🍀🍂🍀🍂🍀 🍂🍀
🍂
☘
🍂
چطور من باعث اعتماد به نفس پایین فرزندم میشوم؟؟
👈خودداری از دادن مسئولیت بهبچهها:
وقتی بهبچهها بگوییم: فکر نمیکنم بتوانی این کار را بهخوبی انجام دهی، یا بهآنها بگوییم: فلان کار را نکن چون برای تو خیلی زود است، تردید آنها را دربارۀ خودشان افزایش میدهیم.
درخواست بچهها را وقتی که میگویند: من خودم میتوانم، نادیده نگیریم. اگر تردید بچهها دربارۀ خودشان افزایش یابد، کمکم خود را برای انجام کارهای مهم لایق نمیبینند، درنتیجه اعتماد بهنفس آنها ضعیف میشود. هرچه بیشتر مانع تلاش بچهها شوید، بیشتر بر اعتمادبهنفس آنها ضربه میزنید.
👈مراقبت دائمی از کودکان که مبادا کار خطایی انجام دهند:
در این روش تربیتی، والدین دائماً مراقب کودکان هستند که مرتکب اشتباه نشوند و دائماً در مورد رفتارشان بهآنها تذکر میدهند، درنتیجه کودکان که دائماً تحت مراقبت هستند چنین باور میکنند که کسی آنها را دوست ندارد.
در مدارس که مربیان مربوطه بهروش فوق عمل میکنند، جو مدرسه را شدیداً آشفته و روش ادارۀ مدرسه را با تعارض و خصومت همراه مینمایند و شاگردانِ اینگونه مدارس، معلمین و مسئولین مدرسه را دشمن خود میپندارند.
🍂
🍀
🍂
🍀🍂🍀🍂🍀🍂🍀🍂
#اعتماد_به_نفس
#کودک
#نوجوانان
🐳@meraat_tarbiat
چه اشتباهاتی ما را از ارتباط با نوجوانانمان باز میدارند؟
🔶۱-از آنان انتظار داشته باشیدکه بتوانند همواره کنترل براحساسات خودرا حفظ کنند: اگریک نکته وجود داشته باشدکه مشخصه نوجوانی باشدآن مشکلی است که فرزندان مادر تنظیم احساسات خود دارند.فرزندانمان به ما نیازدارند تابه آنان کمک کنیم احساسات خود راشناسایی کرده و راهبردهایی برای آن ایجاد کنیم.
🔹۲-این باور که دیگر نیازی به مادر کنار خود ندارند: واقعیت آن است که فرزندان ما هنوز نیاز دارند والدین وسرپرستانی در محیط زندگیشان حضورداشته باشند تابه اتفاقاتی که برایشان رخ میدهند توجه نشان دهند،احساس کنند که ما درکنار آنان هستیم وزمانی که به مانیاز دارند ناپدیدنخواهیم شددرست مانندوضعیتی که درکودکی به سرمیبردند.
🔶۳-رعایت نکردن فضایاحریم خصوصی آنان: احترام بااحترام به دیگران بدست میآید! مابایدبه آنان زمان بدهیم واعتمادکنیم که یاد خواهندگرفت کارها رابه درستی انجام دهند.ساعاتی که به تنهایی در اتاقشان میگذرانند برای آنان به منظوریافتن آرامشی که نیازدارندضروری است.
🔹۴- اینکه بخواهیم آنطور که ماانتظار داریم فکر یاعمل کنند: نوجوانی زمانی است که کودکان شروع به پرورش روحیه مستقل خودمیکنند، تصمیمات خود رامیگیرند وپیامد اعمال خود را برعهده میگیرند. بهتراست که ما در راستای به حداکثررسانی استقلال آنان تلاش کنیم وبپذیریم که آنان ممکن است متفاوت ازمارفتارکنندیاچیزهایی را بخواهندکه ماهرگزنمیخواهیم. ضروری است آنان احساس کنندما آنان را همانطور که هستند دوستداریم.
#نوجوانان
به ما بپیوندید ⏬
🐳https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
چه اشتباهاتی ما را از ارتباط با نوجوانان مان باز میدارند؟
🔶۵- عدم درک نیاز به استقلال و آزادی: نوجوانان ما باید به افرادی تبدیل شوند که تجربیات تازهای را کسب میکنند. این موضوع به آنان اجازه میدهد تا دید و رویکردشان نسبت به دنیای اطرافشان شکل گیرد. تغییرات عصبی که نوجوانان متحمل میشوند آنان را وادار میسازد تا خود را مستقل و متفاوت از ما نشان دهند. این موضوع برای رشد شخصیت آنان اساسی است.
🔹۶- این فرض که بهترین راه برای یادگیری آنان این است که وقتی کار اشتباهی انجام میدهند آنها را تنبیه کنید: تنبیه تجربه یادگیری نیست و تنها به پیوندهای میان ما با فرزندانمان آسیب میرساند. نوجوانان باید قوانین و محدودیتهای روشنی داشته باشند که مورد توافق کل خانواده باشند. این موضوع به آنها کمک میکند تا تعهداتی را در قبال اعمالشان را بپذیرند، به آن پایبند باشند و پیامدهای تصمیمات خود را درک کنند.
🔶۷- باور به اینکه آنان دیگر مانند دوران کودکی به محبت ما نیاز ندارند: با وجود این که نوجوانانمان اکنون بسیار بزرگ شده اند، اما هر روز به آغوش، بوسه ما و واژگان تشویق کننده ما نیاز دارند. این ابراز محبت به آنان آرامش و احساس امنیت میدهد. این حس نزدیکی و درک متقابل نقش اساسی در رشد و عزت نفس آنان خواهد داشت.
#نوجوانان
به ما بپیوندید ⏬
🐳https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودک به غذا
🔹پست اول
🍱در هنگام غذا دادن به کودک بایستی مواردی را رعایت کرد که کودک با اشتها و علاقه بیشتری غذا بخورد. در ادامه برخی از این موارد آورده شده است:
🥙1- کودک باید در زمان خوردن غذا در وضعیت راحتی قرار گیرد و غذا نزدیک او باشد تا بتواند به راحتی بدون این که تحت فشار قرار گیرد، غذا بخورد. این کار موجب می شود ریخت و پاش کودک کمتر شود.
🥣2- بشقاب و لوازم غذا خوردن باید از جنس نشکن باشد. در صورت شکستن ظرف ممکن است کودک احساس ناامیدی کند و یا والدین عصبانی شوند.
🍜3- قاشق نباید زیاد گود باشد و لیوان نیز باید به اندازه ای باشد که کودک به راحتی آن را بگیرد.
🍲4- خوردن سوپ برای کودک سخت است ولی اگر کمی قوام ان غلیظ باشد کودک می تواند ان را با قاشق بخورد.
🥗5- رنگ مواد غذایی می تواند در اشتهای کودک و علاقه ی او به غذا تاثیر بگذارد. خوردن غذاهایی با رنگ های سبز، نارنجی و زرد برای ان ها جالب است. برای این کار می توان از سبزیجات برگ سبز، هویج و... استفاده کرد.
🍹6- اب میوه ی طبیعی بهتر از نوع صنعتی ان است چرا که به نوع صنعتی ان ماده ی قندی، رنگ و ماده ی معطر اضافه شده است.
🍛7- دادن وقت کافی در زمان صرف غذا بسیار مهم است و باید از شتاب و عجله درهنگام غذاخوردن پرهیز کرد.
ادامه دارد...
#کودک
به ما بپیوندید ⏬
🐳https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
چه غذاهایی منجر به بلوغ زودرس می شوند؟
🍏همانطور که گفتیم یکی از عواملی که می تواند منجر به بلوغ زودرس شود تغذیه است . در ادامه به معرفی برخی از این عادات غذایی که منجر به بلوغ زودرس در کودکان می شوند می پردازیم .
🍎اضافه وزن و چاقی در بلوغ زودرس
والدین باید مراقب تغذیه فرزند خود باشند و از 6 ماهگی کودکان را به خوردن خوراکی های چرب ، شور و شیرین عادت ندهند زیرا در آینده تغذیه نقشه مهمی در بلوغ دارد و اضافه وزن و چاقی از عوامل بروز بلوغ زودرس در کودکان است .
🍐الگوهای غذایی نامناسب و نادرست مانند دسر های شیرین ، لبنیات پر چرب و غذاهای سرخ کرده که باعث چاقی می شوند از عامل افزایش وزن و ابتلا به بلوغ زودرس است .
🍊جگر مرغ در بلوغ زودرس
به کودکان جگر مرغ نباید داد زیرا به مرغ انواع هورمون ها را تزریق می کنند و در جگر مرغ هم انواع هورمون ها وجود دارد و باعث بلوغ زودرس می شود .
🍋استفاده از آفت کش ها در تهیه مواد غذایی مؤثر در بلوغ زودرس
استفاده از مواد غذایی مانند سبزیجات و میوه ها که در تهیه آن ها از آفت کش ها استفاده می کنند به دلیل وجود هورمون رشد و استروئید ها ( steroid ) باعث بلوغ زودرس می شود . در نتیجه سبزیجات و میوه هایی که آفت کش ها در تهیه آن ها دخالت دارند را به فرزندان خود که معرض سن بلوغ هستند ، ندهید .
🍌تغذیه مادران در دوران بارداری موثر در بلوغ زودرس
مادران از همان ابتدا باید نسبت به تغذیه فرزندان خود حساس باشند زیرا مادرانی که در دوران بارداری غذای پر چرب مصرف کرده اند و در دوران نوزادی کودک رژیم پر چرب داشتند به احتمال زیاد فرزندانشان به بلوغ زودرس دچار می شوند .
🍉سویا مؤثر در بلوغ زودرس
مواد غذایی که دارای حجم بالای هورمون فیتواستروژن ( phytoestrogens ) هستند مانند سویا باعث تغییرات هورمونی در کودکان و بلوغ زودرس می شوند . همچنین شیر خشک هایی که در تهیه آن ها از سویا استفاده شده است می تواند کودک را تهدید به بلوغ زودرس کند .
🍇گوشت قرمز مؤثر در بلوغ زودرس
دخترانی که به میزان زیاد یعنی بیشتر از 12 بار در هفته از گوشت قرمز استفاده می کنند ممکن است بیشتر از دختران دیگر دچار بلوغ زودرس شوند . این به معنای حذف گوشت قرمز نیست ولی در مصرف آن تعادل را رعایت کنید .
#نوجوانان
به ما بپیوندید ⏬
🐳https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودک به غذا
🔹پست دوم
🥙8- باید بی علاقگی کودک را نسبت به یک ماده ی غذایی پذیرفت و یک ماده ی خوراکی دیگر را جایگزین کرد.
🍳9- غذا خوردن در یک ساعت معین می تواند سبب تحریک اشتهای کودک شود.
🥪10- خستگی کودک مهم ترین عامل از بین بردن اشتهای اوست. بهتر است بعد از استراحت به کودک غذا داده شود.
🍟11- کودک در یک محیط آرام بهتر غذا می خورد. مشاجره، بلند کردن صدای رادیو و تلویزیون، و همچنین رفت و امد زیاد حواس کودک را پرت می کند و تمایل او به غذا خوردن کم می شود.
🍚12- دادن غذای یکنواخت و تکراری سبب بیزاری کودک می شود. حتی اگر غذایی که مورد علاقه ی کودک است، پشت سرهم و تکراری به کودک داده شود، از خوردن آن امتناع خواهد کرد.
🌭13- هنگامی که رفتار کودک غلط است باید عکس العمل ثابتی نشان داد، مثلاً اگر بشقاب یا قاشق یا غذا را پرت کرد، نباید گاهی اوقات خندید و گاهی تنبیه کرد، بلکه باید رفتاری را در پیش گرفت که کودک احساس کند، کارخوبی انجام نداده است.
🍔14- نخوردن برخی از غذاها ممکن است به علت تقلید کودک از اطرافیانش باشد.
#کودک
به ما بپیوندید ⏬
🐬https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
تربیت فرزند مرآت
🔹پست پنجم اهمیت کار جمعی در اسلام «در این پست و پست های آتی با همین هشتک به توضیح اهمیت اجتماعی شد
ادامه مطلب « اهمیت کار جمعی در اسلام »
⬇️⬇️⬇️
🔹پست ششم
اهمیت کار جمعی در اسلام
«در این پست و پست های آتی با همین هشتک به توضیح اهمیت اجتماعی شدن فرزندان و راهکارهای تحقق آن میپردازیم.»
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
📝 بحث در بیان راهکار های اجتماعی کردن کودکان و نوجوانان بود.
👌راهکار چهارم
دخالت و حمایت بیجا ممنوع ☂️⛔️
🌋ممکن است کودک و نوجوان به دلیل عدم تجربه کافی در مناسبات اجتماعی خویش دچار مشکل شوند، مثلا با دوستان ،همسالان یا معلمانشان دچار اختلافاتی شوند.
⛰مربیان و والدین باید توجه کنند که دخالت شتابزده در اینگونه مسائل و حل این مشکلات راهکار مناسبی نیست.
🏔چرا که این مشکلات در واقع تجربه و کارگاهی آموزشی برای رشد هوش اجتماعی کودک است.
🗻بنابراین باید اجازه داد تا کودک یا نوجوانمان با این مسائل درگیر شود و برای حل آن تلاش نماید.
⛔️پیوست: عدم دخالت والدین و مربی به معنای رهاکردن مطلق فرد نیست بلکه باید نقش مشورتی و حمایتی خویش را حفظ نمایند و بر مشکل نیز احاطه کامل داشته باشند تا در صورت نیاز ورود آگاهانه داشته باشند.
💬در پست های آینده به دیگر روش های اجرایی این مبنا و هدف خواهیم پرداخت. این مبحث را با هشتک های زیر دنبال کنید.
#منظومه_تربیتی
#راهکار_تربیت
#اجتماعی_شدن
#اختصاصی_مرآت
#مرآت_نوشت
به ما بپیوندید ⏬
🐳https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
▪️پست اول
نقش خانواده در افزایش خودباوری نوجوانان
« در این پست و پست های آتی با همین هشتک به توضیح نقش خانواده در افزایش خودباوری نوجوانان میپردازیم.»
🍃🍃🍃🍃
من هرگز نمیتوانم ❓
چنین كاری از من ساخته نیست❗️
💫این جملات كه متاسفانه در میان نوجوانان ما شایع است، نشان از نداشتن خودباوری دارد. آیا تا به حال به معنای این كلمه فكر كردهاید؟
💫 آیا تا به حال به این مساله اندیشیدهاید كه شما به عنوان پدر و مادر چه نقش مهمیدر ایجاد خودباوری نوجوانانتان دارید؟
💫خودباوری اصطلاحی است كه امروزه در جامعه شناسی، روانشناسی و علوم تربیتی به كار میرود و منظور از آن یك حالت مثبت روحی و روانی است كه در نتیجه احساس ارزشمندی در نفس انسان پدید می آید و او را آماده می سازد تا از طریق بهره گیری از لیاقتها و توانمندی هایی كه دارد به انجام وظایفی كه برعهده اوست قیام كند و در این راه، از مشكلات و موانعی كه پیش میآید هراسی به دل راه ندهد.
💫نوجوانان در این سن بیشتر نیاز به خودشناسی و درك استعداد، توانمندی و رغبتها دارند و این امر، حضور والدینی را میطلبد كه در این راه به آنان كمك كنند، در غیر این صورت آنان به عنوان افرادی منفعل و نه فعال در جامعه حضور خواهند داشت.
ادامه دارد...
#افزایش_خود_باوری
#نوجوانان
به ما بپیوندید ⏬
🐳https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
باج دادن به کودک
🍁نوعی دیگر از «اگر...آنگاه»های والدین زمانی است که به کودک میگوییم:
«اگر این کار را انجام بدهی (یا انجام ندهی)...آن وقت به تو این...(جایزه) را میدهم.»
☄مثلا «اگه غذاتو تا آخر بخوری ...آن وقت تو رو میبرم پارک» یا «اگه دیگه گریه نکنی...آن وقت بهت یه خوراکی خوشمزه میدم.»
🍁این روش ممکن است به طور موقت تاثیرگذار باشد و کودک را برای رسیدن به اهداف فوری و کوتاه مدت تحریک کند. اما به ندرت او را به سوی تلاش های پیگیر و ماندگار سوق میدهد.
☄این نوع گفتار ما به زودی به باج گرفتن، رشوهگیری و داد و ستد کودک منجر شده و او را به یک معاملهگر تبدیل میکند و من بعد در ازای کارهای مثبت و یا کارهای مورد نظر والدین، تقاضای پاداش و جایزه کرده و به یک رشوه بگیر تبدیل میشود.
✨پاداشها چه زمانی مفیداند؟
🍁زمانی که از قبل خبر داده نشوند (اگر...آنگاه نباشد) و نشانگر قدردانی والدین و درک و شناخت آنها از یک کار مثبت مستمر که توسط کودک از قبل انجام شده، باشند.
☄مثلا کودک مدتی است که بعد از بازی
وسایل بازیاش را جمع میکند یا خودش به تنهایی غذایش را میخورد و... مادر یا پدر، یک هدیه (ترجیحا متناسب با آن موضوع) را به طور غافلگیرانه و با شادی به کودک اهدا کنند؛ این کار به ماندگار شدن آن کار مثبت در کودک کمک زیادی میکند.
#کودک
به ما بپیوندید ⏬
🐳https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
اصول رفتار با کودک یک تا سه سال برای غذا خوردن
🍲1- در صورتی که کودک مایل است با دست غذا بخورد، نباید جلویش را بگیرید. به طور مثال نباید به خیال خود، برای تقویت احساس استقلال، یک قاشق به دست کودک داده و با قاشق دیگر به او غذا بخورانید.
🥄2- استفاده از قاشق برای کودک نوپا ضرورت دارد ولی ممکن است نیاز به کمک داشته باشد.
🍚3- کودک نوپا نیاز به مکان نسبتاً خلوت برای غذا خوردن دارد، چون مدت تمرکز او کوتاه است یعنی صدای بلند رادیو، تلویزیون یا رفت و امد خواهر و برادر یا مشاجره می تواند توجه او را ازخوردن غذا منحرف کند.
🕓4- استراحت قبل از خوردن غذا و قرار دادن زمان ثابت برای صرف غذا اهمیت خاصی دارد.
🍽️5- اجرای برنامه ثابت نه غذای یکنواخت، سبب آرامش کودک می شود، یعنی بشقاب و قاشق همیشگی را استفاده کنید یا نحوه ی اماده کردن کودک برای غذا خوردن یکسان باشد.
🍝6- اشتهای کودک مانند خلق و خوی او متغیر است. بهتر است روزی که کودک اشتهای کمتری دارد و غذای کمی می خورد، اصرار نکنید که حتماً غذای بشقابش را تمام کند.
🍱7- قدرت تقلید کودک در این سن زیاد است و رفتارهای اعضای خانواده ( خواهر- برادر یا والدین) را تقلید می کند لذا نباید افراد خانواده رفتار نامناسب در هنگام غذاخوردن داشته باشند.
🍲8- کودک غذای گرم را دوست دارد. البته نباید خیلی داغ و یا سرد باشد.
🥗9- کودک دوست دارد با غذا بازی کرده و ریخت و پاش کند، بنابر این نباید انتظار داشت کودک اداب غذا خوردن را رعایت کند.
🍛10- کودک نوپا فقط 10-5 دقیقه حالت نشستن را تحمل می کند و به طور معمول قبل از اتمام غذا، سفره را ترک کرده و دوباره برمی گردد.
🍛11- رنگ و ظاهر غذا توجه کودک را به خود جلب می کند و در نتیجه به طور طبیعی او غذا را دست کاری خواهد کرد.
#کودک
به ما بپیوندید ⏬
🐬https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2
▪️پست دوم
نقش خانواده در افزایش خودباوری نوجوانان
« در این پست و پست های آتی با همین هشتک به در توضیح نقش خانواده در افزایش خودباوری نوجوانان میپردازیم.»
💫خانواده همانند عمارتی است كه زن و شوهر ستونهای آن را تشكیل میدهند و فروریختن هر
ستون، استحكام واستواری عمارت رادچارتزلزل میكند.
💫یك نوجوان به تدریج كه ازسرزمین آرام وبی خیال كودكی به دشتهای پرحادثه بلوغ میرسد، دگرگونیهایی رادرخود مییابد واحساس میكندكه میتواندبا سرعت به وضعیت جدیدی دست یابد. اومایل است كه خانواده به عنوان نزدیكترین پایگاه، این دگرگونی را در او باوركرده و موقعیت جدیدش رابه رسمیت بشناسد.بنابراین اختلال در روابط پدر و مادر، نوجوان را از آرامش روانی و اطمینان نسبت به آینده محروم و او را ناكام و سرخورده میكند.
💫در این دوره كه از حساس ترین مراحل زندگی است اگر والدین درك و شناخت درستی از شرایط روحی، عاطفی و جسمانی فرزندان نداشته باشند و برای گذر بی مخاطره ازاین بحران او را مشفقانه و آگاهانه همراهی نكنند، امكان بروز رفتارهای نابه هنجار از سوی نوجوانان افزایش مییابد.
💫 نوجوانی كه از خودباوری برخوردار است بهتر میتواند زندگی كند، با دیگران رابطه برقرار كند و فردی خلاق و پویا باشد در نتیجه آسیب پذیری او كمتر است.چنین فردی احساس مسوولیت می كند و خود تصمیم میگیرد كه به دیگران درصورت لزوم کمک کند،به پیشرفت هایش افتخار وگاهی ازخودتعریف میکند.
#افزایش_خود_باوری
#نوجوانان
به ما بپیوندید ⏬
🐳https://eitaa.com/joinchat/434831466C074d7d2ed2