Page452.mp3
758.9K
روزی یک صفحه از #قرآن_کریم
#ترتیل صفحه ی " 452 "
سوره ی صافات
جزء بیست و سوم
با ما همراه شوید ⬇️
@mesbah_family801
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_199
🌷 آیه 182 سوره بقره
🌸 فَمَنْ خَافَ مِنْ مُّوصٍ جَنَفاً أَوْ إِثْماً فَأَصْلَحَ بَيْنَهُمْ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
🍀 ترجمه:پس كسى كه از انحراف وصیّت كننده یا از گناه او بترسد پس میان آنها را اصلاح دهد، پس گناهى بر او نیست همانا خداوند آمرزنده و مهربان است.
🌷 #خاف:از خوف به معنای ترس
🌷 #موص:وصیت کننده
🌷 #جنف: صاحب تفسیر مجمع البیان كلمه ى «جنف» را به معناى تمایل به انحرافِ ناآگاهانه
🌷 #اثم:به معناى گناه آگاهانه
آنچه در اسلام ممنوع شده، تغییر وتبدیل وصیّتهاى صحیح است، ولى اگر وصیّت سبب فتنه مى شود و یا خلاف موازین شرع بود، تغییر آن اشكال ندارد. چنانكه اگر وصیّت كننده بیش از یك سوم اموالش را وصیّت كند، مى توان آن مقدار را كم نمود، اگر سفارش به گناه كرد، مى توان وصیّت را تغییر داد، یا اگر عمل به وصیّت ایجاد فتنه وفساد مى كند، مى توان زیر نظر حاكم اسلامى در وصیّت تغییراتى داد. به هر حال در اسلام بن بست وجود ندارد وچون مسیر تمام اعمال رسیدن به تقواست، مىتوان براساس تقوا تمام موارد ضد تقوا را اصلاح كرد.
🔹پيام های آیه 182 سوره بقره 🔹
✅ احترام به وصیّت مهمّ است، ولى رفع فتنه و اصلاح امور مسلمین مهمّتر است. «فمن خاف... فاصلح بینهم فلا اثم علیه»
✅ تغییر وصیّت باید براساس فتنه زدایى واصلاح باشد. «فمن خاف... فاصلح»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🗓 #حدیث_روز
❤️حضرت مهدی سلام الله علیه❤️
فإنّا یُحیطُ عِلمُنا بِأنبائِکُم وَ لا یَغرُبُ عَنَا شَیءُ مِن أخبارکُم
علم ما به شما احاطه دارد و چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست
تهذیب الاحکام (تحقیق خراسان) مقدمه ج1 ، ص 38 - بحار الانوار(ط-بیروت) ج53 ، ص175
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
✨✨✨✨✨✨
@mesbah_family801
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۰۶
(اين خطبه در شهر كوفه در نكوهش و هشدار كوفيان ايراد شد)
💠1.ره آورد اسلام
ستايش خداوندى را سزاست كه راه اسلام را گشود، و راه نوشيدن آب زلالش را بر تشنگان آسان فرمود. ستون هاى اسلام را در برابر ستيزه جويان استوار كرد و آن را پناهگاه أمنى براى پناه برندگان، و مايه آرامش براى وارد شوندگان قرار داد. اسلام، حجّت و برهان براى گويندگان، و گواه روشن براى دفاع كنندگان، و نور هدايتگر براى روشنى خواهان، و مايه فهميدن براى خردمندان، و عقل و درك براى تدبير كنندگان، و نشانه گويا براى جويندگان حق، و روشن بينى براى صاحبان عزم و اراده، پند پذيرى براى عبرت گيرندگان، عامل نجات و رستگارى براى تصديق كنندگان، و آرامش دهنده تكيه كنندگان، راحت و آسايش توكّل كنندگان، و سپرى نگهدارنده براى استقامت دارندگان است.
اسلام روشن ترين راه ها است، جادّه هايش درخشان، نشانه هاى آن در بلندترين جايگاه، چراغ هايش پرفروغ و سوزان، ميدان مسابقه آن پاكيزه براى پاكان، سرانجام مسابقه هاى آن روشن و بى پايان، مسابقه دهندگان آن پيشى گيرنده و چابك سوارانند. برنامه اين مسابقه، تصديق كردن به حق، راهنمايان آن، اعمال صالح، پايان آن، مرگ، ميدان مسابقه، دنيا، مركز گرد آمدن مسابقه دهندگان، قيامت، و جايزه آن بهشت است.
💠2.دعا براى پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم )
تا آن كه خداوند با دست پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) شعله اى از نور براى طالبان آن بر افروخت، و بر سر راه گمشدگان چراغى پرفروغ قرار داد. خداوندا پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) امين و مورد اطمينان و گواه روز قيامت است، نعمتى است كه بر انگيخته و رحمتى است كه به حق فرستاده اى. خداوندا بهره فراوانى از عدل خود به او اختصاص ده، و از احسان و كرم خود فراوان به او ببخش. خدايا بناى دين او را از آنچه ديگران بر آورده اند، عالى تر قرار ده. او را بر سر خان كرمت گرامى تر دار، و بر شرافت مقام او در نزد خود بيفزا، و وسيله تقرّب خويش را به او عنايت فرما، و بلندى مقام و فضيلت او را بى مانند گردان، و ما را از ياران او محشور فرما، چنانكه نه زيانكار باشيم و نه پشيمان، نه دور از راه حق باشيم و نه شكننده پيمان، نه گمراه باشيم و نه گمراه كننده بندگان، نه فريب هواى نفس خوريم و نه وسوسه شيطان.
💠3.ره آورد بعثت پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم )
مردم از سر نعمت بعثت پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) و لطف خداوند بزرگ به مقامى رسيده ايد كه حتّى كنيزان شما را گرامى مى دارند، و به همسايگان شما محبّت مى كنند، كسانى براى شما احترام قائلند كه شما از آنها برترى نداشته و بر آنها حقّى نداريد
كسانى از شما مى ترسند كه نه ترس از حكومت شما دارند و نه شما بر آنها حكومتى داريد.
مى گويم: (اين كلمات در خطبه 72.نيز وجود داشت، امّا بدان جهت كه اضافات مفيدى داشت در اينجا نيز آورده ايم).
💠4.علل سقوط و سير ارتجاعى امّت
با آن همه بزرگوارى و كرامت، هم اكنون مى نگريد كه قوانين و پيمان هاى الهى شكسته شده امّا خشم نمى گيريد، در حالى كه اگر پيمان پدرانتان نقض مى شد ناراحت مى شديد، شما مردمى بوديد كه دستورات الهى ابتدا به دست شما مى رسيد و از شما به ديگران ابلاغ مى شد و آثار آن باز به شما بر مى گشت. اما امروز جايگاه خود را به ستمگران واگذارديد، و زمام امور خود را به دست بيگانگان سپرديد، و امور الهى را به آنان تسليم كرديد آنهايى كه به شبهات عمل مى كنند، و در شهوات غوطه ورند (بنى اميه) به خدا سوگند اگر دشمنان، شما را در زير ستارگان آسمان بپراكنند، باز خداوند شما را براى انتقام گرفتن از ستمگران گرد مى آورد.
🌴🌴🌴
📜 احاطهی کامل به نفس، فقط با یاری خدا (بخش اول)
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸« اَللَّهُمَّ إِنَّکَ کَلَّفْتَنِی مِنْ نَفْسِی مَا أَنْتَ أَمْلَکُ بِهِ مِنِّی وَ قُدْرَتُکَ عَلَیهِ وَ عَلَی أَغْلَبُ مِنْ قُدْرَتِی فَأَعْطِنِی مِنْ نَفْسِی مَا یرْضِیکَ عَنِّی وَ خُذْ لِنَفْسِکَ رِضَاهَا مِنْ نَفْسِی فِی عَافِیة»*
🔸«خداوندا، مرا در اصلاح خویش به کارى فرمان داده اى که خود به گزاردن آن تواناتر از من هستى و قدرت تو بر آن و بر من از قدرت من بیش است. پس مرا به کارى بر انگیز که تو را از من خشنود مى گرداند و خشنودى خود از من بخواه، بدان هنگام که از عافیت بر خوردار باشم.»
ــــــــــــــــــــــــــــــ
استاد الهی:
▫️خدایا مرا مکلف کردی که نفسم را تربیت کنم در حالی که من قدرتی بر نفسم ندارم، وقتی میخواهم آن را اصلاح کنم، خرابش میکنم. روایت است که اگر میخواهی این کار را انجام دهی، با خدا شروع کن؛ بگو خدایا من میخواهم خودم را اصلاح کنم، اصلاحم کن، بعد، بسم الله، مواظبتها را شروع کن.
▫️خیلیها وقتی فهمیدند باید سیر و سلوک کنند، ذکر اختراع کردند، ذکر خوب است ولی معلوم نیست هدایت در آن باشد. ذکر هم دستور اهلبیت علیهمالسلام را میخواهد.
▫️«وَ قُدْرَتُکَ عَلَیهِ وَ عَلَیَّ أَغْلَبُ مِنْ قُدْرَتِی» این استدلال امام است که قدرت خدا بر نفس من، بر قدرت خود من غالبتر است. من قدرت ندارم نفس را وادار به کاری کنم، قدرت ندارم خود را اداره کنم، کما اینکه قدرت ندارم شیطان را دفع کنم، قدرت بر ادارهی خود هم ندارم. من نمیتوانم از بچهی خود مواظبت کنم. در مورد تربیت فرزند هم امام همین دعا را دارند که خدایا! فرزندم را تربیت کن!
▫️امام خمینی که رضوان و رحمت خدا بر او باد، فرموده بودند که من یک بار فراموش کرده بودم اسمم روح الله است.
فرد عینک را زده است، اما دنبال عینک میگردد. خداوند میخواهد ثابت کند که انسان عاجز است. انسان باید بفهمد که عاجز است و بعد بگوید خدا…
▫️«فَأَعْطِنِی مِنْ نَفْسِی مَا یرْضِیکَ عَنِّی» تربیت از این جا شروع میشود، به خدا بگویید اعطِنی… خدایا از آن عطاهایی که به انبیاء دادی (گاهی چهار فرزند یک پیغمبر، پیغمبر می شوند)، به ما هم ببخش.
▫️حال مقایسه کنید که ما دنبال چه هستیم؟ خدایا من بتوانم یک سوره را حفظ کنم! همتها چه قدر پایین آمده!، آن ها میخواستند بچههایشان پیغمبر شوند، ما از خدا پول درست و حسابی میخواهیم!
▫️به خدا بگویید: خدایا هر خیری که به پیغمبر (صلی الله علیه و آله) و آل او عطا کردی، به ما هم عطا کن، و هر شری که از آنان دفع کردی، از ما و خانواده هایمان دفع کن.
▫️هر فهمی که به خوبان عالم از اول خِلقت تا آخر خِلقت عطا کردی، به ما هم عطا کن. خدایا در وجودمان استغنایی قرار ده که حتی یک بار در طول عمرمان از کسی سؤال نکنیم. کاری کن نفس من همان گونه شود که تو میپسندی.
▫️«وَ خُذْ لِنَفْسِکَ رِضَاهَا مِنْ نَفْسِی فِی عَافِیهٍ» خدایا از من آنچه مایهی خشنودی توست را به دست آور، اما به گونهای که عافیت مرا بر هم نزند. خدایا نفس من برای توست، تو خود خلقش کردهای، به هر چه راضی میشوی برسانش.
▫️«فِی عَافِیهٍ» یعنی خدایا طوری نفس مرا به کار بگیر که خود من هم متوجه نشوم، که شانه خالی نکنم، احساس سختی نکنم.
▫️خدایا! ما را به خود وا مگذار.
* دعای ۲۲ صحیفهی سجادیه _ هنگام شدت و سختی و دشواری امور _ فراز ۱