🔴 حماقت ترامپ و تدبیر ایران
🔻 قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا قطعا از ایران بیشتر است و تصمیم اخیر ترامپ و پمپئو درباره سپاه پاسداران، مستظهر به همین قدرت است. اما قدرت سیاسی و بینالمللی آمریکا، با همه بزرگی و گستردگیاش، برای تحقق هدفهای نهفته در این تصمیم کفایت نمیکند؛ زیرا تحقق این هدفها مستلزم عبور از چند مانع حقوقی و سیاسی و تبلیغاتی است که امکانناپذیر مینماید:
1⃣ تروریست خواندن بخشی از قوای حاکمیتی یک کشور، با روح منشور ملل متحد و استقلال و برابری کشورها و بهویژه بندهای ۴ و ۷ ماده ۲ منشور مغایرت تام دارد و ایران میتواند با رجوع به این قانون مورد قبول جامعه جهانی، خواستار مواخذه جهانی آمریکا در سازمان ملل شود.
2⃣ تروریست خواندن مهمترین و بزرگترین نیروی نظامی خاورمیانه، اقدام تحریککننده و تهدیدکننده صلح و ثبات منطقهای و جهانی است و با همه مواد فصل ششم منشور سازمان ملل متحد، بهویژه ماده ۳۳ مغایرت دارد.
3⃣ آمریکاییها دقیقا و کاملا میدانند که اقدامات سپاه پاسداران در مناطق بحرانی خاورمیانه، هرگز ناقض صلح و ثبات نبوده است. آن چیزی که مورد پسند آمریکاییها نیست این است که سپاه پاسداران و کل حاکمیت جمهوری اسلامی حاضر نیستند پس از دفع خطراتی مانند القاعده وطالبان و رژیم بعث و داعش و نظایر اینها، سرزمینهای آزادشده از دست تروریستها را به آمریکاییها یا دستنشاندگان آنها بسپارند.
دستگاه دیپلماسی ایران میتواند این موضوع را برای جامعه جهانی توضیح دهد که حضور مستشاری ایران در مناطق بحرانی خاورمیانه، بدون استثنا، با اذن دولتهای رسمی این کشورها بوده و حضور نظامی آمریکا، غالبا در قالب تهاجم یکسویه و ندرتا مجوز شورای امنیت بوده است.
4⃣ آمریکاییها به این نتیجه رسیدهاند که شاید بهتر باشد اقدامهای فرسایشی را کنار گذاشته و به مصاف مستقیم با ایران بیایند و مشکل را از ریشه برطرف کنند. چنین تغییر رویکردی، کوبیدن بر طبل جنگ است که فعلا نشانهای از همراهی بینالمللی و حتی همراهی همه نهادهای آمریکایی با آن دیده نمیشود.
5⃣ آمریکاییها خاماندیشانه گمان میکنند، نارضایتیهای کنونی از وضع اقتصادی قابلیت تبدیل شدن به جنبش همگانی علیه نظام سیاسی را دارد و ضربه از بیرون، این روند را تسریع و تشدید میکند؛ حال آنکه مواضع همه نیروهای موثر کشور، از جمله بخشهایی از مخالفان سیاسی که حتی حکومت آنان را بهرسمیت نمیشناسد و مخالفان غیرقانونی بهشمار میروند، در دو روز اخیر نشان داده است که اینجا هیچ فرش قرمزی برای آمریکاییها پهن نشده و شلیک نخستین تیر بهسوی ایران، جبهه متحد ایرانیان را به حرکت در خواهد آورد.
6⃣هیات حاکمه کنونی ایالاتمتحده در میان عوام آن کشور حامیانی پرشور دارد؛ اما مخالفتهای خواص با برنامههای پوپولیستی آن چنان گسترده است که میدان را برای موجسواری تیم احساساتی ترامپ-بولتون-پمپئو بهشدت تنگ کرده است. از این رو، هیاهوی تیم ترامپ مصداق همان شبگرد تنهایی است که از ترس تنهایی سوت میزند.
7⃣ این موانع و مشکلات دولت آمریکا واقعیاند؛ اما تاثیر بازدارنده آنها بر تحریکات کنونی آمریکا، بستگی تام دارد به نحوه مواجهه دولت ایران با این تحریکات.
هنر دیپلماسی و نظامی ایران در این مقطع حساس باید این باشد که به آمریکاییها بفهماند، ایران کاملا آماده دفاع است و بهقول تیراندازان، خلاصی ماشه را گرفته است؛ اما با تسلط کامل بر رفتارش، منتظر نخستین خطای آمریکاییهاست و پس از آن در چکاندن ماشه، تردید نخواهد کرد.
تیم ترامپ که با منطق جنگ سرد میاندیشد، معنای خلاصی ماشه و چکاندن بیدرنگ را بهتر میفهمد تا فراخوان دعوت به صلح جهانی را که بقیه دولتها و ملتهای جهان میفهمند. با آمریکا باید با منطق جنگ سرد سخن گفته شود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
خط حزبالله/ چرا آمریکا از سپاه میترسد؟
در ابتدای این نشریه در مورد این موضوع آمده است: همواره نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نیرویی مهم و تاثیگذار در منطقه غرب آسیا و دنیا تأثیرگذار بودهاند و همین امر موجب نارضایتی و خشم آمریکاییها از این نیرو شده است. دولت آمریکا و در رأس آن رئیس جمهور آمریکا ترامپ از چندی پیش به دنبال از میان برداشتن سپاه بودهاند و در هفتهی گذشته نام این نیرو را وارد فهرست گروههای تروریستی خود کردند، حال در این میان، دو سوال مهم مطرح است: اول اینکه چرا آمریکا از سپاه میترسد و از آن بدش میآید؟ و دوم اینکه هدف آمریکا از این اقدام چیست؟ خط حزب الله در سخن هفته این شماره خود به این دو سوال پاسخ میدهد.
در ادامه مطلب نگاشته شده است: بعد از شروع بارندگیهای شدید و سیل آسای ابتدای سال ۹۸ و درگیر شدن بخش عظیمی از کشور و مردمان مناطق مختلف ایران بازهم مثل تمامی زمانها مردم ایران بودند که آستین همت را بالا زده و به کمک هممیهنان خود در مناطق سیلزده شتافتند. توجه به اهمیت «حضور مردم در صحنه» های دشوار و گشودن گرهها با قدرت بیپایان مردمی یکی از ارکان اصلی در نگاه و اندیشهی رهبر انقلاب است. بههمین مناسبت نشریهی خط حزبالله، فرازهایی از بیانات ایشان دربارهی اهمیت و جایگاه حضور مردم در صحنههای دشوار و سرنوشتساز کشور را در اطلاعنگاشت این هفتهی خود مرور میکند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
واکنش البشیر به درخواست کنارهگیری: «علی برکة الله»
منابع نظامی بلندپایه در سودان، به شبکه تلویزیونی سیانان اعلام کردند، فرماندهان ارشد چهار دستگاه امنیتی در سودان، ساعت 3:30 دقیقه بامداد پنجشنبه( به وقت محلی) به مقر اقامت عمر البشیر رسیدند و به او گفتند که در سایه افزایش تظاهرات مردمی علیه نظامش، هیچ جایگزینی جز کنارهگیری ندارد.
منابع مطلع بر جزئیات نشست، افزود البشیر به کنارهگیری از قدرت رضایت داد و در پاسخ به درخواست فرماندهی دستگاههای امنیتی گفت: «علی برکة الله».
طبق این گزارش، «عوض بن عوف» وزیر دفاع سودان، که پیشتر در بیانیهای از عزل عمر البشیر، رئیسجمهوری این کشور و تشکیل شورای عالی نظامی که برای دو سال کشور را اداره خواهد کرد، خبر داده بود، به عنوان رئیس شورای نظامی انتقالی این کشور شروع به کار کرد.
تحولات پس از سرنگونی البشیر، معترضان را آرام نکرده است. انجمن متخصصان سودان در بیانیهای، آنچه که آن را «کودتای نظامی» در کشور نامیده، رد کرده است و خواستار تداوم تظاهرات مردمی تا زمان تحویل قدرت به دولت انتقالی غیرنظامی، شده است.
انجمن متخصصان سودان اعلام کرد: «مقامات نظام، کودتای نظامی کردند و چهرهها و موسساتی را سر کار آوردند که ملت بزرگمان را به خشم آوردهاند.»
این انجمن افزود: «کسانیکه کشور را ویران کردند و مردمش را کشتند، تلاش میکند خونی را که ملت بزرگ سودان در جریان انقلاب علیه استبداد ریختند، مصادره کنند.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔴آنچه راجع به سودان باید بدانیم ...
🔸سودان کشوری در شمال آفریقا با پایتختیِ خارطوم است که بیش از ۹۷ درصد از مردم این کشور مسلماناند؛ این کشور بزرگترین کشور آفریقا و بزرگترین کشور جهان عرب بود تا اینکه در سال ۲۰۱۱ سودان جنوبی در پی برگزاری یک همهپرسی از این کشور جدا شد...
🔹 هرچند عمر البشیر رییس جمهور سودان طی چند سال گذشته با تغییر در مبانی سیاست خارجی خود وارد مذاکره با آمریکا شد و نگاهش به حکام عربی تبدیل به خوش بینی مفرط شد اما باید جدایی سودان جنوبی را سرآغاز مشکلات امروز عمر البشیر دانست...
🔸 سودان جنوبی که اکنون به عنوان یک کشور در سازمان ملل پذیرفته شده، اساساً براساس طرح اسراییلیها شکل گرفت؛ مناطق جنوبی سودان سرشار از منابع انرژی و بالاخص نفت است و یکی از دلایلی که عمرالبشیر نیز نتوانست به وعده های خود در تحقق شعارهای اقتصادی جامه عمل بپوشاند، فقدان همین منابع انرژی و فروش آنها به عنوان منابع پولی بود....
🔹 یکی دیگر از طرح های اسراییل و آمریکا در جهت جدایی جنوب از سودان، دسترسی این منطقه به دریای سرخ و مناطق شمال آفریقا است که این کریدور به عنوان منطقه ای برای تامین انرژی سرزمین های اشغالی میتواند نقش حیاتی داشته باشد....
🔸 بنظر میرسد باید سقوط عمرالبشیر را براساس یک طرح بلند مدت امریکایی-اسراییلی برای تصرف سواحل دریای استراتژیک سرخ دانست؛ همانطور که یکی از دلایلِ راه اندازیِ جنگ سعودی در برابر یمن را (بعنوان استراتژیک ترین کشور موثر بر دریای سرخ) باید همین دانست...
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
بحرانسازی برای حفظ قدرت!
«وضعیت حادّ» و «انفجار مشکلات» دو کلیدواژهای است که «مرتضی مبلّغ» از فعالان سیاسی اصلاحطلب در مصاحبه خود با روزنامه «آرمان امروز» درباره وضعیت کشور به کار برده و در ادامه افزوده است: «شرایط جامعه، قطبی و دچار تضاد شده و اگر این تضادها از طریق تعامل سازنده و گفتوگو حلوفصل نشود، شرایط دشوارتر میشود و این احتمال وجود دارد که جامعه از همه عبور کند و اگر چنین شود، معلوم نیست چه بر سر کشور میآید.» ارائه چنین تصاویر سیاه، ناامیدانه و از هم گسیخته از جامعه ایران موضوعی است که مدتی است برخی از چهرههای سیاسی اصلاحطلب آغاز کردهاند! موضوعی که پیشتر از زبان افرادی، مانند سعید حجاریان، علی ربیعی، حمیدرضا جلاییپور و... نیز شنیده بودیم؛ اما به واقع وضعیت اینگونه است؟ پاسخ به وضوح منفی است، واکنش ستودنی جامعه در برابر سیل و کمک و همراهی مردم در استانهای گوناگون با وجود تفاوتهای قومیتی، مذهبی و جغرافیایی، واکنش مردم به تروریستی خواندن سپاه با وحدت مثالزدنی، نتایج نظرسنجیهای معتبر که نشان میدهد مردم به درستی ریشه مشکلات اقتصادی را در کنار فشارهای خارجی در ضعفها و ناکارآمدیها میدانند نه ساختار کلان نظام، به خوبی نشان میدهد با وجود این فضاسازیها، جامعه ما در هیچ حوزهای اعم از سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دچار فضای قطبی شده یا رادیکالی نیست! اما با این تفاسیر این سؤال مطرح میشود که چرا اصلاحطلبان تا این حد بر این مسئله تأکید دارند و تلاش میکنند کشور را در آستانه بحران نشان دهند؟! پاسخ مشخص است؛ فرار از عملکرد دولت مورد حمایت اصلاحطلبان! این جریان که همواره تداوم و حضور خود را به بحرانی نشان دادن شرایط گره زده، به دنبال آن است که این بار نیز به جای پاسخگویی درباره عملکرد فهرستهای انتخاباتی و دولت مورد حمایتش فضا را به سمت و سویی دیگر ببرد و شرایط را برای ادامه حضور خود در قدرت فراهم آورد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
جمعهای که همه سپاهی بودند
مردم ایران اسلامی دیروز در سراسر کشور پس از اقامه نماز جمعه با شرکت در راهپیمایی ضمن محکومیت اقدام آمریکا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خشم و نفرت خود را از این اقدام ابراز کردند. از روز دوشنبه هفته گذشتهـ که آمریکا سپاه را در فهرست گروههای تروریستی قرار دادـ تا پایان هفته را باید روزهای همبستگی ملی حول موضوع حمایت از سپاه دانست. شاید بتوان ادعا کرد، در سالهای گذشته هیچ یک از تحریمها به اندازه خصومت آمریکا علیه سپاه پاسداران نتوانسته است در جامعه انسجام و اتحاد تولید کند. تقریباً همه نهادها و شخصیتهای سیاسی، احزاب و گروههای سیاسی، مطبوعات و رسانههای کشور در این زمینه به روشنی اظهار موضع کردند و در برابر اقدام رئیسجمهور آمریکا صف واحدی را برگزیدند و همین حمایت گسترده چند روز اخیر همه جریانها و گروههای سیاسی در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مهمترین دلیل شکست اقدام ذلیلانه آمریکاییهاست. در واقع، دولت آمریکا همچون چهار دهه گذشته با نادانی خود موجب اتحاد فراگیر ملت ایران با سلیقههای گوناگون شده است؛ پرسش اساسی در اینجاست که آیا آمریکاییها و اتاقهای فکر متعدد درون این کشور از پیامدها و نتایج این تصمیم، پیشبینی یا برآوردی را در نظر داشتهاند یا خیر؟ آیا تأمل کردهاند که قرار دادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی سبب ایجاد انسجام در ایران میشود یا منتهی به انشقاق و تفرقه؟
واقعیت آن است که سپاه و شبکه مقاومت منطقهای در کشورهای غرب آسیا که محیط منطقه را برای آمریکا ناامن کرده است، بر پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه و حاشیه جنوبی خلیجفارس تا افغانستان اشراف دارد. سپاه طی دو دهه گذشته پروژههای گوناگون سیاسی را که دربرگیرنده تسلط آمریکاییها و نظام سلطه بر منافع برخی کشورهای اسلامی بود، ناکام گذاشته است؛ از این رو باید واکنش از سر استیصال آمریکاییها به سپاه پاسداران را از این منظر تحلیل و ارزیابی کرد؛ اما نکته مهم دیگر این است که سپاه تاکنون در موضوعات و مکانهای گوناگون منطقهای طراحیهای خطرناک آمریکاییها را بر هم زده است، حال که توطئه آمریکاییها خود این نهاد را نشانه رفته، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تجربههای قبلی از عهده این کار بر میآید که آمریکا را چگونه و دگرباره با شکست مواجه کند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پاسداران خون خود را صرف حفظ ایران کردهاند
عطاءالله مهاجرانی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اصلاحات که در لندن به سر میبرد، در گفتوگو با بیبیسی فارسی گفت: اقدام خصمانه دولت آمریکا در تروریستی خواندن سپاه در روزهای اخیر سبب حمایت گسترده شخصیتهای سیاسی و رسانهای از فعالیتهای سپاه شده است. مهاجرانی ضمن محکوم کردن تصمیم دولت ایالات متحده و تمجید از فعالیتهای فرامنطقهای سپاه، اظهار داشت: «سپاه به دعوت دولتهای عراق و سوریه در این کشورها حضور یافت و با داعش، القاعده، النصره و سایر گروههای تروریستی مبارزه کرد.» وی در ادامه بیان داشت: «جمعیت پاسداران انقلاب اسلامی، جوانی و خون خود را صرف حفظ تمامیت ارضی ایران در هشت سال دفاع مقدس و وقایع سالهای بعد کردهاند.» مهاجرانی ادامه داد: «اگر نیروی بسیار موفق قدس در خارج از مرزهای ایران فعالیت نمیکرد، اکنون داعش بر عراق، سوریه و لبنان مسلط شده بود و تروریستها منطقه را بلعیده بودند.»
◄ «یاسمن آریایی» که چندی است به عنوان همکار مسیح علینژاد در پروژه «آزادیهای یواشکی» فیلمهایی از کشف حجاب خود در اماکن عمومی منتشر میکرد، روز گذشته بازداشت شد. بر پایه این گزارش، چندی پیش مسیح علینژاد یک کلیپ از کشف حجاب آریایی و دوستانش به مناسبت روز ۸ مارس(روز جهانی زن) در متروی تهران، منتشر کرده بود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
1ـ تصمیمی که آمریکاییها را به خطر انداخت
نشریه «فارین پالیسی» در مطلبی اقدام دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بررسی کرد و نوشت: «این تصمیم نه تنها در خدمت منافع واشنگتن نبوده، بلکه آمریکاییها را در سراسر جهان تهدید میکند.» در ابتدای این مطلب ضمن اشاره به اینکه دولت ایران میتواند از طرق گوناگونی انتقام این اقدام را بگیرد، آمده است: «اگر ایران همین لحظه تصمیم بگیرد تنشها را علیه نظامیهای آمریکا افزایش دهد، گزینههای متعددی دارد. فارین پالیسی با بیان اینکه نیروهای حزبالله لبنان در سوریه، کتائب حزبالله، عصائب اهلالحق و سازمان بدر در عراق میتوانند بهجای سپاه و به صورت غیرمستقیم انتقام ایران را از آمریکاییها بگیرند، مینویسد: «جدای از این حملات نظامی، ایالات متحده میتواند از عواقب دیپلماتیک اقدام ایران در تروریستی شناختن فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) آسیب ببیند. مسئلهای که پیشتر یک سوءتفاهم ساده بود، اکنون میتواند به شکاف رو به گسترش تبدیل شود.» افزایش روزافزون نفوذ جمهوری اسلامی ایران در عراق و سوریه و همچنین گسترش نیروهای تحت حمایت آن در لبنان، بحرین و یمن به معنای آن است که دولت ترامپ در دردسر بزرگی خواهد افتاد.
2ـ ایران میتواند از برجام خارج شود
یک منبع آگاه به روزنامه آمریکایی «مککلاچی» خبر داده است، مقامات اروپایی طی روزهای اخیر به کاخ سفید هشدار دادهاند در صورتی که دولت ایالات متحده معافیت از تحریمهای همکاری هستهای با جمهوری اسلامی ایران را تمدید نکند، ممکن است تهران از توافق هستهای خارج شود. این تحریمها در صورتی که اجرایی شود، محور اصلی توافق سال 2015 را هدف قرار میدهد. تهران به موجب این همکاری مجاز است برخی فعالیتهای هستهای خود را در سایتهای علناً اعلامشده ادامه دهد. یک مقام ارشد دولت آمریکا نشست میان نمایندگان اتحادیه اروپا، فرانسه و انگلیس با نماینده کاخ سفید را تنشآمیز توصیف کرده و هشدار داده است تحریمهای آمریکا درباره همکاریهای هستهای با جمهوری اسلامی ایران ممکن است از سر گرفته شود.
3ـ طرز تفکر رهبران آمریکا باید تغییر کند
«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی با بیان اینکه شکست مذاکرات اخیر با آمریکا خطر بازگشت به تنشهای گذشته را افزایش داد، اعلام کرد: «تا پایان امسال (۲۰۱۹) صبر میکنیم تا آنها (آمریکا) تصمیم خود را بگیرند. کاری که آمریکا باید انجام دهد، این است که طرز تفکر فعلی خود را تغییر دهد و با رویکرد جدید به سراغ ما بیاید.» او با بیان اینکه هیئت آمریکایی با طرحهای شدیداً غیرقابل پذیرش به مذاکرات هانوی آمده بود، ادامه داد: «آنها آماده نبودند که واقعاً بنشینند و برای حل مشکلات رو در رو مذاکره کنند. با چنین طرز تفکری، آمریکا قادر نخواهد بود ما را ذرهای مجاب کند. حتی اگر صدها و هزاران بار نشست داشته باشیم، باز هم نمیتواند چیزی که میخواهد را به دست بیاورد.»
4ـ ونزوئلا ذخایر طلای خود را میفروشد
خبرگزاری «رویترز» بر اساس اخبار رسیده از منابع درون دولتی نقل کرده است: ونزوئلا هشت تن طلا را از بانک مرکزی خود به منظور افزایش میزان نقدینگی و جبران خسارات ناشی از تحریمهای آمریکا خارج کرده است. گزارشهای تأیید نشدهای مبنی بر خروج حدود 30 تن طلا از گاوصندوق بانک مرکزی از سوی دولت ونزوئلا در سال گذشته نیز وجود دارد. دولت واشنگتن اعلام کرده است هر شرکتی را که اقدام به خرید طلا از ونزوئلا کند، تحریم میکند. طبق گفته یکی از مقامات دولتی ونزوئلا، میزان ذخایر کنونی طلای این کشور حدود 100 تن بوده و در صورتی که دولت با سرعت کنونی به این روند ادامه دهد، تا انتهای سال جاری ذخایر طلای بانک مرکزی به کلی به اتمام میرسد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
وضعیت قرمز یک جریان!
انتخابات مجلس شورای اسلامی در پایان سال 98 برگزار خواهد شد و عملکرد اصلاحطلبان و فهرست امید در مجلس پشیمانی برای رأیدهندگان به این فهرست به بار آورده است؛ همچنین نارضایتی از عملکرد دولت در ابتدای سال 98 افزایش یافته است! بر اساس نظرسنجیهای معتبر، این شرایط سبب شده است جریان اصلاحات بخش قابل توجهی از اعتبار و سبد رأی خود را نه تنها در میان قشر خاکستری، بلکه در میان هواداران ثابتش از دست بدهد! موضوعی که بیراه نیست اگر بگوییم وضعیت برای این جریان سیاسی در ماههای منتهی به انتخابات مجلس یازدهم به رنگ قرمز درآمده است؛ وضعیتی که چهرههای مختلف این طیف هر یک به نحوی به دنبال عبور از آن و اندیشیدن چارهای برای آن هستند. تعدادی همچنان به تخریب رقیب سیاسی و ترساندن جامعه از فردای شکست اصلاحطلبان در انتخابات متوسل شدهاند و رادیکال کردن فضا را چاره کار میدانند. گروهی به دنبال جدا کردن حساب اصلاحطلبان از عملکرد دولت و مجلس هستند، جمعی دیگر ادامه طرح مسائل حاشیهای برای فراموشی ناکارآمدی منتخبان مورد حمایت اصلاحطلبان را دنبال میکنند و...
اما در این میان به نظر میرسد صادق زیباکلام با پذیرش واقعیت منطقیترین راه را برگزیده و نامهای خطاب به رئیس دولت اصلاحات که اکنون عنوان رهبر اصلاحطلبان را نیز یدک میکشد، به نگارش درآورده است! نامهای که به صراحت در آن آمده است: «در اینکه اصلاحطلبان بخش قابل توجهی از محبوبیتشان را از دست دادهاند، تردیدی نیست. ریختن همه تقصیرها بر گردن مجلس و آقای روحانی، ندیدن ابعاد گستردهتر بحران اصلاحطلبان است. واقعیت تلخ آن است که اصلاحطلبی خلاصه شده در مشتی شعارهای زیبا و کلی، بیهویتی جریان اصلاحات را نه میتوانیم بر گردن اصولگرایان بیفکنیم، نه روحانی، نه شورای نگهبان و نه نظارت استصوابی. ما هنوز نتوانستهایم یک شعار استراتژیک برای اصلاحطلبی که به صورت شناسنامه و هویت آن درآمده باشد، ایجاد نماییم.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
سیلبندهای فرهنگی را محکم کنیم!
کشورمان چند هفتهای است که درگیر بلیه طبیعی سیل شده و خسارات زیادی به بخشهای گوناگون زندگی مردم و تأسیسات و زیرساختهای استانهای شمالی، غربی و جنوبی کشور وارد شده است؛ اما با سرازیر شدن سیل خدمت و مهربانی مردم عزیز ایران صحنههای زیبایی از همبستگی ملی و همدلی از طریق سیل کمکهای نقدی و غیرنقدی و حضور فیزیکی و همیاری در ساختوساز سیلبندها و... خلق شد و عمده مسئولان کشوری و لشکری و مردم همیشه در صحنه توانستند مرهمی هر چند کوچک بر آلام سیلزدگان عزیز باشند. سیل در کشور هرچه بود و هرچه کرد، تا حدودی کنترل شد و با وعدههای دولت انشاءالله خرابیها هر چه زودتر نیز ساخته میشود و خسارتها تا حدودی جبران خواهد شد.
اما آنچه امروز با دیدن برخی صحنهها در جامعه و شنیدن برخی خبرها باید نگرانش باشیم، «سیل فرهنگی» است که هر آن ممکن است داشتهها و ارزشهای جامعه ولایی و شهیدپرور ما را بیش از پیش تهدید و با مخاطرات بنیان کَن روبهرو کند. در پارهای از رویکردها، عملکردها و ساختارهای فرهنگی و هنری کشورمان با روزنههایی از نفوذ خزنده جریان ابتذال و جنگ نرم فرهنگی درگیر هستیم که هنوز پس از گذشت چهل سال از انقلاب گویی نتوانستهایم بنیانهای هنری و فرهنگی انقلاب اسلامی را که وجه غالبش فرهنگی بود، پیاده کنیم؛ اگر با چند کیسه خاک جلوی سیل ویرانگر خوزستان را بند آوردیم، با سیلاب ابتذال فرهنگی که چند سالی است در هنر و سینمایمان با آن مواجهیم، چه کنیم؟! آخرینش نمایش فیلم «رحمان ۱۴۰۰» است که با وجود دارا بودن اصطلاحات فراوان جنسی و صحنههای غیر ارزشی پس از چند هفته نمایش و فروش بیش از 22 میلیارد تومانی در سینماهای کشور، به دلیل نمایش نسخهای غیر از آنچه معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی تأیید کرده بود، اجازه اکرانش لغو شد و از پرده سینماها پایین کشیده شد. به راستی هزینه اهمالکاری و نظارت نکردنـ در حالت خوشبینانهـ برخی مسئولان نامسئول از حیث فرهنگی و تربیتی برای خانوادههایی که فیلم را به اعتبار سینمای جمهوری اسلامی همراه با فرزندان نوجوانش دیده، چه کسی جبران میکند؟
اساساً چنین خسارتهایی قابل جبران است!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
قدرت سودان در دست کیست؟
در پی کودتا در سودان و برکناری عمرالبشیر، سرلشکر «عوض بن عوف» ریاست شورای انتقالی را که ارتش از تشکیل آن در سودان خبر داده بود را برعهده گرفت.
می توان گفت ستاره بخت عوض بن عوف، اگوست 2015 درخشیدن گرفت زمانی که وزیر دفاع شد؛ وی مدت زمان طولانی در این پست باقی ماند که در میان همتایان خود طولانی ترین مدت بود.دومین ستاره شانس وی در 23 فوریه به رویش لبخند زد و عمر البشیر رئیس جمهوری سودان با صدور حکمی وی را به عنوان معاون اول رئیس جمهوری با حفظ سمت وزیر دفاع تعیین کرد.عوض بن عوف در حالی سال 2015 به صحنه سیاسی و نظامی بازگشت که پیش از این در سال 2010 از سوی البشیر از معاونت ریاست ستاد مشترک ارتش کنار گذاشته و همان زمان نیز بازنشسته شد و بعداً نیز به عنوان سفیر در وزارت خارجه حاضر شد.
«عوض محمد احمدبن عوف» پیش از حضور جدی در عرصه سیاست چندین پست نظامی از جمله فرماندهی توپخانه ای و ریاست نهادهای اطلاعاتی خارجی را برعهده داشته است.وی در دوره کناره گیری از ارتش، سفیر وزات خارجه و مدیریت مرکز بحران و کنسول سودان در قاهره و ریاست هیات کشورش در عمان را برعهده داشت.وی در یکی از روستاهای منطقه قری واقع در شمال خارطوم متولد شد و به دانشکده جنگ پیوست و با سمت ستوانی فارغ التحصیل شد پس از آن در مصر دوره آموزش نظامی دید و در نیروی زمینی ارتش (بخش یگان توپخانه ای) فعالیت داشت و هم چنین در دانشکده فرماندهان و ستاد ارتش نیز تدریس داشت.
بن عوف هوادار جنبش اسلامی در کودتای البشیر در سال 1989 علیه دولت الصادق المهدی به البشیر نزدیک بود و برای وی فرصت پیشرفت در مناصب نظامی را فراهم آورد و مدیر نهاد امنیتی و رئیس اطلاعات نظامی شد. بن عوف سال 2015 پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و تعیین البشیر به عنوان ریاست جمهوری این کشور، به عنوان وزیر دفاع ملی تعیین شد، پس از 5 سال دوری، به نهادهای نظامی بازگشت. وی به هنگام تصدی وزارت دفاع با سلاح های مدرن درصدد تقویت و تجهیز ارتش سودان بود و به حمایت از مشارکت نیروهای کشورش در عملیات طوفان قاطعیت به سرکردگی ائتلاف سعودی مشهور بود. این عملیات به جنگی ضدبشری علیه مردم یمن ختم شد، جنگی که تا به امروز ادامه دارد.
البشیر، 23 فوریه عوف را با حفظ سمت به عنوان معاون اول خود معرفی کرد که از زمان کودتایش در 30 سال پیش، اولین معاونی بود که پستی مجزا در وزارتخانه دارد.به گفته ناظران، بن عوف فقط ریاست بخش های امنیتی و تسلیحاتی را برعهده داشته و تجربه سیاسی کافی برای رهبری کشور ندارد و انطباق دیدگاهها و نظرات وی با البشیر موجب شده که وی به البشیر نزدیک شود که با مخالفت مردم و درخواست آنان برای انتقال قدرت به شورای انتقالی مواجه شد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج