ملاحظات تغییر در کابینه دوازدهم *
دولت دوازدهم در ماههاي اخير با چالشهاي جدي در مديريت اوضاع کشور مواجه بوده و اين مساله بيش از هر چيز خود را در مديريت عرصه اقتصادي نشان داده است. چالشهاي اقتصادي دولت خيلي زود آغاز شده و در حالي که چند ماه از تشکيل کابينه نميگذشت، عدم مرتفع شدن بخشي از اين معضلات به اعتراضات دي ماه ۱۳۹۶ انجاميد! در بهار سال جديد نيز معضلات کنارهگيري آمريکاييها از برجام و آغاز فاز جديد جنگ اقتصادي توسط دشمن موجب تشديد نابساماني ها در عرصه اقتصاد گشته و عملا بازار ارز و سکه و طلا آن چنان بر هم ريخته که بازار افزايش بيسابقه قيمها را تجربه کرده است.
عامل مشکلات را هر چه بدانيم، نميتوان از ضعفها و ناکارآمديهاي تيم اقتصادي دولت در اين ميان چشمپوشي کرد، چرا که انتظار آن است که متوليان امر با تدابير اقتضايي خود بر مشکلات فائق آيند، و مديريت امور را در دست گيرند. همين امر موجب شده تا مساله تغييرات در کابينه قبل از آنکه عمر آن به يکسال برسد آغاز گردد.
اين روزها بازار اخبار و شايعات در مورد تغييرات تيم اقتصادي دولت در اوج خود قرار دارد و اولين تغيير که جابجايي رييس بانک مرکزي انجام است. کنارهگيري نوبخت هم از سخنگویی دولت هر چند جايگزين آن هنوز معلوم نشده است. فارغ از نامهايي که اين روزها شنيده ميشود، بايد توجه نمود که اين تغييرات بايد مبتني بر ملاحظاتي صورت گيرد:
۱-اصل در تغييرات بر اين نيست که فردي بيايد و فردي برود، بدون آنکه آثار مثبتي در حوزه اختيارات تعريف شده بوجود آيد و تنها به کار توجيه افکارعمومي آيد! بلکه ابتدا بايد کار کارشناسي نمود که آيا علت ناکارآمدي و نقصها وجود فلان فرد در فلان جايگاه است؟ و آيا با تغيير افراد و بازيگران مشکلات حل خواه شد؟ يا آنکه ريشه مشکل را بايد در جاي ديگري جستجو نمود!
۲- تغييرات وقتي منطقي و اثرگذار خواهد بود که از جنس "تغييرات رو به جلو" باشد، لذا اگر قرار بر تغيير است، بايد فردِ جايگزين از تواناييها و صلاحيت بيشتري برخوردار باشد تا تغيير صورت گرفته اثرگذار بوده و آثار آن براي جامعه ملموس گردد.
۳- يکي از آفات "تغيير" که مانع از تبديل آن به "تحول" است، غلبه رويکردهاي جناحي – سياسي بر شايستهسالاري است. دولت در اين مرحله بايد تلاش نمايد که واقعا بهترينها رامبتني بر ضرورتهاي تخصصي بکار گيرد، هرچند فرد مورد نظر از جريان رقيب باشد!اين روزها شايعه پيوستن قاليباف به کابينه هرچند غير باور و دور از دسترس جلوه ميکند، اما بدون شک تحقق چنين امري تحولي اثرگذار در بر هم ريختن رقابت هاي سياسي مصنوعي و جناح بنديهاي سياسي ساختگي است که دود آن مدتها است بر چشم مردم ميرود! به واقع وقتي کشور در وضعيت جنگي به سر ميبرد، همه توان و سرمايه نيروي انساني کشور بايد در خدمت رفع مشکلات کشور بکار گرفته شود.
۴-بخشي از معضلات و مشکلات در حوزه اقتصادي کشور با بازيگران و کارگزاران اين عرصه مرتبت نيست، بلکه بايد مشکلات را در ساختار و زيربناهايي جستجو کرد که عملا تصميمگيران کارگزاران اجرايي را با محدوديتهايي مواجه ميسازد و از اثرگذاري تصميمات ميکاهد، لذا اگر اين شناخت از حقايق صحنه اقتصاد کشور حاصل نيايد، تغييرات نيز اثرگذار نبوده و مشکلي از مشکلات حل نخواهد شد.
۵- سخن آخر آنکه هر چه ميگذرد، ضرورت روي آوردن به نسخههاي اقتصاد مقاومتي به عنوان راهکار بنيادين حل مشکلات کشور خودنمايي ميکند. بخش عمدهاي از معضلات امروز اقتصادي بدون شک حاصل اعتمادبه نسخههاي اقتصاد سرمايهداري و توسعه غربگرايي است که توسط تربيت يافتگان آن مکاتب در طول سالهاي اخير در کشور عملياتي شده است! اگر در مورد بیاعتبار این نسخهها تا دیروز تردیدی بود، به نظر میرسد که امروز دیگر این تردیدها برداشته شده و ناکامی و بیاثری آنان آشکار گردیده است. لذا در شرایطی که جنگ اقتصادی همه جانبه دشمن آغاز گردیده و نظریات اقتصادی لیبرالیستی، نسخه معتبری برای مقابله با دشمن در این شرایط نداشته و ناتوان از حل مشکلات کشور در شرایط دشوار است، بنظر میرسد زمان اتکا به نسخه اقتصادی مقاومتی فرا رسیده است و همه توان دولت باید با محوریت این نسخه بکار گرفته شود! طبیعی است که در چنین شرایطی افرادی باید در راس تیم اقتصادی دولت قرار گیرند که اعتقاد واقعی به اقتصاد مقاومتی داشته باشند و با همه توان برای اجرایی کردن آن با اتکا به خودباوری ملی و پتانسیل داخلی تلاش نماید.
*دکتر مهدی سعیدی
@meyarpb
تحلیل علی مطهری بر مشکلات اقتصادی.pdf
162.1K
نقدی بر تحلیل علی مطهری بر مشکلات اقتصادی
@meyarpb
چند روزی است منافقین بر اساس دیکته ی تجویز شده از اتاق فکر جنگ در پاریس با عنوان " #تابستان_داغ " به دنبال سوء استفاده از مطالبات اقتصادی مردم هستند و با پخش فراخوان اغتشاش به دنبال فریب و تحریک جوانان هستند.
🇮🇷 گپی با دوستان :
🔹کیست که نداند مشکلات اقتصادی بایست درمان شود
🔸کیست که نداند سوء تدبیرها ، دل طبقه متوسط به پایین را خون کرده است.
🔹کیست که نداند گاهی برخی مردم هم به هموطنان شان رحم نمیکنند و با هجوم نقدینگی به هر بخشی تورم خلق می کنند.
🔸 کیست که مدعی شود که باید دست رو دست بذاریم و اعتراض مسالمت آمیز خود را در رسانه و از طریق نمایندگان به گوش مسئولان نرسانیم.
🔹 کیست که نداند همه معترضین برانداز نیستند ولی دیگر تحمل ندارند.
🔸کیست که نداند برخی از دوستان پس از خواندن متن بگویند: همه چیز را به #دشمن ربط ندهید!
🔴 می دانیم ولی بیشتر بدانیم :
🔸بایست بدانیم: منفورترین رئیس جمهور آمریکا منتظر تحقق آرزوهایش و اغتشاش آفرینی در ایران است
🔹بایست بدانیم: که نتانیاهو در سفرهای ننطقه ای به دوستانش وعده اغتشاش در ایران داده است.
🔸بایست بدانیم: امنیت مثال زدنی ایران خاری است در چشم آل سعود
🔹بایست بدانیم: که پمپئو و آل سعود رسماً از راهبرد جنگ روانی رونمایی کرده اند.
🔸 بایست بدانیم و بپرسیم که گرگ ها و کفتارها و کرکس های سعودی و صهیونی و غربی که فراخوان اغتشاش میدهند، چرا برای مشکلات اقتصادی مردم دایه مهربان تر از مادر شده اند؟!!
🔹بایست بدانیم: مریم رجوی خائن دستور تابستان داغ در ایران داده و منافقین داخلی با خشاب پُر وعده ی اجرا داده اند
🔸بایست بدانیم: کسانی که نامه درخواست تحریم ملت ایران به کاخ سفید داده اند به دنبال تحریک مردم ایران هستند.
🔹بایست بدانیم: آمدنیوز خائن میخواهد مولفه های اقتدار ما از سوریه تا قدرت موشکی را به نام اعتراض مطالبات اقتصادی زیر سوال ببرد.
🔸بایست بدانیم: برخی از دوستان که در فضای مجازی با پخش شایعات به دنبال تحریک و تهییج مردم هستند در خلوت خودشان خواستار گرانی های بیشتر برای سوداگری سیاسی هستند. (البته می دانم همه اینگونه نیستند ولی .....!!)
🔹بایست بدانیم: طرح مطالبات اقتصادی با شعارهای سیاسی، نسخه تجویزی آمدنیوز و ماهواره ها است و اغتشاش آفرینی یعنی توهین به شعور مردم ناراضی
🔸بایست بدانیم: برخی از دوستان محترم دقیقا خوب میدانند پشت صحنه ی فراخوان اغتشاش چیست و لیکن ....!!!!
🔹بایست بدانیم: بهای امنیت امروز خون های ریخته شده شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم بوده است.
🔴 #ختم_کلام : توجه به گارد و نقشه ی دشمنان ایران ، توهم توطئه نیست. فراخوان اغتشاش یعنی سوء استفاده از مطالبات به حق مردم و ارسال #پالس_خیانت برای منافقین و ترامپ و نتانیاهو؛ دوستان عزیز و ایرانیان #غیور دشمنان برای تعبیر خواب آشفته ی خود به دنبال صیدماهی مطلوب خود از آب گِل آلود هستند‼️ و من و تو سرگرم این #جمله که : یعنی به خاطر دشمن ما حق نداریم اصلا هیچ اعتراض کنیم؟!!
✍ #محمدصادق_سلطانزاده
👌 دوستان عزیز در مقابل #جنگ_روانی دشمن هوشیار باشیم.
@meyarpb
c6f8505ea1dec04549af665992c0d9ffb6bdfae7.pptx
960K
مجموعه اسلایدهای منظومه فکری مقام معظم رهبری در 6بخش جهت بهره برداری در گردهمایی ها و نشست های سیاسی ارائه می گردد
بخش دوم
@meyarpb
eaa7dffe10e46beb67b9e62c6417573c7bfce29f.pdf
242.5K
شجره خبیثه و ملعونه، آثار و پیامدهای آن
@meyarpb
پاسخ به ناطق.pdf
111.2K
پاسخ به شبهه مطرح شده در خصوص پذیرش مذاکره با آمریکا توسط ناطق نوری(نسخه PDF)
@meyarpb
پاسخ به ناطق.docx
13.9K
پاسخ به شبهه مطرح شده در خصوص پذیرش مذاکره با آمریکا توسط ناطق نوری(نسخه ورد)
@meyarpb
ناتوی عربی و اهداف تشکیل آن؛*
تشکیل ناتوی عربی دلایل متعددی دارد که در این نوشتار به چند مورد اشاره می شود؛
۱- دلیل اصلی تشکیل ناتوی عربی مقابله با نفوذ ایران در منطقه است. یکی از راهبردهای اصلی آمریکا محدود کردن نفوذ منطقه ای تهران است. سیاستی که ترامپ حول مذاکرات موشکی در کنار مسایل هسته ای بر روی آن تاکید دارد.
۲- با توجه به تهدید معرفی کردن ایران از سوی آمریکا به عنوان یک مشکل منطقه ای در اذهان کشورهای عربی،آمریکا در وهله دوم به دنبال فروش تسلیحات خود به این کشورها برای مقابله با ایران است. سیاست ترامپ از ابتدای ریاست جمهوری نیز استفاده حداکثری از منابع کشورهای عربی در جهت احیای اقتصاد آمریکاست. به گونه ای که در سال میلادی گذشته آمریکا بیشترین صادرات سلاح را به کشورهای عربی منطقه همچون عربستان صورت داده است.
۳- واشنگتن از طرح ناتوی عربی به دنبال گسترش روابط اعراب و رژیم صهیونیستی است. اکنون هدف مشترک برخی کشورهای عربی و رژیم اشغالگر در منطقه، مقابله با ایران است. این هدف مشترک منتج به نتیجه مشترک برای آنها یعنی همکاری مشترک برای مقابله با ایران شده است.از سوی دیگر آمریکا به دنبال هدف دیگری است و آن سیادت و رهبری اشغالگران بر ناتوی عربی. در واقع آمریکا به دنبال تفویض اختیارات خود در بحث نظامی درمنطقه به صهیونیست ها در سایه حمایت کشورهای عربی از رژیم اشغالگر قدس است.
۴- افزایش فشار بر ایران و جنگ روانی علیه ایران برای حرکت به سوی مذاکره است. آمریکا به دنبال آن است که فضای موجود در منطقه را علیه ایران نشان دهد و همین عاملی برای تحت فشار قرار دادن سیاست های منطقه ای ایران شود.شاید بتوان دعوت مذاکره مجدد ترامپ برای گفتگو با ایران را در این راستا تبیین کرد.
اهداف کشورهای عربی
با توجه به مباحث مطرح شده، اهداف آمریکا از احیای مجدد ناتوی عربی معلوم شد. اکنون باید به این سوال نیز پاسخ داد که کشورهای عربی به دنبال چه اهدافی از احیای مجدد ناتوی عربی هستند؟
الف) کشورهای عربی منطقه توانایی ایجاد توازن نظامی با ایران را در منطقه ندارند و همین عاملی است در جهت سوق داده شدن آنها به سوی آمریکا. به هر حال این کشورها تمام تسلیحات و امکانات نظامی خود را از سایر کشورها همچون آمریکا تامین می کنند.
ب) افزایش قدرت نظامی در سایه شکست در یمن. به هر حال ائتلاف عربی که برای جنگ یمن توسط عربستان تشکیل شد، اکنون با شکست های متعددی همراه شده است. این شکست ها به گونه ای بود که از میان نزدیک به ۲۰ کشور عربی تنها امارات و سودان – آن هم بر حسب منافع خاص خودشان- باقی مانده اند. طرح ناتوی عربی در واقع شوک مجددی به این ائتلاف است. از سوی دیگر هدف قرار دادن نفت کش های سعودی در باب المندب دلیل موجه ای را برای کشورهای عربی بالاخص عربستان و امارات ایجاد کرده که ناتوی عربی را ظرفیت بزرگی برای مقابله با تهدیدهای ایران! و گروه های مقاومت قرار دهند.
ج) با توجه به شکست عربستان و امارات در یمن، اکنون این کشوره به دنبال نقش دادن به مصر به عنوان بزرگترین ارتش نظامی اعراب، در راستای توازن نظامی با ایران هستند.
*دکتر محمدرضا فرهادی
@meyarpb
3.pptx
926K
مجموعه اسلایدهای منظومه فکری مقام معظم رهبری در 6بخش جهت بهره برداری در گردهمایی ها و نشست های سیاسی ارائه می گردد
بخش سوم
@meyarpb