آیت الله العظمی جوادی آملی:
حسين بن علی علیهما السلام ؛ يعنی معيار حق و يزيد؛ يعنی معيار باطل، امروز باطل مشخص است كه استكبار و صهيونيسم است.
اين شعار «الی يوم القيامة» زنده است، ما میگوییم خدا ما را توفيق جهاد عطا كند كه خونبها بگيريم: «وَ جَعَلَنَا اللَّهُ وَ إِيَّاكُمْ مِنَ الطَّالِبِينَ بِثَارِه» معلوم میشود، الآن عدهای هستند كه خونبها بدهكار هستند.پس كربلا درس جهاد و شهادت میدهد «الی يوم القيامة» از اين شعار معلوم است،اگر ما فقط اجر مصيبتديده مسئلت میکردیم ، همان جمله اول كافی بود ميگفتيم: «أَعْظَمُ اللَّهُ أُجُورَنَا بِمُصَابِنَا بِالْحُسَيْنِ»؛ اما بگوييم: «وَ جَعَلَنَا اللَّهُ وَ إِيَّاكُمْ مِنَ الطَّالِبِينَ بِثَارِه»؛ «ثار»؛ يعنی خونبها، ما آمادهايم كه خونبهای حسينبنعلی علیهما السلام را بگيريم، خونبهای حسين بن علی علیهما السلام را امروز «حزب الله» دارد از اسرائيل میگیرد.
درس اخلاق ۹۴/٧/٢٣
آیت الله العظمی جوادی آملی
بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم #تفسیر_قرآن_جلسه_۴۷
نام سوره: انفال
شماره آیه:《۴۷》
#آیه: وَ لَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ خَرَجُوا مِن دِيَارِهِم بَطَرًا وَ رِئَاءَ النَّاسِ وَ يَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللَّهِ ۚ وَاللَّهُ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ
#ترجمه: و مانند کسانى نباشید که از روى سرمستى و غرور و خودنمایى در
برابر مردم، از سرزمین خود (به سوى میدان بدر) بیرون آمدند. و (مردم را) از راه خدا باز مى داشتند. (و سرانجام شکست خوردند) و خداوند به آنچه عمل مى کنند،
احاطه
(و آگاهى) دارد.
#تفسیر_آیه
در ششمین و آخرین دستور، مسلمانان را از پیروى کارهاى ابلهانه و اعمال غرور آمیز و بى محتوا و سر و صداهاى تو خالى و بى معنى باز مى دارد، و با اشاره به جریان کار ابوجهل و طرز افکار او و یارانش مى فرماید: مانند کسانى که از سرزمین خود از روى غرور و هواپرستى و خودنمائى خارج شدند، نباشید (وَ لاتَکُونُوا کَالَّذینَ خَرَجُوا مِنْ دِیارِهِمْ بَطَراً وَ رِئاءَ النّاسِ).
همان ها که هدفشان جلوگیرى مردم از راه خدا بود (وَ یَصُدُّونَ عَنْ سَبیلِ اللّهِ).
هم هدفشان نامقدس بود و هم وسائل رسیدنشان به این هدف، و دیدید که سر انجام با آن همه نیرو و ساز و برگ جنگى، در هم کوبیده شدند و به جاى عیش و طرب، گروهى در خاک و خون غلطیدند و گروهى در عزاى آنها اشک ریختند.
و سرانجام مى فرماید: و خداوند به کارهائى که این گونه افراد انجام مى دهند محیط است و از اعمالشان با خبر. (وَ اللّهُ بِما یَعْمَلُونَ مُحیطٌ).
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
✨سلام بر آنان که
مشتاقانه ندا سر میدادند
سوی دیار عاشقان، سوی خدا میرویم
به « کربلا » می رویم ...
#سلام_بر_شهیدان
🏴 اربعین نایب الشهدا باشیم
╰━━🌷🕊🌼🕊🌷━━╯
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
♨️دعا برای فرج امام زمان ارواحنا فداه
آیا تا بحال به ذهنتون رسیده که به مشهد یا کربلا بروید و فقط به این قصد که برای فرج امام زمان ارواحنافداه دعا کنید و برگردید؟!
این هم یک نوع #یاری امام زمان ارواحنافداه و بلکه بالاترین نصرت حضرت اسـت👌
انجام بدید ببینید چه عنایتهای عجیبی از طرف حضرت بهتون میشه...
(بروید و بگویید یا امام رضا یا سید الشهداء.. ، شما آبرو دارید نزد خدا، شما واسطه شوید و از خدا بخواهید که از بقیه زمان غیبت بگذرد و ظهور آقای ما را برساند)
🌸فقط همین حاجت را بخواهید.
🌸فقط ظهور را بخواهید.
🌸حاجت دیگری نخواهید.
🌸تمرکزتون روی ظهور باشد...
دعا اثر دارد، خداوند متعال سمیع الدعاست... وعده ی اجابت داده است.
ان شاءالله اثر این دعا رو خواهید دید.👌
ان شاء الله امسال تنها حاجت جمعیت میلیونی زائران اربعین فقط ظهور وارث خون سید الشهداء علیه السلام باشد..
چطور برای فرزندمان که در حال مریضی سخت است دعا میکنیم؟! چطور برای زمانی که مشکل سختی دارییم دعا می کنیم و به دیگران التماس دعا می گوییم!!
ولی برای امام زمانی که بیش از هزارسال است خانهنشین است و حقش غصب شده، چنین کارهایی نمیکنیم.
دعا برای ظهور خواسته ی امام زمان ارواحنا فداه است و تنها راه نجات تمام بشریت و عامل نجات از هلاکت دوران غیبت است...
🌸🍃🌸
🖼 هر روز خود را با بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ آغاز کنیم:
📖حدیث امروز:
✳️امام صادق علیه السلام:
🌴وقتی یکی از شما وسائلش را برمیدارد و آماده زیارت کربلا میشوداهل آسمان مژدهی (کربلا رفتنِ) او را به یکدیگر میدهند .
همین که از خانه خارج میشود چه سواره باشد چه پیاده، خدا چهار هزار فرشته مامور میکند بر او صلوات بفرستند تا وقتی که به مزار امام حسین علیهالسلام برسد.
📚کامل الزیارات، ص۲
💠 ۳ روز تا #اربعین حسینی
اللهم ارزقنا زیارة الکربلا و شفاعة الحسین (علیهالسلام)
🩺روز بزرگداشت ابو علی سینا و روز پزشک
╭━━━⊰•🍃⃟🕊•⊱━━━╮
╰━━━⊰•🍃⃟🕊•⊱━━━╯
بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
#تفسیر_قرآن_جلسه_۴۸
نام سوره: انفال
شماره آیه:《۴۸》
#آیه: وَ إِذْ زَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ وَ قَالَ لَا غَالِبَ لَكُمُ الْيَوْمَ مِنَ النَّاسِ وَ إِنِّي جَارٌ لَّكُمْ ۖ فَلَمَّا تَرَاءَتِ الْفِئَتَانِ نَكَصَ عَلَىٰ عَقِبَيْهِ وَ قَالَ إِنِّي بَرِيءٌ مِّنكُمْ إِنِّي أَرَىٰ مَا لَا تَرَوْنَ إِنِّي أَخَافُ اللَّهَ ۚ وَاللَّهُ شَدِيدُ الْعِقَابِ
#ترجمه: و (به یادآور) هنگامى را که شیطان، اعمال آنها [= مشرکان] را در نظرشان جلوه داد، و گفت: «امروز هیچ کس از مردم بر شما پیروز نمى گردد. و من،در کنار شما (و پناه دهنده شما) هستم» امّا هنگامى که دو گروه (کافران و مؤمنان) در برابر یکدیگر قرار گرفتند، به عقب برگشت و گفت: «من از شما (پیروانم) بیزارم من چیزى مى بینم که شما نمى بینید.من از خدا مى ترسم، خداوند سخت کیفر است!»
#تفسیر_آیه
نخست مى گوید: و به یاد آور هنگامى که شیطان اعمال آنها را در برابرشان آرایش و زینت داد تا به کرده هاى خود خوشبین و دلگرم و امیدوار باشند (وَ إِذْ زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطانُ أَعْمالَهُمْ).
تزیین و آرایش شیطان این چنین است که: از طریق تحریک شهوات، هوس ها و صفات زشت و ناپسند، چهره عمل انسان را در نظرش آن چنان جلوه مى دهد که سخت مجذوب آن مى شود و آن را از هر جهت عملى عاقلانه، منطقى و دوست داشتنى مى بیند.
و به آنها چنین فهماند که با داشتن این همه نفرات و ساز و برگ جنگى هیچ کس از مردم امروز بر شما غالب نخواهد شد و شما ارتشى شکست ناپذیرید (وَ قالَ لا غالِبَ لَکُمُ الْیَوْمَ مِنَ النّاسِ).
به علاوه من نیز همسایه شما و در کنار شما هستم (وَ إِنِّی جارٌ لَکُمْ) و همچون یک همسایه وفادار و دلسوز به موقع لزوم، از هیچ گونه حمایتى دریغ ندارم.
این احتمال نیز در تفسیر این جمله داده شده است که: منظور از کلمه جارٌ همسایه نیست، بلکه کسى است که امان و پناه مى دهد; زیرا عادت عرب بر این بود که: افراد و طوائف نیرومند در موقع لزوم به دوستان خود پناهندگى مى دادند، و در این موقع با تمام امکانات خویش از وى دفاع مى نمودند، طبق این معنى شیطان به دوستان مشرک خود پناهندگى و امان نامه داد.
اما به هنگامى که دو لشکر رویاروى هم قرار گرفته، با هم در آویختند و فرشتگان به حمایت لشکر توحید برخاستند و نیروى ایمان و پایمردى مسلمانان را مشاهده کرد، به عقب بازگشت و صدا زد من از شما ـ یعنى مشرکان ـ بیزارم (فَلَمّا تَراءَتِ الْفِئَتانِ نَکَصَ عَلى عَقِبَیْهِ وَ قالَ إِنِّی بَریءٌ مِنْکُمْ).
و براى این عقب گرد وحشتناک خویش دو دلیل آورد: نخست این که: من چیزى مى بینم که شما نمى بینید (إِنِّی أَرى ما لا تَرَوْنَ).
من به خوبى آثار پیروزى را در این چهره هاى خشمگین مسلمانان با ایمان مى نگرم، و آثار حمایت الهى و امدادهاى غیبى و یارى فرشتگان را در آنها مشاهده مى کنم.
اصولاً آنجا که پاى مددهاى خاص پروردگار و نیروهاى غیبى او به میان آید، من عقب نشینى خواهم کرد.
دیگر این که: من از مجازات دردناک پروردگار در این صحنه مى ترسم و آن را به خود نزدیک مى بینم (إِنِّی أَخافُ اللّهَ).
مجازات خداوند چیز ساده اى نیست که بتوان در برابرش مقاومت کرد بلکه کیفر او شدید و سخت است (وَ اللّهُ شَدیدُ الْعِقابِ).
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
🌷 امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام) :
✍ الحِلمُ غِطاءٌ ساتِرٌ و العَقلُ حُسامٌ قاطِعٌ ، فَاسْتُرْ خَلَلَ خُلُقِكَ بحِلْمِكَ ، و قاتِلْ هَواكَ بعَقْلِكَ.
🖌 بردباری ، پردهای پوشنده است و خِرد ، شمشیری بُرنده. پس ، عیبهای اخلاقی خود را با بردباری بپوشان و با خِردت ، به جنگ با هوی و هوست برخیز.
📙 نهج البلاغة ، حکمت ۴۲۴
╭━━━⊰•🍃⃟🕊•⊱━━━╮
╰━━━⊰•🍃⃟🕊•⊱━━━╯