🟡 شبهه
داشتم درباره خلفای عباسی میخوندم رسیدم به الراشد بالله سی امین خلیفه عباسی دیدم نوشته مقبرش اصفهان نزدیکای پل شهرستانه، رفتم تو مپ زدم و اینجا رو اورد، و نکته جالب اینه مقبره این خلیفه عباسی تو اصفهان به عنوان امازاده حسین و ابراهیم به ملت قالب شده😂
ملت میرن به عنوان شیعه به خلیفه سنی عباسی دخیل میبندن😂 چقدر شیعه مذهب تکثر گراییه و اخوند موجود پستی.
🟢 پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🔹اینکه در بقعه مورد اشاره، راشد بالله خلیفه عباسی دفن شده، مطلب درستی است. اما نتیجه گیری مغالطه آمیز و مغرضانه است چون در این بقعه غیر از راشد بالله افراد دیگری از جمله دو امام زاده مذکور نیز دفن هستند. اگر راشد بالله را به دروغ به عنوان امام زاده به مردم معرفی کرده اند، چرا اسم دو امام زاده مطرح شده است؟ نهایتا اسم خلیفه را عوض می کردند و می گفتند این امام زاده است!
🔹اینکه در یک بقعه فرد محترمی در کنار فرد نامحترم دیگری دفن شده باشد، چیز عجیبی نیست، در زیر بقعه امام رضا علیه السلام نیز هارون الرشید خلیفه ستمگر عباسی نیز مدفون است (و به تعبیر بهتر امام رضا علیه السلام را در کنار او دفن کردند) همچنین کنار مرقد مطهر حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله قبر خلیفه اول و دوم که به اهل بیت او ظلم کردند نیز وجود دارد. آیا می توان نتیجه گرفت شیعیان برای زیارت قبر هارون الرشید یا خلیفه اول و دوم به این اماکن مطهر مشرف می شوند.
🔹 نکته آخر اینکه، شبهه افکن دروغگو، با این جمله «آخوند موجود پستی است» در صدد است القا کند که روحانیت در بقاع متبرکه و امامزادگان، دارای منافع مادی است که این هم دروغی است مانند دروغ های قبل.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
⛔️ شبهه: ⛔️
بخشی از احادیث و توصیه های نسبت داده شده به معصومین(ع) است که هیچ منبعی ندارند و متاسفانه بدون تحقیق و بررسی در شبکه های اجتماعی پخش میشود.]
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
🔴سه حدیث بی منبع و شایع در فضای مجازی!🔴
☑️1- توصیهی امیرالمومنین(ع) به مالک که ادعا میشود در نهجالبلاغة هست❌
•توصیهی زیر ادعا میشود از توصیههای امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر در نهجالبلاغة است. اما با خواندن کل نامهی 53 که نامهی حکومتی حضرت به مالک است و همچنین با جستجو اثری از این توصیه در کل مجامع روایی ما-حتی مجامع درجه 5 و 6 و حتی کتابی مثل بحار که کثیری از احادیث ما را جمعآوری کرده است.- به متن حدیث دسترسی پیدا نمیکنیم. توصیه این است:
«ای مالک! اگر شب هنگام کسی را مشغول گناه دیدی، فردا به آن چشم نگاهش مکن. شاید سحر توبه کرده باشد و تو ندانی.»
•این مطلب علاوه بر آنکه هیچ منبعی ولو ضعیف برای حدیث-طبق جستجوها- برای آن وجود ندارد؛ با برخی اصول اسلامی نیز در تعارض است. و البته بدون در نظر گرفتن گوینده و بدون انتساب این جمله به امیرالمومنین(ع) شاید بتوان صرفاً به عنوان یک توصیهی اخلاقی آن را پذیرفت.
☑️2- توصیهی دیگر امیرالمومنین(ع) به مالک❌
•این توصیه نیز به مانند مورد قبل در جایی یافت نشد و هیچ منبعی ندارد! متن توصیه این است:
«ای مالک! بدان مردم اغلب بی انصاف و بی منطق و خود محورند، آنان را ببخش. اگر مهربان باشی تورا به داشتن انگیزه های پنهان متهم میکنند، ولی مهربان باش. اگرشریف و درستکارباشی فریبت میدهند، ولی شریف ودرستکار باش. نیکیهای امروزت را فراموش میکنند، ولی نیکوکار باش. بهترینهای خودت را به دیگران ببخش، حتی اگر اندک باشد. درانتها خواهی دید آنچه می ماند میان تو و خدای توست، نه میان تو ومردم»
☑️3- مواظب افکارت باش که گفتارت می شود...❌
•عبارت مشهور زیر نیز که به کرات در سایتها و وبلاگها به عنوان حدیثی منسوب به امیرالمومنین(ع) دیده میشود.
«مواظب افکارت باش که گفتارت می شود، مواظب گفتارت باش که رفتارت می شود، مواظب رفتارت باش که عادتت می شود، مواظب عادتت باش که شخصیتت می شود، مواظب شخصیتت باش که سرنوشتت می شود.»
•اما طبق جستجوها این عبارت نیز در مجامع روایی ما یافت نمیشود. بلکه طبق تحقیقات برخی محققین این عبارت ترجمهای از یک عبارت انگلیسی است.
✅[این ها فقط بخشی از احادیث و توصیه های نسبت داده شده به معصومین(ع) است که هیچ منبعی ندارند و متاسفانه بدون تحقیق و بررسی در شبکه های اجتماعی پخش میشود.]
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
⛔️ شبهه: ⛔️
اﯾﺴﻠﻨﺪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﻲ ﺩﻳﻦ ﺗﺮﯾﻦ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﺩﻧﯿﺎ ﺑﺎ ﮐﻤﺘﺮﯾﻦ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺟﺮﻡ ﺟﻨﺎﯾﺖ...
ﻧﻪ ﺍﺭﺗﺸﯽ ﺩﺍﺭﺩ ، ﻧﻪ ﺯﻧﺪﺍﻧﯿﺎﻥ ﻓﺴﺎﺩ ﺑﺎﻧﮑﯽ ، ﺍﻗﺘﺼﺎﺩ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺭُﺷﺪ
ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺧﺎﻃﺮ ﮐﻪ ﺍﮐﺜﺮ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺍﯾﻦ ﮐﺸﻮﺭ ﺑﻲ ﺩﻳﻦ ﻫﺴﺘﻨﺪ..
ﮐﺠﺎﺳﺖ ﺍﻭﻥ ﺷﯿﻄﺎﻥ ﻭ ﺗﺒﺎﻫﯽ ﮐﻪ ﺍﺩﯾﺎﻥ ﺍﺯ ﺍﻥ ﺳﺨﻦ ﻣﯿﺮﺍﻧﻨﺪ؟
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
🔸جمهوری ایسلند شمالیترین کشور اروپا و کشوری است جزیرهای با جمعیت 320 هزار نفر.
🔸ایسلندیها طبق قانون اساسی ایسلند از آزادی دینی برخوردارند ولی حدود ۸۸ درصد از مردم این کشور مسیحی و بیشترشان پیرو آیین پروتستان هستند.
🔸ایسلند که تا قرن بیستم از فقیرترین کشورهای جهان بود در سالهای پس از جنگ جهانی دوم با صنعتی کردن ماهیگیری خود و دریافت کمک از طرح مارشال به رفاه دست یافت و توانست در دههٔ ۱۹۹۰ تبدیل به یکی از مرفهترین کشورهای جهان شود، اقتصاد این کشور برپایهٔ ماهیگیری و صنایع شیلات، کشاورزی، گردشگری و منابع انرژی تجدیدپذیر هیدروالکتریکی و ژئوترمال استوار است. سیبزمینی، مهمترین فراوردهٔ کشاورزی ایسلند است. صادرات ایسلند، بیشتر شامل ماهی، فلز آلومینیم، فراوردههای حیوانی و کانی سیلیس است که بیشتر این فراوردهها را به کشورهای هلند، بریتانیا، اسپانیا، ایالات متحده و آلمان صادر میکند. نیز از کشورهای ایالات متحده، آلمان، چین، دانمارک، سوئد، ژاپن و هلند، ماشینآلات، فراوردههای نفتی، مواد خوراکی و پوشاک وارد میکند.
🔸ایسلند در سال ۲۰۱۱ چهاردهمین کشور توسعهیافته در جهان بود.
🔸این کشور ارتش دائمی ندارد. تا سال ۲۰۰۶ نیروی هوایی آمریکا پایگاهی در این کشور داشت و چهار تا شش هواپیمای رهگیر را در آن مستقر کرده بود. پس از تعطیلی این پایگاه جنگندههای ناتو به صورت دورهای ماموریتهای گشت و مراقبت را در حریم هوایی این کشور انجام میدهند
🔸دین دستور به مسائل اخلاقی می باشد، قبیح بودن دزدی، جرم، قتل، دروغ ، ربا و ... از جمله دستورات ادیان است. پس دین خود یک بازدارنده از وقوع جرم است.
🔸از مواردی که باعث پیشرفت جامعه یا کشور می شود، جمعیت کم، فرهنگ غنی، وجود زندگی مفرح و غنی (مالی) و ... می باشد که اکثر این موارد در کشور ایسلند وجود دارد.
🔹بنابراین ادعای بی دینی این کشور و کم بودن جرم و جنایت در آن، ارتباطی با هم نخواهند داشت.
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🌼پرسشهای مهم پاسخهای کوتاه
✍️اگر نماز، انسان را از فحشا و منکر باز میدارد، چرا بعضی از نمازگزاران مرتکب خلاف میشوند؟
پاسخ : اولا تخمه پوک، هیچ گاه سبز نمیشود و نماز بدون حضور قلب، تخمه پوک است. نمازی سبب دوری انسان از مفاسد میشود که با حضور قلب باشد وگرنه حرکت لب و کمر چنین خاصیتی را ندارد. اگر مدرسه و دانشگاه به انسان رشد علمی میدهد به این معنا نیست که هر کس به مدرسه و دانشگاه رفت به آن رشد میرسد، بلکه به این معناست که مدرسه و دانشگاه بستر رشد است به شرط آن که با جدیت درس بخوانید و آنچه را میخوانید بفهمید. نماز نیز اگر با اصول و شرایطی که دارد اقامه گردد، مانع فحشا و منکر میشود. ان الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر ( سوره عنکبوت، آیه 45. )
ثانیا نمازگزاری که گاهی خلاف میکند، اگر اهل نماز نبود خلافش بیشتر بود، زیرا همین نمازگزار برای صحیح بودن نمازش مجبور است بدن و لباسش پاک باشد، لباس و مکانش از مال مردم نباشد و همین مقدار مراعات احکام و مسائل، سبب دور شدن او از برخی گناهان و منکرات میشود، همان گونه که پوشیدن لباس سفید، انسان را از نشستن روی زمین آلوده باز میدارد.
📚حاج آقا قرائتی
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
.
⁉️ پـرسـش و پـاسـخ روزه
⪨ آیا می توان با اصلاح غذا، آثار روزه را تقویت کرد؟
✍️ پـاسـخ :
⩸ خوردن و نوشيدن به هنگام افطار و سحر، از آداب اصلی روزه دارى است.
از اين رو، در نظر اسلام، حلال يا حرام بودن غذاها، اندازه و نوع آنها و همچنين انگيزۀ روزه داران از خوردن و آشاميدن، در ميزان بهرهورى از روزه نقشى اساسى دارند.
₪ نخستين شرط بهرهورى از روزه، آن است كه نيروى تأمين كننده و پشتوانۀ انسان براى روزه گرفتن، حلال باشد. غذاى حرام، نه تنها در بهره مندى انسان از آثار و بركات روزه، نقش تخريبى دارد، بلكه آفتى است كه همۀ عبادتها را تهديد مى كند.
⩵ انگيزه روزهدار در خوردن و آشاميدن در وقت افطار و سحر، تأثير مهمّى در بهرهورى كامل از بركات روزه دارد.
ميان روزهدارى كه سحرى و افطار را تنها براى رفع گرسنگى و تشنگى مىخورد، با كسى كه آنها را به قصد قربت و كسب رضاى الهى مىخورد، فرق بسيار است.
⩵ نورانيّت غذای افطار و سحری كه روزه دار با قصد قربت آن را مىخورد، هرگز با روزه اى كه روزه دار با انگيزۀ حيوانى و خواستۀ نفْس غذا مىخورد و نيرو مى گيرد، برابر نيست.
🚩 شروط بهرهمندی بیشتر از دستاوردهاى ضيافت الهى:
▫️ یک. حلال بودن آنچه خورده و آشاميده مى شود و پرهيز از غذاهاى حرام و شبهه ناك.
▫️ دو. تناسب نوع و مقدار غذاها و نوشيدنى ها با نياز بدن و پرهيز روزه دار از غذاهاى رنگارنگ و افزون از حدّ نياز.
▫️ سه. خوردن و آشاميدن به قصد قربت و با انگيزۀ كسب رضاى الهى و اطاعت از فرمان او.
📚ماه خدا ، ص 195
#روزه #ماه_رمضان
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🍃🌺✨✨🌺🍃
خداحافظ اي ربّناي غروب
خداحافظ ای آرزوهای خوب
خداحافظ اي رزق و روزي ِ پاك
خداحافظ اي جمع ِ افلاك و خاك
خداحافظ اي لحظه هاي سحر
خداحافظ اي ماه چشمان ِ تر
خداحافظ اي بغض افطارها
خدا حافظ اي ماه ِ ديدار ها
خداحافظ اي ختم ياسين و نور
خداحافظ اي ماه ِ عشق و سرور
خداحافظ ای ماه رو راستی
خداحافظ ای بی کم و کاستی
خداحافظ اي قدر زلفت دراز
خداحافظ اي اشتياق ِ نماز
خداحافظ اي لحظه هاي دعا
خداحافظ اي ماه ِ ارض و سماء
خداحافظ اي ماه ِ صبر و رضا
تو ای ماه آرامش مرتضي
خداحافظ ای گرمی آفتاب
خداحافظ اي خوابهايت ثواب
خداحافظ ای بهترین سرنوشت
تو پای مرا می کشی تا بهشت
خداحافظ ای ماه تقدیر من
سحرهای تو صبح تطهیر من
خداحافظ اي بركت سفره ها
خداحافظ اي ماه ِ خوب خدا
خداحافظ لب خشک هر چشمه سار
سلام نورِ بر صورت روزه دار
سلام عید فطر، مزد ماه عبادت
سلام عید فطر، عید نور و کرامت
سلام عید فطر ، فرصت دوباره
سلام عید من، جشن نور و ستاره
🍃🌺✨✨🌺🍃
عید سعید #فطر بر شما مبارک
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔴استفتائات امام خامنه ای(مدظله العالی):مصرف زکات فطره
♦️س: آيا زكات فطره را مىتوان به خانواده فقير غير متدين داد؟
💢ج) در زكات فطره، عدالتِ گيرنده لازم نيست؛ ولى به كسى كه آشكارا گناه كبيره انجام مى دهد، بنابر احتياط نبايد زكات فطره داد.
♦️س: آيا پدر مى تواند زكات فطره را به فرزند دانشجوى خود كه محتاج است، بدهد؟
💢ج) اگر فرزندان فقير باشند، پدر و مادر بايد مخارج واجب آنان را بپردازند و نمىتوان چيزى از زكات فطره را بابت مخارج زندگى به آنها داد ولى براى اداى دين و يا مايحتاجى كه تأمين آن بر پدر واجب نيست اشكال ندارد.
♦️س: آيا جايز است زكات فطره را به عنوان هديه، به خويشاوندان آبرومند و مستحق داد؟
💢ج) میتواند به عنوان هديه بدهد و لازم نيست به او بگويد زكات فطره است؛ ولى بايد در نيت قصد زكات كند.
♦️س: كسى كه سيد نيست، میتواند فطره را به سيد بدهد؟
💢ج) خير، جايز نيست.
♦️س: آيا جايز است زكات فطره را در امور فرهنگى و مذهبى كه باعث نشر معارف دين میشود صرف كرد؟
💢ج) صرف زكات فطره در راه نشر معارف دين اشكال ندارد؛ ولى بهتر است آن را به فقير بدهند.
♦️س: همسرم از سادات مىباشند با توجه به اينکه فطريه ايشان به عهده اينجانب مىباشد و من نيز سيّد نيستم و با عنايت به اينکه فطريه سادات جداگانه دريافت مىشود آيا فطريه مربوط به همسرم را در محل فطريه سادات بايد قرار داد؟
💢ج) ملاک در پرداخت فطريه معيل (پرداخت کننده فطريه) است نه عيال، بنابراين شما نمىتوانيد فطريه خود را به سيّد بپردازيد هر چند همسر شما از سادات باشد.
♦️س: آيا فطريه را به سادات فقير مىتوان داد؟
💢ج) غير سادات نمىتوانند به سادات فطريه پرداخت نمايند.
♦️س: اگر شخصى وضع مالى خوبى ندارد و براى مداواى بيمارى دختر بچهاش که هزينه زيادى دارد نيازمند پول است، آيا زکات فطره به او تعلق مىگيرد؟ و اگر بعداً معلوم شود كه اصلاً او مستحق نبوده حکم چيست؟
💢ج) اگر فقير است، زكات فطره بر او واجب نيست و مىتوانيد زكات خود را به او بدهيد و اگر بفهميد فقير نبوده چنانچه مالى را كه به او دادهايد از بين نرفته باشد، مىتوانيد پس بگيريد و به مستحق بدهيد و اگر نتوانيد پس بگيريد، بايد از مال خودتان فطره را بدهيد.
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💠 زمان ادای زکات فطره
💬 سؤال:
چه زمانی باید برای ادای فطریه اقدام کرد؟
✅ جواب:
از غروب شب عید فطر می تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمی خواند، می تواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
📚 نظر مقام معظم رهبری
#احکام_فطریه #زکات_فطره #فطریه
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💠 روزه های حرام
💬 سؤال:
روزه گرفتن در چه روزهایی حرام است؟
✅ پاسخ:
برخی از روزه های حرام عبارت است از:
۱. روزه عید فطر؛
۲. روزه عید قربان؛
۳. روزه روزی که نمی دانند آخر شعبان است یا اول ماه رمضان به نیت ماه رمضان؛
۴. روزه مستحب زن در صورت از بین رفتن حق شوهر؛
۵. روزه کسی که روزه برای او ضرر دارد؛
۶. روزه مسافر، مگر مواردی که استثنا شده است.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
#احکام
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
سوال: کدام نمازها را می توان به جماعت اقامه کرد و کدام را نمی شود به جماعت خواند؟
پاسخ: نماز جمعه باید به جماعت برگزار شود و نمی توان آن را به طور فرادا به جا آورد.
همچنین مستحب است نمازهای واجب (چه نماز ادا و چه قضا) به جماعت خوانده شود.
مستحب است نماز آیات به جماعت خوانده شود.
نکته: نماز مستحب را نمی شود به جماعت خواند؛ مگر:
1. نماز «استسقاء» که برای آمدن باران می خوانند؛
2. نماز عید فطر و قربان.
-----------------
منبع: کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش مسجد، ص 313.
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔘 متن شبهه :
تفاوت یارانه با فطریه! یارانه سالها ثابت است ولی فطریه هر سال آپدیت میشه.
حالا دلیلش اینه که یارانه رو خودشون باید به ملت بدن ولی فطریه رو خودشون از ملت میگیرن. به همین سادگی به همین بد ذاتی
🔆 پاسخ شبهه :
1⃣ وقتی طرف کمترین اطلاعات دینی و فقهی نداره نتیجه اش میشه همین!
2⃣ فطریه را به فقرا و نیازمندان می دهند و هیچ مقدار از آن در جیب علما و روحانیت نمی رود.
3⃣ یارانه را دولت می دهد و از بیت المال پرداخت می شود و هیچ مبلغی از آن مستقیم از جیب روحانیت خارج نمی شود.
4⃣ لازم نیست کفاره را به روحانی و آخوند تحویل دهید بلکه خودتان نیز مستقیم می توانید آن را به فقرا بدهید چنانکه بسیاری از افراد همین کار را انجام می دهند.
5⃣ در همان مساجد و حسینیه ها نیز معمولا فطریه را به روحانی نمی دهند و توسط هیات امنا مسجد یا مرکز خیریه جمع آوری و بین نیازمندان تقسیم می شود.
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💢 نپرداختن فطریه و تکلیف اعضای خانواده
💠 سوال:
تکلیف کسی که زکات فطریه را ندهد چیست؟ اگر مسئول خانوار در این مورد کوتاهی نماید تکلیف سایر اعضای خانواده چیست؟
✅ پاسخ:
اگر کوتاهی کرده و به عمد نپرداخته یا حتی کنار نگذاشته، کار حرامی مرتکب شده است و بنابر احتیاط واجب باید بعدا ( بدون نیت ادا و قضا ) فطریه را بدهد.
💠 توجه: اگر فطریه انسان بر کسی واجب باشد و او آن را ندهد، بر خود انسان واجب نمی شود.
📚 منبع:
کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 409.
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan