شورای نیمه تعطیل!
27 فروردین ماه، چند ساعت مانده به آغاز اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیامکی به اعضای شورا ارسال شد که از لغو جلسه این شورا حکایت داشت[...]
27 فروردین ماه، چند ساعت مانده به آغاز اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیامکی به اعضای شورا ارسال شد که از لغو جلسه این شورا حکایت داشت! آن روزها محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور، دلیل آن را به حد نصاب نرسیدن اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد و سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در برابر سؤال خبرنگاران در این باره تنها به جمله «این موضوعات را جواب نمیدهم.» بسنده کرد؛ اما هرگز هیچکس فکر نمیکرد یک ماه و چند روز از آن تاریخ بگذرد و همچنان هیچ خبری از تشکیل جلسه این شورا نباشد! شورایی که آخرین جلسهاش دی ماه سال 97 برگزار شده است. در این میان صحبتهای دیگری نیز مطرح شده است، از جمله اختلاف نظر برخی اعضای این شورا با رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای انقلاب فرهنگی و جدلهای رخ داده در شورای عالی فضای مجازی که رسانهای شد! و گویا دامنه این اختلاف به شورای انقلاب فرهنگی نیز کشیده شده است. حتی برخی رسانهها دعوت نکردن برخی اعضا برای حضور در جلسه ماه گذشته یا شرط حضور نداشتن چند چهره منتقد به نحوه اداره جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تشکیل مجدد جلسات این شورا را مطرح کردهاند!
اما چه این گمانهزنیهای رسانهای صحت داشته باشد، چه خلاف واقع باشد، آنچه در عمل در حال رخ دادن است، توقف جلسات شورای انقلاب فرهنگی است. شورایی که بزرگترین نهاد سیاستگذاری فرهنگی کشور به حساب میآید و باید حداقل یک هفته در میان جلسه تشکیل دهد، متأسفانه به حالت نیمه تعطیل درآمده و بیش از چهار ماه است که جلسه تشکیل نداده است، آن هم در شرایط امروز که با توجه به طرح مباحثی، مانند سند 2030 و نابسامانیهای فرهنگی که شاهد آن هستیم، تشکیل جلسات، سیاستگذاریها و اقدامات فعالانه این شورا بیش از همیشه ضروری است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تکیهگاه مقاومت
جنگ، مذاکره، مقاومت؛ سه سناریوی مطرح در تقابل جمهوری اسلامی ایران و آمریکا است که در روزهای اخیر کارشناسان ایرانی و آمریکایی و برخی از رسانههای بینالمللی ابعاد این سناریوها را تشریح کردهاند؛ اما رهبر معظم انقلاب تأکید کردهاند جنگ نخواهد شد، مذاکره سم مضاعف است و هزینه مقاومت از تسلیم شدن کمتر است. پیام این راهبرد آن است که جمهوری اسلامی ایران راه مقاومت را برگزیده است. اینکه چرا رهبر معظم انقلاب گزینه مقاومت را پرسودترین و کمهزینهترین راهبرد میدانند نیز مورد مطالعه است؛ زیرا بسیاری از کارشناسان روابط بینالملل و مسائل نظامی آن را به عوامل مادی قدرت مرتبط میدانند؛ اما امام خامنهای با برجسته کردن عوامل معنوی مقاومت، سطح استراتژی را بسیار بالاتر از بازیهای معمول و نظریات روابط بینالملل میبرند، تا حدی که واقعاً اندیشمندان بینالملل از درک آن عاجزند و با مقایسه استراتژیهای رهبر معظم انقلاب در طول سه دهه گذشته آن را دستیافتنی و در دسترس نظام اسلامی میدانند.
توکل بر خدا و اعتماد به وعده الهی در اندیشه جهان غرب شاید به دلیل ابعاد ظلمانی حکومتهایشان جایگاهی ندارد؛ اما رهبر معظم انقلاب که در طول 40 سال گذشته بسیاری از وعدههای الهی را عیناً دیده و تجربه کردهاند، بهترین یاور را همین نیروی الهی میدانند؛ به همین دلیل میفرمایند: «ما علاوه بر اراده قوی، توکّل به خدا را هم داریم. «ذلِکَ بِاَنَّ اللهَ مَولَی الَّذینَ ءامَنوا وَ اَنَّ الکافِرینَ لا مَولی لَهُم»؛ آنها مولا ندارند؛ ما متّکی به اراده الهی هستیم. بنابراین انشاءالله آینده، آینده خوبی است و سختیها هم آنچنان که بعضیها تصویر میکنند و توصیف میکنند، نیست و نخواهد بود.» در تفسیر نمونه در شرح این آیه به یک روایت تاریخی اشاره شده و آمده است: در حدیثی آمده است که پیامبر(ص) بعد از یکی از غزوات زیر درختی تنها نشسته بود، مشرکی با شمشیر برهنه به طور غافلگیرانه به حضرت حمله کرد و گفت: الآن چه کسی میتواند تو را از چنگال من نجات دهد؟! پیامبر(ص) فرمود: «الله» و در این هنگام پای مشرک لغزید و بر زمین خورد و شمشیر از دستش فرو افتاد. پیامبر(ص) شمشیر را برداشت و فرمود: «الآن تو بگو چه کسی تو را از دست من رهایی میبخشد؟ در جواب عرض کرد: «هیچکس» و سپس ایمان آورد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
موشکهایی که آمریکاییها را ترساند
نشریه آمریکایی نیویورک تایمز گفته که بارگیری تعدادی موشک در قایقهای نظامی ایران باعث نگرانی در مورد احتمال آمادگی ایران برای دست زدن به عملیاتی علیه ناوها و پایگاههای نظامی آمریکا در خلیج فارس و به مخاطره افتادن خطوط کشتیرانی در این منطقه شد و تصمیم آمریکا به افزایش حضور و آمادگی نظامی در منطقه را در پی آورد.
این رسانه به نقل از چند مقام آمریکایی، که از آنها نامی نبردهاند، گفته که این اطلاعات باعث شد تا نیروهای نظامی آمریکا نتیجه بگیرند که در منطقه با تهدید از "نوع جدیدی" مواجه شدهاند و دولت آمریکا درصدد مقابله با آن برآید.
براساس این گزارش، تعدادی از مقامات دولت آمریکا که از اتخاذ موضع سختگیرانه در برابر ایران حمایت میکنند این تصاویر را به عنوان نشانهای از افزایش خطر برای نظامیان آمریکایی تلقی کردند؛ در حالیکه برخی دیگر از منابع، از جمله کشورهای اروپایی، عراق و تعدادی از اعضای کنگره آمریکا و حتی برخی از مسئولان دولتی چنین برداشتی نداشتند. آنان معتقد بودند که بارگیری موشک در قایقهای نظامی نه تنها نشانه خطری جدید از سوی ایران نیست بلکه حاکی از نوعی اقدام تدافعی در برابر نگرانی ایران از اقدامات "تنشزای" آمریکاییان است.
همزمان با ترس آمریکاییها از چند موشک ایرانی و اعزام ناو به منطقه، واشنگتنپست بهنقل از مقامات نزدیک به کاخ سفید نوشت که دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا بهدنبال «گفتوگوی مستقیم با رهبران ایران» و «توافق» با آنان است و هنوز متقاعد نشده که وقت حمله به ایران رسیده باشد.
ترامپ در گذر تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ آمریکا، به طور مکرر به هزینه بالای جنگ در عراق و افغانستان انتقاد کرده بود؛ حالا به گفته برخی تحلیلگران، در نزدیکی انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، نمیخواهد «جنگ با ایران» بر انتخابات سایه بیفکند.
واشنگتنپست نوشت ترامپ طی هفته گذشته، نسبت به شیوه ورود ادوات جنگی از جمله ناو آبراهام لینکلن و بمبافکنهای ب-۵۲ به خاورمیانه «عصبانی شده» است چون «شبیه به شروع جنگ» است.
گفتوگوهای نقل شده از ترامپ با جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و مایک پمپئو، وزیر خارجه، پایه این گزارش واشنگتن پست بوده است. این رسانه «خشم» ترامپ را بهنقل از مقامات کاخ سفید مطرح کرده که نامشان عنوان نشده است.
بهنقل از این مقامات، ترامپ آزرده است، چون این دو پیش از آنکه او تصمیمی بگیرد، «زودتر از وقتش دست به عمل زدهاند».
پس از انتشار این خبر، دونالد ترامپ در توئیتی این اخبار را جعلی دانست و نوشت: « اصلاً درگیری داخلی در کار نیست... نقطهنظرات مختلف بیان میشوند و من در نهایت تصمیم قطعی را میگیرم... مطمئنم ایران بهزودی مذاکره میکند.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔻ایران غنیسازی ۳.۶۷ درصد خود را چهار برابر کرد
«کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی:
🔹ایران از امروز ۳۰ اردیبهشت ماه و پس از اولتیماتوم ۱۸ اردیبهشت به طرفهای اروپایی، در چهارچوب مواد توافقنامه برجام، میزان تولید اورانیوم با غنای ۳.۶۷ درصد خود را به چهار برابر قبل افزایش داد.
🔹این افزایش تولید از قبل در چهارچوبهای اجرایی معمول به اطلاع آژانس انرژی اتمی رسیده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
درس بزرگ فتح خرمشهر
بيشک فتح خرمشهر را میتوان نقطه عطفي در تاريخ جنگ هشت ساله برشمرد، آنجا که سلسله عملياتهاي آزاديبخش به کمال خود رسيد و به جهانيان اثبات شد انقلاب اسلامي شجره طيبهاي است که در باورهاي عميق اين ملت ریشه دارد و در برابر طوفانهاي سهمگين نيز همچنان استوار ايستاده است. در واقع، فتح خرمشهر خط بطلاني بود بر اين پندار خيالي دشمنان انقلاب اسلامي که «ميتوان انقلاب اسلامي را از طريق حمله نظامي سرنگون کرد»!
عمليات «بيتالمقدس» از منحصربه فردترين عملياتهاي رزمي بود که در تاريخ دفاع مقدس اين سرزمين ثبت شد. كوتاه بودن زمان براي آمادگي، وسعت منطقه نبرد، مداومت زياد عمليات، دشواري عمليات، حجم تلفات و خسارات وارده بر دشمن از خصوصيات اين عمليات بود كه آن را از عملياتهاي پيش و پس از آن متمايز ميكرد؛ از این رو چنان بزرگ و شگفتانگيز بود كه حضرت امام(ره) در وصف آن چنين گفت: «فتح خرمشهر يك مسئله عادي نبود، اينكه ۱۵ الي ۲۰ هزار نفر به صف براي اسارت بيايند و تسليم شوند مسئله عادي نيست، بلكه مافوق طبيعت است.»
فتح خرمشهر دستاوردهاي ارزشمندي براي انقلاب اسلامي به همراه داشت و توانست موقعيت بينالمللي جمهوري اسلامي را به شدت تقويت کند. اين حماسه بزرگ در حالي انجام شد که جمهوري اسلامي در انزواي کامل بينالمللي قرار داشت و همه قدرتهاي بزرگ براي موفقيت صدام به ميدان آمده و نقشآفريني ميکردند. ايستادگي ملت ايران و اراده براي مبارزه و غلبه بر همه ضعفها و کمبودها و اتحاد و همدلي در ذيل توجه به فرامين فرمانده کل قوا موجب شد تا نصرت الهي نيز شامل حال ملت ایران شود و خرمشهري فتح شود که طبق برآورد دشمن دستنايافتني بود، به گونهای که صدام وعده سپردن کليد بصره را به عنوان جايزه فاتح آن داده بود!
امروز با گذشت بيش از 37 سال از فتح خرمشهر، ملت ما و به ویژه جوانان هنوز نيازمند يادآوري آن حماسههاي بزرگ و شنيدن پيامها و درسهاي بزرگ آن حماسههاي به ياد ماندني هستند. درس بزرگ فتح خرمشهر در بیان امام خامنهای این است؛ «يك ملت وقتي به خود متكي شد، وقتي مؤمن شد، وقتي اين ايمان را با عمل صالح و جهاد همراه كرد، در همه ميدانها پيروزي او قطعي است. درس خرمشهر براي ما اين است؛ ملت ايران اين درس را نبايد فراموش كند.» (1384/3/3)
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
عقبگرد!
ملت ایران در برابر همه توطئههای دشمنان انقلاب اسلامی ایران از تحریمهای ظالمانه و فشار حداکثری تا لفاظیها و جنگ رسانه و... ایستاده است و امید دارد با تکیه بر توان داخلی، نیروهای جوان، ظرفیتهای فراوان، امکانات متعدد و فراتر از همه اراده برتر در تقابل ارادهها نیز پیروز میدان باشد! اما گویا برخی مسندنشینان و مدیران کشور اصرار دارند با اقدامات و تصمیمهای خود مردم را ناامید کنند! از مصادیق مهم این امر اصرار تکیهزدگان بر کرسیهای تصمیمگیر و تصمیمساز در ناامید کردن مردم و نادیده گرفتن نیروی جوان، کارآمد، متخصص و متعهد کشور و عمل نکردن به فرمان رهبر معظم انقلاب در میدان دادن به جوانان است، که ایشان بارها به ویژه در بیانیه راهبردی گام دوم بر آن تأکید کردهاند. آنها همچنان برای دوستان خسته، ناکارآمد و پیر خود حکم انتصاب و مسئولیت صادر میکنند که در تازهترین نمونه از این احکام، «رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور حکمی «محمدرضا نعمتزاده» وزیر اسبق صمت را به عنوان نماینده تامالاختیار خود در کنسرسیوم فاز ۱۴ پارس جنوبی منصوب کرده است!
همین خبر یک خطی کافی است تا مشخص شود چرا در برخی حوزهها مشکلات کشور حل نمیشوند یا کارها بر زمین ماندهاند! وقتی دولت به جای آنکه از اختیارات خود، به نفع شتابان شدن حرکت کشور و به کار گرفتن نیروهای جوان و کارآمد بهره بگیرد، به نعمتزاده که ناکارآمدیاش در دولت قبل مشخص شد و بارها تا مرز استیضاح پیش رفت و مباحث زیادی درباره فساد اقتصادی خانواده و اطرافیانش وجود دارد، حکم تامالاختیار میدهد و به عقب برمیگردد، نتیجه مشخص خواهد بود! حال این اختیارات هر قدر هم که بیشتر شود نمیتواند به حل مشکلات کمک کند؛ بلکه برای حل مشکلات باید این رویکرد و تفکر تغییر کند، باید باور به قدرت درونی کشور و باور نیروهای جوان در ذهنها و نگاههای تصمیمگیران دولتی نهادینه شود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
hedayat 01-03-98.doc
264.2K
نسخه word
نشریه الکترونیکی هدایت/شماره4
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
hedayat 01-03-98.pdf
327.1K
نسخه PDF
نشریه الکترونیکی هدایت/شماره4
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
سيگارآمريكايي معاف از تحريم/ "فرهيختگان" نوشت: درحاليكه ايالات متحده آمريكا سنگينترين تحريمها را عليه ايران اعمال كرده، سيگارهاي انگليسي و آمريكايي بدون هيچ دغدغهاي در ايران توليد و توزيع ميشود/ درحال حاضر دو شركت بينالمللي توليد سيگار در ايران فعاليت ميكنند كه حتي براي واردات مواد اوليه خود ارز ۴۲۰۰ توماني نيز دريافت كردهاند!/ فقط دريافتي شركت "بيايتي پارس" در سال ۹۷ بيش از ۵۰ ميليون دلار ارز دولتي بوده است.
98- پرسمان_4_.pdf
569.2K
نسخه pdf
پرسمان سیاسی(4)
1- چرا اقدامات مقابلهای جمهوری اسلامی ایران در قبال نقض عهدهای برجام توسط آمریکا با یک سال تأخیر آغاز شد؟
2- آیا جنگ میشود؟
3- به نظر شما چه سهمی از نابسامانیهای اقتصادی امروز جامعه متوجه مجلس شورای اسلامی میشود؟
#ویژه_هادیان_و_مسئولان_سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#طرح_شهید_کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98- پرسمان(4).doc
105.5K
نسخه word
پرسمان سیاسی(4)
1- چرا اقدامات مقابلهای جمهوری اسلامی ایران در قبال نقض عهدهای برجام توسط آمریکا با یک سال تأخیر آغاز شد؟
2- آیا جنگ میشود؟
3- به نظر شما چه سهمی از نابسامانیهای اقتصادی امروز جامعه متوجه مجلس شورای اسلامی میشود؟
#ویژه_هادیان_و_مسئولان_سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#طرح_شهید_کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
اینفوگرافی/ ماجرای نامه رهبری در باره شرط گذاری برای تصویب برجام
مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی با دانشجویان در مورد «اقدام برخیها در نسبت دادن تصویب برجام به رهبری» در پاسخ به یکی از دانشجویان گفتند: شما البته چشم و هوش دارید و همهچیز را میفهمید. در آن نامهای که دربارهی برجام به مسئولان نوشتم مشخص است که تصویب باید چگونه باشد؛ در آن نامه شرایطی ذکر شده که در آن صورت، تصویب میشود.
ایشان افزودند: البته اگر آن شرایط و خصوصیات اجرا و اعمال نشد، وظیفهی رهبری این نیست که وسط بیاید و بگوید برجام نباید اجرا شود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: این بحث که وظیفهی رهبری در اینگونه مواقع اجرایی چیست، مقولهای است، اما معتقدم در زمینههای اجرایی نباید رهبری وارد میدان شود و کاری را اجرا کند یا جلوی آن را بگیرد، مگر در مواردی که به حرکت کلی انقلاب ارتباط پیدا میکند که در آنجا وارد میشویم.
رهبر انقلاب در نامهای به رئیسجمهور دستورات مهمی را دربارهی رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیهی کشور در اجرای «سند برجام» صادر کردند.
نامه رهبر انقلاب را که شامل سه بند و چند تذکر برای اجرای برجام است، در اینفوگرافیک«سندصیانت» منتشر شد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ضرر ۳۰ میلیارد دلاری تصمیم ژنرال کابینه
معطل ماندن توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در حالی تبدیل به یکی از محورهای استیضاح وزیر نفت شدهاست که بر اساس گفتههای خودش، بیش از ۳۰ میلیارد دلار از منافع ملی کشور در این مدت بر باد رفتهاست.
داستان فاز ۱۱ پارس جنوبی ماجرایی غمانگیز دارد. در سال ۷۹ بود که زنگنه در دولت اصلاحات توسعه این فاز را به شرکت فرانسوی توتال واگذار کرد. گرچه این واگذاری در قالب قرارداد نبود، بلکه یک تفاهمنامه بود، اما در عرف رایج در صنعت جهانی نفت، این به معنای کنار گذاشتن این پروژه برای توتال بود و این فاز زمانی میتوانست به شرکتی دیگر برسد که توتال از این پروژه کنار برود.
توتال سالها ایران را برای توسعه این فاز که مرزیترین فاز گازی ایران است و «مشترکتر» از سایر فازهای میدان گازی مشترک پارس جنوبی است، معطل کرد. یکی از مدیران سابق شرکت ملی نفت در این باره گفته است که هرگاه جلساتی را برای پیگیری فاز ۱۱ با توتال برگزار میکردیم مسئولان این شرکت میگفتند نیازمند اخذ مجوز از امریکا هستیم، زمان میخریدند. بیش از ۸۰ ساعت جلسه با توتال برگزار کردیم و در هر جلسه بهانه خاصی ترتیب میدادند تا اینکه سال ۸۷ این شرکت اعلام کرد از این پروژه کنار میرود و بعداً مشخص شد بابت کنارهگیری از این پروژه، تسهیلات مالی خاصی از امریکاییها دریافت کرده است.
در سال ۸۸ قرارداد فاز ۱۱ به شرکت چینی CNPC رسید که با توجه به تحریمهای اعمالی علیه کشور و توقف کار، شرکت ملی نفت تصمیم گرفت این فاز را با استفاده از منابع داخلی توسعه دهد و بر همین اساس، شرکت پتروپارس را به عنوان پیمانکار برگزید. با امضای قرارداد توسعه فاز ۱۱ میان شرکت ملی نفت و پتروپارس کار توسعه فاز ۱۱ از اواسط سال ۹۱ به سرعت آغاز شد.
فقط توتال!
ابتدای سال ۹۲ بود که نخستین جکت برای حفاری چاههای فاز ۱۱ آماده شد، اما با تغییر دولت و ورود زنگنه به وزارت نفت، این پروژه به دستور وزیر نفت متوقف شد و جکت ساختهشده به انبار رفت. زنگنه که علاقه شدیدی به شرکت توتال دارد قرارداد با پتروپارس را فسخ کرد و از همان روز مذاکرات خود را برای حضور فرانسویها در ایران کلید زد. از سال ۹۲ تا سال ۹۶ که قرارداد با توتال امضا شد، این شرکت فرانسوی با همکاری کامل وزارت نفت تمامی اطلاعات میادین، سکوها، چاهها، تولید و... این میدان مشترک را دریافت کردبه بهانه اینکه بهینهترین روش تولید از فاز ۱۱ را مدل سازی کند.
در همان زمان کارشناسان هشدار دادند نباید تمامی اطلاعات را در اختیار توتال قرار داد، زیرا این شرکت، شریک قطریها در آن سوی مرز است، ولی وزارت نفت بدون توجه به این هشدارها، همه چیز را به توتال عرضه کرد. سرانجام در سال ۹۶ قرارداد توسعه این فاز با توتال امضا شد و زنگنه در وصف آن گفت: توتال اسلام را نجات میدهد.
براساس قرارداد، مقرر شده بود پاداشی به ازای تولید هر هزار فوت مکعب گاز به شرکت توتال پرداخت شود. این پاداش با قیمت نفت ۵۰ دلاری حدود ۵۷ سنت بود واگر قیمت نفت به ۱۰۰ دلار میرسید، به مبلغ این پاداش ۳۰ درصد افزوده میشد که امتیازی شیرین برای فرانسویها بود.
ادامه👇👇
اندکی از امضای قرارداد نگذشته بود که زمزمههایی از سوی توتال برای ترک قرارداد مطرح شد؛ بهانه نیز این بود که با توجه به تحریمهای امریکا امکان سرمایهگذاری وجود ندارد، وزیر نفت بلافاصله وارد گود شد و گفت: طبق قرارداد ما با توتال، قانون حاکم در این قرارداد قوانین اروپا و نه تحریمهای امریکاست. با این وجود، توتال رسماً اعلام کرد به دلیل تحریم امریکا ایران را ترک میکند تا دروغ بودن اظهارات وزیر نفت ثابت شود که هیچگاه نیز درباره آن توضیح نداد.
شرکت CNPC چین که قرار بود بعد از توتال این قرارداد را به پیش ببرد به دلیل اقداماتی که وزارت نفت در قبال چینیها طی سالهای گذشته انجام دادهبود، علاقه چندانی به اجرای این پروژه ندارد تا بار دیگر شرکت پتروپارس برای اجرای این پروژه انتخاب شود.
بازگشت به سال ۹۱
تاریخ تکرار شد؛ باز هم توتال با دریافت آخرین اطلاعات ایران را ترک کرد و چینیها نیز عقب نشستهاند. یک شرکت ایرانی باید جور همه اشتباهات وزارت نفت را کشیده و مرزیترین فاز را توسعه دهد. حداقل ضرر ایران طی شش سال اخیر ۳۰ میلیارد دلار بوده است که مقصر اول و آخر آن وزیر نفتی است که همه چیز را ویران کرد. به گفته زنگنه در تاریخ ۲۱ تیر ۹۶ و در صحن علنی مجلس، هر سال تأخیر در بهرهبرداری از هر فاز پارس جنوبی ۵ میلیارد دلار ضرر ملی به کشور وارد میکند. با این رقمی که زنگنه دو سال پیش اعلام کرده بود، حداقل ۳۰ میلیارد دلار به کشور ضربه وارد شد در حالی که اگر زنگنه قرارداد با شرکت پتروپارس را فسخ نمیکرد و اجازه میداد این شرکت کار حفر چاهها را آغاز کند، ظرف دو سال از این فاز بهرهبرداری میشد، زیرا این فاز برخلاف سایر فازها نیاز به پالایشگاه ندارد و گاز آن در پالایشگاه فاز ۱۲ و سایر فازها پالایش میشد.
با این وجود، زنگنه با چیدن توجیهات رنگارنگ در کنار هم تنها راه توسعه فاز ۱۱ را شرکت توتال اعلام کرد و حتی پای «نجات اسلام»: را هم به میان کشید. بازگشت به سال ۹۱ با همه فراز و نشیبهای صورت گرفته طی این سالها، فقط منافع ملی را به پای دیدگاههای شخصی ذبح کرد و این مسئلهای است که وزیر نفت باید درباره آن پاسخگو باشد. مهمتر آنکه باید روشن شود چرا در قرارداد هیچ بند جریمه در نظر گرفته نشدهاست، اگر این بند در قرارداد وجود داشت توتال نمیتوانست به راحتی پروژه را رها کند و به دوحه برود. توتال هر نوع امتیازی که میتوانست از وزارت نفت گرفت و دست آخر ایران را نیز ترک کرد تا اسلام به خطر بیفتد!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پنجه عدالت دستگاه قضایی بر گلوی مفسدان اقتصادی
بیحاشیه و قانعکننده! این دو کلمه بیان مختصر ماحصل عملکرد دستگاه قضایی در چند ماه اخیر است. آن زمان که رئیس سابق قوه قضائیه برای کنترل بلبشوی بازار به رهبر انقلاب نامه نوشت و استیجازه دوازده بندی را از ایشان گرفت تا مفسدان اقتصادی و اخلالگران بازار را علنی، فوری و قاطع محاکمه کند. برخی معتقد بودند آن نامه و اقدامات پس و پیش آن نمایشی است، اما دادگاههای ویژه اقتصادی برپا شد و در آن از وزیر سابق گرفته تا داماد وزیر لاحق و شاخهای بازار و حتی برادر رئیسجمهور و ... و ذالک همه به پای میز محاکمه کشانده شدند، از خودشان دفاع کردند، حکمشان صادر و اجرا شد یا در حال اجراییشدن است. نتیجه برخورد بدون اغماض و بیحاشیه دستگاه قضایی حالا بر بازار هم ملموس است: قیمت موادغذایی نزولی شده و صفها برای گوشت و مرغ برچیده شده در بالاترین و شدیدترین نقطه تحریمها و فشارهای غربی، بازار ارز آرام و اصطلاحاً رو به پایین است. از همه اینها مهمتر، اقناع عمومی هم از پس این دادگاهها حاصل شده و دید مردم نسبت به دستگاه قضایی تا حد بسیار زیادی ارتقا یافته است.
تصورها عوض شد
استمرار برگزاری بدون اغماض، علنی، قاطع و فوری دادگاه دانه درشتها و مخابره اخبار بدون سانسور آن در رسانهها باعث شده مردم احساس کنند دستگاه قضایی حق مظلوم را از ظالم خواهد گرفت، حتی اگر این ظالم قبلاً وزیر بوده باشد یا برادر رئیسجمهور مستقر. دیگر آن تصور که پول، حلال همه مشکلات و دستاویزی برای دور زدن قانون است، چندان قابل اعتنا نیست. اگر اخبار و مشروح مذاکرات هر روزه دادگاههای علنی مفاسد اقتصادی را دنبال کنید، به خوبی متوجه میشوید که قوه قضائیه کمر همت بسته تا کف بازار را از اخلالگران و مفسدان پاک کند. این همت بیتأثیر هم نبوده و آرامش کنونی بازار حاصل همین عزم دستگاه قضایی است. تحریمها و فشارها در اوج است،
ثبات بازار هم در همین ایام مثالزدنی.
همه دانه درشتها
به این اسامی و سمتها دقت کنید:
حسین فریدون، برادر رئیسجمهور
پرویز کاظمی، وزیر سابق رفاه
محمد رضوی، داماد وزیر فعلی کار
احمد عراقچی، معاون ارزی بانک مرکزی
بابک زنجانی، متهم نفتی و صاحب کارتلهای اقتصادی
حسین هدایتی، مشهور به عابربانک فوتبال ایران
محسن پهلوان، مدیرعامل پدیده شاندیز
زیبا حالت، جعبه سیاه نفتی
حمیدرضا بخشایش، مدیرعامل بانک سرمایه
رضا حمزهلو، مدیرعامل سابق شرکت پتروشیمی ایران به همراه ۱۳ متهم دیگر از جمله محسن احمدیان امیرحسین آزاد، حسن قربانی و مهدی بهرامی، متهمان اصلی پرونده مؤسسات مالی البرز ایرانیان، آرمان و فردوسی وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی، سلاطین سکه حمیدرضا باقری درمنی، سلطان قیر و...
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
چرا ادعای کمبود اختیارات از روحانی مسموع نیست؟!
روزنامه فرهیختگان در این زمینه نوشت: برخلاف ادعای امروز حسن روحانی، وی تاکنون چندین بار به صراحت اعلام کرده اختیارات کاملی برای اقدام در کشور دارد و این اختیارات آنقدر هست که بتواند در مقابل آنها پاسخگو هم باشد. همه میدانند که مهمترین، اصلیترین و بزرگترین پروژه دولت حسن روحانی موضوع مذاکرات هستهای بود؛ مسألهای که از ابتدای آغاز دولت در شهریورماه سال 92 آغاز شد و دو سال و نیم بعد یعنی در دی ماه 94 نهایی و اجرا شد. در این ایام دولت با اختیار عمل بالایی که برخی از آنها ذاتی و برگرفته از قانون اساسی بود و بقیه از سوی رهبر انقلاب تفویض شده بود، به مذاکره پرداخت و نه تنها امتیازات زیادی را برای حصول توافق به طرف مقابل تقدیم کرد که از برخی خطوط قرمز هم گذشت؛ خطوط قرمزی که رهبر انقلاب چندی بعد از آنها یاد کردند و گفتند دولت در جریان مذاکرات هستهای آنها را مخدوش کرده است.
این اتفاق خود به معنای این است که رهبری در جریان مذاکرات اختیار تام به دولت داده بود. در شهریورماه سال 93 و بعد از یک سال از آغاز مذاکرات هستهای حسن روحانی در نشست خبری خود با خبرنگاران حرف مهمی برای ثبت در تاریخ بیان کرد و گفت: «همه مسئولیت مذاکرات با من است.»
روحانی روایت میکند که پس از بالاگرفتن درگیریها با آمریکا و برگرداندن تحریمها، در جلسه با رهبر انقلاب پیشنهاد میکند با تشکیل ستادی کشور دارای یک فرمانده اقتصادی بشود که این پیشنهاد مورد استقبال رهبری قرار میگیرد. این روایت شخص رئیس جهور در جریان چالش اقتصادی اخیر و اینکه تاکید میکند که رهبری به قوای دیگر دستور همکاری با فرمانده اقتصادی را دادهاند، نشان میدهد تا امروز حسن روحانی برای اداره کشور دارای چه اختیارات گستردهای است .درعین حال خیلیها معترضند چرا حسن روحانی مسئولیتهای خود را به طور کامل اجرا نمیکند و حتی کارها را در برخی حوزهها تعطیل کرده است. برای مثال موافق و منتقد دولت هر دو میگویند چرا روحانی رئیس شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اما چندین ماه است که جلسات این دو را برگزار نکرده و همه امور مربوط به آنها تلنبار شده است.
سعید لیلاز، عضو حزب کارگزاران سازندگی مدتها پیش و در نقد دولت حسن روحانی با اعتراض به اینکه «دولت هیچ تصویر و برآورد روشنی در روز اول از موج تحریمهایی که به سمت اقتصاد ایران سرازیر میشد، نداشت؛ تصمیمهایی گرفت و تدبیرهایی اتخاذ کرد که به التهابات بازار دامن زد» میگوید: «اختیاراتی که آقای خامنهای به روحانی و سران سه قوه دادهاند، اگر به چوب داده بودند تا الان یک کاری کرده بود.» علاوه بر لیلاز، دیگر فعال سیاسی اصلاحطلب نیز امروز منتقد اظهارات حسن روحانی است. مصطفی کواکبیان، عضو فراکسیون امید در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در نطق میان دستور خود لب به اعتراض گشود و گفت: «آقای روحانی از شما پذیرفته نیست که بگویید چندان اختیاری ندارم، چرا که شما رئیس شورای عالی امنیت ملی هستید و ریاست دهها شورای جور واجور را هم در اختیار دارید و این مسئله نشان دهنده اختیارات گسترده شما است.
از طرف دیگر تقی آزاد ارمکی، جامعهشناس اصلاحطلب تأکید میکند: «روحانی با سیستم بیگانه نبوده و به خوبی میدانسته که اختیارات رئیس جمهوری در ایران چقدر است. این حرف روحانی نه سیاسی است نه کارشناسانه. اگر هم اختیاراتش کم بوده، روحانی در این 6 سال باید فغان میکرد. دیگر نمیتواند چنین چیزی بگوید.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ارتباط با معاونت سیاسی از طریق ایتا 09362987864
سلام و احترام خدمت اعضای محترم کانال
در صورت تمایل به ارتباط با معاونت سیاسی سازمان بسیج در قالب پرسیدن شبهات سیاسی و غیره می توانید شماره ذیل را در گوشی خود ذخیره کرده و از طریق ایتا پیام های خود را ارسال نمایید.
یادآوری می شود مطالب خود را از طریق پیام رسان ایتا به این شماره ارسال نمایید. پیامک و تماس تلفنی با این شماره پاسخگویی نخواهد داشت.
09362987864
365 روز گذشته چه کردید که 120 روز دیگر مهلت میخواهید؟!
«ناتالی توچی» مشاور «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در اظهاراتی که مورد توجه برخی رسانههای غربی نیز قرار گرفته، ضربالاجل 60 روزه ایران به تروئیکای اروپا را ناکافی دانسته و در اینباره میگوید: ۱۲۰ روز زمان نیاز است تا اروپا بتواند حسننیت خود درباره پایبندی به تعهدات برجامیاش را به ایران نشان دهد»
مشاور موگرینی مدعی شده است اروپا مانند ایالات متحده آمریکا اهداف پنهانی در قبال ایران ندارد. این ادعا در حالی بیان میشود که مناسبات دوطرفه ضدایرانی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپایی، در قلب «دیپلماسی پنهان» شکل گرفته و همچنان ادامه دارد. تحلیلگران حوزه روابط بینالملل بهخوبی میدانند خروجی این دیپلماسی پنهان، تاخیر هدفمند اتحادیه اروپایی درباره ارائه سازوکار مالی ویژه و اعمال فشارهای مستمر بر فعالیتهای دفاعی، موشکی و منطقهای ایران بوده است.
با توجه به مدت زمان یکساله سپری شده از 18 اردیبهشتماه سال 1397 (زمان خروج آمریکا از برجام)، تعیین همان ضربالاجل 60 روزه برای اروپا نیز بسیار زیاد و غیرضروری بوده است؛ با این حال اصرار مقامات اروپایی مبنی بر خرید زمان بیشتر از ایران، جای بسی تامل دارد. واقعیت امر این است که رفتارهای برجامی اتحادیه اروپایی در قبال ایران، تابعی از ریلگذاری مقامات وزارت خارجه ایالات متحده و در رأس آنها «مایک پمپئو» بوده است. هماکنون مقامات کاخ سفید به اروپای واحد دستور دادهاند همچنان تاکتیک «خرید زمان» را در قبال ایران و برجام در پیش بگیرند تا به این طریق، واشنگتن مدت زمان بیشتری برای اعمال فشار اقتصادی بر کشورمان در اختیار داشته باشد. از این رو خواهش غیرمستقیم مشاور موگرینی از مقامات کشورمان مبنی بر تمدید ضربالاجل تعیینشده درباره بازگشت ایران به بخشی از فعالیتهای برجامی خود، ترجمان یک نقشه مشترک میان واشنگتن و اتحادیه اروپایی است. بدیهی است دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان نهتنها نباید زیر بار پذیرش چنین خواستهای برود، بلکه باید مهلت 60 روزه خود به اتحادیه اروپایی و بویژه تروئیکای اروپا را با جدیت بیشتری به آنها یادآوری کند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ارتباط با معاونت سیاسی از طریق ایتا 09362987864
مراحل چهارگانه آزادسازی خرمشهر
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ارتباط با معاونت سیاسی از طریق ایتا 09362987864
تنش میان مقامات ارشد کاخ سفید بالا گرفت
تنش در رابطه با مسائل موجود در روابط واشنگتن با ایران، کره شمالی و ونزوئلا بین مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و جان بولتون، مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری ایالات متحده بالا میگیرد و همچنین رقابت این دو شخصیت برای داشتن نفوذ بیشتر بر خط مشی کشورشان در زمینه سیاست خارجی بالا گرفت.
شبکه تلویزیونی سی ان ان با استناد به چهار منبع در دولت آمریکا گزارش داده است که تنش در رابطه با مسائل موجود در روابط واشنگتن با ایران، کره شمالی و ونزوئلا بین مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و جان بولتون، مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری ایالات متحده بالا میگیرد و همچنین رقابت این دو شخصیت برای داشتن نفوذ بیشتر بر خط مشی کشورشان در زمینه سیاست خارجی بالا گرفت.
گفته میشود تنش بین این دو سیاستمدار از شیوه کار آنها برای اجرای وظایف شغلی خود ناشی شده است. حسابگری بولتون، پمپئو را عصبانی میکند و وی همچنین نگران آن است که رقیبش در حوزه اختیارات وزیر خارجه دخالت نماید. اختلاف نظرهای بولتون و پمپئو از جمله در جلسات شورای امنیت ملی کاخ سفید آشکار میشود.
بولتون اغلب موضع خود درباره موضوعات مبرم در سیاست خارجی آمریکا را بدون رودربایستی بیان میکند، اما پمپئو محتاطتر بوده و تلاش میکند در جلسات به شکل دیپلماتیک تری اظهارنظر کند. همچنین بولتون متمایل به تصمیم گیریها و بازیهای پشت پرده با شرکت تعداد محدودی از افراد مورد اعتماد خود است.
با این حال دو سیاستمدار درباره بسیاری از مسائل از جمله دنبال کردن سیاست سخت گیرانهتر در رابطه با ایران ودرست بودن خروج آمریکا ار برجام اختلاف نظر ندارند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز ۱۹ ماه مه اعلام کرد بین بولتون وپمپئو اختلاف نظرهای جدی وجود ندارد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ارتباط با معاونت سیاسی از طریق ایتا 09362987864
زیباکلام: اگر به ۹۶ برگردیم بیشتر برای روحانی تبلیغ میکنم!
صادق زیباکلام، در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفته: «دولت روحانی در دو سال اخیر اشتباهات بسیاری داشته است. دولت او کم سوءمدیریت و سوءتدبیر نداشته است. دولت روحانی به کرات تصمیمات نادرست در حوزه اقتصادی اتخاذ کرده است». او در عین حال همچنان از دولت روحانی دفاع میکند: «اگر باز هم زمان به عقب یعنی به همان انتخابات اردیبهشت ۹۶ بازگردد از حسن روحانی حمایت میکنم. حتی نسبت به انتخابات ریاست جمهوری اخیر بیشتر هم فعالیت خواهم کرد تا روحانی مجدداً پیروز شود و مردم با مشارکت بیشتری در پای صندوقهای رأی حضور پیدا کنند، چنانکه رأی روحانی حتی از ۲۴ میلیون هم بالاتر برود…اگر باز هم زمان به عقب بازگردد در تصمیمم هیچ تغییری نسبت به حمایت از حسن روحانی ایجاد نخواهد شد، چرا که در بسیاری از موارد، پیشرفت یعنی اینکه به عقب بازنگردیم».
زیباکلام بارها اظهارنظرات ضعیف سیاسی یا متناقض با مواضع خود داشته است. این بار هم او متناقض با سخنان قبلیاش حرف زده است. چه آنکه پیش از این او گفته بود که «به خاطر دفاع از روحانی شرمندهایم…ما نمیتوانیم از مسئولیت اجتماعی خود در قبال انتخاب روحانی شانه خالی کنیم». زیباکلام همچنین در اظهارنظری دیگر گفته بود که: «اصلاحطلبان در انتخابات سال ۱۴۰۰ شانس بسیار ضعیفی برای پیروزی دارند زیرا دولت روحانی که با عقبه اصلاحطلبان روی کار آمد، به شدت عملکرد نامطلوبی داشته است. مردم به دلیل نارضایتی از دولت روحانی به اصلاحطلبان اقبال نشان نمیدهند».
متأسفانه برای اصلاح طلبان و از جمله صادق زیباکلام صرفاً این مهم بود که رقیب شکست بخورد و دیگر اعتنایی نداشتند که آیا کسی که مورد حمایت آنهاست، توانایی اداره کشور را دارد یا خیر.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
ارتباط با معاونت سیاسی از طریق ایتا 09362987864