eitaa logo
پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی
175 دنبال‌کننده
251 عکس
4 ویدیو
140 فایل
ارتباط با ادمین کانال: @h_Shahrokhi
مشاهده در ایتا
دانلود
سلام علیکم السلام علیک یا بقیه الله» انجمن علمی مهدویت حوزه با مشارکت مراکز مهدوی برگزار می کند: سلسه بررسی های علمی تخصصی «روش شناسی مهدویت پژوهی». نشست دوم: « اعتبار سنجی منابع » استاد آیه الله سید منذر حکیم ، همراه با صدور گواهینامه حضور در دوره چهار شنبه ۲۶بهمن ساعت۱۶/۳۰ دبیرخانه انجمن ها علمی حوزه. بلوار جمهوری ک ۲ لینک وبینار:http://Heyatonlin.ir/livehowzeh.ir
دومین نشست علمی همایش: جریان های انحرافی و مدعیان دروغین مهدویت معاصر با عنوان :چرایی گرایش و روش های جذب در جران انحرافی احمد اسماعیل بصری( مدعی یمانی) با ارائه حجت الاسلام و المسلمین سید حسن پور آذر روز یکشنبه 30 بهمن 1401 ساعت 10 در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تالار شهید سلیمانی برگزار می گردد.
تصویر شایستگی‌های مدیران جهادی منتظر در نظام جمهوری اسلامی ایران 👈 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی چهارمین کرسی ترویجی از سلسله کرسی‌های مهدویت‌پژوهی و انقلاب اسلامی با موضوع «تصویر شایستگی‌های مدیران جهادی منتظر در نظام جمهوری اسلامی ایران» سه شنبه 25 بهمن ماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تالار شهید سلیمانی برگزار گردید بنابر این گزارش، جلال ریزانه، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این نشست به ارائه بحث در موضوع یادشده پرداخت ریزانه با بیان اینکه موفقیت بیش از پیش نظام جهوری اسلامی ایران نیازمند مدیران اثربخش در دو بُعد جهادی و منتظرانه است، اظهار کرد: وجود چنین مدیرانی می‌تواند نظام جمهوری اسلامی ایران را در انجام رسالت خویش و اجرای عدالت و تحقق یک جامعه منتظر به شکل مطلوب یاری کند. عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه با بیان اینکه آینده‌پژوهی علم مطالعه نظام‌مند آینده های ممکن، محتمل، و مطلوب است، گفت: ما نیاز داریم ، مجموعه ویژگی‌های شخصیتی، نگرشی، رفتاری، مهارت‌ها و شایستگی‌های مدیر جهادی را که می‌کوشد به گونه ای اثربخش در تحقق جامعه منتظر فعالیت کند، تبیین کنیم.ادامه خبر را در لینک زیر مراجعه نمائید.http://mfsrc.isca.ac.ir/Portal/home/?news/238611/238646/856321/
مظاهر و جلوه های دنیا، مانع بیرونی پیش روی انسان در ورود به عوالم غیبی هستی است و نفس به عنوان مانع درونی، سدّی مستحکم در برابر مسیر معنویت اوست که پس از گذر و انقطاع از عالم دنیا نیز انسان از آن خلاصی نخواهد داشت. نفس به سبب احاطه بیشتر و تسلط بر قوای درونی انسان، از اغواکنندگی بیشتری برخوردار است و شیطان با استفاده از این دو ابزار، همواره در طول تاریخ انسان را صراط مستقیم دور کرده و سبب مهجوریت اولیاء الهی گشته است. در این میان، در دوران غیبت برای وصول به معرفت، محبت و طاعت امام عصر و در نتیجه اضطرار به ایشان، منتظر باید به درگیری با دنیا و نفس روی آورد. دستیابی به اضطرار امری انفجاری نبوده و نیازمند برنامه ریزی اخلاقی و تلاش مستمر در دوران حیات است تا قلب منتظر به تدریج از عالم ماده، کنده شود و بتواند با روحی بزرگتر از دنیا و نفس خود، به همراهی با امام عصر در دوران غیبت و پس از آن، در عصر ظهور برسد. در حقیقت اضطرار در این دنیا قلب را آماده پذیرش گفتمان امام در عصر حضور خواهد نمود...
نظام تفکری و مدیریتی غرب با تکیه بر رنسانس و پس از آن مدرنیسم، به دنبال تعریف نقش حداقلی برای دین در سطوح مختلف زندگی بود و این دیدگاه را توسط نظریه پردازان خود روز به روز در اذهان جهانیان پرورش می داد که نسخه نجات بخش زندگی بشری منحصر در عالم ماده و نفی غیب است و هر نوع هدفگذاری دینی و معنویت خواه، با شکست مواجه خواهد شد. با شکل گیری انقلاب اسلامی و زیرسؤال رفتن معادلات و محاسبات سیاسی آنها، این رویکرد جدید شکل گرفت که انقلاب ایران نمی تواند بیشتر از مدت زمانی محدود روی پای خود بایستد و به ناچار به وضعیت گذشته بازخواهد گشت اما گسترش روزافزون انقلاب در سطوح مختلف، این زنگ خطر را برای آنها به صدا درآورد که پژوهشکده های آنها را معطوف به علل ماندگاری انقلاب ایران نمود. مهدویت و انتظار شکل گیری آرمان شهر ظهور، نقطه تکیه گاه و ایده آلی بود که امام راحل(ره) با تأسیس حکومت دینی متکی بر زعامت ولی فقیه، به دنبال تحقق آن بود و بارها وعده قطعیت اتصال انقلاب اسلامی به حادثه ظهور را داد. در این بین، کیفیت مقدمه سازی ظهور در ابعاد تاریخی توسط انقلاب اسلامی، در حوزه های تئوریک و عملیاتی همواره مورد دغدغه بوده که بتوان با تقویت آنها مسیر مقدمه سازی را تسهیل نمود اما تاکنون کمتر بدین ابعاد پرداخته شده که اثر حاضر به دنبال تبیین این گزاره ها و نقش تسهیل کننده آنها برای دوران تاریخی ظهور است.
برگزیدگان بیست و چهارمین همایش کتاب سال حوزه تجلیل شدند بیست و چهارمین همایش کتاب سال حوزه با تجلیل از برگزیدگان و آثار شایسته تقدیر به کار خود پایان داد. به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، بیست و چهارمین همایش کتاب سال حوزه های علمیه و ششمین جشنواره مقالات علمی حوزه پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات مدرسه علمیه معصومه با تجلیل از آثار برگزیده به کار خود پایان داد. در این میان دو اثر امتیاز یک اثر برگزیده را کسب کرده و همچنین 28 اثر شایسته تقدیر و 18 اثر شایسته تحسین شدند. در ادامه فهرست این آثار تقدیم می شود: آثار برگزیده: از گروه کتب مرجع: محمد تقی الفقیه العاملی کتاب مستدرک الفقیه علی امل الآمِل و ملحقاته از گروه حقوق: محمود حکمت نیا کتاب «نظام مالکیت فکر خاستگاه، زیرساخت ها و ساختار ها» آثار شایسته تقدیر: گروه کتب مرجع: آیت الله علی اکبر رشاد برای تألیف کتاب «دانش نامه علوم قرآن» گروه تصحیح و تحقیق: مشتاق صالح مظفر مدیر مجمع امام حسین برای تصحیح کتاب «موسوعه ابی طالب» گروه فقه و اصول: قدرت الله انصاری و همکاران کتاب «موسوعه الاحکام الاطفال و ملحقاته» گروه علوم تربیتی: محمود نوذری کتاب «رویکرد اسلامی به مراحل تحول دین داری، تولد تا 18 سالگی» گروه کتب مرجع: احمد ابوترابی مدیر مرکز پژوهشی دایره المعارف علوم عقلی کتاب «اصطلاح نامه جامع عرفان نظری با مستند اصطلاحات و نمودار» گروه فلسفه: یارعلی کردفیروزجاهی و حسین عبدی کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب» گروه تفسیر و علوم قرآن حسین مظفری، کتاب «تأویل عرفانی؛ بررسی مبانی، ضوابط و روش تأویل عرفانی قرآن کریم با تأکید بر آثار ملاصدرا و عارفان مسلمان» گروه اخلاق و عرفان: علی امینی نژاد کتاب «رهبانیت متعالی اسلامی» گروه روانشناسی: محمدرضا سالاری فر کتاب «مهارت های زناشویی با نگرش به منابع اسلامی» گروه علوم اجتماعی: رحیم کارگر کتاب «مهدویت و سیاست های فرهنگی ترویج آن در جمهوری اسلامی ایران» گروه مدیریت: ابوالفضل ماندگار کتاب «طراحی الگوی هوش سازمانی حوزه علمیه قم در مدیریت بحران کرونا» گروه مدیریت: عباس شفیعی «مدیریت راهبردی با رویکرد اسلامی» گروه تفسیر و علوم قرآن فریده پیشوایی با پایان نامه «نقد آرا امین خویی در تفسیر ادبی معاصر» گروه تاریخ، سیره، تراجم: ناهیئ طیبی با پایان نامه «نقد یافته های فقهی شیعی تاریخ بنیاد دوران معاصر در مسأله حجاب» گروه اخلاق و عرفان: مهدی بابایی المشیری «بررسی انتقادی حقیقت عقل و دلالت های معرفتی آن» گروه فقه و اصول: علی خلوصی کتاب تحلیل فقهی «بیمه عمر از دیدگاه فقه امامیه» گروه کلام: احمدعلی واحدی زاده پایان نامه«تحلیل زمینه ها و مؤلفه های اشاعره معاصر بر اساس آثار علی سامی النشار» گروه انقلاب اسلامی: علیرضا دانشیار گروه «جریان شناسی قرآن پژوهی مستشرقان در ایالات متحده آمریکا» گروه تفسیر و علوم قرآن: سیدحسین علوی کتاب «جریان شناسی قرآن پژوهی مستشرقان در ایالات متحده آمریکا» گروه فلسفه: سیدمصطفی میرباباپور با پایان نامه «خودپسندگی تبیینی طبیعت در حکمت متعالیه و نسبت آن با طبیعت گرایی روش شناختی» گروه علوم سیاسی: هادی جلالی اصل کتاب «روش شناسی علوم سیاسی بر اساس رابطه عقل و نقل»
هم اندیشی نخبگانی.jpg
61.6K
هم اندیشی و نشست نخبگانی مدیران و مراکز مهدویت با رئیس و اعضای فراکسیون مهدویت مجلس شورای اسلامی چهارشنبه 3 اسفند 1401 ساعت 13/30 الی 18 در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تالار شهید سلیمانی برگزار می گردد.
پوستر-هفدهمین-کرسی-صافی-گلپایگانی-3-12-140111---.jpg
1.23M
هفدهمین کرسی ترویجی با عنوان: مبانی دین شناختی مهدویت و انتظار در اندیشه آیت الله العظمی صافی (ره) چهارشنبه 3 اسفند 1401 ساعت 10/30 در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می گردد.