حضور در مجالس عزاى امام حسین (علیه السلام) در محرّم چه حكمى دارد؟ مستحب است یا واجب؟
جواب: حضور در این مجالس مستحب است; ولى اگر مردم به مقدار لازم حاضر نشوند حضور در این مجالس واجب كفایى است.
روز آخر ذو الحجه:آخرين روز سال عربها است،سيّد در كتاب»اقبال«براساس يك روايت ذكر كرده است كه دو ركعت نماز بجا آورد،و در هر ركعت سوره«حمد»يك مرتبه و ده مرتبه قل هو اللّه احد و ده مرتبه اية الكرسىّ را بخواند و پس از نماز بگويد:
اللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِي هَذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَلٍ نَهَيْتَنِي عَنْهُ وَ لَمْ تَرْضَهُ وَ نَسِيتُهُ وَ لَمْ تَنْسَهُ وَ دَعَوْتَنِي إِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرَائِي عَلَيْكَ اللَّهُمَّ فَإِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لِي وَ مَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ فَاقْبَلْهُ مِنِّي وَ لا تَقْطَعْ رَجَائِي مِنْكَ يَا كَرِيمُ
چون اين را بگويد،شيطان فرياد مىزند:واى بر من،آنچه در اين سال عليه او رنج بردم،همه را خراب كرد،و سالى كه گذشت براى او گواى مىدهد،كه سالش را ختم به خير نمود.
شب اول محرم :دو ركعت در هر ركعت حمد و يازده قُل هُوَاللّهُ اَحَدٌ در روايت است از حضرت رسول صَلَّى اللَّهِ عَلِيهِ وَاله كه هر كه در اين شب اين دو ركعت نماز را بجا آورد و صبحش را كه اوّل سال است روزه بدارد مثل كسى است كه تمام سال را مُداومت به خير كرده و در آن سال محفوظ باشد و اگر بميرد به بهشت برود .
اعمال روز اوّل محرم
بدانکه اوّل محرم اوّل سال است و در آن دو عمل وارد است :
اوّل : روزه است و در روایت رَیّان بن شبیب از حضرت امام رضاعلیه السلام مرویست که هر که در این روز روزه بدارد و خدا را بخواند خداوند دعاى او را مستجاب کند چنانکه دعاى زکریّا را مستجاب نمود .
دوم : از حضرت امام رضا (علیه السلام) منقولست که حضرت رسول (صَلَّى اللَّهِ عَلِیهِ وَ آله و سلّم) روز اوّل محرم دو رکعت نماز مى کرد و چون فارغ مى شد دستها را بلند مى کرد و دعا مى خواند:
ماه محرم از جهاتي شبيه ماه رمضان است محرم ماه پاک شدن از گاناهان است چون اثر اشک به امام حسين (ع) است
از جمله کارهایی که باید انجام دهیم:
۱- مطالعه و تفکر بیشتر در مقام و منزلت حضرت ابا عبد الله (علیه السلام) و شهدای کربلا.
۲- تفکر و مطالعه در زمینه اهداف، رسالت ها و پیامدهای عاشورا و درس های جاویدان آن.
۳- خواندن روزانه زیارت
۴- دعا و توسل به اهلبیت (علیهم السلام
۵- مراقبت اعضا و جوارح و بلکه روح و قلب از آلوده نشدن به کثافات گناهان و حتی مکروهات. چرا که تمام اعضا و جوارح آدمی باید عزادار شود و همانطور که برای یک مهمانی مهم خود را از آلودگی ها پاک می کنیم برای ورود به محرم نیز باید روح و جسم خود را از آلودگی گناهان پاک کنیم. زبانی که می خواهد نام و مصیبت و منقبت آن حضرت بر آن جاری شود باید از آلودگی ناسزا گویی و دروغ و غیبت و تهمت و ... پاک باشد. حنجره ای که می خواهد به ذکر مصائب آن حضرت بپردازد باید از آهنگ های لغو حرفهای بیهوده پاک باشد. دستی که می خواهد سینه بزند باید از اعمال حرام دور باشد. پایی که می خواهد وارد مجلس والا مقام آن حضرت شود باید از راه های حرام و ناشایست دور باشد. صد البته که خود اهلبیت (علیهم السلام) نیز وقتی کسی همت به ترک گناه کند و از ایشان کمک بخواهد، به او کمک می کنند. این از جسم و اما روح که مرتبه ای بالاتر دارد. پس باید قلب و روح خود را برای محرم آماده کرد و آنرا از حب گناه، ریا، حسادت، کینه و دیگر ناخالصی ها پاک کرد.
پرداختن به آداب ورود به محرم الحرام از لوازمی است که شیعیان می بایست به ان ملتزم بشوند.
1) سیاه پوشی :
زیرا این کار نشانه حزن و اندوه و نمودار پاسداشت شعائر و حماسه ها است .
2) تسلیت گویی :
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)می فرمایند :« هرکس مصیبت دیده ای را تسلیت گوید ، پاداشی همانند او دارد.
(سفینةالبحار، ج2، ص188 )
این سنت در بین شیعیان رایج است و با جمله « اَعظَمَ اللهُ اُجُورَکُم » همدیگر را تسلیت می دهند.
امام باقر (علیه السلام ) می فرمایند :« وقتی شیعیان به هم می رسند در مصیبت ابا عبدالله (علیه السلام )این جمله را تکرار کنند : « اَعظَمَ اللهُ اُجُورَنا بمُصابنا بالحُسَین (علیه السلام ) وَ جَعَلَنا وَ اِیاکُم مِنَ الطالبینَ بثاره مع وَلیهِ الاِمام المَهدی مِن الِ مُحَمَدٍ علیهمُ السَلامُ.» خداوند اجر ما را به سوگواری و عزاداری بر امام حسین (علیه السلام ) بیفزاید و ما و شما را از خونخواهان او همراه با ولی خود امام مهدی از آل محمد (علیهم السلام ) قرار بدهد .
(مستدرک الوسایل،ج2،ص216)
3) تعطیلی کار در روز عاشورا :
دستور العمل امام سجاد (ع) برای رفع گرفتاریها اظهار داشت: ایشان رد میشد و دید در خانه یکی از افراد جبار متکبر که در تاریخ نیامده است، استاد یا فرماندار یا چه کسی بوده است و دیدند یک نفر آنجا نشسته است. ایشان خطاب به او فرمودند: ما یقعدک علی باب هذا المترف الجبار. مشکلت چیست آمدی در خانه این آدم ستمگر نشستی؟ گفت یابن رسول الله از فقر، گرفتاری. آمدم بلکه این در را باز کند یک چیزی به من بدهد.
کرامت مؤمن باید حفظ شود
وی افزود: آقا دستش را گرفت فرمود بلند شو به اینها رو نینداز، خودت را کوچک نکن. بیا من نشانت بدهم و ببرمت الی باب الخیر و الی رب خیراً لک منه؛ ببرمت در خانه خدا. آدم پیش خدا باید تضرع کند. عیبی ندارد آدم به مردم رو بیندازدها، ما همه به هم وابستهایم. اما این آدم جبّار و این آدم ستمگر که تو به او رو انداختی صلاحیت این را ندارد.
رفیعی با اشاره به اینکه عزّت خودتان را حفظ کنید. کرامت مؤمن باید حفظ بشود، گفت: مفضل آمد پیش امام صادق (ع) گفت: آقا گرفتارم، آقا ۴۰۰ درهم به او داد. اشکال ندارد پیش امام صادق(ع) رو بیندازید. بعد صدایش زد فرمود یک نصیحتت میکنم «اِیّاکَ أَن تُخبِرَ النّاسَ بِکُلِّ حالِکَ». سفره دلت را پیش همه مردم باز نکن. سبک میشوی، کوچک میشوی. عزّتت را حفظ کن.
دستورالعمل امام سجاد(ع) برای رفع گرفتاریها
این سخنران مذهبی ادامه داد: زندگی بزرگان مانند سید رضی، شیخ انصاری و ... را ببینید که با عزت و کرامت خود در دلها جا باز کردند. امام سجاد(ع) آن فرد را به مسجد النبی(ص) آورد و فرمود: اگر گرفتاری دو رکعت نماز بخوان و بعد از آن خدا را حمد کن. سپس بر محمد و آل او درود بفرست. فرمودند در ادامه آیات آخر سوره حشر را بخوان، سپس ۶ آیه اول سوره حدید را بخوان و بعد دو آیه ۲۶ و ۲۷ سوره آل عمران را بخوان. در نهایت حاجات خود را بخواه که در این صورت چیزی از خدا نمیخواهی مگر اینکه اجابت میشود. این میتواند دستورالعملی باشد برای افرادی که سؤال میکنند برای رفع گرفتاریها چه باید کرد؟
وی افزود: امام خمینی(ره) در نامهای به فرزندش مرحوم سید احمد مینویسد که پسرم سوره حشر را هرشب بخوان و بخواب. اگر کامل نتوانستی بخوانی، ۵ آیه آخر را بخوان و در آن تأمل کن
📌اهمیت مشارکت در اعزام زائران اباعبدالله الحسین علیهالسلام 👇
✅هشام بن سالم: از امام صادق علیه السلام پرسیدم: کسی که خودش به واسطۀ بیماری یا مشکلی نتواند به زیارت امام حسین علیه السلام برود و در عوض شخصی دیگر را روانه کند (هزینه هایش را بدهد)، چه اجری دارد؟
۱. به ازای هر درهمی که خرج کند، خداوند همانند کوه اُحد برایش حسنه می نویسد.
۲. چندین برابر آنچه هزینه کرده را در همین دنیا به او برمی گرداند!
۳. بلاهایی را که فرود آمده تا به او برسد، از او می گردانَد و از وی دور می کند و مالش حفظ می شود.
ابن قولویه، کامل الزیارت، ص ۱۲۹
اگر میخواهید روضۀ اباعبدالله و زیارت اباعبدالله و اربعین حسینی دچار سکولاریسم نشود، باید امام زمان را یاد کنیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست هماندیشی پویش «آغاز پیادهروی زیارت اربعین از خانۀ امام زمان (مسجد سهله)» امروز با حضور جمعی از فعالان عرصۀ اربعینی و حجتالاسلام پناهیان در محل مجمع راهبرادی اندیشۀ مهدویت برگزار شد.
حجتالاسلام پناهیان در این نشست گفت: ما در زیارت عاشورا در دو جان از امام زمان عجلالله تعالی فرجه یاد میکنیم و از خداوند میخواهیم ما را در معیت ایشان، خونخواه امام حسین علیهالسلام قرار دهد. همان طور که در زیارت عاشورا توجهی به یاد امام عصر نمیشود، در پیادهروی اربعین هم چنین اتفاقی میافتد.
وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مأموریتهای امام حسین (ع) بسترسازی برای ظهور است، گفت: اگر کسی در اربعین به امام زمان توجه نکند، گویی فلسفۀ زیارت اربعین را متوجه نشده است. فلسفۀ زیارت اربعین یعنی مقدمهسازی برای ظهور امام. در زیارت اربعین میخوانیم «وَ نُصْرَتِی لَکُمْ مُعَدَّةٌ»؛ یعنی من آمادۀ یاری شما هستم. اگر بخواهی امام حسین 1400 سال قبل را کمک کنی که معنا ندارد؟ شما وقتی امروز میگویید من آمدم تا شما را کمک کنم، در واقع آمدید تا فرزندش مهدی را یاری کنید و وقتی میگویید آمدم امام زمان را یاری کنم، معنایش چیزی نیست مگر اینکه برای ظهور زمینهسازی کنیم. عبارت «فَيُوَطِّئونَ لِلمَهدِيِ سُلطانَهُ»؛گویای همین معرفت است؛ در این حدیث آمادگی و زمینهسازی برای حکومت امام مطرح شده است.
پناهیان ادامه داد: اگر میخواهید روضۀ اباعبدالله و زیارت اباعبدالله و اربعین حسینی دچار سکولاریسم نشود، باید امام زمان را یاد کنیم. باید بگوییم یا بن الحسن ما به دنبال قدمهای شما در این راه آمدیم. به حدی باید از امام یاد کنیم که ناظر بیرونی بگوید این اربعین برای امام حسین است یا امام زمان؟ ما با روضۀ اباعبدالله به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و تثبیت و صدور حقایق انقلاب رسیدیم. با این عملیاتی که در اربعین انجام میدهیم، آیا میتوانیم کار را به سمت ظهور پیش ببریم.
وی افزود: زور امام حسین همین امروز بیشتر از کل داراییهای ماست. وقتی ما با اربعین به سوی ظهور حرکت کنیم، مثل اینکه مانند تانک به سمت ظهور میرویم تا یک اسلحه. ما نباید به تواناییهای خود غره شویم بلکه به توان امام حسین علیهالسلام توجه کنیم. الان نخ تسبیح جبهۀ مقاومت، خود اباعبدالله الحسین است. اینگونه نیست که مصرف امام حسین تمام شده و صرفاً باید اشک بریزیم. ما از موشکها، اتحاد ملتها از مقاومت مردم عراق و تمام صفات خوبی که از اباعبدالله الحسین گرفتیم، میخواهیم استفاده کنیم که بگوییم یا اباعبدالله، باز نصرت خود را دامه بده، باز دست ما را بگیر و ببر. باید توجه کنیم که از سر تفنن و فوق برنامه و حال و صفا به اربعین میرویم بلکه باید بدانیم مضطر و نیازمند اربعین هستیم برای یاری امام. از سوی دیگر محال است که امام عالم اربعین را طراحی کنند و خودشان حضور نداشته باشند.
محمدعلی کریمی مدیر این مجمع و دبیر این نشست دربارۀ هدف اصلیِ این پویش گفت: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیۀ گام دوم انقلاب تأکید داشتند آرمان ما ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (ارواحنافداه) است و نیز با توجه به تأکیدی که به فعالیتهای تمدنساز داشتند، به دنبال این مسئله بودیم که چگونه میتوان رویدادهای تمدنساز و آمادگی برای ظهور امام عصر عجلالله تعالی فرجه را در قالب جریان اربعین پیادهسازی کنیم؛ چرا که معتقد هستیم جریان اربعین یکی از مهمترین بسترهای تمدنی و در مسیر ظهور است.
وی افزود: یکی از این پیشنهادات این بود که نقطه آغاز این پیادهروی، خانه امام زمان عجل الله تعالی فرجه یعنی از مسجد سهله باشد تا این مسئله تذکری در راستای شناخت تمدنی زیارت اربعین باشد. فرصت تبیین این موضوع را در بدو آغاز پیادهروی و در مواکب خواهیم داشت.
انتهایپیام/
8.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤️ امامِ عاشق
🔻چرا مصیبت اباعبدالله الحسین(ع) اینقدر سنگینه؟
#اللهم_ارزقنا_کربلا_به_حق_الحسین_ع
🏴 @e_arbaeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•°🌱
👤 حاج آقا #رفیعی
✌️پیامبر می فرماینداگه مردم قدرِ دو چیزو
میـدونـستن، سـرش دعـوا میـکـردن
🔺 #پیشنهاد_دانلود
#اللهم_ارزقنا_کربلا_به_حق_الحسین_ع
🏴 @e_arbaeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان زائری که زیارت کربلا را به خاطر مادرش از دست داد و با دعای خیر مادر صاحب خانه در کربلا شد
🏴@e_arbaeen
✳️برخی تدابیر راه پیمایی اربعین
1⃣ تدابیر قبل از سفر:
سبکبار و سبکبال باشید.
همسفر خوب انتخاب نمایید.
👈کفش نو نپوشید،کفشی که حداقل یک ماه پوشیده اید ببرید.
👈حجامت عام
👈مصرف داروی امام کاظم علیه السلام یا روزانه یک قاشق عسل جهت پیشگیری از بیماری ها
👈داخل کفش، کفی نمدی بگذارید
👈کوله پشتی مناسب انتخاب کنید.
👈رفع موهای زائد چند روز قبل از سفر.
👈چفیه نخی همراه داشته باشید.میتوان به عنوان ماسک،حوله،سجاده،شال کمر،کلاه سر و...استفاده کرد.
👈کلاه
👈یک بطری پر آب از وطن با خود ببرید و در هر شهر جدید مقداری آب آن شهر را درونش مخلوط بریزید و از آن آب بخورید تا «آب به آب» نشوید.
2⃣تدابیر حین سفر:
هر روز: یک قاشق عسل، دوای امام کاظم ع، پیاز عراقی، سیب بخورید و هاضوم قبل غذا
3⃣تدابیر بیماران:
تاول:
درصورتی که کفش اندازه باشد و پا داخل کفش لغزان نباشد، تاول نمی زند.
1.تاول را باز نکنید.
2. اگر تاول باز شد، عسل روی تاول بمالید و ببندید.
3. یا دوایی جامع امام رضا+ عسل ضماد کنید
4. یا دال عدس+گلاب+سرکه
سرماخوردگی:
1.با اولین علامت، بلافاصله عسل بخورید
2. هر روز یک قاشق عسل بخورید
3.دوای امام کاظم مصرف شود(روزانه یک قاشق مرباخوری)
4. یا عسل+ جامع امام رضا ع
5. سه روز اول سرماخوردگی، مایعات، آب، آب لیمو و آب پرتقال نخورید، سه روز بعدی مصرف شود.
6.سیب زیاد بخورید.
تب و لرز:
1.دوای امام کاظم ع
2.عسل
3.سیب خوردن
4.روغن بنفشه زیتون روی پیشانی مالیدن
5.پیاز
گلودرد:
1.قرقره:( آب ولرم+عسل+نمک+سرکه+پودر آویشن)،سه بار قرقره شود و بیرون ریخته شود.بار چهارم قورت داده شود
2.شربت عسل
3.دواء امام کاظم ع
یبوست:
1.در مسیر آب فاتر (جوشیده ولرم)زیاد استفاده شود
2.ابگوشت ترید کردن و خوردن
3.انجیر- کشمش- مویز
4.آب فاتر+شکرسرخ
5.پرهیز از ماست، دوغ و سردیها
6. غذاهای که طبعش گرم باشد، مثل ارده، خرما
اسهال:
1.یک قاشق چ اسفند بشویید و فورا دهید( جویده نشود)
2.یک قاشق چای خشک خوردن
3.سیب
4.برنج کته
5.پفیلا
6. جوشانده مورد و جامع رضوی
تدابیر گرفتگی عضلات:
1.هنگام شروع پیاده روی 15 دقیقه اول آرام راه رفته و بعد میتوان سرعت گرفت و در توقفگاه هم به تدریج سرعت را کاهش دهید. نیم روز اول پیاده روی تعداد دفعات استراحت بیشتر باشد و عجله نکنید.
2. روغن مالی
3.پشت ساق پا،پایین پشت زانوی چپ یک دقیقه فشار داده شود(گرفتگی ها باز میشود)
4. زانو درد(محل قرار گرفتن انگشت شصت هنگام رکوع، قسمت داخلی زانو، فشار داده شود به مدت یک دقیقه)
5.در هنگام گردن درد و کمر درد در طول سفر هر وقت فرصت شد 5 دقیقه طاق باز بدون بالش دراز بکشید.
نرمش چرخاندن گردن به چپ و راست بیست بار انجام شود.
فشار شانه ها و عضلات دو طرف مهره های گردن
مسمومیت:
باید در نظر داشت، اکثرا بخاطر سردی خوردن زیاد باعث تهوع و استفراغ می شود، که این مسمومیت نیست و اشتباه نشود. با یک غذای طبع گرم رفع می شود
1. استفراغ عمدی(انگشت داخل گلو فرو کردن یا آب ولرم+گلاب+نمک خوردن)
2. خوردن شیر و یا سیب زیاد
3. حجامت کردن
4.جامع با آب سیب
ضعف:
خرما و ارده های مسیر زیاد خورده شود
از نخوداب های طول مسیر میل کنید
خون دماغ:
ابتدا اجازه بدهید چند دقیقه خون برود
سر را زیر شیر آب سرد گرفته. انتهای استخوان بینی را محکم بگیرید.سوراخ های بینی را نباید گرفت چون خون برمیگردد و لخته میشود
بواسیر و عرق سوز شدن:
1.خوردن خرمای زیاد
2.تره
3.حب خون ساز امام رضا (ع)
4.انجیر، هویج
5.آبگوشت
6.انگور، کشمش، شیره ها
7.پرهیز از گوجه، ترشی، ماست، دوغ، گردو، سیب زمینی، گوشت گاو، نخود، فلفل، ذرت و سردی ها
سردرد:
چکاندن روغن بنفشه کنجد داخل بینی و قرار گرفتن در حالت سجده یا رکوع شدید
دندان درد:
چکاندن روغن حنظل
4⃣تدابیر قبل از سفر ویژه بانوان:
🚺برای جلو انداختن قاعدگی یک هفته قبل از سفر
1. خوردنی ها:
بابونه،بومادران،سیاهدانه،رازیانه،اسفند، زدن،زعفران،زرشک،کرفس، پیاز استفاده شود.
داروی ابهل
2.بادکش ساق پا
3.خضاب سر با حنا هر شب
🚺برای عقب انداختن قاعدگی:
1.ماء الجبن: آب پنیر طبیعی یک فنجان خورده شود از چند روز قبل از قاعدگی
2.بادکش زیر سینه
3.قرص خون ساز امام رضا ع از یک هفته قبل از قاعدگی. نکته:
الف) برای افراد کم خون خونریزی را جلو می اندازد.
ب) خوردن قرص خون ساز هنگام قاعدگی نیز خونریزی را کم می کند.
@mahsulpak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان های عبرت آموز ۳۱۳(تلنگر آمیز)
داستان یک عاشق بیابانگرد....
🎙استاد پناهیان
#اللهم_ارزقنا_کربلا_بحق_الحسین_ع
#عشاق_الحسین_محب_الحسین_ع
https://eitaa.com/oshaghalhosein_313
7.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حکایات تکان دهنده از شهدا ۲۷۵
روایت حاج محمد احمدیان از استقامت و غیرت شهید حسین برهانی
#اللهم_ارزقنا_کربلا_بحق_الحسین_ع
#عشاق_الحسین_محب_الحسین_ع
https://eitaa.com/oshaghalhosein_313
✨﷽✨
✔️ صفوان جمّال از امام صادق عليه السلام روايت كرده كه فرمود:
🔘 هنگامى كه مردى براى زيارت امام حسين عليه السلام از منزلش خارج مىشود، هفتصد فرشته از بالاى سرش، از پايين، از راست، از چپ، از جلو و از پشت او را مشايعت مىكنند تا اينكه او را به اقامتگاهش - دركربلا - برسانند.
🔘 وقتى كه امام حسين عليه السلام را زيارت كرد مناديى ندا مىدهد: گناهانت بخشيده شد بازهم اين كار را تكرار كن. سپس او را تا بازگشت به منزلش مشايعت و همراهى مىكنند.
🔘 هنگامى كه به منزلش رسيد، به او مىگويند: تو را به خدا سپرديم. پس از آن پيوسته تا روزى كه از دنيا برود به ديدار او مىروند و هر روز قبر امام حسين عليه السلام را زيارت مىكنند كه ثواب آن براى آن مرد است.
👉🏼 @najva1402
این مطب را جایی خوندم برام جالب بود میخوام اگر قسمتم شد رفتم پیاده روی اربعین حتماانجامش بدم
این مطلب👇
هر زائر یک لیوان با دوام🥛
در سال گذشته تعداد موکب هایی که لیوان یکبار مصرف استفاده میکردند نسبت به سال قبل بیشتر شده بود و معضل زباله مشهود بود . اگر 2 میلیون زائر ایرانی هر کدام در روز 20 لیوان دور بریزند، در طی یک هفته تعداد 280 میلیون لیوان مصرفی تبدیل به کوهی از زباله می شود و هزینه زیادی هم به برادران عراقی تحمیل می کند. اما اگر هر زائر یک لیوان ترجیحا استیل درب دار یا هر جنس دیگری همراه داشته باشند ضمن رعایت بهداشت از تخریب محیط زیست جلوگیری میشود.
شما هم قسمت شد رفتید حتما انجامش بدید
@najva1402