آغاز فروش بلیت پروازهای اربعین از ۴ شهریور
▪️فروش حضوری بلیت ممنوع شد
سخنگوی هواپیمایی ایران:
🔹پیشبینی این است که در ایام اربعین امسال حدود ۵۰ هزار صندلی پروازی توسط هما عرضه شود.
🔹فروش بلیت این پروازها از ۴ شهریور آغاز و پروازها تا ۲۰ شهریور انجام خواهد شد.
🔹امسال فروش بلیت فقط از طریق درگاه اینترنتی ایرانایر با هدف جلوگیری از تشکیل صف، نارضایتی مردم و... صورت میگیرد و فروش حضوری بلیت نداریم.
🔹هیئتها در ایام اربعین امسال سهم ۳۰ درصدی از پروازها دارند و میتوانند با ارسال درخواست کتبی به مدیریت ایرانایر یا روابط عمومی از این سهمیه استفاده کنند.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
پیام های تاریخ عاشورا(۴)
[وصیت نامه امام]
[منبر کوتاه ]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
❇️تاریخ
از جمله افرادی که از امام حسین(ع) خواهش کرد که جانب احتیاط را رعایت کند برادرش محمد حنفیه بود و امام عزم جدی خود را در اعتراض به خلافت یزید بیان کرد و فرمود:
«یا أَخی وَاللّهِ لَوْ لَمْ یَکُنْ فی الدُّنْیا مَلْجَأً وَ لا مَأْوىً، لَما بایَعْتُ یَزیدَ بَنْ مُعاوِیَة»؛ (اى برادر! به خدا سوگند! اگر در هیچ نقطه اى از دنیا، هیچ پناهگاه و جاى امنى نداشته باشم هرگز با یزید بن معاویه بیعت نخواهم کرد).
محمّد حنفیّه از سخن گفتن باز ایستاد و گریست. امام(علیه السلام) نیز مدّتى با وى گریست، سپس فرمود: «یا أَخی جَزاکَ اللّهُ خَیْراً، لَقَدْ نَصَحْتَ وَ أَشَرْتَ بِالصَّوابِ وَ أَنَا عازِمٌ عَلَى الْخُروُجِ اِلى مَکَّةَ، وَ قَدْ تَهَیَّأْتُ لِذلِکَ أَنَا وَ إِخْوَتی وَ بَنُو أَخی وَ شیعَتی، وَ أَمرُهُمْ أَمْری وَ رَأْیُهُمْ رَأْیی، وَ أَمّا أَنْتَ یا أَخی فَلا عَلَیْکَ أَنْ تُقیمَ بِالْمَدینَةِ، فَتَکُونَ لی عَیْناً عَلَیْهِمْ وَ لا تُخْفِ عَنّی شَیْئاً مِنْ أُموُرِهِمْ» برادرم! خداوند به تو پاداش نیکو دهد. خیرخواهى کردى و به راه درست اشاره کرده اى. من اکنون عازم مکّه هستم و خود و برادرانم و برادرزادگان و پیروانم را براى این سفر آماده کرده ام. برنامه و رأیشان همان برنامه و رأى من است. امّا تو اى برادرم! ماندن تو در مدینه ایرادى ندارد تا در میان آنان چشم (خبررسان) من باشى و از تمام امورشان مرا با خبر ساز!)
و در آخر وصیت نامه مهم و تاریخی خود را خطاب به محمد مکتوب فرمود تا مدینه را به مقصد مکه ترک کند، در این وصیت بعد از بیان عقاید شان نوشته اند؛
«أَنّی لَمْ أَخْرُجْ أَشِراً، وَ لا بَطِراً، وَ لا مُفْسِداً، وَ لا ظالِماً، وَ إِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِصْلاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی، أُریدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعرُوفِ وَ أَنْهى عَنِ الْمُنْکَرِ، وَ أَسیرُ بِسیرَةِ جَدِّی وَ أَبی عَلىِّ بْنِ أِبی طالِب»
من از سرِ مستى و طغیان و فساد انگیزى و ستمکارى قیام نکردم، تنها براى اصلاح در امّت جدّم به پا خواستم. مى خواهم امر به معروف و نهى از منکر کنم و به روش جدّم و پدرم على بن ابى طالب(ع) رفتار نمایم.
✅پیام ها
➖ امام حسین(ع) بیعت با یزید را به هیچ عنوان قابل قبول نمی دانستند و تأیید خلافت یزید را نابودی دین و دین داری می دانستند چرا که یزید با رفتار فریبنده و ترویج اباحی گری عزم نابودی دین اسلام را کرده بود.
➖ امر به معروف و نهی از منکر هدف مهم قیام اعلام شده است.
➖ جنگ رسانه ای و خطر تحریف واقعیت آن چنان جدی بود که امام تأکید میکند من دنبال حکومت و قدرت طلبی نیستم و هدفی جز امر به معروف ندارم.
➖ اشاره به سیره و روش پیامبر برای اثبات ادعا کفایت میکند شنونده وقتی سیره و روش پیامبر (ص)و حضرت امیر(ع) را به خاطر می آورد متوجه می شود که شیوه زمامداری آنها با قدرتمندان زورمدار زمین تا آسمان فرق دارد . و تاریخ بشریت قصه های تکرار نشدنی از شیوه حکمرانی آن دو فرمانروای مقدس به خاطر دارد.
#محرم #منبر_کوتاه
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
انواع گذشت
در مکتب امام حسین(ع)
[منبر ۳۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
🌸شعر
شنیدستم که در روز ازل آن خالق یکتا
بگفتا: کز می وصلم، لبالب ساغری دارم
که می نوشد می وصلم؟ که می پوید ره عشقم؟
که می گوید که من در سر، عشق داوری دارم؟
تمام انبیاء زآن می، به قدر حوصله خوردند
حسین بن علی.ع. گفتا: در این سودا سری دارم
ندا آمد: دو دست بی گنه از تن جدا خواهم
بگفتا: حضرت عباس.ع.، میر لشگری دارم
ندا آمد: جوانی بایدت صد پاره از خنجر
بگفتا: هیجده ساله، علی اکبری.ع. دارم
ندا آمد: که طفلی را نشان تیر می خواهم
بگفتا: بارالها شیرخواره اصغری.ع. دارم
ندا آمد: که مطبخ را گلستان می کنی یا نه؟
بگفتا: بارالها بهر آن مطبخ سری دارم
ندا آمد: ز سیلی عارض گلنار می خواهم
بگفتا: بارالها یک سه ساله دختری دارم
💠 داستان
ایجاد انگیزه
سيد بحرالعلوم بہ قصد تشرف بہ سامرا تنہا براه افتاد. در بين راه راجع بہ اين مسالہ , ڪہ گريہ بر امـام حسين (ع) گناهان را مے آمرزد, فڪر مے ڪرد. مَن بڪے أو أبڪے أو تباڪے وجبت لہ الجنہ
همان وقت متوجہ شد ڪہ شخص عربے ڪہ سوار بر اسب است بہ او رسيد و سلام ڪرد. بعد پرسيد: جناب سيد درباره چہ چيز بہ فڪر فرو رفتہ اے؟ و در چہ انديشہ اے؟ اگر مسالہ علمے است بفرماييد شايد من هم اهل باشم؟ سيد بحرالعلوم فرمود: در اين باره فڪر مےڪنم ڪہ چطور مے شود خداے تعالے اين همہ ثواب بہ زائرين و گریہ ڪنندگان بر حضرت سيدالشهداء (ع) مے دهد, مثلا در هرقدمے ڪہ در راه زيارت برمےدارد, ثواب يڪ حج و يڪ عمره در نامہ عملش نوشتہ مے شود و براے يڪ قطره اشڪ تمام گناهان صغيره و ڪبيره اش آمرزيده مے شود؟
آن سوار عرب فرمود: تعجب نڪن! من براے شما مثالے مے آورم تا مشڪل حل شود. سلطـانے بہ همراه درباريان خود بہ شڪار مي رفت. در شڪارگاه از همراهيانش دور افتاد و بہ سختے فوق العاده اي افتاد و بسيار گرسنہ شد. خيمہ اى را ديد و وارد آن خيمہ شد. در آن سياه چـادر, پيرزنے را با پسرش ديد. آنان در گوشہ خيمہ عنيزه اے داشتند (بز شيرده ) و از راه مصرف شير اين بز, زندگے خود را مے گرداندند.
وقتے سلطان وارد شد, او را نشناختند, ولى بہ خاطر پذيرايے از مهمان , آن بز را سربريده و ڪباب كردند, زيرا چيز ديگرے براے پذيرايے نداشتند. سلطان شب را همان جا خوابيد و روز بعد, از ايشان جدا شد و به هر طورے ڪہ بود خود را بہ درباريان رسانيد و جريان را براے اطرافيان نقل ڪرد. در نہايت از ايشان سؤال ڪرد: اگر بخواهم پاداش ميہمان نوازے پيرزن و فرزندش را داده باشم , چه عملے بايد انجام بدهم ؟ يڪے از حضار گفت: بہ او صد گوسفند بدهيد.
ديگرے ڪہ از وزراء بود, گفت: صد گوسفند و صد اشرفے بدهيد.
يڪے ديگر گفت: فلان مزرعہ را بہ ايشان بدهيد.
سـلطان گفت: هر چہ بدهم ڪم است , زيرا اگر سلطنت و تاج و تختم را هم بدهم آن وقت مقابلہ بہ مثل ڪرده ام .
چون آنہا هر چہ را ڪہ داشتند بہ من دادند.
من هم بايد هرچہ را ڪہ دارم بہ ايشان بدهم تا سر بہ سر شود.
بعد سوار عرب بہ سيد فرمود: حالا جناب بحرالعلوم , حضرت سيدالشهداء (ع) هرچہ از مال و منال و اهل و عیال و پسر و برادر و دختر و خواهر و سر و پيڪر داشت همہ را در راه خدا داد پس اگر خداوند بہ زائرين و گريہ ڪنندگان آن همہ اجر و ثواب بدهد, نبايد تعجب نمود, چون خدا ڪہ خدائيش را نمے تواند بہ سيدالشهداء (ع)بدهد, پس هر ڪارے ڪہ مے تواند, انجام مے دهد, يعنے با صرف نظر از مقامات عالے خودش , بہ زوار و گريه ڪنندگان آن حضرت , درجاتے عنايت مےڪند. در عين حال اينہا را جزاے ڪامل براے فداڪارى آن حضرت نمےداند.
چون شخص عرب اين مطالب را فرمود, از نظر سيد بحرالعلوم غايب شد.
🟢بیان موضوع
گذشت از هر آنچه به انسان تعلق دارد، فضیلتی است که خداوند همین ویژگی را معیاری برای ارزش گذاری بین بندگان قرار داده که مفاهیم اخلاقی از قبیل« ایثار» ، « انفاق» ،« عفو» را شامل میشود.
➖خودخواهی و خودپرستی ضد ایثار و گذشت و فداکاری است که انسان را از کارهای ارزشمند بسیاری مانند جهاد و مبارزه باز میدارد.
➖ باید فداکاری و از خود گذشتگی امام حسین(ع) و یاران باوفایش در دشت کربلا را بزرگترین اقدام فداکارنه در تاریخ دانست
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
گذشت و از خود گذشتگی دارای اقسام مختلفی است که ضمن اشاره به اقسام آن، به تبیین و توضیح هر کدام میپردازیم:
🟢 گذشت از خطا
یکی از والاترین مکارم اخلاقی، فرو بردن خشم در هنگام غضب و گذشت از لغزشها و خطاهای دیگران است. آیات و روایات فراوانی مؤمنان را به این فضیلت اخلاقی توصیه میکند، از جمله رسول اکرم(ص) میفرمایند: «عَلَیْکُمْ بِالْعَفْوِ فَاِنَّ العَفْوَ لا یَزِیدُ الْعَبْدَ اِلّا عِزّاً فَتَعافَوْا یُعِزَّکُمُ اللهُ؛ بر شما باد به گذشت؛ زیرا گذشت جز بنده را عزّت نیفزاید. از یکدیگر بگذرید تا خدا شما را عزیز کند.» (۱)
خداوند متعال نیز با تشویق مردم به عفو و گذشت، میفرماید: «وَ لْیَعْفُوا وَ لْیَصْفَحُوا أَلا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ» و با مردم عفو و صفح پیشه کنید و از بدیها درگذرید، آیا دوست نمیدارید که خدا هم در حق شما مغفرت و احسان کند؟ که خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.
این آیه به بندگان نوید میدهد که اگر در برابر بدیها و خطاهای دیگر مؤمنان گذشت پیشه کنید، خداوند به پاداش این عمل، بدیها و خطاهای بندگان را میبخشد.
اما مرتبه بالاتر از عفو و گذشت در برابر بدیهای دیگران، این است که بدی آنان را با خوبی پاسخ دهید. عزّت و کرامت حاصل از این برخورد، راحتی و آرامش بیشتری به شما داده، با شرمنده کردن طرف مقابل، نقش تربیتی سازندهای در اصلاح رفتار او در آینده ایفا میکند که خود زمینه ساز روابط اجتماعی سالمتر و برقراری مناسبات انسانیتر میباشد. خداوند متعال میفرماید: «وَ الَّذِینَ صَبَرُوا ابْتِغاءَ وَجْهِ رَبِّهِمْ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ أَنْفَقُوا مِمَّا رَزَقْناهُمْ سِرًّا وَ عَلانِیَةً وَ یَدْرَؤُنَ بِالْحَسَنَةِ السَّیِّئَةَ أُولئِکَ لَهُمْ عُقْبَی الدَّارِ» کسانی که در طلب رضای خدا راه صبر پیش میگیرند و نماز برپا میدارند و از آنچه نصیبشان کردیم (به فقرا) پنهان و آشکارا انفاق میکنند و در عوض بدیهای مردم، نیکی میکنند، برای اینان عاقبت منزلگاه نیکو است.(۲)
➖قرآن کریم در مسئله قتل و با اصطلاح جایی که با کسی پدرکشتگی هم داشته باشی عفو را بر قصاص ترجیح داده است؛
«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الْقِصاصُ فِی الْقَتْلى الْحُرُّ بِالْحُرِّ وَ الْعَبْدُ بِالْعَبْدِ وَ الْأُنْثى بِالْأُنْثى فَمَنْ عُفِیَ لَهُ مِنْ أَخیهِ شَیْءٌ فَاتِّباعٌ بِالْمَعْرُوف...» اى کسانى که ایمان آوردهاید، درباره کشتگان بر شما قصاص مقرر شد. آزاد در برابر آزاد، بنده در برابر بنده و زن در برابر زن. پس هر کس که از جانب برادر خود عفو گردد باید که با خشنودى از پى اداى خونبها رود و آنرا به وجهى نیکو بدو پردازد.(۳)
🔶عفو و گذشت امام حسین
در واقعه کربلا، یکی از مصادیق گذشت و مردانگی امام حسین(ع) جریان حرّ بن یزید است. وی ظلم بزرگی در حقّ امام و یاران ایشان روا داشت و باعث شد امام و یاران آن حضرت در بیابان گرم و سوزان کربلا، بدون آب و آذوقه محصور شوند و آن حادثة ناگوار تاریخی رخ داد. «زهیر بن قین» به امام پیشنهاد کرد که: اینان گروهی اندکاند و ما میتوانیم آنان را از بین ببریم و جنگ با آنها آسانتر از نبرد با گروههایی است که بعد میآیند. امام فرمودند: «مَا كُنْتُ لِأَبْدَأَهُمْ بِالْقِتَال؛ من شروع کنندة جنگ نمیخواهم باشم.» این یک گوشه از مردانگی و گذشت امام است.
حرّ صبح روز عاشورا به راستی پشیمان شد. از اطرافیان او نقل شده است که بدنش میلرزید و میگفت: خود را بین بهشت و جهنّم میبینم. در همین حال و در حالی که فرماندة لشکر بود، همه چیز را رها کرد و به سوی امام روان شد و با تضرّع و سرشکستگی حرکت کرد؛ اما وقتی آن دریای بیکران گذشت و ایثار از دور حرّ را دید، بدون توجه به بدی و زشتی اقدام قبلی او، توبة او را پذیرفت.
🟢گذشت از مال
جالب اینکه خداوند عفو و گذشت از دیگران را در کنار گذشت از مال مطرح فرموده است
«الَّذِينَ يُنْفِقُونَ فِي السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ ۗ وَاللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ »
همانها که در توانگری و تنگدستی، انفاق میکنند؛ و خشم خود را فرو میبرند؛ و از خطای مردم درمیگذرند؛ و خدا نیکوکاران را دوست دارد.(۴)
نکته ای که از این آیه استفاده میشود عبارت است از اینکه تکاملی که در انسان هنگام انفاق و گذشت مالی اتفاق می افتد روح انسان را بزرگ میکند که انسان بتواند از بدیهای دیگران نیز عفو و گذشت داشته باشد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🟢گذشت از خود و جان خود (ایثار)
گذشتن از خواستههای خود و چشم پوشیدن از آنچه مورد علاقة انسان است به خاطر دیگری را ایثار گویند. اوج ایثار، ایثار خون و جان خود است.
➖پیامبر(ص) فرمود: «فَوْقَ كُلِّ ذِي بِرٍّ بَرٌّ حَتَّى يُقْتَلَ اَلرَّجُلُ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ فَإِذَا قُتِلَ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ فَلَيْسَ فَوْقَهُ بِرٌّ »
بالاى نيكى هر نيكوكارى نيكى است تا آنكه انسان در راه خدا كشته شود، و چون در راه خدا كشته شد ديگر بالاى آن نيكى (و عملى بهتر) نيست.(۵)
➖پیامبر(ص) فرمود: «اَحَبُّ الاَْعْمالِ اِلَى اللّه ِ الصَّلاةُ لِوَقْتِها، ثُمَّ بِرُّ الْوالِدَيْنِ، ثُمَّ الْجَهادُ فى سَبيلِ اللّه»
دوست داشتنى ترين كارها نزد خداوند: نماز اوّل وقت، سپس نيكى به پدر و مادر و سپس جهاد در راه خداست.(۶)
ایثارگر کسی است که حاضر باشد هستی و جان خود را برای دین خدا فدا کند، یا در راه رضای الهی از تعلقات خویش بگذرد.
در جریان عاشورا، نخستین ایثارگر که حاضر شد فدای دین خدا گردد و رضای او را بر همه چیز برگزیند و نیز خواست کسانی که حاضرند، خون خود را در این راه نثار کنند و با او همسفر کربلا شوند، خود امام حسین بود: «مَن کانَ باذِلاً مُهجَتَهُ فِینَا فَلیَرحَل مَعَنا».
همچنین از یاران امام نیز ایثارگری و گذشتِ از جان، به فراوانی دیده میشود. وقتی امام به فرزندان عقیل و مسلم فرمود که شهادت مسلم برایتان کافی است، شما صحنه را ترک کنید، آنان یک صدا گفتند: به خدا سوگند! چنین نخواهیم کرد. جان و مال و خانواده و هستی خود را فدای تو میکنیم و در رکابت میجنگیم تا کشته شویم.
اظهارات ایثارگرانة یاران امام در شب عاشورا نیز گواه است؛ یک به یک برخاستند و آمادگی خود را برای جانبازی و ایثار خون خود در راه امام اظهار کردند. از آن همه سخن، این نمونه از کلام «مسلم بن عوسجه» کافی است که به امام عرض کرد: هرگز از تو جدا نخواهم شد. اگر سلاحی برای جنگ با آنان نداشته باشم، با سنگ با آنان خواهم جنگید تا همراه تو به شهادت برسم.
سخنان سعید بن عبدالله حنفی، زهیر بن قین و حتی قاسم بن الحسن که نوجوان بود، و دیگران، جلوههای روشن و ماندگاری از این روحیة ایثارگری است. طبق نقلی سخن گروهی از آنان چنین بود: به خدا قسم! از تو جدا نخواهیم شد. جانهای ما فدای توست. تو را با ایثار خون، چهره و اعضای بدن خود حمایت میکنیم.
حضرت زینب عصر عاشورا، هنگام حملة سپاه کوفه به خیمهها و غارت اشیاء، وقتی دید شمر با شمشیر آخته قصد کشتن امام زین العابدین را دارد، فریاد زد: او کشته نخواهد شد، مگر آنکه من فدای او شوم.
سعید بن عبدالله، جلوة دیگری از ایثار را در کربلا به نمایش گذاشت. او هنگام نماز خواندن امام، خود را سپر تیرهایی ساخت که از سوی دشمن میآمد. وقتی نماز امام به پایان رسید، او سیزده تیر بر بدن داشت و بر زمین افتاد و شهید شد.
🔹حدیث قدسی جالب
«مَن طَلَبَنی، وَجَدَنی و مَن وَجَدَنی، عَرَفَنی و مَن عَرَفَنی، أحَبَّنی و مَن أحَبَّنی، عَشِقَنی و مَن عَشِقَنی، عَشِقتُهُ. و مَن عَشِقتُهُ، قَتَلتُهُ و مَن قَتَلتُهُ، فَعَلَیَّ دیَتُهُ و مَن عَلَیَّ دیَتُهُ، فأنا دیَتُهُ.»
«آن کس که مرا طلب کند می یابد، آن کس که مرا یافت می شناسد، آن کس که دوستم داشت به من عشق می ورزد، آن کس که به من عشق ورزید من نیز به او عشق می ورزم، آن کس که به او عشق ورزیدم کشته ام می شود و آن کس که کشته ام شود خون بهایش بر من واجب است و آن کس که خون بهایش بر من واجب است پس من خودم خون بهایش هستم.»
🌸شعر
آنان که ره دوست گزیدند همه
در کوی شهادت آرمیدند همه
در معرکه ی دو کون فتح از عشق است
هر چند سپاه او شهیدند همه
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠داستان
مردی عرب نزد امام حسین(ع) آمد و گفت: یابن رسول الله، من باید یک دیه کامل بپردازم و توان ادای آن را ندارم!
امام(ع) فرمود: ای برادر عرب، من سه سؤال میکنم، اگر یکی از آنها را جواب دادی یکسوم بدهی تو را میپردازم و اگر دو مسئله را پاسخ دادی دوسوم و اگر هر سه سؤال را جواب دادی تمام بدهی تو را میپردازم.
مرد گفت: یابن رسول اللّه آیا درست است که مثلِ شمایی از مثل من سؤال کند؟ درحالیکه شما از اهل بیت علم و شرف و بزرگی هستید؟!
امام فرمود: بله، شنیدم که جدّم رسول اللّه فرمود: «الْمَعْرُوفُ بِقَدْرِ الْمَعْرِفَةِ» بهاندازه معرفت احسان شود.
مرد عرب گفت: «فَإِنْ أَجَبْتُ وَ إِلَّا تَعَلَّمْتُ مِنْكَ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ» هرچه میخواهید سؤال کنید، اگر دانستم جواب میدهم و اگر ندانستم از شما میآموزم.
امام پرسید: «أَيُّ الْأَعْمالِ أَفْضَلُ؟» برترین عمل کدام است؟
مرد جواب داد: ایمان به خدا
حضرت پرسید: «فَما النَّجَاةُ مِنَ الْمَهْلَكَةِ؟» راه نجات از هلاکت چیست؟
مرد پاسخ داد: اعتماد و توکل بر خداوند
امام: «فَما يُزَيِّنُ الرَّجُلَ؟» چه چیزی به مرد زینت و زیبایی میبخشد؟
مرد عرب : «عِلْمٌ مَعَهُ حِلْمٌ» دانشی که همراه با بردباری باشد
حضرت: اگر علم آمیخته با حلم نداشت چه؟
مرد عرب: «مَالٌ مَعَهُ مُرُوءَةٌ» مال و ثروتی که همراه با مروت و مردانگی باشد
حضرت: اگر از مال همراه با مروت محروم بود چه؟
مرد عرب: «فَقْرٌ مَعَهُ صَبْرٌ» ناداری و فقری که همراه صبر باشد
حضرت: اگر از فقر و صبر هم بر خوردار نبود چه؟
مرد عرب: «فَصَاعِقَةٌ تَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ فَتُحْرِقُهُ فَإِنَّهُ أَهْلٌ لِذلِكَ» صاعقهای از آسمان پایین آید و او را آتش زند که مستحقّ چنین عذابی است!
امام(ع) خندیدند و کیسهای که در آن هزار دینار زر سرخ بود را به او دادند و انگشتری را که دویست درهم ارزش داشت به او بخشیده و فرمود: طلاها را به طلبکارانت بپرداز و پول انگشتر را صرف مخارج زندگی نما.
مرد عرب آنها را برداشت و گفت: «اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَهُ» خداوند بهتر میداند که رسالتش را در کجا قرار دهد.(۷)
⚫️روضه
هنگامي كه امام حسين(ع) خاندان و ياران خود را كشته دید، به سمت خيمهها رو كرد و فرمود: «یا سكينه! یافاطمه! یازينب! یا امّ كلثوم!
عَلَيْكُنَّ منِّي السَّلامُ» از من به شما خدا حافظ.
در اين حال حضرت سكينه فرياد زد: «يا أَبَهْ اسْتَسْلَمْتَ لِلْمَوْت؟ پدر! آيا تسليم مرگ شدي؟»
حضرت فرمود: چگونه تن به مرگ ندهد كسي كه يار و ياوري ندارد؟
حضرت سكينه فرمود: «يا أَبَهْ رُدَّنا إِلَى حَرَمِ جَدِّنا؛ اي پدر! ما را به حرم جدّمان بازگردان.»
حضرت پاسخ دادند: «هَيْهاتَ لَوْ تُرِكَ الْقَطا لَنامَ؛ اگر مرغ قطا را به حال خود واگذارند، ميخوابد.» در اين حال زنان حرم اهل بيت صداي ناله را بلند كردند و حضرت آنها را ساكت نمودند.
به ام كلثوم فرمود: «أُوصِيك بِنَفْسِك خَيْرَاً؛ وصيت ميكنم كه خويشتن را نيكو بداري.»
در اين حال سكينه فريادكنان نزد حضرت آمد و حضرت چون سكينه را بسيار دوست داشت، او را به سينه چسبانيد و اشك او را پاك كرد. زبانحال حضرت:
سيطول بعدي يا سكينة فاعلمي
منك البكاء إذا الحمام دهاني
لا تحرقي قلبي بدمعك حسرة
ما دام مني الروح في جُثماني
فإذا قتلت فأنت أولى بالذي
تأتينه يا خيرة النسوان؛
سپس به ميدان جنگ رفت و جنگ نماياني نمود، حضرت به «اعور اسلمي» و «عمرو بن حجاج» تاخت و اينها با چهار هزار مرد مأمور نگهباني شريعه بودند و با اسب وارد شريعه شدند. پس حضرت مشتي بر آب كرد تا بنوشد. سواري ندا داد: يا ابا عبدالله! تو آب مينوشي و لذت ميبري و حريم تو را غارت كردند. در اين حال حضرت آب را بر روي آب ريخت و بر لشكر بتاخت و آنها را از اطراف حرم پراكنده نمود.
در حين نبرد شخصي به نام «ابوالحترف» تيري انداخت كه بر پيشاني امام نشست. حضرت آن را بيرون آورد كه خون جاري شد و بر محاسن مبارك ايشان ريخت و در اين حال فرمود: «اللَّهُمَّ إِنَّك تَرى ما أَنا فِيهِ مِنْ عِبادِك...؛ خدايا! تو ميبيني من چگونه هستم بين بندگانت....»
بعد از جنگ سختي كه حضرت كرد، ايستاد تا قدري خستگياش برطرف شود كه سنگي آمد و بر پيشاني حضرت اصابت نمود. جامه را برداشت تا خون را پاك كند كه تيري سه شعبه و زهرآلود بيامد و بر سينة حضرت نشست.تير را از پشت بيرون آورد و خون مانند ناودان جاري شد، پس فرمود:«بسم الله و بالله و علی مله رسول الله»
لینک شعر
#محرم #منبر_بلند
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.الكافي ،ج۲،ص۱۰۸
۲.رعد/۲۲
۳.بقره/۱۷۸
۴.آل عمران/۱۳۴
۵.الکافي،ج۲،ص۳۴۸
۶.نهج الفصاحه، ح ۷۰.
۷.جامع الاخبار، ص۱۳۸
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
پیام های تاریخ عاشورا(۵)
[سخنان امام در پاسخ عبدالله بن عمر]
[منبر کوتاه ]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
❇️تاریخ
بعد از آنکه امام حسین(ع)در مدینه ضمن گفتگو با افراد مختلف از قبیل ولید ، مروان،ام سلمه، محمد حنفیه و... از نیت شهادت طلبانه در مخالفت با یزید سخن فرمودند با حضور در کنار قبر پیامبر (ص)ّو وداع با جد عظیم الشان و با تحویل وصیت مکتوب شان به محمد حنیفه مدینه را به مقصد مکه ترک کردند.
از جمله افرادی که در مکه با آن حضرت دیدار کرد عبدالله بن عمر بود، وقتی پسر عمر با اشاره پیشگویی پیامبر از شهادت امام حسین(ع) سخن گفت و از او خواست با یزید کنار بیاید تا کشته نشود امام به فرمود:
«إنَّ مِن هَوانِ الدنيا على اللّه تعالى أنَّ رَأسَ يحيى بنِ زكريّا اُهدِيَ إلى بَغِيٍّ مِن بَغايا بني إسرائيلَ...أَنَّ بَنی إِسْرائیلَ کانُوا یَقْتُلُونَ ما بَیْنَ طُلُوعِ الْفَجْرِ إِلى طُلُوعِ الشَّمْسِ سَبْعینَ نَبِیّاً ثُمَّ یَجْلِسُونَ فی أَسْواقِهِمْ یَبیعُونَ وَ یَشْتَرُونَ کُلُّهُمْ کَأَنَّهُمْ لَمْ یَصْنَعُوا شَیْئاً، فَلَمْ یُعَجِّلِ اللّهُ عَلَیْهِمْ، ثُمَّ أَخَذَهُمْ بَعْدَ ذلِکَ أَخْذَ عَزیز مُقْتَدِر»
از بى ارزشى و خوارى دنيا نزد خداى متعال است كه سر يحيى بن زكريّا به فاحشه اى بنى اسرائيلى هديه شد قوم بنى اسرائیل از طلوع فجر تا طلوع آفتاب هفتاد پیامبر را مى کشتند آنگاه (با خیالى آسوده) در بازارها نشسته و به خرید و فروش مى پرداختند آن چنان که گویى هیچ کار خلافى مرتکب نشده اند؟! خداوند نیز در کیفرشان شتاب نفرمود تا آن که پس از فرصتى، آنان را با صلابت و قدرت به کیفر رساند (و در هم کوبید).
✅ پیام ها
➖امام (ع) از جريان كشته شدن حضرت يحيي و به ارمغان رفتن سر بريده او به يك جنايتكار ياد مي كند و در طول سفر مکرر از اين حادثه تلخ و جنايت بزرگ، ياد مي نمود و این از وجود يك تشابه تام در ميان قيام و مبارزه او و مبارزه حضرت يحيي (ع) حکایت می کند كه منجر به ارمغان رفتن سر بريده آنان گرديد.
➖ نه تنها امام حسین(ع) از سرانجام حرکت خبر داشت و از جزئیات شهادت خود و مردان قبیله اش خبر میداد دیگرانی مثل پسر عمر هم طبق احادیثی که از پیامبر شنیده بودند از شهادت مظلومانه امام حسین خبر داشتند و این یعنی امام(ع) نه به قصد پیروزی و حکومت بلکه برای شهادت پای در این مسیر گذاشته بودند.
➖ امام با اشاره کردن به ماجرای عجیب قتل هفتاد پیامبر در یک صبحگاه نکته مهمی را مورد اشاره قرار داده اند؛«فَلَمْ یُعَجِّلِ اللّهُ عَلَیْهِمْ»
با این توضیح که عجله نکردن خداوند به مجازات جنایتکاران و سکوت خداوند بر این ظلم و ستم نشانه تأیید این اتفاقات نیست تا عده ای نادان نتیجه گیری کنند که چون خدا در برابر گناهان زشت کاری نمیکند پس لابد یا خدایی وجود ندارد یا به این گناهان و جنایت ها رضایت دارد. امام اشاره میکنند که مهلت دادن به جنایتکاران و افراد گنهکار، به عجله نکردن خداوند عزیز مقتدر در مجازات مجرمان بر میگردد.
و این سنت الهی امتحان است تا افراد با انتخاب های خود درجات یا درکات اخروی خود را رقم بزنند.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
صبر و رضایت در سیره امام حسین(ع)
[منبر ۳۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
🌸شعر
چشم ما تا که به زخم بدنت گریان است
اشک ما گوهر رخشان یم عرفان است
به همان آیه که خواندی به سر نیزه قسم
خون پاک تو، حیات دگر قرآن است
دین ز خون بدنت جامه گلگون پوشید
گرچه در دامن صحرا بدنت عریان است
حوض کوثر شود از اشک محبان تو پر
ساقی اش دست خدای اَحد منّان است
هرکه را نیست به دل داغ تو، داغش به جگر
هر کجا نیست عزاخانه تو زندان است
کفن عاشق تو، پیرهن سینه زنی است
خاک زنجیرزنت، درد مرا درمان است
آب تا روز قیامت جگرش می سوزد
که تو خود خضر حیاتی و لبت عطشان است
اولین روضه جانسوز تو را خوانده خدا
اولین گریه کن تو پدر انسان است
حَیَوان بهر تو گریند، خدا می داند
منکر گریه به تو پست تر از حیوان است
چه به دوزخ ببرندش، چه به گلزار بهشت
چشم "میثم" به جراحات تنت گریان است
🌙بیان احکام
1.شنيدن صداى زن نامحرم در صورتى كه به قصد لذت نباشد و سبب افتادن در گناه نشود، اشكال ندارد.
2. گوش دادن به آواز زن نامحرم در هر صورت، اشكال دارد.
3. اگر زن قرآن را به صورت ترتيل و ساده بخواند، گوش دادن به صداى او مانعى ندارد و اگر با صدا بخواند، جايز نيست.
4. شنيدن نوحه خوانى و مرثيه ثرايى زنان اگر مفسده نداشته باشد اشكال ندارد.
5. سخنرانى زن در مجلس مردان، اگر مفسده نداشته باشد اشكال ندارد.
💠داستان
ایجاد انگیزه
زمان آیة الله خوانساری فردی خدمت ایشان می رسد و عرض می کند که: برادری دارم که از گناهان، گناهی نیست که انجام نداده باشد و خلافی نیست که نکرده باشد ...از دست او همه عاصی شده ایم ... می خواهم او را خدمت شما بیاوریم، نصیحتی به او بفرمایید انشالله که تأثیر گذار باشد.
آیة الله خوانساری فرمودند: با این اوصاف نصیحت من هم کارساز نیست ... تنها یک راه را می شناسم که اگر در مسیر این راه قرار گرفت و تأثیری در او داشت بیاوریدش نزد من که من هم نصیحتی برای او داشته باشم و اگر این راه جواب نداد که دیگر رهایش کنید، اصلاح نمی شود.
فرمودند: او را به کربلا ببرید، اگر در حرم امام حسین علیه السلام گریه کرد، یعنی اینکه در درون او هنوز نوری وجود دارد و قابل اصلاح و نصیحت پذیر است وگرنه که هیچ.
این فرد تعریف می کند که ما این برادرمان را با هزار ترفند و بهانه که بیا تو مراقب ما باش و ... به کربلا بردیم ... بین راه که هیچ حسی نداشت ... اصلا این چیزها را قبول نداشت...وقتی نزدیک صحن و حرم حضرت شدیم دیدم که او سرش را پایین انداخت و وقتی وارد حرم امام حسین علیه السلام شدیم، گریه که هیچ، ضجه می زد...
داستان را وقتی برگشتیم برای آیة الله خوانساری تعریف کردیم... ایشان فرمودند: معلوم است که هنوز نوری در او هست ... حالا بیاوریدش تا او را چند کلامی نصیحت کنم ... به ایشان عرض کردیم: آقا کار تمام شد ... در همان حرم وقتی این حال به او دست داده بود به او گفتم: برادر من، حالا که تو با این دستگاه قهر نیستی، همین جا توبه کن و راحت را عوض کن و این همان شد که این فرد از همین باب رحمة الله الواسعة عاقبت بخیر می شود و از شهدای انقلاب اسلامی می شود.
🔵بیان موضوع
در سجده زیارت عاشورا عبارت عجیبی وجود دارد «اَللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاکِرینَ لَکَ عَلی مُصابِهِمْ؛ اَلْحَمْدُ للَّهِ عَلی عَظیمِ رَزِیَّتی»
بلا و سختی یک جنبه زمینی دارد و یک جنبه آسمانی و ملکوتی دارد. از جهت زمینی نشانه ظلم ستمگران و یا سستی افراد نسبت به حفظ احترام اولیای خدا است اما از جهت آسمانی برای اولیای خدا موجب ارتقای درجات و نشانه تقرب به خداست.
و آثار بزرگی بلا و مصیب امام حسین(ع) در همین دنیا هم قابل مشاهده است اینکه افرادی زیادی از طریق مواجه شدن با این مصیب بزرگ تکان می خورند و متحول میشوند این تحول ها نشانه عظمت مقام صبر امام حسین است .
در این جلسه در مقام صبر و رضایت امام حسین(ع) بحثی تقدیم میشود .
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d