راهنمای خدمات به طلاب و روحانیون در ایام اربعین 1402 - تقریبا نهایی.pdf
1.91M
.
بروشور خدمات به طلاب محترم سراسر کشور در ایام اربعین در ایران و عراق👆👆
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
منبر یک دقیقه ای🕘
موضوع: ویژگی های منتظران(۹۴)
[ نکاتی برگزیده و کوتاه تقدیم می شود تا به سلیقه سخنران به مقدار یک دقیقه انتخاب و ارائه شود]
بسم الله الرحمن الرحیم
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة و الغَیبَةِ الإلهیَّة ، أللّهمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بِی مَحَجَّتَهُ
✅مقدمه
پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
برای تحقق اهداف خلقت، و ظهور انسان کامل و تشکیل حکومت عدل جهانی توسط حضرت حجت روحی فداه، انسان هایی لازم است که با ویژگی های ایمانی، اخلاقی، فکری و اعتقادی ، قابلیت و شایستگی این دوران را در خود جمع کرده باشند.
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، بالغ بر یکصد ویژگی مؤمن كامل شمرده می شود ؛
❇️ خصلت۹۴؛
یزِنُ کَلَامَهُ وَ یخْرِسُ لِسَانَهُ
یکی از ویژگیهای مؤمنان در عصر غیبت عبارت است از اینکه باید مراقب زبانش باشد؛«سنجیده سخن می گوید و زبانش را می بندد».
🔹دستور العملی برای آخرالزمان
پس از آنکه امام باقر(ع) به جابر جعفی فرمودند خوش به حال افرادی در زمان غیبت بر اعتقاد به ما استوار بمانند، جابر گفت: بهترین چیزی که مومن میتواند در آن زمان استفاده کند چیست؟ امام فرمودند: «حِفْظُ اللِّسَانِ وَ لُزُومُ الْبَيْت»نگهداری زبان و خانه نشینی( کنایه از نرفتن به جلسات گناه یا حضور پیدا نکردن در اجتماعات مدعیان دروغین)(۲)
➖ امام رضا(ع) فرمود؛«يَأْتِي عَلَى اَلنَّاسِ زَمَانٌ تَكُونُ اَلْعَافِيَةُ فِيهِ عَشَرَةَ أَجْزَاءٍ تِسْعَةٌ مِنْهَا فِي اِعْتِزَالِ اَلنَّاسِ وَ وَاحِدٌ فِي اَلصَّمْتِ».
زماني بر مردم در رسد كه سلامت خواهي ده بخش باشد. نه بخش آن در دوري گزيني از مردم و يك بخش آن سكوت باشد.(۳)
🔴آسیب های آخرالزمانی زبان
گاهی یک کلمه، میتواند فرد را از دایره دین خارج کند. همچنین طبق روایات اهل بیت، حفظ زبان آنقدر مهم است که به بقیه اعضاء انسان نیز ربط دارد.
گاهی یک جمله ارزش انسان را پیش خدا و پیش خلق خدا از بین می برد؛امام حسین(ع) فرمود:
«لاتَقولُوا بِألسِنَتِكُم ما يَنقُصُ عَن قَدرِ كُم»چيزى را بر زبان نياوريد كه از ارزش شما بكاهد.(۴)
👈 گناهان زبان از قبیل غیبت، تهمت، دروغ، کشف راز دیگران، قضاوت نادرست، رعایت نکردن عفت کلام و.... گناهان زبان هستند که همواره در همه زمان ها گناه بوده و آیات و احادیث فراوانی در این عناوین وارد شده است اما باید دید مهم ترین آسیب های زبان که در آخرالزمان رخ می نمایاند کدام است؟
➖یکی از آفت های زبان، در این زمان، اظهار نظر افراد نا آگاه در حوزه های تخصصی اعتقادی است که بی شک از زیانبارترین آسیب های زبان به شمار می رود، امیرالمؤمنین علیه السلام هشدار دادندف:«لایستحین احد منکم اذ اسئل عما لایعلم ان یقول لااعلم»
حیا نکند احدی از شما، هرگاه چیزی را که نمی داند از وی بپرسند، از این که بگوید نمی دانم.(۵)
➖ همراهی کردن با افراد ضد دین و منحرف یکی دیگر از آسیب هایی است که ممکن است افراد در آخرالزمان به آن دچار شوند.
خداوند در این باره هشدار داده است؛«إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ ۚ وَلَا تَكُنْ لِلْخَائِنِينَ خَصِيمًا»
ما به سوی تو قرآن را به حق فرو فرستادیم تا بدان چه خدا به وحی خود برتو نمایان و آشکار سازد، حکم کنی و نباید به نفع خیانت کاران به خصومت برخیزی و از خدا آمرزش بخواه که خداوند، البته آمرزنده و مهربان است.
و می فرماید« وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ» در راه گناه و تعدی همکاری نکنید و از خدا پروا کنید که همانا خداوند شدیدالعقاب است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار،ج ۶۴،ص۳۱۱.
۲.بحارالانوار ۱۴۵/۵۲ حدیث۶۶
۳.تحف العقول ، ج۲، ص۴۴۶.
۴.جلاءالعيون، ج ۲، ص ۲۰۵
۵. نهج البلاغه/حکمت۸۲.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
جهاد با نفس (۹۴)
منبر یک دقیقه ای🕙
[ نکاتی تقدیم می شود تا به سلیقه سخنران به مقدار یک دقیقه انتخاب و ارائه شود]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️مقدمه
جهاد با نفس بخشی از کتاب وسائل الشیعه است که آیت الله بهجت معرفی فرموده اند ،مبحث ۹۴ که بنا داریم از آن کتاب تقدیم کنیم عبارت است از این حدیث؛
امام صادق (ع) فرمود:
یکی از توصیه های جالب لقمان این بود که به پسرش فرمود« خَفِ الله عَزَّ وَجَلَّ خِيفَةً لَوْ جِئْتَهُ بِبِرِّ الثَّقَلَيْنِ لَعَذَّبَكَ وَارْجُ الله رَجَاءً لَوْ جِئْتَهُ بِذُنُوبِ الثَّقَلَيْنِ لَرَحِمَكَ»از خدا چنان بترس كه [گويى] حتّى اگر با همه خوبى هاى انس و جن به پيشگاهش برسى ، عذابت مى كند و چنان به خدا اميدوار باش كه [گويى ]حتّى اگر با همه بدى هاى انس و جن به پيشگاهش برسى ، به تو رحم مى كند.(۱)
🟢بیان کلی
از جمله فضائل مهم اخلاقى که در زندگى انسان نقش بسیارى ایفا مى کند، مسئله «خوف و رجاء» یا ترس و امید است. آدمی بایستى از خداوند و عظمت کبریائى او و نیز از پیامدهاى پرونده عملکرد خویش ترس داشته باشد و همچنین با در نظر گرفتن رحمت گسترده الهى به الطاف واسعه وى امیدوار باشد. همراه بودن صفت ترس و امید در زندگى عملى افراد مؤمن نقش تعیین کننده اى دارد.
ترس از خداوند افزون بر این که از کمالات معنوى مى باشد، سرچشمه بسیارى از فضایل انسانى، اصلاح نفسانى و سبب علاج امراض روحى است.
✅وصیتی مهم
امام صادق(ع) در این بخش از وصیت خود به ابن جندب، نجات یافتگان از عذاب الهى را كسانى معرفى مىكند كه خوف و رجاى حقیقى و متعادل در دلهایشان وجود دارد:
«یَهلِكُ المُتَّكِلُ عَلى عَمَلِهِ و لا یَنجُوا المُتَجَرِّىءُ عَلى الذُّنوبِ اَلْواثِقُ بِرَحْمَةِ اللّهِ قُلْتُ فَمَن یَنْجوُ؟ قال اَلَّذینَهُمْ بَیْنَ الرَّجاءِ والخَوْف كَاَنَّ قُلوبَهُم فى مِخْلَبِ طائر شَوْقاً اِلَى الثَّوابِ وَ خَوْفَاً مِنَ العَذابِ»
كسى كه به اعمال [خوب] خود اعتماد دارد، به هلاكت مىرسد و كسى هم كه به امید رحمت خداوند، بر انجام گناهان تجرّى پیدا مىكند نجات نخواهد یافت.[ابن جندب] سؤال كرد پس چه كسى نجات پیدا مىكند؟ حضرت فرمودند: كسانى كه حالشان میان خوف و رجا باشد [یعنى نه خوفشان آنچنان است كه از آمرزش گناهانشان ناامید باشند و نه امیدوارى آنان به رحمت خداوند آنچنان است كه جرأت ارتكاب گناه را داشته باشند.] گویى قلبهاى آنان در چنگال پرندهاى است[ كه هر لحظه احتمال مىرود آن را در چنگال خود بفشارد یا آن را رها كند و آنان رهایى یابند] هم شوق به ثواب در دل هایشان وجود دارد و هم خوف از عذاب.(۲)
🟢خوف از خدا برای چیست
این همه که در آیات و روایات، از خوف خدا سخن رفته است، برای چیست؟ مگر خداوند، موجود وحشتناکی است که باید از او ترسید؟ اساساً خوف از خدا به چه معنی است؛ با آن که پروردگار ما مهربان ترین مهربانان است و اوج رحمت و احسان و لطف را به بندگان دارد؟
👈 خوف از خداوند از یک نظر در واقع خوف از عدل خداوند است که ما را گرفتار عقوبت می کند و خوف از علم اوست؛ زیرا او از همه خطاهایمان آگاه است و خوف از اعمال خودمان است که قهر و غضب الهی را در پی دارد. پس باید از خودمان و از عمل های خودمان بترسیم که کیفر را در پی می آورد.
در دعاها آمده است: «یا من لا یخاف الّا عدله، یا من لا یرجی الّا فضله» ای خدایی که جز از عدلش خوف نیست و جز به فضلش امید نیست»!
👈 به عبارتی دیگر خوف از خداوند نشانه معرفت انسان است موسی(ع) که خواست خدا را ببیند، خطاب «لن ترانی» آمد و به او فرمود: به کوه نظر کن، خدا در کوه تجلّی کرد؛ موسی و یارانش همه از خوف بی هوش به زمین افتادند، سبب این گونه خوف ها کمال معرفت به خداست. از این رو، پیامبر اکرم(ص) فرمود: «اَنَا أخوفکم لله» یعنی ترس من از خداوند نسبت به همة شما بیشتر است.
💠حکایت
امام علی (ع) از مردی که خوف بر او تأثیر گذاشته و دگرگونش ساخته بود، پرسید: تو را چه می شود؟ گفت: از خدا می ترسم. فرمود: ای بنده خدا! از گناهانت بترس؛ از عدالت خدا درباره ستم های بندگانش بترس و در آن چه که فرمان داده، مطیعش باش و در آن چه به صلاح توست، فرمان او را عصیان مکن؛ سپس از خدا نترس؛ چرا که خداوند به هیچ یک از بندگانش ظلم نمی کند و کسی را بیش از حد استحقاقش عذاب نمی کند».
سعدی هم به همین مطلب اینگونه اشاره دارد؛ «آن را که حساب پاک است، از محاسبه چه باک است»؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۶۴.
۲.نقل از علامه مصباح یزدی
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
پادکست ال نجف ویرایش.mp3
44.8M
👓 اولین قسمت از پادکست اربعین: النجف
🎙 روی عدد انگلیسی بزنید به همان بخش منتقل میشوید:
1⃣ خلاصه سریعی از زندگی امیرالمومنین 4:00
2⃣ رشادتهای امیرالمومنین در نبرد 8:00
3⃣ مناقب امیرالمومنین و ماجرای معراج و سخنان استاد فاطمینیا 16:30
4⃣ سخنان استاد کاشانی آرامش پیامبر با امیرالمومنین 19:10
5⃣ سخنان زیبای امام خمینی درباره فضایل امیرالمومنین 21:40
6⃣ سخنان پسر حاتم طایی درباره علی به روایت شهید استاد مطهری 27:10
7⃣ روایات امیرالمومنین به زبان رهبر معظمانقلاب 34:20
✅ مداحیها کوتاه انتخاب شده نهایت یکی دو دقیقه و اگر دوست نداشتید میتونید جلو بزنید
🌹 حتما گوش بدهید و منتشر کنید، اگر خوشتون اومدید برای سایرین بفرستید و نظراتتون را ارسال کنید!
حتما هم قبل رفتن یک بار گوش بدهید که با آمادگی بیشتری به زیارت بروید🤲
#النجف
#الحرم
منبع: حوزه توئیت
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
منبر یک دقیقه ای🕘
موضوع: ویژگی های منتظران(۹۵)
[ نکاتی برگزیده و کوتاه تقدیم می شود تا به سلیقه سخنران به مقدار یک دقیقه انتخاب و ارائه شود]
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج و اجعلنا من اعوانه و انصاره
✅مقدمه
پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
برای تحقق اهداف خلقت، و ظهور انسان کامل و تشکیل حکومت عدل جهانی توسط حضرت حجت روحی فداه، انسان هایی لازم است که با ویژگی های ایمانی، اخلاقی، فکری و اعتقادی ، قابلیت و شایستگی این دوران را در خود جمع کرده باشند.
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، بالغ بر یکصد ویژگی مؤمن كامل شمرده می شود ؛
❇️ خصلت۹۵؛ به حب و بغضش مسلط است
لَا یغْرَقُ فِی بُغْضِهِ وَ لَا یهْلِکُ فِی حُبِّهِ لَا یقْبَلُ الْبَاطِلَ مِنْ صَدِیقِهِ وَ لَا یرُدُّ الْحَقَّ مِنْ عَدُوِّهِ
در خشم و دشمنی غرق نشود و در دوستیش هلاک نگردد باطل را از دوستش نمی پذیرد و در مقابله با دشمن حق را پایمال نمی کند.
🟢بیان کلی
منتظران امام مهدی(ع) عشق شخصی را در دل دارند که حکومتش، عدالت است و این گمشده بشریت را در فرجام تاریخ به او باز خواهد گرداند.
پس منتظر ظهور دولت کریمه و عدالت گستر مهدوی حواسش را به این امر معطوف می دارد که از هر آنچه ممکن است او را از مدار عدالت دور کند محفوظ بدارد و مراقبت میکند که احساسات شخصی و حب و بغض او را از مسیر عدالت و حق طلبی خارج نکند.
🔵دستوری از پیامبر
«اِقْبَلِ الْحَقَّ مِمَّنْ اَتاكَ بِهِ، صَغيرٍ اَوْ كَبيرٍ، وَ اِنْ كانَ بَغيضا، وَ ارْدُدِ الْباطِلَ عَلى مَنْ جاءَ بِهِ، مِنْ صَغيرٍ اَوْ كَبيرٍ وَ اِنْ كانَ حَبيبا قریبا»
سخن حق را از هر که شنیدى بپذیر اگر چه دشمن و بیگانه باشد و ناحق را از هر که شنیدى نپذیر اگر چه دوست و نزدیک باشد.(۲)
✔️حق طلبی ویژگی اصلی یاوران و منتظران
امام باقر(ع) در توصیف یاران حضرت مهدی(ع) که در زمان غیبت، خود را برای شرکت در قیام جهانی آن حضرت آماده می کنند می فرماید: «كَأَنِّي بِقَوْمٍ قَدْ خَرَجُوا بِالْمَشْرِقِ يَطْلُبُونَ الْحَقَّ فَلَا يُعْطَوْنَهُ ثُمَّ يَطْلُبُونَهُ فَلَا يُعْطَوْنَهُ فَإِذَا رَأَوْا ذَلِكَ وَضَعُوا سُيُوفَهُمْ عَلَى عَوَاتِقِهِمْ فَيُعْطَوْنَ مَا سَأَلُوهُ فَلَا يَقْبَلُونَهُ حَتَّى يَقُومُوا وَ لَا يَدْفَعُونَهَا إِلَّا إِلَى صَاحِبِكُمْ قَتْلَاهُمْ شُهَدَاءُ»
من به گروهی می نگرم که در آستانه ظهور از طرف مشرق زمین به پا می خیزند. آنان به دنبال طلب حق و ایجاد حکومت الهی تلاش می کنند. بارها از متولیان حکومت اجرای حق را خواستار می شوند، امّا با بی اعتنایی مسئولین مواجه می شوند. وقتی که وضع را چنین ببینند شمشیرهای خود را به دوش می نهند و با اقتدار و قاطعیت تمام در انجام خواسته شان اصرار می ورزند تا اینکه سردمداران حکومت نمی پذیرند و آن حق طلبان ثابت قدم، ناگزیر به قیام و انقلاب می گردند و کسی نمی تواند جلوگیرشان شود. این حق جویان وقتی که حکومت را به دست گرفتند آن را به غیر از صاحب الامر (ع) به کس دیگری نمی سپارند. کشته های اینها همه از شهیدان راه حق محسوب می شوند.(۳)
🔶آثار انصاف و حق طلبی
➖حضرت پیامبر(ص) در ضمن حدیثی خطاب به حضرت علی(ع) فرمود:«أَمَّا اَلْمُنْجِيَاتُ فَخَوْفُ اَللَّهِ فِي اَلسِّرِّ وَ اَلْعَلاَنِيَةِ وَ اَلْقَصْدُ فِي اَلْغِنَى وَ اَلْفَقْرِ وَ كَلِمَةُ اَلْعَدْلِ فِي اَلرِّضَا وَ اَلسَّخَطِ»
و آن سه كه نجات دهنده است:ترس از خدا در آشكار و نهان،ميانه روى در حالت فقر و توانمندى، انصاف و عدالت در هنگام خشم و خوشنودى.(۴)
➖امير مؤمنان علی (ع) میفرماید:«ألا إنّهُ مَن يُنصِفُ النّاسَ مِن نَفسِهِ لَم يَزِدْهُ اللّه ُ إلاّ عِزّا» هر كس با مردم به انصاف رفتار كند خداوند بر عزتش بيفزايد.(۵)
➖ امام صادق(ع) میفرماید:«ثلاثةٌ هُم أقرَبُ الخَلقِ إلَى اللّه ِ يَومَ القِيامَةِ حتّى يَفرُغَ (الناسُ) مِن الحِسابِ : رجُلٌ لم تَدَعْهُ قُدرَتُهُ في حالِ غَضَبِهِ إلى أن يَحيفَ على مَن تَحتَ يَدَيهِ. و رجُلٌ مَشى بينَ اثنَينِ فلم يَمِلْ مَعَ أحَدِهِما علَى الآخَرِ بشَعيرَةٍ. و رجُلٌ قالَ الحَقَّ فيما لَهُ و علَيهِ» .سه دستهاند كه در روز قیامت از ديگران به رحمت خدا نزديكترند تا از حساب خلق فارغ شود: كسی كه در هنگام خشم، قدرتش او را به ستم كردن به زيردستانش دعوت نكند. كسی كه هنگام قضاوت بين دو نفر به اندازه يك جو به هيچ طرف گرايش پيدا نكند. كسی كه حق را بگويد؛ خواه به ضرر او باشد يا به سود او.»
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار،ج ۶۴،ص۳۱۱.
۲.كنز العمّال، ح۴۳۱۵۲
۳.الغيبة للنعمانی،ص۲۷۳.
۴.الخصال ،ج۱ ،ص۸۴
۵.الكافی،ج۲،ص۱۴۴
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
جهاد با نفس (۹۵)
منبر یک دقیقه ای🕙
[ نکاتی تقدیم می شود تا به سلیقه سخنران به مقدار یک دقیقه انتخاب و ارائه شود]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️مقدمه
جهاد با نفس بخشی از کتاب وسائل الشیعه است که آیت الله بهجت معرفی فرموده اند ،مبحث ۹۵ که بنا داریم از آن کتاب تقدیم کنیم عبارت است از این حدیث؛
حضرت پیامبر محمد (ص) فرمود:
«ألاَ و مَن ذَرَفَتْ عَيناهُ مِن خَشيةِ اللّه ِ، كانَ لَهُ بكلِّ قَطرةٍ قَطَرَتْ مِن دُموعِهِ قَصرٌ في الجنّةِ ، مُكَلَّلٌ بالدُّرِّ و الجَوهرِ ، فيهِ ما لا عَينٌ رأتْ ، و لا اُذُنٌ سَمِعَتْ ، و لا خَطَرَ على قلبِ بَشَرٍ» .
بدانيد كه هر كس چشمانش از ترس خدا اشك ريزد ، در برابر هر قطره اشك او، كاخى آذين بسته به مرواريد و گوهر در بهشت به او مى دهند. در آن كاخ چيزهايى است كه هيچ چشمى نديده، هيچ گوشى نشنيده و بر دل هيچ بشرى خطور نكرده است.(۱)
🟢بیان کلی
یکی از اعمال پر فضیلت و کمال بخش که با تکامل عاطفه انسانی مرتبط است گریه و اشک است.
➖ خداوند تعالی می فرماید: «فَلْيَضْحَكُوا قَلِيلًا وَ لْيَبْكُوا كَثِيراً جَزاءً بِما كانُوا يَكْسِبُونَ»
باید بخندند در دنیا اندک و بگریند بسیار تا پاداش دهد به آخرت آن را پروردگار بدانچه بودند در آن و کسب می کردند.(۲)
➖علی علیه السلام فرمود: «شیعَتِی… اَلَّذینَ اِذا جَنَّهُمُ اللَّیلُ… تَجرِی دُمُوعُهُم عَلی خُدودِهِم یجأَرُونَ اِلی اللّهِ فی فِکاک رِقابِهِم»؛ «شیعیان من کسانی هستند که هرگاه شب بر آنان سایه میافکند، اشکهایشان بر گونههایشان جاری میشود و برای آزادی خود از آتش جهنم، ناله و فریاد میکنند».(۳)
➖امام زینالعابدین علیه السلام نیز در روایتی فرمود:«ما مِن قَطرَهٍ اَحَبُّ اِلی اللّهِ مِن قَطرَتَینِ: قَطرَهِ دَمٍ فِی سَبیلِ اللّهِ و قَطرَهِ دَمعٍ فِی سَوادِ اللَّیلِ مِن خَشیهِ اللّهِ»؛ «هیچ قطرهای نزد خدا محبوبتر از دو قطره نیست: قطره خونی که در راه خدا ریخته شود و قطره اشکی که در تاریکی شب از خوف خدا جاری گردد».(۴)
🟢 اسباب و عوامل گریه
➖ خداوند در قرآن کریم علم و معرفت را از عوامل گریه دانسته است؛قرآن کریم به این امر اشاره کرده و میفرماید:«اِنَّ الَّذینَ اُوتُوا العِلمَ مِن قَبلِهِ اِذا یتلی عَلَیهِم یخِرّونَ لِلاَذقانِ سُجَّدا ویقولونَ سُبحـانَ رَبِّنا اِن کانَ وَعدُ رَبِّنا لَمَفعولا ویخِرّونَ لِلاَذقانِ یبکونَ ویزیدُهُم خُشوعـا»؛«آنها که پیش از این علم و دانش به آنها داده شد، هنگامی که این آیات بر آنها خوانده میشود به خاک و سجده میافتند و میگویند: منزه است پروردگار ما که وعدههایش قطعاً انجام شدنی است. آنها بیاختیار به زمین میافتند و اشک میریزند و هر زمان بر خشوعشان افزوده میشود».(۵)
نیز در روایتی پیامبر(ص)فرمود:«لَو تَعلمُونَ ما اَعلَمُ لَبَکیتُم کثیرا و لَضَحِکتُم قَلیلاً و لَخَرَجتُم اِلَی الصَّعُداتِ تَجأَرُونَ اِلَی اللّهِ عَزَّوجَلَّ لا تَدرُونَ تَنجوُنَ او لا تَنجُونَ»؛ «اگر آنچه من میدانستم شما هم میدانستید بیشتر گریه میکردید و کمتر میخندیدید و سر به کوهها میگذاشتید و به درگاه الهی فریاد میزدید؛ در حالی که نمیدانستید آیا نجات پیدا میکردید یا خیر؟»(۶)
➖طبق حدیثی امام سجاد(ع) یکی بَکّاوون عالم است یعنی دارای گریه های فراوان بوده است ایشان در یک کلام نورانی به برخی از عوامل اشک آور خود اشاره فرمود اند:
«فَمالِی لااَبکی؟ اَبکی لِخُروجِ نَفسِی، ابکی لِظُلمَهِ قَبرِی، اَبکی لِضیقِ لَحَدِی، اَبکی لِسُؤالِ مُنکرٍ و نَکیرٍ ، اَبکی لِخُروجِی عَن قَبرِی عُریانا ذَلیلاً، حامِلاً ثِقلِی عَلی ظَهرِی، اَنظُرُ مَرَّهً عَن یمینِی و مَرَّهً عَن شِمالِی اِذا الخَلایقُ فِی شَأنٍ غَیرِ شَأنِی…»
پس چرا گریه نکنم؟ گریه میکنم برای جان دادنم؛ گریه میکنم برای تاریکی قبرم؛ گریه میکنم برای تنگی لحدم؛ گریه میکنم برای پرسش نکیر و منکر از من. برای آن زمان گریه میکنم که با بدنی برهنه و با خواری از قبر خارج میشوم، در حالی که بار گناه پشتم را سنگین کرده است. گاهی به طرف راست نگاه میکنم و گاه به طرف چپ و هرکسی را در وضعیتی غیر از وضعیت خود میبینم…».(۷)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۶۴.
۲ توبه/۸۲.
۳.خاتمه المستدرک، ج ۳، ص ۱۴۵
۴.بحار الأنوار ،ج۶۹،ص۳۷۸.
۵.اِسرا،۱۰۹.
۶.المستدرک علی الصحیحین، ج ۴، ص ۳۲۰
۷.بحارالانوار، ج ۹۵، ص ۸۹٫
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
ال کربله نسخه نهایی.mp3
46.78M
👓 پادکست زیبای الکربله
🎙 فضائل زیارت امام حسین که مبهوتتان میکند! برای رفتن هر بخش روی عدد انگلیسی بزنید (ترجیحا با هدفون گوش دهید)
🔹 مزیتهای خاص خدا به امام حسین با بیان رهبر انقلاب! اینهمه عجایب... 4:00
🔹 روایت عجیب حداث الحسین! روز قیامت چه کسانی در سایه عرش با امام حسین سخن میگویند؟!! 7:44
🔹 شب جمعه کربلا چه خبر است؟!! 10:00
🔹 فضائل مبهوت کننده حرم امام حسین که عقل را حیران میکند! سخنان جالب آیتالله وحید خراسانی که نشنیدهاید! 13:11
🔹 امام حسین تک تک زائران را میشناسد! مثل پدر و فرزندش! بیان زیبای رهبر انقلاب! 19:40
🔹 هدف شهادت امام حسین؟ چه کسانی بین هدف و نتیجه اشتباه کردند؟!! 33:40
🔹 کشتی نجات چیست و چطور ما را میبرد؟! 40:20
🔹 راهکار امام حسین برای ترک گناه 42:40
🔹 آخرین وصیت امام حسین به امام سجاد
48:10
منبع: حوزه توئیت
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
اربعین کمال سلوک عاشوراییان
[منبر ۱۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلامُ عَلَیٰ وَلِیِّ اللّٰهِ وَحَبِیبِهِ ، السَّلامُ عَلَیٰ خَلِیلِ اللّٰهِ وَنَجِیبِهِ ، السَّلامُ عَلَیٰ صَفِیِّ اللّٰهِ وَابْنِ صَفِیِّهِ ، السَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ ، السَّلامُ عَلَیٰ أَسِیرِ الْکُرُباتِ وَقَتِیلِ الْعَبَرَاتِ.
قال مولانا حسن العسکری(ع)
عَلاَمَاتُ اَلْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلاَةُ اَلْإِحْدَى وَ اَلْخَمْسِینَ وَ زِيَارَةُ اَلْأَرْبَعِینَ وَ اَلتَّخَتُّمُ بِالْیَمِینِ وَ تَعْفِیرُ اَلْجَبِینِ وَ اَلْجَهْرُ بِبِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِیمِ.
پنج چیز از نشانه های مؤمن است: گزاردن پنجاه و یک رکعت نماز واجب و نافله و زیارت اربعین و انگشتر در دست راست کردن و پیشانی بر خاک ساییدن و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم.(۱)
✔️مقدمه
خداوند در قرآن در بیان سیر و سلوک موسوی فرمود:«فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً »
اربعین تکمیل میقات رب است. اربعین تکمیل مراحل معرفتی و سلوکی عاشوراییان است.
اربعین یعنی زینب وار از همه موانع عبور کنی تا به کربلا برسی تا به مقام زیارت امام حسین (ع) برسی و بالاخره به لقا الله در عرش الهی برسی
امام حسن عسکری(ع) نشانه های سلوکی اهل ایمان را که بیان کرده اند یکی از نشانه ها را زیارت اربعین دانسته اند و در کنار زیارت اربعین چند نشانه ی دیگر نیز بر شمرده اند که در این خصوص مبحث کوتاهی تقدیم می شود.
✔️عبادت
[صَلاَةُ اَلْإِحْدَى وَ اَلْخَمْسِینَ]
انسان باید در میسر عرفانی خود اولین و مهم ترین رکن را عبادت بداند ، که بدون عبادت عروج از خاک به افلاک ممکن نخواهد بود.
و در عبادت به نمازهای واجب نبابد اکتفا کرد بلکه۵۱ رکعت در سیر و سلوک اصیل الهی لازم است.(۱۷+۳۴=۵۱)
دو رکعت نافله صبح
هشت رکعت نافله ظهر
هشت رکعت نافله عصر
چهار رکعت نافله مغرب
دو رکعت نافله عشا که نشسته خوانده می شود
و یازده رکعت نافله شب.
✔️سجده بر خاک عبادتی ویژه
[تَعْفِیرُ اَلْجَبِینِ]
سجده ، در سیر وسلوک و عبادت جایگاه ویژه ای دارد آنهم به صورت صحیحِ آن یعنی پیشانی گذاردن بر خاک و یا بر آنچه سجده صحیح است.
💠داستان
مردی به رسول خدا (ص) عرض كرد: دعا كنید كه خدا مرا به بهشت برد. حضرت فرمود: «أعنّى بكثرة السجود» من دعا می كنم لیكن تو مرا با سجده های زیاد و طولانی كمك كن تا دعای من مستجاب شود.(۲)
➖در احادیث آثار معنوی زیادی به سجده بیان شده است از جمله اینکه سجده موجب قرب الهی است چنانچه در آیه ای که سجده واجب دارد دنبال دستور به سجده فرمود «واقترب»
✔️ رعایت آداب پوشیدنی ها
[اَلتَّخَتُّمُ بِالْیَمِینِ]
در سیر و سلوک دینی، آداب و احكامی وجود دارد كه در اصطلاح امروزي به آن سبك زندگي اسلامي گفته مي شود.
حتی برای پوشیدن چه لباس باشد یا انگشتر آداب و قواعدی بیان شده است.
خداوند در آخرین دین که توسط پیامبر و امامان به بشر تعلیم داده در مورد لباس و پوشش و نحوه استفاده از زیور آلات دستورات و توصیه های دارد.
خوب است برخی از دستورات قرآن در مورد پوشیدنی ها و زیور آلات را مرور کنیم؛
➖در جایی اصل پوشش را بیان فرمود و برهنگی را توطئه شیطان دانست؛
«يا بَنِي آدَمَ لا يَفْتِنَنَّكُمُ الشَّيْطانُ كَما أَخْرَجَ أَبَوَيْكُمْ مِنَ الْجَنَّةِ يَنْزِعُ عَنْهُما لِباسَهُما لِيُرِيَهُما سَوْآتِهِما إِنَّهُ يَراكُمْ هُوَ وَ قَبِيلُهُ مِنْ حَيْثُ لا تَرَوْنَهُمْ إِنَّا جَعَلْنَا الشَّياطِينَ أَوْلِياءَ لِلَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ»
اى فرزندان آدم! شيطان شما را نفريبد، آن گونه كه پدر و مادر شما را از بهشت بيرون كرد، و لباسشان را از تنشان بيرون ساخت تا عورتشان را به آن ها نشان دهد! چه اين كه او و همكارانش شما را مىبينند از جايى كه شما آن ها را نمىبينيد؛ (امّا بدانيد) ما شياطين را اولياى كسانى قرار داديم كه ايمان نمىآورند!(۲)
➖در سوره نور توصیه های برای زنان مومن بیان فرمود:
«وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ...وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ»
و زینت خود را -جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و (اطراف) روسریهای خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان[و بقیه محرم ها]...
و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود (و صدای خلخال که برپا دارند به گوش رسد).
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✔️شعار و شعائر الهی
[وَ اَلْجَهْرُ بِبِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِیمِ]
بلند گفتن بسم الله در همه جا حتی در نمازهای اخفاتیه دستور مؤکد امامان است.
می توان در یک برداشت آزاد از این دستور العملِ الهی، چنین گفت که باید نام خدا را و هر آنچه امور الهی است فریاد کرد.
باید شعارها و شعائر الهی را در جامعه آشکار ساخت .
«ذَٰلِكَ وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ» این است (سخن حق) و هر کس شعائر الهی را بزرگ دارد، این کار نشانه تقوای دلهاست.
✔️زیارت اربعین
زیارت اربعین تجدید عهد است، تجدید عهد با امامی که خون قلبش را بذل کرد تا بنده های خدا را از گمراهی نجات دهد. پس روز اربعین روز پیمان الهی شیعیان با امام شان است پیمان پاک زندگی کردن، پیمان ترک گناهان ، پیمان توجه به دستورات الهی.
علامه مجلسی در استحباب زیارت اربعین آورده است که مشهور این است که سبب استحباب، بازگشت اسیران کربلا به کربلا و ملحق کردن سرهای شهدا به بدنهایشان توسط امام سجاد(ع) است.
وی بازگشت اسرا به کربلا در اربعین اول را بعید شمرده و گفته است شاید وجه استحباب زیارت اربعین، زیارت جابر بن عبدالله انصاری باشد. از آنجا که او اولین زائر قبر امام حسین(ع) بود، بخاطر پیروی و تأسی از او زیارت در روز اربعین مستحب شمرده شد.
⚫️روضه
طبق نقل مرحوم سیدبن طاووس مثل امروز کاروان امام حسین بعد از اینکه ماموریتا رو کاملا انجام دادند بدون هیچ کاستی، برای زیارت به کربلا آمدند؛ آری! وقتی داشتند از کربلا می رفتند در مسیر تا شام دشمن بهشون اجازه عزاداری نداده؛ هرجا که طفلی، بزرگی نام امام حسین علیه السلام رو برده هدف تازیانه ی دشمن قرار گرفته؛ از یک طرف دشمن منعشون می کرد،از یک طرف تکلیف مانع عزاداریشون بود باید بار تکلیف رو به سرمنزل برسانند ولی دیگه این کاروان بار تکلیف رو به سرمنزل رسانده،دیگه دشمنم ممانعت نمیکنه،لذا یه جور عزاداری می کردن…”
در نقل داره بی بی زینب سلام الله علیها برای امام حسین عزاداری میکرد،میفرمود:“واحسیناه واحبیباه یابن مکة و منا …. آه ثم آه ….”نمی دونم این جمله قابل ترجمه هست یا نه! “آه ثم آه”یه جوری عزاداری کردند که اگر تو کربلا می موندند دیگه کسی زنده از کربلا بیرون نمی رفت لذا مقاتل نقل کردند بعد سه روز امام سجاد به عمشون فرمودند:عمه جان دیگه کاروان رو آماده کن باید از کربلا بریم؛ بعضی مقاتل نقل کردند وقتی این کاروان میخواد از کربلا جدا بشه بی بی دو عالم سکینه دختر امام حسین همه رو گرد قبر امام حسین جمع کرد برا وداع آخر؛ اشعاری خونده؛
الا يا كربلاء نُودِّعُكَ جسماً
بلا كفنٍ ولا غسلٍ دَفينا
الا يا كربلاء نُودِّعُكَ روحاً
لأحمد و الوصى مع الأمينا
هان اى كربلا! با تو در مورد پيكرى وداع مىكنيم كه بدون غسل و كفن در اين مكان دفن شد.
اي كربلا! آگاه باش! جسمي را كه بي كفن و بي غسل مدفون شده است، به تو مي سپاريم. اي كربلا، آگاه باش! روحي را كه متعلق به احمد و وصي و جبرئيل امين است به تو مي سپاريم
نقل می کنند : حضرت رباب آمد خدمت امام سجاد ، گفت : آقا من خواهش از شما دارم آقا به من اجازه بده کربلا بمانم آخر نمی توانم قبر حسین را تنها بگذارم ،حسین زهرا کسی را ندارد ، آنهایی که می گویند : رباب یک سال ماند شب و روز برای مصائب حسین گریه می کرد روزها می آمد در برابر آفتاب می نشست، زیر سایه نمی رفت هر چه می گفتند : اجازه بدهید سایبان درست کنیم زیر سایبان گریه کنید . می گفت : آخر من دیدم بدن حسین زیر آفتاب بود(۳)
🏴 و گریه های حضرت زینب(ع) در کنار قبر شش گوشه برادر شور دیگری داشت او که با صبر بی نظیر خود اجازه نداد سختی مصیبت ها مانع مأموریت ش شود اما اکنون که مأموریتش را به پایان برده میتواند گریه کند و ناله سر دهد برای مظلومیت برادر
🌸شعر
مظهر صبر خدای حی داور زینبم!
یادگار حیدر و زهرای اطهر زینبم!
فتح کردی شام را سنگر به سنگر زینبم!
آمدی همچون علی از فتح خیبر زینبم!
گرچه آهی نیست از آه تو ظالم سوزتر
بازگشتی از همه سردارها پیروزتر
باغبان از بهر گلهایت گلاب آوردهام
بحر بحر از چشم گریان بر تو آب آوردهام
روی نیلی گیسوی از خون خضاب آوردهام
پرچم پیروزی از شـام خـراب آوردهام
آه دل را آتش فریـاد کـردم یـا حسین
شام ویران را حسینآباد کردم یا حسین
🌸دو بیتی
حسینم واحسین گفت و شنودم
زیارت نامه ام جسم کبودم
چه در زندان، چه در ویرانه شام
دعا می خواندم و یاد تو بودم
برای هر بلا آماده بودم
چو کوهی روی پا استاده بودم
اگر قرآن نمی خواندی برایم
کنار نیزه ات جان داده بودم
مرثیه ترکی👈 لینک
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحار الأنوار, ج۸۲, ص۷۵
۲.اعراف/۲۷.
۳.سوگنامه آل محمد ، ص۵۰۰، قصه کربلا ، ص۵۴۷
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
پادکست ال سامره نهایییی.mp3
44.14M
👓 پادکست زیبای #السامره
🎙 محمد خادمی
✅ آنچه از زندگی امام هادی و امام عسکری نمیدانید
🔹 خلاصه زندگی امامهادی و احضار او به سامرا، دلایل متوکل و اقدامات او 2:38
🔹 اشعار امام هادی در بزم شراب متوکل! 7:40
🔹 اقدامات امام هادی در جذب نزدیکان متوکل به اهل بیت! مادر، پسر و حتی کنیز متوکل! 9:39
❗️ خلاصه زندگی مبارزاتی امام هادی و تاریخ شهر سامرا در جلسه خصوصی رهبر انقلاب 14:44
❗️ ❗️ داستانی از کودکی امام عسکری که بجای بازی با کودکان، شدیدا میگریست و کسی رفت برایش اسباب بازی بخرد!😳 19:00
🔹 داستان بخشش امام هادی در زبان استاد فاطمی نیا 30:20
🔹 روایت مهم امام عسکری علامات مومن 37:15
🔹 نقد نحسی ایام با بیان زیبای آیتالله جوادی آملی 45:30
✅ ویژگی متمایز حرم سامرا! حرم سامرا چه تفاوت مهمی با تمام حرمهای ائمه دارد؟ 48:10
منبع: حوزه توئیت
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حبیبی حسین
جوان هنرمند خرمشهری ثابت کرد
میتوان با کلمه مقدس «حسین» چند دقیقه سینه زنی زیبایی اجرا کرد و اشک گرفت.
#اربعین
#محمد_الجنامی
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خاطرات کشیش مسیحی آمریکایی از زیباییهای مراسم پیادهروی اربعین؛ بزرگترین گردهمایی سالانه صلحآمیز در جهان
▪️از یکی از مقدسترین شهرهای سیاره زمین دیدن کردم.
اربعین بزرگترین گردهمایی سالانه صلحآمیز در جهان است که اکثر مردم آمریکا هیچ اطلاعی از آن ندارند.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
صدور معرفینامه درمان آنلاین
طلاب و روحانیون گرامی میتوانند جهت صدور معرفی نامه آنلاین بیمارستانهای طرف قرارداد بیمه "ما" مراحل ذیل را طی کنند.
۱. در ابتدا وارد سایت بیمه ما شوید
۲. ورود به حساب کاربری- بیمه گذاران
۳. صدور معرفی نامه مرکز خدمات
لازم به ذکر است که این معرفینامه فقط برای بیمارستانهای طرف قرارداد بیمه "ما" صادر میشود.
لیست مراکز طرف قرارداد بیمه "ما"
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
منبر یک دقیقه ای🕘
موضوع: ویژگی های منتظران(۹۶)
[ نکاتی برگزیده و کوتاه تقدیم می شود تا به سلیقه سخنران به مقدار یک دقیقه انتخاب و ارائه شود]
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج و اجعلنا من اعوانه و انصاره
✅مقدمه
پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
برای تحقق اهداف خلقت، و ظهور انسان کامل و تشکیل حکومت عدل جهانی توسط حضرت حجت روحی فداه، انسان هایی لازم است که با ویژگی های ایمانی، اخلاقی، فکری و اعتقادی ، قابلیت و شایستگی این دوران را در خود جمع کرده باشند.
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، بالغ بر یکصد ویژگی مؤمن كامل شمرده می شود ؛
❇️ خصلت۹۶؛ علم برای عمل
وَ لَا یتَعَلَّمُ إِلَّا لِیعْلَمَ وَ لَا یعْلَمُ إِلَّالِیعْمَلَ: دانش را نمی آموزد مگربرای دانستن وآگاهی ، و نمی آموزد مگر برای عمل.
علم و عمل دو بال است که باید با هم باشند و انسان با این دو بال میتواند پرواز کند و به مقامات بلند عروج کند، بال علم وعمل و اخلاق و فضائل معنوی و اگر در انسان هر کدام کمبود داشته باشد نمیتواند به جایی که برای نیل به آن آفریده شده است برسد.
سعادت دنیا و آخرت نصیب کسانی که علم و عمل ندارند نمیشود.
🟢آیات قرآن
در احادیث ،یاوران امام زمان با عبارت اصحاب طالوت معرفی شده اند و قرآن کریم ویژگی برجسته طالوت را علم و حکمت بیان فرمود:
«قالَ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفاهُ عَلَیکُمْ وَ زادَهُ بَسْطَةً فِی الْعِلْمِ وَ الْجِسْمِ وَ اللَّهُ یؤْتی مُلْکَهُ مَنْ یشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ»؛ گفت: خداوند او را بر شما برگزیده و علم و جسم او را وسعت بخشیده است و خداوند ملکش را به هر کس بخواهد، می بخشد و خداوند وسعت دهنده و آگاه است.»(۲)
همین طور در آیاتی دیگر عمل صالح را از ویژگی های حاکمان عصر ظهور دانسته است؛
« وَعَدَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِم» به اهل ایمان وعمل صالح وعده داده است. (۳)
نتیجه اینکه بر اساس آیات قرآن ، وارثان زمین و یاران حضرت مهدی باید اهل علم و عمل صالح باشند.
🟡راز تأکید بر علم و عمل
امام صادق علیه السلام:
العِلمُ مَقرونٌ إلَی العَمَلِ، فَمَن عَلِمَ عَمِلَ، وَ مَن عَمِلَ عَلِمَ»
علم و عمل به هم بسته شده اند؛ هر کس بداند، عمل کند و هر کس عمل کند، بداند.(۴)
👈آنکس که عمل نمی کند، در وجود خود، ابهام و ظلمت می آفریند؛ یعنی پس از این که به صحت، حقانیت یا فایده کاری یقین یافت، دوباره در آن تردید می کند.
به عبارت دیگر دانستن و عمل نکردن، گونه ای از نفاق است که به از دست دادن باور می انجامد.
و این سنت و قاعده آفرینش الهی است؛
«ذهب الله بنورهم و ترکهم فی ظلمات لایبصرون»
خداوند، نور منافقان را می زداید و آن ها را در تاریکی ها چنان رها می کند که هیچ نمی بینند.
👈تمایل به بی عملی و بی بندوبار زیستن، زمینه قبول هر مطلب جدی را – هر قدر هم روشن و مستدل باشد – در ما ضعیف کرده یا از بین برده است. گویی دوست داریم همواره در حال شک باقی بمانیم، مبادا گرفتار وظیفه شویم.(۵)
🔵دعای مهدوی[عرفان الحرمه]
در دعای امام زمان یکی از خواسته های آن حضرت« عرفان الحرمه» است یعنی علم و شناخت نسبت به محرّمات الهی.
چرا که ترك معاصی، شدنی نیست مگر با شناخت چیزهایی كه خداوند سبحان با حكمت بالغه اش بر بندگانش حرام كرده است. و چون حرام یعنی آنچه دریدن پرده آن روا نیست خواه آن چیز، حق باشد یا دین و یا قانون و یا... منتظری كه محرمات الهی را نشناسد و حریم آن را پاس ندارد، چه بسا به شكستن حریم آنها گرفتار آید، از اینرو شناختن محرمات الهی ضروری است.(۶)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار،ج ۶۴،ص۳۱۱.
۲.بقره/۲۷۴.
۳.نور/۵۵.
۴.منية المريد ،ص۱۸۱.
۵.آیت الله شهید بهشتی ،ايدئولوژى اسلامى، ص ۱۳٫
۶. جوادی آملی لینک
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
وظایف ما در قبال پیامبر
[منبر ۳۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ نصلّى و نسلّم على حبيبه و نجيبه و خيرته فى خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشير نعمته و نذير نقمته سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد و على آله الأطيبين الأطهرين المنتجبين
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خَلِيلَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَبِيَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا صَفِيَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَحْمَةَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خِيَرَةَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حَبِيبَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَجِيبَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خاتَِمَ النَّبِيِّينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَيِّدَ الْمُرْسَلِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا قائِماً بِالْقِسْطِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا فَاتِحَ الْخَيْرِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَعْدِنَ الْوَحْيِ وَالتَّنْزِيلِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُبَلِّغاً عَنِ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَ يُّهَا السِّراجُ الْمُنِيرُ
در ارتباط با پیامبر(ص) تکالیفی از طرف خداوند متوجه بندگان اهل ایمان است بنا داریم در این مبحث این تکالیف را مورد بررسی قرار دهیم؛
🟢۱. معرفت و اقرار به مقامات پیامبر
کسب معرفت و اقرار به مقامات او است که او صاحب مقامات و صاحب طهارت و عصمت مطلقه است و حقیقت وحی و نبوت کلیه به ایشان عطا شده است. باید به مقاماتی که پیامبر دارد معرفت پیدا کنیم و به آن اقرار بکنیم و این اقرار و اعتراف اثر دارد.
خدواند در سوره ها و آیاتی از قرآن کریم به بیان شخصیت نورانی و صفات الهی پیامبر پرداخته است که سوره ضحی و سوره کوثر از آن جمله است برخی از آن آیات نورانی را در همین ابتدا بحث تقدیم می گردد؛
➖﴿وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَىٰ عَلَّمَهُ شَدِيدُ الْقُوَىٰ ذُو مِرَّةٍ فَاسْتَوَىٰ وَهُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلَىٰ ثُمَّ دَنَا فَتَدَلَّىٰ فَكَانَ قَابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنَىٰ فَأَوْحَىٰ إِلَىٰ عَبْدِهِ مَا أَوْحَىٰ ﴾
و از روى هواى نفس سخن نمى گوید!
آنچه مى گوید چیزى جز وحى که بر او نازل شده نیست! آن کس که قدرت عظیمی دارد [= جبرئیل امین] او را تعلیم داده است؛همان کس که توانایی فوق العاده دارد؛ او سلطه یافت و آن رسول در افق اعلا (ی کمال و مشرق انسانیت) بود.سپس نزدیکتر و نزدیکتر شد تا به قدر دو كمان، يا نزديكتر،آنگاه به بندهاش آنچه را بايد وحى كند، وحى فرمود.
👈در این آیات به مقام اعلای پیامبر اشاره شده است.
پیغمبر در سیر مراتب کمال و تقرب الی الله و الهی شدن قدم در یک مرتبه ای گذاشته که هیچ پیغمبری قبل از آن به آن دست نیافته است. وقتی به معراج رفتند به یک نقطه ای رسیدند که عوالم همه پیامبران را پشت سر گذاشتند. در حدیث معراج است که به یک نقطه ای رسیدند که جبرئیل توقف کرد، حضرت فرمودند: جبرئیل چرا مرا تنها گذاشتی، عرض کرد: جایی قدم می گذارید که احدی قبل شما پا نگذاشته هیچ پیغمبر و ملک مقربی پا نگذاشته است؛ من هم که جبرئیل و سرآمد همه ملائک هستم.
➖﴿لَقَد جاءَكُم رَسولٌ مِن أَنفُسِكُم عَزيزٌ عَلَيهِ ما عَنِتُّم حَريصٌ عَلَيكُم بِالمُؤمِنينَ رَءوفٌ رَحيمٌ﴾
به یقین، رسولی از خود شما بسویتان آمد که رنجهای شما بر او سخت است؛ و اصرار بر هدایت شما دارد؛ و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است!
➖﴿لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ﴾
خداوند بر مؤمنان منت نهاد [= نعمت بزرگی بخشید] هنگامی که در میان آنها، پیامبری از خودشان برانگیخت؛ که آیات او را بر آنها بخواند، و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد؛ هر چند پیش از آن، در گمراهی آشکاری بودند.
➖«وَ اُنَّکَ لَعلَی خُلِقٍ عَظیمٍ»
➖لقد کان فی رسول الله اسوة حسنة»
➖«وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ»
➖«اِنَّ اللّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبی یا اَیُّهاَ الَّذینَ آمَنوُا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّموُا تَسْلیماً»
«خداوند و فرشتگانش بر پیامبر درود می فرستند، ای کسانی که ایمان آورده اید! بر او درود بفرستید و سلام گویید و تسلیم فرمانش باشید.»
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🟢۲.دوست داشتن
اولین دستوری که خدای متعال در قرآن نسبت به پیامبربرای بندگان متوجه ساخته این است که باید او را بیشتر از همه تعلقاتمان دوست بداریم و این قابل تحصیل است.
حضرت فرمودند «لَا یؤْمِنَنَّ عَبْدٌ حَتَّی أَکونَ أَحَبَّ إِلَیهِ مِنْ نَفْسِهِ وَ أَبَوَیهِ وَ أَهْلِهِ وَ وُلْدِهِ وَ النَّاسِ أَجْمَعِین»
احدی مومن نمی شود تا من در نزد او محبوب تر از خودش پدر و مادرش و فرزندش و همه مردم باشم.(۱)
خیلی لطیف است این که انسان پیغمبر را بیشتر از خودش دوست داشته باشد تا مومن حقیقی بشود.
👈بدیهی است دوست داشتن اهل بیت و ذریه پیامبر(ص) نیز در دایره دوست داشتن پیامبر قرار دارد و توصیه صریح خداوند در قرآن مودت به آنهاست؛«لا اسئلکم اجرا الا الموده فی القربی»
💠داستان
نوجوانی که به سن بلوغ نرسیده بود، بر پیامبر(ص) سلام کرد و از شادمانی به پیامبر (ص) لبخند زد.
پیامبر به وی فرمود: تحبّنی یا فتی؛ ای جوان آیا مرا دوست داری؟
گفت: بلی، به خدا سوگند ای پیامبر خد پیامبر فرمود: مثل عینیک؛ مانند چشمانت؟
گفت: بیشتر.
فرمود: مثل ابیک؛ مانند پدرت؟
گفت: بیشتر.
فرمود: مثل امّک؛ مانند مادرت؟
گفت بیشتر.
فرمود: مثل نفسک؛ به اندازه خودت؟
گفت: به خدا سوگند بیشتر ای پیامبر خد
فرمود: مثل ربّک؛ ایا مانند پروردگارت، گفت: خدا، خدا، خد ای پیامبر، این دوستی از آن تو یا هیچ کس دیگر نیست. همانا تو را به خاطر دوستی خداوند دوست می دارم.
پیامبر به اطرافیانش رو کرد و فرمود: «هکذا کونوا احبّوا اللّه لاحسانه الیکم و انعامه علیکم و احبّونی لحبّ اللّه» این چنین خداوند را به خاطر احسان و نعمت هایش بر شما دوست بدارید و مرا به خاطر دوستی خداوند.(۲)
💠داستان
ثوبان مولى رسول الله علاقه شديدى به رسول خدا (ص) داشت به قسمى كه درباره ديدار پيامبر كم صبر بود در يكى از روزها رنگ صورت وى تغيير يافته و جسم او لاغر شده بود پيامبر وقتى او را به اين حال ديد، فرمود: اى ثوبان تو را چه شده است؟ كه رنگ پريده و لاغر شده اى. عرض كرد: يا رسول الله مريض نيستم و دردى هم ندارم ولى گاهى كه شما را نمى بينم بر من سخت ميگذرد و در اين انديشه ام كه در آخرت شما را نخواهم ديد زيرا جايگاه شما در اعلى عليّين است و مرا بدان جا دسترسى نيست و در اين فكرم كه اگر شما را در آخرت نبينم به من چه خواهد گذشت سپس اين آيه نازل گرديد؛
«وَ مَنْ یطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِک مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیهِمْ مِنَ النَّبِیینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِک رَفیقا»(۳)
🟢۳.اطاعت
یکی دیگر از چیزهایی که خدای متعال از ما خواسته است همین آیه شریفه ای است که اشاره شد. خدای متعال از ما اطاعت خواسته و ما باید نسبت به پیامبر مقام طوع داشته باشیم.
البته کار دشواری است که انسان در زندگی فردی و اجتماعی خودش و جامعه مومنین در همه امورشان مطیع پیغبرشان باشند و دنبال او حرکت کنند؛ اما تکالیف دشوار آثارش هم بسیار خوب است.
کسب نور، فوز و سعادت ،نیل به تقوا و رسیدن به مقام معیت از جمله آثار اطاعت از پیامبر شمرده شده است.
خداوند در آیات مختلف اطاعت از پیامبر را در کنار دستور به اطاعت از خداوند بیان فرموده است؛
➖«وَ أَطِيعُوا اللَّهَ وَ الرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ»
➖«وَ أَطِيعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ»
➖ «أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکم»
➖«وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ يَخْشَ اللَّهَ وَ يَتَّقْهِ فَأُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ»
➖«وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظِيماً».
👈اطاعت از رسول خدا به دو قسمت تقسيم مىشود:
☜اوّل:در امور تعبدی
اطاعت در آنچه كه خداوند براى تشريع احكام و تفصيل آنها بر عهده پیامبر گذشته است. چون معلوم است كه احكامى را كه كتاب خدا بيان مىكند همانا اصول احكام و موضوعات شرعيّه است مثلاً دربارۀ نماز و روزه و حجّ و جهاد و زكات و نكاح و قوانين معاملات و ساير عبادات و احكام، كلام خدا از اجمال تجاوز نمىكند و امّا كيفيت نماز و روزه و حج و ساير موضوعات را بايد از رسول اللّه آموخت، همان طور كه فرمود:« صَلُّوا كَما رَأيْتُمُونى اصَلِّى»
☜دوم؛ در امور حاکمیتی
اطاعت از پیامبر، امور حاکمیتی براى برقرارى نظم و اجتماع امّت است و در آنها عنوان تشريع حكم نيست . امور از قبیل جهاد و نصب قضاة و ائمّه جماعت براى رسيدگى به امور اجتماعى و رفع مرافعات و امور دينى مؤمنين.
«إِنّٰا أَنْزَلْنٰا إِلَيْكَ الْكِتٰابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النّٰاسِ بِمٰا أَرٰاكَ اللّٰهُ»
ما قرآن را بر تو فرستاديم براى آنكه در بين مردم به آنچه خدا به تو نشان داده حكم دهى.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🟢۴.تبعیت
تکلیف دیگری که خدای متعال از ما خواسته تبعیت است.
تبعیت یعنی شکل محبوب شدن و تابع کسی است که مثل محبوب راه می رود.حرف می زند، می خورد، می پوشد و مثل او تفکر می کند.
تفاوت اطاعت و تبعیت در این است که تبعیت میوه ی محبت و اطاعت میوه ی عقل و تعقل است به عبارتی دیگر اطاعت تا ظاهری است ولی تبعیت درونی و قلبی است.
بعضی گفته اند؛تبعیت دنباله روی تا رسیدن به مقصود است.
این تبعیت را خدای متعال از محبین خواسته و فرموده «قُلْ إِنْ کنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی یحْبِبْکمُ اللَّهُ وَ یغْفِرْ لَکمْ ذُنُوبَکمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحیم»(آل عمران، 31) اگر محب شدید باید تابع بشوید اگر صادق در محبت خدای متعال هستید باید محبت در شما این اثر را داشته باشد که شما از من تبعیت بکنید؛ مقام محبت الهی که بالاترین مقام است ثمره اش تبعیت نسبت به این پیغمبری است که حبیب خداست و نتیجه اش این است که خدای متعال هم شما را دوست می دارد.
🟢۵.پیروی از سنت پیامبر
قول ، فعل و تقریر پیامبر به عنوان سنت پیامبر یکی از منابع چهارگانه استنباط احکام اسلامی است.پس از قرآن، معتبرترین منبع برای استنباط حکم شرعی، نزد همه فقهای مسلمان، سنت است.
[ نکته؛ «تَقریر» یعنی درحضورپیامبر گفتار یا رفتاری صورت گیرد و پیامبر سکوت کند این سکوت نشانه عدم مخالفت او با آن است].
در صلوات شعبانیه گفته می شود:«اللَّهُمَّ فَأَعِنَّا عَلَى الاِسْتِنَانِ بِسُنَّتِهِ فِیهِ وَ نَیلِ الشَّفَاعَةِ لَدَیهِ»
اى خدا پس تو ما را هم یارى فرما بر پیروى سنتش و به شفاعتش نایل گردان.
➖از نظر قرآن، پیامبر گرامی اسلام، اسوه حسنه زندگی است؛ زیرا تجسم همه آموزههای وحیانی قرآن است و خلق پیامبر (ص) همان خلق قرآنی نیکی است که خداوند انسان را برای خلافت الهی خود بدان خوانده است. به سخن دیگر، پیامبر (ص) آینه اخلاق خداوندی و مظهر اتم و اکمل آن است.
خداوند در آیاتی از قرآن به آموختن سبک زندگی پیامبر توصیه کرده است؛
☜«لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كانَ يَرجُو اللَّهَ وَاليَومَ الآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثيرًا»؛ هر آینه برای شما در رسولالله سرمشق نیک برای کسانی است که امید به خداوند و روز آخرت دارند و خداوند را بسیار یاد میکنند.
(احزاب، آیه 6
☜«یا اَیُّها الَّذینَ آمَنوُا اِسْتَجیبوا للّه وَ لِلْرَّسولِ اِذا دَعاکُمْ لِما یُحْییکُمْ»
ای اهل ایمان، چون خدا و رسول شما را به آنچه مایه حیات ابدی شماست (یعنی ایمان) دعوت کنند اجابت کنید.
☜وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ»آنچه را رسول خدا برای شما آورده بگیرید (و اجرا کنید)، و از آنچه نهی کرده خودداری نمایید؛ و از (مخالفت) خدا بپرهیزید که خداوند کیفرش شدید است!
👌دهها ویژگی رفتاری پیامبر را به صورت فهرست وار در لینک ببینید👈 [او زیبا بود]
داستان های زیادی از زیبایی های رفتاری پیامبر نقل شده است که دو مورد نقل می شود؛
💠داستان
رسول اكرم صلی اللّه علیه و آله طبق معمول در مجلس خود نشسته بود. یاران گرداگرد حضرتش حلقه زده او را مانند نگین انگشتر در میان گرفته بودند. در این بین یكی از مسلمانان- كه مرد فقیر ژنده پوشی بود- از در رسید و طبق سنت اسلامی- كه هركس در هر مقامی هست، همینكه وارد مجلسی می شود باید ببیند هر كجا جای خالی هست همان جا بنشیند و یك نقطه ی مخصوص را به عنوان اینكه شأن من چنین اقتضا می كند در نظر نگیرد- آن مرد به اطراف متوجه شد، در نقطه ای جایی خالی یافت، رفت و آنجا نشست. از قضا پهلوی مرد متعین و ثروتمندی قرار گرفت. مرد ثروتمند جامه های خود را جمع كرد و خودش را به كناری كشید. رسول اكرم كه مراقب رفتار او بود به او رو كرد و گفت:
«ترسیدی كه چیزی از فقر او به تو بچسبد؟!»
- نه یا رسول اللّه!.
- ترسیدی كه چیزی از ثروت تو به او سرایت كند؟.
- نه یا رسول اللّه! .
- ترسیدی كه جامه هایت كثیف و آلوده شود؟.
- نه یا رسول اللّه!
- پس چرا پهلو تهی كردی و خودت را به كناری كشیدی؟ .
- اعتراف می كنم كه اشتباهی مرتكب شدم و خطا كردم. اكنون به جبران این خطا و به كفاره ی این گناه حاضرم نیمی از دارایی خودم را به این برادر مسلمان خود كه درباره اش مرتكب اشتباهی شدم ببخشم.
مرد ژنده پوش: «ولی من حاضر نیستم بپذیرم».
جمعیت: چرا؟.
- چون می ترسم روزی مرا هم غرور بگیرد و با یك برادر مسلمان خود آنچنان رفتاری بكنم كه امروز این شخص با من كرد.(۴)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠داستان
فقيرى تصميم گرفت نزد عبيد اللّه بن عباس بيايد، ولى اشتباه كرد و به حضور پيامبر (ص) آمد به خيال اينكه او عبيد اللّه است و گفت: «به من كمك كن خداوند به تو روزى دهد، من شنيدهام عبيد اللّه بن عبّاس هزار درهم به فقير مى دهد و از او عذر خواهى مى كند».
پيامبر (ص) فرمود: من كجا و عبيد اللّه كجا؟.
فقير گفت: تو كيستى از نظر حسب يا فراوانى مال و ثروت؟
پيامبر (ص) فرمود: داراى هر دو جهت هستم.
فقير گفت: حسب و شخصيت انسان به جوانمردى و نيكو كارى او است، وقتى كه چنين بودى داراى حسب خواهى بود.
پيامبر (ص) دو هزار درهم به او داد و عذر خواهى كرد.
فقير گفت: اگر تو عبيد اللّه نباشى، بهتر از او هستى، و اگر عبيد اللّه هستى امروز تو بهتر از ديروز تو است.
پيامبر (ص) هزار درهم ديگر به او داد.
فقير گفت: اگر تو عبيد اللّه هستى، سخاوتمندترين مردم زمانت مى باشى، فكر مى كنم تو در ميان جمعيتى هستى كه در ميانشان محمد (ص) است، تو را به خدا بگو بدانم تو خود محمّد (ص) نيستى؟.
پيامبر (ص) فرمود: چرا، من محمد (ص) هستم.
فقير گفت: سوگند به خدا اشتباه نكردم، ولى شك و ترديد مرا فرا گرفت، چرا كه اين جمال درخشان و دل آرا، جز از پيامبر (ص) يا از عترت او نمى باشد.(۵)
⚫️روضه(۶)
السلام علیک یا اَبَا الْقاسِمِ یا رَسُولَ اللهِ یا اِمامَ الرَّحْمَهِ یا سَیِّدَنا وَمَوْلانا اِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِکَ اِلَی اللهِ وَ قَدَّمْناکَ بَیْنَ یَدَی حاجاتِنا یا وَجیهاً عِنْدَ اللهِ اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللهِ.
آرزو دارم شوم سوی مدینه رهسپار
تا بگیرم همچو جان قبر نبی را درکنار
دست امیدم رسد چون بر ضریح اطهرش
سر نهم درخاک پایش با دو چشم اشکبار
با گنه بر آن شفیع المذنبین وارد شوم
بی گنه آیم برون با بخشش پروردگار
لحظات آخر عمر پیامبر حضرت گاهی به هوش می اید و گاهی از هوش میرود. همه نگران مضطرب دارن حال حضرت را پیگیری می کنند. آقا رسول اللّه (ص) صدا زد: همه از اتاق و حجره بیرون برند، به ام سلمه فرمود: دم دراتاق بایست، نگذار کسی وارد اتاق بشه.
صدا زد: یاعلی نزدیک من بیا، می خوام با تو خدا حافظی کنم، آخه وقت وداع شده، بعد دست میوه دلش، نور دیده اش زهرا (ع)را گرفت به سینه اش چسباند، دست برادرش علی (ع) را گرفت، همینطور توی صورت علی و زهرا (ع) نگاه می کرد و قطرات اشک از چشمهای مبارکش می ریخت، می خواست حرف بزنه، بعض راه گلویش را میگرفت و نمی توانست صحبت کند. صدای گریه اهلبیت بلند شد. علی علیه السلام سر پیغمبرُ تو دامنش گذاشت، آخه لحظه های آخر عمر پیغمبرِ هست.
بی بی فاطمه (ع)صدا زد؛ یا رسول اللّه با گریه ات دلم را پاره پاره کردی، جگرم را سوزاندی، سینه پرحسرتم را آتش زدی، پیغمبر بی بی را به سینه اش چسباند و روی فاطمه (ع) را هی می بوسید و هی گریه می کرد.
امام حسن و امام حسین علیهما السلام را توی بغلش گرفت و صدای الوداع الوداع، و گریه و خروش و شیون الوداع از زمین و آسمان بلند بود
🌸شعر
ای دل بیا که موسم آه فغان رسید
یعنی عزای خاتم پیغمبران رسید
واحسرتا که حضرت زهرا یتیم شد
از ماتم پدرلبش به نیمه جان رسید
🌸شعر
کار و بار دو جهان ریخت بهم غوغا شد
چشم زهرا و علی بعدِ شما دریا شد
خبرِ پر زدن فاطمه ، حیدر را کشت
چند باری به زمین خورد علی تا پا شد
🔹گریز به مصیبت امام حسین
اینجا وقتی فاطمه زهرا (س) روی بدن پدرش افتاده بود وا ابتاه می گفت کسی بی حرمتی نمی کرد همه با احترام ادب بی بی رو از روی بدن مبارک رسول الله برداشتند تسلیت گفتند: تسلی دادند.
یه سر بریم کربلا، من بمیرم برای آن دختری که عصر عاشورا خواست از بدن باباش حسین خدا حافظی کنه، خودش را انداخت روی بدن پاره پاره باباش حسین (ع)، آمد صورت پدرش راببوسه دید باباش سر در بدن ندارد اما این جا نه تنها ادب نکردند بلکه با تازیانه دختر رو از روی بدن پدر برداشتند.
🌸شعر
وقتی نشست در بر بابای بی سرش
چهره نهاد بر روی رگ های حنجرش
از آتش درون دلش شعله می کشید
اشکی که می چکید ز چشمان اطهرش
او کرده بود نذر رگ حنجر پدر
چشمی که بود چشمه جوشان کوثرش
دختر گرفته بود تنش را ببر ولی
بابا گشوده بود بغل بهر دخترش
از گوش پاره کرد فراموش تا که دید
این گوشوار عرش فتاده است در برش
تنها نمی گریست به گودال قتلگاه
آمد صدای ناله جانسوز مادرش
پرپر زد و نکرد پدر را رها، اگر
از ضرب تازیانه پر از زخم شد پرش
عمه به ناله گفت عزیز برادرم
باید که بوسه زد به گلوی مطهرش
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.كنز العمّال ،ص۷۰.
۲.ارشاد القلوب، ص۱۶۱.
۳.مجمع البیان، طبرسی، ج۳، ص۱۲۶.
۴اصول كافی ،ج۲ ،ص۲۶۰.
۵. سيرت پيامبر اعظم و مهربان، محمد محمدى اشتهاردى،ص۱۵۲.
۶.روضه از حجت الاسلام رفیعی است .
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
جهاد با نفس (۹۶)
منبر یک دقیقه ای🕙
[ نکاتی تقدیم می شود تا به سلیقه سخنران به مقدار یک دقیقه انتخاب و ارائه شود]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️مقدمه
جهاد با نفس بخشی از کتاب وسائل الشیعه است که آیت الله بهجت معرفی فرموده اند ،مبحث ۹۵ که بنا داریم از آن کتاب تقدیم کنیم عبارت است از این حدیث؛
امام باقر(ع)فرمود:
«وَجَدْنَا فِي كِتَابِ عَلِيٍّ (ع) أَنَّ رَسُولَ الله (ص) قَالَ وَهُوَ عَلَى مِنْبَرِهِ وَالَّذِي لا إِلَهَ إِلا هُوَ مَا أُعْطِيَ مُؤْمِنٌ قَطُّ خَيْرَ الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ إِلا بِحُسْنِ ظَنِّهِ بِالله وَرَجَائِهِ لَهُ وَحُسْنِ خُلُقِهِ وَالْكَفِّ عَنِ اغْتِيَابِ الْمُؤْمِنِينَ ...فَأَحْسِنُوا بِالله الظَّنَّ وَارْغَبُوا إِلَيْهِ».
در كتاب على (ع) خوانديم كه پيامبر خدا (ص)بر فراز منبر فرمود: سوگند به خداى يگانه كه هرگز خير دنيا و آخرت به مؤمنى داده نشد، مگر به سبب خوش گمانى و اميدوارى او به خدا، و خوش خويى او، و خويشتنداريش از غيبت مؤمنان... پس به خدا حسن ظن داشته باشید .(۱)
🟢بیان کلی
در آموزه های اخلاق اسلامی، به «حسن ظن» و امیدواری به خدا تشویق و ترغیب فراوان شده است.
پس شایسته است که هیچ مؤمنى از لطف خدا مأیوس نباشد، و نپندارد که خدا به او رحم نخواهد کرد و حتما از عذاب و عقاب او رهائى ندارد، و گمان نکند که بلاها و مصیبت هائى که در دنیا به او مى رسد، شرّ و عقوبت است.
➖و اینکه در حدیث فوق پیامبر(ص) در کنار «حسن ظن به خداوند» ترک غیبت و خوش اخلاقی را مورد اشاره قرار داده اند به نظر می رسد بین حسن ظن به خداوند و حُسن خلق و ترک غیبت ارتباطی وجود دارد و انسان اگر به لطف خدا نسبت به خودش خوش گمان و امیدوار باشد هیجان های درد سر ساز درونی اش که باعث حسادت، غیبت و بداخلاقی است فروکش خواهد کرد.
➖امام صادق(ع) فرمود؛«حُسْنُ الظَّنِّ أَصْلُهُ مِنْ حُسْنِ إِیمَانِ الْمَرْءِ وَ سَلَامَةِ صَدْرِهِ» حسن ظنّ و گمان نیک، ناشى مى شود از حسن ایمان، و سلامت قلب.(۲)
پس هرچه آدمى ایمانش محکمتر و سینه اش از تیرگى و سیاهى سالمتر است، حسن ظنّ او به خدا بیشتر است.
🔶آثار حسن ظن به خدا
آثار و نتایج حسن ظن به خدا بسیار فراوان است که مهمترین آنها آسایش و آرامش دل، از بین رفتن غم و اندوه، امید به زندگی، گره گشایی کارها، جبران شکستها و ناکامیها، پرهیز از شکوه و شکایت و سستی در کارها، جلب محبت خدا و بندگان، امید به لطف و کرم و بخشش خدا و پوشاندن نقص و عیب افعال و اعمال از سوی خدا و..... خلاصه اینکه حسن ظن به خدا قلعه و دژ محکمی است که انسان در پناه او محفوظ است.
➖«أَلَا إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ» آگاه باشید (دوستان و) اولیای خدا، نه ترسی دارند و نه غمگین میشوند!(۳)
💠داستان
خداى تعالى به یعقوب(ع) وحى کرد: آیا مى دانى چرا بین تو و یوسف جدایى افکندم؟ به خاطر این که گفتى: «انّى اخافُ انْ یأْکلَهُ الذِّئْبُ وَانْتُمْ عَنْهُ غافِلُونَ»؛ همانا مى ترسم گرگ او را بخورد در حالى که شما از او غافل باشید. (سوره یوسف، ۱۳)
چرا از گرگ ترسیدى و به من امیدوار نبودى؟ و چرا به غفلت برادرانش توجه داشتى ولى از محافظت من غافل بودى؟(۴)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۶۴.
۲مصباح الشريعه،ج۱، ص۱۷۳
۳.یونس/۶۴
۴.جامع السعادات،۲۸۴.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d