🌠🍁
🍁
🌀 یادداشت روز
💠 تشدید خط تحریف
✍️نویسنده: عزیز غضنفری
🔹🌺🔸
🔻این روزها و به احتمال قریببهیقین در آینده، اظهارنظر درباره نقش و جایگاه متغیرها و رخدادهای عرصه سیاست خارجی برای تأثیرگذاری در معادلات سیاست داخلی ایران افزایش پیدا کرده و خواهد کرد.
🌀نکات تحلیلی:
🔸بهتازگی یک چهره اصلاحطلب در جریان یک مناظره گفته که ایران نمیتواند در خصوص FATF در برابر جامعه جهانی بایستد! برخی دیگر میگویند که باید قدر و فرصت انتخاب جو بایدن و بر سر کار آمدن دموکراتها در آمریکا را دانست و راه مذاکره و تعامل با جهان و تیم جدید سیاسی در آمریکا را در دستور کار قرار داد! آن دیگری هم مینویسد که کرهایها به خاطر شرایط تحریم، از منابع ارزی ایران در بانکهای خود حق نگهداری دریافت میکنند؛ لذا کاسبان تحریم اجازه دهند با مذاکره، از منابع مالی ایران صیانت کنیم! آنچه در بالا به آنها اشاره شد فقط نمونههایی از اقدامات عوامل و عناصر جریان تحریف است.
🔹کار جریان تحریف نیز دادن آدرس غلط و منحرف ساختن افکار عمومی است. باید بهتفصیل و با به راه انداختن جهاد تبیین، جریان تحریف را از میدان به در کرد، چراکه خسارتهای جریان تحریف قابلمحاسبه نیست؛ اما آنچه در اینجا باید بهاجمال پاسخ داد اینکه پیامد پذیرش FATF یعنی همه اطلاعات تجاری خارجی خود را در اختیار آمریکاییها قرار بدهیم. این در حالی است که سالانه 80 میلیارد دلار تجارت خارجی ایران باوجود تحریمهای ظالمانه آمریکا انجام میشود و با آشکار شدن این اطلاعات، آمریکا به سهولت همه مسیرهای تجارت ایران را مسدود میکند.
🔸شرط لازم و عقلانی برای پذیرش FATF، برطرف شدن تحریمهاست. پذیرش FATF در شرایط تحریم، موجب ایجاد تحریم مضاعف علیه اقتصاد کشور است. در ثانی، آمریکاییها با طرح موضوع مذاکره به دنبال متوقف ساختن توانمندیهای دفاعی و منطقهای ایران هستند؛ ثالثاً در خصوص مسئله ایران و کره جنوبی، این موضوع ارتباطی به یک جریان سیاسی درون کشور ندارد؛ از قضا دراینباره پرسش اساسی آن است که چرا مذاکرات با طرف غربی و خاصه آمریکایی در جریان برجام، حتی در دوره اوباما نیز مسائل مالی و بانکی ایران را برطرف نساخت.
🔺نکته پایانی: شکست جریان تحریم از مسیر شکست جریان تحریف میگذرد. ابزار مهم و اساسی در این زمینه نیز تبیین است. باید با منطق و استدلال و استنادات قوی، مردم را با برنامهها و اهداف جریان تحریف آشنا کرد. چند ماه آینده نقطه اوج فعالیتهای سیاسی جریان تحریف به شمار میآید. باید با هوشیاری و دقت، اقدامات جریان تحریف را رصد و تبیین کرد.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#معیار
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁
⭕️ چرا رشد اقتصادی به معنای ارتقای سطح رفاه مردم نیست؟ / آیا "قدرت" و "رفاه" در تعارض با یکدیگرند؟
👤 سیدیاسر جبرائیلی
🔸 روزنامه «دنیایاقتصاد» اخیرا گزارشی از یک میزگرد با حضور آقایان فرهاد نیلی و داود سوری منتشر کرد که مجموعهای از گزارههای نادرست درباره اقتصاد سیاسی و بستهای از اتهامات ناروا به دستگاه سیاستگذاری کشور است. مخلصکلام آقایان این است که اولا «رشد اقتصادی» -بهعنوان دال مرکزی گفتمان رفاهمحور- خط قرمز اقتصاد است و باید محور همه تصمیمها در کشور باشد، ثانیا جستوجوهایشان در گوگل نشان میدهد رشد اقتصادی دغدغه سیاستگذار نیست و ثالثا علت این امر، ترجیح قدرت بر رفاه توسط سیاستگذار است.
🔸ترجیح راقم این سطور همواره این بوده که مباحثی اینچنین، در فضایی زنده صورت گیرد تا مخاطب از دل رفت و برگشتها میان اطراف بحث، نتیجه مطلوب را بگیرد. لکن در نبود چنین فرصتی و به دلیل اهمیت موضوع، از آقای بختیاری خواستم این پاسخ را در روزنامه «دنیایاقتصاد» منتشر کنند و ایشان با متانت پذیرفتند.
🔸شرکتکنندگان در میزگرد «دنیایاقتصاد» که بر ضرورت تغییر پارادایم از گفتمان قدرتمحور به گفتمان رفاهمحور سخن میگویند، تمرکز بر «رشد اقتصادی» (رشد تولید ناخالص داخلی) را لازمه حاکمبودن «گفتمان رفاهمحور» دانسته و تجویز میکنند که رشد اقتصادی از خطوط قرمز اقتصاد است و هر گزینهای که به ظرفیت رشد اقتصادی آسیب بزند، باید از میز سیاستگذاری کشور کنار گذاشته شود. معمار مفهوم تولید ناخالص داخلی (GDP) اگر «سایمون کوزنتس» است، بلاتردید از ربطدادن رشد GDP به مساله رفاه، تنش در گور لرزیده است.
🔸مفهوم تولید ناخالص داخلی به معنی مدرن آن نخستینبار توسط کوزنتس در گزارش چهارم ژانویه ۱۹۳۴ به کنگره آمریکا ابداع شد و او در صفحه ۷ گزارش خود تصریح کرد که «رفاه یک ملت را به سختی میتوان از محاسبه درآمد ملی آنگونه که GDP تعریف میکند، نتیجه گرفت.» چه، تولید ناخالص داخلی چیزی جز محاسبه تراکنشهای مالی در یک کشور نیست و چنین محاسبهای هرگز نمیتواند رشد رفاه یک ملت را نمایندگی کند.
🔸این فرمایش آقایان نیز که گفتهاند «کیفیت رشد با اثر آن روی کاهش فقر، بیکاری و حفظ محیطزیست و منابع طبیعی مشخص میشود»، سخن بیربطی است. اینکه رشد اقتصادی را ملاک رفاه قرار دهیم و سپس با اضافهکردن چند مفهوم مثل «فقر» و «بیکاری» و «محیطزیست» و «منابع طبیعی» از «کیفیت رشد» سخن بگوییم، «شترگاوپلنگ»ی ساختهایم که هیچ قسمتش با دیگر بخشها تناسب ندارد.
🔸تعلق ایدئولوژیک به GDP را باید کنار گذاشت. شاخصهای قابلاعتنایی برای سنجش رفاه ابداع شده که میتوان با آنها شروع کرد و توسعهشان داد. برای نمونه، «کلیفورد کاب»۷ از موسسه «Redefining Progress» شاخصی با عنوان GPI برای سنجش رفاه تعریف کرده است که میتواند هم یک شروع خوب و هم یک تجربه مناسب برای تعریف یک شاخص علمی مبتنی بر الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت باشد. شاخص GPI برخلاف GDP تلاش میکند که هزینه و فایده سرمایههای انسانی، اجتماعی، طبیعی و... را محاسبه کند. GPI با هزینههای مصرفی فرد/ خانوار شروع میکند و سپس آن را بر اساس نابرابری درآمدی تعدیل میکند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔳🏴
🏴
🔳 زندگی #حضرت_زهرا(س) در بیان حجتالاسلام والمسلمین عالی
◾️حجتالاسلام والمسلمین «مسعود عالی» شامگاه جمعه ۲۶ دیماه در مراسمی که به مناسبت سوگواری ایام فاطمیه در #حسینیه امام خمینی(ره) با حضور #رهبر معظم انقلاب برگزار شد، گفت: یکی از ابعاد مهم شخصیتی حضرت زهرا(س) بندگی، خضوع و تضرع بسیار ایشان مقابل خداوند بود.
🔹وی افزود: در اوصاف و القاب حضرت زهرا(س) مینویسند #عابده_زاهده، #راکعه و ساجده بودند، معنویت و بندگی بخش مهمی از زندگی حضرت زهرا(س) بود.
🔸حجتالاسلام والمسلمین عالی با بیان اینکه در برخی ادیان تحریف شده حوزه معنویت و مادیت از یکدیگر جدا هستند، عنوان کرد: در فرهنگ سکولار توصیه میشود دین وارد زندگی مادی نشود، اما در دین مقدس اسلام حوزه معنویت تمام زندگی را پوشش داده و تمام زندگی با بندگی همراه است.
🔹استاد حوزه علمیه ادامه داد: اگر قرار باشد تمام زندگی از امور الهی جدا شود زندگی مادی سراسر خسارت میشود.
وی با استناد به روایتی از #پیامبر_اسلام(ص) خطاب به ابوذر مبنی بر اینکه «ای ابوذر در همه چیز نیت الهی داشته باش»، اظهار کرد: جوانی که کار میکند که برای خانواده خود نان حلال ببرد عمل او همه عبادت است، عبادت هفتاد جزء است و برترین آن کسب حلال است.
◾️حجتالاسلام والمسلمین عالی با استناد به روایتی از امام صادق(ع) گفت: حضرت فرمودند شب که میخوابید نیت کنید که سحر بیدار شوید، اگر کسی این نیت را به طور جد کند برای نفس او تا صبح ذکر نوشته میشود.
▪️◾️◼️◾️▪️
#السلام_علیک_یا_فاطمة_الزهرا
#فاطمیه
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#معیار
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔳🏴
🏴
🌠🍁
🍁
✅#صرفا_جهت_اطلاع
❌ این تصاویر سربازان خسته یک ارتش قدرتمند است، اما نه بعد از فتح کاخ های صدام در بغداد، بلکه مستقر شده در ساختمان #کنگره_آمریکا برای حفاظت از لیبرال دموکراسی غربی با زور سرنیزه‼️
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#معیار
#افول_آمریکا
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁
🌠🍁
🍁
✅#عکس_نوشت
💢موضوع: #حکومت_دینی در مردم سالاری دینی
🔸🌺🔹
💠برخی مغرضان، ارزش های دینی جامعه را ناشی از "دین حکومتی" میدانند.
🌀طبعاً وقتی اکثریت مردم خواهان آموزههای دینی باشند، حکومت هم باید بشود حکومت دینی.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#معیار
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🆔https://eitaa.com/goftemansazan
🍁
🌠🍁
17.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 197
💠 کاسبان واقعی تحریم!
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#تحریم
#کاسبان_تحریم
#افول_آمریکا
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
15.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌠🍁
🍁
💠 آن کسی که در دوره ی جوانی من خیلی روی من اثر گذاشت، در درجه ی اوّل، مرحوم «نوّاب صفوی» بود.
🌺مقام معظم رهبری ۱۳۷۷/۰۲/۰۷
🔹🌺🔸
🎥#موشن_گرافیک
❇️موضوع: شهید نواب صفوی در یک نگاه.
🔴 به مناسبت سالروز شهادت سید مجتبی نواب صفوی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#معیار
#نواب_صفوی
#پهلوی_ترور
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠🍁
🍁
🌺 #خبر_خوب
🎥 #کلیپ
💢موضوع: رونمایی از ماهواره بر سه مرحله ای ذوالجناح
🔸🌹🔹
🔻#ماهواره_بر_ذوالجناح از سه مرحله تشکیل شده (مرحله اول و دوم سوخت جامد و سوم سوخت مایع) که میتواند محموله ای تا 220Kg را تا مدار 500Km حمل کند.
🔹#ذوالجناح از قدرتمندترین پیشران سوخت جامد در کشور بهره میبرد که قطر 1.5 متری دارد و میتواند 74 تن تراست (قابل ارتقا تا 100 تن) فراهم کند. (جهت مقایسه، موشک بالستیک سجیل 1.2 متر قطر دارد)
🔺استفاده از پیشران سوخت جامد در ماهواره بر 52 تنی ذوالجناح این امکان را فراهم میکند تا ماهواره بر با سرعت بیشتر و در زمان کمتری از جو خارج شود. از سوخت مایع هم در مرحله سوم (مشابه مرحله دوم سفیر با قطر 1.25 متر) استفاده شده که امکان کنترل جریان سوخت و سرعت را برای قرار دادن ماهواره در مدار فراهم میکند.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن #معیار
#روشنگری
#دهه_فجر
#ایران_مقتدر
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
💠🍁
🍁
99-11-13.pdf
767.2K
🇮🇷🍁
🍁
🌀نشریه الکترونیکی پیشخوان خبر
💢شماره 312
🔸🌺🔹
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن #معیار
#دهه_فجر
🆔https://sapp.ir/meyar.pb
🆔eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🍁
🍁
🌠🍁
🍁
🌀 یادداشت روز
💠 کلیات رد شده!
✍️نویسنده: علی قاسمی
🔹🌺🔸
🔻کلیات آخرین لایحه #بودجه تنظیمی از سوی دولت دوازدهم با گزارش کمیسیون تلفیق در دستور کار جلسه دیروز #مجلس_شورای_اسلامی قرار گرفت که بعد از اظهارات نمایندگان مخالف و موافق، درنهایت با ۹۹ رأی موافق، ۱۴۸ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ٢۶١ نماینده حاضر، به تصویب مجلس نرسید. پیشازاین لوایح بودجه سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی رد شده بود و حالا برای سومین بار است که دولت دوازدهم با رد کلیات لایحه بودجه مواجه میشود. #بودجه _1400 آخرین بودجه دولت دوازدهم و اولین مصوبه بودجهای مجلس یازدهم است که ترکیب مجلس بیشتر جدید هستند. همچنین در سال آینده با چند رویداد همچون، انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا و میاندورهای #مجلس_خبرگان و مجلس شورای اسلامی، تداوم تورم، بحران #کرونا و تداوم تحریمها و فشارهای حداکثری آمریکا مواجه هستیم. در چنین وضعیتی رد کلیات بودجه دلایل خاصی دارد که به اهم آنها اشاره میگردد.
❇️نکات تحلیلی:
🔹1- بسیاری معتقد بودند لایحه ارسالی دولت تورمزا بوده و تغییراتی که از سوی کمیسیون تلفیق در لایحه صورت گرفته مشکلات را در سال آینده بیشتر میکند و احتمال بروز ابرتورم در سال آینده میرفت.
🔸2- گروهی دیگر در استدلالی بر این باور هستند که بودجه دولت به جای اینکه اجرایی و عملیاتی باشد، بیشتر شائبه یک بودجه سیاسی را داشت و تصویب و تأیید آن فشار بر مردم را بیشتر میکرد.
🔹 3- رشد بالای بودجه جاری، احتمال بالای کسری بودجه و سهم پایین بودجه عمرانی و ... ازجمله دلایل بعدی برای رد در صحن علنی مجلس بود.
✅نکته راهبردی:
🔺هرچند دغدغه نمایندگان در مخالفت با بودجه قابلدرک است؛ اما باید به این واقف باشیم که کمیسیون تلفیق در فرایند یک ماه، با سه نوبت کاری و تلاشهای شبانهروزی، تغییرات خوبی را در لایحه ایجاد کرد که مجلس با رد آن بهنوعی اختیارات خودش را کاهش داده و آن را به سران قوا میدهد. از طرفی اگر لایحه برای اصلاح به دولت برگردد، با توجه به کمبود وقت، دولت نهایتاً یک دستی بر بودجه میکشد و آن را تحویل مجلس میدهد و این کار نتیجهای ندارد و عملکرد دولت در این سالها هم نشاندهنده همین نگاه است! چه خوب بود نمایندگان بهجای رد کلیات، در صحن علنی مجلس، اصلاحات مدنظر خودشان را بر بودجه اعمال میکردند.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#بورس
#معیار
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁