🔆 متن شایعه:
مهم / مهم : اداره ی آگاهی کل کشور اعلام نمود
برای ردیابی و کشف ماشین سرقتی
در هنگام استفاده از خودرو یک سیمکارت تلفن همراه (شماره را حفظ کنید)
(هر سیمکارتی باشد اشکال ندارد)
(سیمکارت خاموش ) در جای نامعلومی ازماشین جاسازی کنید،بعداز سرقت ماشین ،با ردیابی سیمکارت میتونید ماشین سرقت شده ، پیدا کنید واز محل اختفای خودرو ویا خیابان وکوچه ومحله ای که ماشین گذاشته پیداش کنی.ان شالله.
امنیت خود و اموالتان را جدی بگیرید.
🔆 پاسخ شایعه:
1️⃣ در سایت نیروی انتظامی و سایر سایت های مرتبط با این نهاد این مطلب یافت نشد.
2️⃣ چنین اطلاعیه هایی معمولا توسط پلیس فتا منتشر میشود نه پلیس آگاهی!
3️⃣ ردیابی گوشی خاموش امکان پذیر است اما یک سیمکارت به تنهایی قابل ردیابی نیست!
🌐https://hamyab24.ir/blog/how-is-it-possible-to-track-phone-and-sim-card-off/
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
🔆متن شبهه:
معلمی بنام فتحی که اختلاس امام جمعه پاسارگاد را رسانه ای کرد به
۱۲سال زندان محکوم شد
امام جمعه محترم پاسارگاد ۶۰۰عدد کارت هدیه ۵۰۰هزار تا ۱ملیون تومانی جهت کمک به نیازمندان از ستاد نماز جمعه فارس گرفته بود که اسامی مردگان و جعلی در لیست اهدایی توسط این معلم برملا شد
ایشان به جرم تشویش اذهان عمومی وتوهین به امام جمعه به ۱۲سال زندان محکوم شد
این عین عدالت هست اقای خاوری با سه هزار ملیارد با احترام به کانادا میرود
دختر وزیر نعمت زاده با چندین هزار ملیارد اختلاس به کانادا میرود
بانک اینده ۱۵هزار ملیارد اختلاس
۸هزار میلیارد اقای قالیباف
و هزاران ملیارد دیگر اختلاس
تمامی مفسدان آزاد یا کانادا تشریف دارن
اونوقت یک معلم به خاطر افشای فساد باید ۱۲سال زندان برود.
🔆 پاسخ شبهه:
1️⃣ ماجرا مربوط به 7 ماه پیش است.
2️⃣ آقای فتحی در جلسات دادگاه برای اتهامات خود هیچ سند و مدرک معتبری نتوانسته است اقامه کند بنابراین در این پرونده بخاطر تهمت زدن و نشر اکاذیب محکوم شده است.
3️⃣ پس از چندین ماه موج سواری رسانه های معاند بر تهمت های بدون سند آقای فتحی و عدم اثبات ادعاهای ایشان، امام جمعه پاسارگاد، از این شخص گذشت کرد و پرونده محکومیت ایشان با عفو شاکی مختومه شد.
🌐https://www.isna.ir/news/1400111915153/
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
❌ شبهه
نمیدانم موضوع آب کر صحیح است یا نه!
از من سوال کرد مساله آب کُر را میدانی؟ گفتم: آری... گفت: برایم بگو...
گفتم:
{{حجم آب کر برابر است با ظرف آبی که هر کدام از درازا، پهنا و گودی آن سه وجب و نیم باشد که معادل آن بر اساس اختلاف فقها از ۳۷۶ کیلوگرم تا ۴۸۰ کیلوگرم گفته شده است.}}
گفت فرض کنیم آب کُر ۴۸۰ کیلو گرم هست
دو ظرف آب کُر را داریم ، در یکی ۱۰ سگ بشاشد و در دیگری یک سگ فقط مقداری از آن بنوشد...
و شما مجبور باشید از همان آب بخورید
از کدام ظرف خواهید خورد؟
از اونیکه سگ نوشید؟
یا از اونیکه ۱۰ سگ در آن شاشید؟
گفتم خوب معلوم ِ هر عقل سلیمی از آن ظرفی مینوشد که فقط جرعهائی از آن را سگ نوشید!
پدر م گفت: اگر به تو بگویم که همه مراجع میگویند فقط باید از آن ظرفی بنوشید که ۱۰ سگ در آن شاشیدن باز چی؟ آیا قبول میکنی؟ گفتم: نه!
پدرم گفت: از چه روی این حرف را میزنی؟
گفتم: عقل هر آدم سالمی همین را میگوید.
پدرم گفت ولی می دانی استدلال آن مراجع تقلید چیست؟
گفتم: نه! هر چه هم استدلال بیاورند من یکی از آن ظرفی که ۱۰ سگ شاشید قطعاً نخواهم نوشید!!
اگر درست این است پس خودشان بخورند!
پدر گفت: اما ما با ایمان قلب نوشیدیم!!
گفتم: حالا استدلال آن مراجع چیست؟
گفت: اگر سگی از آب کُر بنوشد چون از کُر بودن کاسته میشه آن آب نجس میشود
ولی اگر ۱۰ سگ در آن آب کُر بشاشد چون بر آن آب افزوده میشود ولی رنگ و طعم آن تغییر نمیکند پس طاهر هست!
پدرم گفت: ما آنزمان هرچه مراجع میگفتند را میپذیرفتیم
ولی الآن تو یک الف بچه حاضر نیستی زیر بار هر حرفی بری
خوب ایراد ما این بوده که این کلاه گشاد را بر سر نسل ما گذاشتند! ....
✅ پاسخ
🔹 حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔻چنین مسئله ای در رساله و کتابهای هیچ یک از علما نیامده است و اگر نویسنده متن فوق چنین کاری کرده، از حماقت خودش بوده و از روی جهالت یا غرض ورزی حماقت خود را به دین و علمای دین نسبت می دهد.
اما اصل مسئله ای که نویسنده با سوء استفاده از آن این شبهه را طراحی کرده چیست؟ از نظر فقهی وقتی یک آب به اندازه کُر باشد به صرف برخورد با نجس، نجس نمی شود مگر آنکه بو یا رنگ یا طعم آن عوض شود، اما اگر آب کر نباشد، به صرف ملاقات با شیئ نجس، ناپاک می شود که احکامی دارد از جمله نمیتوان آن را نوشید، با آن نمیتوان وضو گرفت و...
🔹اما قسم اول یعنی آب کُری که پاک محسوب میشود، آیا شرعا جایز است که آن را نوشید؟ به عبارت دیگر هر آبی که نجس باشد نوشیدن آن جایز نیست، اما آیا هر آبی که پاک باشد، شرعاً نوشیدن آن جایز است؟ خیر، این طور نیست. علاوه بر آن شرایط دیگری هم دارد، مثلاً تمیز هم باشد (يُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبائِثَ)، ضر نداشته باشد (لا ضرر فی الاسلام) و ... به همین دلیل آبی که مخلوط با گِل باشد، یا آب گندیده اگرچه پاکند، اما مسلماً از نظر فقهی خوردن آن حرام است.
🔻با توجه به این مقدمه برگردیم به شبهه مذکور: شبههپرداز، به خیال خود، رندانه یک فرض بسیار نادر (که شاید تا حال اصلاً اتفاق هم نیفتاده باشد) یعنی اینکه انسان مردد باشد بین اینکه از آبی بنوشد که ده سگ در آن ادرار کرده یا آبی که یک سگ از آن نوشیده و آن را از مقدار کر خارج کرده را به تصویر کشیده و فقه و فقها را زیر سوال می برد. در حالیکه همین مسئله نادر مربوط به نجاست و طهارت است که تنها یکی از شرایط خوردن و آشامیدن است و برای حکم به جواز نوشیدن شرایط دیگری نیز لازم است که در بالا ذکر شد. بنابراین حکم شرع مسئله فوق چنین است:
🔹 هیچ کدام از دو آب ذکر شده، قابل نوشیدن نیست؛ یکی به خاطر نجاست و دیگری به خاطر خباثتی و کثافتی که در آن است، اما اگر شخص به دلیلی مثلا ترس از تلف شدن، ناچار به خوردن از یکی از آنها باشد، در این هنگام مخیر است یکی از آنها را انتخاب کند و چه بسا به دلیل اینکه آب کری که در آن ادرار ده سگ وجود دارد ضرر دارد، «قاعده لاضرر» حکم می کند که از آن نباید نوشید و آب دیگر را برای نوشیدن استفاده کرد.
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
🔆 متن شبهه:
(عکس نوشته فضای مجازی) خانم مریم هاشمی قهرمان ووشو ۲۰۱۹ مدال طلای جهان اش را در دیدار با رهبری به ایشان تقدیم کرد و در قبالش چفیه ایشان را هدیه گرفت...
امروز فدراسیون جهانی ووشو اعلام کرد تست دوپینگ خانم هاشمی مثبت شده و علاوه بر محرومیت دائمی و جريمه، مدال طلا را هم از ایشان پس خواهد گرفت...
فکر این که باید با اسنپ بره دم بیت رهبری و چفیه رو بده و مدال رو از حضرت
آقا پس بگیره بیاد داره دیوونم میکنه
🔆 پاسخ شبهه:
1️⃣ درحالی که مدال اهدایی به مقام معظم رهبری مربوط به سال *2013* بوده و مدال بازگشت داده شده مربوط به سال *2019* میباشد اما رسانههای ضدانقلاب در سال 2022 صحبت از هدیه «مدال دوپینگی» به رهبر انقلاب میکنند که نشان دهنده ذات پلید آنها و تلاش برای تخریب مقام معظم رهبری از هر روشی میباشد
2️⃣ خانم مریم هاشمی مدال جهانی 2013 مالزی را به مقام معظم رهبری تقدیم کردند نه مدال وشووی جهانی 2019 چین را.
🌐https://film.tebyan.net/128359
3️⃣ طبق اعلام رسمی کمیته ضد دوپینگ فدراسیون جهانی ووشو، تست دوپینگ خانم هاشمی در مسابقات قهرمانی ووشو جهان 2019 در چین مثبت اعلام شد. وی از سوی فدراسیون جهانی ووشو موظف شد که مدال طلای خود را بازگرداند.
🌐https://b2n.ir/x88830
4️⃣ در مورد شخصیت خانم هاشمی نیز ما هیچ قضاوتی نمیکنیم؛ ولی مطمئنا عمل دوپینگ را کار درستی نمیدانیم
🌐https://b2n.ir/k31830
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
🔆 متن شایعه:
( عکس نوشته فضای مجازی)
امام جمعه یاسوج: «ﻫﺮﮐﺲ ﺩﺭ ﻣﺎه ﺭﻣﻀﺎﻥ ﺭﻭﺯ ﻧﮕﯿﺮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺩﺭﻭغ ﺑﮕﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﺭﻭﺯهﺍﻡ، ﺭﻭﺯهﺍﺵ ﺑﺎﻃﻞ ﺍست!
🔆 پاسخ شایعه:
1️⃣ با نزدیک شدن به ماه رمضان، رسانههای ضد دین و ضد انقلاب دور جدیدی از هجمهها و حملات خود را کلید زدند. از تمسخر اعمال این ماه تا زیر سوال بردن فسلفه روزهداری! و این شایعهای است که هرماه رمضان تکرار میشود.
2️⃣ در یکی از این موارد برخی رسانههای ضدانقلاب، جملهای را به نقل از حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیاصغر حسینی امام جمعه یاسوج منتشر کردند و نوشتند که وی گفته: «ﻫﺮﮐﺲ ﺩﺭ ﻣﺎه ﺭﻣﻀﺎﻥ ﺭﻭﺯ ﻧﮕﯿﺮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺩﺭﻭغ ﺑﮕﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﺭﻭﺯهﺍﻡ، ﺭﻭﺯهﺍﺵ ﺑﺎﻃﻞ ﺍست!
3️⃣ این دروغ را رسانههای این جریان همه ساله با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان به نقل از یکی از ائمهجمعه منتشر میکنند ؛ یک بار امام جمعه تهران، یک بار امام جمعه ارومیه، بار دیگر امام جمعه شیراز و این بار امام جمعه ی یاسوج!
🌐https://www.yjc.news/00T3GF
4️⃣ البته در حال حاضر حجت الاسلام والمسلمین سید نصیر حسینی امام جمعه شهر یاسوج می باشند و تصویر عکس نوشته نیز قدیمی می باشد.
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
💢حكم گرفتن روزه مستحبي با داشتن روزه قضا
✍🏻 پاسخ:
کسی که روزهی قضای ماه رمضان بر او واجب است نمیتواند روزهی مستحبی بگیردو چنانچه فراموش کند و روزهی مستحبی بگیرد در صورتی که در اثنای روز (چه پیش از ظهر باشد یا بعد ازظهر) یادش بیاید روزهی مستحبی او باطل میشود، حال اگر پیش ازظهر باشد میتواند نیت روزهی قضای ماه رمضان کند و روزهاش درست است
🔺 برگرفته از جلد اول رساله آموزشی – مطابق با فتاوای حضرت آیت الله خامنه ای
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
🔆 آیا ساخت اکانت جعلی به نام دیگران، قانونی است؟
🔸ایجاد صفحه در اینستاگرام ، فیسبوک، تلگرام و ... به نام دیگری و بدون اجازه وی از مصادیق بزه جعل رایانهای محسوب میشود و مجازات آن بر اساس ماده 6 قانون جرایم رایانهای؛ حبس از 1 تا 5 سال یا جزای نقدی از 20 میلیون ریال تا 100 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
🔹این اقدامات، ولو با نیت و هدف مقدس، خلاف قانونِ مصوب در حکومت اسلامی و زیر نظر فقهای شورای نگهبان است!
🔸برخی متاسفانه سعی میکنند برای توجیه این اقدامات خلاف قانون و شرع، استنادات دینی بیاورند.
🔹بیبیسی هم در چندسال اخیر با ساخت مستندهای مختلف سعی کرده که "تهمتزدن و بهتانزدن به مخالفین" را حکم فقهای شیعه و امام و رهبری معرفی کند. حالا عدهای همان خزعبلات بیبیسی را در کسوت دلسوزی برای نظام اسلامی، ترویج میکنند!
🔸میگویند فریب دشمن در جنگ اشکالی ندارد اما متوجه نیستند که فریب دادن دشمن در جنگ، با روشهای معقول اگر صحیح باشد با دروغ بستن و تهمت بستن و بهتان بستن به مخالفین و منتقدین تفاوت دارد!
🔹بطور مثال، سردار نجات(مقام ارشد حفاظت اطلاعات سپاه) در برنامه ای تلویزیونی می گوید در ماجرای عاشورای ۸۸، رهبری به ماها پیام دادند که آتش زدن خیمه های عزای امام حسین(ع) را به سران فتنه نسبت ندهند که این کار ضد انقلاب است! https://www.aparat.com/v/PSinl
✅ #داود_مدرسی_یان:
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
📛 سوال 📛
آیا عدد 13نحس است ؟!!
❇️ پاسخ ❇️
1️⃣ یکی از مسائلی که باعث ضربه زدن به ریشههای اعتقادی و فرهنگی ما میشود اعتقاد به مسائل خرافی است.
مثلاً درباره اعداد، از همه مظلوم تر عدد ۱۳ است.
این خرافه فقط مختص ملت ما هم نیست، ملت های به اصطلاح پیشرفته، اروپاییها و آمریکاییها بیشتر از ما به این عدد حمله کردهاند.
👈مثلاً سازمان ملل طبقه ۱۳ندارد! در ایتالیا پلاک خانهها را به جای سیزده، ۱۲+۱ مینویسند! مسیحیان هیچ وقت سیزده نفری سر یک میز غذا نمیخورند! مردم سوئد اگر تعطیلات آخر هفته شان به سیزدهم بیفتد میگویند هفته نحسی در راه دارند! در برخي كشورها درون هواپيماها جاي صندلي شماره ۱۳ را خالي مي گذارند! گويا اگر هواپيما خواست سقوط كند فقط صندلی شماره ۱۳ سقوط میكند! يا گاه ديده میشود كه برخي از ورزشكاران از پوشيدن لباس شماره ۱۳خودداری میكنند!
2️⃣ اعداد و روزها چه جرم و جنایتی مرتکب شدهاند که آنها را نحس بدانیم!! ❓اصلاً اختیاری دارند؟!
ما نتیجهی بدِ افکار و کارهای اشتباه خود را به گردن روزها و اعداد بیگناه انداختهایم، به جای اینکه مسئولیت کار خود را بپذیریم.
✖️عطسه میکنیم میگوییم صبر آمد!
✖️خطای خود را به گردن گربه و کلاغ و جغد بی گناه میاندازیم!
✖️با سبزه عید گره زدن از نحسی خارج نخواهیم شد، ۱۳ چه گناهی دارد؟!
3️⃣ اگر سیزده عدد نحسی بود 👇
✔️ هجرت پیامبر از مکه به مدینه در سال ۱۳ بعثت نبود،
✔️ اگر ۱۳ نحس بود خدا حضرت علی با آن همه عظمت را در خانه خدا روز سیزده رجب به دنیا نمیفرستاد.
4️⃣ کلمه نحس در قرآن درباره نزول عذاب بر قوم عاد آمده است. آن روزی که مردم با عمل اشتباه، سرنوشت خود را به تباهی میکشاند، آن روز، روز نحس است.
5️⃣ این حرفها که ایام را گناهکار بدانیم و برای آنها نحوست قائل شویم، نه تنها فایدهای به حالمان ندارد، بلکه خدا علیه ما اعلام جرم خواهد کرد و در قیامت از ما سوال خواهد کرد که چرا مخلوق بیگناه مرا مجرم دانستید؟
6️⃣ اگر بخواهيم اين مسائل خرافی را ريشهيابي كنيم، میبينيم كه عدد ۱۳ بر میگردد به روز ولادت امير المومنين علي(ع).
یا مقدس بودن نعل اسب در برخي مناطق که ريشه آن بر میگردد به روز عاشورا كه اسبها توسط حرام زادگان يزيد بر پيكر مطهر امام حسين (ع) تاختند.
🔸یااستفاده از اسم امامان معصوم در ضرب المثل هاي منفي و...
مثلا: طرف خودش را زده به كوچه علي چپ!!✖️
یا اسامیای كه در مورد چيزهاي بنجول به كار ميبرند، مثلاً فلان چيز جواده!✖️
به نظر شما آيا اسم ديگري وجود نداشت كه از اسم امامان معصوم در چنين مواردي استفاده میشود؟
✍️برگرفته از 📚📚کتاب ده گفتار شهید مطهری و 🗣سخنرانی دکتر غلامی
#سیزده_بدر
#روز_طبیعت
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
❌ شبهه تاثير گره زدن سبزه در گشايش بخت
⛔️ سوال ⛔️
آیا گره زدن سبزه برای گشایش بخت و یا ارتباط آن با تعجیل در ظهور معتبر است؟
❇️ پاسخ ❇️
✅ پاسخ اجمالی:
🔺در ایران باستان گره زدن سبزه، نماد ازدواج و بیانگر علقه زوجیت بوده است. نه اینکه آیینی برای گشایش بخت و انتقال گرههای زندگی به طبیعت باشد پس این کار امروزه لغو است
🔺گره زدن سبزه برای ظهور نیز نه فایده دینی متصور نیست بلکه چه بسا از مصادیق بدعت باشد.
📚استفتاء از رهبر انقلاب
پرسش: تکلیف ما دربارهی آداب چمن گره زدن در روز طبیعت چیست؟
✔️ پاسخ: اصل این مسئله مبنایی ندارد و از نظر دینی هم تأیید نشده است و اثر و فایدهای هم برای آن غرضی که افراد چمن را گره میزنند ندارد، علاوه بر این اگر چمن متعلق به فضاهای عمومی باشد گاهی اصلاً این کار جایز نیست که وارد بشوید و اگر زمین کاشته شدهی مردم هست، نباید وارد آن بشوید و اگر صاحب زمین راضی نباشد مرتکب حرام شدهاید. خسارتی هم اگر وارد بشود باید جبران گردد./ سایت حضرت آیت الله خامنهای
✅ پاسخ تفصیلی:
♦️از نگاه بسیاری از مردم، گره زدن سبزه در روز ۱۳ فروردین، یکی از آیینهای باستانی برای بهره گرفتن از طبیعت به جهت گشایش بخت جوانان و ازدواج آنهاست. این عده معتقدند: با گره زدن سبزه ها، گرههای زندگی را به طبیعت منتقل میکنیم.
♦️در ایران باستان، به دلیل اینکه آیین خاصی برای عقد و ازدواج وجود نداشته از گره زدن دو شاخه توسط عروس و داماد استفاده میشد.
♦️در حقیقت به این تعبیر و به فرض صحت آن، گره زدن سبزه، نماد ازدواج و بیانگر علقه زوجیت بوده است. نه اینکه آیینی برای گشایش بخت و انتقال گره های زندگی به طبیعت باشد!
♦️عدهای نیز بر این باورند: از آنجا که در گذشته، دختران همیشه در خانهها ساکن بودند مهمترین آمال و آرزوی هر دختری یافتن همسری خوب و مناسب بوده است و در همین راستا مثلی وجود داشت که: «دختر که رسید به بیست، باید نشست و به حالش گریست» لذا دختران عموما در سنین ۱۶ یا ۱۷ باید به خانه بخت میرفتند که اگر این اتفاق رخ نمیداد، دختران سفره های نذری پهن میکردند، سبزه گره میزدند و از طبیعت و نیروهای غیبی مدد میگرفتند تا نحسی از بختشان برود و شوهری برایشان پیدا شود.
♦️در سال های اخیر نیز عدهای از منتظران ظهور #امام_زمان (عج) نیز، گره زدن سبزه را برای تعجیل در ظهور آن حضرت به کار میبرند و دعای ظهور میکنند.
✅ اما باید گفت: برای گره زدن سبزه نه تنها فایده دینی متصور نیست بلکه امری بیهوده تلقی میشود. چه اینکه اگر فضای سبز مربوط به اماکن عمومی و یا ملک خصوصی باشد که گاهی حتی از مردم خواسته میشود تا به فضای سبز وارد نشوند؛ این کار اساسا جایز نخواهد بود. به عبارت بهتر اگر گره زدن سبزه موجب خسارت به اموال عمومی یا شخصی و یا بدعت در دین نشود مباح خواهد بود. پر واضح است که پیوند گره زدن سبزه با مسائل دینی، قرابت شدیدی با بدعت در دین خواهد داشت و در حرمت بدعت شکی نیست.
♦️به نظر میرسد حتی اگر از نگاه آیین باستانی که قبلا توضیح داده شد نیز به موضوع بنگریم. گره زدن سبزه، نماد پیوند زناشویی و چیزی مانند عقد زوجیت بوده است و در شرایط امروز که صیغه عقد نکاح وجود دارد این موضوع نیز عبث و منتفی میباشد.
👈در نهایت شایسته و نیکوست که در روز سیزدهم فروردین نیز، با استمداد از حضرت حق تعالی برای گشایش امور و فرج حضرت صاحب الزمان(عج) دعا کنیم و به جای گره زدن، همراه با فرزندان و خانواده هایمان سبزه و گیاه بکاریم تا نه تنها موجب خسارتی به طبیعت و آسیب به گیاهان نشویم بلکه در شادابی آن سهمی بسزا داشته باشیم.
the14.ir/4724
#سیزده_بدر
#روز_طبیعت
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan
⛔️ شبهه⛔️
دوستی به خنده تعریف میکرد:
ميدونين تو كشور يه شغلي وجود داره كه سالي دوبار بايد بري رو پشت بوم بعد بگي ايناهاش !
بعد ي شغل ديگه هم داريم كه وقتي اون اولي گفت ايناهاش! شما بگي اره خودشه !!!
ستاد استهلال ٧٠٠ نفر كارمند داره كه كارشون همينه
بعد چند تا روحاني دیگه هم داره كه اون اره خودشه رو ميگن!!!
اگه به فرض هر كدوم اينا ماهي يک مليون بگيرن(كه البته بيشتر ميگيرن)
ميشه ماهي٧٠٠ مليون
و سالي تقريبا ٨/٥ مليارد
اين فقط حقوقشونه!!!
بعد كلي هزينه ي اياب و ذهاب و وسايل رمل و اسطرلاب دارن
دقیقا هم كارشون همونه كه سالي دوبار ميگن ايناهاش !!!!
طنز تلخیست ...
اما متاسفانه واقعیت دارد !!!
❇️ پاسخ ❇️
1️⃣ مطالب منتشر شده در رسانههای معاند تازه نیست (و هر سال با آمدن ماه مبارک رمضان بطور گسترده باز نشر میشود) که سال قبل صدا و سیما گزارشی برای پاسخ به آن آماده کرد.
[ ماجرای عکس یک روحانی که با تراز در حال رصد ماه بود پاسخ داده شده ]
🔗https://www.aparat.com/v/EBqd5
2️⃣ اعضای ستادهای استهلال در سرار کشور، کسانی هستند که بصورت افتخاری عضو این ستاد بوده و حقوقی از ستاد دریافت نمیکنند.
این افراد که متخصصان نجوم هستند، در طول سال به کارهای خود مشغول و «تنها در ابتدا و انتهای #ماه_رمضان » جهت رویت هلال به همکاری دعوت میشوند
3️⃣ فعالیت بزرگ ستاد استهلال، با صرف كمترین هزینه و با استفاده از امكانات موجود در دانشگاهها، ادارات و سازمانهای دولتی و نیروهای نظامی و انتظامی انجام شده و از صرف هرگونه هزینهی موازی بهشدت پرهیز میشود.
‼️در مقایسهی این فعالیتها با نمونههای خارجی نیز باید گفت كه در هیچیك از كشورهای اسلامی (و یا غیر اسلامی كه به موضوعات نجومی رؤیت هلال علاقمند هستند) چنین برنامهریزی گستردهای برای رصد هلال وجود ندارد.
4️⃣ استهلال ماه نو، فقط مختص به رمضان و شوال نیست. جالب است بدانید كه این كار برای تمام ماههای قمری انجام میشود! هم بنا بر جنبهی شرعی و هم از نظر اهمیت زمان آغاز هر ماه قمری و هم از حیث دستاوردهای علمی آن، این عمل هر ماه و مستمراً تكرار میشود.
https://www.yjc.ir/fa/news/4062345/نحوه-فعالیت-ستاد-استهلال-دفتر-مقام-معظم-رهبری
5️⃣ بررسیها نشان میدهد در هیچیک از منابع رسمی ، خبری مبنی بر اینکه ستاد #استهلال دارای چنین بودجهای است یافت نمیشود. جستوجوی کلمه استهلال در سایت ایران بودجه هم بینتیجه است و مشخص است اعتباری با عنوان ستاد استهلال وجود ندارد.
🔸با مراجعه به پیوستهای اعتبارات عمرانی و همینطور جلد اول و دوم پیوست اعتبارات جاری نیز هیچ بودجهای در اینباره وجود ندارد. به سخن دیگر اساسا در این اسناد، ردیفی وجود ندارد که نشان دهد در بودجه عمومی کشور برای ستاد استهلال یا سازمانی شبیه آن، اعتباری پیشبینی شده باشد.
...................
#مه_شکن (ایتا، سروش ،روبیکا)
🆔 @mh_shkan