eitaa logo
منهاج | مباحث استاد رضایی
276 دنبال‌کننده
336 عکس
194 ویدیو
6 فایل
❚ مطالب این کانال قطره‌ای از مطالبی‌ست که حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین، مدرس حوزه و دانشگاه، استاد رضایی، در کارگاه‌هایشان برای مشتاقان ارائه میکنند. 📌پیام‌های سنجاق شده حتما مطالعه شود‼️ _درخدمتم..؟!👤 °شاگرد استاد رضایی بزرگوار و ادمین کانال° @monghate_110
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
منهاج | مباحث استاد رضایی
#شرح_دعای_روز📜 #روز_بیست_و_سوم✨ ‹👣🏮› ╰┈➤ @menhaj_40
- ⭕️ شرح دعای روز بیست و سوم : 🖊در دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان این فراز را قرائت میکنیم : { اَللّهُمَّ الغسِلنِی فِیهِ مِنَ الذُّنُوب وَ طَهِّرنِی فِیهِ مِنَ العُیُوب وَ امتَحَن قَلبِی فِیهِ بِتَقوَی القُلُوب یا مُقِیلَ عَثَراتِ المُذنِبِین } ⪻ پروردگارا ! در این روز من را از گناهان شست و شو بده و در این روز من را از عیوب پاک گردان و به پرهیزکاری دلم را بیازمای از بین برنده لغزش گنه کاران.. ⪼ 🖊خب، مطلبی را که ما را در این عبارت قابل شرح و توضیح باشد و ما را به خود جذب می‌کند در این دعای روز بیست و سوم، این کلمه " تقوا " است! یک توضیحاتی درمورد تقوا و یک شرحی درباره تقوا، امروز خواهیم داد ان شاءالله..
♦️تقوا در لغت = در لسان العرب و لغتنامه المصباح هم نگاه کنید این طور آمده : تقوا اسم مصدر از ریشه (و ق ی) است به معنای پرهیز، حفاظت و مراقبت شدید و قوی است. ♦️تقوا در اصطلاح = اگر بخواهیم تعریفش کنیم، اصطلاحا به چه می‌گویند تقوا..؟ تقوا صفتی است که انسان را از گناه و نافرمانی خداوند متعال باز می‌دارد و بر طاعت و بندگی او ترغیب میکند. به شخصی که اهل تقوا باشد و صفت تقوا در او ملکه شده باشد به او می‌گویند مُتَّقِی!
♦️رابطه‌ی بین تقوا و ایمان = رابطه‌ای که بین تقوا و ایمان میشود در آیات و روایات پیدا کرد این است که تقوا در واقع ثمره و میوه‌ی ایمان است؛ در واقع همان رابطه عموم و خصوص مطلق اینجا هم برقرار می‌شود و ایمان اعم از تقوا می‌شود و میوه آن درخت ایمان.. ♦️مراتب و درجات تقوا = تقوا مراتب و درجاتی دارد . مراتب و درجات تقوا سه تا است در آن چیزی که ما در آوردیم : 🔹¹- تقوای خاص الخاص 🔹²- تقوای خاص 🔹³- تقوای عام
1⃣ ⪻ تقوای خاص الخاص ⪼ بالاترین مرتبه تقوای الهی است. در این آیه شریفه " اِتَّقُوا الله حَقَّ تُقَاتِهِ " _تقوا کنید حق تقوا را به جا بیاورید این بالا ترین مرتبه تقوا است، تقوای خاص الخاص! 2⃣ بعد از آن ⪻ تقوای خاص ⪼ است. {سوره‌ی مائده آیه ۹۳} به این مطلب تقوای خاص اشاره می‌کند که مرتبه‌ای پایین تر و نازل‌تر از مرتبه‌ی تقوای خاص الخاص است. 3⃣ ⪻ تقوای عام ⪼ چیست؟ پایین ترین مرتبه‌ی تقوا را، تقوای عام می‌گویند که انسان را از عقوبت و آتش جهنم، این تقوای عام نجات می‌دهد.. {سوره آل عمران آيه ۱۳۱} به این تقوای عام اشاره دارد.. _ وَ اتَّقُوا النَّارَ الَّتِی أُعِدَّتْ لِلْکافِرِینَ
_ پس = 🔺 تقوای خاص الخاص بالاترین مرتبه تقوا است. 🔺تقوای خاص یک مرتبه پایین تر از خاص الخاص. 🔺و تقوای عام پایین ترین مرتبه تقوا.
♦️آثار تقوا در زندگی فردی و اجتماعی، و دنیایی و آخرتی ما چیست⁉️ ببینید تقوا اثرات زیادی در زندگی ما دارد اما اینجا میخواهیم فقط به ۴ اثر اشاره کنیم : 🔹¹- ⪻قدرت تشخیص حق از باطل می‌دهد⪼ کسی که اهل تقوا باشد، متقی باشد، قدرت تشخیص دادن مطالب حق از مطالب باطل برایش راحت است! مثل اینکه یک جایی بخواهد یک چیزی را الک کنند؛ چگونه با الک کردن، آن نخاله‌ها و آن چیزهای نا مأنوس و زائد با آن شئ را بیرون می‌آورند‌؛ اینجا هم اگر کسی اهل تقوا باشد مثل یک الک می‌تواند قدرت تشخیص داشته باشد؛ حق را از باطل جدا کند {سوره انفال آیه ۲۹} 《يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقَانًا 》 فرقان یا هم جدا کننده‌ی حق از باطل، اثر و آثار تقوا می‌باشد..
🔹²- ⪻ راه نجات از سختی‌ها و آسان و حل شدن مشکلات زندگی ⪼ : { سوره‌ی طلاق ایه ۲ و ۳ } 《 وَ مَن یَتَّقِ الله یَجعَل لَهُ مَخرَجَا 》 هرکسی که اهل تقوا باشد، تقوای الهی را بجا آورد، خدا راه خروجی را از مصائب و مشکلات به او نشان می‌دهد. 🔹³- ⪻ رزق و روزی غیر مترقبه ⪼ : اگر اهل تقوا شدیم از جایی که حسابش نمیکنیم روزی می‌آید! یک دفعه میبینی که یک روزی برایت میرسد بدون اینکه روی آن برنامه ریزی یا حسابی باز کرده باشید.. 《 مِن حیثُ لَا یَحتَسِب》است.
🔹⁴- ⪻ بهره‌مندی از برکات آسمان‌ها و زمین ⪼ : در سوره‌ی {اعراف آیه‌ی ۹۶} به این بهره مندی از برکات آسمان‌ها و زمین که اثر تقوا هست اشاره می‌کند.. 《 وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ》 🖊این ها اثرات و بهره مندی از تقوا می‌باشد.. البته تقوا بحث زیادی دارد؛ خیلی مطالب گفته نشده! اینجا بخاطر اینکه میخواهیم مختصر و مفید بگوییم، مجبوریم اینگونه بگوییم که مختصر و مجیز میشود و الاّ بر روی بحث تقوا ساعت ها باید بحث کنیم‼️ بالخصوص عوامل متّقی شدن که ان‌شاءالله طلب شما بزرگواران باشد.
♦️جمع بندی : اهل تقوا و متقی کسی است که در هر امر فردی و اجتماعی و خانوادگی که انجام می‌دهد، از این که خلاف فرمان الهی عمل کند خوف دارد و ترس دارد و دوری می‌کند و پرهیز می‌کند‼️ و این صفت پرهیز و دوری از نافرمانی، در او ملکه و تثبیت شده است. یعنی در اثر مراقبت‌ها، این صفت تقوا در او ملکه و تثبیت شده است.. یعنی تقوا یک دفعه به وجود نمی‌آید، حال بماند؛ گفتم اینکه اینجا مجیز گویی و مختصر گویی است! اینکه چگونه می‌شود تقوا را در خودمان ملکه کنیم که از ما طلبکار باشید بعدا ان شاءالله ذکر کنیم. 📜 👤استاد رضایی ‹👣🏮› ╰┈➤ @menhaj_40