eitaa logo
تعاون و مردمی سازی اقتصاد
145 دنبال‌کننده
130 عکس
6 ویدیو
1 فایل
محفل نخبگانی برای اشتراک گذاری و اطلاع از آخرین اخبار، تحلیلها و رویدادهای بومی و ملی اقتصاد تعاون بنیان و مردمی سازی اقتصاد در بستر گفتمان تعاون
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴گزارش تصویری سفر مهندس صالحی‌راد رئیس محترم مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران(منتا) به جهت شرکت در دهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس ۲۰۲۲ تبریز)
🔴گزارش تصویری سفر مهندس صالحی‌راد رئیس محترم مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران(منتا) به جهت شرکت در دهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس ۲۰۲۲ تبریز)
جلسه شورای سیاستگذاری و نوآوری تعاون با حضور معاون محترم امور تعاون وزیر، سرپرست محترم بانک توسعه تعاون، سرپرست محترم صندوق ضمانت سرمایه گزاری تعاون و رییس مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران به میزبانی منتا برگزار شد.
🔹 یاریگری از ویژگی‌های جوامع سنتی است. جامعه سنتی ما نیز در گذشته و با شدت کمتری در زمان حال، در موارد گوناگون و برای مقابله با دشواری‌های زندگی اقتصادی و اجتماعی، به چنین راه‌حل‌هایی نیازمند بوده و هنوز نیز نیازمند است. فقر اقتصادی، فقدان امنیت، شرایط اقلیمی و جغرافیایی دشوار از سویی و "پتانسیل فرهنگی" فرهنگ یاری دوست و پر اخوت اسلامی و ایرانی از سوی دیگر، در درازای زمان، به ویژه روستاییان و کوچ‌نشینان ما را هر چه بیش‌تر به هم وابسته کرده است.🔹 📖 منبع: انسان شناسی یاریگری اثر مرتضی فرهادی
تعاون و مردمی سازی اقتصاد
🔹اقتصاد غیر سرمایه‌دارانه به مثابه اقتصادی جمعی: چنین اقتصادی عمیقاً اجتماعی است و تعریفی که از کار
🔹طرح موضوع: محل منازعه کجاست؟ در گذشته ای نه چندان دور امر اقتصادی در درون مناسبات اجتماعی قوام می گرفت؛ یعنی مناسبات اجتماعی بود که حدود و ثغور خصلتهای بنیادین و روابط اقتصادی را تعیین می کرد. از این رو تعاون (مشارکت) با زیسـت انسان‌ها غریبه نبود اما به مرور زمان، میدان اقتصادی از امر اجتماعی جدا و متمایز شـد و امر جمعی، به صورت عام، و تعاون، به طور خاص، بیشتر و بیشتر به حاشیه رانده شد. با چنین پیشینه ای، تعاونی را می توان با دو رویکرد مورد بررسی قرارداد: رویکرد نخست به جستجوی تعاونی در دل سازوکارهای اجتماعی غالب بر میدان اقتصادی در دوران پیشاسرمایه داری، که کماکان اندک مجالی را در اختیار داشته و دوام یافته است، می پردازد و رویکرد دوم ناظر به جهان سرمایه داری و ظرفیت تعاونی ها برای تحقق عدالت و دموکراسی از دل مناسبات سرمایه دارانه ی جهان مدرن است. بنابراین رویکرد اول فضایی را بررسی می کند که در آن تعاونی کمترین نسبت را با سرمایه داری و بوروکراسی دارد و به واسطه ی تولید اقتصاد، کار و مناسبات جمعی متفاوتی را خلق می کند. اما در رویکرد دوم، با آنکه مناسبات سرمایه و نظم سلسله مراتبی توأمان پذیرفته شده است، تعاونی سعی در تعدیل وضعیت موجود دارد🔹 📖منبع: کتاب تبارشناسی امر تعاون در ایران اثر محمد بحیرایی
📖معرفی کتاب 🔵کتاب "واره: درآمدی به مردم شناسی و جامعه شناسی تعاون"، وسیع‌ترین و پرکارترین پژوهش و تحقیق میدانی در زمینه کشف و تبیین یک نوع همکاری و تعاون در بین زنان ایرانی است. به این منظور دکتر مرتضی فرهادی در حدود چهل سال از عمر خود را در نقاط مختلف ایران برای به دست آوردن ریشه‌های همکاری و همیاری در بین زنان ایرانی به طور خاص و ایرانیان به طور عام، جست‌وجو کرده‌ است. در این کتاب، مولف در صدد است تا آن بخش از ما ایرانیان را که نه همچون مانعی بر سر راه تجدد، بلکه نیرو و محترم لازم را به موتور توسعه جامعه ایران می‌بخشد، بازیابی کرده و وجوه گوناگون آنها را تبیین نماید.
🔵 اولین رویداد ساماندهی و ارزیابی مراکز نوآوری و توسعه تعاون استانی با حضور مهندس مسکنی معاون محترم امور تعاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، دفاتر منتای استانی و جمعی از تعاونگران فعال حوزه نوآوری به میزبانی منتای ملی در روزهای ۱۷ و ۱۸ آبان‌ماه در شهر دماوند برگزار شد. حاضران در این رویداد علاوه بر شرکت در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی و عملی گوناگون و پاسخ دادن به چالش‌ها و آزمون‌های طراحی شده، به گپ و گفت و بیان مشکلات با معاون امور تعاون پرداختند.
🔵 گزارش تصویری اولین رویداد ساماندهی و ارزیابی مراکز نوآوری و توسعه تعاون استانی بخش اول
🔵 گزارش تصویری اولین رویداد ساماندهی و ارزیابی مراکز نوآوری و توسعه تعاون استانی بخش دوم