هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 نصیحت مادر را فراموش نکن!
🔹صادق زیباکلام، در انگلیس درس خوانده و از بسیاری از جنایت های انگلیس (از جمله ترتیب دادن کودتا و روی کار آوردن رضاخان و سپس محمد رضا پهلوی) دفاع کرده است.
🔹او پس از مرگ ملکه انگلیس در توییتر نوشت:
🔻"چندتن از کاربران با تمسخر فوت «مادرم» ملکه انگلستان را بهم تسلیت گفته و پرسیده بودند مراسم ختم را کجا برگذار میکنم؟ بعضا هم اشاره به مظالم حکومت تحت امر «مادرم» در حق ملتهای دیگر ازجمله کودتای ۲۸مردادکرده بودند. خودمانیم، چندنفر در طول هفتاد سال حکومت «مادرم»، از وی آزرده خاطر بودند؟"
🔹باید به آقای زیباکلام، این یادداشتش در پایان سال 1392 را یادآور شد که نوشت:
🔻"مادرم همواره آرزوی ایمان و تقوا در مورد من داشته. به هر کس رسیده گفته صادق را دعا کنید که با ایمان شود. فکر کنم، یعنی مطمئن هستم که ضعفها و سستیهای اعتقادی زیادی دارم که مادرم این همه نگرانم هست.
🔻همین چند روز پیش بهشان تلفن کردم که از ورودشان به مشهد اطمینان پیدا کرده باشم که بحمدالله به سلامت رسیده بودند. قبل از آنکه مجالی پیدا کنم بپرسم پروازتان چطور بود، باز گفتند که اولین حاجتی که از حضرت ثامنالائمه(ع) خواستم، التماس برای آن بود که تو باایمان و باتقوا شوی.
🔻مادر من همواره میگوید؛ «مادر این دنیا زودتر از آنچه فکر کنی تمام میشود... یک ذره به فکر آخرتت باش.» نمیدانم چرا اینقدر مادرم فکر میکند که وضع دین و ایمان من خراب است.
🔻شاید حق با مادرم باشد و آن دنیای من خراب که چه عرض کنم افتضاح باشد... مادر من درست برعکس مادران دیگر است. من را یکجورهایی امالفساد و مفسد فیالارض میداند. بعضی وقتها آنچنان در مورد من صحبت میکند و از مخاطب میخواهد برای من دعا کند که اگر مخاطب مرا نشناسد تصور میکند که من منگل یا عقبمانده هستم، یا معتاد به شیشه و کرک هستم و یا تا سوم راهنمایی بیشتر نتوانستهام درس بخوانم...
🔻حتی در مواردی که دیگران از باب احترام یا از باب اعتقاد از من تعریف و تمجید کردهاند، پاسخ دادهاند که شما او را خوب نمیشناسید. از تعریفکننده میخواهد که به جای آن حرفها برایم دعا کند تا شاید ذرهای ایمان پیدا کنم و بار معصیتم در آن دنیا اندکی سبکتر شود.
🔻از رضاشاه که دفاع کرده بودم، دیگر نورعلی نور شده بود. نه تنها به من گفتند؛ «تن آن مرد (منظورشان مرحوم پدرم هست) را در قبر لرزاندهام»، بلکه گفتند: «هم دنیایم را تباه کردهام و هم آخرتم را.»
🔻از همه جالبتر آن بود که معتقد بودند «اگر خداوند معصیتهای دیگرم را ببخشد، دفاع از رضاشاه حتی با توبه هم امکان بخشش وجود ندارد.» ... تا چند هفتهای، هر کس مرا میدید، میپرسید چکار کردهام که مادرم این همه به آدمها التماس میکند که برایم دعا کنند...".
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑افبیآی به خانههای 50 حامی ترامپ یورش برد و پاکسازی گسترده مخالفان سیاسی را آغاز کرد.
ـــــــــــــــــــــ
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑 سوریه و الجزایر تنها کشور های عربی هست که برای مرگ ملکه پیام تسلیت صادر نکرد.
ـــــــــــــــــــــــ
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴واژگونی یک خودروی حامل زائران ایرانی در جاده کوت، موجب جان باختن و مجروح شدن 17 ایرانی شد.
ـــــــــــــــــــ
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻توصیه تعجیل در توافق به چه قیمتی؟!
🔹روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشت دیروز خود با عنوان «دولت و مخالفين رفع تحريمها » ضمن درخواست از دولت برای استفاده از فضای مشکلات زمستانی سوخت در اروپا نوشت:« اروپا در آستانه فصل سرما قرار دارد و به نفت و گاز ايران بشدت نيازمند است. از اين فرصت ميتوانيم حداکثر بهرهبرداري را براي به سرانجام رساندن توافق برجامي به عمل آوريم و با گرفتن امتيازات قابل ملاحظهاي به سردرگم ماندن کلاف مذاکرات و تحريمها پايان بدهيم.»
✅پاسخ: این درخواست در حالیست که دولت سیزدهم، شفاف خواسته های خود را درباره توافق برجام اعلام کرده و حتی اروپایی ها آنرا مثبت و رضایت بخش ارزیابی کردند. اما این آمریکا است که تحت سلطه لابی صهیونیسم ، اجازه توافق _ بخوانید امتیاز دهی به جمهوری اسلامی _ را ندارد. موضوعی که در یادداشت این روزنامه دیده نمی شود.
🔹جالب اینکه این یادداشت به تطهیر رییس جمهور آمریکا پرداخته و پاسخ ندادن تلفن وزیر خارجه اسرائیل توسط بایدن را نوعی تمایل بایدن به امضای توافق تلقی کرده است!:« خودداري رئيسجمهور آمريکا از صحبت تلفني با نخست وزير رژيم صهيونيستي نشان از عزم او براي به نتيجه رسيدن توافق برجامي با ايران دارد و همين نکته است که صهيونيستها را به تکاپو واداشته تا هرطور شده مانع اين توافق شوند.»
✅ پاسخ:
ادعای تمایل بایدن به امضای توافق ، مانند این جمله روحانی درباره اوباما است که میگفت:« اوباما آدم مودب و با اخلاقی است!»
دقیقا همان آدرس غلطی که تصور می کند روح و منش آمریکایی ها تغییر کرده و می شود با آنان تعامل داشت! در حالی که پشت پرده دستکش مخملی آنان ، پنجه ای فولادی قرار دارد.
🔹در پایان، این روزنامه بدون اینکه به نقش دولتمردان آمریکا در سستی و تعلل در امضای توافق و تضمین لازم اشاره ای کند مدعی شده است:« با توجه به اينکه دولت سيزدهم خود را مردمي ميداند و اعلام کرده است که تصميمي برخلاف منافع ملي نخواهد گرفت، انتظار عموم از دولتمردان اینست که به اما و اگرها پايان دهند و تا ديرتر نشده درباره به فرجام رساندن توافق برجامي و رفع تحريمها تصميم قطعي بگيرند.»
✅ پاسخ:
🔹درست است که دولت مردمی سیزدهم در سیاست خارجی اعلام کرده که بر خلاف منافع ملی قدمی برنخواهد داشت، اما تعجیل در توافق بدون حل شدن مسائل پادمانی و اخذ تضمینهای لازم بر خلاف همین منافع ملی خواهد بود.
جریان غربگرای داخلی قطعا از تعجیل در توافق اهدافی را دنبال می کند که نیاز به هوشیاری دارد.
✍ سعید میرزایی
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کادر درمانی حشدالشعبی در استان واسط در حال مداوای زائران آسیب دیده
#اربعین
ـــــــــــــــــــــ
هدایت شده از mesaghمیثاق
⁉️ روحانی، رفیقِ بزم یا شمشیرِ رزم؟
📝 یعقوب ربیعی
🔹 آقای روحانی در مصاحبه جدیدش با کتاب بدون دود و آتش و خون می گوید «وقتی ترامپ جنگ اقتصادی را شروع کرد، اختلافنظر اساسی در دولت وجود داشت که آیا با این وضعیت میتوان کشور را اداره کرد یا نه؟ حتی عدهای از وزرا پیشنهاد کردند که استعفای دستهجمعی بدهیم.» این صحبت های آقای روحانی از چند جنبه قابل تأمل است:
1⃣ _ در عالم سیاست یک سیاستمدار حاذق و کارکشته باید سناریوهای مختلف از خوش بینانه ترین سناریو تا بدبینانه ترین سناریو را در هر پدیده سیاسی در مقابل خود ترسیم نماید. قطعاً در مسئله مهمی مانند برجام که با یک دشمن بدعهد و سیّاس مواجه بوده و هستیم پیش بینی چنین سناریوهایی لازم و ضروری بوده و هست.
2⃣ _ آنچه روحانی میگوید یعنی اینکه دولت بعنوان مسئول اجرایی کشور هیچ سناریویی در مقابل بدعهدی آمریکایی ها برای خود ترسیم نکرده بود؛ که این موضوع از فهم ناقص و ایده آلیستی دولت سابق از فضای بین الملل ناشی می شود. این رویکرد خوشبینانه به کار برد مصداق همان تضمین دانستن و چشم امید داشتن به امضای جان کری است.
3⃣ _ نکته دیگر اینکه عده ای از نیروهای معتقد به انقلاب وجود چنین وقایعی را پیش بینی می کردند و بارها در آشکار و نهان نسبت به وقوع آن تذکر داده بودند اما پوشیدنِ ردای خوشبینی مانع از پیش بینی چنین شرایطی از سوی دولت سابق می گردید و برخی نیروهای انقلابی متهم به تندروی و بی شناسنامه بودن می شدند.
4⃣ _ بر اساس همین نگاه واقع بینانه است که دولت سیزدهم بر راستیآزمایی و دادن تضمین از طرف آمریکاییها اصرار دارد؛ اما همفکران آقای روحانی این رویکرد را برنمیتابند انگار تمایل دارند که دوبار از یک سوراخ گزیده شویم.
👌 نکته پایانی اینکه، جمله روحانی که میگوید هیئت دولت قصد استعفای دسته جمعی داشته است انسان را به یاد جمله سید حسن مدرس به مستوفی الممالک می اندازد که میگفت
«مستوفی الممالک شمشیر مرصع است که باید در روزهای بزم و ایام سلام به کمر بست.» آقای روحانی شما هم رفیق بزم بودید نه شمشیر رزم.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایمن سازی مسیر راهپیمایی #اربعین حسینی توسط واحد های پاکسازی مین حشدالشعبی
ــــــــــــــــــــ
هدایت شده از mesaghمیثاق
📸 مقایسه کارنامه دولت قبلی و فعلی در انضباط مالی
🔻روند سنوات گذشته منابع و مصارف بودجه دولت و اجزای اصلی آنها به شرح جدول ذیل میباشد. مهمترین نکته در این روند، کاهش شدید درآمدهای حاصل از نفت و فراوردههای نفتی در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ است که ناشی از بیعملی دولت قبل برای دور زدن تحریمهاست. همچنین روند توجه به تأمین مالی بودجه با اتکا به واگذاری دارائیهای مالی، بهویژه فروش انواع اوراق اسلامی، در سالهای اخیر مشهود است.
🔻در دو ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱، دولت بخشی از مطالبات مربوط به دولت گذشته از جمله ۲۰۰ هزار میلیارد ریال مصوبه ستاد مقابله با تحریم و حدود ۳۶۱ هزار میلیارد ریال از منابع ماده ۱۲۵ قانون محاسبات عمومی را تسویه کرده است.
🔻در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مصارف عمومی دولت فقط ۷ درصد افزایش یافت که با توجه به تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی، به معنای صرفهجویی چشمگیر دولت در هزینهها است.
🔻در سال ۱۴۰۰ که سال پایانی دولت دوازدهم بود، بودجه با بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینههای جاری به دولت سیزدهم تحویل داده شد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️یک جوان فلسطینی صبح امروز موفق شد یک برجک نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در شهرک بیت امر در الخلیل را به آتش بکشد. در نتیجه این عملیات ۷ نظامی صهیونیستی دچار سوختگی شدند.
ــــــــــــــــ
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری جذاب از رزمایش اقتدار ۱۴۰۱ نیروی زمینی ارتش
هدایت شده از mesaghمیثاق
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓19شهریور1357
🔹اعلامیهای از سوی محمد صدوقی درباره فاجعه 17شهریور منتشر شد.
🔸به گزارش خبرگزاری فرانسه، دهها نفر از دانشجویان ایرانی که نقابهای کاغذی به صورت داشتند در مقابل کاخ سفید علیه شاه دست به تظاهرات زدند.
🔹صبح امروز بازار و اکثر مغازه های اصفهان، بهبهان، تبریز،تهران، جهرم، دوگنبدان، رفسنجان، ساری، سیرجان، شهرضا، شیراز، علی آباد گرگان، قم، کازرون، کاشان، کرمان، کرمانشاه، لار، مشهد، مراغه، مرند، ملایر، نجف آباد، همدان و یزد تعطیل بود.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص519 - 521
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
*🔴 چرا دشمن از راهپیمایی اربعین میترسد؟*
*1⃣ #میترسند_که: راهپیمایی حسینی پایه گذار تمدن مهدوی شود*
*2⃣ #میترسند_که : سخن پیر جماران محقق شود: راه قدس از کربلا می گذرد*
*3⃣ #میترسند_که: طالبان حقیقت و عدالت خواهی با دیدن این همایش زیر علم "حب الحسین یجمعنا" به پویش عدالتخواهی بپیوندند.*
*4⃣ #میترسند_که: بانگ لبیک یا حسین که دیروز استوانه های کاخ سبز یزید را لرزاند به کاخ سفید برسد.*
*5⃣ #میترسند_که : اربعین از یک مناسک فراتر رفته و احیاگر فرهنگ ناب تشیع شود.*
*6⃣ #میترسند: چون اربعین طومار نسخه استعماری " تفرقه بیانداز و حکومت کن" را در هم می پیچد*
*7⃣ #میترسند_که نسخه اسلام آمریکایی که با تاج و تخت فرعون و ثروت قارون کاری ندارد با جرقه اربعین آتش بگیرد*
8⃣ 🔻و حرف آخر:
*#میترسند: چون میدانند امام زمان(عج) به* سفارش پدر عزیزش در جمع حاضران اربعین پیداترین زائرِ پنهان کربلاست...!!*
#اللهمعجلالوليكالفـرج
#اربعین ما را هم از دعای خیرتان بی نصیب نگذارید . التماس دعا
هدایت شده از mesaghمیثاق
بازخوانی حقارت رژیم پهلوی.pdf
3.5M
وابستگی شاه به دربار انگلیس به روایت آنتونی پارسونز
ملکه وحشت و جنایت؛ پرونده ویژه به مناسبت مرگ ملکه انگلیس/۱
آنتونی پارسونز؛آخرین سفیر انگلیس پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در خاطرات خود مینویسد:
«در پایان ملاقاتٰ شاه سؤال غیرمنتظرهای را مطرح کرد و گفت آیا دولت انگلستان هنوز از او پشتیبانی میکند؟ و در تکمیل این سؤال افزود که امیدوار است ما این واقعیت را دریابیم که استقرار هر رژیم دیگری در ایران از نظر منافع انگلستان کمتر مطلوب خواهد بود. من با اشاره به مضمون پیام نخستوزیر انگلستان که در ابتدای ملاقات با شاه تسلیم کرده بودمٰ، اطمینانهای لازم را به او دادم و گفتم میتواند روی این قول من حساب کند که ما نه از انجام تعهدات خود طفره خواهیم رفت و نه در صدد بیمه کردن منافع آینده خود با مخالفان برخواهیم آمد.(خاطرات دو سفیرٰ،ص۳۴۸)
مقاله ضمیمه: بازخوانی حقارت رژیم پهلوی و غارت منافع ملی ایران در خاطرات سفرای آمریکا و انگلیسٰ،فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره۲۳، بهار ۱۳۸۹
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
استقبال مشکوک جریان مدعی اصلاح طلبی از نخست وزیر استعمار پیر انگلیس
💠اعضای حزب محافظهکار پارلمان انگلستان، «ماری الیزابت تراس» وزیر امور خارجه دولت «بوریس جانسون» را بهعنوان رئیس این حزب و نخستوزیر آتی این کشور انتخاب کردند.
«لیز تراس» در شرایطی سکان قدرت در انگلیس را به دست گرفته است که این کشور با چالشهای جدی در زمینه اقتصادی مواجه است. اما جابهجایی قدرت در کشوری که یکی از طراحان و مجریان اصلی پروندهسازی برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه هستهای بهشمار میرود تاثیری بر رویکرد آن در قبال ایران نخواهد داشت.
اگر لیز تراس در ماجرای تسویه طلب ۴۰۰ میلیون پوندی ایران نتوانست کارشکنی کند، اما نقشی مخرب در جریان مذاکرات رفع تحریمها ایفا کرد. او در بحبوحه گفتوگوهای وین با برگزاری دو نشست سیاسی در سطح وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت و شورای خلیجفارس و همچنین اظهارنظرها و نوشتارها سعی بلیغی داشت که به فضاسازی منفی علیه گفتوگوها بپردازد. تراس بهمن سال گذشته در سخنانی غیرسازنده و متناقض با آنچه در روند مذاکرات میگذشت، مدعی شد که گفتوگوها در حال نزدیک شدن به بنبستی خطرناک است.
او در آخرین مناظره انتخاباتی هم ضمن تکرار اتهامات علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران و حمایت از رژیم صهیونیستی، ادعا کرد که در صورت پیروزی در انتخابات، اولویت نخست دولت وی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است.
«تراس» در رابطه با جمهوری اسلامی ایران با بیپروایی تمام، بهصورت کورکورانه و بدون هیچ تأملی از سیاست مخرب و هرجومرجطلب رژیم صهیونیستی تبعیت میکند.
یائیر لاپید، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی تیرماه گذشته در صفحه توئیترش از گفتوگو با لیز تراس، خبر داده و ضمن دوست خطاب کردن وی نوشته بود: با لیز تراس، وزیر امور خارجه (وقت) انگلیس صحبت کردم و از او بابت موضع مصمم انگلیس علیه ایران قدردانی کردم.
از سوی دیگر سیاستگذاران انگلیس در راستای سیاست دیرینه «تفرقه بینداز و حکومت کن» خود و با این تصور که جانشین طبیعی و مشروع آمریکا در منطقه خاورمیانه، هیچ بازیگری جز انگلیس نمیتواند باشد، درصدد است بازی چندگانهای را در قالب مذاکرات برجام اجرایی کند.
نکته قابل تامل اینکه رسانههای طیف مدعی اصلاحات یا همان جریان غربگرای داخلی روز گذشته در اقدامی هماهنگ در صفحه اول خود و به شکلی برجسته به استقبال این نخستوزیر ضدایرانی و دوست نزدیک اسرائیل رفتند.
روزنامههای اصلاحطلب با تیترهایی از جمله «خانم نخستوزیر»، «یکی از آن سه زن»، «تمام چالشهای خانم نخستوزیر» و... به خبر انتخاب نخستوزیر جدید انگلیس پرداختند. این رسانهها به هیچ عنوان به مواضع «لیز تراس» نخستوزیر جدید انگلیس درباره ایران نپرداختند.
گفتنی است «استفاده از عناصر زنانه برای انحراف ذهن مخاطب از مواضع ضدایرانی غرب، به شگرد ثابت روزنامههای زنجیرهای تبدیل شده است.
«هرچه تهران بگوید»، «خداحافظ فدریکا»، «نوبت یک زن»، «رویاهای زنانه بر فراز کاخ سفید»، «اوبامای دوم»، «چهره زنانه بریتانیا» و... گزیده صدها تیتر از این قبیل در ماجرای برجام است. این در حالی است که نخستوزیر جدید انگلیس، مواضع بهشدت ضدایرانی دارد و دولت انگلیس هم بیشترین کارشکنی را در قبال برجام انجام داده است.»
هدایت شده از mesaghمیثاق
رساله ناشناخته.pdf
227.5K
رسالهای ناشناخته در تبیین شیوههای نفوذ استعمار انگلستان در کشورهای اسلامی
ملکه وحشت و جنایت؛ بهمناسبت مرگ ملکه انگلیس/۲
🔹رسالهای که فرا روی خوانندگان گرامی قرار دارد رساله کوچک و کمنظیر، بلکه بینظیری از #سیدصدرالدینـصدر در شیوههای نفوذ استعمار انگلیس در سرزمینهای اسلامی است که در شهر نجف اشرف نوشته شده و در روزنامه فارسیزبان شمس که به مدیریت #سیدحسنـشمس در اسلامبول منتشر میشد، به تاریخ ۶ صفر ۱۳۲۹ق (۱۶ بهمن ۱۲۸۹ش) در شماره ۱۰، سال سوم آن روزنامه (البته هفتهنامه) انتشار یافته است.
🔸نویسنده مقاله از خاندان مشهور علمی صدر و فرزند #سیداسماعیلـصدر، از مراجع معروف شیعه عتبات عالیات و از شاگردان #میرزایـشیرازی است که پس از رحلت میرزا، از سامرا به کربلا مهاجرت کرد و در آنجا به تدریس و تعلیم پرداخت و حوزه علمیه مهمی را در آن شهر مقدس تشکیل داد. وی شاگردان مبرزی تربیت نمود که از جمله آنها میتوان به میرزای نائینی، سید شرفالدین عاملی و حاج سید حسین فشارکی اشاره کرد…
🖇ضمیمه: مقاله «رسالهای ناشناخته در تبیین شیوههای نفوذ استعمار انگلستان در کشورهای اسلامی»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش۵۹-۵۸، زمستان ۱۳۹۷ و بهار۱۳۹۸.
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
کاش درس قطعنامه را به روحانی هم یاد میدادید/ موضع متناقض ظریف درمورد امکان کنار گذاشته شدن قطعنامههای شورای امنیت
🔻امید تیم دیپلماسی روحانی به برجام زمانی که با دیوار ترامپ مواجه شد چیزی جز بهت برای دولت دوازدهم برجای نگذاشت. اگرچه تاکنون رویکرد تیم مذاکرهکننده روحانی را افراد زیادی نقد کردهاند اما نقد این رویکرد از زبان خود ظریف حتما شنیدنیتر خواهد بود.
🔻او در یک کارگاه آموزشی که با عنوان «فهم و تدوین قطعنامهها در سازمانهای منطقهای و بینالمللی» درسال 91 در دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه برگزار شده است نکاتی را درباره جایگاه این قطعنامهها در ساختارهای بینالمللی میگوید که گاها متضاد با تعریف او بر همین قطعنامهها در زمان تصدی وزارت خارجه است.
🔻ظریف در یکی از مهمترین قسمتهای آن ظریف خطاب به دانشجویان میگوید: «متاسفانه هیچ پروندهای در شورای امنیت مختومه نمیشود، یعنی وقتی یک پروندهای را باز کردند، نمیبندند، چه شود که پروندهای در شورای امنیت رسما مختومه شود.
🔻بعد از نخستین مواجهه با اظهارات سال 91 محمدجواد ظریف در کلاس درس، حداقل یک سوال اساسی در ذهن مخاطب شکل میگیرد و آن اینکه محمدجواد ظریفی که آذرماه 91 در دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه با آن جزئیات از واقعیتهای نظام بینالملل برای شاگردان خود میگفت و برای آن شاهدمثال میآورد، چطور تیرماه 94 در هتل کوبورگ حاضر به پذیرش تعهداتی شد که ایران درمقابل وعده «لغو تمامی تحریمها» از سوی غرب آنها را پذیرفت.
🔻ظریف که در مقام استادی دانشگاه کنار گذاشته شدن قطعنامههای شورای امنیت را غیر ممکن میدانست بد نبود این موارد را به رئیسجمهور وقت نیز منتقل میکرد تا روحانی بتواند با نگاه واقعیتری به توافق بنگرد و وعده لغو بالمره تحریمها را ندهد.
🔻با خروج آمریکا از برجام ادبیات راویان مذاکرات بهنحوی تغییر کرد که انگارنهانگار این فتحالفتوحشان بود که به جای لغو بالمره تحریمها مرگ بالمره را تجربه میکرد و مردان دولت روحانی را در بهت فروبرد. بهتی که روحانی نیز به آن اینگونه اعتراف میکند: «فکر نمیکردیم آمریکاییها به راحتی برجام را زیر پا بگذارند.»
🔻اگرچه تیم دیپلماسی ظریف مدعی است از ابتدا هم قرار نبوده است همه تحریمها بهصورت یکجا لغو شود اما این واقعیت در زمان امضای توافق با روایتی وارونه به مخاطب ایرانی القا میشد. همکاران ظریف در کتاب «راز سر بهمهر» ادعایی را مطرح کردهاند که کاملا برخلاف تصویر کمالگرایانهای است که در زمان امضای برجام ارائه میدادند.
🔻در این کتاب که از زبان ظریف، عراقچی، تختروانچی و صالحی تاریخچه مذاکرات هستهای ایران با طرف غربی روایت شده است آمده: «ایالاتمتحده تعهدی برای برداشتن کلیه تحریمهای ملی در تمایز با تحریمهای شورای امنیت سازمان ملـل متحد علیه ایران نداشت؛ چراکه در رابطه با موضوعات مربوط به بسیاری از تحریمها مذاکرهای صورت نگرفته بود.»
🔻ظریف بعد از مرگ برجام با هدف فرار از برچسب بیاطلاعی آن را بیان میکند همان واقعیتی است که امیر عبدالهیان در مذاکرات وین اینبار قبل از توافق آن را به مردم بیان کرده است. امیر عبداللهیان در نشستی خبری که به مناسبت روز خبرنگار برگزار میشود خیلی صریح و شفاف درمورد واقعیات میگوید: «از همین الان میگویم اگر فردا به توافق رسیدیم اگر کسی موشکافی کند، حتما متنی که ما نوشتیم ایرداتی دارد اما ایرادات به این برمیگردد که بالاخره طرف مذاکرات ما هم مطالباتی دارد و نمیتوانیم بگوییم آنچه شما میگویید درست نیست و حرف شما قابل قبول ما نیست. متنی که داریم ممکن است ایرادات برجام در آن باشد. این به دلیل ماهیت مذاکره است...»
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌 #خبر_ویژه
🔹 غیرت و عزت به کنار!/ادعای توافق بُرد - بُرد چه شد؟!
🔸 سایت غربگرایی با طرح این پرسش انتقادی که چرا پرونده هستهای ایران 20 سال طول کشید؟، ادعا کرد میز مذاکره تشک کشتی نیست و تزریق مفاهیم انتزاعی مانند اقتدار و عزت و غیرت به حوزه سیاست خارجی دیپلمات را به کشتیگیری تبدیل میکند که چارهای جز خروج از تشک بهعنوان برنده ندارند.
«عصر ایران» نوشت: «اطاله مذاکرات هستهای در دور جدید از تاریخ 20 ساله این مناقشه، نیاز جدی به یک آسیبشناسی در باب این موضوع را گوشزد میکند. با قبول این پیشفرض که تعجیل در هر نوع معامله و معاهده، قطعا امری نکوهیده و زیانآور است اما طولانی شدن هم در یک مذاکره بینالمللی با توجه به سرعت تحولات جهانی و همچنین درک درست از موقعیت کشور و فشارهای سنگین اقتصادی، ممکن است باعث از دست رفتن زمان طلایی توافق شود. یکی از مهمترین دلایل 20 ساله شدن روند پرونده هستهای ایران، پرهیز دو کشور از مذاکره مستقیم بوده است. میزهراسی، شاید نام مناسبی باشد برای این فوبیا و ترس از مذاکره و بهتر است بگوییم مذاکره مستقیم. ما مذاکره مستقیم با ایالات متحده (به جز مواردی انگشتشمار و موضوعی) را در 43 سال اخیر در ردیف تابوها و خط قرمزها قرار دادیم، در حالی که مذاکره حتی به همان روش موردی یک امکان است نه یک تهدید. آنهم در یک پرونده امنیتی و چندجانبه که همه میدانند مهمترین و موثرترین بازیگر در صف حریف آمریکاست.
پس چرا ما خود را از این امکان محروم کردیم؟ جواب دستگاه دیپلماسی این بوده است: بهخاطر تنبیه آمریکا بهدلیل عهدشکنی ترامپ در پایبندی به برجام. اما واقع ماجرا این است که اثرات تنبیهی این رفتار بیشتر شامل حال ما میشود تا ایالات متحده و این نقض غرض نتیجه یک تصمیم احساسی است تا منطقی، آنهم در بالاترین سطح سیاست خارجی...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/249090
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻پروژه تحریف تاریخ توسط غربگرایان کلید خورد(۲)
🚨نهاوندیان: بخاطر برجام اقتصاد ایران در سال ۹۶ به حد مطلوبی رسید!/ روحانی: آمار چهار سال اول دولت نمایانگر دوران طلایی در ۵۰ سال گذشته ایران است!
📌شاخصهای اقتصادی درباره ایرانِ بعد از برجام چه میگویند؟
🔹بعد از گذشت یک سال از عمر دولت سیزدهم و کمرنگ شدن و از یاد رفتن انتقادات به دولت تدبیر و امید، اکنون دولتمردان سابق وقت را مغتنم شمرده و به دنبال ساخت روایت جدیدی از عملکرد ویران کننده خود به خصوص در میان سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ هستند؛ روایتی تحریف آمیز که با انتشار کتاب «بدون دود، آتش و خون» در حال شکلگیری است. نقطهی هدف کلیدی این کتاب، که شامل مصاحبه با دولتمردان سابق با محوریت «جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران» است، توجیه عملکرد غیرقابل دفاع دولت روحانی، ساخت روایتی حماسی از این عملکرد افتضاح و قهرمانسازی از دولتمردان سابق است.
🔹دولتمردان سابق مدعی هستند اقداماتی که در سه سال پایانی دولت دوازدهم انجام شد، اقتضائات شرایط جنگ اقتصادی آن برهه بوده و باید درحکم دستاورد و عملکردی مطلوب مورد تحسین و تقدیر قرار بگیرد!
🔹آنچه که اکنون باید مورد توجه قرار بگیر مسئله تحریف واقعیت است؛ تجربه نشان داده گذر زمان باعث کمرنگ شدن واقعیات در حافظه افکار عمومی و مردم میشود و اگر نسبت به ادعاهای غیرواقعی تبیین صورت نگیرد به راحتی جای «جلاد» و «شهید» عوض میشود. بنابراین بررسی ادعاهای دولتمردان سابق نسبت به واقعیتهای سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ امریست ضروری.
🔹نهاوندیان مدعی میشود وضعیت مطلوب اقتصادی کشور در دولت اول روحانی(!) حاصل برجام بود و میگوید: در میان تمام مقاطع اقتصاد ایران به خصوص در سالهای پس از انقلاب، هیچ دوره زمانی به این اندازه روندها مثبت نبوده است. اینها ثمره سیاستهای دولت، همراهی بخش خصوصی و به خصوص برجام بود. وضعیت اقتصاد ایران به شرایطی رسیده بود که هیئتهای خارجی یکی پس از دیگری راهی ایران میشدند. آنها قصد سرمایهگذاری در اقتصادی را داشتند که مسیر ترقی را طی میکرد!
🔹نهاوندیان درحالی از سفرهای پیدرپی هئیتهای خارجی به ایران سخن میگوید که براساس آمار سازمان بینالمللی آنکتاد، وابسته به سازمان ملل متحد، که آمار جریان سرمایهگذاری در جهان را اعلام میکند، میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی در سالهای اجرای برجام یعنی ۹۵ تا ۹۷ در ایران کمتر از ۹ میلیارد دلار بوده است! درحالیکه میزان سرمایهگذاری خارجی معتبر در سال اول دولت سیزدهم باوجود شرایط تحریمی نزدیک به ۴.۸ میلیارد دلار بوده است.
⬅️ متن کامل این گزارش را در سایت رجانیوز بخوانید:
🌐http://rajanews.com/node/360500
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 جنگهای ملکه
ملکه الیزابت دوم در 7 دهه حکومت خود بهطور مستقیم و غیرمستقیم در کشتار میلیونها تن از مردم کشورهای مخالف نقش داشته است. نیروهای او در این مدت در 12 جنگ مشارکت داشتهاند که در دو مورد آن انگلیس منحصرا شرکت داشته است. در ادامه به این جنگها اشاره شده است؛
۱- جنگ کره
🔻سال 1950 به دنبال حمله کمونیستهای مسلط بر شمال شبهجزیره به منطقه جنوبی، آمریکا برای ازدستنرفتن این منطقه به شبهجزیرهکره لشکرکشی کرد. هرچند ملکه الیزابت سال 1952 به پادشاهی رسید اما نیروهای انگلیسی تا پایان جنگ در سال 1953 به مدت دوسال در دوران سلطنت ملکه الیزابت در این جنگ مشارکت داشتند. تلفات این جنگ 1.5 میلیون کشته بود.
۲-بحران سوئز 1956
🔻مصر سال 1956 کانال سوئز را ملی اعلام کرد. در ۲۹ اکتبر ۱۹۵۶، ارتش رژیمصهیونیستی وارد شبهجزیره سینا شد و دو روز بعد نیز جنگندههای انگلیسی و فرانسوی با پرواز از روی ناوهای هواپیمابر مواضع مصر در این منطقه را بمباران کردند.
۳- جنگهای جنوب شرق آسیا (دهه 1950 تا 1970)
🔻ویتنام، کامبوج و لائوس که پیشتر جزئی از مستعمرات فرانسه بودند در دهه 1950 شاهد موجی از استقلالطلبی شدند. انگلیس نیز در همراهی با آمریکا در بمبارانهای ویتنام و لائوس بهشکل مخفیانه حضور داشت. این جنگها بیش از 4 میلیون کشته برجای گذاشت.
۴- جنگ در جنوب یمن 1963
🔻انگلیس بندر عدن و از طریق آن دیگر مناطق جنوب یمن را برای پشتیبانی از مسیر مواصلاتی خود به مستعمراتش در آفریقا و آسیا تصرف کرد.
۵-جنگ فالکلند 1982
🔻جزایر فالکلند در آرژانتین، سال 1833 تحت سلطه بریتانیا درآمد. سال 1982 دولت آرژانتین طی یک عملیات نظامی موفق شد این جزایر را آزاد کند. این حمله به جنگی ده هفتهای منجر شد و طی آن ارتش انگلیس با اعزام ناوگان بزرگی موفق شد بار دیگر جزایر فالکلند را اشغال کند.
۶- جنگ اول خلیج فارس 1991
🔻عراق سال 1990 با حمله به کویت این کشور را اشغال کرد. آمریکا در راس ائتلافی از 35 کشور به عراق حمله کرد. از 956 هزار سرباز حاضر در ائتلاف 700 هزار تن آمریکایی و 43 هزار تن دیگر انگلیسی بودند. انگلیس همچنین بهطور جدی در برنامه نفت در برابر غذا مشارکت داشت.
۷- اشغال افغانستان 2001
🔻حمله به برجهای دوقلو تجارتجهانی در نیویورک. آمریکا مدعی بود طالبان گروه القاعده را پناه داده و این گروه از خاک افغانستان درحال برنامهریزی عملیاتهایی برای کشتار غربیهاست. آمریکا در همان سال با همراهی گسترده انگلیس به افغانستان حمله کرده و آن را اشغال کرد. این جنگ بیش از 200 هزار کشته دربر داشت.
۸- اشغال عراق 2003
🔻اشغال عراق به بهانه وجود سلاحهای کشتار جمعی چندان آسان نبود. آمریکا بار دیگر با همراهی بیبدیل انگلیس به این کشور حمله کرد. مشهور است که واشنگتن هیچ اقدام بزرگی در منطقه غرب آسیا را بدون مشورت و کسب همراهی لندن آغاز نمیکند.
انگلیس پس از استقرار در عراق کنترل استان مهم بصره را که بیش از نیمی از تولید نفت این کشور را دراختیار داشت، بهدست گرفت.
۹- تجزیه سودان 2011
🔻سودان سال 1956 از انگلیس استقلال گرفت. علیرغم شکست در بسیاری از این کشورها، لندن تلاش کرد همچنان به نفوذ خود در آنها ادامه داده و با اجرای سیاستهایی بار دیگر به افزایش بهرهبرداری خود از منابع این کشورها بپردازد.
۱۰-توطئه علیه سوریه 2011
🔻با شکلگیری زمینههای بهار عربی در آخرین روزهای سال 2010 و سقوط حاکمان تونس، مصر و لیبی در سال 2011 تنشها به سوریه نیز کشیده شد. انگلیس نیز بهعنوان بخشی از بلوک غربی وارد قضایای سوریه شده و یکی از توطئهگران درگیریهای خونین این کشور بود.
۱۱-توطئه و جنگ در اوکراین (2014 و 2022)
🔻لندن سال 2014 با حمایت از اعتراضات خیابانی در اوکراین موفق شدند دولت قانونی این کشور را ساقط کند. درپی تسلط غربگرایان اوکراین بر کییف دولت روسیه نیز در واکنش به اقدام غرب، شبهجزیرهکریمه را از خاک اوکراین جداساخته و به خاک خود ملحق ساخت.
۱۲- جنگ یمن 2015
🔻یمن حوزه نفوذ سنتی انگلیس است. با به بنبست رسیدن ریاض و ابوظبی در این جنگ، واشنگتن و لندن به صورت مستقیمتری وارد جنگ شدند بهگونهای که تاکنون چندین عضو از نیروهای ویژه ارتش انگلیس در این جنگ کشته شدهاند.