سال در دانشگاه فرهنگیان درس بخواند.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با فارس در خصوص کمبود نیروی انسانی آموزش و پرورش و آخرین اخبار از استخدام در این وزارتخانه، اظهار کرد: در بخشهای کیفیتبخشی مثل مربی پرورشی، مشاور، مربی بهداشت و مربی تربیتبدنی کمبود نیروی انسانی داریم؛ ضمن اینکه به سرایدار و خدمتگزار هم در آموزش و پرورش نیاز داریم.
وی ادامه داد: مجوزی برای جذب نیروهای کیفیت بخشی دریافت کردیم که اقدامات آن در دانشگاه فرهنگیان و معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در حال انجام است.
نوری با اشاره به اینکه قرار است برای حل مشکل نیروی انسانی آموزش و پرورش در کوتاه مدت از روش «۳-۱» استفاده کنیم، افزود: این روش همان دو مدرکی است یعنی دانشجو سه سال در دانشگاههای دیگر درس بخواند و با شرایط ویژه جذب شود؛ به عنوان مثال نمره کل او کمتر از ۷۵۰۰ نباید باشد.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در این روش، دانشجو، یک سال هم در دانشگاه فرهنگیان درس میخواند تا برای تدریس به اول مهر سال آینده برسد.
وی با بیان اینکه قرار نیست دیگر آزمون ماده ۲۸ داشته باشیم، تصریح کرد: جذب ما در آموزش و پرورش فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان خواهد بود.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
امر به معروف و نهی از منکر
منبر ده دقیقه ای🕙
🔘اهمیت امر به معروف در چهار عنوان
🔶شعر
خوشا آن دل که امشب در بر جانانه برگردد
به کوی آشنا از دامن بیگانه برگردد
دل هر جائیم امشب مقیم کوی دلبر شد
مبادا دست خالی از در این خانه برگردد
به کوی دوست از هر سو هجوم آورده اند اما
خوشا آنکس که عاقل آید و دیوانه برگردد
دلم در تیرگی گم گشته ای یاران چراغی کو
که در کوی حقیقت از ره افسانه برگردد
قفس را بشکن و آنگه پر و بالم بده یا رب
که این مرغ اسیر امشب به سوی لانه برگردد
کمند ناله، دلبر را به سویت می کشد ای دل
به آهی احمد از منبر سوی حنّانه برگردد
به نار عشق یار امشب بسوزانید «میثم» را
مبادا شمع روشن ماند و پروانه برگردد(۱)
🔷مقدمه ؛ تعریف
امر به معروف، یعنی دستور به کارهای موافق با کتاب و سنت و نهی از منکر، یعنی جلوگیری کردن از آنچه شرعا و عرفا پیروی شهوت و هوای نفس دانسته شده است.
اهمیت امر به معروف را در پنج عنوان تبیین میکنم؛
❶علامت برتری
در جایگاه امر به معروف و نهی از منكر همین کافی است که از علامات بهترین امّت بودن است. پروردگار عالم در یازده سوره از قرآن مجید در ضمن بیش از بیست آیه مسلمانان را به امر به معروف و نهی از منكر دعوت نموده است. خداوند متعال در قرآن مجید میفرماید:«كُنتُمْ خَیرَْ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ» شما بهترین امتى بودید كه به سود انسانها آفریده شدهاند (چه اینكه) امر به معروف و نهى از منكر مىكنید و به خدا ایمان دارید. .
❷بزرگترین مراسم دین
امر به معروف و نهی از منكر عامل بقای دین مقدس اسلام است. الَّذِینَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فىِ الْأَرْضِ أَقَامُواْ الصَّلَوةَ وَ ءَاتَوُاْ الزَّكَوةَ وَ أَمَرُواْ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْاْ عَنِ الْمُنكَرِ وَ لِلَّهِ عَقِبَةُ الْأُمُور همان كسانى كه هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم، نماز را برپا مىدارند، و زكات مىدهند، و امر به معروف و نهى از منكر مىكنند، و پایان همه كارها از آن خداست.
مرحوم ملا مهدی نراقی در كتاب اخلاقی جامع السعادات میفرماید بزرگترین مراسم دین امر به معروف و نهی از منكر است كه انبیاء الهی برای آن مبعوث شدهاند.
امیرالمؤمنین(ع)میفرماید: قِوامُ الشَّرِیعَهِ بِالأَمرِ بِالمَعروفِ وَ النَّهی عَنِ المُنكَرِ وَ اِقامَهِ الحُدودِ . قوام وپایداری شریعت با امربه معروف ونهی از منكر وبرپا داشتن حدود است. (۲)
❸تضمین کننده عزت مسلمانان
غزالی در كتاب كیمیای سعادت و احیاء العلوم میگوید امر به معروف و نهی از منكر قطبی از اقطاب دین است. اگر این دو مندرس شود همه شعائر دین باطل میشود. اگر مسلمانان جهان بخواهند با عزّت و سعادت و خوشبختی در دنیا و آخرت زندگی نمایند و از كید و خیانت و تزویر دشمنان اسلام و قرآن و استعمارگران سالم و محفوظ بمانند در درجهی اول باید خودشان به احكام و قوانین اسلام ملتزم شده و عمل نمایند. و در مرحله دوم امر به معروف و نهی از منكر نمایند. امر به معروف و نهی از منكر عامل بقاء دین مقّدس اسلام است.
پیامبر اسلام(ع)فرمودند:« لَا تَزَالُ أُمَّتِی بِخَیرٍ مَا أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى فَإِذَا لَمْ یفْعَلُوا ذَلِكَ نُزِعَتْ مِنْهُمُ الْبَرَكَاتُ». یعنی همواره امت من در خیر خواهند بود مادامی كه امر به معروف و نهی از منكر نمایند و به نیکیهاو پرهیزکاری همیدگر را یاری میدهند و اگر اینگونه نباشند برکتهای آسمان و زمین از آنها دور میشود .(۳)
❹ امربه معروف برتر از جهاد
حضرت علی(ع) میفرمایند: «وَ مَا أَعْمَالُ الْبِرِّ كُلُّهَا وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْی عَنِ الْمُنْكَرِ إِلَّا كَنَفْثَةٍ فِی بَحْرٍ لُجِّی وَ إِنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْی عَنِ الْمُنْكَرِ لَا یقَرِّبَانِ مِنْ أَجَلٍ وَ لَا ینْقُصَانِ مِنْ رِزْق» . یعنی تمام اعمال خیر و كردارهای نیك و جهاد در راه خدا در مقابل امر به معروف و نهی از منكر مانند آب دهانی است در برابر دریای موّاج و امر به معروف . نهی از منکر اجلی را نزدیک نمیکند و از روزی نمیکاهند.(۴)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
❺نهی از منکر از نشانه های شیعیان
موسی بی جعفر (ع) میفرمایند: «وَ قَدْ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص یتَخَتَّمُ بِیمِینِهِ وَ هُوَ عَلَامَةٌ لِشِیعَتِنَا یعْرَفُونَ بِهِ وَ بِالْمُحَافَظَةِ عَلَى أَوْقَاتِ الصَّلَاةِ وَ إِیتَاءِ الزَّكَاةِ وَ مُوَاسَاةِ الْإِخْوَانِ وَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْی عَنِ الْمُنْكَرِ». رسول الله همواره انگشتری به دست راست داشتند و شیعیان ما با آن نشانی و با حفظ اوقات نماز و پرداخت زكات و نیکی به برادرات دینی و امر به معروف و نهی از منكر شناخته میشوند.(۵)
🔷اولین مرحله نهی از منکر
امر به معروف و نهی از منكر چند نوع میباشد. اول با زبان دوّم با انكار قلبی سوم با مبارزه منفی یعنی باترشرویی كردن وترك مجلس
امیرالمؤمنین (ع)فرمودهاند:« أَمَرَنَا رَسُولُ اللَّهِ أَنْ نَلْقَى أَهْلَ الْمَعَاصِی بِوُجُوهٍ مُكْفَهِرَّةٍ». یعنی رسول الله به ما دستور دادند كه هر موقع گناهكاران را دیدیم با قیافههای برافروخته با آنان ملاقات كنیم. (۶)
این یك نوع مبارزه منفی است. گاهی نهی از منكرترك نمودن مجلس است.
💠داستان
از حضرت باقر(ع) روایت شده كه در ضمن حدیثى فرمود: همانا خداى با عزت و جلال به شعیب پیغمبر وحى فرمود كه«أَنِّی مُعَذِّبٌ مِنْ قَوْمِكَ مِائَةَ أَلْفٍ أَرْبَعِینَ أَلْفاً مِنْ شِرَارِهِمْ وَ سِتِّینَ أَلْفاً مِنْ خِیارِهِمْ ».البته من صد هزار نفر از امت تو را عذاب خواهم نمود چهل هزار از اشرار و بدكاران و شصت هزار از نیكان را، پس شعیب عرض كرد پروردگارا این گروه اشرار مستحق و سزاوار عذابند پس جهت عذاب نیكان چیست؟ خداى با عزت و جلال باو وحى فرمود:« دَاهَنُوا أَهْلَ الْمَعَاصِی فَلَمْ یغْضَبُوا لِغَضَبِی». همانا نیكوكاران در نصیحت و باز داشتن گناهكاران از اعمال زشتشان سستى و سهل انگارى و سازش نمودند و به جهت غضب من بر ایشان، غضب و خشم نكردند.
كمترین درجه نهى از منكر را كه غضب و خشم بر گناهكار است انجام نداند و بدین جهت مستحق عذاب گشتند
.
💠داستان ترک مجلس شراب
منصور دوانقی یك میهمانی برپا كرده بود و امام صادق(ع)را هم دعوت نموده بود. موقع نهار یكی از میهمانان آب خواست. فردی رفت و شراب آورد.
امام صادق(ع)از سر سفره برخاستند تا تشریف ببرند. منصور گفت: یا ابن رسول الله چرا تشریف میبرید؟
حضرت فرمودند: «مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ جَلَسَ عَلَى مَائِدَةٍ یشْرَبُ عَلَیهَا الْخَمْر».معلون است هر كس سر سفره ای بنشیند كه در آن شراب می نوشند.
💠داستان
روزی حضرت کاظم علیه السلام از در خانه (بشر حافی) در بغداد میگذشت که صدای ساز و آواز و رقص را از آن خانه شنید.
ناگاه کنیزی از آن خانه بیرون آمد و در دستش خاکروبه بود و بر کنار در خانه ریخت. امام فرمود: ای کنیز صاحب این خانه آزاد است یا بنده؟ عرض کرد: آزاد است. فرمود: راست گفتی اگر بنده بود از مولای خود میترسید.
کنیز چون برگشت (بشر حافی) بر سر سفره شراب بود و پرسید: چرا دیر آمدی؟ کنیز جریان ملاقات را با امام نقل کرد.
بشر حافی با پای برهنه بیرون دوید و خدمت آن حضرت رسید و عذر خواست و اظهار شرمندگی نمود و از کار خود توبه کرد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔷امام حسین(ع)شهید امر به معروف
یكی از پیامهای كربلاء امر به معروف و نهی از منكر است. امام حسین(ع)فرمودند: من قیام كردم برای امر به معروف و نهی از منكر.
ما به امام حسین خطاب میكنیم:« أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاةَ وَ آتَیتَ الزَّكَاةَ وَ أَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَیتَ عَنِ الْمُنْكَر»گواهی می دهم كه تو نماز را اقامه كردی و زكات را پرداختی وامر به معروف ونهی از منكر كردی.
اگر این سینهزنیها و روضهخوانیها و مدّاحیها از روی حقیقت است كه ان شاء الله هست پس باید ما را به طرف برنامههای امام حسین سوق دهد. و گرنه اگر شما دو ماه در این مجالس شركت كنید و سینه بزنید و ندانید كه دشمن میخواهد چه كار كند وندانید كه دشمن دارد عفت دختر و پسر را از بین میبرد این عزاداریها ثمره مطلوب نخواهد داشت. مجالس عزاداری خیلی ارزش دارد و همه چیز ما به این مجالس وابسته است اما باید به راه امام حسین كمك كنیم.
🔷آخرین نهی از منکر
هنگامیکه تیر به قلب امام اصابت میکند و حضرتش از اسب سرنگون میشوند لشکریان یزید دستور حمله به خیمه امام را صادر میکنند امام با نیزه اش تکیه میند و به لشکر نهیب میزند که: «وَیحَكُمْ یا شِیعَةَ آلِ أَبِی سُفْیانَ إِنْ لَمْ یكُنْ لَكُمْ دِینٌ وَ كُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِی دُنْیاكُمْ وَ ارْجِعُوا إِلَى أَحْسَابِكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْرَاباً » واى بر شما، اى شیعیان آل ابى سفیان! اگر دین ندارید و از روز محشر خائف نیستید پس در دنیاى خود آزاد مرد باشید و بحسب و نسب خود مراجعه كنید، زیرا شما عرب هستید
مفسر عالیقدر جناب حجت الاسلام و المسلمین قرائتی از این قضیه چه خوب بهره جستهاند او میگوید :وقتی امام این سخن را فرمود این سخن اثر كرد و تا امام زنده بود، از خیمههادست كشیدند. ما از این جمله آخر، چند درس بگیریم:
1.نهى از منكر واجب است، حتى در لحظه آخر عمر.
2.نهى از منكر واجب است، حتى نسبت به وحشىترین افراد.
3.اگر چند منكر انجام مىشود و ما مىتوانیم از یكى از آنها جلوگیرى كنیم، باز هم نسبت به آن یكى واجب است كه اقدام كنیم.
4. افراد خلافكار ممكن است از بعضى از منكرات دست بردارند و تحت تأثیر وجدان قرار بگیرند.
5.اگر از دین مردم نمى توان براى نهى از منكر كمك گرفت، از صفات دیگر آنان و از عوامل عاطفى استفاده كنید.
ــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.شعر از سازگار(نخل میثم)
۲.غرر الحكم :حدیث ۶۸۱۷.
۳.بحار الأنوار : ج۷۷،ص۳۹۴
۴.نهج البلاغة : الحكمة ۳۷۴
۵.وسائل الشیعة، ج 3 ، ص ۳۹۷، ح ۳.
۶.الكافي، ج ۵ ، ص ۵۹
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💯 #مهم
✍ آیا آزمون ماده ۲۸ (آزمون ویژه استخدامی آموزش و پرورش) برگزار میشود یا خیر؟
🔹 طرح جدید آ.پ ( ۳_۱ ) حداقل سال ۱۴۰۵ اجرایی خواهد شد و...
🔴 نکته مهم اینکه؛ طلاب دارای مدرک سطح ۲ و دانشجویان فارغالتحصیل دارای مدرک لیسانس به بالا، حداقل ۲ بار فرصت شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش (آزمون ماده ۲۸) را خواهند داشت.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
خوش اخلاقی
منبر ده دقیقه ای🕙
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرِین
غیر از تو مرا دلبر و دلدار نباشد
دل نیست هر آن دل که تو را یار نباشد
شادم که غم هجر تو گردیده نصیبم
بهتر زغم هجر تو غمخوار نباشد
از عشق تو میسوزم و میسازم و گویم
سوزندگی عشق تو در نار نباشد
بیمار بود هر که مریض تو نگردد
بیمار غم عشق تو بیمار نباشد
گردیده گدائی تو سرمایه عمرم
بهتر زگدائی درت کار نباشد
🔶تشرف
بعضی از اهل بحرین در سالهای اخیر تصمیم گرفتند به نوبت جمعی از مؤمنین را میهمانی کنند تا آنکه نوبت به یکی از ایشان رسید که چیزی نداشت این شخص غمگین و اندوهناک شد لذا شب به طرف صحرا رفت ناگاه شخصی را دید و آن شخص به او فرمود: نزد فلان تاجر برو و به او بگو محمد ابن الحسن میگوید دوازده اشرفی که برای ما نذر کرده بود به تو بدهد آن اشرفیها را از او بگیر و در میهمانی خود خرج کن آن مرد نزد تاجر رفت و پیغام را از طرف آقا به او رساند تاجر به او گفت :محمد ابن الحسن خودش این مطلب به تو فرمود؟ مرد بحرینی جواب داد: آری. تاجر گفت: او را شناختی؟ گفت: نه. تاجر بحرینی صدا زد او امام زمان حجة ابن الحسن بوده و من این اشرفیها را برای او نذر کرده بودم و به کسی خبر نداده بودم آن مرد بحرینی اشرفیها را گرفت تاجر به او احترام کرد و التماس دعا گفت. از آن مرد بحرینی خواست چند اشرفی را برایش عوض کند تا پول مقبول آقا را در میان زندگی خود موجب برکت قرار دهد. مرد بحرینی پولها را گرفت و در آن میهمانی خرج کرد. (۱)
🔘مقدمه
علامه نراقی خوش اخلاقی در علم اخلاق را اینگونه تعریف می کند: اعتدال در قوای عقلی و غضبی و شهوانی که درون فرد را از انوار افاضات علوم و معارف الهی، درخشان و اعضای او را به طاعات و وظایف مشغول میکند. این حالت درونی با علاماتی همچون معاشرت نیکو با مردم و بروز صفاتی مانند خوشبرخوردی، محبت، راستی و... شناخته میشود.(۲)
انسان دارای دو نوع صفات است. صفات حیوانی كه به نام غرائز نامیده میشود. دوم صفات انسانی. صفات انسانی که در علم اخلاق از آن با عبارت محاسن اخلاق و مكارم اخلاق تعبیر می شود. محاسن اخلاق عبارت است از تمیز بودن و آراستگی و خوشرویی و عیادت بیمار و رعایت ادب و شوخ طبعی و حسن سلوک و خوش رفتاری وحسن برخورد با عامّه مردم که در اخلاق اسلامیجایگاه ویژه دارد چون خوش رفتاری با مردم دلیل بر تواضع و سلامت روح میباشد .
🔷اهمیت خوش رویی در روایات
⇦از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است اگر چه ناراحت واندوهگین باشید ولی در برابر دیگران اظهار ناراحتی نکنید .
⇦از امیر المومنین (ع) نقل شده است« بِشْرُهُ فِی وَجْهِهِ وَ حُزْنُهُ فِی قَلْبِه»مومن گشاده روست اگر چه در دل حزن داشته باشد . (۳)
⇦ از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است:«إِنَّكُمْ لَنْ تَسَعُوا النَّاسَ بِأَمْوَالِكُمْ فَالْقَوْهُمْ بِطَلَاقَةِ الْوَجْهِ وَ حُسْنِ الْبِشْر»یعنی شما نمیتوانید با اموالتان به همه مردم وسعت بدهید اما با مردم با چهره باز و روی خوش ملاقات نمایید
⇦ از امام باقر (ع)نقل شده است : «الْبِشْرُ الْحَسَنُ وَ طَلَاقَةُ الْوَجْهِ مَكْسَبَةٌ لِلْمَحَبَّةِ وَ قُرْبَةٌ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ عُبُوس السلام ُ الْوَجْهِ وَ سُوءُ الْبِشْرِ مَكْسَبَةٌ لِلْمَقْتِ وَ بُعْدٌ مِنَ اللَّه».چهره باز و اخلاق خوب محبتها را زیاد مىكند و آدمى را به خداوند نزدیك مىسازد، كسى كه چهره در هم مىكشد و بد خلقى نشان مىدهد خشم و غضب مردم را به خود جلب مىكند و از خداوند دور مىشود.(۴)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
در زمینه خوش خلقی و اخلاق نیكو روایات فراوانی از پیامبر و اهل بیت دیده میشود كه به حد تواتر میرسد.
⇦ در حدیثی از پیامبر اكرم میخوانیم كه فرمودند:« اَلِاسلامُ حُسنُ الخُلق»یعنی اسلام همان خوش خلقی است. این تعبیر نشان میدهد كه عصاره تعلیمات اسلام همان حسن خلق است. (۵)
⇦در حدیثی از حضرت علی(ع) تعبیر جالبی وارد شده است: «عُنوانُ صَحیفة المؤمن حُسنُ خُلقِه» یعنی سرلوحه نامه عمل انسان مؤمن حسن خلق او است.(۶)
⇦رسول خدا میفرمایند:« اَكثَرُ مایلِجُ بِهِ اُمَّتی الجَنَّة التَّقوی وَ حُسنُ الخُلق». امت من بیشتر به سبب تقوی وحسن خلق به بهشت می روند.(۷)
در این حدیث حسن خلق هم سنگ و هم طراز تقوی قرار داده شده است و به عنوان یكی از دو عامل اصلی ورود به بهشت معرّفی شده است.
⇦امیرالمؤمنین(ع)میفرمایند:« اَكمَلُكم ایماناً اَحسَنُكُم خُلقاً».كسی ایماناش كاملتر است كه خلقاش نیكو باشد. این همه روایات كه درباره خلق نیكو و خوش خلقی وارد شده است دلیل بر اهمیت حسن خلق میباشد.
👌 حدیثی جالب و انگیزشی
امام صادق عليه السلام فرمودند:
أرْبَعٌ مَنْ كُنَّ فيهِ كَمُلَ إيمانُهُ، وَ إنْ كانَ مِن قَرْنِهِ إلى قَدَمِهِ ذُنُوباً لَمْ يَنْقُصْهُ ذلِكَ، قالَ: وَ هُوَ الصِّدْقُ، وَ أداءُ الأْمانَةِ، وَ الحَياءُ وَ حُسْنُ الْخُلْقِ.چهار ویژگی است در هر كس باشد ايمانش كامل مى شود و اگر از سر تا قدمش را گناه گرفته باشد كاهشى در آن پديد نمى آورد: صداقت، اداى امانت، حيا و حسن خلق. (۹)
🔳 نشانه های خوش اخلاقی
❶تبسم بر لب داشتن هنگام گفتگو با مؤمنین.
❷شوخی و مزاح: ازامام باقر(ع) نقل شده است:« إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یحِبُّ الْمُدَاعِبَ فِی الْجَمَاعَةِ بِلَا رَفَثٍ» خداوند متعال انسان شوخ طبع را دوست میدارد به شرط این که از گناه و نا سزا گویی پرهیز کند .
❸عطا و بخشش: امام صادق(ع) فرمود: اگر با هر کس معاشرت کردی دست بالا داشته باش. زیرا حسن خلق، ضعف عبادت را جبران و مؤمن را به درجۀ شبزندهدار روزهدار میرساند.(۱۰)
این حدیث میرساند کرم (بخشش) نیز نوعی حسن خلق است
❹تواضع، بشاشت و خوشکلامی: هنگامی که یکی از اصحاب امام صادق(ع) از ایشان دربارۀ اندازۀ حُسن خلق سؤال نمود: مَا حَدُّ حُسْنِ الْخُلُقِ ایشان فرمود تُلِينُ جَانِبَكَ وَ تُطِيبُ كَلَامَكَ وَ تَلْقَى أَخَاكَ بِبِشْرٍ حَسَن این است که با رفتاری متواضعانه و ملایم و گفتاری نیکو و دلپسند و چهرهای گشاده با او برخورد کنی.(۱۱)
❺سلام کردن و بذل تحیت: امام علی(ع) فرمود: إنَّ بَذْلَ التّحيَّةِ مِن مَحاسِنِ الأخْلاقِ . بذل تحیت، از محاسن اخلاق است.(۱۲)
👌مهارتی جالب برای علاج بداخلاقی
بهترین علاجها که علماء اخلاق و اهل سلوک از برای این مفاسد اخلاقی فرموده اند این است که هر یک از این ملکات زشت را که در خود می بینی، در نظر بگیری و بر خلاف آن تا چندی مردانه قیام و اقدام کنی و همت بگماری بر خلاف نفس تا مدتی، و بر ضد خواهش آن رذیله رفتار کنی و از خدای تعالی در هر حال توفیق طلب کنی که با تو اعانت کند در این مجاهده، مسلما بعد از مدت قلیلی آن خلق زشت رفع شده و شیطان و جندش از این سنگر فرار کرده جنود رحمانی به جای آنها برقرار می شود.
مثلا یکی از ذمایم اخلاق، که اسباب هلاکت انسان است و موجب فشار قبر است و انسان را در دو دنیا معذب دارد، بد خلقی با اهل خانه یا همسایگان یا هم شغلها یا اهل بازار و محله است، که این زاییده غضب و شهوت است. اگر انسان مجاهد مدتی در صدد بر آید که هر وقت ناملایمی پیش آید می کند از برای او و آتش غضب شعله ور می شود و بنای سوزاندن باطن را می گذارد و دعوت می کند او را بر ناسزا گفتن و بدگویی کردن، بر خلاف نفس اقدام کرده عاقبت بد و نتیجه زشت این خلق را یاد بیاورد در عوض ملایمت به خرج بدهد و در باطن شیطان را لعن کند و به خدا از او پناه ببرد، من به شما قول می دهم که اگر چنین رفتاری کنید، بعد از چند مرتبه تکرار آن خلق بکلی عوض شده و خلق نیکو در باطن مملکت شما منزل می کند.(۱۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔷جایگاه مکارم اخلاق
بالاتر از محاسن اخلاق که به انسان شخصیت عالی انسانی میبخشد و انسان را به مراتب کمال میرساند مکارم اخلاق است که مواردی نظیر نوع دوستی و عدالت خواهی و انصاف و میل به تقوا و پاکی و میل به تعالی و علاقه به دفاع از مظلومان را شامل میشود. لذا آنچه بشر بیش از هر چیز به آن محتاج است مکارم اخلاق است.
مثال روشن و بارز مکارم اخلاق ایثار و فداکاری است که از نوع دوستی انسان مایه میگیرد. ایثار مسلمانان در صدر اسلام به وسیله یتربیت دین مقدس اسلام و پیامبر اکرم در حد عالی بود در تاریخ است یک نفر میگوید در یکی از جنگهادیدم یک زخمیمیخواهد شهید بشود مقداری آب آوردم تا آن مجروح بنوشد اشاره نمود به مجروح دیگر آن هم اشاره کرد به مجروح دیگر و دیگری هم به مجروح دیگر اشاره نمود آخر برگشتم دیدم همه آنان شهید شدهاند
ابو ایوب انصاری همه منزلش و بام های منزلش و حتی حیاط خود را به مهاجرین داده بود خودش در کوچه خوابیده بود رسول اکرم فرمودند ابا ایوب انصاری چرا در منزلت برای خود جایی نگه نداشته ای عرض کرد یا رسول الله ایشان غریباند بیم آن دارم که معذب شوند اما من چون وطنم میباشد بهتر است .
این است مکارم اخلاق قرآن مجید بزرگترین افتخار رسول اكرم را اخلاق آن حضرت معرفی میكند: وَاِنَّكَ لَعَلی خُلُقٍ عَظیم.
💠خاکساری و تواضع پیامبر
علامه مجلسی از حسن صیقل نقل میكند كه شنیدم از حضرت جعفربن محمد كه فرمودند: زنی شوخ طبع از كنار رسول الله میگذشت در حالی كه رسول خدا 6 طعام میل میفرمودند و روی خاك نشسته بودند. آن زن گفت یا رسول الله تو مثل بندهها غذا میخوری و مثل بندهها مینشینی.
رسول خدا فرمودند وای بر تو كدام بنده از من بندهتر است. زن گفت از طعام خود بمن بده. رسول الله از طعام خود مقداری به آن زن دادند.
زن عرض كرد این را نمیخواهم. آن طعامی كه در دهانت است از آن میخواهم.
رسول الله (ص)لقمهای از دهانش خارج نمود و داد به آن زن. آن زن آن طعام را خورد. امام صادق (ع) فرمودند آن زن مادامی كه در دنیا بود دردی و مرضی به او عارض نشد به سبب آن غذائی كه خورده بود.
💠داستان
امام سجّاد(ع) مى فرمايد:سه نفر از بت پرستان هم قَسَم شدند كه رسول خدا (ص) رابه قتل برسانند، اميرالمؤمنين (ع) به تنهايى به سوى هر سه شتافت، يكى از آنها را كشت و دو نفر ديگر را به حضور پيامبر عزيز اسلام آورد.
حضرت فرمودند: على جان يكى از اين دو نفر را نزديك بياور. على (ع) يكى از آن دو را پيش پيامبر برد. حضرت فرمود: به وحدانيّت حق و رسالت من شهادت بده. آن احمق گفت: كشيدن سنگينى كوه ابوقبيس براى من خوشتر از اقرار به وحدانيت خدا و رسالت توست! رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند: او را از من دور كنيد و گردن بزنيد.
سپس فرمود: آن ديگرى را بياور. او را آوردند، فرمود: به وحدانيت خداى تعالى و رسالت من اقرار كن. گفت: مرا هم به دوستم ملحق نما. حضرت فرمان قتل او را دادند. على عليه السلام جهت كشتن او برخاست كه امين وحى به رسول الهى نازل شد، عرضه داشت: خدايت سلام مى رساند و مى فرمايد او را نكش؛ زيرا داراى حسن خلق و صفت سخاوت در قوم و قبيله اش مى باشد.
حضرت صدا زدند: يا على از كشتن او دست نگه دار كه فرستاده حق جبرئيل امين از حسن خلق و سخاوت او به من خبر داده و گفته به خاطر اين دو صفت از قتل او درگذر.
مشرك در زير شمشير مولا به رسول خدا صلى الله عليه و آله عرضه داشت: با جدّيت فرستاده خدايت چنين گفت؟ حضرت فرمود: آرى، گفت: همين طور است، به خدا قسم با بودن برادرى از همنوعم خود را هرگز مالك درهمى ندانستم و در جنگ به هيچ عنوان روترش نكردم، اكنون به وحدانيّت حضرت محبوب اقرار كرده و به رسالت تو شهادت مى دهم.
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله رو به اصحاب كردند و فرمودند: اين مرد از كسانى است كه حسن خلق و سخاوتش وى را به جنّات نعيم كشيد. (۱۴)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠عفو و اخلاق پیامبر
پيامبر اكرم(ص)در يكي از غزواتش،يكه و تنها در سايه درختي به خواب نيمروزي رفته بود.يارانش نيز دورتر از او قيلوله كرده بودند.در اين هنگام غورث بن حارث (ازلشكركفار)امد و بالاي سر پيامبر ايستاد وشمشيرش را كشيد و بالا برد و فرياد زد:اي ابوالقاسم،اينك كيست كه تو را از چنگ من برهاند؟ پيامبر فرمود خدا.
(در حاليكه او شمشيرش را بالا برده بود كه بر سر پيامبر فرود اورد،تعادلش بهم خورد و)شمشير از دست غورث افتاد.پيامبر بيدرنگ شمشير را برداشت و انرا به طرف غورث بالا برد و فرمود:اي غورث اكنون چه كسي تو را از چنگ من مي رهاند؟ غورث گفت:عفو تو و تو بهترين عفو كننده اي.
پيامبر اكرم (ص)او را عفو نمود.
غورث نزد قومش باز امد و به ايشان گفت:به خدا سوگند كه من از نزد بهترين انسانها نزد شما امده ام(۱۵)
💠حلم و اخلاق یک عالم
روزي شيخ الفقها العظام،مرحوم حاج شيخ جعفر نويسنده كتاب كشف الغطا ره در اصفهان پيش از انكه نماز شروع كند وجهي به فقرا قسمت نمودو پس از اتمام ان به نماز ايستاد.يكي از سادات فقير خبردار شد و بين دو نماز خدمت شيخ رسيد و عرض كرد مال جدم را به من باز ده. فرمود:تو دير امدي و اكنون ديگر چيزي نمانده كه بتو بدهم. سيد در غضب شد و آب دهان خود را بر محاسن مبارك شيخ افكند!سپس شيخ از محراب بر خواست و دامن خود را گرفت و در ميان صفوف جماعت گردش كرد و فرمود:هركه ريش شيخ را دوست دارد به سيد اعانت كند.پس مردم دامن شيخ را پر از پول نمودند.شيخ نيز انها را به سيد دادو بعد از ان به نماز عصر ايستاد.(۱۶)
ــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.عبقری الحسان ص۲۱۸
۲. علم اخلاق اسلامی (ترجمه جامع السعادات)، ج۱، ص۳۷۳.
۳.نهج البلاغه فیض الاسلام ص۱۲۴۲
۴. مشکاه الانوار،ص۱۷۹
۵.كنز الاعمال،ج ۳،ص۱۷
۶.بحار الانوار،ج۶۸،ص۲۹۲
۷. اصول كافي،ج۲،ص۱۰۰
۸.بحار الانوار،ج۲۸،ص۲۸۷
۹.الكافى: ج۲، ص۹۹.
۱۰.الکافی، ج۲، ص۱۰۲.
۱۱.من لا یحضره الفقیه ج۴، ص ۴۱۲
۱۲. غررالحکم و دررالکلم، ص۴۳۵.
۱۳.شرح چهل حدیث،ص۲۴
۱۴.بحار الأنوار: ج۶۸ ،ص۳۹۰
۱۵.بحار الانوار، ج۲۰ ، ص۱۷۵
۱۶-منازل الاخره
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
#تکمیلی
نحوه استخدام در آموزش و پرورش تغییر میکند
🔹یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در خصوص کمبود نیروی انسانی آموزش و پرورش و آخرین اخبار از استخدام در این وزارتخانه، اظهار کرد: در بخشهای کیفیتبخشی مثل مربی پرورشی، مشاور، مربی بهداشت و مربی تربیتبدنی کمبود نیروی انسانی داریم؛ ضمن اینکه به سرایدار و خدمتگزار هم در آموزش و پرورش نیاز داریم.
🔹وی ادامه داد: مجوزی برای جذب نیروهای کیفیت بخشی دریافت کردیم که اقدامات آن در دانشگاه فرهنگیان و معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در حال انجام است.
🔹نوری با اشاره به اینکه قرار است برای حل مشکل نیروی انسانی آموزش و پرورش در کوتاه مدت از روش «۱_۳» استفاده کنیم، افزود: این روش همان دو مدرکی است یعنی دانشجو سه سال در دانشگاههای دیگر درس بخواند و با شرایط ویژه جذب شود؛ به عنوان مثال نمره کل او کمتر از ۷۵۰۰ نباید باشد.
🔹وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در این روش، دانشجو، یک سال هم در دانشگاه فرهنگیان درس میخواند تا برای تدریس به اول مهر سال آینده برسد.
🔹وی با بیان اینکه قرار نیست دیگر آزمون ماده ۲۸ داشته باشیم، تصریح کرد: جذب ما در آموزش و پرورش فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان خواهد بود.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✅✅رشته های مورد پذیرش آموزش و پرورش
✅ شغل آموزگاری ابتدایی (استثنایی):
🔺روانشناسی و آموزس کودکان استثنایی
🔺روانشناسی تربیتی گرایش کودکان استثنایی
🔺 علوم تربیتی گرایش استثنایی
✅ شغل آموزگاری ابتدایی:
🔺آموزش ابتدایی
🔺برنامه ریزی درسی
🔺سطح ۲ حوزوی
🔺سطح ۳ حوزوی
🔺علوم تربیتی کلیه گرایش ها
🔺فلسفه تعلیم و تربیت
🔺مشاوره و راهنمایی
🔺روانشناسی کلیه گرایش ها (باستثنای روانشناسی صنعتی)
✅ رشته های دبیری ادبیات فارسی:
🔺سطح ۲ و ۳ حوزوی
🔺دبیری ادبیات فارسی
🔺زبان و ادبیات فارسی کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیری تربیت بدنی:
🔺معلم تربیت بدنی و علوم ورزشی
🔺تربیت بدنی و علوم ورزشی کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیری روانشناسی:
🔺مشاوره و راهنمایی
🔺روانشناسی کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیر ریاضی:
🔺دبیری ریاضی
🔺ریاضی کلیه گرایش ها
🔺آمار کلیه گرایش ها
✅ رشتههای دبیر زبان و ادبیات انگلیسی:
🔺دبیری زبان انگلیسی
🔺زبان انگلیسی کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیر عربی:
🔺زبان و ادبیات عرب
🔺دبیری زبان و ادبیات عرب
🔺دبیری دینی و عربی
🔺ادبیات عرب
🔺سطح ۲ و ۳ حوزوی
✅ رشته های دبیری علوم اجتماعی:
🔺جامعه شناسی کلیه گرایش ها
🔺سطح ۲ و ۳ حوزوی
🔺علوم اجتماعی کلیه گرایش ها
🔺علوم ارتباطات اجتماعی کلیه گرایش ها
🔺مردم شناسی
🔺 دبیری علوم اجتماعی
✅ رشته های دبیری علوم زیستی و بهداشتی:
🔺آموزش علوم تجربی
🔺زیست شناسی کلیه گرایش ها
🔺میکروبیولوژی
🔺دبیری زیست شناسی
✅ دبیری علوم تجربی:
🔺زیست شناسی کلیه گرایش ها
🔺شیمی کلیه گرایش ها
🔺فیزیک کلیه گرایش ها
🔺دبیر علوم تجربی
🔺دبیری زیست شناسی
🔺دبیری فیزیک
🔺دبیری شیمی
✅ رشته های دبیر فیزیک:
🔺فیزیک کلیه گرایش ها
🔺دبیری فیزیک
✅ رشته های دبیر معارف اسلامی (فلسفه):
🔺سطح ۲ و سطح ۳ حوزوی
🔺فلسفه کلیه گرایش ها
🔺الهیات و معارف اسلامی کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیر تاریخ:
🔺تاریخ کلیه گرایش ها
🔺تاریخ انقلاب اسلامی
🔺سطح ۲ و سطح ۳ حوزوی
🔺دبیری تاریخ
✅ رشته های دبیری جغرافیا (جغرافیا):
🔺دبیری جغرافیا
🔺جغرافیا کلیه گرایش ها
🔺علوم زمین شناسی
🔺ژیو فیزیک کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیری جغرافیا (زمین شناسی)
🔺علوم زمین
🔺زمینشناسی کلیه گرایش ها
🔺جغرافیا کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیری معارف اسلامی (معارف اسلامی)
🔺سطح ۲ و سطح ۳ حوزوی
🔺دبیری دینی و عربی
🔺دبیری الهیات و معارف اسلامی
🔺درجه تخصصی ۲ حافظ ممتاز قرآن
🔺درجه تخصصی ۳ حافظ کل قرآن
🔺الهیات و معارف اسلامی کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیری هنر:
🔺ارتباط تصویری
🔺تصویرسازی
🔺معماری
🔺معماری منظر
🔺نقاشی
✅ رشته های مراقب سلامت:
🔺بهداشت عمومی
🔺بهداشت محیط
🔺بهداشت مدارس
🔺پرستاری
🔺تغذیه
🔺مامایی
✅ رشته های مربی امور تربیتی مدارس:
🔺الهیات و معارف اسلامی کلیه گرایش ها
🔺روانشناسی کلیه گرایش ها
🔺سطح ۲ و سطح ۳ حوزوی
🔺علوم تربیتی کلیه گرایش ها
🔺علوم قرآنی
🔺درجه تخصصی ۲ حافظ ممتاز قرآن
🔺درجه تخصصی ۳ حافظ کل قرآن
✅ رشته های مشاور واحد آموزشی:
🔺 روانشناسی کلیه گرایش ها
🔺مشاوره کلیه گرایش ها
✅ رشته های دبیری اقتصاد:
🔺برنامه ریزی سیستم های اقتصادی
🔺علوم اقتصادی
✅ دبیری شیمی:
🔺شیمی (کلیه گرایش ها)
🔺دبیری شیمی
🔺مهندسی شیمی
✅ دبیری حرفه و فن (کار و فناوری):
🔺مهندسی مکانیک کلیه گرایش ها
🔺مهندس مواد اولیه
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
خدمت داوطلبان گرامی #مربی_پرورشی
✔️ نتایج مربی پرورشی آماده شده ولی متاسفانه با اینکه مکرر تذکر داده شد نسبت به انتخاب اولویت های محل خدمت خود دقت داشته باشید و حتی در چند مرحله فرصت داده شد تا اگر اشتباهی صورت گرفته اصلاح شود، به نظر می رسد تاکنون حدود یک سوم از داوطلبان ، کد محل فعالیت خود را اشتباهی ثبت نموده و این مشکل، کل نتایج مربی پرورشی را تحت الشعاع قرار داده است..
◽️آخرین فرصت داده می شود تا تمام داوطلبانی که شرائط دارند وپیامک برایشان ارسال می شود، اولویت های انتخابی خود را مشاهده و تایید و در صورت اشتباه بودن، آن را اصلاح نمایند.
✍ در ضمن داوطلبان گرامی! استانهای قم،اصفهان و خراسان های رضوی، جنوبی و شمالی به صورت مستقل در موضوع مربی پرورشی اقدام می کنند. لذا داوطلبانی که هر دو اولویت خود را برای استانهای مذکور انتخاب کردند باید از طریق همان استانها پیگیر امور خود باشند. شماره تماس استان قم جهت پیگیری : 02532191974 و شماره تماس خراسان 05132008806
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d