فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 اهمیت درک شب های قدر
🎙حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
✅ کانال تربیتی مشکات 👇
┄┄┅═✧❁🎙❁✧═┅┄
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
امام صادق (علیه السلام):
🔹التَّقْدِيرُ فِي لَيْلَةِ تِسْعَةَ عَشَرَ وَ اَلْإِبْرَامُ فِي لَيْلَةِ إِحْدَى وَ عِشْرِينَ، وَ اَلْإِمْضَاءُ فِي لَيْلَةِ ثَلاَثٍ وَ عِشْرِينَ.
🔸 مقدّرات در شب نوزدهم رمضان تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم امضا میشود.
📚 وسائل الشیعة (باب احکام شهر رمضان)
جلد ۱۰ صفحه ۳۵۴
✾•┈┈••✦❀✦••┈┈•✾
🔻بمناسبت شب قدر🔻
✅شب قدر در تعليمات اسلامى از اهميت فوقالعادهاى برخوردار است.مهمترين و با ارزشترين شب،در بين شبهاى رمضان،شب قدر است كه قرآن از آن به:شب قدر،سلام و مبارک،ياد نموده و در عظمت آن مىفرمايد:لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ؛
📚قدر،3
👌شب قدر بهتر از هزار ماه است(بيش از هشتاد سال).
❇️به راستى چه شب با عظمتى است كه به اندازه ی يک عمر طولانى و پر بركت ارزش دارد.راز اين عظمت را در چند نكته مىتوان خلاصه نمود.
1⃣⬅️نزول قرآن در اين شب. همانطور که می فرماید:إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَيْلَةِ الْقَدْرِ؛
📚قدر،1
2⃣⬅️نزول فرشتگان مقرب خداوند براى تقدير امور جهان.آنجا که می فرماید:تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ
📚قدر،4
👈در آن شب،فرشتگان و روح به اذن پروردگارشان براى انجام هر كارى فرود آيند.
3⃣⬅️عبادات و تحولاتى كه در انسانها در چنين شبى ايجاد مىشود.
✅عظمت شب قدر👇👇
👌به هر حال،شب قدر شبى است كه سراسر نور و رحمت و بركت.اينجاست كه امام صادق (عليه السلام)مىفرمايد:قَلْبُ شَهْرِ رَمَضَانَ لَيْلَةُ الْقَدْر.
📚بحار الأنوار؛ج94؛ص11
🔷شب قدر قلب رمضان است.
👈در روایت دیگری در رابطه ی با عظمت شب قدر پيامبر اکرم(صلّى اللّه عليه و آله) فرمود:
📣قَالَ مُوسَى إِلَهِی أُرِيدُ قُرْبَكَ قَالَ قُرْبِی لِمَنِ اسْتَيْقَظَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ.حضرت موسى(عليه السلام)در مناجات خود به خداوند عرض كرد:خدايا!من خواهان قرب تو هستم.خداوند فرمود:قرب من از آن كسى است كه شب قدر را بيدار باشد.
📢قَالَ إِلَهِی أُرِيدُ رَحْمَتَكَ قَالَ رَحْمَتِی لِمَنْ رَحِمَ الْمَسَاكِينَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ.عرض كرد:خدايا!رحمتت را خواهانم.خداوند فرمود:رحمت من شامل حال كسانى است كه در شب قدر به مساكين رحم كنند.
📣قَالَ إِلَهِی أُرِيدُ الْجَوَازَ عَلَى الصِّرَاطِ قَالَ ذَلِكَ لِمَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ لَيْلَةَ الْقَدْرِ.عرض كرد: خدايا!من جواز عبور از صراط را خواهانم.خداوند فرمود: اين جواز براى كسانى صادر مىشود كه در شب قدر صدقه بدهند.
📢قَالَ إِلَهِی أُرِيدُ مِنْ أَشْجَارِ الْجَنَّةِ وَ ثِمَارِهَا قَالَ ذَلِكَ لِمَنْ سَبَّحَ تَسْبِيحَةً فِی لَيْلَةِ الْقَدْرِ. عرض كرد:خدايا!من خواهان درختان و ميوههاى بهشتى هستم.خداوند سبحان فرمود:اين نعمت براى كسى است كه در شب قدر به تسبيح خدا مشغول باشد.
📣قَالَ إِلَهِی أُرِيدُ النَّجَاةَ مِنَ النَّارِ قَالَ ذَلِكَ لِمَنِ اسْتَغْفَرَ فِی لَيْلَةِ الْقَدْرِ.عرض كرد:خدايا!من نجات از آتش را مىطلبم.فرمود:نجات براى كسى است كه در شب قدر به استغفار مشغول باشد.
🔔قَالَ إِلَهِی أُرِيدُ رِضَاكَ قَالَ رِضَایَ لِمَنْ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ فِی لَيْلَةِ الْقَدْرِ.
📚وسائل الشيعة؛ج8؛ص20
👈عرض كرد: خدايا! من رضاى تو را مىطلبم.فرمود:رضاى من را كسى جلب خواهد كرد كه در ليلة القدر دو ركعت نماز بخواند.
🔷در بعضى از تفاسير آمده است كه برای پيغمبر اسلام(صلّى اللّه عليه و آله)نقل کردند که:رَجُلٌ مِنْ بَنِی إِسْرَائِیلَ أَنَّهُ حَمَلَ السِّلَاحَ عَلَی عَاتِقِهِ فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَلْفَ شَهْرٍ، فَعَجِبَ مِنْ ذَلِکَ رَسُولُ اللّهِ(صلّى اللّه عليه و آله)عَجَباً شَدِیداً وَ تَمَنَّی أَنْ یَکُونَ ذَلِکَ فِی أُمَّتِهِ،فَقَالَ:یَا رَبِّ جَعَلْتَ أُمَّتِی أَقْصَرَ النَّاسِ أَعْمَاراً وَ أَقَلَّهَا أَعْمَالاً،فَأَعْطَاهُ اللَّهُ لَیْلَةُ الْقَدْرِ وَ قَالَ:لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ الَّذِی حَمَلَ الْإِسْرَائِیلِیُّ السِّلَاحَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ لَکَ وَ لِأُمَّتِکَ مِنْ بَعْدِکَ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ فِی کُلِّ رَمَضَانَ.
📚نور الثقلین،ج5ص615
👈مردی از بنیاسرائیل هزار ماه سلاح جنگیاش را در راه خدا بر دوش خود گذاشت و جهاد نمود.رسول خدا(صلّى اللّه عليه و آله)از این کار بسیار تعجّب نمود و آرزو کرد که در امّتش نیز چنین مردمانی باشند و به درگاه خداوند عرضه داشت: پروردگارا!عمرِ امّت مرا کوتاهترین و[در نتیجه]کردار نیکشان را کمترین قرار دادی!خداوند نیز شب قدر را به پیامبر(صلّى اللّه عليه و آله)ارزانی داشت و فرمود:لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ؛ شب قدر در هر ماه رمضان برای تو و امّتِ بعد از تو تا روز قیامت از هزار ماهی که آن مرد بنی اسرائیلی در راه خدا سلاح بر دوش گرفت،بهتر است.
❓چرا شب قدر را قدر ناميدهاند؟
1⃣👈شب قدر به اين جهت قدر ناميده شده كه جميع مقدرات بندگان در تمام سال در آن شب تعيين مىشود.شاهد اين معنا سوره ی دخان است كه مىفرمايد:إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَيْلَةٍ مُبارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرِينَ*فِيها يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ؛
📚دخان3-4
#نشرخوبیها
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
@nashreborkhar
کانال نشرخوبیهادربرخوار
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
🔶ما اين كتاب را در شبى پُر بركت نازل كرديم و ما همواره انذار كننده بودهايم،در آن شب كه هر امرى بر طبق حكمت خداوند تنظيم و تعيين مىگردد.
👌اين بيان هماهنگ با روايات متعددى است كه مىگويد:در آن شب،مقدرات يک سال انسانها تعيين مىگردد و ارزاق و سرآمد عمرها و امور ديگر،در آن تعيين مىشود.البتّه اين امر هيچ گونه تضادى با آزادى اراده انسان و مسأله اختيار ندارد.چرا كه تقدير الهى به وسيله ی فرشتگان بر طبق شايستگىهاى و لياقتهاى افراد و به ميزان ايمان و تقوا و پاكى نيّت و اعمال آنهاست.يعنى براى هركس آن مقدر مىكنند كه لايق آن است،يا به تعبير ديگر زمينههايش از ناحيه ی خود او فراهم شده،و اين نه تنها منافاتى با اختيار ندارد،بلكه تأكيدى بر آن است.
2⃣👈شب قدر به اين جهت قدر ناميده شده که داراى قدر و شرافت عظیمى است.نظیر آنچه در آیه ی 74 سوره ی حج آمده است:ما قَدَرُوا اللّه حَقَّ قَدْرِهِ؛آنها قدر خداوند را نشناختند.
3⃣👈 شب قدر به اين جهت قدر ناميده شده که قرآن با تمام قدر و منزلتش بر رسول والا قدر و به وسیله ی فرشته ی صاحب قدر نازل گردید.
4⃣👈شب قدر به اين جهت قدر ناميده شده چون شبى است که مقدر شده قرآن در آن نازل گردد.
5⃣👈شب قدر به اين جهت قدر ناميده شده زیرا کسى که آن شب را احیا بدارد صاحب قدر و مقام و منزلت مى شود.
6⃣👈شب قدر به اين جهت قدر ناميده شده که درآن شب،آن قدر فرشتگان نازل مى شوند که عرصه ی زمین بر آنها تنگ مى شود.چون تقدیر به معنى تنگ گرفتن نیز آمده است. مانند:وَ مَنْ قُدِرَ عَلَیْهِ رِزْقُه.
📚طلاق،7
🔷جمع میان تمام این تفسیرها در مفهوم گسترده ی لیلة القدر کاملاً ممکن است،هر چند تفسیر اوّل از همه مناسب تر و معروف تر است.
📚تفسیر نمونه،ج 27،ص210
✅شب قدر كدام شب است❓
👈در اينكه ليلة القدر در ماه رمضان است ترديدى نيست،چرا كه جمع ميان آيات قرآن همين معنا را اقتضا مىكند،از يک سو مىفرمايد: شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآن
📚بقره،185
🔶ماه رمضان،ماهى است كه قرآن در آن نازل شده است.و از سوى ديگر مىفرمايد:إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَيْلَةِ الْقَدْرِ.
📚قدر،1
👌همانا ما قرآن را در شب قدر نازل كرديم.ولى در اين كه كدام شب از شبهاى ماه رمضان است گفتگو بسيار است و مشهور روايات اين است كه در دهه ی آخر ماه رمضان و شب بيست و يكم يا بيست و سوم است.
👈بنابراين در رواياتى مىخوانيم كه در دهه ی آخر ماه مبارک پيامبر اكرم(صلّى اللّه عليه و آله)تمام شبها را احيا مىداشت و مشغول عبادت بود.و در روايتى از امام صادق(عليه السلام) آمده است:شب قدر شب بيست و يكم يا بيست و سوم است.حتّى هنگامى كه راوى اصرار كرد:كدام يک از اين دو شب است و گفت:فَإِنْ لَمْ أَقْوَ عَلَى كِلْتَيْهِمَا فَقَالَ مَا أَيْسَرَ لَيْلَتَيْنِ فِيمَا تَطْلُب.
📚الكافی؛ج4؛ص156
👈اگر من نتوانم هر دو شب را عبادت كنم كدام يک را انتخاب نمايم؟!امام تعيين نفرمود و افزود:چه آسان است دو شب براى آنچه مىخواهى!
👌ولى در روايات متعددى كه از طرق اهل بيت(عليهم السلام)رسيده است بيشتر روى شب بيست و سوّم تكيه شده است.شب بيست و سوّم براى حضرت زهرا(سلام اللّه علیها)بسيار مهم بود. به اين خاطر خانوادهشان را،حتّى بچههاى كوچک را كه تكليف نشده بودند،بعدازظهر مىفرمودند بخوابند و استراحت كنند و افطار به آنها كم مىدادند و تا اذان صبح اجازه نمىدادند هيچ كدامشان،حتّى يک چرت مختصر بزند،چون معتقد بودند كه رحمت خدا امشب نازل مىشود.انسانى كه خواب است،رحمت از كنار او رد مىشود و ممكن است شامل او نشود.پيغمبر بزرگ اسلام(صلّى اللّه عليه و آله)شب بيست و سوّم در مسجد ظرف آبى در اختيار داشتند،به محض اين كه مىديدند كسى چشمش سنگين مىشود،بلند مىشدند و خودشان با دست مباركشان صورت آن شخص را مىشستند و مىفرمودند:برادر مواظب باش خوابت نگيرد.
📚الطرائف،ج2،ص530
👈در احوالات امام صادق(عليه السلام) وارد شده:اتّفاقاً عصر روز بيست و دوّم سخت مريض شدند،به گونهاى كه خانواده ی حضرت بسيار ناراحت شدند،امّا امام بعد از افطار دستور دادند كه ايشان را با رختخواب به مسجد ببرند و بعد از اذان صبح دنبالشان بيايند.ايشان با آن حال سختى كه داشتند در رخت خوابشان تا صبح در مسجد بودند و نخوابيدند و همه ی اين برنامهها مربوط به شب بيست و سوم بوده است.از برخوردهايى كه با اين شب داشتند،معلوم مىشود كه به شب بيست و سوّم توجه بيشترى داشتهاند.این در حالى است كه روايات اهل سنت بيشتر روى شب بيست و هفتم دور مىزند.
📣در روايتى از امام صادق(عليه السلام)نيز نقل شده كه فرمود: التَّقْدِيرُ فِی لَيْلَةِ تِسْعَةَ عَشَرَ وَ الْإِبْرَامُ فِی لَيْلَةِ إِحْدَى وَ عِشْرِينَ وَ الْإِمْضَاءُ فِی لَيْلَةِ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ
📚وسائل الشيعة؛ج10؛ص354
#نشرخوبیها
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان.pdf
498.4K
↙️ اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان:
1. غسل
2. دو ركعت نماز؛ در هر ركعت بعد از حمد هفت مرتبه توحید و بعد از نماز، هفتاد مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَیهِ» بخواند.
3. احیاء و قرآن بر سر گرفتن و قسم دادن خداوند به اهلبیت«ع»
4. زیارت امام حسین«ع»
5. خواندن صد ركعت نماز
6. قرائت دعای: «اللَّهُمَّ إِنِّی أَمْسَیتُ لَكَ عَبْداً دَاخِراً ...»
7. قرائت دعاى جوشن کبیر
8. گفتن صد مرتبه ذکر: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیهِ»
9. گفتن صد مرتبه: «اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ»
10. خواندن دعاى: «یا ذَا الَّذِی كَان ...»
11. خواندن دعاى: «اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ ...»
12. مذاکرۀ علمی
13. طلب آمرزش و دعا براى حوائج دنیا و آخرت .
14. طلب عافیت برای خود و دیگران.
#مفاتیح
#رمضان_المبارک
#نشرخوبیها
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
کانال تربیتی مشکات
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ _تصویری
🔹موضوع: مغفرت الهی
🔻کانال تربیتی مشکات
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
4_5791935884542609352.mp3
21.06M
💬 قرائت دعای "عهــــد"
🎧 با نوای علی فانی
هدیه میڪنیــم به امام زمــان ارواحنافداه ❤️🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
بوی سجاده خونین کسی می آید 🥀🥀
🔸️حرم امام و مولانا امیرالمومنین علی علیه السلام سیاهپوش و عزادار شد.🖤🖤🖤
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
روز نوزدهم.mp3
2.18M
💠 شرح دعای روز نوزدهم ماه #رمضان
🔸 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
4_5791935884542609352.mp3
21.06M
💬 قرائت دعای "عهــــد"
🎧 با نوای علی فانی
هدیه میڪنیــم به امام زمــان ارواحنافداه ❤️🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷شرح مختصر دعای روز ببستم ماه مبارک رمضان.....
آیت الله مجتهدی ره
#ماه_رمضان
#صلوات
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
🔹نان خشك حضرت امير علیه السلام
راوی می گوید: دیدم یک نفر در نخلستانها دارد کار می کند. من هم خیلی گرسنه ام بود؛ چون از راه دور آمده بودم. گفتم پهلوی این مرد که دارد کار می کند، می روم. شاید چیزی داشته باشد. آمدم و سلام کردم و گفتم: «برادر! من گرسنه ام. چیزی هست؟» فرمودند: «پهلوی آن عصا نان هست؛ می خواهی، بردار و بخور». می گوید: «آمدم آنجا. دیدم پارچه¬اي بود؛ باز کردم. نان جوی خشکیده¬اي بود؛ برداشتم و هر چه دندان زدم، دیدم نمی شود آن را شکست». گفتم: برادر! این نان خشکیده، مال خودت. من نمی توانم بخورم. تو چطور این نان را می خوری؟» فرمودند: «برو مدینه به منزل حسن بن علی. وضع او خوب است و تو را اداره می کند». آمدم آنجا؛ دیدم سفره حسابی است. غذایم را خوردم و پنهاني یک مقدار آن را. زیر لباسهایم گذاشتم، تا برای آن پیرمرد که در نخلستان کار می کرد، ببرم. همينكه آمدم بروم، حضرت امام حسن علیه السلام فرمودند: «برادر! زیر لباست چه گرفتی؟» عرض کردم: «پیرمردی است در نخلستان کار می کند. من دیدم نانی در توشه او بود که دندانهای من نتوانست آن را خرد كند. اين غذا¬ها را برای او می برم». حضرت فرمودند: «همة اين دستگاه، مال خود او است؛ اما استفاده نمی كند».
284/خ/96
🔻كانال تربیتی مشکات
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
🇮🇷یوم الله ۱۲ فروردین ،روز جمهوری اسلامی ایران گرامی باد
حضرت امام خمینی (ره) :
🔸صبحگاه ۱۲ فروردین که روز نخستین حکومت اللّه است از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند.
🔸روزی که کنگره های قصر ۲۵۰۰ سال حکومت طاغوتی فرو ریخت، و سلطۀ شیطانی برای همیشه رخت بربست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.
#دوازدهم_فروردین
#روز_جمهوری_اسلامی_ایران
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قدر
🤲دستور العملی عجیب و نورانی از آیت الله #فاطمی نیا برای حاجت خواستن در شب #قدر ؛ شبی که تکرار شدنی نیست .🤲
اللهم عجل لولیک الفرج🤲💚🤲
🌸🌹🌸🌹🌸🌹
🌸🌹🌸🌹🌸🌹
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
💠شب آمرزش گناهان
🔹 احياء شب قدر
بالأسانید، قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله: مَنْ قَامَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ إِيمَاناً وَ احْتِسَاباً غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ.
رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: هر كس از روى ايمان و براى رضاى خدا شب قدر را شب زنده دارى و عبادت كند، خداوند خطاهاى گذشته اش را مى آمرزد.
📚 فضائل الأشهر الثلاثة، ص: 105، و ص: 136 به سند دیگر. و روضة الواعظين، ج2، ص349.
🔹غسل شب قدر
عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ قَالَ قَالَ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ ع مَنِ اغْتَسَلَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَ أَحْيَاهَا إِلَى طُلُوعِ الْفَجْرِ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ
🔸حضرت کاظم علیه السلام فرمود: هر كس شب قدر غسل كند و تا طلوع سپيده، شب زنده دارى كند، از گناهان خود بيرون مى رود.
📚 فضائل الأشهر الثلاثة، ص: 137 و در همین باب اسناد دیگری در این معنا آمد. و روضة الواعظين، ج2، ص348.
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
💠دعای طلب عافیت؛ مأثور از حضرت رضا (علیه اسلام):
🔹در این شبها از دعاهای ماثور و با سند غافل نشویم
🔸و یکی از بهترین دعاها بعد از دعای فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، طلب عافیت دین و دنیا و آخرت است:
دعای امام رضا علیه السلام:
يا اللّه، يا ولیّ العافية،
و المَنّان بالعافية،
و رازق العافية،
و المُنعم بالعافية،
و المُتفضّل بالعافية علیَّ و على جميع خلقه،
رحمان الدنيا و الآخرة و رحيمهما،
صلّ على محمد و آل محمد، و عجّل لنا فرجاً و مخرجاً،
و ارزقنا العافية، و دوام العافية في الدنيا و الآخرة؛
یا أرحم الراحمين.
📘عيون أخبار الرضا (ع) جلد 2 , صفحه 16.
🌷 التماس دعا🌷
به جمع ما بپیوندید⬇️
https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
🔰 حاجتی که پیامبر فرمود در شبهای قدر از خدا بخواهید
✍ مرحوم استاد فاطمینیا(ره): در حدیث داریم
از پیامبر اکرم ﷺ پرسیدند:
در شب قدر از خداوند چه بخواهیم؟
پیامبر اکرم ﷺ فرمودند: « عافیت بخواهید»
🔸 بیماری ضد عافیت است
🔸 داشتن فرزند ناصالح ضد عافیت است
🔸 همسایه بد ضد عافیت است
🔸 قرض و گرفتاری ضد عافیت است
🔸 بی آبرویی ضد عافیت است
🔸 هر چیز بدی ضد عافیت است، پس در عافیت خواستن همه چیز هست
🔸 بهترین دعا برای خود و دیگران
در شبهای قدر طلب عافیت است
همه دعاها را به همراه عافیت بخواهید
"اَلّلهُمَّ عافِنا فِی جَمیعِ الاُمُور"
خدایا در همه کارها به ما عافیت بده
🏴🏴وَ قَالَ مولاناالإمامُ أمیر المؤمنین عليه الصلاة و السلام:
🏴أُوصِيكُمْ بِخَمْسٍ لَوْ ضَرَبْتُمْ إِلَيْهَا آبَاطَ اَلْإِبِلِ لَكَانَتْ لِذَلِكَ أَهْلاً
🏴لاَ يَرْجُوَنَّ أَحَدٌ مِنْكُمْ إِلاَّ رَبَّهُ
🏴وَ لاَ يَخَافَنَّ إِلاَّ ذَنْبَهُ
🏴وَ لاَ يَسْتَحِيَنَّ أَحَدٌ مِنْكُمْ إِذَا سُئِلَ عَمَّا لاَ يَعْلَمُ أَنْ يَقُولَ لاَ أَعْلَمُ
🏴وَ لاَ يَسْتَحِيَنَّ أَحَدٌ إِذَا لَمْ يَعْلَمِ اَلشَّيْءَ أَنْ يَتَعَلَّمَهُ
🏴وَ عَلَيْكُمْ بِالصَّبْرِ فَإِنَّ اَلصَّبْرَ مِنَ اَلْإِيمَانِ كَالرَّأْسِ مِنَ اَلْجَسَدِ
🏴وَ لاَ خَيْرَ فِي جَسَدٍ لاَ رَأْسَ مَعَهُ وَ لاَ فِي إِيمَانٍ لاَ صَبْرَ مَعَهُ
🏴🏴مولانا و مقتدانا أمیر المؤمنین امام علی بن ابی طالب علیهما الصلاة و السلام فرمود:
🏴شما را به پنج چيز سفارش مىكنم كه اگر براى آنها
🏴شتران را پر شتاب برانيد و رنج سفر را تحمّل كنيد سزاوار است
🏴كسى از شما جز به پروردگار خود اميدوار نباشد،
🏴و جز از گناه خود نترسد،
🏴و اگر از يكى سؤال كردند و نمىداند، شرم نكند و بگويد نمىدانم،
🏴و كسى در آموختن آنچه نمىداند شرم نکند
🏴و بر شما باد به شكيبايى كه شكيبايى نسبت به ايمان مانند سر است بر بدن
🏴و ايمان بدون شكيبايى چونان بدن بىسر، ارزشى ندارد
نهج البلاغه دشتی حکمت82
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
"اعمال مخصوص شب بیست و یکم ماه رمضان
اعمال این شب بر دو بخش است، بخش اول دعاهایی که مربوط به دهه آخر ماه رمضان است و بخش دوم اعمال مخصوص شب بیست و یکم، که به این شرح است:
دعاهای شب ۲۱ رمضان
اول؛ دعایی است که در مصباح المتهجد و کافی نقل شده است که در شب بیست و یکم خوانده شود:
یا مُولِجَ اللَّیْلِ فِی النَّهارِ وَ مُولِجَ النَّهارِ فِی اللَّیْلِ وَ مُخْرِجَ الْحَیِّ مِنَ الْمَیِّتِ وَ مُخْرِجَ الْمَیِّتِ مِنْ الْحَیِّ یا رازِقَ مَنْ یَشاءُ بِغَیْرِ حِسابٍ یا اَللّهُ یا رَحْمنُ یا اَللّهُ یا رَحیمُ یا اَللّهُ یا اَللّهُ یا اَللّهُ لَکَ الاْسْماءُ الْحُسْنی وَالاْمْثالُ الْعُلْیا وَالْکِبْرِیاءُ وَالا لآءُ اَسْئَلُکَ اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَجْعَلَ اسْمی فی هذِهِ اللَّیْلَةِ فِی السُّعَداءِ وَ رُوحی مَعَ الشُّهَداءِ وَ اِحْسانی فی عِلِّیّینَ وَاِساَّئَتی مَغْفُورَةً وَاَنْ تَهَبَ لی یَقینَاً تُباشِرُ بِهِ قَلْبی وَ اِیماناً یُذْهِبُ الشَّکَّ عَنّی وَ تُرْضِیَنی بِما قَسَمْتَ لی وَ آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَفِی الاْخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النّارِ الْحَریقِ وَ ارْزُقْنی فیها ذِکْرَکَ وَ شُکْرَکَ وَالرَّغْبَةَ اِلَیْکَ وَالاْنِابَةَ وَ التَّوْفیقَ لِما وَفَّقْتَ لَهُ مُحَمَّداً وَ الِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمُ السَّلامُ .
دوم؛ مرحوم شیخ کفعمی از سید بن باقی نقل کرده است که در شب بیست و یکم این دعا خوانده شود:
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَاقْسِمْ لی حِلْماً یَسُدُّ عَنّی بابَ الْجَهْلِ وَ هُدیً تَمُنُّ بِهِ عَلَیَّ مِنْ کُلِّ ضَلالَةٍ وَغِنیً تَسُدُّ بِهِ عَنّی بابَ کُلِّ فَقْرٍ وَ قُوَّةً تَرُدُّ بِها عَنّی کُلَّ ضَعْفٍ وَ عِزّاً تُکْرِمُنی بِهِ عَنْ کُلِّ ذُلٍّ وَ رِفْعَةً تَرْفَعُنی بِها عَنْ کُلِّ ضَعَةٍ وَاَمْناً تَرُدُّ بِهِ عَنّی کُلَّ خَوْفٍ وَ عافِیَةً تَسْتُرُنی بِها عَنْ کُلِّ بلاءٍ وَ عِلْماً تَفْتَحُ لی بِهِ کُلَّ یَقینٍ وَ یَقیناً تُذْهِبُ بِهِ عَنّی کُلَّ شَکٍّ وَ دُعاءً تَبْسُطُ لی بِهِ الاْجابَةَ فی هذِهِ اللَّیْلَةِ هذِهِ السّاعَةِ السّاعَةِ السّاعَةِ السّاعَةِ یا کَریمُ وَ خَوْفاً تَنْشُرُ لی بِهِ کُلَّ رَحْمَةٍ وَ عِصْمَةً تَحُولُ بِها بَیْنی وَبَیْنَ الذُّنُوبِ حَتّی اُفْلِحَ بِها عِنْدَ الْمَعْصُومینَ عِنْدَکَ بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ.
سوم؛ تاکید بر صلوات و دعا برای فرج
شیخ مفید فرموده: در این شب صلوات بسیار فرست و در نفرین بر ستمکنندگان به آل محمّد (صلیاللهعلیهوآله) و لعن فرستادن بر قاتل امیرالمومنین (علیهالسلام) سعی و کوشش کن.
روایت شده: که حماد بن عثمان در شب بیستویکم به زیارت امام صادق (علیهالسلام) آمد، حضرت پرسید: غسل کردهای؟ عرض کرد: آری، فدایت شوم؛ پس حضرت حصیری خواست و حمّاد را به نزدیک خود طلبید و مشغول نماز شد و پیوسته نماز خواند و حمّاد هم در کنار حضرت نماز میخواند تا از نمازهای خود فارغ شدند؛ آنگاه امام صادق (علیهالسلام) دعا کرد و حمّاد آمین گفت تا سپیده دمید.
سپس آن حضرت اذان و اقامه گفت و بعضی از خدمتکاران خود را خواست و جلو ایستاد و نماز صبح خواند؛ در رکعت اول پس از سوره «حمد»، سوره «قدر» و در رکعت دوم بعد از سوره «حمد»، سوره «توحید» را خواند و پس از نماز مشغول تسبیح و تحمید و تقدیس و ثنای حق و صلوات بر پیامبر و دعا برای مردان و زنان مؤمن و مسلمان شد؛ سپس سر به سجده گذاشت و به اندازه یک ساعت به جز صدای تنفس صدایی از آن حضرت شنیده نشد، پس از آن این دعا را خواند: «لا إِلهَ إِلّا أَنْتَ مُقَلِّبَ القُلُوبِ وَ الأَبْصارِ» تا آخر دعا که در کتاب «اقبال» آمده است.
شیخ کلینی روایت کرده: که امام باقر (علیهالسلام) در شبهای بیستویکم و بیستوسوم تا نیمه شب دعا میخواند و پس از آن شروع به خواندن نماز میکرد."
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 اهمیت درک شب های قدر
🎙حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
✅https://eitaa.com/joinchat/4118085632C354a5633ba
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج