گندم وارد کنیم بهتر است!
محمد حسننژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و یکی از ناظران مجلس در شورای اقتصاد در زمینه نرخ خرید تضمینی گندم اعلام شده و دلیل پایین بودن این نرخ گفت: نظر دولت و البته شخص خود رئیسجمهور این است که نرخ خرید تضمینی گندم را افزایش ندهند؛ چرا که این افزایش نرخ خرید تضمینی گندم هزینه زیادی را به دولت تحمیل میکند. وی افزود: دولت میگوید من میتوانم گندم را با قیمت پایینتر وارد کنم و این سبب میشود از نظر بودجهای صرفهجویی صورت گیرد. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: محاسبات دولت در زمینه صرفهجویی در بودجه درست نیست و دل بستن به واردات گندم به جای تولید داخلی آن به دلیل به صرفه بودن واردات کار اشتباهی است؛ چرا که دولت به واردکنندگان گندم یارانه ارزی میدهد. از طرفی نمیتوان در برخی محصولات استراتژیک، مانند گندم به خارجیها دل ببندیم و به آنها وابسته باشیم.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
14- گاهنامه الکترونیکی هدایت.pdf
2.54M
گاهنامه هدایت سیاسی14
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴سناریوی جدید: عادیسازی روابط در بستر رویدادهای بینالمللی
🔻روند تطبیع یا همان عادیسازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی، اگرچه رو به جلو است اما همچنان، برخی دولتهای عرب از اقدامات بیپروایانهای که آنها را در معرض اعتراضات گسترده قرار دهد، پرهیز میکنند. به همین دلیل، کشورهایی مثل بحرین، امارات و عربستان در شرایط کنونی، توان اقدامی دوجانبه با اسرائیل در سطحی که عمان چندی پیش انجام داد را دارا نیستند و به هر دلیلی آن را به مصلحت نمیدانند. لذا دیدارهای دوجانبه، یا پنهانی صورت میگیرد و خبر آن بعدها به صورت مهندسیشده به رسانهها نشت پیدا میکند و یا اینکه در سطوحی پائینتر و علنی انجام میشود.
🔸این محدودیت اما باعث نمیشود تا کشورهای عربی روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را متوقف سازند. آنها همچنان در حال حساسیتزدایی از این روند هستند تا بتوانند به گام آخر برسند. یکی از رویدادهایی که میتواند این عادیسازی را با حساسیت کمتری پیش برد، میزبانی از رویدادهای بینالمللی است. البته قطعا اعراب اهداف متعددی از این میزبانیها دارند اما یکی از این اهداف، احتمالا عادیسازی روابط با اسرائیل است.
🔸رویدادهای بینالمللی میتوانند در حوزههای ورزشی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... باشند. بهعنوان مثال، برگزار مسابقات جهانی جودو در امارات متحده عربی، باعث شد تا وزیر ورزش رژیم صهیونیستی به ابوظبی سفر کند. از سوی دیگر، بحرین به طور رسمی از «ایلی کوهین» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی برای شرکت در کنفرانس جهانی فنآوری و ابتکار که قرار است به همت بانک جهانی و با مشارکت وزرای کشورهای در حال رشد در بحرین برگزار شود، دعوت کرده است.
🔸کشورهای عربی سالانه میزبان برخی رویدادهای بینالمللی هستند و با بهانههایی چون نقش میزبان و ضرورت عدم تحدید اعضای سازمان ملل و ...، عملا از رژیم صهیونیستی میزبانی میکنند. این میزبانی، به اندازهی اقدامات دوجانبه با اسرائیل، برای آنها هزینهزا نیست اما میتواند روند عادیسازی را هم پیش برد. طبیعی است که اسرائیل نیز با آغوش باز از این رویدادها استقبال میکند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
چه کسی شهردار تهران میشود؟
اصلاحطلبان گویا هرچه بیشتر درباره پیروز حناچی از دستگاههای نظارتی کسب اطلاع میکنند، بیشتر درباره تأیید صلاحیت او ناامید میشوند. همچنان که رئیس کمیسیون عمران شورا تأکید کرد: «شواهد نشان میدهد در تأیید حکم آقای حناچی مشکلی وجود دارد؛ چرا که اگر قرار بر تأیید بود، ظرف مهلت 10 روز حکم شهرداری تأیید شده بود.» این در حالی است که سخنگوی شورای شهر در صفحه شخصیاش نوشت، شواهد، قراین و برخی مذاکرات نشان میدهد فرایند صدور حکم شهردار منتخب از سوی وزیر محترم کشور، با تنگناهایی روبهرو است و حکم شهردار منتخب بهسرعت صادر نخواهد شد. نکته جالب اینکه برخی از اعضای شورای شهر تهران نیز در گفتوگو با رسانهها از احتمال صرف نظر کردن از حناچی برای شهرداری تهران نیز سخن گفتهاند. با وجود این، محمد خاتمی که اصرار اولیه او برای شهردار شدن حناچی در نهایت به رأی بیشترش در شورای شهر تهران منجر شده، به تازگی برای تعیین جانشینی پیروز حناچی فعال شده است. این گزینه به اعتقاد خاتمی میتواند در حال حاضر حکم گزینه ذخیره را داشته باشد و در نهایت در صورت تأیید نشدن صلاحیت پیروز حناچی به مثابه گزینه جانشین مطرح شود؛ اما بر اساس برخی اخبار از نزدیکان رئیس دولت اصلاحات، گزینه بعدی محمد خاتمی، نصرالله جهانگرد است. نصرالله جهانگرد که 61 ساله است، در حال حاضر معاون فناوری و نوآوری محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
نگرانی یک جریان سیاسی از ثبات بازار ارز!
روزنامه «آرمان» در مطلبی با عنوان «دولت را برای کاهش نرخ ارز تحت فشار نگذارید» نوشت: «رسانههای دولت کاهش مقطعی نرخ ارزها در بازار ایران را برای خود یک دستاورد تلقی میکنند و رسانههای گروهی داخلی نیز مداوم بر این طبل میکوبند که روند کاهشی قیمت سکه و دلار همچنان ادامه دارد. در حالی که منابع معتبر بینالمللی، چیز دیگری درباره آینده اقتصاد ایران میگویند؛ بنابراین در شرایط فعلی امکان کاهش نرخ ارز تا زمانی که تنشهای موجود در روابط خارجی کشور برطرف نشود و ارتباطات اقتصاد ایران با بازارهای مالی و به ویژه بازارهای سرمایه جهان برقرار نشود، تغییری در اوضاع فعلی اصولاً غیرقابل تصور است.» ناخشنودی اصلاحطلبان از کاهش نرخ ارز و بازخورد مثبت این روند در بازار و افکار عمومی در حالی است که «حسین راغفر» کارشناس اقتصادی اصلاحطلب چندی پیش گفته بود: «نوسانات بازار ارز مربوط به مافیایی در داخل کشور است و هدف آن این است که القا کند موضعگیریهای رئیسجمهور آمریکاست که میتواند اقتصاد ایران را متلاطم سازد.»
مزایای برجام نزدیک به صفر است
سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در سومین سمینار همکاریهای هستهای ایران با بیان اینکه «اعمال مجدد تحریمهای آمریکا، بهرهمندی ایران از مزایای برجام را به صفر نزدیک کرده است»، گفت: برجام متعلق به آمریکا یا ایران نیست، بلکه توافقی بینالمللی است. این در حالی است که آمریکا این قطعنامه را نقض کرده و دیگر کشورها را در صورت پیروی از آن مجازات میکند. وی اقدامات اتحادیه اروپا در راستای حفاظت از برجام را تحسین کرد و گفت: این مسئله نشان میدهد اروپا از نظر سیاسی در مسیر درستی قرار دارد؛ اما واقعیت این است که هنوز راهکارهای عملی و سازوکارهایی که ایران بتواند از مزایای اقتصادی برجام بهرهمند شده و سبب شود تحریمهای آمریکا این توافق را از بین نبرد، محقق نشده است. عراقچی با بیان اینکه توازن «بده بستان» برجام از بین رفته است، هشدار داد: اگر ایران از مزایای برجام بهرهمند نشود، این توافق زنده نمیماند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
48788_704.pdf
139.7K
اخبارها و تحلیل های سه شنبه
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
ناگفته هایی از زندگی سید حسن نصرالله از زبان یک خبرنگار عرب
پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم در یادداشتی به قلم عبدالباری عطوان، روزنامهنگار مشهور عرب و سردبیر این روزنامه نوشت: آیا اسرائیل تهدیدات خود را برای ترور سید حسن نصرالله اجرایی خواهد کرد؟ اگر این کار را کند چه اتفاقی خواهد افتاد ... آیا حزب الله فرو می پاشد؟ چه چیز مانع آن شده است که تا کنون این کار را نتواند انجام دهد درحالی که از 25 سال پیش در تلاش است؟ چرا در حال حاضر درخواستها برای بازگشت به سیاست ترور شدت گرفته است؟
موشک کورنتی که به اتوبوس نظامیان اسرائیلی نزدیک شهر بئر السبع با دقت مثال زدنی اصابت کرد ساخت سوریه بود و سید حسن نصرالله در سخنرانی خود، چند ماه پیش از استفاده از آن، به صورت علنی اعتراف کرد که حزب الله آن را به حماس در نوار غزه منتقل کرده است که پیام روشنی برای اسرائیلیها بود و برای هزارمین بار این مرد ثابت کرد که به هر چه می گوید عمل می کند و دروغ را نمی شناسد و این چیزی است که خود اسرائیلیها نیز میگویند.
سید حسن نصرالله همانگونه که از نزدیکان او شنیدهایم کسی است که از شهادت نمی ترسد بلکه آرزوی آن را دارد و معتقد است زمان آن دیر شده و زیاد زندگی کرده است. او همزمان ایمان دارد که همه اقدامات امنیتی هر چه که باشد نمی تواند جلوی قضا و قدر را بگیرد اما معتقد است مراقبت و احتیاط واجب است.
سید حسن نصرالله با تحرکات حساب شده خود اسرائیلیها را مبهوت و مقهور خود ساخته است و او هر هفته با چند مسئول لبنانی یا عربی دیدار می کند، رهبران مقاومت فلسطینی مانند صالح العاروری (حماس) یا زیاد النخاله (جهاد اسلامی) را به صورت مستمر می بیند، با خبرنگاران مصاحبه می کند، در مناسبتهای ملی به صورت علنی ظاهر می شود و سخنرانی می کند.
عطوان افزود : غسان بن جدو، دوست و همکار من که بارها مصاحبه های تلویزیونی با سید حسن نصرالله برگزار کرده است تاکید کرد که در سال 2006 در زمان حمله اسرائیل، با او بر روی پشت بام یکی از ساختمانها دیدار کرده است همانگونه که من با او در بالکن یکی از آپارتمانهای ضاحیه در جنوب لبنان و نه در زیر زمین آن گونه که برخی می گویند دیدار کرده ام که اگر این چنین نیز بود اشکالی نداشت. آیا بیشتر سران عرب می توانند به این آزادی و به صورت علنی تردد کنند؟ دشمن از سید حسن نصرالله می ترسد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
دولت نتوانسته به وعدههای خود و مطالبات مردم عمل کند
روزنامه اصلاحطلب «آرمان امروز» در مطلبی با انتقاد بیسابقه از عملکرد دولت یازدهم نوشت: «رویکردها و عملکردهای دولت در حوزههای مختلف به حدی ضعیف و ناامیدکننده بوده که اگر از کسی در این ارتباط پرسش شود همه دولت روحانی را مقصر وضع فعلی جامعه میدانند. به طور مشخص دولت نتوانسته است به وعدههای خود و مطالبات مردم عمل کند. همین امر موجب شده موجی از نارضایتی میان بیش از ۹۰ درصد مردم از دولت به وجود آید. چه اینکه به گفته برخی از فعالان سیاسی اگر همین فردا انتخابات برگزار شود، شاید رئیسجمهور دو میلیون رأی نیاورد. اوضاع روابط روحانی با سرمایه اجتماعی خود به حدی بحرانی است که دیگر مردم حرف دولتمردان را باور ندارند. جریان حامی، یعنی اصلاحطلبان نیز کمکم در حال جدا کردن کاسه خود از دولت هستند و جدایی از دولت و اعتدالیون را بر قرار مقدم میدانند؛ چرا که انتخابات ۹۸ نیز در پیش است.»
صهیونیستها متوهم هستند!
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در مقالهای بهقلم «روگل آلفر» روزنامهنگار صهیونیست نوشت: «در اسرائیل[رژیم صهیونیستی] تنها سیاستمداران و ژنرالها نیستند که به دنبال جنگافروزیاند، بلکه خود اسرائیلیها هستند که نمیتوانند بدون جنگ زندگی کنند. آنها ایمان کورکورانه به قدرت ارتش اسرائیل در پیروزی در جنگها دارند، این در حالی است که این ایمان با هیچ تجربهای عجین نشده، بلکه به عکس، ارتش اسرائیل طی 50 سال گذشته تقریباً در تمامی جنگهای خود نتوانسته نتیجه قطعی را بهنفع خود رقم بزند. اسرائیلیها حافظه کوتاهمدتی دارند و این موضوع نشانهای از حماقت آنها است. آنها در دنیایی زندگی میکنند که خودشان برای خود اختراع کردهاند، دنیایی که ارتباط کمی با واقعیت دارد.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
بازگشت به درون
یادداشت: «هنوز نتایج ملموسی را مشاهده نکردهایم»؛ این جمله را علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان و عضو تیم مذاکرهکننده هستهای برای آغاز اخطارهای جدیاش به طرف اروپایی در مصاحبه با خبرگزاری «رویترز» انتخاب کرده است. اخطارهایی که با جمله «در صورتی که نتوانیم نفتمان را بفروشیم و از مبادلات مالی بهرهمند شویم، در آن صورت گمان نمیکنم که پایبندی به توافق (برجام) دیگر برای ما سودمند باشد.» آغاز میشود و با عبارت «فکر میکنم زمان صبوری برای مردم ما در حال محدود و محدودتر شدن است... زمانبندی مورد نظر (توسط اروپا) که در حد چند ماه بود، رو به اتمام است.» ادامه مییابد! این اظهارات را اگر در کنار توئیتهای وزیر امور خارجه و همچنین اظهارات عباس عراقچی، معاون او بگذاریم که گفته بود بهرهگیری از برجام در شرایط کنونی تقریباً صفر است! آن وقت میتوان به این جمعبندی رسید که نه تنها در عمل، بلکه در کلام، در نشستهای دوجانبه، پشت درهای بسته و مکاتبات محرمانه و... هم چندان شرایط مطابق با آنچه اروپاییها وعده داده بودند پیش نمیرود! و چشمانداز تحقق وعدههای قاره سبز برای زنده نگه داشتن برجام آنقدر ناامیدکننده است که اصلیترین حامیان برجام و مسئولانی که راهبرد گرایش به سمت اروپا به جای آمریکا را طراحی کرده بودند نیز هم اکنون امید چندانی برای رسیدن به نتیجه ندارند! موضوعی که پس از هشدارها درباره قابل اعتماد نبودن آمریکا و بینتیجه بودن مذاکره با سران کاخ سفید برای بار دوم رویکرد دل بستن به خارج از مرزها را با شکست مواجه کرد! اما تعجببرانگیزتر از این عده که در گذشته هشدارها را نمیپذیرفتند، این است که همچنان مسئولان و تصمیمگیرانی هستند که با علم به بیفایده بودن چشم دوختن به دست خارجیها برای حل مشکلات، در بازگشت به درون و اتکا به قدرت درون کشور برای عبور از مشکلات تعلل میکنند و سیاستهای درونگرا، مانند اقتصاد مقاومتی را معطل نگه داشتهاند!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش