🗳 آغاز راههای تازه و چارهاندیشیهای جدید با انتخاب مسئول شایسته
✍️ رهبر معظم انقلاب:
انتخابات ریاستجمهوری و مجلس فرصتی برای ورود افکار جدید و راههای نو در چرخه تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور است. بخصوص هنگامیکه مردم افراد شایسته را برگزینند، راههای تازه و چارهاندیشیهای جدید در روند حل مشکلات کشور و مردم پدیدار میشود.
🗓 بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم
@mersad598
🔹مدیر مسئول خبرفوری در واکنش به بیانیه جهانگیری در توییتی نوشت: آقای جهانگیری تو خوندن بیانیهاش یکجوری بغض کرد که انگار تو این 8 سال این مردم بودند که اوضاع اقتصادی و معیشیتی، بورس و دلار و... خراب کردن!
🔻اگر این همه مسئول، مستعد خدمت به مردم هستند چرا اوضاعمون اینه؟! تو پستهای قبلیتون چکار کردید که که الان اومدید برای ریاست جمهوری!؟
@mersad598
❌ ۴ نکته و چند سئوال از لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰
1️⃣ _ اولین اصل انتخابات این است که کاندیدا باید خودش را مخالف وضع موجود و تغییر دهنده شرایط معرفی کند. سوالی که پدید می آید این است که آیا علی لاریجانی با ۱۲ سال ریاست مجلس و کسی که شریک دولت روحانی در اذهان محسوب می شود می تواند مخالف وضع موجود باشد؟ به نظر می رسد که علی لاریجانی بیشتر از تغییر دهنده وضع موجود، خودش یکی از مسببان وضع موجود باشد.
2️⃣ _ دومین اصل این است که لاریجانی باید بتوانند جبهه اصلاحات را به حرکت وادارد. آیا جریانی که بخاطر نمایش کنفرانس برلین، نمایش تحصن مجلس ششم و.... در دوره ریاست لاریجانی بر صدا و سیما، از او کینه دیرینه دارند حاضر می شوند برای لاریجانی از جان و دل هزینه کنند؟ آیا فردی مانند عارف بخاطر کدورت های مجلس قبل حاضر است توانش را خرج لاریجانی کند؟
3️⃣ _ مدل دولت رحم اجارهای برای اصلاح طلبان خوش یمن نبود آیا آنها دوباره حاضر به ریسک و هزینه برای چنین مدلی هستند؟
4️⃣ _ همانطور که گفتم رای های رادیکال و خاموش اصلاحات تمایلی برای آمدن به پای صندوق های رای ندارند. آیا لاریجانی وجهه کاریزمایی برای ترغیب این قشر به پای صندوق های رای دارد؟ یا اصلا می تواند گفتمانی رادیکال را برای بسیج آرای خاکستری و سیاه رهبری بکند؟
🔰 علی لاریجانی را با سیاست و سیاست مداری می شناسند. باید دید که چه هزینه-فایده ای باعث شده است که او وارد گود انتخابات شود؟ آیا محاسباتش دقیق از آب در می آید؟
@mersad598
ایدی کوهن این روزها کجاست ؟
🔸️خبرنگار نزدیک به نتانیاهو که به محض کوچکترین جرقه برق و آتش سوزی در فلانکارخانه ایران بلافاصله با ادعاهایی شاذ و خیالی از حمله با F35 به تاسیسات ایران خبر میداد ، اکنون کوچکترین اظهارنظری نسبت به تحولات نبرد این روزهای رژیم صهیونیستی با حماس نمی نماید.
🔸️ وی از جمله طراحان جنگ روانی علیه ایران بود که اکنون در خصوص حملات راکتی ضعیف ترین حلقه متحدان ایران به اسرائیل سکوت پیشه کرده و احتمالا جرات ندارد شکست های رژیم متبوعش را گزارش نماید .
@mersad598
آیا اسرائیل به صورت زمینی وارد غزه خواهد شد ؟
🔸️حدود یک هفته از آغاز نبرد میان گروههای مقاومت فلسطینی ساکن در غزه و رژیم صهیونیستی می گذرد .
🔸️در این مدت فلسطینی ها از تسلیحات دور برد و قدرتمندی رونمایی کرده اند که ضربات سنگینی به جبهه داخلی اسرائیل وارد نموده و آن را تحت فشار قرار داده است.
🔸️سیاسیون و نظامیان این رژیم که همواره با تکیه بر قابلیت های نیروی هوایی می توانستند تا حد زیادی بر تهدیدها غلبه کنند، تاکنون از مقابله با شلیک راکت های پرشمار فلسطینیان عاجز مانده اند و سامانه پدافندی گنبد آهنین نیز مانع از اصابت این تسلیحات به شهرهای اشغالی نشده است.
🔸️نکته مهم اینجاست که نیروی هوایی بسیار قدرتمند اسرائیل تاکنون نتوانسته است با آتش گسترده هوا به زمین، از شلیک راکت های مقاومت در جغرافیای ۳۶۰ کیلومتر مربعی غزه جلوگیری کند .
🔸️برای این که اهمیت این گزاره بیشتر درک شود باید دانست مساحت تمام نوار غزه به اندازه نصف شهر تهران بوده و ناتوانی اسرائیل در توقف راکت پرانی ها نشان دهنده شکست راهبردهای کلاسیک جنگی در نبردهای نوین و استراتژی های نامتقارن است که می طلبد مراکز تحقیقاتی نظامی در خصوص آن تحقیقات جدی انجام دهند .
🔸️با ناکامی های اخیر نیروی هوایی اسرائیل برای ایجاد مانع در شلیک تسلیحات فلسطینی ، بسیاری از رسانه ها و افکار عمومی درون سرزمین های اشغالی، ارتش را برای ورود زمینی به باریکه غزه و نابود سازی سکوهای آتشباری مقاومت تحت فشار قرار دادند و نخست وزیر و وزیر دفاع نیز به صورت ظاهری بر آن صحه گذاشتند .
🔸️اما هنگامی که اعلام شد نظامیان اسرائیلی تهاجم به غزه را آغاز کرده اند هیچ نشانه از وقوع رزم زمینی مشاهده نشد و مشخص گشت اعلان فوق دامی برای حماس و سایر گروههای شبه نظامی بوده تا نیروهایشان را به نقاط مرزی اعزام کرده و زمینه را برای هدف قرار دادن آنها مهیا سازند که البته با هوشیاری آنان این حیله به نتیجه ای نرسید.
🔸️با رونمایی از راکت های قسام در سال ۲۰۰۱ که با تلاش های "نضال فرحات" مهندس فلسطینی عضو حماس صورت گرفته بود ، سران حاکم بر اسرائیل، احساس خطر جدی کرده و در سال ۲۰۰۲ در دوران ریاست آریل شارون بر دولت ، نوار غزه را مورد تهاجم زمینی قرار دادند.
🔸️بر اساس طرح نخست وزیر وقت که یک نظامی بسیار موفق و با تجربه بود ، ارتش صهیونیست از دو محور وارد غزه شده و این باریکه را به ۳ قسمت تقسیم می کرد .
🔸️قسمت شمال که بیت لاهیا ، جبالیا و شهر غزه را تشکیل می داد، مرکز که شامل دیرالبلح و مناطق اطراف آن می شد و جنوب که به شهرهای خان یونس و رفح تقسیم می گشت.
🔸️راهبرد شارون این بود که با قطع ارتباط مناطق شمال ، مرکز و جنوب بتواند به راحتی مقاومت را از طریق نیروی زمینی سرکوب کند .
🔸️اما با وجود این که هنوز اسرائیلی ها از غزه عقب نشینی نکرده بودند و نیروهای حماس و جهاد اسلامی از سلاح های بسیار ابتدایی ( حداکثر تیربارهای سبک روسی و آرپی جی ۷ ) بهره می بردند ، ارتش صهیونیست نتوانست هسته های آنان را از بین ببرد.
🔸️در اوایل سال ۲۰۰۹ نیز در دولت ایهود اولمرت حمله همه جانبه ای از زمین ، دریا و هوا علیه غزه صورت گرفت اما ناکام ماند، زیرا مقاومت غزه علاوه بر بالا بردن توانایی های راکتی خود ، در بحث ضد زره نیز بیش از پیش مجهز شده بود و چند تانک مرکاوا را نیز منهدم ساخت.
🔸️اما شرایط امروز مقاومت در غزه کاملا با گذشته متفاوت است زیر مقاومت علاوه بر اضافه کردن بر کیفیت و کمیت راکت های خود برای فشار بر جبهه داخلی اسرائیل ، قابلیت رزم زمینی و ضد زره اش را نیز به شدت بالا برده و به موشک های بسیار پیشرفته کورنت روسی و تاو ۲ مجهز شده است که می تواند به تانک های ارتش صهیونیست آسیب جدی وارد آورد .
🔸️نباید فراموش کرد یکی از علل تعجیل دولت اولمرت در پذیرش آتش بس در جنگ ۳۳ روزه ، ورود کورنت های روسی به معادله جنگ زمینی بود که در روزهای پایانی نبرد تموز ، ضرباتی بسیار موثر به تانک های مرکاوا ۴ اسرائیلی وارد ساخت.
📌درنتیجه با توجه به حساس بودن افکار عمومی اسرائیل بر روی تلفات انسانی و آسیب پذیر بودن ارتش صهیونیست در نبردهای چریکی ، دور از انتظار است که نخست وزیر این رژیم ، مجوز حمله گسترده زمینی به غزه را صادر نماید زیرا عواقب آن قابل پیش بینی نبوده و احتمالا وضعیت شکننده نتانیاهو را نزد افکار عمومی و نمایندگان کنست بیش از گذشته تضعیف کرده و قابلیت های رهبری وی را زیر سوال خواهد برد .
@mersad598
:
📌ستیز دولت سوم روحانی برای حفظ وضع موجود! 📌
📚 آرایش رقیبان انتخابات ریاستجمهوری کامل شد. به نظر میرسد دو گروه اصلی شکل گرفته است و بقیه با توجه با سابقه حضورشان و نسبتشان با مردم و جایگاه ریاستجمهوری، حضوری تفننی دارند.
🔹 البته به غیر از تفنن، شهرت و کسب عنوان افتخاری «نامزد ریاستجمهوری» برای ادامه حیات سیاسی هم کم آوردهای نیست! و این از همان ضعف قانون و سیستم است. برخی نیز فراتر از تفنن و شهرت از همین حالا گفتهاند به نفع فلانی کنار میروند و لابد یک پست وزارت برای خود تضمین کردهاند!
📎از تفننیها که بگذریم، دو گروه اصلی حول «وضع موجود» و «تغییر وضع موجود» شکل گرفته است.
1️⃣ جهانگیری به عنوان معاون اول وضع موجود هرچند در طول هشت سال مسئولیت سنگین خود وقتی درباره گرانیها به او گله میکردند، با خنده میگفت «دعا کنید»، اما در روز ثبتنام تلاش کرد نشان دهد برای وضعی که بهوجود آورده حاضر است در مقاطع خاص بغض و گریه هم بکند!
2️⃣لاریجانی که در نظر ناظران، پشتیبان و همراه و مؤید وضع موجود بود، از همان اول نشان داد این یکیبودن با روحانی را از زبان عام و خاص شنیده، زیرا با ذکر اینکه «دولت من هیچ ارتباطی به دولت آقای روحانی ندارد» تلاش کرد چسبندگی میان خود و روحانی را در اذهان عمومی و در نظرسنجیها و مناسبات و مراودات انکار و تکذیب کند.
او البته با توپ پر وارد شد و گفت که نه با کلید (روحانی)، نه با چکش (رئیسی) نه با پادگان (نظامیها) و نه با پوپولیسم و مردمفریبی (احمدینژاد) نمیتوان کشور را اداره کرد. البته برخی رقبا نیز بلافاصله به او یادآور شدند که «بانیان و شرکای وضع موجود نمیتوانند موجب تغییر در وضع موجود بشوند» و برخی دیگر از رقبا سابقه پادگانی و حضور یک دههای او را در جایگاه نظامی یادآور شدند و برخی نسبت او را با دادگاه روایت کردند و البته آنچه را کسی نگفت، ولی مشهود بود اینکه «همین که عیب رقبا را بگویی و نیکویی خود را نگویی، عین پوپولیسم است».
رضایی هم درجوابش گفت: «اقتصاد نه دادگاه است نه پادگان، اما محل فلسفه بافی هم نیست» و ادامه داد: «آقایانی که این چند روز آمدند از فساد گفتند، ولی چرا سهم خودشان از این فساد و تبعیض را نگفتند؟»
3️⃣محسن هاشمی نیز نفر سوم گروه وضع موجود بود که گفت «جهانگیری از من خواست نامزد شوم» و اینگونه پوششی بودن خود را یادآور شد. البته خود جهانگیری که چهار سال پیش پوششی روحانی بود و به آن رویه خلاف اخلاق و عرف افتخار هم میکرد، دیروز گفت که اصلاحطلبان از او خواستهاند ثبتنام کند! نوعی درخواست زنجیرهای که آن از این میخواهد و این از آن و عاقبت کار نامعلوم است!
4️⃣ پزشکیان نیز همین چسبندگی خود با دولت روحانی و وضع موجود آزارش میداد. او هم هنگام ثبتنام گفت «من کاندیدای پوششی جهانگیری نیستم و با قدرت در صحنه خواهم بود».
✳️ گروه دوم که با شعار و پرچم «تغییر وضع موجود» آمدند، بیشتر ذیل آیت الله سید ابراهیم رئیسی تعریف میشوند. رئیسی خود را «رقیب فساد و ناکارآمدی» نامید و در بیانیه خود گفت نه از کسی میخواهد به نفع او کنار برود و نه حاضر است به پروپای جناحها بپیچد.
البته رئیسی در دوره قبل هم بهرغم آنکه خیلی رقیبستیزی نکرد، از هجمه جناحها و رقیبها در امان نبود و در مناظرهها و محافل با زخمه سخنان ضخیم رقیبان مثل دیوارکشی در خیابانها روبه رو شد. از جمله تاجزاده مردم را کراراً میترساند که اگر رئیسی بیاید دلار ۱۲ هزارتومان، سکه ۳ میلیون تومان و پراید ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان میشود و بقیه اقلام نیز سر به فلک میگذارد!
⚠️⚠️⚠️ با این حال منادیان تغییر وضع موجود کار آسانی ندارند و قطعاً شعارها و راهحلهای تکراری رقیب که بهظاهر آسان و سهلالوصول است، کار را برای پذیرش تغییر وضع موجود سخت میکند؛ شعارهایی مثل رفع تحریمها، آوردن نفت بر سر سفره مردم، تقسیم یارانههای سوخت میان همه بالسویه و شعارهای گلوبلبلی دیگر. این شعارهای آساننما در مقابل ندای «روی پای خودمان میایستیم» و «اقتصاد را از درون و با تکیه بر داخل شکوفا میکنیم» همواره مورد توجه نامزدهای تفننی و قدرتطلبان بیغیرت بوده است.
@mersad598
:
▪️۱۰ اثرماندگار جهانگیری
🔻جهانگیری در بخشی از مناظرههای انتخاباتی سال 1396 جملاتی را بیان میکند که بسیار قابل تامل است.
۱- مردم عزیز! یادتان میآید مردم شبها در صف بانکها میخوابیدند که صبح بتوانند چند سکه خرید کنند؟
۲- مردم عزیز، یادتان میآید وضع اقتصادی ما چه بود؟ کره، شیر و شیرخشک پیدا نمیشد؟
۳- مردم عزیز ایران هوشیار باشید. میخواهید فردای شما و فرزندان شما چگونه باشد؟ توسعه میخواهید یا آشفتگی؟
۴- مردم عزیز بدانید که وعدههای توخالی سبب میشود که مردم به کارآمدی نظام بدبین شوند.
۵- من مطمئنم ما میتوانیم بزرگترین چالشهای سیاسی و اقتصادی پیش روی کشور را حل کنیم.
۶- امروز دیگر کسی از گرانی و تورم حرفی نمیزند. چون کاری شد کارستان رونق شروع شده. رشد اقتصادی در سالجاری بالا رفته. فضای بینالمللی مثبت شده است.
۷- ما به همه اهدافمان در برجام رسیدیم. دنیا عاشق کار کردن با ایران شده. هجوم شرکتهای غربی و شرقی به ایران برای کار کردن آغاز شده است.
۸- مردم یادتان هست در دوران دولتهای نهم و دهم (احمدینژاد) قیمت ارز لحظهای بالا میرفت.
۹- واقعا یک آواری بر سر اقتصاد کشور خالی شد. موتور اقتصاد روشن شده و اقتصاد را راه انداختیم.
۱۰- ما سهام عدالت را واقعی خواهیم کرد. دیگر هیچ فقیری در ایران نباید باشد.
⚠️۱۰۰ روزپایانی دولت و گرانی بدون توقف...
🔸افزایش بدون توقف قیمتها در دولت روحانی، ۱۰۰روز نخست و پایانی ندارد، دولت دوازدهم با نزدیکشدن به روزهای پایانی فعالیت خود فاز دیگر افزایش قیمتها را بدون هیچ استدلال منطقی آغاز کردهاست به طوری که روز گذشته، نان با افزایش ۱۰ تا ۵۰درصدی و شکر با افزایش ۷۲درصدی به صورت چراغ خاموش گران شدند. همچنین با مجوز سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان روغن مایع ۳۵درصد و انواع روغن جامد ۳۰درصد گران شد.
🔸روند افزایش قیمت کالاهای اساسی درحالی از دیروز رسماً کلید خورده است که قرار بود براساس اظهارات ربیعی، سخنگوی دولت در سهماهه نخست امسال هیچ تغییرات قیمتی در انواع کالاها اعمال نشود، اما متأسفانه دولت با نقض این موضوع و استفاده از شرایط انتخاباتی جامعه، نان، شکر و روغن را گران کرد.
⚠️نکته قابل تأمل اینجاست، انجمنها و اتحادیهها هر بار که درخواست افزایش قیمت از مسئولان مربوطه را بهبهانه افزایش هزینههای تولید داشتند سازمان حمایت با افزایش بیش از ۱۵ درصدی قیمتها موافقت نمیکرد، اما در شرایط فعلی که کشور درگیر انتخابات ریاست جمهوری است مجوز افزایش بیش از ۳۵ درصدی روغن، ۵۰ درصدی نان و ۷۲درصدی شکر را صادر کرده است.
🔸با اتفاقات بازار مواد غذایی، در این روزها علاوه بر رقابت کاندیداهای ریاست جمهوری، باید شاهد رقابت گرانیها در بازار کالاهای اساسی هم باشیم و هر روز گرانی یک گروه از کالاهای اساسی شوکی به سبد خانوار وارد میکند؛ یک روز گوشت، روز دیگر مرغ و تخم مرغ، روز بعد روغن و بعد از آن هم لبنیات و سایر کالاهای اساسی!
🔸ظاهراً دولت تصمیمی برای مدیریت این اوضاع ندارد و بیشتر ترجیح میدهد بر طبل این گرانیها بکوبد، اما سؤال اینجاست براساس کدام استدلال این افزایش قیمتها شروع شده است و آیا تا پایان ۱۰۰ روزه دولت تدبیر ادامه خواهد داشت؟
@mersad598
💢تبلیغ دیدنی لاریجانی توسط رئیس دفتر روحانی
🔹🔸محمود واعظی رئیس دفتر روحانی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری ویدئوی تبلیغاتی علی اردشیر لاریجانی را در صفحه توئیتر خود بازنشر و تبلیغ کرد.
♦️این در حالیست که اردشیر لاریجانی در روز ثبت نام گفته بود دولت من هیچ ارتباطی با دولت آقای روحانی ندارد و مسئول دفتر روحانی هم گفته بود دولت در انتخابات بی طرف است و رقیب هیچ کدام از نامزدها یا جریانهای سیاسی نیست.
♦️اردشیر خان دم خروس را باید باور کرد یا قسم حضرت عباس را؟!
@mersad598
نتایج راهبردی نبرد شمشیر قدس
🔸️نبرد ۱۱ روزه میان گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصر به پایان رسید.
در خصوص نتایج راهبردی این نبرد ذکر چند نکته ضروری است .
1️⃣ احساس کامیابی در طرف فلسطینی و احساس شکست در بین صهیونیست ها موج می زند. در جای جای جغرافیای فلسطین و حتی خارج از آن ، شهروندان این کشور در حال برگزاری جشن و پایکوبی هستند لکن حتی یک مورد از اعلان پیروزی در بین رسانه ها و شخصیت های برجسته اسرائیلی دیده نمی شود که خود نمایانگر برنده این نبرد سنگین است.
در نتیجه باید گفت نتیجه اساسی این نبرد تغییر ذهنیت ها در میان شهروندان دو سوی مرزها بود. .
2️⃣ تخریب مناطق مسکونی نوار غزه در این نبرد به سان گذشته به وفور دیده شد و حجم تخریب ها به شدت بالا بود ولی در سابق تنها شهروندان این باریکه هزینه می دادند اما اینبار نوعی توازن در تلفات و خسارات وجود داشت که نشان از تغییر معادلات و قواعد حاکم بر منازعه میان فلسطینیان و اسرائیل است.
3️⃣ اعتماد و اطمینان شهروندان اسرائیلی به ارتش این کشور و توان بازدارندگی آن به شدت کاهش یافت زیرا اولا نتوانست با حمله هوایی راکت پراکنی از نوار غزه را متوقف کند و توان نبرد زمینی و ورود به غزه را نیز نداشت و دوما صدها راکت حماس و سایر گروههای مقاومت از سد گنبد آهنین گذشتند .
🔸️البته نمی شود منکر توانایی های سیستم گنبد آهنین شد ولی از ۴ هزار راکت ارزان قیمت شلیک شده طی این نبرد ، در بهترین حالت ۸۰ درصد آن رهگیری شد ؛ یعنی حدود ۸۰۰ راکت به شهرهای فلسطین اشغالی اصابت کردند و حجم خسارات و تلفات طرف یهودی بسیار بالا بود .
4️⃣ کیفیت و کمیت راکت های مقاومت در "سیف القدس" تفاوت اساسی با نبردهای قبلی داشت.
سرعت ، مسافت و بُرد ، حجم آتش ، دقت و قدرت تخریب راکت های حماس و جهاد بسیار بهبود یافته بود تا جایی که تمام شهرهای مهم اسرائیل هدف آتشباری فلسطینیان قرار گرفت و برای اولین بار از راکت هایی با برد ۲۵۰ کیلومتر و سر جنگی ۴۰۰ کیلوگرمی استفاده شد.
5️⃣ ورود پهپادهای مسلح و شناسایی از دیگر تحولات راهبردی نبرد شمشیر قدس بود. نکته مهم اینجاست که هواگردهای شناسایی کوچک فلسطینی می توانستند به راحتی از سیستم های پدافندی عبور کرده و اطلاعات لازم را آنلاین در اختیار اتاق عملیات قرار دهند .
🔸️این تحول نمایانگر قدرت تکنولوژیکی ،جنگ الکترونیک و قابلیت رادارگریزی پهپادهای محور مقاومت بوده که در جغرافیای غزه نمود یافته و بر تکنولوژی پیشرفته غربی تا حد زیادی غلبه نموده است.
6️⃣ برای اولین بار اپلیکیشن های اجتماعی قدرت خود را برای انعکاس جنایات صهیونیست ها به نمایش گذاشتند و اگر چه نتانیاهو با بمباران دفاتر شبکه های آسوشیتدپرس و الجزیره سعی در بایکوت رسانه ای کنشگران فلسطینی را داشت، اما فضای مجازی موجب ایجاد فشار بی سابقه افکار عمومی جهان برای توقف تجاوز به غزه شد.
7️⃣ برای اولین بار این مقاومت فلسطینی بود که ابتدا دست به حمله زد و ابتکار عمل را به دست گرفت ، درصورتی که در نبردهای گذشته اسرائیل ابتدا حمله را آغاز می نمود و همین امر حاکی از اعتماد به نفس و افزایش چشمگیر قدرت نظامی حماس دارد .
8️⃣ قیام مردم عرب اسرائیلی یعنی همان فلسطینیان ساکن در اراضی ۱۹۴۸ ، از دیگر نکات بارز ۱۱ روز بحران اخیر به شمار می رود چون در طول تاریخ ۷۳ ساله اشغال فلسطین ، هیچگاه چنین رویدادی مشاهده نشده و آنان سیطره و برتری اسرائیل را پذیرفته بودند .
🔸️اما به نظر می رسد دستاوردهای استراتژی مقاومت چنان اعتماد به نفسی در فلسطینیان ایجاد کرده که حتی شهروندان عرب اسرائیل نیز اعتراضات خود را علنی کرده و به خیابان ها آمدند.
📌 در نهایت باید گفت اسرائیل هم در تاکتیک و هم در استراتژی مقهور مقاومت فلسطین شد. از لحاظ راهبردی اسرائیل این قابلیت را نداشت
تا منشاء تهدید شهروندانش را از بین ببرد و از لحاظ تاکتیکی نیز راکت های مقاومت طبق وعده سر ساعت شلیک می شدند اما نیروی زمینی ، هوایی و دریایی و به طور کلی ارتش اسرائیل نتوانست سکوهای آنان را در جغرافیایی بسیار کوچک منهدم سازد .
@mersad598
اخبار سیاسی روز:
... اوج گرفت!
#بخش_اول
🔹بورس، امروز هم #اوج گرفت! شاخص کل بورس تهران، امروز ریزش ۲۶ هزار واحدی را تجربه کرد و به عدد یک میلیون ۱۲۸ هزار واحد سقوط کرد. این عدد، نُه ماه قبل، بالای ۲ میلیون واحد بود. ریزش نیمی از ارزش سهام، موجب خسارات هنگفت به سهامداران شده است.
♦️چهارشنبه گذشته بود که آقای روحانی گفت "بازار بورس و سرمایه را ما به #اوج رساندیم". اما درست در همین روز، بازار سرمایه یک "اوج" دیگر را با ریزش ۱۸ هزار و ۷۴۶ واحدی تجربه کرد!
🔹آقای روحانی همچنین در هشت سال گذشته، چند بار بیل به کمر تحریم ها زده و همه آنها را شکسته؛ اما در عین حال وقتی خواسته کارنامه مطلقا منفی دولت را توجیه کند، گفته که دولتش با بی سابقه ترین تحریم ها دست به گریبان است! حالا طوری شده که وقتی روحانی از موفقیت های دولتش می گوید، مردم به شوخی و جدی می گویند؛ پناه بگیرید، که آقای روحانی دوباره اوج گرفته!
♦️او ادعا کرده دولتش، رکورد های رشد اقتصادی را در دنیا جا به جا کرده، اما مطابق آمار ها، اقتصاد ایران در دوره وی، حداقل بیست درصد کوچک تر شده و در رتبه بندی جهانی، شش پله پسرفت داشته است.
🔹او و معاون اول و رئیس سازمان برنامه و بودجه اش، درباره رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال ادعا کرده اند "کاری کارستان کردیم"؛ اما دولت روحانی نسبت به دولت قبل از خود، هفتصد هزار شغل کمتر ایجاد کرده و قدرت خرید مردم نیز در همین دوره، یک هفتم شده است.
♦️روحانی اول امسال گفت دیگر تا آخر دولت (مرداد ماه) هیچ گرانی نخواهیم داشت و دستگاه های دولتی نباید دستور جدید گرانی صادر کنند، اما مردم در همین مدت، برای چندمین بار با گرانی روغن و شکر (و آرد و نان) و سایر اقلام رو برو شده اند.
🔹او سال گذشته، پس از پنج سال کوتاهی، چند بار وعده کرد "سامانه جامع تجارت" برای شفافیت، مبارزه با قاچاق کالا و مقابله با حیف و میل ارز های اختصاص یافته به واردات، راه اندازی شود، اما در هفتاد روز مانده به پایان مسئولیتش هم این وعده را عمل نکرده است.
♦️هم اکنون، شش میلیون تُن کالای اساسی در بنادر و گمرکات دپو شده و ترخیص و توزیع نمی شود. سال گذشته هم هشت میلیون کالای مشابه دپو شده بود و تصادفا چند میلیون تُن آن، مقارن روی کار آمدن بایدن در آمریکا و از سرگیری مذاکرات ترخیص شد!
🔹حالا هم احتمالا ظرف یکی دو هفته آینده، یک توافق سر هم بندی شده -بدون لغو تضمین شده تحریم های اصلی- رونمایی می شود و تصادفا چند میلیون تُن کالا ترخیص می گردد، تا همه خسارت دیدگی و تلخکامی های مردم را در آستانه انتخابات بشورد و ببرد! جالب نیست؟!
@mersad598