محتوای تبیینی- بصیرتی ( شماره3 )
جلوگیری از دوقطبی سازی
تجربه نشان داده شکلگیری فضای دوقطبی نتایج خوبی برای کشور نداشته است، چرا که در چنین فضایی رفتارشناسی مردم بیانگر آن است که به سمت قطبی رفتند که تبعات آن برای کشور مشکل ساز بوده و اگر هم قطبی که بر اساس تلقی افکار عمومی طرفدار نظام بوده رای آورده، قطب مقابل بر طبل اتهام تقلب کوبیده و حوادث مشابه سال 88 را پدید آورده است، لذا تجربه حکم می کند که از شکل گیری فضای دو قطبی در زمان انتخابات جلوگیری شود برای این امر لازم است دستگاه های تبلیغی نظام هوشمندانه عمل نمایند و از سوی یک اتاق فرمان واحد هدایت شوند، امری که تاکنون وجود نداشته، چه بسا لازم باشد در ادواری سکوت پیشه نمایند و یا تاکتیک هایی بکار برند که قطب زاویه دار با نظام را چند پاره کنند و...، این امور نیازمند وجود تیم های کارشناسی متشکل از متخصصان امورتبلیغاتی ، روانشناسان متبحر، رفتارشناسان خبره و امثالهم می باشد، در حالیکه روند و خط تبلیغاتی رسا نه های همسو با نظام بیانگر چنین امری نیست.
از این رو ضرورت دارد شوراها و قرارگاه های تشریفاتی جای خود را به یک قرارگاه عملیاتی واقعی دهند که اعضای حاضر در آن به معنای واقعی کلمه خود را در برابر آن قرارگاه پاسخگو بدانند و آن قرارگاه هم نه بر اساس سلایق فرمانده خود بلکه مبتنی بر تصمیمات کارشناسی شده و دقیق در میدان تبلیغات ورود کرده و اجازه شکل گیری فضای دو قطبی را در روند انتخابات ندهد.
پر واضح است در این روند امامان جمعه، خطبای مشهور، مسئولان نظارتی و... نقش غیر قابل انکاری در پیدایش یا ممانعت از دو قطبی سازی جامعه دارند که در قرارگاه مربوطه برای توجیه آنان نیز باید طراحی و اقدام لازم صورت گیرد.
در ممانعت ازشکل گیری فضای دوقطبی باید دقت بسیار نمود که هیچ یک از لیست ها یا گروه ها علنا به عنوان لیست یا گروه وابسته به خارج یا مقابل نظام معرفی نشوند بلکه با تحقیق در سابقه آنها و روشنگری نسبت به عملکرد گذشته آنها همه لیست ها و گروه ها در درون نظام تعریف شوند که در صورت رای آوری میباید در چارچوب نظام فعالیت کرده و پاسدار اصول اساسی نظام انقلاب باشند.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
پیشنهادی برای لبنانیزه کردن ایران
دیروز نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: «هدف از اعتراضات در عراق و لبنان به نتیجه رساندن فشار حداکثری بر ایران است و تا وقتی که سیاست فشار حداکثری آمریکا به نتیجه برسد این اعتراضات ادامه خواهد داشت.»
اولین پیامد منفی اعتراضات هدایت شده در این دو کشور به سقوط کشاندن دولت و ایجاد ناامنی و بنبست سیاسی در عراق و لبنان است.
پیشنهاد عباس عبدی از فعالان سیاسی موسوم به اصلاح طلبان مبنی بر استعفای رئیس جمهور و اصرار وی بر آن در همین راستا، نکاتی چند را قابل تامل کرده است:
1- فرار به جلو: جریان سیاسی حامی دولت اکنون که وقت پاسخگوی رسیده است با چنین ژستی میخواهد از پاسخگویی تبعات حمایت خود از دولت فرار کند.
2- در صورت استعفای رئیس جمهور پاسخگویی وی از فرجام یک آدرس غلط و راهبرد نافرجام بی نتیجه میماند. اینکه دولتی بگوید با «زدن در خانه کدخدا مسائل کشور را حل خواهم کرد» باید تا آخر بماند تا همگان بی نتیجه بودن چنین آدرس و راهبرد غلطی را درک نمایند تا چند دوره بعد، کسی با همین آدرسدهی مردم را گول نزند.
3- پیشنهاد دهندگان استعفای رئیس جمهور چه آگاهانه یا از سر جهل به دنبال عراقیزه کردن و لبنانیزه کردن ایران هستند و تبعات پیشنهاد آنها ایجاد بنبست سیاسی و بی ثباتی کشور خواهد بود.
جریان های دیگر سیاسی که به دنبال استیضاح رئیس جمهور هستند نیز باید بدانند که تاکتیک آنها ممکن است حالت همافزا با پروژه استعفای رئیس جمهور باشد که نتیجه هر دو تاکتیک یکی خواهد بود و بسیار زیانبار میباشد.
به فرموده رهبری، این دولت تا پایان مهلت قانونی خود باید بماند و پاسخگویی مسئولیتهای خویش باشد.
اما می توانیم و باید مطالبه گر وعدههای دولت به مردم و فریاد رسای حقطلبی مردم باشیم.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
70.doc
55.3K
نسخه word
محورهای تبیینی- بصیرتی ( شماره دو)
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
70.pdf
282.6K
نسخه pdf
محورهای تبیینی- بصیرتی ( شماره دو)
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
حرف روز/ الگوی حکمرانی انقلابی
حرکت به سمت حکمرانی مطلوب یکی از دغدغههای نظام اسلامی است. انقلاب اسلامی، یک ایده جدید حاکمیتی بود که بدون هیچگونه تجربهای در سدههای اخیر و فقط با تکیه بر اندیشه حکمرانی رسول اکرم(ص) و امام علی(ع) که متأسفانه جامعه امروز کمتر از آن اطلاع دارد، بنیانگذاری شده و توانسته است موفقیتهای بیبدیلی را به دست آورد. در شرایطی که دشمنان انقلاب اسلامی در حد اشباع شده علیه انقلاب اسلامی فعالیت خود را به انجام رساندهاند، نظام جمهوری اسلامی ایران همواره با اقتدار در مقابل این هجمهها ایستاده است، این هجمهها نه تنها نتوانسته نظام را درگیر حاشیه کند؛ بلکه حرکت پیشرونده آن سبب شده است انقلاب اسلامی به مرکز گفتمان حکمرانی انقلابی تبدیل شود. از این رو به دلیل قوت و قدرت نظام اسلامی در حرکتهای انقلابی، پذیرش سخن و نظریه انقلاب در جهان، انگیزههای جویای حقیقت و تقابل با کفر و استکبار را بیدار کرده و آنها را پروانهوار بر گرد انقلاب اسلامی به حرکت در آورده است. دشمنی ریشهای آمریکا با انقلاب اسلامی ناشی از همین حرکتهاست. اگر چه دشمن تلاش میکند با حرکتهای ایذایی در سراسر جهان جمهوری اسلامی را درگیر حاشیههای متعدد کند؛ اما جهتگیری کلی انقلاب اسلامی در حکمرانی انقلابی خود به مسائل مهمی نظر دارد که نه تنها این حاشیهسازیها نمیتواند آن را متوقف و سرگردان کند؛ بلکه اولویت مسائلی مانند استقلال ملی، الهی بودن حکومت، مردمی بودن و ظلمناپذیری را هیچگاه از دستور کار خود خارج نمیکند و بلکه بر مداومت آنها اصرار بیشتر میکند.
در سال جاری، مرحله دیگری از حکمرانی انقلابی سبب نگرانی دشمنان شده است و با حربههای گوناگون میکوشند در انتخابات اسفند ماه مردم را از انتخابات مأیوس کرده و اگر در این زمینه موفق نشدند، مردم را به انتخاب نیروهای وابسته به غرب ترغیب کنند.
در چنین وضعیتی مردم هم وظیفه دارند با انتخاب عناصر شایسته تراز حکمرانی نظام را افزایش دهند و افرادی را انتخاب کنند که بتوانند نماینده شایستهای برای قابلیتها، ظرفیتها، افکار عمومی استان، شهر و محله خود باشند. رفتار مسئولانه همه اقشار و افراد جامعه در قبال تعیین نماینده مطلوب، نه تنها توطئههای دشمنان را بیاثر میکند؛ بلکه در عرصه ملی و بینالمللی دامنه نفوذ و اثرگذاری و حکمرانی انقلاب را بیشتر میکند.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
پشت پرده تحولات عراق
درباره اتفاقات اخیر در عراق گفته میشود، شخص «عادل عبدالمهدی» از مدتها قبل به این جمعبندی رسیده بود که از مسئولیت خود کنارهگیری کند. طیفهای ضعیفی از پارلمان عراق هم خواستار استعفای وی بودهاند؛ اما با تشدید حوادث اخیر در عراق که سازماندهی شده به نظر میآید و تعرضاتی که در کربلا و نجف صورت گرفته استـ از جمله تعرض جریان شرور به قبر مرحوم آیتالله حکیم و قبر یکی از نواب امام زمان(عج)ـ نگرانیها نسبت به گسترش این تعرضات و اعتراضات گسترش یافت. آیتالله سیستانی در بیانیهای تأکید کرد، دولت باید تغییر کرده و مجلس درباره دولت تصمیمگیری کند. در همین حال دو راه وجود داشت؛ یکی اینکه پارلمان ورود کند و دولت استیضاح شود که اگر این اتفاق میافتاد با توجه به بیانیه آیتالله سیستانی، عبدالمهدی اصلاً نمیتوانست رأی اعتماد کسب کند. دوم اینکه اگر عبدالمهدی استعفا دهد، به تأییدیه پارلمان نیاز ندارد و کنار میرود.
◄ محمدرضا باهنر، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین، با اشاره به پیشنهاد عباس عبدی مبنی بر استعفای آقای روحانی، گفت: مطرح شدن استعفا یا استیضاح روحانی به عنوان رئیسجمهور در شرایط امروز کشور را حتی اگر از سوی برخی در جریان اصولگرایی باشد، نادرست میدانم و با آن مخالفم. وی افزود: دولت و رئیسجمهور باید تا پایان این دوره، یعنی سال ۱۴۰۰ به کار خود ادامه دهد و همه باید کمک کنند تا خستگی و ناکارآمدیها جبران شود و دولت به فعالیت بیشتر روی آورد.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #اعتـــراف_مـهـم
اعتراف مهم امروز سناتور آمریکایی در کنفرانس دوحه #DohaForum2019:
🔺سناتور لندزی گراهم: بعد از سرنگون شدن پهپاد با ترامپ صحبت کردم. ترامپ به من گفت اگر به ایران حمله کنیم آیت الله حتما جوابمان را میدهد.
🔻 _ملاحظه:
۱- ترامپ قبلا گفته بود به ایران حمله نمی کند چون نمیخواست سربازان ایرانی کشته شوند!
۲- اعتراف به اقتدار رهبری معظم انقلاب و اقتدار دفاعی کشور از سوی دشمنان قسم خورده
۳- آن دسته از کسانی که قدرت دفاعی کشور خود را نادیده می گیرند، این کلیپ را حتما ببینند.
حرف روز/ جنگ شناختی، اولویت اصلی دشمن
صد فضای رسانهای و اخباری که در بین مردم پخش میشود، نشاندهنده وجود جریانی با هدف ناامید کردن مردم است. در حوزه فضای مجازی که بیشترین مخاطب آن را گروه سنی زیر سی سال تشکیل میدهد، نفوذ لایهای ضد انقلاب و عناصر مسئلهدار با نظام حس میشود. پخش اخبار منفی، ناامیدکننده و غیر واقعی سبب شده است امروز جنگ شناختی وارد مرحله جدیدی شود. وقتی که کوچکترین حادثه در کشور با پمپاژ رسانهای در بین مردم پخش میشود یا هنگامی که سرویسهای اطلاعاتی از طریق فضای مجازی یارگیری کرده و آموزش خرابکاری را در دستور کار خود قرار میدهند، روشن است که دشمن عرصه جنگ را از حالت سخت به سمت جنگ نرم تغییر داده است. اگرچه امروز کشور با مشکلات اقتصادی ناشی از عملکرد ضعیف دولت روبهروست، این زنگ خطری برای کشور در عرصه فرهنگی است. حوزهای که درگیری با دشمن در آن پنهانی و نرم صورت میگیرد؛ از این رو واکاوی حضور برخی افراد و گروهها در عرصه رسانهای چه در حوزه فضای مجازی و چه در حوزه مطبوعاتی نشاندهنده فعالیت آنها در زمین دشمن است. متأسفانه، موفق نشدن دولت در اعتماد به غرب که مصداق آن در برجام تجلی یافته است، سبب شده عدهای تلاش کنند تا به جای نقد دولت، نظام را مقصر جلوه دهند! از سوی دیگر، وقتی حامیان دولت نمیتوانند از عملکرد دولت مورد حمایت خود دفاع کنند، با فضاسازی و فرافکنی کلیت نظام را زیر سؤال میبرند.
ناکامی دشمنان ملت ایران به ویژه آمریکا درجنگ سخت سبب شده آنها در یک جهش تاکتیکی جنگ نرم و تغییر باورهای مردم را در اولویت سیاستهای خود قرار دهند؛ از این رو وقتی آمریکا از تهدید نظامی علیه کشورمان سخن به میان میآورد، نه تنها توجهی به آن نمیشود؛ بلکه مورد تمسخر مردم نیز قرار میگیرد.
در نظامهای سیاسی همواره دو اصطلاح مورد توجه قرار میگیرد؛ اولی حکومت و حاکمیت و دومی دولت به معنای قوه مجریه است. بنابراین این دولت است که اقتصاد و معیشت مردم را تحت تأثیر سیاستهای خود قرار میدهد. برجام و اجرای غلط طرح افزایش قیمت بنزین از اقدامات دولت بود، نه حکومت، و مردم نسبت به آدرس غلط شبکههای معاند هوشیارند.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
71.doc
37.4K
نسخه word
یادداشت/ از نفوذ غرب تا سرقت نفت
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
71.pdf
127.4K
نسخه pdf
یادداشت/ از نفوذ غرب تا سرقت نفت
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
72.pdf
1.82M
نسخه pdf
چارچوب سخنرانی های نهضت روشنگری
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
تاملی بر سفر رئیس جمهور به ژاپن
تارنمای "استار" که از اصلی ترین رسانه های شرق آسیا محسوب می شود، مدعی است که نخست وزیر ژاپن در این سفر قصد دارد ضمن میانجی گری بین ایران و آمریکا، برجام را از فروپاشی نجات دهد!
قرار است رئیس جمهور کشورمان در سفر به کشور ژاپن، با "شینزو آبه" نخست وزیر این کشور دیدار و در خصوص مسائل مختلف گفت و گو کند. ژاپن به عنوان یکی از اصلی ترین متحدان ایالات متحده آمریکا در شرق آسیا، از جمله کشورهایی است که تحت تاثیر اعمال تحریمهای یکجانبه دولت ترامپ ، از خرید نفت ایران صرف نظر کرده است.رسانه های ژاپنی و غربی ضمن تمرکز خاص بر سفر آقای روحانی به توکیو، اعلام کرده اند که شینزو آبه و دولت ژاپن به نمایندگی از ایالات متحده قصد دارند در این سفر پیشنهادات و طرح هایی را به جمهوری اسلامی ایران ( در قبال شرایط موجود) ارائه دهند.
تبلیغات رسانه های خارجی و حتی برخی رسانه های داخلی در خصوص سفر رئیس جمهور به کشور ژاپن در حالی صورت می گیرد که رهبر معظم انقلاب در جریان سفر شینزو آبه به ایران ، به نکات صریحی در خصوص تلاش توکیو برای میانجی گری بین تهران و واشنگتن اشاره کردند معظم له در آن دیدار خطاب به نخست وزیر ژاپن و هیات همراه فرمودند:
"جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربهی تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارچوب برجام را بههیچوجه تکرار نخواهد کرد زیرا هیچ ملت آزاده و عاقلی، مذاکره تحت فشار را نمی پذیرد."
آنچه مسجل است اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز نیز علی رغم اصرار ایالات متحده و متحدان آن برای چینش دوباره میز مذاکره ، تسلیم وعده ها و فشارهای موجود نخواهد شد. در این میان شاید تنها راه پیش روی ایالات متحده، عذرخواهی از ملت ایران و جامعه جهانی بابت خروج از توافق هسته ای ، بازگشت کامل به برجام، اجرای کامل تعهدات بانکی و اعتباری مندرج در توافق هسته ای و جبران کلیه خسارات یکسال و نیم اخیر( از زمان خروج از برجام) باشد و راه حل دیگری در این خصوص متصور نخواهد بود.
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
شورای امنیت درباره برجام تشکیل جلسه داد
شورای امنیت سازمان ملل متحد بامداد جمعه (به وقت تهران) برای بحث درباره هشتمین گزارش «آنتونیو گوترش»، دبیر کل این سازمان درباره اجرای قطعنامه شماره ۲۲۳۱ در تأیید برجام تشکیل جلسه داد.
«رزماری دی کارلو»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی در این جلسه از ایران خواست از انجام آزمایش موشکی خودداری کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره حمله به تأسیسات نفت عربستان سعودی گفت که سازمان ملل در حال حاضر نمیتواند به طور مستقل ایرانی بودن سلاحهای مورد استفاده در این حملات را تأیید کند. دیکارلو در عین حال تأکید کرد که سازمان ملل در مراحل اولیه تحقیقات است. او گفت که دبیر کل سازمان ملل در زمان مقتضی یافتههای بیشتر در این خصوص را در اختیار شورا خواهد گذاشت.
نماینده انگلیس گفت لندن مراتب تأسف خود را در خصوص اقدام آمریکا در خروج از برجام را به مقامهای ارشد این کشور ابراز کرده و اثراتی را که تحریمهای آمریکا بر اقتصاد ایران دارد درک میکند.
وی تأکید کرد که انگلیس به برجام پایبند خواهد ماند. او گفت که این توافق برای معماری منع اشاعه اهمیت دارد و بهترین روش برای جلوگیری از ایران مسلح به سلاح هستهای است.
نماینده اتحادیه اروپا گفت تصمیم آمریکا برای عدم تمدید کامل معافیتهای مربوط به پروژههای منع اشاعه میتواند تبعات منفی زیادی از لحاظ امنیتی داشته باشد.
«کلی کراف»، نماینده آمریکا مدعی شد هشتمین گزارش دبیر کل سازمان ملل شامل مجموعهای از فعالیتهای ایران است که با بیتوجهی به قطعنامههای شورای امنیت انجام شدهاند.
کرافت بار دیگر ایران را به دست داشتن در حمله به تأسیسات نفت عربستان سعودی در روز ۱۴ سپتامبر متهم کرد و گفت: «تنها ایران میتوانست حملهای با این پیچیدگی و وسعت انجام دهد.»
نماینده آمریکا مدعی شد ایران با «نقض قطعنامه ۲۲۳۱»، منطقه خاورمیانه را پر از سلاح کرده است.
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
73.doc
45.1K
نسخه word
یادداشت/ اجتماعی کردن مواجهه با قدرت منطقهای ایران
به قلم دکترعبدالله گنجی # مدیر مسئول روزنامه جوان
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
73.pdf
215.8K
نسخه pdf
یادداشت/ اجتماعی کردن مواجهه با قدرت منطقهای ایران
به قلم دکترعبدالله گنجی # مدیر مسئول روزنامه جوان
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
حرف روز/ تأملی در سفر یک روزه!
سفر یک روزه رئیسجمهور کشورمان به ژاپن و دیدار با «آبه شینزو» نخستوزیر این کشور در حالی به پایان رسید که پیش از آغاز این سفر بخشی از رسانههای اصلاحطلب یا وابسته به دولت کوشیده بودند، این سفر را متفاوت و دارای کارکرد اقتصادی و مسیری برای گرهگشایی از کار برجام معرفی کنند؛ اما لااقل تاکنون شواهد و رخدادها نشان میدهد، این سفر متمایز و دارای پیام خاصی نبوده است. در این سفر نه تنها از گشایشهای اقتصادی ویژه سخنی شنیده نشد؛ بلکه حتی برخلاف انتظارات برخی رسانهها، این طرف ژاپنی بود که از ایران خواست از اتخاذ گامهای بیشتری (کاهش تعهدات هستهای) که ممکن است به تضعیف این توافق منجر شود، خودداری کند.
برخی رسانههای داخلی بر این نکته متمرکز شدند که راهی را که مکرون نتوانست برود، آبه شینزو قصد دارد برود. مکرون در ماههای گذشته تلاش کرد هر طور شده مقامات ایرانی و آمریکایی را بر سر میز مذاکره و گفتوگو بنشاند. این خواسته او با پافشاری آمریکا بر تداوم تحریمهای ظالمانه عملی نشد. از سوی دیگر «ژاپن تایمز» در تحلیلی خاطرنشان کرده است، توکیو قدرت دیپلماتیک چندانی برای تغییر معادله در روابط تهرانـ واشنگتن ندارد و همزمان هشدار دادند ممکن است «آبه» در دیدار آینده با «روحانی» به پیشرفت قابل توجهی نرسد.
آنچه در اینجا حائز اهمیت است، توجه به این موضوع است که اولاً سیاست قطعی جمهوری اسلامی گسترش رایزنی و توسعه همکاریهای اقتصادی با دیگر کشورهای منطقه است. این جهتگیری همواره در دستور کار نظام جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است. در این میان، هر چند ژاپن در نگاه ایرانیان کشوری خوشنام شناخته میشود؛ اما با این حال به دلایل مشخص این کشور از تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران تبعیت کرد. در اینکه باید از روش مذاکره و دیپلماسی برای احقاق حقوق و تأمین منافع ملی ایران استفاده کرد، کمترین تردیدی وجود ندارد؛ اما آنچه در اینجا اهمیت دارد، در حوزه خبررسانی و کاری است که رسانهها در عرصه افکار عمومی انجام میدهند. نکته مهم نیز در اینجا آن است که شرطی کردن جامعه و اقتصاد کشور به سفری که نه پیش از انجام آن و نه پس از اجرای آن نتایج قطعیاش معین نشده است، تعدی به اقتصاد، منافع ملی و سیاست خارجی عزتمندانه کشور محسوب میشود.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
گزارش روز/ کودتای لیتیومی!
به تازگی رئیسجمهور برکنار شده بولیوی گفته است: «زمانی که رئیسجمهور شدم، فردی به من گفت حواست به سفارت آمریکا باشد. هر کجا سفارت آمریکا هست، کودتا هم هست. به جز خود آمریکا، چون آمریکا در آمریکا سفارت ندارد. چرا سفیر آمریکا را اخراج کردیم؟ چون داشت توطئه میکرد، داشت برای کودتا برنامهریزی میکرد. زمانی که سفیر وقت آمریکا برای اولین بار به دیدن من آمد، به من گفت میتوانید با هر کشوری رابطه داشته باشید به جز کوبا، ونزوئلا و ایران. به او گفتم ما یک کشور مستقل هستیم و خودمان تصمیم میگیریم که با چه کسانی رابطه داشته باشیم. ما مستعمره آمریکا نیستیم. کودتا علیه من، کودتای لیتیومی بود. چون شرکتهای آمریکایی در استخراج لیتیوم بولیوی مشارکت نداشتند و ما با اروپا و چین کار میکردیم.» مطالب مطرح شده بخشی از رفتار استکبارگونه آمریکا در جهان را نشان میدهد. سالهاست که از نزدیک شاهد جنایت، چپاول و ویرانگری آمریکا در غرب آسیا هستیم. جنایتی که آمریکا در این منطقه انجام داد، خیانت علیه میلیونها انسان بیگناه است. گفته شده است، چند روز پیش از استعفای «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر عراق، «ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در پیامی به وی، عملاً خواسته بود که عراق باید نصف نفت صادراتی خود را در اختیار آمریکا قرار دهد؛ اگرچه این موضوع با مخالفت عراقیها روبهرو شده، ولی خوی استعمارگونه آمریکا را نشان میدهد. کشوری مانند بولیوی که در تلاش بوده کشور مستقل داشته باشد و تنها با در نظر گرفتن منافع خود، تصمیمات سیاسی و اقتصادی بگیرد، بلافاصله با توطئه آمریکا مواجه میشود؛ از این رو درک این موضوع آسان به نظر میرسد که آمریکا همه تلاش خود را برای دشمنی با هر کشوری که در جهان بخواهد مستقل عمل کند، بهکار خواهد بست. این کشور میتواند جمهوری اسلامی ایران باشد یا بولیوی، عراق، یمن، چین، کره شمالی، روسیه و... .
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
بسیج جهان اسلام مقابل سعودی
عربستان نه تنها در مجمع نوپای کوالالامپور شرکت نکرد بلکه با تهدید به خروج سرمایههای خود از بانک مرکزی اسلامآباد و اخراج ۴ میلیون پاکستانی شاغل در عربستان از حضور عمران خان، نخستوزیر این کشور نیز در نشست این مجمع جلوگیری کرد. ملک سلمان پادشاه سعودی نیز طی تماس با ماهاتیر محمد وی را نیز تهدید کرده بود که چنانچه از قصد خود برای برگزاری مجمع کوالالامپور منصرف نشود، اسم وی در فهرست اشخاص تروریستی قرار خواهد گرفت. عربستان در حالی تمام تلاش خود را برای ممانعت از برگزاری نشست کوالالامپور به کار گرفته بود که هدف از برگزاری این نشست و پایهگذاری مجمع کوالالامپور احیای تمدن اسلامی، یافتن راهحلهای جدید و کارآمد برای مشکلات مبتلا به جهان اسلام، مشارکت در بهبود امور مسلمانان، ملل مسلمان و ایجاد شبکه جهانی میان رهبران اسلامی، روشنفکران، دانشمندان و متفکران اعلام شده است؛ بنابراین اولین نتیجه منطقی که از این مخالفت و مانعتراشی عربستان میتوان گرفت این است که این کشور با همه این موارد مخالف است اگر جز این بود از این نشست استقبال میکرد یا اساساً با عمل به منشور سازمان همکاری اسلامی مانع از این میشد که اساساً نیازی برای تشکیل نهاد نوپای همچون مجمع کوالالامپور احساس شود. در واقع یکی از عواملی که موجب شد شخص ماهاتیر محمد تشکیل چنین مجمعی را پیشنهاد دهد یا این پیشنهاد با استقبال گرم کشورهای توانمند اسلامی و نخبگان جهان اسلام همراه شود خلأهای بسیار بزرگی است که در جهان اسلام بهرغم وجود سازمانهای عریض و طویل همچون سازمان کنفرانس اسلامی یا اتحادیه عرب مشاهده میشود و عملاً عربستان این نهادها را به گروگان گرفته و هر زمان که به بهرهبرداری پوششی از آنها نیاز داشته باشد مقدمات برگزاری آنها را به میزبانی خود یا یکی از دست نشاندههایش فراهم میکند و هر وقت که خود نیاز نداشته باشد ولو اینکه اتفاقی بسیار مهم در جهان اسلام و منطقه روی داده باشد بیسروصدا از کنار این مسائل میگذرد. همین برخوردهای ابزاری ایجاد تشکلاتی جدید همچون مجمع کوالالامپور را برای خارج کردن جهان اسلام از انفعال کنونی ضرورت میبخشد و تصمیماتی که در این نشست اتخاذ شد میتواند راهگشا باشد. هرچند مانع تراشیهای عربستان موجب میشود حداقل در این مرحله نتوان از همه ظرفیتهای جهان اسلام استفاده کرد، اما از طرف دیگر نبود عربستان و دست نشاندههای آن میتواند نوعی فرصت برای این مجمع هم باشد تا به دور از مزاحمتهای این کشور بتواند به اهداف خود جامه عمل بپوشاند. همه شاخصها گویای این واقعیت تلخ است که عربستان بعد از قدرت گرفتن محمد بنسلمان آشکارا از اهداف و منشور اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی دور شده است و برخلاف آنها گام در مسیر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی گذاشته و حتی حاضر شده است در چارچوب آنچه که معامله قرن خوانده میشود روی فلسطین معامله کند. برخلاف آنچه در ظاهر و در تبلیغات ادعا و عنوان میشود سیاستهای خصمانه عربستان تنها به ایران محدود نمیشود و همچنان که طی چند روز اخیر آشکار شده است حتی مالزی به عنوان یک کشور توسعهیافته اسلامی نیز از سیاستهای خصمانه این کشور در امان نبوده است، کمااینکه دیگر کشورهای اسلامی همچون ترکیه و قطر به شکلی و پاکستان نیز به شکل دیگر هزینه این سیاستها را میپردازند و همه اینها در نهایت به تضعیف جایگاه جهان اسلام انجامیده است.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
98-09-30.pdf
724.6K
نسخه pdf
نشريه پيشخوان خبر
شماره 265 - شنبه 30آذر ماه
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
هدیه اسرائیل به ایران و حزبالله!
مرکیس نعوم روزنامهنگار لبنانی در روزنامه النهار نوشت: مدیر مسئول یکی از سازمانهای یهودی آمریکایی که کار رسمی و هر روزش دفاع از اسرائیل و منافع آن در محافل مردمی و حزبی و رسمی و کنگره و سیاسی و رسانهای داخلی ایالات متحده است، از من پرسید: «نظرت درباره اسرائیل و لبنان چیست؟»
جواب دادم: «بهنظر من حزبالله جنگی را علیه اسرائیل راه نمیاندازد یا کاری نمیکند که دیگران مجبور شوند به آن و لبنان حمله کنند. در چنین حالتی اسرائیل هم به لبنان حمله نمیکند، تا این که وضعیتش و شرایطش در داخل و منطقه و شاید هم جهان دست خوش تغییر نشود.
در واکنش به حرفهایم نظر داد: «آیا فکر نمیکنی که اسرائیل شاید در وضعیتی قرار بگیرد که آغاز یک جنگ «کوچک» علیه حزبالله در لبنان را ضروری بداند برای این که بُرد موشکهای حزبالله که در سال 2006 به تلآویو رسیده بود حالا احتمالاً به ایلات رسیده باشد؟»
جواب دادم: «اسرائیل یک جنگ کوچک را در سال 2006 امتحان کرد و شکست خورد و به حزبالله پیروزی بزرگی را هدیه داد که تاثیر بزرگی در ادامه «افتخاراتی» داشت که ایران در سال 2000 با تحمیل عقبنشینی نظامی اسرائیل از اکثر اراضی اشغالی لبنان برایش فراهم کرد. اگر یادت باشد در سال 2006 آمریکا، اسرائیل را ترغیب میکرد که به جنگ ادامه دهد تا بر حزبالله پیروز شود. چنین اتفاقی نیفتاد بلکه برعکسش اتفاق افتاد؛ اولاً، برای اینکه اسرائیل آمادگی سیاسی و نظامی برای جنگ نداشت و ثانیا، برای اینکه حزبالله از نهایت تواناییهای نظامیاش استفاده کرد برای این که بر این باور بود که جنگ برایش، جنگ مرگ و زندگی است.»
گفت: «اما این بار شاید اسرائیل مجبور شود عملا طرحی را طرحریزی کند ولو کوچک حتی اگر شمار زیادی کشته و زخمی دهد و آسیبهای داخلی شدیدی ببیند.»
نظر دادم: «من مطمئن نیستم که اسرائیل بتواند در جنگ کوچکی پیروز شود. چنین جنگی برای حزبالله و حامی آن ایران، مفید خواهد بود. جنگ اسرائیل با حزبالله وحدت جهان اسلام در برابر اسرائیل را سبب میشود همانطور که به ضرر غرب خواهد شد.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
مردم و انتخاب درست!
به تازگی با پیشنهاد یکی از اعضای اصلاحطلب شورای شهر تهران، یکی از معابر پایتخت به نام «ناصر حجازی» بازیکن فقید فوتبال نامگذاری و از تندیس وی رونمایی شد. توجه به بزرگان هنر، فرهنگ و ورزش کشور اقدام خوبی است و طرفداران آنها را خوشحال میکند؛ اما مردم میپرسند الآن مهمترین کار شورای شهر و شهرداری چیست؟
همان طور که درباره سفر رئیس محترم دولت به کشور ژاپن میپرسند، ارمغان این سفر که نتیجهای جز شنیدن شروط تکراری ایالات متحده آمریکا از زبان آبهشینزو نداشت، چه بود؟
بیتردید، این روزها که آلودگی هوا زندگی بیشتر ساکنان برخی کلانشهرها از جمله تهران را مختل کرده و مشکلات بهداشتی، هزینههای درمانی، تعطیلیهای سریالی مدارس و دانشگاهها و... را در پی داشته، باید رسیدگی به این معضل شهری در اولویت برنامههای مسئولان باشد. مردم از دولت، مجلس شورای شهر و... میخواهند صدای آنها را شنیده و مشکلاتشان در حوزههای مختلف از جمله مسئله اقتصاد و معیشت دیده شود؛ اما چرا در عمل اقدام و تحرکی از سوی منتخبان مردم و مسئولان دولتی دیده نمیشود؟
این معضلات در نوع نگاه جریان و عقبه فکری و سیاسی پشتیبان این مسئولان و مدیران ریشه دارد که جریانی غربگراست و اساساً، به تفکر و تعمق نیروهای نخبه داخلی برای حل مشکلات کشور اعتقادی ندارد و دست و ذهن خود را در مقابل «غیر» گشوده است و اگر زحمت سفر به خاور دور را نیز متحمل میشود، برای این است که هنوز از «تعامل» با کدخدای بیخدای جهان ناامید نشده است؛ حتی اگر تهدید شوند که اگر دو کانال موازی ژاپنی با نقش پلیس خوب و اروپایی با نقش چماق برای ارتباطگیری نیابتی از سوی آمریکا با جمهوری اسلامی به نقطه مورد نظر نرسد، مکانیسم ماشه فعال خواهد شد.
این اشتباه راهبردی در تفکر و در حوزه عمل سیاسی و اقتصادی به «ناکارآمدی» منجر شده که در تلفیق با «پاسخگو نبودن» پیروزمندان انتخاباتهای گذشته، «نارضایتی» مردم و به تبع آن طمع دشمن بیرونی را به دنبال داشته است و تنها مردم با «انتخاب درست» و رویکرد انقلابی به شاخصهها و روندهای رو به مثبتی که در اعترافهای دشمنان انقلاب اسلامی و در زیرساختهای کشور مشاهده میشود، میتوانند این وضعیت را تغییر بدهند.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
استعفای رئیس جمهور و بهترین گزینه
حدود یکسال و نیم مانده به پایان دوره ریاست جمهوری آقای روحانی، استعفای وی به موضوعی نسبتا" پردامنه در بین برخی نخبگان و سیاستمداران تبدیل شده است.
استعفای آقای روحانی از سوی سه جریان با سه هدف متفاوت مورد توجه قرار گرفته است.
نخستین جریان علاقمند به استعفای آقای روحانی، دشمنان انقلاب اسلامی به سرکردگی آمریکاست.
این جریان بدنبال بی ثبات کردن ایران یا حداقل بی ثبات نشان دادن آن است و استعفای رئیس جمهور یا هر چالش سطح بالا بین مجلس با دولت یا یک جریان سیاسی داخلی با دولت می تواند این خواسته را محقق کند.
استعفای دولت ایران پس از استعفای دولت های لبنان و عراق، پازل آمریکا در منطقه را نیز تکمیل می کند.
دومین جریان علاقمند به استعفای آقای روحانی، بخشی از جریان اصلاحات است.
این جریان بیشتر با هدف رها کردن خودش از زیر بار مسئولیت ناشی از حمایت روحانی و همچنین تقویت گزاره "نمی گذارند" و نوعی "مظلوم نمایی " برای روحانی این خط را دنبال می کند.
و سومین جریان هم بخشی از نیروهای انقلابی هستند که بدلیل ناکارآمدی مفرط دولت و با هدف نجات کشور از دست آن،این پیشنهاد را مطرح کرده و بدنبال استعفای روحانی است.
صرف نظر از اینکه اساسا" آقای روحانی حاضر به استعفا می شود و یا اینکه ترجیح می دهد در قدرت بماند و ضمنا" آینده سیاسی خود را حتی المقدور صیانت نماید، عنایت به اهداف سه جریان فوق الذکر و غلبه خواست دشمن در این میان و تبعات ناشی از استعفای احتمالی رئیس جمهور کافی است تا به نامطلوب و خسارت بار بودن این گزینه واقف شویم.
بهترین گزینه برای تامین منافع کشور باقی ماندن همین دولت است تا یا در زمان باقی مانده از سوی یک مجلس واقع بین و کارآمد و برخوردار از عقلانیت انقلابی بکارگرفته شود و از این حالت رخوت و کم تحرکی خارج شود و یا برای دوره ای طولانی پنبه تفکر غیر انقلابی و دلبسته به غرب زده شود.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
hedayat01-10-98.doc
379.4K
نسخه word
نشریه الکترونیکی هدایت/شماره 18
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
hedayat(2) 01-10-98.pdf
726.6K
نسخه pdf
نشریه الکترونیکی هدایت/شماره 18
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
حرف روز/ بهترین حامی رأی مردم
حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت و اینکه اجازه نمیدهند دولتها تضعیف شوند، فصل مهمی از سیاست است که باید شقوق مختلف آن برای مردم تبیین شود؛ زیرا با شناخت راهبردهای رهبری، جامعه به یک بلوغ میرسد و نتایج رأی خود را به صورت مستقیم در زندگی مشاهده خواهند کرد. در اغتشاشات بنزینی، امام خامنهای با ورود بهنگام و مدبرانه دولت را از یک چالش جدی نجات دادند و همین هم سبب شد یکی از سران فتنه به این تدبیر رهبری اعتراف کند. به تازگی «صادق خرازی» دبیرکل حزب اصلاحطلب «ندای ایرانیان» گفته است: «خاتمی در دولت اصلاحات به من گفت خدا رهبری را حفظ کند که در این شرایط سخت دولت را حمایت کرد. اگر حمایت رهبری از دولت نبود، معلوم نبود سرنوشت دولت چه میشد.» درباره حمایت رهبری از دولت اشاره به چند نکته مهم است:
۱ـ رؤسایجمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند و از سوی دیگر تشکیل کابینه با رأی نمایندگان ملت صورت میپذیرد؛ اگر دولتها در مسیر فعالیت خود دچار اختلال، ضعف یا شکست شوند و رهبری بتواند اقدامی انجام دهد؛ ولی ساکت و بیتفاوت بنشیند، ملت از شرکت در فرایند مردمسالاری ناامید میشوند و نظام اسلامی با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد؛ پس حمایت رهبری از دولت یک فرایند قانونی برای تعهد به دموکراسی است، زیرا دولتهای متزلزل و ناپایدار نه تنها نتوانستهاند خدمتی ارائه بدهند؛ بلکه در درازمدت سبب کاهش مشارکت اجتماعی میشوند که بزرگترین تهدید برای انقلاب است.
۲ـ حاکمیت در کشور یک مسیر مشخص و نظاممند را تعیین کرده و به اصول آن پایبند است و با وجود اینکه برخی درصدد هستند نظام را به حاکمیت دوگانه متهم کنند، همین حمایت تام و قاطع رهبری از دولت نشاندهنده حاکمیت قانون است. اگر در جمهوری اسلامی حاکمیت دوگانه وجود داشت، در همین تصمیم بنزینی باید خود را نشان میداد و بر روی رأی یکی از رؤسای قوا که مخالفت با طرح سهمیهبندی بنزین بود، اصرار میشد!
البته باید این نکته را در نظر داشت که حمایت رهبری از دولتها شامل حمایت از خطاها و اشتباهات نمیشود؛ بلکه رهبری انقلاب همواره بر حفظ اصول تصریح دارند که حکمرانی در نظام اسلامی باید به یک فرایند تبدیل شود و جامعه پای انتخاب خود بایستد، دولت متعهد به شعار و برنامه باقی بماند و نظام در مسیر پیشرفت، دائماً در حال اصلاح و پیشرفت باشد.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
گزارش روز/ دیپلماسی داخلی!
برداشت اول: مشکلات و نگرانیهای مردم، گلایههایشان با صدای بلند در برابر رئیس سازمان تبلیغات اسلامی که به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب به ماهشهر رفته بود، جان باختن دو کولبر نوجوان در کردستان و گلایههای مردم در مراسم تشییع آنها، اعتراضات بحق مردم کوت عبدالله در زمینه مشکلاتی که بارانهای سیلآسا در اهواز به وجود آورده است و جای خالی نمایندگان دولت و مسئولان دولتی در کنار مردم!
برداشت دوم: سفر رئیسجمهور به ژاپن با فضاسازیهای گسترده درباره میانجیگری توئیتر میان تهران و واشنگتن و جذب سرمایهگذاریهای خارجی، گفتوگوهای تلفنی فشرده امانوئل مکرون و حسن روحانی و دیدارهای رئیسجمهور با سران سه کشور اروپایی در حاشیه نشست سازمان ملل، تلاش و تئوریزه کردن عقبنشینی در برابر زیادهخواهی غرب در برجام، در مسائل موشکی و منطقهای برای حل مشکلات کشور در رسانههای اصلاحطلب و... .
حضور سرطانوار و بیش از حد در حوزه سیاست خارجی و تأکید بر حل مشکلات با مذاکره و امتیاز دادن به غرب در کنار پایتختنشینی نزدیک به مطلق دولت ریشه بسیاری از مشکلات امروز کشور را نشان میدهد! هیچ کس منکر اهمیت مذاکره، اهمیت راهحلهای دیپلماتیک برای عبور از تحریمهای یکجانبه و ظالمانه ایالات متحده نیست و هیچ عقل سلیمی سفر به توکیو، نیویورک یا هر نقطه دیگر از جهان برای پیشبرد کشور و توسعه روابط و تجارت را رد نمیکند؛ اما سخن گفتن با مردم، شنیدن حرف مردم و دیپلماسی عمومی به مراتب مهمتر است و بیتردید هیچ دیپلماسی خارجی بدون پشتوانه گفتوگوی داخلی و حمایت ملی به نتیجه مطلوب نخواهد رسید! متأسفانه مسئله اصلاح قیمت بنزین بدون آنکه با مردم در میان گذاشته شود، مسدود بودن رابطه دولت و مردم را نشان میدهد! امروز رئیسجمهور و اعضای دولت برای حل مشکلات و پیشبرد اهداف دولت به موازات دیپلماسی و سفر خارجی باید گفتوگو با مردم و سفر به شهرها و استانهای کشور و شنیدن صدای مردم به صورت رودر رو را در دستور کار جدی خود قرار دهند و فاصله موجود میان دولت و جامعه را کاهش داده و رابطه را ترمیم کنند؛ وگرنه جریان ضد ایرانی و همانهایی که تحریمهای اقتصادی را وضع کردهاند، از این فاصله سوءاستفاده کرده و به دنبال بحرانسازی خواهند بود.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
74.doc
44K
نسخه word
یادداشت/ جریان شناسی اصلاحات در فتنهها
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
74.pdf
169.3K
نسخه pdf
یادداشت/ جریان شناسی اصلاحات در فتنهها
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
دستگیری عناصر فعال در پروژه استمرار اغتشاشات و کشته سازی
دشمنان ملت شریف ایران که از تروریسم اقتصادی و تشدید تحریم ها طرفی نبسته و تمام تلاش خود را به موج سواری بر اعتراضات آبان ماه امسال معطوف کرده و شکست سختی را متحمل شدند، همچنان برای استمرار اغتشاشات، سناریوی نخ نما شده کشته سازی و استفاده ابزاری از معدود خانواده های قربانیان این پروژه را دنبال می نمایند.
وی افزود: یکی از این خانواده ها که فرزندشان در اغتشاشات اخیر به صورت مشکوکی کشته شد، "خانواده پویا بختیاری" بود که علیرغم دعوت و صحبت با ایشان ، در روند پروژه ضدانقلابی ورشکستگان فراری قرار گرفته و فعالانه بر اقدامات ساختار شکنانه خود اصرار ورزیدند. لذا با حکم قضائی و در راستای صیانت از نظم و امنیت مردم شریف و خسارت دیده، و نیز به منظور جلوگیری از تداوم پروژه کشته سازی و تکرار اقدامات مسلحانه علیه مردم، این عناصر بازداشت شدند.
این منبع اگاه همچنین از سایر خانواده هایی که بر نقشه شوم دشمنان اطلاع یافته و هوشیارانه دست رد بر سینه آنها زدند، تقدیر و تشکر نمود.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
دوگانهسازی با موضوع FATF
مطرح شدن چندین باره بحث FATF در فضای عمومی کشور پس از آن صورت میگیرد که اعتماد چندین ساله به غرب در جریان برجام، به اقتصاد، همگرایی و یکپارچگی در کشور ضربه زد. با این حال، عدهای دوباره درصدد هستند با طرح موضوع FATF حرکت کشور به سمت فعالسازی و به کارگیری توان داخلی را به حاشیه بکشانند. در این میان، نکاتی وجود دارد که توجه به آن ضروری به نظر میرسد:
1ـ گفته میشود بسیاری از کشورها به این کنوانسیون پیوستهاند و هیچگونه اتفاقی برای کشورشان نیفتاده است. برای نمونه، میتوان به کشورهایی، همچون ژاپن، ترکیه و عربستان اشاره کرد. اولاً، نوع نگاه غرب به کشورمان بسیار متفاوت با کشورهای مطرح شده است. وقتی در نگاه آمریکا یک دانشمند ایرانی تروریست مطرح میشود، چطور میتوان برای پیوستن به لوایح FATF خود را همتراز با دیگر کشورها مطرح کرد. ثانیاً پیشنیاز پیوستن به کنوانسیونهای اقتصادی جامعه بینالملل، پشتوانه قوی اقتصادی است که با فعالسازی همه توان داخلی به وجود میآید. متأسفانه، در شش سال گذشته نگاه خارجی جایگزین توجه به تولید در کشورمان شده است.
2ـ برخی هم میگویند بدون تصویب لوایح FATF، تجارت غذا و دارو مختل خواهد شد. متأسفانه، سخنان اینچنینی تنها با هدف ایجاد دوگانهسازی در کشور مطرح میشود؛ در حالی که اساساً نهادهایی که در حوزه اقلام بشردوستانه فعالیت دارند، در تعریف FATF دارای ریسک بالا نیست و اجرای استانداردهای FATF نباید در تجارت بشردوستانه خللی وارد کند. در بند 22 این کنوانسیون چنین آمده است: «به عنوان یک اصل، همکاری با توصیههای FATF نباید تعهدات یک کشور را ذیل منشور سازمان ملل و قوانین حقوق بشر بینالمللی جهت ارتقای احترام جهانی برای حقوق بنیادین بشر و... مختل کند.» بنابراین دلیل اصلی اخلال در تجارت بشردوستانه، تروریسم اقتصادی آمریکاست که پس از برجام، شدت بیشتری به خود گرفته است؛ پس نقش آمریکا با FATF نباید جابهجا شود.
هر اقدام و فعالیتی در حوزه تجارت باید در راستای خنثیسازی تحریمهای آمریکا باشد که این کار نه تنها با مذاکره به دست نمیآید؛ بلکه آمریکا را نیز بیشتر از گذشته به تحریم امیدوار خواهد کرد. تجربه تاریخی ملت ایران نشان داده است، نگاه داخلی تنها مسیر ناکارآمدی تحریمهاست.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij