🔻مذاکره با دشمن و ملاحظات آن
دو روز پیش خبر تزریق گاز به سانتریفیوژهای نسل جدید با عنوان 6IR موردتوجه رسانههای داخلی و خارجی قرار گرفت! این سانتریفیوژها که در نطنز ولی در زیر زمین و محلی امن نصب شدهاند، بازدهی بهمراتب بالاتری نسبت به نسلهای قبلی در غنیسازی اورانیوم دارند. وزیر امور خارجه کشورمان دراینباره اعلام کرد که «ما در پاسخ به این اقدام آمریکا، نسبت به گازدهی به صدها سانتریفیوژ نسل جدید اقدام کردیم. آمریکاییها تصور نکنند با این اقدامات خود میتوانند در میز مذاکره امتیاز بگیرند، آمریکا باید زیادهخواهیهای خود را کنار بگذارد. ما اهل مذاکره و اهل منطق هستیم و برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار، جدی هستیم اما اگر طرف آمریکایی بخواهد این مسیر را ادامه دهد، هرگز دستبسته نخواهیم بود».
🔹گزارههایتحلیلی:
1️⃣این اقدام را میتوان پاسخی به اقدام خصمانه آمریکا دانست؛ چراکه چند ساعت قبل از اعلام این خبر توسط ایران، وزارت خزانهداری آمریکا شش شرکت و یک کشتی را به دلیل همکاری با جمهوری اسلامی ایران در لیست تحریمها قرار داده بود.
2️⃣از سویی نزاع امروز آمریکا و ایران را میتوان نوعی نزاع ادراکی محاسباتی دانست؛ چراکه طرف غربی با اعمال فشار سعی میکند هزینههای جدیدی به ایران تحمیل کند تا ایران برای رهایی از آن هزینهها در سایر مذاکرات امتیاز بدهد! پاسخ متقابل جمهوری اسلامی از نظر راهبردی بسیار ارزشمند است و قدرت چانهزنی ایران را افزایش میدهد. ایران با این حرکتها نشان داده است در تصاعد بحران و موازنه وحشت دستش باز است.
3️⃣ ردوبدل شدن پیامهای عملیاتی و میدانی به طریقی که گفته شد، به معنی دور شدن از نقطه توافق نیست، بلکه ماهیت توافق با دشمن این اقتضائات را دارد و دقیقاً برعکس، میتوان اینگونه تحلیل کرد که طرفین به توافق نهایی نزدیک شدهاند؛ چراکه فاصله بین اقدام یک طرف و پاسخ طرف مقابل بسیار کوتاه شده است.
نکتهراهبردی: مذاکره با دشمن مثل مذاکره با دوست نیست! در این نوع مذاکرات حسن نیت و اعتماد جایی ندارد. اگر در آخرین لحظه هم یکی از طرفین ضعفی از خود نشان دهد، مذاکره ابعاد تازهای پیدا میکند. با توجه به تخلف بزرگ طرف غربی در گذشته، راستی آزمایی و تضمین، خطوط قرمز ایران در مذاکرات است. اگرچه دشمن تاکنون فرآیندهای راستی آزمایی و بخش قابلتوجهی از تضمینها را پذیرفته است ولیکن نباید مانند دولت گذشته با حسن نیت و اعتماد کار را جلو برد بلکه باید بر خواستههای منطقی خود استقامت کرد و فشار را با فشار پاسخ داد نه تسلیم.
@mersad598
🖍 هیئت سکولار
شب عاشورا وقتی در سخنرانی هیئت،واعظ در حال صحبت در مورد مسائل سیاسی روز و دشمن شناسی بود یکی هیئتی ها فریاد زد اقا جلسه را سیاسی نکن ما برای اشک بر حسین امده ایم نه سیاسی بازی، روضه ما را خراب نکن بگذار برای غربت حسین اشک بریزیم و ضجه بزنیم! متاسفانه تعدادی دیگر هم با او همراه شدند
😔ناگهان بیاد این واقعه تلخ تاریخی افتادم...:
📝 صحنه به دار کشیدن ۹ آزادیخواه تبریزی در شهر تبریز بدست لشگر قزاق روس به سال ۱۲۹۰ روز عاشورا
هنگامی که روس ها در حال بدار کشیدن آزادیخواهان و دلاوران تبریز در روز عاشورای سال ۱۲۹۰ بودند صدای طبل و سنج از کوچه پسکوچه های تبریز شنیده میشد و مردم تبریز در حال عزاداری برای امام حسین علیه السلام بودند.
عده ای زنجیر زن،عده ای سینه زن و عده ای قمه زن.....
فرمانده روس اینگونه گفت:
میترسیدم که آن جمعیت عظیم عزادار حسینی به آزادیخواهان مبارز تبریزی بپیوندند و در آن صورت چه بر سر ما میآمد !!
اما جمعیت عظیم! مردم شیعه (سکولار)! عزادار فقط عزاداری و گریه کردند ، زنجیر و سینه و قمه زدند و به اعدام ۹ دلاور آزادیخواه خود توجهی نکردند.
اری این است نتیجه اسلام سکولار،این است اسلام منهای سیاست و این چیزی است که شیعه انگلیسی به شدت به دنبال ان است و برای ان میلیاردی هزینه میکند.
براستی در هیئتی که دغدغه مبارزه با اسرائیل نباشد ابن زیاد سینه میزند، شمر اشک میریزد و یزید ضجه میزند...
اری این است نتیجه بی بصیرتی و هیئت سکولار
⭕️ گروهی همواره تبلیغ میکنند که مراسم عزاداری را به سیاست آلوده نکنید.
برخی از طرفداران این تفکر، شامل رسانههای معاند ،سکولار و همچنین فرقه شیعه انگلیسی هستند که با آگاهی و هدف روشن در تلاش برای تحریف حقیقتند.
🔸 اما گروهی دیگر از روی جهل و بیاطلاعی این مطالب انحرافی را تکرار میکنند،لذا روی حرف ما با این عزیزان است.
🔻 اسلام یک دین سیاسی است که تشکیل حکومت توسط پیامبر اسلام و انتخاب جانشین توسط ایشان از بارزترین شاخصههای آن است.
🔻مقام معظم رهبری هم میفرمایند واقعهی غدیر صرفا بحث سیادت علیبنابیطالب نیست بلکه یک امر کاملا سیاسی است، چرا که آنچه ضامن اجرای احکام اسلامی است،تشکیل حکومت اسلامی بر اساس احکام قرآن میباشد.که اگر واقعهی غدیر دچار انحراف نمیشد، حاکمیت اسلامی هم دچار انحراف و خیانت نمیشد که در نهایت به جنایت عظیم عاشورا ختم گردد.
🔻امام حسین (علیه السلام) هم در نامه خود به محمد حنفیه علت قیام و حرکت خود را احیای دین جد بزرگوارشان بیان مینمایند.لذا قیام ایشان نیز در ادامهی احیای حکومت اسلامی و امری کاملا سیاسی است.از همین منظر امام خمینی(ره) فرمودند: گریه ما بر اباعبدالله هم سیاسی است.پس برگزاری عزاداری حسینی یک امر احساسی و عاطفی نیست،گرچه عواطف و احساسات در آن نقش زیادی دارد.
✅ عاشورا بر پایهی عقل،حماسه وعاطفه استوار است،لذا انقلاب اسلامی به عنوان یک الگوی بزرگ در جهان، مولود همین اندیشه امام حسین (علیه السلام) است، به فرموده امام راحل این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
@mersad598
امیر حسینی:
⭕️ مشاور خائن پشت پرده یادداشت میرحسین موسوی کیست؟
✔️ لایه ضدامنیتی یادداشت موسوی
✍️ انتشار بخشی از یادداشت میرحسین موسوی که مقدمه او بر ترجمه عربی بیانیههای جنبش جعلی به اصطلاح سبز است با واکنشهای متعددی رو به رو شده. ولی پشتپرده این یادداشت چیست؟!
1️⃣ در وهله اول مجموعهای از دلایل برای انتشار و نوع محتوای این یادداشت میتوان برشمرد. از میرحسین تندمزاج که خاطره خوبی از ایام عاشورا 88 ندارد و اساس افول خود را از آن نقطه میبیند، انتظار اینکه یک روز بعد از عاشورای 1401 دوباره با یاددآوری آن خاطره عصبانی شده و مجوز انتشار علنی یادداشتش را داده، هیچ بعید نیست. ضمن اینکه برای میرحسینی که فکر میکرد مثل یک قهرمان در افکار عمومی زنده خواهد ماند ولی در این چند سال به فراموشی سپرده شد، راهی جز اقدامات انتحاری برای جلب توجه باقی نمانده است.
2️⃣ با بازدداشت تاجزاده، جریان فتنه و اصلاح طلبان افراطی به نوعی تریبون و بلندگوی خود را از دست دادند و بعید نیست خواسته باشند دوباره با میرحسین یک بلندگو دیگر را روشن کنند. اما طی هفتههای گذشته دشمن که از ایجاد اغتشاش به بهانه برخی نارضایتیها و مطالبات معیشتی و صنفی ناامید شده بود، با تمام توان تلاش کرد که با دو قطبیسازی های کاذبی همانند با حجاب و بیحجاب به ظن خود گسل میان این دو طیف اجتماعی را به اوج خود برساند و جرقه برخی دعواهای اجتماعی را راه اندازی کند. شاید به ظن برخی طراحان پشت پرده پروژه ضد امنیتی کشف حجاب، انتشار یادداشت میرحسین موسوی و توهین صریح به مدافعان حرم، میتوانست نقش یک کاتالیزور جدید برای ایجاد درگیریهای اجتماعی باشد. البته بدیهی است که این نوع محاسبات همانند گذشته چقدر با متن جامعه ایران فاصله دارد.
3️⃣ اما به نظر می رسد که نباید از اصل یادداشت ترجمه شده عربی میرحسین که مقدمه نگارندهاش بر ترجمه عربی بیانیههای جنبش فتنه گر سبز است به راحتی گذشت. از میرحسین موسوی که در بهمن 89 نشان داد که این آمادگی را دارد که بخشی از پروژه سوریهسازی ایران باشد، نباید پس از دوازده سال تعجبی داشت که دوباره داوطلبانه خود را در یک پازل جدید ضدامنیتی تعریف کند و همچنان به ادامه ماموریت خود اصرار بورزد. از نظر نگارنده یادداشت میرحسین موسوی بیش از آنکه داخلی باشد بیشتر انتقال پیامی به محور عبری- عربی منطقه است و اعلام آمادگی مجدد برای شریک شدن در بازی های ضدامنیتی آنها و جلب توجه و حمایتشان هست.
4️⃣ داستان یادداشت میرحسین موسوی ظاهر یک طراحی شیک و مثلا پیچیده امنیتی دارد ولی در باطن ادامه همان محاسبات سادهلوحانه درباره محیط داخلی ایران است. هیچ بعید نیست دوباره ردپای مشاوران خائن ایرانی در کار باشد.
@mersad598
🔴 کینه #میرحسین_موسوی از #سردار_همدانی بخاطر چیست؟!
🔻روز عاشورای امسال، در سالروز شادی و هلهله فتنهگران در روز عاشورای سال۸۸، میرحسین موسوی بیانیهای صادر و به شهید سردار همدانی اهانت کرد و او را بیافتخار دانست! کینه میرحسین از شهید همدانی چیست؟ بخوانید:
🔹خیلیها فکر میکنند که میرحسین موسوی بعد از #فتنه۸۸ حصر خانگی شده؛ در حالیکه میرحسین و کروبی، ۲۰ماه بعداز انتخابات۸۸ در اسفندماه ۸۹ محصور شدند. دلیل چه بود؟ سال۸۹ کشورهای عربی دچار انقلابها، آشوبها و جنگهای داخلی شدند.
🔸درست در اثنای آشوب و جنگ در کشورهای عربی، موسوی رسماً بیانیهای برای براندازی منتشر کرد و از سقوط نظام سخن گفت! اتفاقات تونس، مصر، لیبی، یمن علیه دولتهای غربگرا رخ داد اما بعدها به خروج گروهکهای تروریستی داعش و النصره در سوریه و عراق رسید که رسماً از حمله به ایران میگفتند!
🔹حضور مستشاری ایران به درخواست دولتهای عراق و سوریه جلوی پیشروی تروریستها را گرفت و آنها را در هم کوبید. اما #سردار_همدانی چه کرد؟ کینه شتری میرحسین موسوی از یار با وفای #حاج_قاسم چیست؟
ماجرا از این قرار است که شهید پرافتخار همدانی، فرمانده اصلی میدانی مقابله بافتنه۸۸ و داعش بود.
🔸سردار پرافتخاری که هم با شاه پهلوی و ساواک مبارزه کرد، هم با صدام جنگید در سال۸۸ توانست قریب ۵۰۰۰ نفر از پیادهنظام براندازی مخملی را شناسایی و کنترل کند. خیلی از اینها بعداً جذب منش و روش شهید همدانی شده و عضو بسیج و گردانهای بسیجی شدند و برخی حتی مدافع حرم شدند.
🔹از افتخارات شهید همدانی عزیز، مهار فتنهای بود که موسوی به کمک سفارت انگلیس و رسانههای ضدایرانی کلید زده بود. او از برخی اراذلی که خیابانها را به آتش کشاندند، مدافعان حرمی ساخت که مقابل داعش ایستادند.
از دیگر افتخارات آن شهید عزیز، مبارزه با داعش و النصره است.
🔸وقتی همدانی به سوریه رسید و شهید سلیمانی او را بعنوان فرمانده به سوریها معرفی میکرد ۸۰ درصد سوریه سقوط کرده بود و فقط جیشالحر قریب ۱۱۰ هزارنفر را سازماندهی کرده بود. همدانی در کنار سایر همرزمانش و درجوار سردار دلها توانست سوریه را از سقوط نجات دهد. دلیل بغض میرحسین روشن است!
🔹وقتی سردار همدانی در مبارزه با تروریستهای داعش و النصره، به شهادت رسید روزنامه شرق تیتر زد "همدانی کشته شد"؛ تا اینگونه کینه خود را نشان دهد. حالا در عاشورای ۱۴۰۱ ه.ش، میرفتنه از خواب قطبی دوباره سر برآورده و همراه با داعش و آمریکا، علیه آن شهید عزیز، کینه خود را نشان میدهد!
🔸درست است که فتنه۸۸ به ثمر ننشست ولی زمینه را برای تحریمهای سنگین اقتصادی آمریکا و سازمان ملل مهیا کرد. خسارت فتنه به اقتصاد داخلی و آبروی بین المللی خسارت بسیار سنگینی بود. از طرفی فتنه داعش و النصره نیز منطقه را تهدید میکرد. همه این نقشهها برای براندازی جمهوری اسلامی خنثی شد.
🔹و از قضا در دو میدان مبارزهی فتنه۸۸ و فتنه داعش، این سردار سرتیپ #حسین_همدانی بود که افتخار شکستن گردن فتنهگران و داعشیها را نصیب خود کرد و دلیل کینه میرحسین از آن یار سفر کرده همین است. روح عالیِ سردار پرافتخار اسلام با شهدای کربلا محشور باد و میرحسین هم با داعش!
🔴 نخستین افشاگر خیانت میرحسین
🔹نخستین کسی که به دلیل عمق بصیرتش سال های سال زودتر از بقیه به خیانت و خباثت "میرحسین موسوی" پی برد شهید والامقام "سید حسن آیت" (رضوان الله تعالی علیه ) بود که در این راه ملامت ها و زخم زبان های بسیاری حتی از برخی به اصطلاح انقلابی ها نثارش شد.
🔹در یکی از جلسات حزب جمهوری اسلامی ، "هاشمی رفسنجانی" در یک باندبازی آشکار به شدت به "سیدحسن آیت" که خود عضو حزب جمهوری اسلامی بود انتقاد کرد که چرا به مخالفت با "میرحسین موسوی" هم حزبی خود پرداخته است!!!
🔹مخالفت های آیت با "میرحسین" زمانی به اوج رسید که قرار شد "موسوی" برای کسب رای اعتماد به عنوان وزیر امورخارجه دولت رجایی و باهنر در مجلس حاضر شود.
🔹اما صبح روز ۱۴ مرداد ۱۳۶۰ وقتی که شهید آیت با یک کیف پر از مدارک عازم مجلس می شد تا کار میرحسین را یکسره کند ، ترور شد ؛ آن هم با شلیک ۶۰ گلوله تا میزان حقد و کینه دشمن و نفوذی ها از افشاگری هایش علیه دارودسته نفوذی ها از "بنی صدر" تا "میرحسین" ثابت شود.
و همچنین میزان اهمیت میرحسین برای دشمن به عنوان یک مهره نفوذی گرانبها هویدا گردد.
🔺ولی سال های سال بعد ، هم در ایام فتنه و بخصوص عاشورای۸۸ و حمله به عزاداران #امام_حسین علیه السلام و هم در این روزهای ماه #محرم امسال که "میرحسین موسوی" دوباره در پیری به یاد معرکه گیری و خوش رقصی برای یزیدیان افتاده و زبان به یاوه سرایی علیه حسینیان گشوده ، اوج بصیرت و دشمن شناسی دقیق و جریان شناسی عمیق شهید "آیت" اثبات شده است ...
@mersad598
✅ ماجرای ارتباط سردار شهید همدانی و اراذل و اوباش چه بود؟!
🔰 جریان اصلاحات در فتنه 88 در جهت تقویت قوای میدانی خود برای تحت فشار قرار دادن حاکمیت در ابطال انتخابات و تحقق خواسته های آنان اراذل و اوباش را سازماندهی کرده بودند و در مواقع ضرور فراخوان میزدند و آنها را به کف خیابان میکشیدند.
🔹 هر بار این اراذل و اوباش به میدان میآمدند هزینه های هنگفتی را بر نظام و کشور تحمیل میکردند، افرادی که ترسی از نیروهای امنیتی - انتظامی کف خیابان نداشتند و با قمه و شمشیر در خیابانها باعث وحشت آفرینی، تخریب اموال عمومی و برخورد با نیروهای میدانی نظام میشدند.
🔸 گزارشات این برنامه مخوف و ناجوانمردانه فتنه گران به مقامات ارشد امنیتی و فرماندهان سپاه رسید، مسئولیت خنثی سازی این توطئه پیچیده به سردار شهید سلیمانی به همراه سردار شهید همدانی سپرده شد.
🔹 سردار همدانی به عنوان مسئول میدانی این اقدام، در مرحله اول توانست حدود 5000 هزار نفر از این اراذل و اوباش را شناسایی کند. سپس با طرح ریزی کنترل آنان در منازلشان، آنان را مهار کردند به شکلی که هرگاه فراخوان زده میشد برای حضور در میدان و ایجاد اغتشاش اجازه خروج آنان از خانه هایشان را نمیدادند.
🔸پس از مدتی، سردار همدانی این 5000 نفر را با تمرکز بر تربیت نیروی مجاهد در قالب 3 گردان سازماندهی کردند به شکلی که بخشی از این افراد جذب نیروهای مدافع حرم شدند و در این راه برخی از آنان به مقام جانبازی و شهادت در راه دفاع از حرم اهل بیت نائل شدند.
🔹 این اقدام سردار شهید همدانی و سردار شهید سلیمانی، باعث شد عملا پیاده نظامِ خشن و عملیاتی جریان فتنه 88 فلج شود و بسیاری از برنامه های آنان در نطفه خنثی گردد و همین عاملی شد که آنان کینه این دو شهید عزیز را به دل گرفتند و همچنان بر علیه آنان دست به لجن پراکنی و تخریب میزنند.
جریان پرتزویر #فتنه۸۸ هر جا میخواهد برای موسوی آبرو بخرد میگوید نخست وزیر امام! و نکته مهم فاصله کهکشانی موسوی و حامیانش با حضرت امام(ره)است.
امام میفرمودند : شهید نظر میکند به وجه الله و موسوی علنا به شهدا هتاکی و بیاحترامی میکند.
همین یک نکته در روشن شدن نفاق این جریان کافیست
@mersad598
ا
🔴 میرحسین و خدمتی که به انقلاب کرد !!
🔹چندسالی که از فتنه ۸۸ گذشت و علی رغم تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری (حفظه الله) درمورد خطر فراموشی و نادیده گرفتن ابعاد مختلف آن فتنه عظیم ، مارهای خوش خط و خال فتنه گر کم کم از حافظه سیاسی بسیار کوتاه مردم سوء استفاده نموده و با مظلوم نمایی قصد ماستمالی خیانت ها و جنایت هایشان کردند.
🔹یک عده اشباه الرجال سیاسی حزب باد نان به نرخ روز خور هم با تخطئه دلواپسان و دلسوزان بصیر جامعه ، زمزمه های شیطانی سر دادند که ای آقا دیگر به این پیرمرد سخت نگیرید که گناه دارد و گذشته ها گذشته !!
🔺اما میرحسین موسوی با این بیانیه اخیرش ثابت کرد که فتنه ۸۸ فقط گوشه ای از حجم عظیم خباثت هایش بوده و نه تنها هیچ اعتقادی به آرمان های انقلاب اسلامی خمینی کبیر (رض) ندارد که بویی از فتوت و جوانمردی هم نبرده است.
🔺به خواست خدا و عنایت #امام_زمان ، میرحسین با نشان دادن عمق عداوتش سبب خیر شد و ناخواسته بر آن همه تاکید رهبر حکیم انقلاب و دلسوزان حقیقی مملکت صحه گذاشت ...
@mersad598
💢خط و نشان بیخ گوش آمریکا
🔺 برای اولین بار ایران به همراه متحدین چینی و روس خود در عمق دریای کارائیب و در حیاط خلوت ایالات متحده آمریکا دست به انجام رزمایش مشترک نظامی میزند.
🔹 رزمایش مشترکی که از روز گذشته به مدت دو هفته در شمال غرب ونزوئلا آغاز شده و مورد توجه رسانهها و تحلیل گران بینالمللی قرار گرفته است.
🔹در این میان «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا که طی سالهای اخیر در تقویت روابط با ایران از هیچ تلاشی دریغ نکرده، با استقبال از میزبانی ونزوئلا از این رزمایش بزرگ و حضور بی سابقه نظامی تهران، مسکو و پکن در بارکیسیمتو، واقع در شمال غرب این کشور و در چند ده کیلومتری مرزهای آبی ایالات متحده آمریکا را به فال نیک گرفت و آن را چالشی جدی برای آمریکا نامید.
گفتنی است که این رزمایش بزرگ درست یک روز پس از اتمام رزمایش فرماندهی جنوبی آمریکا برگزار شد و نیروهای پهپادی و تکتیرانداز ایران، چین و روسیه این تمرینات نظامی را برگزار خواهند کرد.
🔹البته این تنها روسیه، چین و ایران نیستند که در این رزمایش حضور دارند و کشورهای دیگری نظیر الجزایر، بلاروس، ویتنام، هند، قزاقستان و ازبکستان نیز خود را به بارکیسیمتو رسانده و در این رزمایش نظامی بزرگ شرکت کردهاند.
🔹دراین میان اما اگرچه در این رزمایش بیش از ۱۰ کشور و تعداد قابلتوجهی از کشورهای آمریکای لاتین حضور دارند با این حال بی برو برگرد کانون اهمیت موضوع حضور ایران، روسیه و چین به عنوان مثلث کشورهایی است که صفبندی جدی در برابر ایالات متحده دارند و در ائتلاف سهگانه با تحکیم همکاریهای نظامی، امنیتی و سیاسیشان بلوک جدیدی از قدرت را در برابر رویکرد یک جانبهگرایی آمریکا و متحدانش معرفی کرده و بهدنبال تحقق مهار هژمونی آن هستند.
🔹یکی از نکات قابل توجه در این رزمایش، بهره گیری ارتش ونزوئلا از پهپادهای «مهاجر 2 است». پهپادهایی که ویژگی خیره کننده رصد، شناسایی و حمله با قابلیت ضد تانک و ضد نفر را داراست و این روزها در این کشور آمریکای جنوبی ساخته شده و با نام «آنتونیو خوزه سوکره» شناخته میشود.
🔻در آخر اما باید گفت که جمهوری اسلامی ایران با حضور در رزمایش مشترک در آبهای ونزوئلا علاوه بر نمایان ساختن قدرت دریایی و نظامی خود، اثبات میکند که دامنه تأمین امنیت دریایی خود را تا هزاران کیلومتر دورتر از جغرافیای سرزمینی تعریف کرده و برای تأمین امنیت دریایی خود تنها به محدوده خلیجفارس اکتفا نکرده است.
@mersad598
💢 از مذاکرات چه خبر؟
🔹طرف ایرانی دیشب، جمع بندی و پاسخ مکتوب خود به پیشنهاد اتحادیه اروپا را ارائه کرد و ظاهرا قرار است طرف مقابل تا دو روز آینده پاسخ خود را ارائه کند.
♦️برخی محافل اروپایی ظرف یک هفته اخیر، این طور فضا سازی کرده بودند که پاسخ ایران باید "آری یا نه" باشد. اما جمهوری اسلامی ایران، بی اعتنا به این فضا سازی و به شیوه منطقی، مطالبات و پیشنهاد های خود را در قالب پاسخ مکتوب ارائه کرد.
🔹گزارش های غیر رسمی حاکی از این است که صرف نظر از تعارفات دیپلماتیک، همچنان سه موضوع مهم "لغو موثر و پایدار تحریم ها، تضمین پایبندی آمریکا و اروپا به تعهدات، و مختومه شدن پرونده موسوم به PMD در آژانس"، همچنان محل اختلاف طرفین باقی مانده است.
♦️جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می گوید " پاسخ مکتوب ایران را در مورد متن پیش نویس برجام دریافت کردم. از وزیر خارجه ایران به خاطر وقت شناسی قدردانی می نماییم. آمریکا هم خصوصی نظرش را اعلام کرده، ما همچنان تلاش خواهیم کرد که نظرات را به هم نزدیک کنیم". در عین حال یک مقام اتحادیه اروپایی گفته: "ایران در پاسخش، درخواستهای سختی را در مورد تحریمها طرح کرده است".
🔹روزنامه والاستریتژورنال گزارش داده: "ایران و آمریکا به متن توافق نزدیک هستند، اما موانع همچنان باقی است. تهران می گوید تنها پس از پایان تحقیقات آژانس، توافق را امضا می کند".
♦️لارنس نورمن خبرنگار این روزنامه هم نوشت: "به من گفته شده که ایران در پاسخ خود، ایدههایی را برای رفع نگرانی هایش ارائه کرده است". لورا روزن، دیگر خبرنگار آمریکایی به نقل از منبع اروپایی خبر داده: "پاسخ ایران، عمدتا در حوزه مسائل تحریمی است و در این زمینه، نکات زیرکانه ای را مطرح کرده است".
🔹استفانی لیختنشاتین خبرنگار نشریه پولتیکو ،به نقل از یک منبع اروپایی می گوید: "هیچ چیز بسیار تحریک برانگیز در پاسخ ایران وجود ندارد. ظاهراً چیزی در مورد بحث پادمان در پاسخ ایران وجود ندارد؛ بیشتر بر تحریم ها و تضمین ها متمرکز است".
#بخش_دوم
♦️اما پولیتیکو در خبر دیگری با استناد به اظهارات یک مقام غربی می نویسد: "ایران با تحقیقات جدید آژانس درباره منشا ذرات مواد هستهای (بازگشایی پرونده مختومه PMD) مخالفت کرده و اصرار دارد برجام تنها در صورتی میتواند احیا شود که این پرونده برای همیشه مختومه اعلام شود".
🔹در همین حال محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره کننده به الجزیره گفت: "تا مشکلات باقیمانده حل و فصل نشوند، کار تمام نیست".
♦️نور نیوز کانال نزدیک به شورای عالی امنیت ملی هم نوشت: "در ایدههای طرح شده از سوی هماهنگ کننده اتحادیه اروپا، همچنان به برخی دغدغههای ایران که ذیل سه محور اصلی در مذاکرات دنبال شده، پاسخ شفافی داده نشده؛ و نظرات اعلام شده از سوی ایران نیز ناظر بر ضرورت تامین مطالبات قانونی کشورمان است".
🔹دیروز وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرده بود: "درباره سه موضوع در حال تبادل پیام هستیم. اگر نظرات ما روی این سه موضوع منطقی رعایت شود، آمادگی داریم وارد مرحله اعلام توافق بشویم. طرف آمریکایی در مذاکرات اخیر وین در حد نسبی در دو موضوع انعطاف شفاهی خود را بیان کرده و باید کتبی باشد و در موضوع سوم و تضمینها باید انعطاف آمریکا را داشته باشیم".
♦️با این حال، امروز سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته: "تنها راه برای بازگشت متقابل به توافق هستهای با ایران این است که تهران مطالبات فرعی خود را کنار بگذارد. هیچ برنامه ای برای کاهش یا تعلیق تحریم های غیر هسته ایران نداریم".
🔹به نظر می رسد صرف نظر از همه تعارفات، آمریکا حاضر نیست تحریم ها را به شکل تضمین شده که موجب انتفاع موثر و پایدار ایران شود بردارد؛ آمریکا همچنین اصرار دارد بهانه جویی با ابزار پرونده مطالعات نظامی (PMD) را که باید با برجام بسته می شد، همچنان به عنوان استخوان لای زخم و ابزار دائمی دبه کردن نگه دارد.
🔸امیرعبداللهیان وزیر خارجه امروز گفته : «یکی از دلایلی که مذاکرات طولانی شده، به این خاطر است که نمیخواهیم از خطوط قرمز عبور کنیم... نمیخواهیم توافقی را به نتیجه برسانیم که بعد از دو سه ماه بگوییم، توافق انجام شد ولی روی زمین هیچ اتفاقی رخ نداد.»
اگر توافقی شکل گرفت این جملات ایشان را با سه شاخص مهم می سنجیم:
1️⃣ لغو تحریم های اقتصادی موثر علیه ایران مانند یوترن (چرخه دلار) و کاتسا
2️⃣ تضمین امریکا برای خارج نشدن از توافق
3️⃣ تضمین امریکا برای استفاده نکردن از مکانیسم ماشه (اسنپ بک)
اگر این سه شاخص مهم در متن توافق لحاظ شده باشد، به توافق خوبی رسیده ایم و از ایشان و تیم مذاکره کننده تشکر می کنیم، در غیر این صورت دو سه ماه بعد خود ایشان خواهد گفت: «توافق انجام شد ولی روی زمین هیچ اتفاقی رخ نداد.»
@mersad598
ا
#چه_خبر_از_برجام
🌑 آمریکا زیربار تضمین کتبی نمیرود و به شدت مقاومت میکند.
شروط ایران:
۱. تضمین کتبی
توسط رئیس جمهور و کنگره آمریکا باید به قانون تبدیل شود که توسط رئیس جمهور بعدی و ... قابل لغو نباشد.
۲. موضوع u-turn، یا همون تحریم چرخه دلار باید لغو شود.
۳. غرامت عدم پایبندی نیز باید تعیین شود.
🔹آمریکا میگوید بایدن اعلام میکنه که همه تحریمها لغو شده
اما ایران اعلام کرده که دفعه قبل اوباما هم اعلام کرده و ما یکبار از دو سوراخ ضربه نمیخوریم و باید تضمین کتبی و تبدیل به سند قانونی شود و ...
اگر اینها حل نشود، برجامی هم نخواهد بود.
✅ برجام و اقتصاد ایران
🔻 تحریمهای شدید اقتصادی با هدف فشار برای متوقف یا محدود کردن فعالیتهای هستهای را میتوان مهمترین راهبرد غرب در مواجهه با ایران دانست. این موضوع باعث شده تا دو موضوع اقتصاد و فعالیتهای هستهای به هم پیوند بخورد. در خصوص رابطه اقتصاد ایران و برجام چند نکته را باید مدنظر قرار داد:
1️⃣ اگرچه ارتباط مستقیمی بین مسائل اقتصادی و برجام وجود دارد ولیکن نمیتوان کل اقتصاد ایران را در برجام خلاصه کرد. اقتصاد ایران ظرفیتها و فرصتهای متنوعی دارد که با نبود برجام نیز میتوان با بهرهبرداری هوشمندانه از ظرفیتها و فرصتها، تهدیدات اقتصادی را خنثی نمود... گسترش روابط با کشورهای همسایه، پیمانهای پولی و مالی دوجانبه، گسترش بخش دانشبنیانی اقتصاد و بسیاری از موارد دیگر میتواند بدون برجام نیز باعث شکوفایی اقتصاد ایران شود.
2️⃣ اگرچه دولت سیزدهم اقتصاد خود را به #برجام گره نزده و حل مشکلات اقتصادی را در بخشهای دیگر اقتصادی دنبال میکند؛ اما این بدان معنی نیست که احیای برجام منفعت اقتصادی ندارد. احیای برجام و رفع واقعی تحریمها دسترسی ایران به میلیاردها دلار از اموال خود را میسر میسازد که میتواند علاوه بر جبران کسری بودجه، از طریق سرمایهگذاری در بخشهای مولد، باعث ایجاد درآمدهای پایدار برای کشور شود
3️⃣ احیای برجام باعث به وجود آمدن فرصتهایی در اقتصاد ایران میشود که میتواند سرعت رفع مشکلات اقتصادی کشور را افزایش دهد و اساساً مذاکره برای دستیابی به این منافع صورت میگیرد؛ اما اگر در احیای برجام همانند گذشته تحریمهای اقتصادی بهصورت عملی برداشته نشود و یا امکان استفاده ایران از سایر منافع برجام فراهم نشود، ایران انگیزهای برای نجات برجام ندارد.
🌑آمریکا خواستار آزادی زندانیان دوتابعیتی شد
👤 وزیر خارجه آمریکا:
🔹 ایران باید به سیامک و همچنین باقر نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز اجازه دهد تا به کشور خود و پیش عزیزانشان بازگردند.
🔹افراد نامبرده به دلایل امنیتی و با حکم دادگاه در حال سپریکردن دوران محکومیت خود در ایران هستند./ایسنا
💢 پن: قابلتوجه افرادی که میگویند اینها بیگناهند! واقعاً چرا آمریکا برای آزادیشان این همه به در و دیوار میزند؟!
@mersad598
:
چشم انداز توافق را
خطوط قرمز روشن می کند -۱
🔹رویکرد طرفین اصلی در مذاکرات منتهی به برجام را به خاطر بیاورید:
♦️طرف آمریکایی تاکید می کرد "توافق نکردن بهتر از توافق بد است". در مقابل، دولت روحانی و وزارت خارجه او می گفت "هیچ توافقی، بدتر از عدم توافق نیست".
🔹تلاقی این دو نگاه نامتوازن، به توافقی منتهی شد که "عایدات چشمگیر، تضمین شده و غیر قابل بازگشت" برای طرف آمریکایی داشت؛ اما عایدات مد نظر طرف ایرانی، به ده ها اما و اگر موکول شده بود و سرانجام هم، به پایمال شدن حقوق ایران انجامید.
♦️آمریکا بلافاصله از همان دولت اوباما، نقض و دور زدن تعهدات خود را آغاز کرد که تا امروز ادامه یافته؛ چرا که تضمین بازدارنده کافی از طرف مقابل گرفته نشد، اجرای تعهدات ما نقد و یکجا، و تعهدات طرف مقابل نسیه و پس از انجام همه تعهدات ایران بود، امکان دریافت خسارت در صورت عهدشکنی طرف مقابل پیش بینی نشده بود و... انواع نقص هایی که خارج از مجال بحث ماست.
🔹این ماجرای عبرت آموز را نباید دوباره تجربه کرد. لازمه این مراقبت، داشتن نگرش تراز مند و مبتنی بر معیار ها و خطوط قرمز است. نگرش دیگر، این است که مثلا به خطاهای فاحش دولت سابق یا نفوذ زدگی برخی از ارکان آن اشاره شود و در مقابل، بر انقلابی بودن جهت گیری های دولت فعلی تاکید گردد.
♦️حتما دو دولت، تفاوت های اساسی دارند. در عین حال، نباید از معیار ها و خطوط قرمز برآمده از عبرت بزرگ برجام غفلت شود. البته گرفتاری بزرگ دولت و وزارت خارجه فعلی، این است که راسا درباره یک توافق جدید مذاکره نمی کنند، بلکه با یک متن حقوقی معیوب دست به گریبانند.
🔹این توافق معیوب، طبعا دست مذاکره کنندگان را می بندد؛ اما در عین حال، همین متن منتهی به کلاهبرداری در پیش چشم همه جهانیان، به آنها این بسط ید و زبان گشوده را می دهد که با طلبکاری مذاکره کنند؛ ضمن این که معادلات قدرت در این چند ساله، به نفع ایران تغییر کرده است.
♦️با وجود موضع ضعف غرب، امپراتوری رسانه ای آن، عملیات روانی سنگینی را ظرف چند ماه اخیر به اجرا گذاشته تا مجددا توافق بد و به هر قیمت را نیاز و مصلحت ایران جا بزند. به هر میزان از سه خط قرمز ایران عقب نشینی شود، ریسک تکرار خسارت های برجام و یا حتی بیشتر از آن، بالاتر خواهد رفت.
چشم انداز توافق را
خطوط قرمز روشن می کند -۲
🔹توافق بدون لغو موثر و پایدار تحریم ها (گرفتار شدن در بازی تقسیم تحریم ها به هسته ای و غیر هسته ای)، بدون اخذ تضمین معتبر (با تعبیه تضمین جبرانی، مانند نگهداری مواد غنی شده در ایران تحت مراقبت آژانس)، و بدون بسته شدن قطعی پرونده موسوم به پی ام دی، فاجعه دوباره ای را بر پایه برجام رقم می زند.
♦️افق چنین توافقی روشن است: آمریکا بلافاصله مجددا عضو برجام می شود و به مکانیسم ماشه (امکان احیای خودکار تحریم های سازمان ملل) دسترسی پیدا می کند. قیمت نفت هم با سقوط حداقل 20 دلاری رو به رو می شود که در بحران انرژی و بحران اقتصادی حاصل از آن، روزنه تنفس برای غرب است.
🔹سپس و بلافاصله، شُل کن- سفت کن های آمریکا در موضوع تحریم ها (با بهانه جویی های هسته ای و غیر هسته ای) از سر گرفته می شود و مطالبه این که اگر ایران می خواهد فشار تحریم ها برداشته شود، باید درباره منابع دیگر قدرتش مذاکره کند و امتیاز بدهد.
♦️آنها فعلا و تا مدتی که نیاز به عرضه نفت ما برای کاهش قیمت داشته باشند، در مقابل اصل صادرات آن کارشکنی نمی کنند؛ اما در حالی که حداقل بیست درصد درآمد نفت ما به خاطر نزول قیمت کاهش یافته، در مقابل دسترسی به درآمد آن و استفاده از شبکه های مالی و بانکی جهانی سنگ اندازی خواهند کرد.
🔹کارشکنی مشابهی، بر سر راه سرمایه گذاری در ایران یا تجارت با ایران صورت خواهد گرفت. اینها غیر از شیطنت های جدیدی است که قرار است در کنگره آمریکا از طریق اتفاق نظر دو حزبی مبنی بر فشار دائمی بر ایران اتفاق بیفتد.
♦️در چنین چشم اندازی که می تواند ظرف دو ماه پدید آید، اگر خط قرمزهای بازدارنده ایران رعایت نشده باشد، چه می توان کرد؟ می توان دوباره آمریکا را از برجام بیرون کرد؟ یا می توان دستاورد های مهم و پیشرفت های هسته ای به دست آمده طی دو سال اخیر را که واگذار یا از هم گسیخته می شوند، برگرداند؟
🔹ما امروز در مقایسه به هفت سال قبل، در موضع قدرت هستیم و فشار های تحریمی را تا حدود زیادی از سر گذرانده ایم. مقامات آمریکایی بارها به شکست فاحش فشار حداکثری اعتراف کرده اند. نباید اجازه داد دشمن و خط نفوذ، معادله موجود را تحریف کنند. توافق نکردن، بهتر از توافق بد است.
@mersad598
🔴ماجرای نامه دلسوزانه آیتالله کاشانی به مصدق یک روز پیش از کودتا
♦️رهبرمعظم انقلاب:«دكتر مصدق مرتب فاصلهى خود را با آقاى كاشانى زياد كرد، تا اينكه مرحوم آيةالله كاشانى چند روز قبل از ماجراى ۲۸ مرداد نامه نوشت - همهى اين نامهها موجود است - و گفت من مىترسم با اين وضعى كه داريد، عليه شما كودتا كنند و مشكلى به وجود آورند.
♦️دكتر مصدق گفت: من مستظهر به پشتيبانى مردم ايران هستم! اشتباه او همينجا بود.
♦️ملت ايران را سرانگشت روحانيت - كسى مثل آيةالله كاشانى - وادار مىكرد كه صحنهها را پر كند و به ميدان بيايد و جان خود را به خطر بيندازد.
♦️در ۲۸ مرداد كه كاشانى منزوى و خانهنشين بود - و در واقع دولت مصدق او را منزوى و از خود جدا كرده بود - عدم حضور او در صحنه موجب شد كه مردم نيز در صحنه حضور نداشته باشند؛ لذا كودتاچيهاى مأمور مستقيم امريكا توانستند بيايند و بهراحتى بخشى از ارتش را به تصرف درآورند و كودتا كنند.» ۱۳۸۰/۰۸/۲۰
📄بازخوانی نامه آیت الله كاشانی به مصدق در 27 مرداد 32
♦️آیتالله کاشانی طی نامهای در 27 مرداد 32 به مصدق گفت: از تجربیات روی كار آمدن قوام و لجبازیهای اخیر بر من مسلم است كه میخواهید مانند سیام تیر كذایی یك بار دیگر ملت را تنها گذاشته و قهرمانانه بروید. حرف این جانب را در خصوص اصرارم در عدم اجرای رفراندوم نشنیدید و مرا لكه حیض كردید. خانهام را سنگباران و یاران و فرزندانم را زندانی فرمودید و مجلس را كه ترس داشتید شما را ببرد بستید و حالا نه مجلسی است و نه تكیهگاهی برای این ملت گذاشتهاید.
♦️همانطور كه در آخرین ملاقاتم در دزاشیب به شما گفتم و به هندرسن هم گوشزد كردم كه آمریكا ما را در گرفتن نفت از انگلیسیها كمك كرد و حالا به صورت ملی و دنیاپسندی میخواهد به دست جنابعالی این ثروت ما را به چنگ آورد.
♦️من شما را با وجود همه بدی های خصوصیتان نسبت به خودم از وقوع حتمی یك كودتا به وسیله زاهدی كه مطابق با نقشه خود شماست آگاه كردم، كه فردا جای هیچگونه عذر موجهی نباشد.
📚برگرفته از كتاب بازخوانی نهضت ملی ایران
@merdad598