پادکست- 14000804.mp3
3.32M
🔆 قلب، حرم خدا...
🔹 إن لله فی ایام دهرکم نفحات الا فترصدوا لها؛ آن لحظه ای که انسان در محضر یک ولی خدا، یک دوست، یک انسان مذکّر است، لحظه را دریابد، این حرارتی که خداوند ایجاد کرده کم کم تکثیر و دائمی میشود.
🔸 إن للقلوب صدءاً کصدإ النحاس فاجلوها بالاستغفار و تلاوة القران؛ قلب ها مانند مس زنگار میگیرند. لحظه ها را برای تلاوت قرآن از دست ندهیم، در رفت و آمدها سورهای کوچک یا آیاتی را تلاوت کنیم.
🔹 یا اباذر لِیَکُن لک فی کل شیء نیّة صالحة؛ ما باید با نیت کردن جان مایه خدایی هر عملی را بیرون بکشیم. بدانیم که ظاهر عمل مانند تفاله ای در این دنیا باقی خواهد ماند.
🔸 به هر چیزی که متوجهش باشیم، وجودمان را از آن پرکردهایم. پس خیلی باید متوجه باشیم که توجهاتمان به کدام سواست؛ قبله وجود ما کجاست؛ شاید الان معنای این عبارت که «قلب حرم خداست» بهتر معلوم شود.
☑️ @amin_enqelab
💠 پیوند امام و امت با کتاب اصول زندگی ساز اسلام
🔸اگر فردی سیستم معارفی درستی نداشته باشد، نقشه کلان به زندگی نخواهد داشت و زمانی که بدون شناخت به مسائل زندگی وارد می شود دچار سردرگمی خواهد شد.
🔹گردآورنده کتاب اصول زندگی ساز اسلام افزود: مسائل معارفی ارتباط تنگاتگی با زندگی بشر دارد و جهت حرکت، آینده و آرمان زندگی از مباحث معارفی و در رأس آن از توحید سرچشمه می گیرد و باید نگاه به مسائل اعتقادی و معارفی این گونه باشد، از این رو مطالعه کتاب های اصول عقاید جهت حرکت انسان را در زندگی مشخص می کند.
🔸وی درباره تدوین و نگارش کتاب «اصول زندگی ساز اسلام» گفت: این کتاب برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب تدوین شده که در جلد نخست آن به بحث ایمان و توحید در زندگی پرداخته شده است.
🔹 وی اظهار داشت: این کتاب به صورت درسنامه تدوین شده که هم برای آمورش و تدریس مناسب بوده و هم به صورت خودخوانی و مطالعه آسان می باشد.
🔰متن کامل مصاحبه در لینک زیر👇
https://rasanews.ir/002rkq
☑️ @amin_enqelab
🌐درس های #بعثت برای #مبارزه با #جاهلیت_مدرن:
1️⃣تقویت ایمان
2️⃣تقویت نظام اسلامی
3️⃣برنامه خردمندانه و متکی بر شناخت مختصات جاهلیت
♦️یکی از مهمترین شعارها و جهتگیریهای پیامبر اکرم در بعثت، مقابلهی با جاهلیّت بود. ... هم نادانی و بیسوادی و جهالت در آن هست، هم بداخلاقی و ظلم و تبعیض و حقکشی و ضعیفکشی هست، هم هرزگی جنسی و بیبندوباری و هرج و مرج اخلاقی در آن هست؛ همهی اینها جزو جاهلیّت است. پیغمبر با جاهلیّت به مبارزه پرداخت.
🌀... بسیاری از آن رذایل اخلاقی، امروز در دنیای بهاصطلاح متمدّن غربی به شکل سازمانیافته و بسیار شدیدتر و بسیار وسیعتر وجود دارد:
▪️امروز زندگی در تمدّن غربی بر پایهی طمع و حرص است، بر پایهی آزمندی است. ... امروز پایهی همهی ارزشهای غربی پول است، همه چیز با پول سنجیده میشود؛ ... سیاست رایج، حکمرانیها، همه در خدمت تبعیض است، در خدمت فربه شدن کمپانیها و کارتلها است؛
▪️علم و فنّاوری در خدمت کشتار مردم است. یک وقتی از علم استفاده میکنند مثلاً فرض کنید که برای واکسن یا فلان دارو که عدّهای را نجات میدهد، امّا [گاهی] از همین علم استفاده میکنند برای [ساخت] سلاحهای کشتار جمعی، سلاحهای شیمیایی، سلاحهای اتمی، که صدها برابرِ آن تعداد مردم را از بین میبرد، نابود میکند؛ و این اتّفاق در دنیا افتاده است و الان هم دارد میافتد.
▪️غارت کشورهای ضعیف؛ ابتذال اخلاقی. ابتذال اخلاقی و هرج و مرج اخلاقی بشدّت [وجود دارد]. مسئلهی همجنسگرایی و امثال اینها -که دیگر واقعاً شرمآور است، که آدم از تکرار کردنش و گفتنش هم شرم میکند- هرج و مرج عجیب جنسی؛ اینها امروز در دنیا وجود دارد.
🔴اینها همان چیزهایی است که آن روز بود، امروز هم همانها هست؛ منتها آن روز محدود بود، امروز گسترده است، سازماندهیشده است. پشت خیلی از این فسادها و مفاسد، منطقهای مصنوعی درست شده، یعنی پشتوانههای منطقی و فکری برایش درست کردهاند، مبنای فکری برایش درست میکنند و به بشریّت ارائه میکنند.
⁉️خب پس باید چه بکنیم؟
✅باید درسهای بعثت را مرور کنیم. همان کاری که نبیّ اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در قبال آن جاهلیّت انجام داد، امروز بر عهدهی ما است که در قبال این جاهلیّت آن کارها را انجام بدهیم؛ این وظیفهی ما است:
1️⃣در درجهی اوّل، #تقویت_ایمان. یکی از کارهای مهم برای ما و برای همهی دلسوزان بشری در سراسر عالم، تقویت ایمان دینی است. توسعهی گروههای مؤمن و مقاوم در سرتاسر عالم؛ انسانهایی که انگیزهی دینی داشته باشند و ایمان داشته باشند و اهل مقاومت باشند و کار کنند، تلاش کنند؛ اینها باید توسعه پیدا کنند.
2️⃣و [تقویت] #قوّت و #استحکام #نظام_اسلامی. حالا به فضل الهی، با پرچم اسلام و زیر پرچم اسلام در جمهوری اسلامی ایران یک نظامی تشکیل شده؛ این را تقویت کنیم، مستحکم کنیم، پایههایش را هر چه محکمتر کنیم، ثمراتش و اثراتش را هر چه گستردهتر کنیم.
3️⃣بعد #برنامهی خردمندانه و حکمتآمیز؛ این میدان از آن میدانهایی نیست که انسان سرش را بیندازد پایین و حمله کند؛ برنامهریزی لازم دارد، مطالعه لازم دارد، برنامهی خردمندانه باید تهیّه بشود، با حکمت بایستی با این قضیّه مواجه شد. و این برنامه باید متّکی باشد بر شناخت وسیع مختصّات این جاهلیّت؛ اگر مختصّات این جاهلیّت را درست ندانیم، نمیتوانیم با آن مقابله کنیم، نمیتوانیم با آن مبارزه کنیم.
🎙رهبر معظم انقلاب 1400/12/10
#کلام_ولی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
☑️ @amin_enqelab
⚡️ سه جریان شِبه «روشنفکری، انقلابی و حوزوی»
🖋استاد عبدالحسین خسروپناه
🔹آغاز سخن، ۱۲ فروردین، روز جمهوری اسلامی را به همه انقلابیون واقعی و حوزه علمیه انقلابی تبریک عرض می کنم و چون تئوری جمهوری اسلامی را حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه اعلام کردند؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد؛ لذا لازم دانستم مطلبی در باب صیانت اندیشه ای از جمهوری اسلامی به عنوان الگوی حکمرانی ایران اسلامی عرض کنم و اینکه جمهوری اسلامی با جریان حوزه علمیه انقلابی محافظت می شود؛ نه سه جریان دیگر در حوزه های علمیه یعنی شبه روشنفکری و شبه انقلابی و شبه حوزوی.
مقصود از واژه «شبه» یعنی همه مختصات جریان را نداشتن و به برخی از ویژگی های آن بسنده کردن.
🔹روشنفکری یعنی مدرن شدن و مدرن دارای سه مولفه اومانیسم و سوبژکتیویسم و سکولاریسم است و به تعبیر دکارت و کانت گوهر مدرن، عقلانیت خود بنیاد یا سوبژکتیویسم است؛ اما جریان شبه روشنفکری حوزوی به تبعیت از جریان شبه روشنفکری دانشگاهی تنها به سکولاریسم بسنده کردند و ذره ای از عقلانیت خود بنیاد بهره نبردند به همین جهت، آنچه از متفکران غربی در مباحث فلسفی، الهیاتی، هرمنوتیک، حقوق و غیره به جهان عرب، منتقل و ترجمه و بومی سازی شده، توسط مدعیان روشنفکری در دانشگاه دریافت و مجدد بومی سازی کردند و برخی مدعیان روشنفکری در حوزه ها، مروجان آن شدند. پس جریان شبه روشنفکری در حوزه های علمیه با تقلید از جریان شبه روشنفکری دانشگاهی، سکولار و با چند واسطه غرب زده اند؛ نه غرب گرا.
🔹جریان شبه انقلابی، تنها به چند ویژگی انقلابی گری بسنده می کنند و با تفسیر مُضیّق از انقلابی گری، جمع کثیری از انقلابیون را غیر انقلابی می پندارند. گوهر انقلابی گری به گمان نگارنده، جامعیت اسلام است؛ جامعیت عقل و وحی، جامعیت دنیا و اخرت، جامعیت دین و سیاست، جامعیت مدارا و اخوت و استکبارستیزی، جامعیت جذب حداکثری با بصیرت انقلابی.
🔹شبه انقلابی، انقلاب را تنها در تفسیر خاصی از استکبار ستیزی معنا می کند و باندی از سیاست بازی را جایگزین انقلابی گری واقعی در نظریه نظام انقلابی می سازد و دایره انقلابیون را تنگ تر و تنگ تر می کند و همین تفسیر مُضیّق از انقلابی گری باعث می شود که این طایفه نسبت به برخی سخنان و حمایت های رهبری در تردید قرار گیرند و اینکه چرا رهبری چنین فرمود و چنان حمایتی کرد. «الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ وَالْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ واللاّزِمُ لَهُمْ لاحِقٌ»
🔹جریان شبه حوزوی نیز به معنای تمسک به بخشی از ماموریت حوزه علمیه مقدسه عصر معصومان و علمای متقدم و معاصر است؛ حوزوی بودن در آیه مبارکه نفر و سایر آیات قرآن به خوبی تبیین شده است که عبارت است از: فهم جامع از ابعاد فردی و اجتماعی اسلام، هدایت گری در عرصه های فردی و اجتماعی جامعه و غیرت دینی داشتن و اشداء علی الکفار و رحماء بینهم بودن و عقاید و احکام و اخلاق را در جزم و عزم، در تفقه و تقید مهم شمردن.
حوزه علمیه انقلابی از این سه جریان شبه روشنفکری و شبه انقلابی و شبه حوزوی رنج می برد.
🔹این متن را نگاشتم تا باب گفتگو فراهم شود و بدون متهم ساختن افراد به این سه جریان، به تبیین بیشتر حوزه علمیه انقلابی پرداخته شود.
#جمهوری_اسلامی
☑️ @amin_enqelab
🌙 هلال قدح گونه ماه رمضان
ماه شعبان، مده از دست قدح، كاين خورشيد
از نظر، تا شب عيد رمضان خواهد شد
🌸 اى سالك! لحظات آخر ماه شعبان كه هلال قدح گونۀ ماه صيام را ديدى و ماه رمضان بر تو طالع شد، به مراقبۀ جمال دوست و قدح گرفتن از ذكر و ياد و مشاهداتش بهره مند شو، كه اين كرامت تا شب عيد رمضان، (كه اوّل ماه شوّال است) بيش نخواهد بود؛ كه: «وَ هُوَ شَهْرٌ دُعيتُمْ فيه إلى ضِيافَةِ اللَّهِ.»
📚برگرفته از شرح غزلیات حافظ، تالیف فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره)
☑️ @amin_enqelab
💢 دوره آشنایی با عناصر بنیادین
تغییر سبک زندگی از دو راه ممکن است حاصل شود:
۱. تحول روبنایی ۲. تحول زیربنایی
در حالت اول میبایست نگاهمان رانسبت به موضوع خارجی تغییر دهیم در این حالت به اندازه هر فعلی باید این دقت نظر انجام گیرد به این صورت که جزیزه جزیره هر کاری را ارتقا می دهیم.
🔸این روش که با دقت نظر در موضوع خارجی انجام می گیرد لازم و واجب است اما مطلب این است که اسلام ملاکات و عناصر موثری که موجب می شود جهت کلی زندگی ما دگرگون شود.
عناصری که سعه تاثیرگذاری آنها به وسعت کل زندگی است و شناخت آنها زمینه برای تغییر سبک زندگی ایجاد می کند.
👌 دوره عناصر بنیادین زندگی اسلامی فرصت خوبی است برای طرح این موضوع و فکر کردن بر آن.
☑️ @amin_enqelab
🎉 دوره آشنایی با عناصر بنیادین زندگی اسلامی
📱 در چهار جلسه به صورت آفلاین
🕐 زمان دوره ۲۸ فروردین تا ۴ اردیبهشت
🗓 آخرین مهلت ثبت نام ۲۷ فروردین
💰 هزینه دوره ۲۰ هزار تومان
📝 جهت ثبت نام:
📎 https://eitaa.com/moassese_e
👇🏻 لینک کانال
🔰 https://eitaa.com/joinchat/2360344751C504a5a160d
☑️ @amin_enqelab
10.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢🎥 عراقیها مبهوت صدای نوجوان ایرانی
🔸هنرنمایی سید محمد حسینی مداح نوجوان ایرانی به سه زبان ترکی، فارسی و عربی در مسابقه استعدادیابی مداحی
☑️ @amin_enqelab
منهاج|| محمدمهدی حسینزاده
🎉 دوره آشنایی با عناصر بنیادین زندگی اسلامی 📱 در چهار جلسه به صورت آفلاین 🕐 زمان دوره ۲۸ فروردین ت
💢 الحمدلله دوره عناصر بنیادین زندگی اسلامی شروع شد.
✅ قصد داریم به مرور تقریر عزیزانی که صوت ها را استماع کرده و چکیده آن را یادداشت نمودند را به تدریج و به اندازه ظرفیت کانال منتشر کنیم.
با ما همراه باشید🌹
☑️ @amin_enqelab
⬅️ دو سوال محوری که شرکت کنندگان بعد از استماع صوت جلسه اول بدان ها پاسخ گفتند:
❓ضرورت فهم عناصر بنیادین اسلامی چیست؟
❓چرا باید اندیشه مقام معظم رهبری را فرا گرفت؟
📄تقریر شرکت کنندگان دوره:👇👇👇
منهاج|| محمدمهدی حسینزاده
⬅️ دو سوال محوری که شرکت کنندگان بعد از استماع صوت جلسه اول بدان ها پاسخ گفتند: ❓ضرورت فهم عناصر ب
تقریر جلسات دوره معرفتی:
"عناصر بنیادین زندگی اسلامی"
✍ عشرت مروجی
✅جواب سوال اول:
🔸نقش عناصربنیادین، نقش روح در جسد است. تمام احکام، اخلاق وتمام مسائل اسلامی ریشه در توحید دارد پس توحید رأس و پشتیبان و روح حاکم بر تمام مسائل اسلامی است.
🔹توحید باید نقشش در زندگی ما مشخص باشد اینکه صرفا به مسائل ظاهری مثل روزه، نمازو.... توجه کنیم و روح لطیف اسلامی در زندگی اسلامی ماجاری نباشداحساس نمی کنیم که برای زندگی هدفی داریم واین به سبک زندگی اسلامی آسیب میرساند.
🔸توحیدرا تنها دراذکار و افعال نماز نشان ندهیم بلکه این معانی رادر زندگی خود بازنگری کنیم و براساس مبانی توحیدی همه زندگی را جلو ببریم و صرفاً از روی عادت به مسائل نپردازیم بلکه نیازبه سنجش داریم که خودمان را محک بزنیم که آیا واقعاً درمقابل خداتسلیم هستیم؟
می بایست فلسفه آفرینش ازخودتاخداراموردتفحص قراردهیم اگر دیدیم آدابی که انجام میدهیم ما را رشد نداده متوجه می شویم که عناصر بنیادین در زندگی نادیده گرفته شده و غفلت کردیم ازاینکه بازنگری در زندگی خودداشته باشیم.
🔹لذا ضروری است که باشوروشوق درخودمان انگیزه بوجودبیاوریم و بدانیم که دین آمده تاتحول بسوی توحید پیدا کنیم وپذیرش همراه با عمل راادامه دهیم وجهت گیری درستی از فهم عناصر بنیادین در سبک زندگی داشته باشیم.
چون اولین ثمره اش روشن شدن مسیر اصلی در زندگی است ودومین ثمره مشخص شدن و مشخص کردن جهت گیری ها وبرنامه ریزی ها حرکت هاوسکون های مادرزندگی است.
#عناصر_بنیادین_زندگی_اسلامی
☑️ @amin_enqelab