رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(قدس سره):
🔸️علامه مصباح یزدی(قدس سره) در علم تفسیر نزد علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان جایگاه ویژه ای داشت و به این دلیل علامه طباطبایی(قدس سره) طبع و نظارت بر نشر بخشی از تفسیر المیزان را به ایشان می سپرد و در ترجمه این اثر نیز ایشان مشارکت داشتند.
🔸️علامه مصباح در تفسیر ترتیبی تا آیه ۴۷ سوره مبارکه بقره را تفسیر کردند و در ادامه به شیوه ای نوین به تفسیر موضوعی پرداختند. مجموعه معارف قرآن کریم ایشان، اثر استجابت دعای ایشان نزد مقام ابراهیم در بیت الله الحرام است که ایشان در آنجا از خداوند تقاضا کردند که توفیق تنظیم منظومه ای منسجم و جامع درباره نظریه اسلام درباره معارف دینی و علوم انسانی را داشته باشند.
🔺️ آیتالله محمود رجبی، رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره)، سومین روز همایش بزرگداشت علامه مصباح یزدی(قدس سره)، کربلا_دانشگاه وارث الانبیاء، ۲۱ دیماه ۱۴۰۲
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(قدس سره): 🔸️علامه مصباح یزدی(قدس سره) در علم تفسیر نزد علامه
آیتالله محمود رجبی(حفظه الله):
🔸️از آنجا که علامه مصباح(قدس سره) با نظریات علوم انسانی غربی، شرقی و اسلامی آشنا بودند، اثر ارزشمند معارف قرآن را ناظر به علوم انسانی تدوین نمودند تا نظر اسلام را دربرابر اندیشه سکولار و مارکسیستی و امثال این اندیشه ها، بیان نماید. این نتیجه آگاهی کامل ایشان به علوم انسانی است که توانستند دیدگاه قرآنی را درباره موضوعات علوم انسانی مانند حقوق، سیاست، جامعه شناسی و مانند آن، در این اثر ارزشمند بیان کنند.
🔸️علوم انسانی ابزار بسیار مهمی است که می توانیم به کمک آن جامعه را رشد دهیم و می توانیم با مبانی غلط در این علوم، جامعه را از بین ببریم، همچنان که اندیشه غربی چنین اثری در جوامع جهانی گذاشته است. مجموعه معارف قرآن علامه مصباح یزدی(قدس سره) شامل مجموعه ای از پرسش ها و پاسخ ها حول همین مسائل فرهنگی و علوم انسانی است که ایشان به صورت منسجم در این مجموعه به آنها پرداخته است.
🔺️آیتالله محمود رجبی، رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره)، سومین روز همایش بزرگداشت علامه مصباح یزدی(قدس سره)، کربلا_دانشگاه وارث الانبیاء، ۲۱ دیماه ۱۴۰۲
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
🔔 #اطلاع_رسانی |هم اکنون آغاز سومین روز کنگره بین المللی استاد فکر (عراق) 📍جامعة وارث الانبياء - كر
رئیس مرکز پژوهشی و آموزشی الدلیل:
🔸️علامه مصباح یزدی(قدس سره) شخصیتی است که در موضوعات مختلف علمی و حوزوی، افراد جویای علم، از ایشان استفاده کرده اند و شاید بتوان گفت طلبه ای نیست که از اندیشه ایشان بهره نبرده باشد.
🔸️علامه مصباح یزدی(قدس سره) پایبند به روش تعلیمی در تنظیم آثار خویش بودند. به نظر بنده میتوانیم علامه مصباح یزدی(قدس سره) را «معلم رابع» در علوم فلسفی و عقلی بشماریم.
🔸️باور داریم که علامه مصباح یزدی(قدس سره) روشی منظم در پاسخ به شبهات پلورالیزم و هرمنوتیک تنظیم کردند و به جای صرف وقت زیاد در پاسخ به شبهات، با تنظیم نظامی جامع بر اساس معارف قرآن، ساختمانی مستحکم در برابر این شبهات بنا کردند و بر اساس منطقی معین از تفسیر قرآن کریم پیش رفتند تا از تفسیر به رای و خطا ایمن باشد.
🔺️شیخ صالح الوائلی، رئیس مرکز پژوهشی و آموزشی الدلیل، دانشگاه وارث الانبیاء _کربلا، ۲۱ دیماه ۱۴۰۲
📱 @mesbahyazdi_ir
گزارش همایش | گزارش تصویری از روز سوم همایش بین المللی بزرگداشت علامه مصباح یزدی(قدس سره)، کربلا_دانشگاه وارث الانبیاء
🔺 مروری بر برنامه های روز دوم این همایش:
🔹️خیر مقدم و سخنرانی رییس دانشکده علوم اسلامی، دانشگاه وارث الانبیاء
🔹️سخنرانی شیخ احمد الصافی، رییس امور دینی عتبه حسینیه(سلام الله علیه)
🔹️سخنرانی آیتالله محمود رجبی، رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(قدس سره)
🔹️سخنرانی شیخ دکتر صالح الوائلی
🔹️سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر مجتبی مصباح
📱 @mesbahyazdi_ir
اطلاع رسانی | دیدار اعضای ستاد بزگرداشت علامه مصباح یزدی (قدسسره) با تولیت محترم عتبه حسینی
🔸️در پایان کنگره سه روزه «استاد فکر» در بغداد، کوفه و کربلا، تولیت محترم عتبه حسینی با اعضای ستاد بزرگداشت علامه مصباح یزدی(قدس سره) دیدار داشته و درباره اهمیت تجلیل از شخصیت این علامه و ترویج اندیشه و آثار ایشان، گفتوگو کردند.
🔸️در پایان پایان این دیدار، تصویر آخرین دیدار علامه مصباح یزدی(قدس سره) با شیخ عبدالمهدی کربلایی به رسم یادبود و تقدیر به ایشان هدیه داده شد.
🔺️کنگره بزرگداشت علامه مصباح یزدی(قدس سره)، عراق_کربلا، ۲۱ دیماه ۱۴۰۲
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
اطلاع رسانی | دیدار اعضای ستاد بزگرداشت علامه مصباح یزدی (قدسسره) با تولیت محترم عتبه حسینی 🔸️در پ
🔺️تولیت محترم عتبه حسینی در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت علامه مصباح یزدی(قدس سره)، پس از کنگره سه روزه «استاد فکر» در کشور عراق:
🔹️حضرت آیتالله مصباح یزدی(رحمت الله علیه) با توجه به آثار و اندیشه ایشان، حقیقتا شایسته اهتمام جدی به بزرگداشت، نشر و ترویج ثمرات علمی، فکری و رفتاری میباشند.
🔹️مرور بر سیره، اندیشه و جریانات مهم دوران حیات علامه مصباح یزدی(قدس سره) نیازمند تنظیم آثار مکتوب توسط نزدیکان ایشان میباشد تا ایشان تنها در فکر و قلم محصور نبوده و سیره حیات ایشان هم راهی برای آشنایی با فکر و اخلاقیات ارزشمند ایشان باشد.
🔹️من در کتابخانه ام آثار علامه مصباح یزدی(رحمت الله علیه) را دارم و آن ها را مطالعه کرده و شخصا از مطالب آن بهره میبرم و در سخنرانی هایم از مطالب آثار ایشان استفاده میکنم.
🔺️حجتالاسلام والمسلمین شیخ عبدالمهدی کربلایی، تولیت محترم عتبه حسینی(علیه السلام) در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت علامه مصباح یزدی(رحمت الله علیه)، عراق_کربلا، ۲۱ دیماه ۱۴۰۲
📱 @mesbahyazdi_ir
خوشحالی خداوند از توبه بنده
🔸️ابوعبیده حذاء از امام باقر (علیه السلام) نقل می کند که: « سَمِعْتُ أَبا جَعْفَر (علیه السلام) يَقُولُ: إِنَّ اللهَ تَعالى أَشَدُّ فَرَحاً بِتَوْبَةِ عَبْدِهِ مِنْ رَجُل أَضَلَّ راحِلَتَهُ وَ زادَهُ فی لَيْلَة ظَلْماءَ، فَوَجَدَها فَاللهُ أَشَدُّ فَرَحاً بِتَوْبَةِ عَبْدِهِ مِنْ ذلِكَ الرَّجُل بِراحِلَتِهِ حَینَ وَجَدَها.»
🔸️از امام باقر (علیه السلام) شنیدم که: «خوشحالى خداوند از توبه بنده اش، شدیدتر است از خوشحالى مردى که در شبى ظلمانى، زاد و راحله و آب و غذایش را گم مى کند و سپس آنها را مى یابد. همانا خوشحالى خداوند از توبه بنده اش، از خوشحالى آن مرد به هنگام یافتن زاد و راحله اش شدیدتر است.»
🔸️آیا بنده گناه کار نباید در برابر چنین خدای مهربانى احساس شرم داشته باشد؟! آیا نباید فرصت را مغتنم شمارد و توبه کند؟ انسان اگر اکنون توبه نکند، از کجا مطمئن است که تا چه زمانى زنده مى ماند؟
🔸️بسیارى از افراد مشغول زندگى روزمره خود بودند؛ اما ناگاه مرگ به سراغ آنها آمد و بر اثر سکته یا حادثه دیگرى جان سپردند. ما حتى وقتى مشغول نماز هستیم، مطمئن نیستیم که تا پایان آن زنده بمانیم.
📚 به سوی تو، صفحه۹۴
#امام_باقر
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تازه اول ماه است، چه عجله ای داری؟
🔺️ مجموعه استوری فصل بندگی؛ بیانات آیت الله مصباح یزدی (قدسسره) درباره ماه رجب
#فصل_بندگی
📱 @mesbahyazdi_ir
شکر نعمت، سودمند تر از خود نعمت
🔸️امام هادي (علیه السلام) فرمودند: «الشَّاكِرُ أَسْعَدُ بِالشُّكْرِ مِنْهُ بِالنِّعْمَةِ الَّتِي أَوْجَبَتِ الشُّكر»؛ کسي که شکر می کند سعادتی که در اثر شکر کردن نصيبش می شود بيش از آن سعادتي است که در اثر خود آن نعمت نصيبش شده.
🔸️چه طور می شود که آدم يک الحمدلله بگويد، از خود آن نعمت ارزشش بيشتر باشد؟
🔸️در ذيل خود روايت يک اشاره اي دارد؛ «لِأَنَّ النِّعَمَ مَتَاعٌ وَ الشُّكْرَ نِعَمٌ وَ عُقْبَى.»
🔸️اين نعمت هایی که در دنيا به ما داده می شود، حالا هر چه بزرگ باشد بالاخره ابزاری است که ما در دنيا از آن بهره ای می گيريم؛ غالبا هم بهره ما کوتاه مدت است. نسبت به آخرت چيزی حساب نمی شود. [اما] نعمت های آخرت پايان ناپذير است.
🔸️حالا دنيا نعمتش هر چيز باشد، وقتی در مقابل نعمتِ بینهايتِ پايان ناپذير قرار بگيرد، چيزی حساب نمی شود؛ پس نتيجه ای که از شکر نعمت میگيريم، چون ثواب اخروي و پايدار است، بيشتر در سعادت ما مؤثر است.
۱۳۹۲/۰۷/۲۹
🔺️ #تصویر_ویژه | تشرف مرحوم آیت الله مصباح یزدی به حرم امامین عسکریین علیهما السلام در سامرا
علامه مصباح یزدی (قدس سره)، ۱۳۹۸/۰۲/۱۱
🏴 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همتی برای تربیت توحیدی در ماه رجب
🔺️ مجموعه استوری فصل بندگی؛ بیانات آیت الله مصباح یزدی (قدسسره) درباره ماه رجب
#فصل_بندگی
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | تفاوت علوم انسانی غربی و اسلامی
🔺️ بيانات آيتالله مصباح در کنگره بينالمللي علوم انسانی
۱۳۹۸/۰۹/۰۷
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
تفاوت علوم انسانی غربی و اسلامی
🔹️وقتی می گوییم علوم انسانی، به یک معنا موضوع عام آن انسان هست و درباره زندگی انسانی، ارزش های انسانی و شئون مربوط به انسان بحث می کند؛ ولی حتی در تشخیص موضوع و شناخت موضوع ما گاهی با هم اختلاف داریم. ما که می گوییم موضوع این علوم انسان است یعنی همین هیکلی که محسوس هست و دیده می شود و تحت تأثیر قوانین فیزیکی، شیمایی و فیزیولوژیکی هست؟!
🔹️در واقع بحث در این باره، بخشی از زیست شناسی است، یک موجود زندهای است؛ یک شاخه ای هم این است که ما درباره این موجود زنده بحث کنیم؛ منظور از علوم انسانی این است؟! انسانی که موضوع این علوم هست همین است یا نه؟ خود اینکه انسان چیست یک تحقیقی می خواهد و البته اینجاست که اصطکاک واقع می شود بین علوم رایج در دنیا با اسلام.
🔹️اسلام هیچ وقت نمیگوید این پیکر، انسان است. بله این هم، مرحلهای از وجود انسانی است؛ حقیقت انسان چیزی است که [از مانند این آیه فهمیده می شود:] «زعم الذین کفروا ان لن یبعثوا قل بلی و ربی لتبعثن؛ کسانى که کافر شدند پنداشتند که هرگز زنده و برانگیخته نمىشوند. بگو: چرا، به پروردگارم سوگند که هر آینه شما زنده و برانگیخته مىشوید». می فرماید "شما مبعوث میشوید". نمیگوید روح شما، بخشی از شما «لتبعثن ثم لتنبئن بما عملتم». صرف این نیست که فقط زنده می شوید.
🔹️«لتنبئن بما عملتم» و این «تنبئن» مقدمه است برای پاداش یا کیفر و یا ثوابی که خدای متعال مرحمت می کند و آن تا چه زمانی ادامه دارد؟ «خالدین فیها ابدا». اسلام انسان را این می داند؛ آیا این موضوع علوم انسانی که در دانشگاه های دنیا مطرح هست همین انسان است؟! یا آن چه بحث می شود انسان تا لب گور است؛ بعدش دیگر صحبت از انسانی نیست.
🔺️ بيانات آيتالله مصباح در کنگره بينالمللی علوم انسانی
۱۳۹۸/۰۹/۰۷
#علوم_انسانی_اسلامی
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماه رجب، فرصت اندیشه در توحید
🔺️ مجموعه استوری فصل بندگی؛ بیانات آیت الله مصباح یزدی (قدسسره) درباره ماه رجب
#فصل_بندگی
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | مجازات قاطع، بازدارنده دشمنان
🔸️مواردی که ما باید اعمال تندی و قاطعیت کنیم مواردی است که یا امنیت کشور اسلامی در خطر باشد [و یا] دشمنانی از خارج حمله کنند.قرآن میگوید: «جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنَافِقِينَ وَ اغْلُظْ عَلَيْهِمْ».(توبه/۷۳) ما در قرآن کلمه خشونت نداریم. معادلش در عربی غلظت است. در مقابل لین (نرمی)، غلظت (درشتی) داریم. میفرماید با کفار و منافقین درشتی کن. باید بچشند درشتی شما را. بدانند که شما برای اجرای حق انعطاف ندارید. قاطعیت دارید. «أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ» ؛(فتح/۲۹) سرسخت در مقابل دشمنان اسلام.
۱۳۸۸/۰۷/۲۷
لینک عضویت
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماه رجب، آغاز کامل ترین تمرین خودسازی
🔺️ مجموعه استوری فصل بندگی؛ بیانات آیت الله مصباح یزدی (قدسسره) درباره ماه رجب
#فصل_بندگی
📱 @mesbahyazdi_ir