چشم آموزشوپرورش کور شد.pdf
145.1K
در حالی که هنوز دادگاه بانک سرمایه به اتمام نرسیده است، سرپرست آموزش و پرورش مدیر مرکز حراست این وزارتخانه و بازپرس ویژه صندوق ذخیره فرهنگیان را شتابزده و چراغ خاموش برکنار کرد
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تغییرقاعده بازی غرب!
با روی کارآمدن دولت یازدهم سیاست مذاکره از سوی دولت و دستگاه دیپلماسی با هدف کاستن از دشمنی غرب نسبت به ایران پیگیری شد و پس از کش و قوسهای فراوان برجام میان ایران و گروه 1+5 به امضا رسید که طبق آن طرفها باید به تعهدات خود عمل میکردند؛ اما آمریکا از توافق خارج شد و سه کشور اروپایی نه تنها نسبت تعهد خود هیچ گونه مسئولیتی را پذیرا نشدند؛ بلکه امروز دشمنی خود را با سناریوی جدیدی با عنوان «دزدی دریایی» تعریف کردند. با نگاهی به تیتر رسانههای بینالمللی در چند روز گذشته روشن است که غرب به دنبال تغییر قاعده بازی است؛ به این صورت که اصل موضوع را که تعهداتشان در برجام است، به فراموشی بسپارند و افکار عمومی را به موضوع دیگری سوق دهند. بنابراین در تبیین چرایی وضعیت فعلی توجه به سه نکته حائز اهمیت است؛
1ـ طبق نظریه روابط بینالملل در غرب دو اصل «واقعگرایی» و «آرمانگرایی» مبنای سیاست خارجی کشورها قرار میگیرد. جریان فعلی حاکم در غرب در مواجهه با دیگر کشورها با رویکرد واقعگرایی برخورد میکنند؛ یعنی مذاکره با کشورهای دیگر از سر احترام متقابل به منافع دیگر کشورها صورت نمیگیرد؛ بلکه همواره از موضع قدرت با کشورها برخورد میکنند. رفتار حاکمان غرب با کشورهای جهان سومی به خوبی خوی استکباری غرب و رویکرد واقعگرایی آنها را نشان میدهد. در چنین شرایطی با تجربه بدعهدی و دشمنی آشکار غرب باید طبق سفارش قران کریم خود را قدرتمندتر کنیم تا در مقابل دشمن خود را نبازیم:«وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَيلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ الله.»(انفال/ 60)
2ـ سیاستمداران غرب و اتاق فکر آنها، با ایجاد چالشهای مجدد برای کشورمان سعی دارند از ایران امتیاز دیگری بگیرند. فراموش نکنیم اختلاف اصلی ایران با غرب به دلیل پایبند نبودن آنها به تعهداتشان است و ایجاد هر چالش جدیدی تلاش غرب برای به فراموشی سپردن تعهدات برجامی آنهاست.
3ـ به گواه تاریخ هر دولت و ملتی که به غرب اعتماد کرده است، با بدترین دشمنی و خیانت از طرف غرب مواجه شده است. با مروری در تاریخ نمونههای بسیاری از جنایت غرب علیه بشریت را میتوان مشاهده کرد.
خلاصه کلام اینکه نیاز ایران، قدرتمندسازی خود در همه زمینههاست. نیروهای مسلح در این زمینه پیشتازند؛ اما باید بخشهای دیگر به ویژه در عرصههای اقتصادی و صنعتی با جدیت درصدد ارتقای جایگاه کشورمان باشند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پایان ابرقدرت!
بیش از 48 ساعت از ادعای دونالد ترامپ مبنی بر ساقط کردن پهپاد ایرانی به دست نظامیان پنتاگون بر فراز تنگه هرمز در ساعت 10 صبح پنجشنبه به وقت محلی و بیش از 24 ساعت از اعلام مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه فیلم لحظه هدف قرار گرفتن پهپاد ایرانی را منتشر میکنیم، گذشته است! اما همچنان سند، تصویر و اطلاعاتی که ادعای ترامپ را ثابت کند از سوی آمریکاییها ارائه نشده است! این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به فاصله کمتر از یک ساعت پس از آنکه اعلام کرد گفتههای رئیس کاخ سفید درباره ساقط کردن پهپاد ایرانی کذب محض است، به وعده خود عمل کرد و تصاویر ضبط شده در پس و پیش از ساعت ادعایی رئیسجمهور آمریکا به وسیله پهپاد ایرانی از حرکت ناو جنگی «یواساس باکسر» در تنگه هرمز را در اختیار شبکه «پرستیوی» قرار داد. تصاویری که نشان میدهد، پاسداران مرزهای جمهوری اسلامی ایران با دقت و اشراف کمنظیر همه تحرکات در منطقه را تحت مراقبت و نظارت دارند؛ اما این اتفاق فراتر از به نمایش گذاشتن اشراف امنیتی جمهوری اسلامی ایران بر خلیجفارس از یک واقعیت دیگر پرده برداشت و آن نیاز آمریکا به بازسازی چهره خود در تقابل با جمهوری اسلامی است! نیازی که آنقدر برای سران کاخ سفید ضروری و فوری است که حاضر هستند به دروغهایی تا این حد بیبنیان و سست متوسل شوند. سران ایالات متحده که خود را قدرت اول امنیتی، نظامی و اقتصادی جهان میدانند، در مقابل ایران هیچ یک از این عناوین به کارشان نیامده است! نه در بُعد اقتصادی، نه در بُعد اطلاعاتی و نه در بُعد امنیتی با وجود آنکه سختترین تحریمهای اقتصادی، پیشرفتهترین ابزارهای نظامی و مدرنترین روشها و راههای امنیتی را به کار گرفتهاند، موفقیتی به دست نیاورده و راه به جایی نبردهاند و ملت ایران با صلابت در برابر همه زیادهخواهیها ایستاده است! مسئلهای که پیامدهای آن برای ایالات متحده فراتر از تقابل میان تهران و واشنگتن بوده و در حال بیاعتبار کردن عنوان ابر قدرتی آمریکاست.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تلاش احمدینژادیها برای حضور در انتخابات
یک پایگاه اینترنتی نزدیک به اصلاحطلبان مدعی شد احمدینژادیها به احتمال بسیار زیاد با دو لیست متفاوت در انتخابات حاضر خواهند شد؛ لیست اول از کسانی تشکیل میشود که خودشان احتمال میدهند رد صلاحیت شوند؛ مانند عبدالرضا داوری، بهمن شریفزاده و افرادی از این دست که وزن چندانی ندارند؛ اما سوخت موتور حرکت لیست دیگر را با مظلومنمایی فراهم میکنند. لیست دوم از افراد جدیتر از نزدیکان احمدینژاد بسته خواهد شد. در این میان افرادی چون تمدن و شیخالاسلام محوریت کار را برعهده دارند. در مرتبهای بالادست مجتبی هاشمیثمره قرار دارد که همچنان تمایل دارد مرد پشت پرده آنها باشد. این پایگاه همچنین خبر داد رایزنیهای احمدینژاد با برخی از اصولگرایان، از جمله باهنر نیز آغاز شده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
اعتراف آمریکاییها به شکست
«راهبرد ایالات متحده درباره ایران، گیج و گنگ شده و به نظر میرسد، دست واشنگتن به طور فزاینده از به کار گرفتن برخی گزینهها به منظور جلوگیری از تشدید تنش کوتاه است.» این بخشی از تحلیل ارائه شده در مؤسسه «بروکینگز» در زمینه حوادث و تحولات اخیر منطقه است. بر اساس گزارش دانشگاه پنسیلوانیا در سال ۲۰۱۲، این مؤسسه تأثیرگذارترین اتاق فکر در جهان شناخته میشود.
مؤسسه «بروکینگز» در ادامه تحلیل خود مینویسد، رئیسجمهور آمریکا در پی آن است که با اعمال فشار حداکثری و وضع مجدد تحریمها ایران را پای میز مذاکره برگرداند؛ اما ایران عملاً حاضر به شرکت در مذاکرات تحت فشار نبوده و در عین حال، تنشها با ساقط شدن هواپیمای بدون سرنشین آمریکا، حملههای مرموز به تانکرهای نفتکش در خلیجفارس و توقیف نفتکشها از سوی تهران و بریتانیا، به اوج رسیده است.
«شورای آتلانتیک»، یکی دیگر از مؤسسات تحقیقاتی در واشنگتن در همین باره مینویسد، این وضعیت سبب میشود ایالات متحده واقعاً ضعیف به نظر آید و وضعیت خطرناکی ایجاد شود؛ چون ممکن است حوادث در خلیجفارس ادامه داشته باشد و خطر لغزش را به سمت منازعهای که هر دو طرف خواهان اجتناب از آن هستند، افزایش دهد.
آتلانتیک مدعی است، مشکل این است که ترامپ در سال گذشته وقتی ایالات متحده را از قرارداد 2015 با ایران خارج کرد، خود را در گوشه رینگ قرار داد. عکسالعمل شدید از سوی ایران قابل پیشبینی بود، به ویژه هنگامی که دستوری مبنی بر تمدید معافیت برای صادرات نفت ایران صادر نشد. این مؤسسه اضافه میکند، بازگرداندن برخی معافیتهای مربوط به فروش نفت یا حداقل سختگیری در اجرای ممنوعیت فروش، موجب خنثیسازی بحران خواهد شد؛ اما واشنگتن با اعمال اقدامات تنبیهی علیه یک شرکت چینی متهم به ادامه خرید نفت خام ایران، سیگنالی کاملاً متضاد ارسال کرده است. آتلانتیک در نهایت نتیجه میگیرد که اگر هدف به دست آوردن توافق جدید باشد، موفق نخواهد شد.
ارزیابی و اعتراف مؤسسه آتلانتیک آنجایی تأملبرانگیز است که بیان میکند، فشار بر ایران با پایان معافیتهای نفتی به اوج خود رسیده است و در نزاع اقتصادی نمیتوان کار بیشتری انجام داد. اگر هدف ترامپ تنها تضعیف ایران و از بین بردن توافق هستهای باشد، ما [آمریکاییها] نتیجه خوبی نخواهیم گرفت؛ چرا که ما رفتارهای سرسختانهتری از ایران خواهیم دید، نه رفتارهای نرمتر.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
hedayat 01-05-98.doc
451.1K
نسخه word
نشریه الکترونیکی هدایت/شماره8
ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#طرح_شهید_کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
hedayat 01-05-98.pdf
518.8K
نسخه PDF
نشریه الکترونیکی هدایت/شماره8
ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#طرح_شهید_کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
دنیای وارونه
«خروج از ریل انصاف و منطق»، خوشبینانهترین عنوانی است که میتوان برای برخی رسانهها و بعضی افراد که این روزها گفتهها و نوشتههایشان در فضای رسانهای منتشر میشود، برگزید! خروجی که نمونه بسیار ساده و روشن آن را میتوان در موضوع مهاجرت یکی از گزارشگران ورزشی از کشور به وضوح مشاهده کرد! «مزدک میرزایی» که بیش از دو دهه در صدا و سیمای جمهوری اسلامی کارآموزی کرد! صدها ساعت آنتن زنده تلویزیونی در اختیارش بود و حتی بارها مورد توجه و تقدیر قرار گرفت، چنانکه در سال 1384 به عنوان بهترین گزارشگر ورزشی صدا و سیما انتخاب شد و در حالی که به تازگی نیز قراردادی 180 میلیون تومانی برای ساخت یک مستند با تلویزیون بسته و 120 میلیون تومان از مبلغ آن را هم دریافت کرده بود به یکباره از دسترس خارج شد و از دفتر شبکه «ایران اینترنشنال» در لندن سر درآورد! شبکه وابسته به دلارهای سعودی! همان شبکهای که بارها از تجزیه ایران سخن گفته و مصاحبه با تروریستهای «الاحوازی» پس از اقدامات تروریستی در 31 شهریور ماه اهواز را در کارنامه دارد!
با این حال، در فضای رسانهای شاهدیم به جای مؤاخذه گزارشگری که با هزینه صدا و سیما، با استفاده از ظرفیتهای این سازمان و آزمون و خطاهای بسیار، کمی کار آموخته، این رسانه ملی است که به مسلخ برده میشود! نوک پیکان حمله به جای آنکه به سمت متخلف باشد، صدا و سیما را هدف گرفته و فردی را که خلاف اخلاق حرفهای و خلاف قرارداد با صداوسیما به استخدام یک شبکه ضد ایرانی درآمده است، راستگو، مؤدب، با اخلاق و درستکار میخوانند! این هجم از وارونهانگاری و اعتباربخشی به متخلف، آن هم صرفاً به دلیل منافع شخصی و جناحی موضوعی نیست که بتوان از پیامدهای اجتماعی و اخلاقی آن در آینده فرار کرد، کاش این افراد پیش از دست به قلم شدن و زبان به سخن گشودن کمی هم به مصالح عمومی فکر کنند!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
خرج چند میلیاردی برای استخر ساختمان ریاست جمهوری!
حجتالاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در گفتگو با تسنیم با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار بودجه نویسی در کشور گفت: در شرایط حساس کنونی که جمهوری اسلامی با فشارها و تحریمهای بیرونی مواجه است باید شیوه بودجه نویسی تغییر کند و جلوی ریخت و پاشهای بیهوده مجلس و دولت گرفته شود تا فشار آن به روی دوش مردم نباشد.
وی با ابراز اینکه شیوه فعلی بودجه نویسی در کشور معیوب است گفت: ساختار فعلی بودجه به فاصله طبقاتی دامن میزند؛ زیرا بودجه در اختیار برخی از نهادها واشخاص بسیار بالاتر از کارکرد آن است که این موضوع علاوهبر اینکه باعث ریخت و پاش بیتالمال میشود و به فاصله طبقاتی دامن میزند، باعث بروز نگرانیها و بیاعتمادی در افکار عمومی میشود و مردم را دلسرد میکند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دولت دوازدهم گفت:اشرافیت در این دوره به اوج رسیده است به عنوان نمونه هزینههایی که در محل ساختمان ریاست جمهوری و وزرا وجود دارد موجه نیست، مخصوصا در شرایطی که مردم در معیشت خود با مشکل مواجه هستند.
وی با انتقاد از ریخت و پاشهای مجلس و دولت در فضای فعلی اقتصادی کشور گفت: هزینههایی که برای ساخت و سازهای دولتمردان و مجلس میشود باید متناسب با وضعیت فعلی اقتصادی کشور باشد بنابراین در چنین شرایطی خرج چند میلیاردی برای استخر ساختمان ریاست جمهوری خلاف قاعده است و توجیهی ندارد.
سکوت مجلس در برابر انحراف ۶۲ درصدی بودجه
وی بااشاره به گزارش رئیسدیوان محاسبات از تفریق بودجه سال ۹۶ گفت: رئیسدیوان محاسبات از انحراف ۶۲ درصدی بودجه ۹۶ خبر داد و این در حالی بود که مجلس نسبت به این انحراف سکوت کرد؛ و چنین مواضعی از مجلس در قبال تخلفات قابل قبول نیست و باعث دلسردی مردم از نمایندگانشان در مجلس میشود. موسوی لارگانی بااشاره به ضرورت شیوهای خاص از تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی که اجازه هیچگونه تخلف و تخطی را به قوه مجریه ندهد گفت: اکنون متأسفانه به صورت گسترده در وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای دولتی مشاهده میشود که بودجه خلاف آنچه که در مجلس مصوب شده است مصرف میشود و اینجای تأمل و بررسی دارد.
عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی بااشاره به اینکه کشورمان یک کشور اسلامی است و باید برای مسائل فرهنگی بودجه مناسبی در نظر گرفته شود:، اما متأسفانه اینگونه نیست و بودجه فرهنگی کشور نسبت به کشورهای دیگر که حتی مسلمان نیز نیستند بسیار پائینتر است و مع الاسف همان میزان پایین را نیز دولت حاضر نیست به طور کامل اجرایی کند و در اختیار مسئولان فرهنگی کشور قرار نمیدهد. موسوی لارگانی با تصریح بر اینکه منویات مقام معظم رهبری در عرصه اقتصاد کشور وقتی پیاده سازی میشود که مدیریت جهادی وجود داشته باشد گفت: اکنون ۵ ماه از سال رونق تولید گذشته است قوه مجریه گزارش دهد که در ۵ ماه گذشته چه اقداماتی برای رونق تولید انجام داده است. با شعار که رونق تولید محقق نمیشود و دردی از تولید کنندگان را دوا نمیکند. وی با انتقاد از رویکرد قوه مجریه در سال رونق تولید گفت: در سال رونق تولید نه تنها جلوی واردات کالاهای غیر ضروری گرفته نمیشود بلکه به بهانهها و انگیزههای مختلف به آن بها داده میشود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
طرح درس بیانیه گام دوم.pdf
13.07M
نسخه pdf
طرح درس بیانیه گام دوم انقلاب
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
متن سخنرانی تحلیلی.doc
58.4K
متن سخنرانی
#ویژه بهره برداری هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
متن سخنرانی تحلیلی.pdf
149.2K
متن سخنرانی معاون سیاسی سازمان بسیج در برنامه ویدئو کنفرانس
#ویژه بهره برداری هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
1ـ دلخوشی به آمریکا سبب تحمیل فشار بیشتر شد
«سعید جلیلی» گفت: «طرف اروپایی در توافق جامع هستهای پس از یک سال به جای عذرخواهی از تعللهایی که داشته است، با گستاخی میگوید اینکه ایالات متحده آمریکا به تعهدات خود عمل نکند هیچ توجیهی برای کاهش تعهدات ایران ندارد! کدام حقوقدان در کجای دنیا این حرف را میپذیرد؟!» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین افزود: «صبر راهبردی یعنی صبر کردن برای پیش بردن راهبردی که دشمن را عقب براند نه آنکه جلوتر بیاید! صبری که دشمن را گستاخ کند راهبردی نیست.» نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در ادامه با اشاره به تصمیم نظام جمهوری اسلامی مبنی بر کاهش تعهدات برجامی گفت: «خوشخیالیها و دلخوشی نسبت به آمریکا سبب تحمیل فشار بیشتر شد. امروز نباید با همان نوع خوشبینی و دلخوشیهای بیپایه به طرف اروپایی رفت تا دوباره فشارهای جدیدی به کشور تحمیل شود.»
2ـ هزینههای جاری دولت را کم کنید!
حجتالاسلام «غلامرضا مصباحیمقدم» با انتقاد از هزینههای بالای جاری دولت، گفت: اگر از هزینههای گل و شیرینیهای جلساتتان کم شود، لازم نیست برای بودجه اجرایی کشور صندوق توسعه ملی را نابود کنید. وی با اشاره به ضرورت صرفهجویی در هزینههای جاری دولت، اظهار داشت: هزینههای اضافی دولت بسیار زیاد است و اگر هزینههای سفرهای خارجی کارکنان دولت، هزینه مأموریتهای سفرهای خارجی، هزینه سفارتخانههایی که آنچنان کارآیی ندارند و کار نمیکنند، هزینه خرید گل برای همایشهای مختلف و هزینههایی از این قبیل بررسی شود، مبلغ بسیار کلانی میشود. وی با ابراز اینکه «پیشنهاد بنده این است که سالیانه 10 درصد از این وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش پیدا کند و تحت هیچ شرایطی وارد عرصه بودجه جاری کشور نشود»، گفت: «با این اقدام طی 10 سال اتکا به بودجه نفتی به صفر خواهد رسید.»
3ـ چین همچنان از ایران نفت میخرد
به گزارش «بلومبرگ»، هفتهها پس از وضع تحریمهای سخت آمریکا علیه ایران، با هدف متوقف کردن فروش نفت خام این کشور، چین همچنان از ایران نفت میخرد. اطلاعات رسمی گمرک نشان میدهد، چین در ماه ژوئن 855 هزار و 638 تن نفت خام معادل حدود 209 هزار بشکه در روز از ایران نفت خریده است. اطلاعات نشان میدهد، پکن احتمالاً ریسک نقض تحریمهای آمریکا را برای از سرگیری خرید نفت از ایران قبول کرده است. با افزایش فشار دولت ترامپ بر شرکتها و افرادی که تحریمهای آن را دور میزنند، همه نگاهها به خرید نفت چین از ایران دوخته شده است. این کشور آسیایی که به واردات نفت خام وابسته است، از معدود کشورهای باقیمانده است که از ایران نفت میخرند. گفتنی است، کشورهایی، مانند کره جنوبی و ژاپن واردات نفت از ایران را متوقف کردهاند.
4ـ ترفند جدید اصلاحطلبان برای کسب کرسیهای مجلس یازدهم
«محمدعلی پورمختار» نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس گفت: اصلاحطلبان با توجه به عملکردشان در مجلس دهم امیدی به کسب کرسی در مجلس یازدهم ندارند و درصدد هستند به عنوان اصولگرایان تقلبی وارد عرصه انتخابات مجلس یازدهم شوند و پس از رأی آوردن عَلَم اصلاحطلبی خود را بلند کنند. پورمختار تصریح کرد: ترفند آنها برای انتخابات مجلس این است که از چهرههای ناشناخته، با عنوان اصولگرایی استفاده کنند و این جریان را در مقابل جریان اصولگرای اصلی قرار دهند و درواقع اصولگرایان را به جان هم بیندازند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
گندم از گندم بروید، جو ز جو
«مردم با فقر اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند؛ اما دغدغههای جناحی و توجه به مسائل دیگر سبب شده مشکلات مردم شنیده نشود یعنی خود ما هم از شرایط سخت زندگی مردم آن طور که باید و شاید مطلع نیستیم.» شاید باورپذیر نباشد، اما این جملات متعلق به یک نماینده مجلس است! «پروانه سلحشوری»!
جملاتی که یکبار دیگر تداعیگر مسئله اپوزیسیوننمایی و قرار گرفتن مسئولان کشور در جایگاه منتقد است! در حالی که با نزدیک شدن به روزهای پایان مجلس دهم باید شاهد مصاحبه نمایندگان برای توضیح طرحها و تصمیمسازیهایشان در مسیر حل مشکلات مردم باشیم، شاهد آن هستیم که خانم سلحشوری، به جای قرار گرفتن در مقام پاسخگویی ژست طلبکاری گرفته است و جالب آنکه پس از چهار سال حضور در مجلس اذعان میکند ما از حال مردم با خبر نیستیم!
پرسش اینجاست که چرا با خبر نیستند؟ مگر نماینده مجلس کاری به جز شنیدن صدای مردم و تلاش برای حل مشکلات مردم از راه قانونگذاری و نظارت بر دولت دارد؟ پرسشی که پاسخش را میتوان با نگاه به مواضع این عضو فراکسیون امید دریافت. عجیب و البته ناراحتکننده است که با یک جستوجوی ساده در اینترنت خواهید دید که پر بازدیدترین و شاید مهمترین مواضع این نماینده مجلس درباره «حضور زنان در ورزشگاه»، «رفع حصر سران فتنه»، «مضرات سر کردن چادر!»، «نطق علیه نظارت استصوابی و درخواست برگزاری همهپرسی در این باره»، «اعتراض به نیروی انتظامی به خاطر برخورد با هنجارشکنیها»، «حمله به صداوسیما» و... بوده است! پر واضح است که نه تنها خانم سلحشوری، بلکه دیگر نمایندگان و مسئولان در هر مقام و مرتبتی، وقتی به جای شنیدن حرف مردم و به جای پیگیری مشکلات آنها، موضوعاتی خاص را دنبال کنند که عموماً هدفی جز رضایت قشرهایی خاص یا جناح و جریان خاص ندارد، در پایان دوره مسئولیت دستاوردی نداشته و ناچارند سخنانی از این دست بیان کنند! در حقیقت این گفتارها نتیجه بیعملی چهار ساله و از دست رفتن فرصتهای خدمت است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
کمی تغییر
برخی از روانشناسان، زیست انسان در خاطرات گذشته را اگر سبب شود قدرت خاطرهسازی جدید آدمها کاهش یابد یا به صفر برسد، تجویز و توصیه نمیکنند؛ اما میشود از درسها و عظمتهایی که امروز برای ما خاطره شدهاند، در عبور از کانال زمان برای ساختن امروزمان که خاطرات فردا هستند بهره گرفت و این، میراث انسانها و سازنده تمدنهاست. دیروز 5 مرداد سالروز چهل سالگی برگزاری نماز جمعه در تهران و به تبع آن ایران پساانقلاب اسلامی عزیز بود. وقتی خاطرات نمازهای جمعه دهه 60 را مرور میکنید و شور و شعوربخشی توأمان خطبههای انقلابی خطیبان آن موقع را برای نسل جدید تعریف میکنید، به وضوح، تلفیقی از غبطه، حسرت و البته آرزوی تکرار آن شکوه و استقبالهای کمنظیر از سوی جوانان مؤمن امروز را در نگاههای آنها مییابید. بله شاید گفته شود موقعیت و شرایط تغییر کرده، رسانهها و ابزارهای اطلاعرسانی رشد چشمگیری داشته، سرگرمیها و صنایع سرگرمساز زیاد شدهاند؛ اما هنوز میتوان نمازجمعه پر شور داشت، منوط به چند شرط که مهمترین آنها عبارتند از: نگاه متفاوت به نمازجمعه و روزآمد کردن ظرفیتهای فرهنگی، سیاسی و به ویژه اقتصادی و اجتماعی نهفته در آن، پربار بودن خطبهها و توانمند و جوان بودن خطیبان، گرهگشایی ستادهای نمازجمعه از مشکلات مردم و به ویژه جوانان و میدان دادن به خلاقیتهای جوانانه.
رویکرد جوانگرایی در مدیریتها و خلاقیتها محور اساسی بیانیه گام دوم انقلاب است. اگر میخواهیم بخش عمده مخاطبان امروز نمازجمعهها، جوانان باشند، باید یادمان باشد که آنها به مدد پیشرفتها و جهش ضریب رشد ذهنی، افرادی هوشمند و توانمند در دسترسی به انبوهی از اطلاعات و تحلیلها هستند. پس چه چیزی آنها را جذب نمازجمعهای بکند که نه کمکی به انباشت علمیشان میکند و نه راهی نارفته برای حل مشکلات انبوهشان ترسیم میشود؟! اما اگر خطبهای پر بار از حیث دانشی و تحلیلی تنظیم و با کاریزمایی از جوانی، شیکپوشی، برجستگی رفتاری، واقعی بودن پیامها و حرکات اخلاقی و زبدگی علمی از سوی خطیب و امام جمعه محترم ارائه شود؛ به گونهای که جوان امروز آنچه را که از تحلیل و ترسیم و تفسیر قشنگ از سبک زندگی در نماز جمعه نصیبش میشود، در جای دیگر نیابد، حتماً به میقاتگاه نماز آدینه رهسپار میشود. ما به این حضور نیاز داریم؛ چرا که نيروي جواني برآمده از سه مؤلفه انرژي، اميد و ابتكار است که ميتواند آن را به موتور محرکه برای ساختن فردای جامعه مبدل کند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
دولت، مسکن را از لایحه مالیات بر عایدی سرمایه حذف کرد!
صدیف بدری در واکنش به موضوعات مطرحشده درباره مخالفت هیئت دولت با موضوع مالیات بر عایدی سرمایه مسکن، اظهار کرد: طبق اخبار منتشرشده، هیئت دولت در نشستهای اخیر خود و در جریان بررسی لایحه مالیات بر فعالیتهای اختلالزا، بخش مسکن را از لایحه مالیات بر عایدی سرمایه مسکن حذف کرده است.
وی تصریح کرد: مجلس موافق اعمال مالیات بر عایدی سرمایه مسکن است و قطعاً این قانون باید برای ساماندهی بازار مسکن اعمال شود؛ البته در شرایط کنونی مشخص نیست که هدف دولت از حذف بخش مالیات بر بازار مسکن از لایحه مذکور چه بوده است.
وی با انتقاد از نبود نظارت بر بازار مسکن، گفت: در شرایط کنونی بازار مسکن در دستان سوداگران و دلالان است و در این میان دولت و وزارت راه و شهرسازی نظارتی بر این بخش ندارد. متأسفانه فقدان قوانین نظارتی و مالیاتی موجب پیدایش سلاطین مسکن شده است، افرادی که به دلیل نبود قانون، مدام در حال خرید و فروش املاک جدید هستند و از این راه به سودهای کلان رسیدهاند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر اینکه قطعاً اعمال مالیات بر عایدی سرمایه مسکن موجب کاهش التهابات در بازار مسکن میشود و اینکه این مسئله و ایجاد ثبات در بازار قطعاً در کاهش قیمتها اثرگذار خواهد بود، افزود: دولت باید در کنار مالیات بر عایدی سرمایه، قانون مالیات بر خانههای خالی را نیز عملیاتی کند، از این رو اجرای این دو قانون دست دلالان را از بازار مسکن کوتاه خواهد کرد.
بدری به خانه ملت گفت: مجلس قطعاً موافق اعمال مالیات بر عایدی سرمایه مسکن است و در صورت ارسال لایحه مالیات بر فعالیتهای اختلالزا توسط دولت، مجلس این لایحه را اصلاح کرده و بخش مالیات بر عایدی سرمایه مسکن را در آن میگنجاند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پارادوکس انتزاع یا حقیقت (تکلیف گرایی و صالح مقبول).doc
69.6K
نسخه word
تحلیلی بر یک پارادوکس: انتزاع یا حقیقت(#تکلیف گرایی #صالح مقبول)
به قلم حجت الاسلام علی اصغر جلالی اصل #دفتر تایید محتوا
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پارادوکس انتزاع یا حقیقت (تکلیف گرایی و صالح مقبول).pdf
316.8K
نسخه PDF
تحلیلی بر یک پارادوکس: انتزاع یا حقیقت(#تکلیف گرایی #صالح مقبول)
به قلم حجت الاسلام علی اصغر جلالی اصل #دفتر تایید محتوا
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
مخالفت با حذف سود مرکب
شورای نگهبان سه ایراد قانونی و شرعی بر مصوبه مجلس گرفت.
شورای نگهبان، پنج روز بعد از تصویب طرح تسهیل تسویه بدهی بدهکاران غیرجاری شبکه بانکی در مجلس، در نامهای به رئیس مجلس، دو ایراد و یک ابهام در خصوص این طرح مطرح کرد. گفتنی است طبق این طرح قرار است، در محاسبه مانده بدهی بدهکاران بانکی، «از فرمول ابلاغی بانک مرکزی و نرخ سود ساده و مرکب بدون لحاظ جریمه استفاده کند». افرادی مشمول این طرح میشوند که اولا تا پایان سال ۹۷ بدهی معوق داشتند و ثانیا تا پایان بهمن ماه ۹۸ برای پرداخت معوقات خود اقدام کنند. این طرح که در یک ماده واحده و ۸ بند تنظیم شده بود، از سوی شورای نگهبان با ایراداتی مواجه شد.
عباسعلی کدخدایی قائم مقام و سخنگوی شورای نگهبان در نامهای خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس آورده است: «مصوبه جلسه مورخ اول مرداد ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی در جلسه دوم مرداد شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که بر همین اساس نظرات این شورا اعلام میشود:
۱- اطلاق مصوبه مذکور نسبت به مواردی که قرارداد بین اشخاص و بانک، شرعی و قانونی است، خلاف موازین شرع شناخته شد.
۲- در بند ۷، تحمیل زیان به بانکهای دولتی بدون پیشبینی طریق جبران آن، مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی است.
۳- بند ۸، موضوع ماده ۴۴ قانون پولی و بانکی، از این جهت که مشخص نیست آیا قطعی بودن رای شورای پول و اعتبار مانع مراجعه به دستگاه قضایی است یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.»
به نظر میرسد اشکالات دوم و سوم با رای مجلس قابل رفع باشد، ولی اشکال نخست مبنایی است و اگر مجلس بر رای خود اصرار کند، مصوبه به مجمع تشخیص ارجاع میشود. تصویب نهایی این طرح ضمن بازگشت بخشی از معوقات بانکی میتواند ظلم بانکها به تولیدکنندگان را جبران کند. گفتنی است پیشتر و در بررسی بودجه ۹۸ نیز، نمایندگان طرح مشابهی با عنوان حذف «ربح مرکب از وام معوق بدهکاران بانکی»، ارائه کرده بودند که با مخالفت شورای نگهبان و مجمع تشخیص مواجه شده بود. در طرح قبلی، سقف پنج میلیارد تومان وضع شده بود که اکنون به دو میلیارد تومان کاهش یافته است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
آدمهای کوچک با سایههای بزرگ!
حسین شریعتمداری
درباره جزئیات سفر یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان به تهران اگرچه خبری منتشر نشده و طرفین به بیان کلیات بسنده کردهاند اما شواهد موجود حکایت از آن دارد که ماموریت ویژه ایشان رایزنی با مقامات کشورمان و میانجیگری در ماجرای نفتکشهای توقیف شده ایران در تنگه جبلالطارق و نفتکش انگلیس در تنگه هرمز است و از سوی دیگر، بدون کمترین تردیدی میتوان گفت انگیزه انگلیس از اعزام بنعلوی، بازسازی حیثیت این کشور است که ایران با توقیف نفتکش انگلیسی برباد داده و پوشالی بودن افسانه اقتدار دریایی آن را در مقابل دید جهانیان به تماشا گذاشته است. ضمن آنکه در پی ارسال این پیام به ایران بوده است که اگر تسلیم خواسته غرب نشود باید از صدور نفت خود چشم بپوشد که شرح این بخش از ماجرا فصل جداگانهای میطلبد.
و اما، گزینههای پیشروی نمیتواند از سه حالت خارج باشد. حالت اول آنکه؛ ابتدا ایران نفتکش انگلیس را آزاد کند و سپس انگلیس به توقیف نفتکش ایران خاتمه بدهد. حالت دوم اینکه؛ ایران و انگلیس به طور همزمان نفتکشهای توقیف شده را آزاد کنند و حالت سوم اینکه؛ ابتدا انگلیس نفتکش ایران را آزاد کند و سپس ایران به توقیف نفتکش انگلیس خاتمه بدهد.
حالت اول، غیر قابل پذیرش و با منطق حقوق بینالملل نیز ناسازگار است چرا که دولت انگلیس بدون هیچ عذر و بهانه قانونی و صرفا به نیابت از آمریکا و با انگیزه بازسازی حیثیت برباد رفته آمریکا در جریان انهدام پهپاد فوقپیشرفته و متجاوز آن کشور توسط ایران، دست به توقیف نفتکش ایرانی زده است. این نکتهای است که بسیاری از مقامات و رسانههای مطرح انگلیس به آن اعتراف کرده و دولت متبوع خود را به خاطر دنبالهروی از آمریکا و برخورد نیابتی با ایران، تقبیح و ملامت کردهاند. اما در سوی دیگر، نفتکش انگلیسی به جرم نقض چندگانه قوانین بینالمللی دریانوردی از جانب ایران توقیف شده است. بنابراین توقیف نفتکش انگلیس حق قانونی ما و توقیف نفتکش ایرانی، نقض قانون از سوی دولت انگلیس بوده است و بدیهی است که پیشقدم شدن ایران در رفع توقیف کشتی انگلیس، باجدادن به مجرم تلقی شده و با حیثیت حقوقی و جهانی کشورمان در تعارض خواهد بود.
حالت دوم نیز به دلایل پیش گفته نمیتواند و نباید مورد قبول کشورمان باشد، چرا که این تلقی را به دنبال خواهد داشت که گویی ما نیز مانند انگلیس دست به یک اقدام غیرقانونی زدهایم و اکنون هر دو طرف به طور همزمان از اقدامات غیرقانونی خود دست میکشیم! بدیهی است که در این میان دزدی دریایی انگلیس نادیده گرفته میشود و جرم بزرگی که مرتکب شده است به حاشیه میرود.
حالت سوم، یعنی پیشقدم شدن انگلیس در رفع توقیف نفتکش ایران نیز اگرچه به مطلوب نزدیکتر است و از اقتدار ایران اسلامی و عقبنشینی روباه پیر حکایت میکند، اما لازم است با عذرخواهی رسمی انگلیس از ایران و تضمین کافی که دیگر دست به دزدی دریایی نخواهد زد، همراه باشد. این برخورد حق قانونی و شناخته شده ماست و انتظار آن است که دستاندرکاران سیاست خارجی کشورمان اجازه ندهند نمایش اقتدار مثالزدنی ایران در توقیف نفتکش متجاوز انگلیس از فهرست افتخارات ایران اسلامی خط بخورد! چرا که اقدام مقتدرانه ایران نقطه عطفی در تغییر معادله قدرت منطقه به نفع ایران اسلامی است و به جهانیان نشان داد دشمنان ما آدمهای کوچکی هستند که فقط سایه بزرگ دارند!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پایان قرن آمریکایی
قرن آمریکایی عبارتی است که در محافل سیاسی داخل آمریکا و در فضای روابط بینالملل برای اشاره به نقش و جایگاه منحصربهفرد آمریکا در جهان به تدریج از اواسط قرن بیستم میلادی به این سو و به طور خاص پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ استفاده میشود. این عبارت برای اولین بار توسط ناشر سرشناس آمریکایی هنری لوس ابداع شد که بنیانگذاری بخشی از مهمترین مجلات آمریکایی نظیر «تایم»، «لایف» و «فورچن» را در کارنامه داشت و مؤثرترین شهروند خصوصی آمریکا در دوره خودش محسوب میشد.
هنری لوس معتقد بود قرن بیستم «قرن آمریکایی» خواهد بود، و چهبسا درست هم میگفت، اما با آغاز قرن بیستویکم و پایان «قرن آمریکایی» چه بلایی بر سر قرن آمریکایی آمد؟ این سؤالی است که مجله فارنافرز در آخرین شماره خود پرسیده و طی چندین مقاله از کارشناسان متفاوت تلاش کرده تا به آن پاسخ بدهد. این مجله آمریکایی که توسط اندیشکده فوقالعاده شناختهشده «شورای روابط خارجی» منتشر میشود و بسیاری از کارشناسان آن را معتبرترین نشریه یا دستکم یکی از تأثیرگذارترین نشریات در حوزه سیاست و روابط خارجی آمریکا میدانند، روی جلد خود تصویری تمامصفحه از عقاب سرسفید نمادین آمریکا را چاپ کرده، اما مسئله اینجاست که پرهای این عقاب در حال ریختن است و به نظر میآید حتی پای چشمش هم کبود باشد.
یکی دیگر از نشانه های افول آمریکا افزایش بدهی های این کشور می باشد و این افزایش بدهی در دوران ترامپ بیشتر هم شده است. خبرگزاری ایسنا هم در این باره نوشته، بسیاری از سرمایهگذاران نگران افزایش بدهیهای ملی آمریکا هستند و بنا بر نتایج نظرسنجی شرکت خدمات مالی و بانکداری «یوبیاس» ۵۴ درصد از رایدهندگان آمریکایی جو سیاسی و ۴۷ درصد از آنان بدهیهای ملی را مهمترین نگرانی خود نامیدهاند.
این ها همه نشانه های اصلی افول قدرت آمریکا است که روز به روز نشانه های این افول بیشتر آشکار می گردد همچنان که امام خامنه ای (مدظله العالی) بارها در بیانات خود نشانه های افول قدرت آمریکا را به مسئولان گوشزد کرده اند. حال نشریه فارن افرز خود نیز لب به اعتراف گشوده است و نشانه های این افول را ذکر می کند و صراحتاً بیان می کند دیگر قرن 21، قرن آمریکایی نخواهد بود و پرهای این عقاب در حال ریختن است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
دیولت: امپراتور اقیانوسها در مقابل تلافی ایران گرفتار شد
«دی ولت» نوشت: یک اتفاق برای کشوری که در گذشته بر بخش اعظم اقیانوسها فرمانروایی میکرد، بسیار غافلگیرکننده و نگرانکننده بود: پس از توقیف یک تانکر نفت بریتانیایی توسط سپاه پاسداران ایران، انگلستان متوجه شد نمیتواند در درگیری با ایران به آمریکا متکی باشد. مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا گفت که وظیفه محافظت از کشتیهای انگلیسی در درجه اول بر عهده خود کشور انگلیس است.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، در ادامه این تحلیل آمده است: لندن با مشکلی روبهرو است: نیروی دریایی سلطنتی توانایی حفاظت از تمام کشتیهای انگلیسی در تنگه هرمز را به تنهایی ندارد. توبیاس الوود، معاون وزیر دفاع انگلیس در مصاحبهای گفت: «محافظت از تمامی کشتیهای بریتانیایی که از این مسیر عبور میکنند، غیرممکن است.» او منابع مالی ناچیز نیروی دریایی را عامل این وضعیت خواند.
به عبارت دیگر، پس از آنکه ایران یک تانکر نفتی انگلیسی را در خلیجفارس به فاصله چند مایل دریایی از کشتی جنگی انگلیسی متوقف و آن را به بندرعباس منتقل کرد، لندن متوجه شد که تقریبا هیچ گزینهای برای مقابله با ایران ندارد. بنابراین مهمترین موضوع این است که لندن راهحلی پیدا کند تا وجهه خود را حفظ کند، اما در عین حال به بحران بینالمللی کنونی در یکی از مهمترین تنگههای جهان بیش از پیش دامن نزند.
هانت، وزیر امورخارجه (سابق) انگلیس هفته گذشته تهران را با «پیامدهای جدی» در پاسخ به اینگونه رفتارها تهدید کرد. اما سپس به سرعت اعلام کرد کشورش به دنبال راهحلی دیپلماتیک است نه یک راهحل نظامی. رسانههای انگلیسی در مورد تحریمهای احتمالی یا مسدود کردن داراییهای ایران گزارش دادند. اما به گفته سید علینقی خاموشی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و انگلیس در تهران، ایران در انگلیس اموالی ندارد که دولت این کشور بتواند آنها را ضبط کند.
نشریه آلمانی در پایان تاکید کرد: انگلیس نمیخواهد وجهه خود را در مناقشه با خطرپذیری ایران از دست بدهد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
کشوری کوچک با توهمات بزرگ!
بالاخره افزایش فشارها بر «محمدبنزاید» نتیجه داد و حاكم دبی به وليعهد ابوظبی اعلام كرد، بايد فرایند عقبنشينی از یمن کلید بخورد؛ کشور کوچک امارات که تا چند سال قبل اخباری در زمینههای اقتصادی و صنعت گردشگری و هواپیماییاش بیشتر جلب توجه میکرد، اکنون چند سالی است در ابعاد سیاسی و نظامی در صدر اخبار رسانهها قرار دارد.
معمولاً در گذشته این کشور مانند عمان سیاست بیطرفی داشت اما در سالیان اخیر امیرنشینهای امارات برای حفظ قدرت، سیاست تنشزایی را جایگزین تنشزدایی کردهاند؛ حال این پرسش مطرح میشود که تاکتیکهای امارات در این مسیر پرخطر چیست؟
1ـ کمک به سرکوب اخوانالمسلمین و طرفدارانشان در مصر، فلسطین، سوریه، لیبی، سودان و تونس؛ 2ـ مخالفت با دولتهای برخاسته از ایده اخوانیها یا دولتهای طرفدار اخوانیها، مانند ترکیه و قطر؛ 3ـ نزدیک شدن به عربستان و حمایت مادی و معنوی از ولیعهدی محمدبنسلمان؛ 4ـ همراهی و ائتلاف با عربستان در سیاستهای منطقهای، مانند تحریم اقتصادی قطر، حضور نظامی در یمن و لیبی؛ 5ـ حمایت از دیکتاتورهای نظامی به جای حکومتهای مردمی؛ 6ـ مخالفت و مبارزه با جبهه مقاومت و دولتهای حامی جبهه مقاومت در لبنان، سوریه و یمن؛ 7ـ آشکار کردن روابط اقتصادی و سیاسی با رژیم صهیونیستی؛ 8ـ همراهی با سیاستهای آمریکا در منطقه و جهان. اما راهبرد امارات با وجود هزینههای گزاف موفقیتی نداشته است و انتشار خبر خروج و کاهش نیروهای نظامی امارات از ائتلاف علیه یمن مؤید این حقیقت است.
نشانههایی از ناکامی امارات و چالشهای پیش رو:
الفـ باقی ماندن بشار اسد در سوریه، شکست گروههای مورد حمایت امارات در سوریه، تغییر راهبرد امارات در یمن از جنگ به عقبنشینی. بـ موفقیت قطر در دور زدن تحریمهای امارات، مصر و عربستان. جـ پیروز نشدن ژنرال حفتر و ادامه جنگ در لیبی. دـ هر چند امارات در به حکومت رساندن نظامیان در مصر و سودان با کودتا و همکاری دیگر کشورها موفقیت نسبی داشته، ولی مردم این کشور به شدت خشمگین هستند و با کوچکترین جرقه اجتماعی حکام دیکتاتور مورد حمایت امارات را کنار خواهند زد. هـ اختلافات درونی امیران امارتهای کشور امارات متحده.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
فروپاشی یک هژمونی
در همین تهران خیلی از فعالان سیاسی و رسانهای داخلی، هزار دلیل و شاهد میآورند که آمریکا ابرقدرتی است که نمیتوان در برابرش ایستاد. در همین چند ماه گذشته اگر به مقالهها و گزارشها و مصاحبههای برخی رسانهها نگاه کنید، میبینید چقدر سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» را تقبیح کردند و با ادعای دلسوزی گفتند آمریکا را عصبانی نکنید! چه تعداد افرادی بودند که اعلام کردند تعهدات برجامی را کاهش ندهید و به جای آن بروید پای میز مذاکره بنشینید و توان دفاعی و نفوذ منطقهای را هم تقدیم آمریکاییها کنید شاید بتوان از تحریمها کم کرد! برای پاسخ دادن به این افراد لازم نیست عقبنشینیهای مکرر آمریکا در برابر جمهوری اسلامی، بیاثر شدن تحریمها، ترس سران کاخ سفید از قدرت دفاعی ایران و... را توضیح دهید! تنها خبر کوتاهی که روز گذشته منتشر شد، برای اثبات افول پر شتاب آمریکا و پوشالی و دروغین بودن هژمونی آمریکا کافی است: «گروه طالبان اعلام کرده است تنها در صورتی مذاکرات با دولت مرکزی افغانستان و آمریکاییها را آغاز خواهد کرد که نیروهای آمریکایی افغانستان را ترک کنند!»
خبری که نشان میدهد، کار آمریکاییها به آنجا رسیده که حتی گروه کوچکی، مانند طالبان برای آمریکاییها پیششرط مذاکره تعیین میکند و در عمل نیز کاخ سفید هیچ توانی برای رد یا بیاثر کردن این شرطگذاری ندارد! آمریکایی که چند دهه پیش به بهانه از بین بردن طالبان راهی افغانستان شد و جان هزاران مرد و زن و کودک بیگناه افغانستانی را گرفت، از شهرهای این کشور ویرانه ساخت و بدون آنکه نگران پاسخ دادن به کسی باشد، نظامیانش هرچه خواستند در این کشور انجام دادند! حالا نه ائتلافهای بینالمللی یا سازمان ملل و... که همان گروه طالبان که به مراتب کوچکتر و ضعیفتر از قبل هم شده، برای آمریکاییها شرط میگذارد! اگر اسم این، فروپاشی هژمونی و افول پرشتاب آمریکا نیست، پس چیست؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
1ـ آمریکا در مسیر افول
مجله «فارنافرز» روی جلد جدیدترین شماره خود تصویری تمامصفحه از عقاب سرسفید [نمادین آمریکا] چاپ کرده که پرهای آن در حال ریختن است و به نظر میآید حتی پای چشمش هم کبود باشد. این مجله آمریکایی که اندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا» منتشر میکند، با بررسی روند افول آمریکا مینویسد: «یک نسل قبلتر، آمریکا با اعتمادبهنفس داشت جهان را به سوی آن چیزی هدایت میکرد که قرار بود هزارهای جدید با صلح، رفاه، آزادی و اجتماع باشد. در حال حاضر، جهان به سوی آشفتگی پیش میرود و آمریکا هم مصداق آهنگ «لئونارد کوهن» [خواننده کانادایی] است: «زندگی همین است و همه هم میدانند.» چگونه میشود همه چیز اینقدر سریع از هم بپاشد. به نظر میرسد این افول اجتنابناپذیر بوده است. رؤیاهای تبآلود واشنگتن در انتهای قرن [بیستم] درباره تداوم سلطه نیکاندیشانه آمریکا، جای خود را به واقعیت کنونی یعنی درگیریهای دائمی در داخل و خارج از کشور داده است.»
2ـ چین بزرگترین صادرکننده و عراق بزرگترین واردکننده
بر اساس اعلام معاونت بررسیهای اتاق بازرگانی تهران، پنج مقصد اول صادرات ایران در بهار ۹۸ به ترتیب به کشورهای عراق، چین، امارات، افغانستان و ترکیه بوده است. عراق با ۲ میلیارد و ۳۹۱ میلیون دلار در رتبه اول، چین با ۲ میلیارد و ۳۵۴ میلیون دلار در رتبه دوم، امارات با 1 میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار در رتبه سوم، افغانستان با ۵۱۳ میلیون دلار در رتبه چهارم و ترکیه با 382/3 میلیون دلار در رتبه پنجم قرار دارد. همچنین بررسی آمارهای روزانه گمرک نشان میدهد، بزرگترین صادرکننده به ایران، چین با ۲ میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار است. در جایگاه دوم این فهرست، امارات با صادرات یک میلیارد و ۵۳۵ میلیون دلار است و رده سوم این فهرست نیز در اختیار ترکیه با یک میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار است. ایران همچنین از هند در فصل بهار یک میلیارد و ۲۱۸ میلیون دلار وارد کرده است.
3ـ روحانی تنها کاندیدای ممکن ما بود!
«محمدجواد امام» فعال سیاسی اصلاحطلب و مدیر عامل بنیاد «باران» در اظهاراتی جالب گفته است: «مردم باید این را بدانند، هم در سال 92 و هم در سال 96 اصلاحطلبها در شرایطی پشت روحانی درآمدند که امکان معرفی یک چهره اصلاحطلب نبود و در واقع حسن روحانی تنها کاندیدای ممکن ما بود. همچنین شرایط کشور ایجاب کرد تا برای خروج از وضعیتی که آقای احمدینژاد ایجاد کرده بود، از حسن روحانی اعلام حمایت کنیم. در واقع جریان اصلاحات در آن برهه حساس، به جای اینکه به فکر منافع جریانی باشد، مصلحت نظام و کشور را در نظر گرفت تا به هر طریقی که ممکن است، از بحران عبور کنیم.» این در حالی است که عارف و جهانگیری از نیروهای مطرح اصلاحطلب در انتخابات بودند که به نفع حسن روحانی از صحنه انتخابات کنار رفتند.
4ـ ایران گام بعدی کاهش تعهدات را برخواهد داشت!
«سرگئی ریابکوف» نماینده ارشد روسیه در کمیسیون مشترک برجام در مصاحبه با خبرگزاری «اینترفکس» تأکید کرد، ایران قصد دارد دور تازه کاهش تعهدات خود در چارچوب برجام را آغاز کند. وی در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: شرکتکنندگان در نشست وین توافق کردند تلاشهای لازم را برای بهرهمندی ایران از مزایای اقتصادی(در چارچوب برجام) به کار گیرند. وی با بیان اینکه درباره شرایط مربوط به توقیف کشتی حامل نفت ایران در جبلالطارق نیز بحث و گفتوگو شد، اضافه کرد: ایران و بریتانیا نتوانستند به درک مشترکی در این زمینه دست یابند. ریابکوف همچنین بر لزوم تکمیل پروژههای اراک، فردو و دیگر پروژههای قید شده در برجام علیرغم تحریمهای آمریکا تأکید کرد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج