هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴متن قابل تامل یک اقتصاد دان
🔷 نفت را ارزان میفروشیم؛
خودرو را گران میخریم؛
در تاریخ خواندهبودیم که در قرون ۱۹ و ۲۰ استعمارگران منابع و معادن کشورهای مستعمره را به تاراج میبردند و در عوض به آنها کالاهای بنجل میدادند.
در قرن ۲۱ آن را به چشم خود دیدیم.
حجت الاسلام دکتر صفا
هدایت شده از mesaghمیثاق
یک زمانی مالک ایران بودند
امروز باید به ساز ایران برقصند
درود بر #جمهوری_اسلامی_ایران
هدایت شده از mesaghمیثاق
همین که الان جبرائیلی و رائفی پور دارن در مورد اقتصاد ایران حرف میزنن نه جرج و رائول یعنی سه هیچ به نفع انقلاب اسلامی :)))))
هدایت شده از mesaghمیثاق
📚 درسهایی از نهج البلاغه
شرح نامه۵۳/ جلسه بیست و نهم/ ۲۶آبان۱۴۰۲
حجت الاسلام محسن قنبریان
#بخش_دوم
3⃣ معاملات
عامل سوم، خود معاملات است که باید برای بیع سمح تنظیم شود.
- یک دسته معاملات بخاطر غیر عقلایی بودن، ضرری بودن، غرری بودن ممنوع میشود.
- تعداد معاملات خط خورده از بازار آزاد حجاز قبل از بعثت نسبت به امضاء شده ها، بیشتر است! به این نکته مهم تاریخی کمتر توجه می شود.
✔️ در "قیمت گذاری" نیز اسلام، "مکانیزم" دیگری دارد!
توضیح اینکه سه طریق برای قیمت گذاری قابل رصد تاریخی است:
- اول: قیمت گذاری دستوری حاکمان!
از حمورابی، کتیبه قیمت گذاری نقل شده تا برخی حاکمان گذشته و نظام های کنترل مرکزی!
در احادیث باب الاسعار دیدیم، پیامبر(ص) بعنوان حاکم از تعیین قیمت خوداری کرد.
- دوم: تعیین قیمت با شان اجتماعی!
در جوامع فئودالیته اروپای قرون وسطا با اخلاق پدر سالار مسیحی، پایگاه اجتماعی، تعیین کننده قیمت بود. طبقه اجتماعی بالاتر اگر نعل اسب می آورد قیمت بیشتری می گرفت تا ابریشمی که طبقه سفلی بیاورد!
از این حیث "تجارة عن تراض" یک شعار انقلابی و ضد طبقه هم هست...
- سوم قیمت گذاری آزاد با صرف عرضه و تقاضا.
این راه حل اقتصاد بازار است.
این راه حل هم موجب بیع سمح نشده است.
نسبت دادن چنین راه حلی به اسلام و پیامبر(ص) بی دقتی است. چون در همان روایات باب الاسعار دیدیم که فقط نفرمود: "قیمت دست خداست!" یا فرشته ای مامور دارد؛ بلکه در ذیلش فرمود: "فلن یغلو من قله و لایرخص من کثره: نه با کمی، قیمت بالا برود و نه با زیادی، قیمت پایین بیاید"!
این برخلاف قاعده عرضه و تقاضا (مکانیزم قیمت گذاری اقتصاد آزاد) است. با عرضه کم، حتما قیمت بالا می رود و با زیادی عرضه کالا، حتما قیمت پایین می آید!
در حکمت یاد گرفته ایم رابطه طولی بین عوامل غیبی با عواملی ملکی برقرار است. پس فرشته موکل بازار که اجازه نمی دهد با زیادی، قیمت کاهش و با کمی، قیمت افزایش یابد؛ در ساختار اقتصادی خودش را با مکانیزمی غیر از قیمت گذاری آزاد نشان می دهد!(دقت کنید)
- کشف این مکانیزم که چیزی غیر از سه مکانیزم شمرده شده است یکی از عناصر مهم مکتب اقتصادی اسلام است دو متفکری که بدان توجه داشته اند یکی شهید محمد باقر صدر و یکی شهید بهشتی بوده است که تفصیل بیان ایندو مجال واسع تری می خواهد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
کیا اسپورتیج ۲۰۲۳: ۲۶ هزار دلار
نیسان آلتیما ۲۰۲۳: ۲۵ هزار دلار
هیوندا النترا ۲۰۲۳: ۲۲ هزار دلار
و ...
همگی بیش از یک میلیارد تومان در مبدأ، که قطعاً با اضافه شدن هزینههای متعارف انتقال و واردات بیشتر هم خواهد شد
مبنای موضعگیری برخی از دوستان انقلابی در مدح و ستایش واردات خودرو، بر آب است
قدرت رسانهای دشمن در این جنگ شناختی به حدی است که برخی از نیروهای انقلابی که در عرصه سیاست و فرهنگ به غربزدهها حمله میکنند، در اقتصاد حرف آنها را تکرا میکنند!
#مافیای_واردات
✍ احمد نبویان
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 معیارهای کدر را مفتضح کنید!
نبايد ملاك ما در ميزان بهرهدهی يك زن فقط تحصيلات و اطلاعات وی باشد. نگوئيد اين زنِ روستايی مجموعه چيزی كه میتواند توليد كند با واحد ريال اين قدر است و آن زنِ متخصصِ بیايمان چند برابر اين زن ساده تولید ریال میکند! بلكه بگوئيد كدام يك از آنها در بالا بردن نسبت تأثير اسلام به كفر و نفوذ قدرت الهی در جامعه موثرترند...
🔅 مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی
۱۳۶۹٫۸٫۷
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰 استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی:
شما حاضريد برای رساله نويسی با يهود و مسيحيت همکاری کنيد و مقالههای آنها را ترجمه کنید؛ من فکر نمیکنم دوری ما از اسلام بيش از دوری یهود و نصاری از آن باشد! بايد به ادعای «فرهنگستان» حداقل در حد يک احتمال منطقی توجه کنيد.
همان گونه که کفار بر اين باورند که مطالب جديد را باید شنید و پیگيری کرد تا اگر احیاناً کيان نظام آنها را نشانه میرود، قبل از نیرو گرفتن اين نهضت جديد با آن به مقابله برخيزند، شما نيز که مسلمانيد اين #سخن_جدید را بشنويد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
39.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید
🔺 کلاه گشاد
🔹 اقتصاد مردم، فرهنگ آنها را میسازد.
🔸 در عرصه دنیا بدون عدالت، حرف زدن از معنویت بی فایده هست.
🎙️ حجتالاسلام محسن قنبریان
#کلیپ
#دوره_۱۴۰۲
📚 مرکز معرفتی تشکیلاتی اسلام ناب
هدایت شده از mesaghمیثاق
جلوگیری از ورود و خروج ارز و جلوگیری از ورود یا خروج هر نحو کالا، مالیات، قیمت گذاری و ...
اینها از نظر لیبرالها خلاف عقلانیت اقتصادی است!
اما اینها را امام از اختیارات دولت می داند و آقا هم همینطور!
شمایی که در برابر این اندیشه دو تا روایت دست میگیری هیچی از اسلام سرت نمیشه
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠مختصات تربیت اقتصادی خانواده مقاوم|برشی از نشست "تربیت اقتصادی خانواده در فضای سیطره ارزش های نظام سرمایه داری"
☑️حجت الاسلام محسن خاکی
✳️با دو وجه از امام (ره) بحث را آغاز می کنم: یکی در آداب الصلاه، است که "امام آسمان" را معرفی می کند و دیگری در جلد 21 صحیفه، که به معرفی "امام زمین" می پردازد. اگر ما به دنبال مفهوم #خانواده_مقاوم هستیم گام اول و حرکت مبنایی ذیل اقتصاد سیاسی است (مالکیت همگانی و به تعبیر شهید صدر توزیع عادلانه منابع اولیه)؛ اگر این #عدالت_بنیادین نباشد به تعبیر علامه طباطبایی تلاشهای اخلاقی، تلاشهای مذبوحانه است. پس از اینکه پذیرفتیم مبنای اساسی و نقطه آغاز توزیع عادلانه منابع اولیه است؛ در هر حال - خواه آن عدالت بنیادین حاصل شده باشد یا خیر- باید در مساله #تربیت_اقتصادی به کنش بپردازیم.
♻️منظور از مقاومت، مبارزه با استعلا و استکبار است (همین که امام می گوید نبرد مستضعفین و مستکبرین)
🔰در بحث تربیت اقتصادی با چهار، دو گانه مواجه هستیم:
دو گانه رنج و لذت:
دوگانه تولید و تکثر:
دوگانه شغل و جایگاه:
دوگانه یاریگری و رقابت
می خواهیم از این چهار دوگانه، سه نتیجه بگیریم:
1️⃣ هسته های تولید خانوادگی و جمعی شکل بگیرد.
🔹در ابتدای انقلاب یک سه گانه کنار هم می نشیند: طرح کاد (دانش آموز در هفته، دو روز در محیط واقعی کار کند) + فعال شدن شاخه دانش آموزی حزب جمهوری اسلامی (در راستای احیاء امر سیاسی برای دانش آموزانی که دو روز در هفته، در محیط واقعی کار می کنند) + اصل 104 قانون اساسی (تشکیل شورایی مرکب از نمایندگان بخش های مختلف به منظور تامین قسط اسلامی و پیشرفت امور در واحدهای تولیدی)
♻️بدین ترتیب شورا در محیط تولید، واحد سیاسی حزب جمهوری اسلامی در مدرسه و طرح کاد یک سه گانه است که به دانش آموز امر تولید جمعی و تعاون گری را منتقل می کند.
2️⃣ حضور ادبیات اقتصاد سیاسی در تربیت اقتصادی:
🔹واژه ای که می خواهم در مقابل آن بیشترین موضع گیری را داشته باشم #سواد_مالی است که جایگزین #تربیت_اقتصادی شده. سواد مالی انسان را به لایه ثانویه در اقتصاد می برد تا دست به تولید گری و عمل یداوی نزند و عملا تبدیل شود به یک هلدینگ کوچک که صرفا از جامعه بهره می برد. در مالی شخصی، با یک انسان فردگرای خودخواه مواجه هستیم که ایده اجتماعی ندارد.
3️⃣ تغییر دانش رسمی:
ما تحت تاثیر هژمونی دانش اقتصاد متعارف جدید که در رویکرد سیاسی خود نئولیبرال، در رویکرد علمی، نئوکلاسیک و در روان شناسی پشت این اقتصاد، کاملا رفتارگراست؛ که البته با کمک علوم شناختی ها CBT شده؛ یعنی می خواهد با نظام محرک - پاسخ، یک موجود شرطی غیر تصمیم گیر بسازد که میز انتخاب هایش را خودش نمی چیند بلکه چیدمان شده است و او فقط انتخاب می کند. به تعبیر علامه طباطبایی یک فاعل بالعنایه است نه فاعل بالقصد. سرمایه داری می خواهد فاعل بالعنایه درست کند.
ما نمی توانیم بر آن ادبیات اقتصادی، تربیت اقتصادی خود را سوار کنیم.
❇️بنابراین برای اینکه دچار دوگانهای چهارگانه نشویم، چگونگی مقاومت از طریق هسته های تولید خانوادگی و جمعی، حضور ادبیات اقتصاد سیاسی در تربیت اقتصادی نه صرفا مالی شخصی و تغییر در دانش رسمی به عنوان نقاط کانونی مقاومت قابل شکل گیری است.