📣مسابقه "سر سی"
🕋چهاردهم رمضان
مختار بن ابی عبید ثَقَفی (1-67ق) رهبر یکی از قیامها برای خونخواهی امام حسین(ع)، از تابعین و اهل طائف بود. مختار میزبانی مسلم بن عقیل، سفیر امام حسین(ع) را در کوفه بر عهده داشت و تا شهادت مسلم با وی همکاری کرد؛ ولی هنگام واقعه کربلا در زندان عبیدالله بن زیاد بود. در جریان قیام مختار، بسیاری از قاتلان و مجرمان واقعه عاشورا به قتل رسیدند. برخی قیام او را با اذن امام زین العابدین(ع) میدانند. مختار پس از 18 ماه حکومت بر کوفه، به دست مصعب بن زبیر به قتل رسید. قبری منسوب به او در کنار مسجد کوفه نزدیک مزار مسلم بن عقیل قرار دارد. دو دسته احادیث درباره مختار وارد شده است. یک دسته احادیث به عنوان احادیث مدح و دسته دیگر روایاتی است که مختار در آن مذمت شده است. از امام سجاد(ع) نقل شده که خدا به مختار جزای خیر دهد و امام باقر(ع) در ملاقات با ابوالحکم فرزند مختار پس از تکریم وی از مختار نیز تمجید کرده و گفتند خدا پدرت را رحمت کند و البته روایتی در ذم مختار نیز وجود دارد. هنگامی که امام حسن(ع) در ساباط بود مختار به عمویش سعد بن مسعود پیشنهاد داد که امام را تحویل معاویه دهیم، تا جایگاهمان متزلزل نشود. آیه الله خویی به دلیل مرسل بودن روایت، آن را غیرقابل اعتماد میداند، و میافزاید بر فرض صحت نیز میتوان گفت که مختار در اظهارش جدی نبوده است بلکه قصد داشته نظر عمویش را کشف کند. سید محسن امین نیز بر این عقیده است که مختار قصد امتحان عمویش را داشته است. در نگاه علمای امامیه، برخی از علمای امامیه وی را ستوده، عدهای دیگر در مورد مختار توقف کردهاند.
چهاردهم رمضان
✳️ به شهادت رسیدن "مختار بن ابوعبیده ثَقَفی" رهبر قیام خونخواهی امام حسین (ع) (67 ق)
✳️ درگذشت "ابن مغازلی" محدث و فقیه مسلمان (542 ق)
✳️ رحلت "شمس الدین بهبهانی" حكیم ایرانی (1248 ق)
✳️ درگذشت "سیدمحمد تقی ممتاز العلماء" عالم برجسته ی شیعی در هندوستان (1289 ق)
✳️ فاجعه ی كشتار مسلمانان فلسطینی در حرم حضرت ابراهیم (ع) در شهر الخلیل (1414 ق)
https://eitaa.com/merags
#یک جرعه دعا17
روز هفدهم:
اللّٰهُمَّ اهْدِنِى فِيهِ لِصالِحِ الْأَعْمالِ ، وَاقْضِ لِى فِيهِ الْحَوائِجَ وَالْآمالَ ، يَا مَنْ لا يَحْتاجُ إِلَى التَّفْسِيرِ وَالسُّؤالِ ، يَا عالِماً بِما فِى صُدُورِ الْعالَمِينَ ، صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّاهِرِينَ.
خدایا، مرا در این ماه بهسوی کارهای شایسته هدایت فرما و حاجتها و آرزوهایم را برآور، ای آنکه نیاز به روشنگری و پرسش ندارد، ای آگاه به آنچه در سینه جهانیان است بر محمّد و خاندان پاکش درود فرست.
https://eitaa.com/merags
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یک جرعه دعا17
🔻 شرح دعای روز هفدهم ماه رمضان:
❓ عمل صالح به چه معناست؟
https://eitaa.com/merags
📣مسابقه "سر سی"
🕋پانزدهم رمضان
حسن بن علی بن ابیطالب(ع) مشهور به امام حسن مجتبی (3-50ق) دومین امام شیعیان که 10 سال (40-50ق) امام و حدود 7 ماه خلیفه مسلمانان بود. اهل سنت او را آخرین خلیفه از خلفای راشدین دانستهاند. حسن بن علی نخستین فرزند امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س) و نخستین نوه پیامبر(ص) است. بنابر گزارشهای تاریخی، نام «حسن» را پیامبر(ص) برای او برگزید و او را بسیار دوست داشت. او هفت سال از عمر خود را با پیامبر(ص) همراه بود و در بیعت رضوان و ماجرای مباهله با مسیحیان نجران حضور داشت. فضایل امام حسن(ع) در منابع شیعه و اهل سنت آمده است. او یکی از اصحاب کسا است که آیه تطهیر درباره آنان نازل شد و شیعیان آنان را معصوم میدانند. آیه اطعام و آیه مودت و آیه مباهله نیز درباره او و پدر و مادر و برادرش نازل شده است. او دو بار کل داراییاش را در راه خدا بخشید و سه بار نیمی از اموالش را به نیازمندان داد. گفتهاند به سبب همین بخشندگیها، او را «کریم اهل بیت» خواندهاند. او 20 یا 25 بار پیاده به حج رفت. از زندگی او در دوران خلیفه اول و دوم خبر چندانی در دسترس نیست. به دستور خلیفه دوم به عنوان شاهد، در شورای شش نفره تعیین خلیفه سوم حاضر بود. گزارشهایی نیز از شرکت او در برخی جنگها در دوره خلیفه سوم وجود دارد. او در شورشهای اواخر خلافت عثمان، به دستور امام علی(ع) به محافظت از خانه خلیفه پرداخت. در دوره خلافت امام علی(ع) همراه او به کوفه رفت و در جنگهای جمل و صفین از فرماندهان سپاه بود. حسن بن علی در 21 رمضان سال 40 هجری، و پس از شهادت امام علی(ع)، به امامت رسید و در همان روز،
بیش از چهل هزار نفر با او برای خلافت بیعت کردند. وقتی معاویه تصمیم گرفت برای ولایتعهدی پسرش یزید بیعت بگیرد، صد هزار درهم برای جعده (همسر امام حسن(ع)) فرستاد تا امام را مسموم کند. گفتهاند حسن بن علی(ع) 40 روز پس از مسموم شدن به شهادت رسید.
🕋پانزدهم رمضان
✳️ ولادت امام حسن علیه السلام/سال ۳ هجری قمری
✳️ فرمان امیر المومنین امام علی به محمد بن ابی بکر برای حکومت مصر (37 ق)
✳️ حركت مسلم بن عقیل به سوی كوفه/سال ۶۰ هجری قمری
✳️ ولادت "شیخ طوسی" دانشمند بزرگ اسلام و مؤسس حوزه ی علمیه ی نجف (385 ق)
✳️ شهادت "زین الدین بن علی بن احمد" معروف به "شهید ثانی" فقیه نامور شیعه (965 ق)
https://eitaa.com/merags
روز هیجدهم:
اللّٰهُمَّ نَبِّهْنِى فِيهِ لِبَرَكاتِ أَسْحارِهِ ، وَنَوِّرْ فِيهِ قَلْبِى بِضِياءِ أَنْوارِهِ ، وَخُذْ بِكُلِّ أَعْضائِى إِلَى اتِّباعِ آثارِهِ ، بِنُورِكَ يَا مُنَوِّرَ قُلُوبِ الْعارِفِينَ.
خدایا، مرا در این ماه به برکتهای سحرهایش آگاه کن و دلم را با روشنایی انوارش روشنی بخش و تمام اعضایم را به پیروی آثارش بگمار، به نورت ای نوربخش دلهای عارفان.
https://eitaa.com/merags
30.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#یک جرعه دعا18
🔻شرح دعای روز هیجدهم ماه رمضان؛
💎 راه رسیدن به کمال، بیداری در سحرگاهان است
https://eitaa.com/merags
📣مسابقه "سر سی"
🕋شانزدهم رمضان
جَنگ قادسیه یا فتح قادسیه جنگی میان سپاهی از مسلمانان به فرماندهی سعد بن ابیوقاص و سپاهی از دولت ساسانی به فرماندهی رستم فرخزاد در قادسیه (منطقهای در 15 فرسخی کوفه). این جنگ در سال 14 قمری رخ داد و به تجزیه دولت ساسانی انجامید و مقدمات نابودی سلسله ساسانی را فراهم ساخت. این جنگ چهار روز طول کشید. درباره شمار سربازان دو طرف جنگ، اختلافات فراوانی در منابع تاریخی دیده میشود که بین 20 هزار نفر تا 120 هزار نفر نوسان دارد. عمر بن خطاب خلیفه دوم مسلمانان، در ابتدا خود را فرمانده جنگ قادسیه خواند؛ اما در پی توصیه امام علی(ع) در مدینه ماند. نبرد قادسیه از این جهت اهمیت بسیار زیادی دارد که آغازی برای فتح ایران توسط مسلمانان و پایان یکی از بزرگترین حکومتهای ایرانی به لحاظ نظامی و سیاسی و همچنین آغازِ افول قدرت دین زردشتی بوده است. نبرد قادسیه با پیروزی مسلمانان و شکست تلخ ایرانیها پایان یافت. اما جزییات آن همیشه مورد نقد و نظر بوده است. بسیاری از محققان و غیر محققان عربی و فارسی با رویکردی جانبدارانه به این مسئله نگاه کردهاند و حتی مورخان قدیم که عموما عربزبان بودهاند نیز اغراقهای بسیاری در آن آوردهاند. پس از جنگ قادسیه و پیروزی مسلمانان، دولت ساسانی تجزیه شد، اما به طور کامل نابود نگردید. با این حال، تاریخنگاران معتقدند جنگ ذوقار که پیش از جنگ قادسیه بود و جنگ نهاوند که پس از آن بود، دولت ساسانی را به طور کامل از میان بردند و تاریخ ایران را به دوران پیش از اسلام و پس از اسلام تقسیم کردند. در این جنگ، پرچم ایران که درفش کاویانی خوانده میشد و
حاوی جواهرات فراوانی بود، به دست مسلمانان افتاد.
🕋شانزدهم رمضان
✳️ آغاز جنگ "قادسيه" ميان سپاه اسلام و ايران (14 ق)
✳️ وفات "ابن زَمْلَكاني" فقيه و محدث مسلمان (727 ق)
✳️ درگذشت دانشمند و مورخ بزرگ اسلامي "ابوالعباس مِقْريزي" در مصر (845 ق)
✳️ ارتحال عالم فرزانه "شيخ محمدرضا مظفر" انديشمند بزرگ و اصلاحگر مسلمان (1383 ق)
https://eitaa.com/merags
[ عکس ]
# یک جرعه دعا19
روز نوزدهم:
اللّٰهُمَّ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّى مِنْ بَرَكاتِهِ ، وَسَهِّلْ سَبِيلِى إِلىٰ خَيْراتِهِ ، وَلَا تَحْرِمْنِى قَبُولَ حَسَناتِهِ ، يَا هادِياً إِلَى الْحَقِّ الْمُبِينِ.
خدایا، در این ماه بهرهام را از برکتهایش کامل گردان و راهم را بهسوی نیکیهایش هموار نما و از پذیرفتن خوبیهایش محرومم مساز، ای هدایت کننده بهسوی حق آشکار.
https://eitaa.com/merags
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
# یک جرعه دعا19
🔻 شرح دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان:
💎 راه رسیدن به خیرات نیازمند بیداری شبهای قدر و سحرگاهان است
https://eitaa.com/merags
📣مسابقه "سر سی"
🕋هیفدهم رمضان
مِعراج ماجرای عروج رسول اکرم(ص) از مسجد الاقصی به آسمانها است. طبق گزارش منابع اسلامی پیامبر(ص) در شبی، از مکه به مسجدالاَقصی انتقال یافت و از آنجا به آسمان عروج کرد. او در شب معراج، با برخی از ملائکه دیدار و گفتگو نمود و اهل بهشت و اهل جهنم را مشاهده کرد. بر طبق احادیث، پیامبر در شب معراج، با برخی از پیامبران نیز دیدار کرد و گفتگویی هم میان او و خدا، صورت گرفت که به حدیث معراج شهرت یافته است. داستان معراج در احادیث شیعه و اهل سنت، به صورت متواتر آمده است؛ البته درباره جزئیات آن مانند زمان، مکان، تعداد، چگونگی و جسمانی یا روحانیبودن آن، اختلاف نظر وجود دارد. قرآن نیز در دو سوره اِسراء و نجم به داستان معراج پرداخته است. در روایات مربوط به معراج، گزارشهایی از مشاهدات حضرت محمد (ص) از آسمانها، اهل بهشت، اهل جهنم و ملائکه آمده است. بر طبق روایات، پیامبر برخی از پیامبران بزرگ مانند: حضرت آدم، ابراهیم، موسی و عیسی را نیز در آنجا مشاهده نموده است. داستان معراج پیامبر(ص) با روایتهای بسیار متفاوتی نقل شده است. علت تفاوت روایات مربوط به معراج را جعل حدیث از سوی افراد کذّاب دانستهاند. برخی از احادیث معراجیه، دربرگیرنده مطالبی هستند که به لحاظ عقلی قابل پذیرش نیستند؛ برخی از آنها نیز از لحاظ سند، ضعیف هستند. نمونه ای از احادیث جعلی درباره معراج این روایت است: ابن حامد بغدادی به نقل از ابن عباس از پیامبر(ص) نقل کرده است که او در معراج، خدا را به صورت جوانی نورانی دیده است که موی بر صورت نداشته است. این روایت با مجموعهٔ آنچه قرآن و احادیث،
درباره صفات خدا گفتهاند، ناسازگار است.
🕋هیفدهم رمضان
✳️ وقوع غزوه ی "بدر" اولین جنگ بین اسلام و كفر به فرماندهی پیامبر اكرم(ص) (2 ق)
✳️ معراج پیامبر اسلام (ص) (سال دوازدهم بعثت)
✳️ شرفیابی "حسن بن مثله جمكرانی" در عالم رویا به محضر "امام زمان" (عج) و مأموریت یافتن او در ساخت مسجد جمكران (393 ق)
✳️ وفات عالم جلیل آیت الله محمد فاضل شریبانی (1322ق)
✳️ رحلت "حاج میرزا محمد هاشم خوانساری" عالم بزرگ شیعه (1318 ق)
https://eitaa.com/merags
اعلام برگزیدگان و شایسته های تقدیر مسابقات "از تبار معراج"
https://eitaa.com/merags
هدایت شده از از تبار معراج
🏆 با اعلام برگزیدگان و شایستگان تقدیر مسابقات "از تبار معراج" مراسم "پر پرواز" برگزار شد.
https://eitaa.com/merags
هدایت شده از خبرگزاری حوزه علميه خراسان
📚 برگزاری مسابقه حدیث خوانی " از تبار معراج"
🔻 مدرسه علميه تخصصي معراج مسابقه حدیث خوانی "از تبار معراج" را ويژه طلاب و خانوادههای حوزويان برگزار میکند.
💠 بیشتر بخوانیم 👇
https://www.hozehkh.com/OneEntry?entryID=39994
🌐 اخبار و رویدادهای حوزه خراسان را در کانال روابط عمومی دنبال کنید.
🆔https://eitaa.com/joinchat/4281663544C83a47c9060
#یک جرعه دعا20
روز بیستم:
اللّٰهُمَّ افْتَحْ لِى فِيهِ أَبْوابَ الْجِنانِ ، وَأَغْلِقْ عَنِّى فِيهِ أَبْوابَ النِّيرانِ ، وَوَفِّقْنِى فِيهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ ، يَا مُنْزِلَ السَّكِينَةِ فِى قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ.
خدایا، در این ماه درهای بهشتهایت را به رویم باز کن و درهای آتش دوزخ را به روزیم بربند و به تلاوت قرآن موفقم بدار، ای فرو فرستنده آرامش در دل مؤمنان.
https://eitaa.com/merags
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یک جرعه دعا20
🔻شرح دعای روز بیستم ماه رمضان:
◻️ برای رسیدن به بهشت، باید موانع را برطرف کرد
https://eitaa.com/merags
📣مسابقه "سر سی"
🕋هیجدهم رمضان
میرزا یونس مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی (1257 - 11 آذر 1300 ه ش)، مشروطهخواه و رهبر جنبش جنگل بود که بدلیل نابسامانیهای داخلی بعد از مشروطه و تعرض و دخالتهای بیگانگان در ایران قیام و در رشت اعلام جمهوری کرد؛ اما با بروز اختلافات داخلی در دولت رشت، توافق قوای روس و انگلیس و قدرت یافتن دولت مرکزی، شکست خورد و در برف و بوران گرفتار شد و بر اثر سرما درگذشت. یونس معروف به میرزا کوچک در سال 1298 ه.ق (1259ش / 1880 م) در محله استاد سرای رشت متولد شد. چون پدر یونس میرزا بزرگ نام داشت، یونس از کودکی به میرزا کوچک و سپس به نام کوچک خان یا کوچک جنگلی شهرت یافت. وی در دوران کودکی و جوانی در صالح آباد رشت و مدرسه جامع و مدرسه محمودیه تهران صرف و نحو و مقدمات علوم دینی را فرا گرفت. اما حوادث کشور، مسیر افکارش را تغییر داد و به صف مجاهدان مشروطیت پیوست. در عهد پادشاهی مظفرالدین شاه که پادشاهی مریض و ناتوان بود و زمام امور کشور را به دست عین الدوله صدر اعظم خویش سپرده بود، ظلم و ستم صدر اعظم و دیگر درباریان و وقوع چند حادثه به گسترش نارضایتی عمومی کمک کرد. میرزا کوچک خان در رشت عدهای از روحانیون را با خود همراه کرد و گروه «مجمع روحانیون» را تشکیل داد و تدریجاً آنها را مسلح کرد. میرزا کوچک خان در شورش شاهسَوَنها همراه یفرم خان و سردار اسعد به کمک ستارخان شتافت ولی به علت مریضی به تهران برگشت و با طغیان ترکمنها که به تحریک شاه مخلوع روی داده بود داوطلب جنگ شد و به گمش تپه رفت... می توان گفت که میراز کوچک خان تا آخرین لحظه عمرش مدافع حریم ایمان و وطن بود.
🕋هیجدهم رمضان
✳️ نزول كتاب مقدس زبور بر حضرت داود (ع)
✳️ نخستین شب قدر
✳️ وفات بانو "بدریه" ملقب به "امكلثوم" دختر "ملاصدرا" از زنان فاضل و ادیب (1090 ق)
✳️ درگذشت آیت اللَّه سید مصطفی كاشانی (1337 ق)
✳️ درخواست حكومت جمهوری توسط نهضت جنگل (1338 ق)
https://eitaa.com/merags
🔰 شب معراج مؤمنان
🔺 رهبر انقلاب: #شب_قدر معراج مؤمن است. کاری کنیم عروج کنیم و از مزبله مادی که بسیاری از انسانها در سراسر دنیا اسیر و دچار آن هستند، هرچه میتوانیم، خود را دور کنیم. دلبستگیها، بدخلقیها، روحیات تجاوزگرانه، افزون خواهانه و فساد و فحشا و ظلم، مزبلههای روح انسانی است. این شبها باید بتواند ما را هرچه بیشتر از اینها دور و جدا کند. ۱۳۸۳/۰۸/۱۵
https://eitaa.com/merags
#یک جرعه دعا21
اللّٰهُمَّ اجْعَلْ لِى فِيهِ إِلىٰ مَرْضاتِكَ دَلِيلاً ، وَلَا تَجْعَلْ لِلشَّيْطانِ فِيهِ عَلَىَّ سَبِيلاً ، وَاجْعَلِ الْجَنَّةَ لِى مَنْزِلاً وَمَقِيلاً ، يَا قاضِىَ حَوائِجِ الطَّالِبِينَ.
خدایا، در این ماه برای من بهسوی خشنودیات دلیلی قرار ده و برای شیطان راهی بهسوی من قرار مده و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده، ای برآورنده حاجات خواهندگان
. https://eitaa.com/merags
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یک جرعه دعا21
🔻شرح دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
🔳 برای رسیدن به رضایت خدا چه برنامه هایی انجام دهیم
https://eitaa.com/merags