🔹و بزرگترین تیزهوشی را امام در تاریخ امامت و ولایت انجام داد که اگر مجبور به صلح با طاغوت شد، اما چنان صلحنامه را نوشت که در طول تاریخ هر انسان مسلمان و غیر مسلمان و هر انسان با شرافت و با انصافی اگر آن شرایط اجتماعی امام مجتبی را درک کند و صلحنامه و نتایج آن را ببیند و اینکه طاغوت در آن زمان طاقت نیاورد در مقابل آن صلحنامهی تیزهوشانه، به راحتی حق را به امام حسن مجتبی(ع) میدهد، ولو اینکه شیعهی امام مجتبی هم نباشد ..!
📜 متن پیمان صلح امام حسن مجتبی با معاویه بن ابی سفیان را که در پنج ماده مىتوان خلاصه کرد، که معاویهبنابیسفیان به آن پایبند نبوده است :
📌ماده اول :
حسنبنعلى(علیهماالسلام) حکومت و زمامدارى را به معاویه واگذارى مىکند، مشروط به آنکه معاویه طبق دستور قرآن مجید و روش پیامبر(صلی الله علیه وآله) رفتار کند.
📌ماده دوم :
بعد از معاویه، خلافت از آن حسنبنعلى(علیهما السلام) خواهد بود و اگر براى او حادثه اى پیش آید، حسینبنعلى(علیهماالسلام) زمام امور مسلمانان را در دست مىگیرد. و نیز معاویه حق ندارد کسى را به جانشینى خود انتخاب کند..!
📌ماده سوم :
بدعت، ناسزا گویى و اهانت نسبت به امیرمؤمنان(علیهالسلام) و لعن آن حضرت در حال نماز باید متوقف گردد و از على(علیه السلام) جز به نیکى یاد نشود.
📌ماده چهارم :
مبلغ پنج میلیون درهم که در بیت المال کوفه موجود است از موضوع تسلیم حکومت به معاویه مستثنا است و باید زیر نظر امام مجتبى(علیه السلام) مصرف شود.
🖇نیز معاویه باید در تعیین مقررى و بذل مال، بنى هاشم را بر بنى امیه ترجیح بدهد. همچنین باید معاویه از خراج «دارابگرد» مبلغ یک میلیون درهم در میان بازماندگان شهداى جنگ جمل و صفین که در رکاب امیر مومنان(علیه السلام) کشته شدند، تقسیم کند.
📌ماده پنجم :
معاویه تعهد مىکند که تمام مردم، اعم از سکنه شام و عراق و حجاز، از هر نژادى که باشند، از تعقیب و آزار وى در امان باشند و از گذشته آنها صرف نظر کند؛ احدى از آنها را به سبب فعالیت هاى گذشتهشان بر ضد حکومت معاویه تحت تعقیب قرار ندهد، و مخصوصاً اهل عراق را به خاطر کینه هاى گذشته آزار نکند.
🖇علاوه بر این معاویه تمام یاران على(علیهالسلام) را، در هر کجا که هستند، امان مى دهد که هیچ یک از آنها را نیازارد و جان و مال و ناموس شیعیان و پیروان على در امان باشند و به هیچ وجه تحت تعقیب قرار نگیرند و کوچکترین ناراحتى براى آنها ایجاد نشود، حق هر کس به وى برسد و اموالى که از بیت المال در دست شیعیان على(علیه السلام) است از آنها پس گرفته نشود.
🖇نیز نباید هیچ گونه خطرى از ناحیه معاویه متوجه حسنبنعلى(علیهماالسلام) و برادرش حسینبنعلى(علیهما السلام) و هیچ کدام از افراد خاندان پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) بشود و نباید در هیچ نقطهاى، موجبات خوف و ترس آنها را فراهم سازد.
در پایان پیمان، معاویه اکیدا تعهد کرد تمام مواد آن را محترم شمرده، دقیقا به مورد اجرا بگذارد. او خدا را بر این مسئله گواه گرفت، و تمام بزرگان و رجال شام نیز گواهى دادند..
#صلحنامه_امام_حسن(ع)
🔹در بند دوم صلح نامه معاویه متعهد شده که بعد از خودش خلافت به امام مجتبی داده شود و اگر حادثه ای برایشان به وجود آمد اباعبداللهالحسین خلافت مسلمانان را به دست میگیرد و معاویه حق جانشینی ندارد که بعد از مرگ معاویه همه دیدند یزید جانشین شد و یکی از بزرگترین علت های قیام عاشورا که در تاریخ مغفول مانده همین صلح نامه است..!
🔹اگر معاویه به این صلح نامه متعهد بود، حق نداشت یزید را جانشین بگذارد و امام حسین (ع) حق داشته طبق این صلحنامه ای که امضا شده به دنبال خلافت باشد و خلافت را بگیرد..
بله امامت مال امام هست و دادنی نیست، اما خلافتی که متعهد شده و صلحنامهای که امضا شده، اباعبداللهالحسین(ع) بعد از شهادت برادرشان و بعد از مرگ معاویه مستحق خلافت بودند..
#در_محضر_استاد☁️
#شهادت_امام_حسن(ع)🏴
‹👣🏮›
╰┈➤ @menhaj_40
بر تن و قامت شهر، رخت عزا جامه کنید،
بوی تابوت پر از تیر حسن(ع) میآید!
-شب جمعه است؛
برای که گریه کنم؟
آنکه بی حرم است..!
یا آنکه بی کفن است؟
⭕️ بخوانیم و بدانیم عشق پیامبر مهربانی ها را نسبت به هدایت مردم، از زبان استاد رضایی بزرگوار‼️
❮ عشق هدایت ❯
🔹یکی از بزرگترین ویژگی های رسول الاعظم (ص) که می توانیم بر شماریم، این چنین بوده است که ایشان بشدت عاشق مردم و عاشق هدایت مردم و دوری آنها از جهالت و پستی و گمراهی بوده است تا جای که خداوند متعال میفرمایند :
« عَزِیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ »
-بر او دشوار است که شما به رنج بیفتید..
او نسبت به شما بسیار مهربان است. از اینکه میبیند شما رو به هلاک و بدبختی میروید شدیداً رنج میبرد و نمیتواند شما را به حال خودتان رها کند که سر از بدبختی دائم و جهنّم خالد در آورید‼️
🔹یا در جای دیگر خداوند متعال میفرمایند :
« حَریصٌ عَلَیکُمْ »
-پیامبر نسبت به شما حریص است.
🖇حرص یعنی : شدّت علاقه به چیزی.
یکی حرص به پول دارد و از آن سیر نمیشود و دیگری حرص به جاه و مقام و... پیامبر هم حریص است امّا حرص به چه دارد⁉️
-حرص به هدایت مردم ..!
میکوشد تا از طرق مختلف مردم را به راه توحید آورده به سعادت ابدی برساند. با هر قوم و هر فردی از راه مناسب با فکر و خُلق او وارد میشود..
🔹این دلسوزی و حریص بودن در هدایت مردم آنقدر برای ایشان، حیاتی بود تا جائیکه خداوند متعال به رسول الاعظم (ص)اینگونه خطاب میکند :
«فَلَعَلَّکَ باخِعٌ نَفْسَکَ عَلی آثارِهِمْ إنْ لَمْ یُؤْمِنُوا بِهذَا الْحَدِیثِ أسَفاً»
🖊-گویی که میخواهی از غصّه خود را هلاک کنی از این که مردم به راه نمیآیند و ایمان به قرآن نمیآورند!
در جنگ اُحُد دندان مبارکش شکسته و صورتش شکاف برداشته، حلقههای کلاهخود به پیشانیاش فرو رفته و خون بهصورت و سینهاش ریخته است.