نوار حرفهای خاتمی موجود است
کریمیقدوسی، نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی در هفتمین روز مهر ماه سال گذشته در توئیتر خود گفته بود، رئیس دولت اصلاحات در ایام انتخابات پرحاشیه دهمین دوره ریاستجمهوری در سفری به عربستان، خواستار حمایت ملک عبدالله، پادشاه این کشور از میرحسین موسوی شده است. دفتر رئیس دولت اصلاحات در مقابل ادعاهای کریمیقدوسی سکوت نکرد و پرونده این شکایت برای بررسی به هیئت نظارت مجلس شورای اسلامی ارجاع شد. کریمیقدوسی درباره آخرین جزئیات پرونده شکایت خاتمی گفت: «سند این موضوع مشخص است. یعنی صحبتهای آقای خاتمی که این صحبتها را مطرح کرده، ضبط شده است. سردار نقدی، مسئول فرهنگی سپاه بعد از همین توئیت و مصاحبه من، مصاحبه کرد و گفت که نوار موجود است. خودش (خاتمی) بگوید چه چیزهایی گفته است!»
نقشه جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران
«ناتان سیلز» هماهنگکننده مبارزه با تروریسم وزارت خارجه آمریکا که در تلآویو به سر میبرد، مدعی شده است کلید امنیت منطقه در اختیار ایران است و ما پیشرفتهای قابل توجهی در راستای بهبود امنیت منطقه به دنبال درج سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی به دست آوردیم. در همین حال، جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید از مذاکراتش با مئیر بنشبات درباره ایران در منطقه خبر داده و در توئیترش نوشته بود: ما موضوعات زیادی برای گفتوگو داریم، از جمله تعهد مشترکمان برای مقابله با فعالیتهای مخرب ایران و دیگر بازیگرانی که سبب بیثباتی در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان میشوند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
بسمه تعالی
چرا باید به مردم خوزستان کمک کنیم ؟
شنیدم فردی گفته است که اصفهانی ها ،یزدی ها و کرمانی ها در دوران جنگ برای دفع تجاوز صدام که نه بلکه حدود ۶۵کشور دنیا به خوزستان، صدها هزار شهید و زخمی دادیم اما مردم و نماینده های خوزستان که از نعمت آب فراوان بهره مند هستند و مازاد آب رودهای پرآب این استان به دریا می ریزد، حاضر نشدند که این آب به استان های کم آب ما یعنی اصفهان ، کرمان و یزد انتقال یابد، پس دلیلی ندارد که دیگر ما به مردم سیل زدهء خوزستان کمک کنیم و اگر مقداری از آب خوزستان به این استان های تشنه می رسید و در ضمن اجازه می دادند تونلی که برای انتقال آب از خوزستان به اصفهان در حال ساخت بود تکمیل می شد و آب به اصفهان و علاوه بر اصفهان از اصفهان با لوله هایی که قبلا ایجاد شده است به استان های کرمان و یزد می رسید، دیگر لازم نبود این حجم فراوان آب ازسدهای کرخه و دز آزاد شود که نه تنها موجب خسارت وسیع به مردم و مزارع و ... شود بلکه با به دریا سپردن آن آب موجب ازدست رفتن آب شیرین فراوانی شود که دشت ها و مخازن زیر زمینی فلات مرکزی ایران تشنهء این آب است و می بینیم که در حالی که سدهای خوزستان سرریز شده ، سد زاینده رود هنوز به بیست درصد ذخیره خود نرسیده است و یادمان نمی رود که برخی کفن پوش آمدند و جلو انتقال آب به اصفهان و تکمیل مسیر تونل انتقال آب به اصفهان را گرفتند.
در جواب این مطلب باید گفت که هر چند انتقاد مطرح شده قابل تامل است اما نتیجهء آن انتقاد یعنی لزوم عدم کمک مردم این استان ها به مردم استان خوزستان کاملا اشتباه است، چرا که، این اندیشه از اندیشه ناسیونالیستی نشٲت می گیرد و باید به یاد بیاوریم ،آنان که در جنگ به یاری مردم خوزستان شتافتند ، براساس اعتقاد دینی و برای زمین نماندن فرمان رهبرشان اقدام کردند و آنجا هم ملی گرا ها مانند نهضت آزادی نه تنها کمکی به دفاع مقدس نکردند بلکه صدام را تشویق به ادامهء موشک باران شهرها می کردند و منافقین آن فرزندان عزیز مهندس بازرگان هم به خیانت ، قتل ، جاسوسی در کشور مشغول بودند و یا در زندان های صدام مشغول شکنجهء رزمندگان ایرانی بودند، در ضمن اندیشه ناسیونالیستی مانند ، پان عربیسم ، پان ترکیسم ، پان فارسیسم و غیره بجز ایجاد اختلاف و نفرت و کینه حاصلی نداشته است ، واقعیت آن است که ایران مانند فرشی است که رنگهای متنوع و زیبایش زبان ها و نژاد های مختلف آن است که در کنار هم بودنشان آنرا زیبا کرده است.
پس اگر عده ای نا آگاهانه به عنوان خلق عرب ، ترک ، فارس و .... اقدامی از سر تعصب استانی یا قومی مرتکب می شوند، بجای انتقام باید با گذشت برخورد نمود و به کمک آنها شتافت ، باشد که آنها هم متوجه اشتباه خود شده و دیگر بجای مصالح کشور و امت و ملت ایران براساس تعصب برخورد ننمایند و جلو انتقال آب از خوزستان به اصفهان و از اصفهان به یزد و کرمان را نگیرند ، چرا که گفته اند بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند
سید جلال حسینی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
بنزین تا یک ماه آینده دو نرخی میشود
به نقل از خبرگزاری فارس، قیمت بنزین سهمیهبندی افزایش چندانی نخواهد یافت و میزان این افزایش احتمالا کمتر از ۳۰ درصد خواهد بود. در عین حال قیمت دوم بنزین نیز فاصله زیادی با قیمت اول نخواهد داشت.
این تصمیم در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا اتخاذ شده است.
براساس این گزارش، موافقان، دلیل این تصمیم را رشد کمسابقه مصرف بنزین در ماههای اخیر میدانند. چنانکه در صورت ادامه رشد بی رویه مصرف بنزین ایران که اکنون از واردات این فرآورده نفتی بینیاز شده است، مجبور خواهد شد دوباره به واردات این فرآورده روی بیاورد.
در ماههای گذشته روند بازیابی کارتهای سوخت برای ورود به فرآیند سهمیهبندی آغاز شده است.
سهمیهبندی بنزین در طول اولین دوره اجرای این طرح در مدت ۸ سال ۷۵ میلیارد دلار صرفهجویی در منابع کشور در پی داشته است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
دستورالعملهای منافقین برای فریب سوژهها در فضای مجازی.doc
112.6K
دستورالعملهای منافقین برای فریب سوژهها در فضای مجازی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
مهر تأیید آمریکایی
محمد عبداللهی: بزرگترین حامی تروریسم، سپاه پاسداران را در لیست سازمانهای تروریستی قرار داد؛ این اقدام در حالی صورت گرفته است که نظام سلطه به سردمداری آمریکا پس از همراهی جریان غربگرا برای مهار توان هستهای ایران در سناریوی «برجام»، تلاش خود را در مجموعهای از طرحهای به هم پیوسته همچون FATF وCFT مضاعف کرد تا به زعم خود نفوذ منطقهای و توان دفاعی ایران را مهار کند.
اصرار دولت و اصلاحطلبان برای تصویب لوایح تحمیلی با این تحلیل صورت میگرفت که در صورت تصویب، موانع همکاری بانکهای خارجی با ایران برطرف شده و شرایط اقتصادی ایران بهبود خواهد یافت. این در حالیست که بر پایه لوایح مذکور هیچ تضمینی برای بهبود شرایط اقتصادی از سوی حامیان داخلی طرح وطرف خارجی وجود نداشت.
از همان ابتدای امر، مخالفان تصویب لوایح بر این عقیده بودند که اگرچه در ظاهر امر، این موارد معاهداتی بینالمللی برای مبارزه با تروریسم یا جرایمی همچون پولشویی هستند اما در حقیقت، تعیین مصادیق گروههای تروریستی و مسدود کردن منابع مالی آنها طبق نظر کشورهای غربی صورت میگیرد. بهطوریکه با تصویب آن، طرفهای غربی میتوانند با مصادیق مختلف، گروههای مقاومت همچون حماس، حزبالله و یا نهادهای داخلی همچون سپاه پاسداران و یا حتی قوه قضاییه را در لیست گروههای تروریستی قرار دهند.
یکی دیگر از نکاتی که مخالفین مطرح میکردند این بود که در صورت پیوستن به لایحه منع مالی تروریسم و از سویی قرار گرفتن یکی از نهادهای ایران در لیست گروههای تروریستی، حتی نهادهای داخلی نیز موظف میشوند نهادی را که طبق تعریف غرب در لیست گروههای تروریستی قرار گرفته است تحریم کنند. در خصوص این انتقادات اما هیچگاه پاسخ منطقی از سوی موافقان ارائه نشد. با این وجود حامیان این لوایح، مخالفان را متهم به سیاسی کاری در برخورد با تصویب لوایح مرتبط با FATF کردند. امروز اما تروریست خواندن سپاه مهر تاییدی بر اظهارات مخالفین کنوانسیونهای مرتبط با FATF است.
FATF سند خیانت جریان نفوذی است که تصمیم داشت با ایجاد مکانیزم خودتحریمی، کشور را بدون جنگ تسلیم دشمن کند. امروز اما به لطف حماقت آمریکا، نهتنها سپاه در ایران و منطقه از محبوبیت قابل توجهی برخوردار خواهد شد بلکه خیانت جریان نفوذ نیز بر همگان آشکار میشود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
بازی جدید احمقهای درجه یک و تحریم سپاه.doc
59.9K
بازی جدید احمقهای درجه یک و تحریم سپاه
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
خوشرقصی اینستاگرام برای دولت آمریکا؛ حساب چند فرمانده سپاه مسدود شد / شبکه اجتماعی اینستاگرام پس از اعلام اقدام رسمی دولت آمریکا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران، از صبح امروز حساب چند فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مسدود کرد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
باجگیری آلسعود از همسران فعالان سیاسی
نقض حقوق مخالفان سیاسی در عربستان تنها به بازداشت و شکنجه سیستماتیک محدود نمیشود؛ بلکه این موضوع از تعرض به همسران و فرزندانشان تا باجگیری از همسران آنها و وادار کردنشان به طلاق در ازای دریافت برخی حقوق مسلم فراتر میرود. داستان یکی از فعالان بازداشتی در داخل زندانهای عربستان را «علی هاشم» فعال حقوقی سرشناس سعودی روایت کرده و از نحوه وادار کردن همسر این فعال زندانی در ازای دریافت کارت شناسایی برای خانواده وی و فرزندانشان و صدور مجوز نامنویسی آنها در مهد کودک پرده برداشته است. همسر یکی از فعالان داخل عربستان به متارکه همسرش در ازای صدور کارت شناسایی برای خانواده وی و فرزنداش و ورود آنها به مهدکودک وادار شده است.
فتنه 88 با محوریت فرح پهلوی بود
حجتالاسلام احمد سالک، نماینده اصفهان در مجلس گفت: مسئله فتنه ۷۸ و ۸۸ سه بخش داشت؛ یک، مدیریت بیگانه. دو، هماهنگ شدن کشورهای منطقه با مدیریت بیگانه. سه، عوامل داخلی کشور که کمیتهای 12 نفره تشکیل دادند. وی افزود: مدیریت کار بیرون با ۱۷ اپوزیسیون با محوریت فرح و با ریاست دفتری همسر سیامک پورزند بود. کسی که از کنگره آمریکا دلار را با خودش به ایران آورد و خودش وقتی او را دستگیر کردند، گفت به ۱۵۰ نفر دلار دادم؛ از جمله یکی از سران فتنه که وقتی به او فشار آوردند، گفت دلار از آمریکا گرفتیم، ولی از خیرین آمریکا گرفتیم؛ این نکته قابل توجه است!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
کرانه باختری هدف دولت جدید صهیونیستی
انتخابات پارلمانی اخیر رژیم صهیونیستی در حالی به پایان رسید که احزب راستگرا با به دست آوردن 65 کرسی پیروز شدند و راه نه چندان سختی برای رسیدن به توافق و تشکیل یک دولت ائتلافی دارند. این در حالی است که فراکسیون «راست جدید» به رهبری نفتالی بنت و ایلیت شاکید در این انتخابات ناکام ماندند؛ اما این ائتلاف که در دولت سابق تحت عنوان حزب بیت یهودی حضور داشت و تمام تمرکز خود را روی موضوع انضمام کرانه باختری به اسرائیل گذاشته بود، سبب شده است پیشبینیها به این سمت برود که در دولت پنجم بنیامین نتانیاهو یکی از موضوعات مورد توجه بحث انضمام کرانه باختری یا دست کم بخش قابل توجهی از آن به اسرائیل باشد. در واقع، پس از انتخابات اخیر که به نوعی پیروزی تندروها هم تلقی میشود، شرایط کاملاً تغییر کرده است و با توجه به رویکردی که اکثر احزاب راستگرا نسبت به سیاست انضمام کرانه باختری دارند و در سایه طرح موسوم به «معامله قرن» آمریکاییها که گفته میشود در ژوئن آینده ارائه خواهد شد، موضوع انضمام مناطقی مانند منطقه «ج» و شهرهای بزرگ به اسرائیل، به یک سیاست کلی برای رژیم صهیونیستی تبدیل خواهد شد. در همین زمینه میتوان گفت، چه بسا طرح و اجرای موضوع حاکمیت رژیم صهیونیستی بر اراضی اشغالی در دولت جدید نتانیاهو سادهتر از مباحث دیگر مد نظر او باشد؛ مباحثی مانند نسخهبرداری از قانون فرانسه برای محاکمه نکردن نخستوزیر در دورهای که قدرت را در دست دارد. ضمن اینکه تصویب قانون انضمام کرانه باختری به رژیم صهیونیستی میتواند احزاب افراطیتر را هم راضی کند. به هر حال، موضوع مذکور با مجموعهای از پیچیدگیها در داخل و خارج رژیم صهیونیستی مواجه است، اما همچنان مطرح خواهد بود تا فرصت مناسبی برای اجرای آن فراهم شود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
دست برادری
در روزهای اخیر مجموعهای از موضوعات پیش روی کشور بوده است. یکی از موضوعاتی که در سطح رسانهها و حتی کلام رهبر معظم انقلاب بازتاب پیدا کرد، تعمیق بیشتر روابط ارتش و سپاه پاسداران بود؛ سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش پس از اقدام حماقتآمیز رئیسجمهور آمریکا، به دیدار فرمانده کل سپاه رفت و بر وحدت نیروهای مسلح تأکید کرد. این اتفاق موجب شد رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی نیز از آن به نیکی یاد کنند: «این کاری که این آقایان کردند بعد از قضیّه حرکت زشت آمریکاییها نسبت به سپاه، پا شدند رفتند با سپاهیها دست برادری دادند؛ این بسیار حرکت زیبا و درستی بود که انجام گرفت؛ اینها دشمن را خیلی عصبانی میکند؛ هر کاری که شما بکنید که دشمن را عصبانی کند آن کار خوب است؛ هر کاری انجام بگیرد که به نفع دشمن باشد آن کار بد است.»
یک روز پس از بیانات رهبر معظم انقلاب این بار نوبت سردار جعفری بود تا به مناسبت گرامیداشت روز ارتش به دیدار فرمانده ارتش برود و از نو و با فاصلهای کوتاه از دیدار قبلی، این دو فرمانده به نشانه اتحاد و برادری دست در دست یکدیگر بگذارند؛ در همین دیدار بود که امیر موسوی در روز ارتش اظهار داشت: «ارتش و سپاه برای دفاع از این ملت، آرمانهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران، دست از دست همدیگر بیرون نخواهند کشید و دشمنان ما از این حقیقت، مأیوس، خشمگین و عصبانی باشند و از این عصبانیت بمیرند که سپاه و ارتش از هم جدا نخواهند بود.»
اما آنچه از تحلیل این رویدادها باید بیان کرد، این است که در شرایطی که دشمن میخواهد با افزایش اقدامات خباثتآمیز خود، صفوف اتحاد داخلی را متزلزل کند و در عرصههای سیاسی و اجتماعی همبستگی ملی را به چالش بکشد و انشقاق به وجود بیاورد، همه مؤلفههای انسجام و وحدت ملی که نیاز قطعی و ضروری جامعه ما در شرایط سرنوشتساز کنونی است، در سطح کشور رقم میخورد. به جرئت باید اذعان کرد، پس از تروریست نامیدن سپاه از سوی آمریکاییها و نیز پس از سیل ویرانگر اخیر کشور، نشانههای همبستگی ملی در بین همه بخشهای اجتماعی و گروههای سیاسی به شکل بیسابقهای متجلی شده است و این اتفاق خوب، دقیقاً همان چیزی است که دشمن را عصبانی میکند و حتماً بر هم زننده محاسبات و نقشههای دشمن خواهد بود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
1ـ انتشار کارنامه تجارت خارجی در سال 97
کارنامه تجارت خارجی در سال 97 منتشر شد که براساس آن مازاد تجارت خارجی به یک میلیارد و 698 میلیون دلار رسید. حجم تجارت خارجی کشور در سال 97، 149 میلیون و 274 هزار تن به ارزش 86 میلیارد و 922 میلیون دلار بوده است. اقلام عمده صادراتی ایران در این مدت به ترتیب، میعانات گازی به ارزش 4 میلیارد و 935 میلیون دلار، گاز طبیعی مایع شده به ارزش یک میلیارد و 924 میلیون دلار، پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و 710 میلیون دلار، سایر روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین به ارزش یک میلیارد و 456 میلیون دلار و متانول به ارزش یک میلیارد و 350 میلیون دلار بوده است. گزارش گمرک ایران نشان میدهد، در 12 ماهه سال گذشته، 31 و 93 صدم درصد از ارزش کل صادرات ایران مربوط به پتروشیمیها، 11 و 14 صدم درصد مربوط به میعانات گازی و 56 و 93 صدم درصد مربوط به دیگر کالاها بوده است.
2ـ درخواست سناتور دموکرات برای استیضاح ترامپ
«الیزابت وارن» سناتور دموکرات ایالت ماساچوست و نامزد انتخابات سال 2020 از مجلس نمایندگان آمریکا خواست که فرایند استیضاح دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور را آغاز کند. وی در صفحه رسمی خود در توئیتر با اشاره به گزارش رابرت مولر، بازپرس ویژه پرونده دخالت روسیه در انتخابات آمریکا نوشت، این گزارش نشان میدهد مسکو در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 دخالت کرد تا به ترامپ کمک کند و وی نیز این کمک را پذیرفت و پس از آن مقابل اجرای تحقیقات در این باره مانعتراشی کرد. این سناتور آمریکایی که یکی از نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات بعدی ریاستجمهوری است، تأکید کرد، چشمپوشی از تلاشهای مکرر یک رئیسجمهور برای پیشگیری از تحقیقات پیرامون شخص او موجب آسیب رسیدن به کشور میشود.
3ـ میانجیگری عراق برای مذاکره بین ایران و عربستان
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره روابط ایران و عربستان و اخبار منتشر شده در رسانههای عربی مبنی بر مذاکرات این دو کشور در بغداد اظهار داشت: عراق بسیار در تلاش است که میان ایران و عربستان میانجیگری کند و البته در عربستان هم رگههای قوی از همکاری با ایران در حال شکلگیری است و افراد زیادی مخالف سیاستهای بنسلمان درباره ایران هستند، که پس از مسائل خاشقجی شدت بیشتری گرفت. حشمتالله فلاحتپیشه افزود: ما همچنان معتقدیم هنوز جریان عظیمی برای تنشزدایی با ایران همانند دهه 1990 میلادی شکل نگرفته و اگر شرایطی مشابه آن دوران را مشاهده کنیم که گامهای اساسی برای تنشزدایی با ایران از سوی عربستان برداشته شد، شاید شرایط برای تنشزدایی در ایران هم فراهم شود.
4ـ صفرهای پول ملی از سوی مردم حذف شده است!
سیدناصر موسویلارگانی، نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در حال حاضر مشکلات اقتصادی کشور زیاد است که اگر چهار صفر را از پول ملی حذف کنیم و اسکناس را عوض نکنیم، کاری انجام ندادهایم و اگر چهار صفر را حذف کنیم و اسکناس و سکهها را تغییر دهیم، هزینه سنگینی به کشور تحمیل خواهد شد. وی با بیان اینکه مردم در طول زمان صفرهای پول ملی را حذف کردهاند، اضافه کرد: در شرایطی که سیل ویرانی خود را داشته و مشکلات معیشتی مردم را شاهد هستیم، این کار جواب نمیدهد. موسویلارگانی در پایان افزود: برای تقویت پول ملی و حذف صفر باید موازنهای بین دخل و خرج مردم ایجاد کنیم و مجموعه برای این کار فراهم شود؛ سپس نسبت به حذف صفر اقدام کنیم.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
مسلمانان 400 سال پیش در دوران تجارت برده به آمریکا آورده شدند
اکثر آمریکاییان می گویند که آنها شخصا یک مسلمان را نمی شناسند و بیشتر شناخت خود از اسلام را از رسانه ها گرفته اند.
به این ترتیب تعجبی ندارد که دربین آمریکاییان این همه بدفهمی نسبت به مسلمانان وجود داشته باشد. برخی آنها را به چشم خارجی و تهدیدی برای شیوه زندگی و ارزش های آمریکایی می بینند. سیاست بحث برانگیز پرزیدنت ترامپ و صدور فرمان ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا از هفت کشور نیز در دامن زدن به این ترس ها نقش داشته است.
اما چیزی که خیلی ها از آن بی خبرند این است که مسلمانان سال ها پیش از آنکه آمریکا به یک کشور تبدیل شود به اینجا آمده اند. در واقع برخی از اولین کسانی که پای به این سرزمین گذاشتند مهاجران مسلمان بودند که در قالب تجارت برده بین دو طرف اقیانوس به اجبار به این کشور آورده شدند و امسال را می توان چهارصدمین سال ورود آنها به آمریکا دانست.
اولین مسلمانان آمریکایی
محققان برآورد می کنند که تا 30 درصد بردگان آفریقایی فروخته شده در آمریکا، اهل مناطق غرب و مرکز آفریقا مثل گامبیا و کامرون امروزی و مسلمان بوده اند. از جمله دشواری هایی که این بردگان با آن مواجه بوده اند، مشکلات مربوط به دین و آیین آنها نیز بوده است.
من به عنوان یک محقق اجتماعات مسلمانان در غرب، اطلاع دارم که بردگان آفریقایی به اجبار مالکان خود مجبور به ترک دین و مناسک اسلامی خود شده اند، چرا که هم دین و هم آیین آنها با فرهنگ و ریشه های مذهبی برده داران فرق داشته و همچنین با روند «متمدن کردن» آنها از طریق مسیحی کردن آنها مغایرت داشته است.
سیلوین دیوف مورخ توضیح می دهد که چگونه با وجود این تلاش ها، بسیاری از بردگان جنبه هایی از آداب و رسوم خود را حفظ کردند و راه های جدید و خلاقانه ای را برای ابراز آنها یافتند. مثلا آوازهای عبادی آنها در مزارع، رنگ و بو و خاطره یک زندگی از دست رفته را بعد از لطمات ناشی از جا به جا شدن در آنها زنده نگه می داشت.
به گفته دیوف موسیقی بلوز را که یکی از اشکال ناب فرهنگ آمریکایی محسوب می شود، می توان تا خاستگاه های آن یعنی تاثیرات مسلمانان بر این موسیقی از دوران برده داری دنبال کرد. او همچنین نشان می دهد که چگونه ترانه معروف بلوز «لوی هولر را صدا کن» دارای ملودی و سبکی است که از «اذان» مسلمانان گرفته شده است.
علاوه بر این بلوز بر چندین گونه موسیقی آمریکایی دیگر از کانتری گرفته تا راک اند رول و شناخته شده ترین شکل موسیقی آمریکایی یعنی جاز نیز تاثیر گذاشته است. به نظر می رسد که جان کولتران نوازنده معروف جاز که با اثر تعیین کننده اش «یک عشق متعالی» شناخته شده است، تحت تاثیر افت و خیزهای لحن ادعیه و اوراد اسلامی قرار داشته است.
هشام عیدی محقق و نویسنده «موسیقی شورشی» به همراه چند موسیقیدان جاز دیگر می گوید که کولتران ترانه «الله برتر» است خود را به سبک ادعیه اسلامی «ذکر» یا یادآوری خدا خوانده است.
اجتماعات مسلمان در آمریکای امروز
آمریکای امروز شامل تنوع بزرگی از مسلمانان است که از بخش های گوناگون جهان به این کشور مهاجرت کرده اند. بسیاری از آنها بعد از تصویب قانون مهاجرت سال 1965 وارد آمریکا شده اند.
آنها از آفریقا و خاورمیانه و نیز جنوب و جنوب شرق آسیا آمده اند. مسلمانان آمریکایی - آفریقایی که نوادگان نسل های برده این کشور محسوب می شوند، جمعیت قابل توجهی – حدود 20 درصد- یعنی بین 600 تا 850 هزار نفر از مجموع جمعیت مسلمان ساکن ایالات متحده را تشکیل می دهند.
در این آمیزه متنوع همچنین کسانی حضور دارند که به «امت اسلام« تعلق دارند؛ یک جنبش سیاسی و مذهی که عالیجا محمد که خود پسر بردگان پیشین بود در دهه 1930 آن را بنا گذاشت و می خواست از طریق آن به قدرت گرفتن سیاهان در رویارویی با نژادپرستی کمک کند. هرچند که امروزه تعداد کسانی که به امت اسلام تعلق دارند به شدت کاهش پیدا کرده است.
این تنوع جمعیتی، در آداب و رسوم، تفسیرها و مناسکی که فرقه های مختلف اسلامی در آمریکا به آن عمل می کند انعکاس یافته است. همچنین در ترکیب نژادی، قومی و فرهنگی این اجتماع یا شاید دقیق تر بگویم، گروهی از اجتماعات بازتاب یافته است.
تمام این تفاوت ها، تعامل بین این اجتماعات را می تواند به یک چالش تبدیل کند. اما مسلمانان آمریکایی با وجود تاریخچه های پیچیده ای که دارند، تجارب مشترکی کسب کرده اند که حقیقتا منحصر به فرد است.
با توجه به اینکه مسلمانان مهاجر تازه واردتر با آن دسته از هم کیشان خود که میراثی 400 ساله در این کشور دارند به تعامل می پردازند، مشارکت های جدید بین آنها خبر از واقعیتی جدید می دهد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98- پرسمان(2).doc
92.7K
پرسمان سیاسی(۲)
مصر اخیراً اعلام کرد که در طرح ناتوی عربی شرکت نخواهد کرد. دلایل خروج مصر از این طرح ضد ایرانی چیست؟
ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
جدید می دهد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔴 بغض و وحشت سعودی از نام مهدی‼️
🔺امتناع رئیس مجلس شورای سعودی از ذکر صحیح نام نخستوزیر عراق
🔹اقدام رئیس مجلس شورای عربستان سعودی در عدم ذکر نام «عادل عبدالمهدی» در اجلاس سران پارلمانهای کشورهای همسایه این کشور، اعتراض یکی از ائتلافهای عراقی را در پی داشت.
🔹عباس الموسوی، سخنگوی ائتلاف «دولت القانون» عراق گفت «آل الشیخ» متعمدانه نام عادل عبدالمهدی را بارها «عادل عبد الهادی» گفته است.
🔹الموسوی این حرکت آل شیخ را نشانه و پیامی برای آن دسته از عراقیها دانست که همچنان بر این باورند «نظام پادشاهی» تغییر رویه داده است.
🔹الموسوی تأکید کرد «عراق پایتخت امام مهدی (عج) است»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پامپئو در یک نشست محرمانه؛ به دنبال هیچ گونه اقدام نظامی علیه ایران نیستیم
سه منبع حاضر در یک نشست محرمانه وزیر خارجه آمریکا با رهبران نهادها و جوامع ایرانی-آمریکایی به پایگاه خبری آکسیوس گفته اند که مایک پامپئو در این جلسه پشت درهای بسته تاکید کرده است که دولت دونالد ترامپ به دنبال هیچ گونه اقدام نظامی در داخل ایران برای تغییر حکومت این کشور نیست.
این منابع همچنین گفتهاند که وزیر خارجه آمریکا در صحبتهایش تلاش کرده از گروه مجاهدین خلق(منافقین) که مورد اقبال و توجه «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «رودی جولیانی» وکیل شخصی ترامپ هستند، کاملا فاصله بگیرد.
براساس این گزارش، این جلسه دوشنبه گذشته با حضور مایک پامپئو و رهبران 15 نهاد و سازمان ایرانی-آمریکایی در هتل دالاس در تگزاس برگزار شده است. پامپئو در این نشست ابتدا به مدت محدود سخنرانی کرده و سپس به سوالات این افراد پاسخ داده و بیشتر وقت جلسه به سوال و جواب گذشته است.
به گفته این منابع، یک سوال عمده این جلسه این بوده است که اگر تغییر حکومت از طریق داخلی اتفاق نیافتد بعد چه خواهد شد؟ وزیر خارجه آمریکا گفته، ما کاملا محتاط هستیم که از زبان تغییر حکومت استفاده نکنیم. وی سپس تاکید کرده است که دولت ترامپ به دنبال مداخله نظامی در ایران نیست.
آکسیوس به نقل از منابع خود گزارش داد که پامپئو در این جلسه برای توضیح موقعیت دولت نسبت به ایران از عبارات غیرمستقیم و ادبیات دیپلماتیک استفاده کرده است.
پامپئو گفته؛ ماموریت ما دادن فرصت به آنهاست، ایجاد آن و فراهم کردن حمایت انتقالی، بهترین نفع برای ما این است که رهبران آنها(ایران) غیرانقلابی باشند.
در ادامه جلسه پرسش و پاسخ، پامپئو در پاسخ به سوالی گفته است که اگر دولت ترامپ در حوادث بعد از انتخابات سال 2009(فتنه 88) روی کار بود خیلی متفاوت تر از دولت باراک اوباما اوضاع را مدیریت میکرد.
آکسیوس در ادامه گفته است که پامپئو در عین حال نگفته که اگر آنها بودند دقیقا چگونه عمل میکردند.
پامپئو همچنین در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که تحریمها به مردم عادی آسیب نزند هم جواب داده است؛ «هیچ تضمینی وجود ندارد..»
این درحالیست که مقامات آمریکایی از جمله خود پامپئو پیش از این بارها تاکید کردهاند که هدف از تحریمها حکومت ایران است و مردم ایران به هیچ وجه هدف تحریمهای اقتصادی نیستند. مقامات آمریکایی همچنین مدعی هستند که در حال کمک به مردم ایران هستند.!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
جهاد مشارکت ملی در بازسازی چگونه؟
دکتر عبدالله گنجی
با فروکش کردن سیل کمسابقه در مناطق جنوبی کشور به صورت طبیعی ترمیم آلام روحی و هزینههای مالی و مادی مردم باید در کانون توجه حاکمیت و خصوصاً دولت قرار گیرد. زحماتی که تاکنون نیروهای مسلح و اجزای مختلف دولت کشیدهاند مربوط به دوران اضطرار و گذار بوده است و کمکم مرحله اقدامات زیرساختی و تثبیت شروع خواهد شد. باید منصفانه دید و گفت که گرچه وظیفه اصلی بر دوش دولت است، اما دولت قادر به تأمین همه منابع موجود برای رفع مشکلات کشاورزی، احشام، اثاثیه و مسکن، راه، برق، آب، گاز و... نخواهد بود. اینجاست که «جهاد ملی مشارکت» را باید راهحل اصلی مسئله دانست، باید متناسب با وزن هر یک از سهگانه:
۱- دولت
۲- دستگاههای حاکمیتی فرادولتی
۳- کمکهای مردمی، برنامهریزی و تقسیم هزینه و تخصیص منابع نمود.
به صورت طبیعی کار اصلی بر دوش دولت است و برخی امور در همه جغرافیای مناطق بحرانزده بر عهده آن است. حتی اگر ابزار و ادوات انجام کار نیز در خارج از دولت یافت شود، اما تأمین منابع به عهده دولت خواهد بود.
۱- مأموریت دولت در حوزههایی مانند کشاورزی، احشام، آبرسانی، برقرسانی و ترمیم راههای ارتباطی قطعی و حتمی است. اگر این امور در همه مناطق به عهده دولت گذاشته شود قابل انجام است، زیرا ساختارهای آن را دارد. این بخش اگرچه گسترده است، اما هزینههای آن شاید به اندازه همه مسکن آسیب دیده نباشد. شرط این مهم آن است که دولت را از حوزه مسکن و اثاثیه معاف نماییم.
۲- سازمانها و نهادهایی هستند که دارای زیرساخت، ادوات، نیروی انسانی متخصص و با تجربه هستند. دولت میتواند ساخت جادهها، لایروبیها و خدمات عمومی را بین آنان از جهت قدرالسهم جغرافیایی توزیع نماید و هر سازمان معین منطقهای خاص شود، اما منابع این کار نیز به عهده دولت باشد.
۳- اما مسئله اصلی و اساسی تأمین مسکن یا ترمیم آن است که هزینه زیادی را به خود اختصاص خواهد داد. تصدیگری مستقیم دولت یا هر سازمانی در این حوزه امری غیرعقلایی است، چرا که اگر مالک را از فرایند ساخت حذف کردیم او صرفاً توقعات را طرح میکند و توقع دارد منزلی مطلوب در اختیارش قرار گیرد. پس محوریت اصلی ساخت مسکن باید مالک باشد تا هم سلیقه خود را اعمال کند و هم قدرالسهم حاکمیت به وی روشن باشد و خود مدیریت کار را به عهده بگیرد. به نظر میرسد باید منابع مالی بخش مسکن و تأمین اثاثیه منزل را به مردم سپرد. مشارکت مردم باید در این نقطه متمرکز شود. کمکهای خالصانه و بیشائبه مردم تاکنون رضایتبخش بوده، اما هم در نسبت با خسارات وارده ناچیز است و هم در مرحله اسکان و ضروریات و تغذیه هزینه شده است. طرح سازمان بسیج مستضعفین مبنی بر «یک مسجد یک منزل» را باید مورد توجه قرار داد و این شدنی است. اول اینکه بسیج دارای شبکه سراسری در کشور است و تقریباً در همه مساجد کشور حضور دارد. حدود ۷۰ هزار مسجد در کشور وجود دارد که ۴۰ هزار آن فعال است. اما حدود ۱۵ هزار مسجد پای کار میتوانند مشکل مسکن همه سیلزدگان را حل کنند. دوم اینکه بازاریان و متمکنین اهل مسجد هستند که میتوانند هم مرجع جمعآوری منابع شوند و هم خود به میدان بیایند. در عین حال هزاران مسجد کشور دارای اماکن تجاری و درآمدزا هستند که تأمین یک باب منزل که شاید زیر ۱۰۰ میلیون تومان تمام شود برای آنها، عدد زحمتآوری نباشد. این کار به دو روش میتواند انجام گیرد؛ اول اینکه بسیج به تصدیگری ورود نکند. هر مسجد مستقیماً ساخت منزلی را در مناطق سیلزده به عهده بگیرد و هیئت امنا و بسیج مسجد مستقیماً به مالک وصل شوند و امر ساخت و ساز را با هم انجام دهند. راه دوم اینکه مساجد منابع را در اختیار بسیج سازندگی قرار دهند و نواحی شهرستانهای بسیج به مالکان منازل آسیب دیده وصل شوند و امر ساخت و ساز را تسهیل نمایند.
اثاثیه منزل را نیز میتوان به چند سازمان مشخص مانند ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد حضرت امام، آستان قدس و قرارگاه محرومیتزدایی سپاه و بسیج اصناف واگذار کرد.
با این اوصاف بخش گستردهای از کار مستقیماً بر دوش دولت قرار میگیرد و بخش متمرکز و پرهزینه کار نیز بهعهده مساجد درآمدزای کشور خواهد بود. هر مسجد میتواند منابع بانکی را نیز از دولت اخذ و اقساط آن را خود پرداخت کند، زیرا بسیاری از مردم روستاهای لرستان و خوزستان حتی قدرت دریافت وام را نیز ندارند و نسبت به اخذ آن تمایل نشان نمیدهند. این ایده را میتوان به طرح عملیاتی تبدیل کرد و در وانفسای منابع دولتی، مردم را به میدان مشارکت آورد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
قابل توجه اعضای محترم کانال
معاونت سیاسی سازمان بسیج در نظر دارد تولید عکس نوشت های سیاسی خود را جهت انتشار در کانال معیار به هادیان سیاسی توانمند در این زمینه واگذار نماید
فلذا عزیزانی که در این زمینه توانایی لازم را دارند می بایست کارهای تولیدی خود را در موضوعاتی که متعاقبا اعلام می شود به مدیریت کانال ارسال نمایند
به عکس نوشت هایی که در کانال منتشر شود حق الزحمه پرداخت می شود
hedayat 2-98.pdf
609.6K
نشريه هدايت/ شماره 2
نشریه «هدایت» با رویکرد جدید، ویژه هادیان، سخنوران و مربیان تربیتی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ایران پس از سخنان پمپئو در کنفرانسی خبری اظهار کرد که فرآیند به صفر رساندن صادرات نفت ایران از دوم می (۱۲ اردیبهشت) آغاز خواهد شد. وی مدعی شد که امریکا در سال جاری صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند. وی در ادامه از بیان تبعات خرید نفت ایران از سوی کشورهای دیگر خودداری کرد.
این مقام ارشد امریکایی همچنین به سؤال خبرنگاران در مورد تأثیر اقدام یکجانبه امریکا بر روابط تجاری این کشور با چین، ترکیه و ژاپن پاسخی نداد. در اولین واکنش خارجی نسبت به این اقدام بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی ضمن استقبال و قدردانی گفت که این اقدام از اهمیت بسیار بالایی برای اعمال فشار حداکثری بر ایران برخوردار است. وی افزود: ما از موضع امریکا علیه ایران حمایت میکنیم و این راه درست برای توقف آن (ایران) است.
واکنش ایران و مخالفان تحریم
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره بیانیه اخیر کاخ سفید مبنی بر عدم تمدید معافیت برای خریداران نفت ایران اظهار داشت: با توجه به غیرقانونی بودن اصل تحریمهای مورد نظر، جمهوری اسلامی ایران اصولاً ارزش و اعتباری برای معافیتهای اعطایی بر تحریمها قائل نبوده و نیست. وی در عین حال افزود: با این حال، با توجه به تأثیرات منفی عملی این تحریمها و احتمال افزایش این اثرات منفی با عدم تمدید معافیتها، وزارت امور خارجه امروز به صورت مستمر با تمامی نهادهای ذیربط داخلی در تماس بوده و نیز رایزنیهای فشردهای با بسیاری از شرکای خارجی اعم از اروپایی، بینالمللی و همسایگان صورت داده است. نتیجه این تماسها و رایزنیهای داخلی و خارجی به مراجع عالی تصمیمگیری منعکس شده و به زودی تصمیم مقتضی در این خصوص اتخاذ و اعلام خواهد شد.
وزارت خارجه چین روز دو شنبه در واکنش به تصمیم واشنگتن برای لغو معافیت واردات نفت ایران از سوی مشتریان، با انتشار بیانیهای تأکید کرد: پکن همواره با اعمال تحریمهای یکجانبه امریکا علیه ایران مخالفت کرده است.
«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری گفت: همکاریهای دوجانبه پکن با تهران مطابق با قانون است.
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه با انتقاد از تصمیم امریکا برای پایان دادن به معافیت از تحریمهای نفتی ایران اعلام کرد که این اقدام به صلح و ثبات منطقه کمکی نخواهد کرد و به مردم ایران آسیب میرساند. وی که در صفحه شخصی خود در توئیتر به این اقدام امریکا واکنش نشان داده در ادامه پیام خود نوشت: ترکیه تحریمهای یکجانبه و تحمیل چگونگی پیشبرد روابط با همسایگان را رد میکند.
معافیت در مورد رابطه با سپاه
ساعاتی قبل از انتشار خبر اقدام امریکا در لغو معافیت برخی کشورهای مشتری نفت ایران خبرگزاری رویترز به نقل از چند مقام فعلی و سابق دولت امریکا گزارش داد، بعد از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی امریکا، این کشور معافیتهای متعددی برای مقامهای دولتی کشورهای دیگر، شرکتها و سازمانهای غیردولتی صادر کرده تا آنها صرفاً بابت مراوده با سپاه، تحریم نشوند. بر اساس این گزارش، این استثناها را وزیر خارجه امریکا در نظر گرفته است و از جمله قرار شده مقامهای عراقی به خاطر تعاملشان با سپاه از گرفتن ویزای امریکا منع نشوند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ترامپ: کنگره نمیتواند من را استیضاح کند
«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا امروز دوشنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد: فقط جرایم بزرگ و بزه کاری میتواند به استیضاح ختم شود.
رئیسجمهوری آمریکا ادامه داد: جُرمی توسط من مرتکب نشده است (نه تبانی کردم و نه مانع تراشی)؛ پس شما نمیتوانید من را استیضاح کنید.
گفتنی است، شبکه تلویزیونی سیانان پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود: دموکراتها با هدف بررسی واکنشی مناسب به گزارش «رابرت مولر» (بازرس ویژه تحقیق درباره دخالت ادعایی مسکو در انتخابات سال ۲۰۱۶) تشکیل نشست خواهند داد.
بر این اساس، «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا قرار است با اعضای حزب دموکرات درباره واکنش به گزارش رابرت مولر در خصوص دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفتگو کند.
به گزارش این رسانه، برخی از مقامات بلندپایه دموکرات در کنگره آمریکا نیز اعلام کرده اند که استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را به عنوان یک گزینه رد نمیکنند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
واکنش اروپا به اقدامات ضدایرانی آمریکا؛ سکوت
یک سال پیش زمانی که دولت آمریکا در اقدامی یکجانبه و خلاف قوانین بینالمللی از توافق هستهای خارج شد و تحریمهای یکجانبه علیه ایران را احیا کرد، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پشت تریبون رفت و از اراده اروپاییها برای کمک به حفظ «منافع اقتصادی برجام» صحبت کرد.
حالا اما ایالات متحده هر هفته اقدام ضدایرانی تازهای در دستور کار قرار میدهد و اروپاییها که حتی برای اجرای ساز و کاری حداقلی که فعلا حتی در حرف هم به اقلام انسانی محدود مانده شرط تعیین کردهاند، در واکنش به تمام این اقدامات یک واکنش واحد در دستور کار قرار دادهاند: سکوت.
دو هفته پیش که ایالات متحده اعلام کرد قصد دارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست موسوم به «سازمانهای تروریستی خارجی» قرار دهد و با این کار برای اولین بار نیروی نظامی رسمی یک کشور را «تروریست» بخواند، اروپاییها تقریبا هیچ واکنشی نداشتند، جز آنکه ایران را به خویشتنداری دعوت کنند.
روز دوشنبه هم آمریکا اعلام کرد بر خلاف موضع پیشین خود، دیگر قصد ندارد معافیتهای تحریمی کشورهای واردکننده نفت ایران را تمدید کند، تا به تصور خود صادرات نفت ایران را به صفر برساند. تا لحظه نگارش این مطلب، اروپاییها باز هم در برابر این تصمیم سکوت کردهاند. البته این سکوت شاید چندان عجیب هم به نظر نرسد، چه آنکه حتی دو کشور اروپایی که آمریکا سه ماه پیش آنها را از تحریمهای نفتی ایران معاف کرده بود، یعنی ایتالیا و یونان، خود به استقبال از توقف صادرات نفت ایران رفته بودند و هرگز از این معافیت تحریمی استفاده نکردند. این حتی اعتراض بیژن زنگنه وزیر نفت را هم به همراه داشت که گفت اروپاییها بدون هیچ توضیحی خرید نفت از ایران را متوقف کردهاند.
سکوت اروپاییها البته صرفا در مواردی بوده که باید از ایران و توافق هستهای حمایت میکردهاند، در دیگر موارد به خصوص زمانی که پای فشار به ایران در میان بوده، اتحادیه اروپا صدایی بلند داشتهاند. ماه گذشته سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس در نامهای به دبیر کل سازمان ملل فشار بیشتر به ایران به بهانه برنامه موشکی را خواستار شدند و اندکی بعد هم اتحادیه اروپا تحریمهای حقوق بشری علیه ایران را تمدید کرد. همین چند روز پیش هم «جرارد آرو» سفیر وقت فرانسه در واشنگتن در اظهاراتی که به احضار سفیر فرانسه در تهران منجر شد، اساسا موقتی بودن محدودیتهای هستهای برجام را زیر سؤال برد.
حالا با گذشت نزدیک به یک سال از روزی که موگرینی وعده مقابله با تحریمهای آمریکا را داد، به نظر میرسد غیرقابل اتکا بودن اروپاییها به یک گزاره در حال اثبات بدل شده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
گاردین: بوش و اوباما شکست خوردند/ترامپ هم در تحریم ایران شکست میخورد(خبر ویژه)
دولتهای بوش و اوباما هم در تحریم ایران شکست خوردند. ترامپ اگر عاقل بود، بر تحریمها تاکید میکرد.
این تحلیل را روزنامه گاردین منتشر کرد و نوشت: تروریست خواندن سپاه پاسداران منافع اسرائیل و عربستان سعودی را تامین میکند.
دونالد ترامپ بیش از 11 میلیون ایرانی را یعنی حدود یک هفتم جمعیت کشور را تروریست اعلام کرد
خطر بزرگتر ایجاد راهی است که حکومتهای آینده پس از ترامپ را در دشمنی بدون برنده با ایران درگیر میسازد.
طراحی چند تصمیم آمریکا در خدمت منافع راهبردی اسرائیل و عربستان بوده و این تصمیم بیسابقه ترامپ صراحتا با تعریف عاقلانه منافع ملی آمریکا در تناقض است. پمپئو ادعا میکند که این گام تنها ادامه «فشار حداکثری آمریکا علیه رژیم ایران» است. این عملکرد مبتنی بر این فرض غلط است که تحریمها ایران را مجبور به تسلیم خواهدکرد. جرج دبلیو بوش این رویکرد را دنبال کرد؛ شکست خورد. باراک اوباما نیز این رویکرد را داشت، او هم شکست خورد.
در حقیقت، در هر دو مورد، فشار آمریکا با فشار متقابل ایران در دستیابی به قدرت هستهای مواجه شد. در واقع انعطافپذیری آمریکا باعث انعطافپذیری ایران شد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
نقش شاه سعودی در کودتای لیبی!
حساب کاربری موسوم به دوره جدید در فضای مجازی جزئیات تازهای از دیدار «محمدبنسلمان» ولیعهد عربستان سعودی و ژنرال شورشی «خلیفه حفتر» منتشر کرده است. این حساب کاربری، که خودش را «ناظر و تحلیلگر نزدیک به اتاق تصمیمگیران» معرفی میکند، در توئیتر نوشت: حفتر، که تحت حمایت سعودی، امارات و مصر است، یک هفته قبل از حمله به طرابلس، به عربستان سفر کرد و طی آن، نشستهایی با «سلمانبنعبدالعزیز» پادشاه این کشور و فرزندش و نیز «خالد الحمیدان» رئیس سازمان استخباراتی ترتیب داد. بر اساس این گزارش، بنسلمان از حفتر به صراحت خواسته است که حمله نظامی علیه دولت وفاق ملی لیبی را، که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده است، آغاز کند. همچنین توافق شده است، عربستان سعودی از این عملیات حمایتهای لازم را بکند. بنسلمان تأکید کرده است، این تهاجم، فوری و سرنوشتساز باشد. این حساب کاربری مشهور سعودی، این مقدمات و سفر یک شخصیت اسرائیلی(بدون ذکر نامش) به عربستان سعودی و دیدارش با محمد بنسلمان را مرتبط دانسته و این تحرکات را در همپیمانی نابود کردن اراده ملتها نقشآفرین توصیف کرده است. گفتنی است، یک منبع در دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» پیشتر اعلام کرده بود، ریاض حمایت مالی گستردهای از خلیفه حفتر در عملیات تهاجمیاش به طرابلس ارائه میکند. به گفته این منبع، حمله حفتر به طرابلس طبق دستورالعملها و هماهنگی سعودی انجام شده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ورود عاشقانه، نقد منافقانه
دکتر عبدالله گنجی
ورود نیروهای مردمی عراق برای کمک به مردم سیلزده خوزستان، شبکهای کمحجم، اما بههم پیوسته از رسانههای عربی، عبری و غربی گرفته تا بخشی از اصلاحطلبان نشاندار را برآشفت. آنان این شبهه را طرح کردند که طبق اصل فلان قانون اساسی دادن هرگونه پایگاه به نیروهای نظامی خارجی ممنوع است و سخن دوم اینکه ایران مشکل نیروی انسانی ندارد که از خارج کمک گرفتهاید. از رسانههای دشمن که بگذریم داخلیها همهچیز را دقیقاً میدانند، اما دست به تغافل زدند. اگر حشدالشعبی عراق یک تشکل نظامی است، اکثریت نمایندگان مجلس و وزرای دولت ما که مدعای بسیجی بودن دارند هم نظامیاند. پس در پستهای سیاسی چه میکنند؟ دوم اینکه مگر ادوات نظامی وارد کشور شده است و حشدالشعبی خواستار استقرار پایگاه نظامی بودهاند؟ آیا حشدالشعبی مأموریت نظامی در داخل ایران برای خود تعریف کردهاست؟ یونیفرم نظامی و سلاح دارند؟ و اصولاً نیروی نظامی وارد کشور شده است؟ همگان میدانند که آنچه وارد کشور شده علاوه بر چادر و وسایل موکبهای عراقی، امکانات مهندسی بود که میتوانست با ایجاد سیلبندهای موقت یا کانالها بخشی از مشکل سیلزدگان را حل کند. ورود امکانات فنی مهندسی از عراق به خوزستان طبیعتاً سریعتر و کمهزینهتر خواهد بود، زیرا از نقاط دیگر ایران برای ورود به خوزستان باید حتماً عرض رشته کوه زاگرس طی شود که زمان بیشتر و خطر بیشتری را بههمراه داشت.
از حدود ۲۵ کشور به سیلزدگان کمک انسانی شد، اما فقط بر حشدالشعبی متمرکز شدند. چرا؟ تا دیروز روشنفکران و تجدیدنظرطلبان جمهوری اسلامی را عامل دشمنی با همسایگان میدانستند و امروز که همسایگان در اوج دوستی به کمک میآیند، ساز دیگری را کوک میکنند. عراقی ها، لبنانیها و... مترصد زمانی بودند تا در مقابل نجاتدهندگان کشورشان از شر تروریسم امریکایی، ادای دین نمایند.
آنان با خلوص آمده بودند تا به مردم خوزستان بگویند: آن روز که از مرزهای عراق به شهرها و روستاهای شما حمله میشد گذشته است. امروز از همان مرزها مردانی به کمک شما میآیند که احساس یگانگی میکنند و این یگانگی، ملت و مرز و جغرافیا نمیشناسد. تحقیر و تهمت به چنین مردانی نه از یک مسلمان بلکه از یک ایرانی نیز متصور نیست الا اینکه مصادیق آن را فی قلوبهم مرض... بدانیم و همسویی با امریکا را قطعی اعلام نماییم. برخورد غریبهوار برخی تجدیدنظرطلبان و اصلاحطلبان با تصمیمات اینگونه مسبوق به سابقه است؛ همانگونه که موسوی-که یکی از افراد اصلی نظام بود- غریبهوار آن طرف جوی ایستاد و مردم را مقابل نظام کشاند، اینجا نیز همانگونه عمل شد.
آنچه غمانگیزتر است اینکه مواضع اصلاحطلبان نشاندار با BBC انگلیس، ایران اینترنشنال سعودی و صدای امریکا مطلقاً یکی بود و ازقضا آنان سخنان و توئیتهای اصلاحطلبان را محور و بهانه خبرها و گزارشهای خود قرار دادند و همانگونه که از قول پهلوی نوشتند که حشدالشعبی برای سرکوب مردم آمده است، از قول اینان نیز نوشتند. بدا به حال شما که قطار اشتباهاتتان به آخر نمیرسد و هر روز باتلاقی از خجالت و جهالت را به روی خود باز میکنید. از تقلب ۸۸ تا کمک به طالبان و کمک به صدام در مقابل امریکا را در پرونده دارید و این هم اضافه بار آن باشد.
اما مخالفتها با ورود ادوات مهندسی نیروهای حشدالشعبی به خوزستان دو دلیل عمده داشت که هر دو با لحاظ ملاحظات امریکا انجام شد. با صراحت گفتند که ورود حشدالشعبی در حال حاضر باعث تقویت سپاه خواهد شد، در حالی که با اقدام امریکا نباید این کار صورت گیرد، زیرا به جای انزوای سپاه به پویایی و تقویت آن کمک خواهد شد. علت دوم این بود که امریکا گروههای عضو حشدالشعبی را تروریستی میداند و نگران بودند که امریکا بگوید تروریستها وارد خاک ایران شدند و این جماعت شرمنده و خجالتزده شوند، بنابراین مخالفت با حضور مهندسی رزمی حشدالشعبی از این جهت نبود که جریان نظامی است، زیرا نه اسلحه داشتند، نه پایگاه نظامی میخواستند، نه نیروی رزمی داشتند و نه یونیفرم نظامی پوشیده بودند. آنان کارکنان دولت عراق یا کارگر و مغازهدارند (مثل بسیجیان ایران) و در روز حادثه بسیج میشوند و همانند بسیج خودمان که از واکسن فلج اطفال تا سازندگی را به عهده دارد، عمل میکنند، اما این عمل حشدالشعبی را منافقین با مسئله ممنوعیت قرار گرفتن پایگاه نظامی به خارجی در قانون اساسی معنادهی کردند که البته این رسوایی در تاریخ ثبت خواهد شد که آیندگان ببینند داغ و مهر غربزدگی ۲۰۰ ساله چطور به عهدنامههای برادری مسلمان میخورد و عمال غرب چطور غریبهوار با نظام و همسنگران امروز و دیروزش برخورد میکنند و موجب رونق رسانههای دشمن میشوند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
به عنوان یک ایرانی مسلمان ضمن تشکر از زحمات بسیج مردمی عراق به نوبه خود از رنجش احتمالی آنان توسط نااهلان عذرخواهی میکنم. ملت ایران و خصوصاً مردم خوزستان قدردان شما خواهند بود. قدرشناسی این ملت را در -هشت سال حماسه لمس کردهاید و این افراد انگشتشمار را به حساب ملت حسینی ایران نخواهید گذاشت. از این جنس در همان هشت سال دفاع مقدس هم در ایران وجود داشت.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم ویژه؛
عتاب جدی رهبری به وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی در خصوص رهاشدگی فضای مجازی و عدم مدیریت در استفاده صحیح از آن
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
گزینه های روی میز ما در برابر تحریم نفتی
تحریم نفتی را هر چند دشمن از اجرای تمام عیارش عاجز است اما میتوان سنگین ترین تحریم و اقدام نیمه سخت آمریکا علیه ملت ایران دانست چرا که اقتصاد کشور و به تبعش معیشت مردم را هدف قرار داده است.
با تحریم نفتی،"جنگ اقتصادی" وارد آخرین مراحل خودش میشود و دشمنی آمریکا با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی برخاسته از اراده مردم آشکارتر میشود.
بسیار روشن است که در برابر چنین اقدامی نظام جمهوری اسلامی و مردم ساکت نخواهند نشست و انشاءالله یکبار دیگر دشمن را نه فقط ناکام بلکه ذلیل خواهند کرد!
مواجهه ما با تحریم نفتی و به عبارت دیگر گزینه های ما در برابر تحریم نفتی را در سه بخش میتوان دسته بندی کرد.
نخستین اقدام، جلوگیری از تحقق اراده آمریکا و ادامه صدور نفت است؛ اقدامی که با توجه به تجربه دور زدن تحریم ها، شرایط برخی همسایگان و رقابت بین قطب های اقتصادی جهان و عدم تبعیت از یک جانبه گرایی آمریکا کاملا" شدنی است. آمریکا اگر چه مزاحمت ایجاد میکند اما محال است بتواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند.
آیت الله خامنه ای با توجه به همین واقعیت هفته گذشته فرمودند:《تلاشی که اینها در زمینهی نفت میکنند به جایی نمیرسد، ما آن مقداری که نیاز داریم، آن مقداری که لازم داریم، آن قدری که خودمان اراده کنیم، میتوانیم نفتمان را صادر کنیم؛ حالا آنها به خیال خودشان راهها را مسدود میکنند امّا ملّت فعّال و مسئولین بیدار و هشیار اگر دامن همّت به کمر بزنند، بسیاری از بنبستها را میتوانند باز کنند، این هم یکی از آنها است و قطعاً این کار را [میکنند]؛ بنابراین کار آنها به نتیجه نخواهد رسید.》
دومین واکنش ایران عزتمند به تحریم نفتی را باید بر اساس این جمله رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار چهارشنبه گذشته با کارگران، کمی منتظر بمانیم!
《دارند دشمنی میکنند، بدانند این دشمنی آنها بیجواب نخواهد ماند؛ پاسخ این دشمنی را اینها خواهند گرفت، ملّت ایران ملّتی نیست که بنشیند تماشا کند علیه او توطئه کنند، علیه او کار کنند و او ساکت بنشیند.》
و سومین واکنش که به اعتقاد من مهمترین و سازنده ترین واکنش برای ما خواهد بود و این تحریم را به فرصتی طلایی برای شتاب بخشیدن به پیشرفت کشور تبدیل میکند عبارت است از آنچه نامش را "نگاه به درون و خودباوری" میگذاریم.
نگاه به درون و خودباوری را میتوان با "رونق تولید"، "شناخت ظرفیت های کشور و استفاده بجا از آنها" ، "کار جهادی" ، " اعتماد به جوانان" و " نوآوری و خلاقیت" محقق کرد.
سخن آخر اینکه کارت های آمریکا برای ادامه فشار به ایران اسلامی در حال پایان یافتن و یا رسیدن به حداقل اثربخشی است و پس از این، از سویی رفتن آمریکا به سمت اضمحلال و از سوی دیگر آغاز دوران جدید ایران بزرگ اسلامی خواهد بود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
انتقاد سازمان ملل از خروج آمریکا از معاهده تجارت تسلیحات
انتقاد سازمان ملل از خروج آمریکا از معاهده تجارت تسلیحاتبه گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، استفان دوژاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتشار بیانیهای از تصمیم دولت آمریکا برای خروج از معاهده بین المللی تجارت تسلیحات انتقاد کرد.
سخنگوی گوترش اعلام کرد: «معاهده تجارت تسلیحات (ATT) تنها ابزار در سطح جهان است که هدف آن، بهبود شفافیت و پیگیری تجارت بین المللی سلاح به شمار میرود.»
دوژاریک گفت: «این معاهده یک دستاورد برجسته در زمینه تلاش برای تضمین مسؤولیت پذیری در خصوص انتقال سلاح در سطح جهان است.»
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: «معاهده تجارت سلاح در زمان کنونی که شاهد تنشهای بین المللی روزافزونی هستیم و با توجه به عنایت زیاد کشور به گسترش سلاح و بروز رسانی آن، اهمیت ویژهای یافته است.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
مَردي به نام مجيد
مجيد قربانخاني اين روزها بعد از چند سال از خبر شهادتش، دوباره به کشور بازگشت؛ با استخوان هايي سوخته در دستان مادر دلسوخته اش جاي گرفت. قصه هاي مجيد ما خيلي شبيه وقايعي از کربلا شد و سرانجام در کربلاي خان طومان برات شهادتش را دستش دادند. بايد از آن نگاه هاي اباعبدالله عليه السلام به زهير، نصيبش شده باشد که اينگونه از همه عالم بريد و به او پيوست. مشهور است «بيابان هم که باشي، حسين آبادت مي کند، مانند کربلا». آري، کشتي نجات حسين عليه السلام، همان کيميايي بود که مجيد قهوه خانه دار که خالکوبي روي دستش داشت را به رزمنده اي تمام عيار در دفاع از حرم تبديل کرده بود. پدرش مي گويد مجيد يک سفر اربعين رفت و وقتي برگشت ديگر مجيد قبل نبود. يک هفته بعد از بازگشت گفت مي خواهد به سوريه برود، پدرش ميگويد به او گفتم تو که گروه خوني ات به اين حرف ها نمي خورد! دوستان و بستگانش گفته اند که وقتي مجيد رفت هم هيچ کس باور نمي کرد. يکي مي گفت مجيد رفته شهرستان خودشان، ديگري مي گفت مجيد رفته شمال، اما نه؛ مجيد قربانخاني از بسياري از همرزمان با سابقه اش هم پيشي گرفت و شهيد شد. نوع شهادتش هم خاص بود، همين قدر بدانيد که پيکرش سه سال بعد بازگشت.
با يک نگاه ولايتي، مجيد را مجد و عظمت بخشيدند، اباعبدالله و باب الحوائج عليهماالسلام، در سفر کربلاي مجيد و دوستانش، مجيد را «آدم» کردند، همان آدمي که گفته اند: رسد آدمي به جايي که به جز خدا نبيند. اگر بخواهيم دقيق تر و لطيف تر بگوييم، راه را او نرفت، او را به خاطر قابليت و ادب و محبتش بردند.
گر مي روي بي حاصلي
گر مي برندت واصلي
رفتن کجا بردن کجا
يافت آباد که جاي خود، ايراني را آباد کرد؛ کسي که خود را يافت. مجيد، مقدس نبود که مقدس ها استخاره کردند و به ميدان نرفتند؛ مجيد، مَرد بود. قصه هاي مردانگي مجيد را از کمک هايش به مستضعفين در نانوايي بربري تا کساني که تحت پوشش و حمايت خود گرفته بود تا شيشليک دادن به آن کودک کار و تا بذل ادب و محبت به پدر و مادر و خواهرش مي شد ديد.
شهيد مجيد قربانخاني، قصه پر رمز و رازي دارد. او اهل بسيج و هيئت و مسجد به آن معنا نبود، اما متحول شد و به دفاع از حرم آل الله شتافت، اتفاقا خيلي هم زود شهيد شد.
ما مدعيان صف اول بوديم
از آخر مجلس شهدا را چيدند
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج