هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
تفاوت قیمت برق در کشورهای مختلف جهان را ببینید.
اینجا در ایران، سرمایهداری رانتخوار، نام این تفاوت قیمت را یارانه پنهان گذاشته و به این بهانه، معیشت میسوزد و نابرابری میسازد.
فقر و نابرابری هست، نه به این خاطر که رفعشان راهکار ندارد؛ بلکه سرمایهداری بدون آنها بیمعناست.
@syjebraily
هدایت شده از هاد
کارآفرینی به سبک مکتب اقتصادی شیکاگو
🔸مناسبترین شرایط برای شوکهای اقتصادی وجود مردمی خسته و درمانده است که در اثر مبارزات سیاسیِ قبلی از پا افتادهاند. به همین علت در شب قبل از آزادسازی قیمتها، دولت یلتسین مطمئن بود که درگیری اجتماعی خاصی اتفاق نمیافتد و دولت سرنگون نمیشود.
🔸یلتسین وعده داد که فقط چیزی حدود شش ماه، اوضاع بدتر خواهد شد و پس از آن همه چیز رو به بهبود میرود و کوتاه مدتی بعد روسیه غولی اقتصادی و یکی از چهار اقتصاد برتر جهان خواهد شد
🔸منطق ویرانگریِ خلاقِ مکتب اقتصادی شیکاگو به خلاقیتی ناچیز اما تخریبی فزاینده انجامید. پس از گذشت فقط یک سال، شوکدرمانی قربانیها گرفت: با سقوط ارزش پول، میلیونها نفر از طبقه متوسط روسیه، اندوخته یک عمر خود را از دست دادند.قطع فوری یارانهها باعث شد دستمزد میلیونها نفر کارگر ماهها پرداخت نشود. شهروند متوسط روس در سال ۱۹۹۲ مجبور بود ۴۰ درصد کمتر از ۱۹۹۱ مصرف کند و یکسوم جمعیت به زیر خط فقر درغلتند. افراد طبقه متوسط مجبور شدند با گذاشتن میزهایی مقوایی در خیابانها، اموال شخصیشان را بفروشند.
🔸 اقتصاددانان مکتب شیکاگو این اقدامات را که از سر ناچاری انجام میشد، برخاسته از روحیه کارآفرینی برشمرده، تحسین میکردند و نشانه این میدانستند که یک نوزاییِ سرمایهداری در شرف تکوین است. نوزاییِ سرمایهداری با فروشِ پیدرپیِ میراث آبا و اجدادی و لباسهای دست دوم اعضای خانواده!
دکترین_شوک ۹۴
@haad1442
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
سناریوهای تکراریِ سیاستگذاران حرفهای
سال 1392: سامانهای درست کنیم تا وارد کنندگان و صادرکنندگان با هم ارز خرید و فروش کنند... بازار مبادله: نرخ 2034 تومان
سال 1394: سامانهای درست کنیم تا.... شکل گیری بازار دوم: نرخ 3450 تومان
سال 1397: سامانه ای... شکل گیری بازار نیما: نرخ 7700 تومان
سال 1399: سامانهای... سامانه متشکل ارزی: نرخ 31500
سال 1401: سامانهای.... نیما: نرخ 34000 تومان
سال 1403: سامانهای.... ارز توافقی: نرخ 55000 تومان
متوجه منظورشان از سامانه شدید؟
سیاستها را ذینفعان مینویسند.
@DrRezaGholami
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨"گران کنیم تا ناترازی رفع شود" یعنی چه؟
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
24.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گرانسازی بنزین؛ به نام محرومین، به کام مرفهین...
@syjebraily
هدایت شده از هاد
سقوط شوروی به دره بازار آزاد
🔸در آغاز دهه ۱۹۹۰، گورباچف در روسیه با پیش گرفتن سیاستهای "فضای باز سیاسی و تغییر ساختار"، اتحاد شوروی را در مسیر یک روند استثنائیِ دموکراسیسازی هدایت کرد: مطبوعات آزاد شدند، نمایندگان پارلمان روسیه، شوراهای محلی، رئیسجمهور و معاون رئیسجمهور را مردم انتخاب کردند و دادگاه قانون اساسی استقلال یافت.
🔸در عرصه اقتصاد، گورباچف به سوی آمیزهای از "بازار آزاد" و یک چتر حفاظتیِ قویِ دولتی پیش میرفت که در آن صنایع کلیدی تحت کنترل دولت باقی میماند. روندی که تکمیل آن، طبق پیشبینیِ وی، ده تا پانزده سال زمان میبرد.
🔸هدف نهایی او بنا نهادن سوسیال دموکراسی با استفاده از الگوی کشورهای اسکاندیناوی بود: سرمشقی سوسیالیستی برای همه بشریت
🔸ابتدا به نظر میرسید که غرب نیز خواهان موفقیت گورباچف در گشودن اقتصاد شوروی است. کمیته نوبل جایزه صلح نوبل سال ۱۹۹۰ را به او داد و صراحتا اعطای این جایزه را نوعی پشتیبانی از "گذار" به اقتصاد بازار توصیف کرد.
🔸در گردهمایی سران هفت کشور صنعتی موسوم به گروه ۷، اتفاقی غیرمنتظره روی داد. سران کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا، ژاپن به گورباچف اعلام کردند که در صورت عدم پذیرش فوریِ "شوکدرمانیِ" ریشهای اقتصادی، آنها به سقوط شوروی کمک خواهند کرد.
🔸گورباچف درباره این رویداد چنین نوشت: "پیشنهادهای آنان چه از نظر شتاب و چه از نظر روشهای گذار حیرتآور بود."
در همان زمان لهستان تازه نخستین دور "شوکدرمانی"اش را تحت نظارت صندوق بینالملل پول به پایان برده بود و کشورهای نامبرده اتفاق نظر داشتند که اتحاد شوروی، حتی با آهنگی شتابانتر باید راه لهستان را در پیش گیرد.
#دکترین_شوک ۸۹
@haad1442
هدایت شده از علی رحیمی | Ali Rahimi
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دکتر افقه (اقتصاددان): جهانیسازی و قیمتگذاری برخی محصولات براساس نرخ ارز آزاد تحت فشار گروهی از اقتصاد خواندهها، عامل اصلی تورم بسیار بالا در دهه اخیر بوده است.
✍️اقتصاد خوان دهه هشتادی
@alirahimi_eco
هدایت شده از بیداری بزرگ
پسر حاجآقای پناهیان از آنچنان رونقی در زندگی بهرهمند است که دلیل ناترازی و کمبود برق (نساختن نیروگاه و کاهش تولید برق) را ارزانی قیمت برق میداند!
اهالی #مکتب_گرانکن میگویند آنقدر گرانسازی کنید تا عدهای اساساً نتوانند انرژی استفاده کنند! مسئله کمبود خودبخود حله✋️
✍️ زهرا سرکار راه
🆔@awake_vs_reset2
هدایت شده از بیداری بزرگ
در پاستور با فردی که با تقلید از شعارهای گروهکهای مارکسیست، به عالیترین ارکان نظام توهین میکند، جلسه میگذارند. آن یکی هم ایران را ویران و وطن دوستان را حیوان مینامد!
دنبال جذب برانداز تجزیه طلب هستید؟ اگر به سبک شما عمل شده بود، اول انقلاب بسیاری از استانهای مرزی از دست رفته بودند!
✍️ احسان موحدیان
🆔@awake_vs_reset2