❌ ایتالیا رو رها کن، فکری به حال ما کن!
◾️در بخشهای خبری صدا و سیما و رسانههای رسمی مدام روی آمار بالای مرگومیر و ابتلا در #ایتالیا و #اسپانیا مانور داده میشود. حتی در گزارشی که بخش خبری ۲۰:۳۰ تلویزیون پخش کرد برای اینکه ثابت کند اوضاع ایتالیاییها از ما بدتر است، تصاویر مربوط به اسکان خیابانی بیماران یک بیمارستان در زلزله کرواسی را به جای بیماران کرونایی ایتالیا پخش کردند! یا بعضی مقامات کلیدی مدام از دیگر کشورها مثال میآورند.
◾️واقعاً فکر میکنید با این رفتارها حال ما خوب میشود؟ دلمان قرص میشود؟ همدیگر را نگاه میکنیم و میگوییم خدا را شکر که ایتالیاییها از ما بیشتر میمیرند؟
نه! با شنیدن مرگ دیگران حال ما بهتر نمیشود. با اعلام آمار ایتالیا و اسپانیا و آمریکا، مُردگان ما زنده نمیشوند. چون میپرسیم چرا فقط باید در مصیبتها با دنیا مقایسه شویم؟... (شبهه خلاصه شده است)
✅ پاسخ
جای تعجب است همینها که دائماً موفقیت های دیگران را بر سر ملت میکوبند، اما وقتی مشکلات دیگران هم بازگو میشود، فریاد می زنند که نباید با دیگران کاری داشته باشیم؟
ضمن اینکه همه بسیج شده اند تا مشکلات کرونا را کاهش دهند از مسئولان بهداشتی گرفته تا سپاه و ارتش و بسیج و هیأتی ها و .... اگر این اقدامات نبود، جای گله بود، اما وقتی این همه تلاش صورت میگیرد، نویسنده بهتر است که سهم خود را از تلاش بیان کند که چکار کرده؟ نه اینکه یه گوشه نشسته و غر بزند؟
ما هم از شنیدن آمار مرگ و میر دیگران خوشحال نمیشویم. اما بالاخره اطلاعرسانی یک وظیفه ذاتی است بر دوش صداوسیما و بخش های خبری آن.
این را هم باید دانست که تبلیغات رسانهای از طریق BBC و .... مدام در ذهن مردم وضعیت ما را به بدترین شکل پوشش میدهند به نحوی که در یک بررسی اینستاگرام BBC طی ۴۸ ساعت ۲۷ پست خبری در مورد کرونای ایران و ۱۰ پست برای کل دنیا پست میگذارد. در این صورت رسانهی ملی وظیفه پیدا میکند تا برای تحقق شعار (دانستن حق ماست) هم که شده گوشه ای از واقعیت را در بیرون از مرزها برای مردم توضیح دهد
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
❌ مدرک قرآنی که ثابت می کند اسلام برای ما نیامده است
ﺍﮔﺮ به ﻗﺮﺁﻥ ﺑﺎﻭﺭ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﮐﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ خدا یا همان الله ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﺤﻤﺪ ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺳﺖ، ﺑﺪﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ بر اساس گفته ﺍﻟﻠﻪ ما ایرانیها ﺑﺎﯾﺪ ﺯﺭﺗﺸﺘﯽ بمانیم.
ﺍﯾﻦ گفته آشکار ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﭼﻨﺪﯾﻦ ﺑﺎﺭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﺟﺎﯼ ﻫﯿﭻ تردیدی ﻧﺒﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻫﺎ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﻣﺤﻤﺪ ﭘﯿﺮﻭﯼ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﮐﻪ ﺯﺭﺗﺸﺖ ﺍﺳﺖ ﭘﯿﺮﻭﯼ ﮐﻨﻨﺪ.
ﺩﺭ زیر ﺁﯾﻪ ﻫﺎﯼ ﻗﺮﺁﻥ با آدرس آن ﺑﺮﺍی شما آورده شده تا باور کنید:
ﺳﻮﺭﻩ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻢ، ﺁﯾﻪ 4
ﻭَﻣَﺎ ﺃَﺭْﺳَﻠْﻨَﺎ ﻣِﻦ ﺭَّﺳُﻮﻝٍ ﺇِﻟَّﺎ ﺑِﻠِﺴَﺎﻥِ ﻗَﻮْﻣِﻪِ ﻟِﻴُﺒَﻴِّﻦَ ﻟَﻬُﻢْ ۖ ﻓَﻴُﻀِﻞُّ ﺍﻟﻠَّـﻪُ ﻣَﻦ ﻳَﺸَﺎﺀُ ﻭَﻳَﻬْﺪِﻱ ﻣَﻦ ﻳَﺸَﺎﺀُ ۚ ﻭَﻫُﻮَ ﺍﻟْﻌَﺰِﻳﺰُ ﺍﻟْﺤَﻜِﻴﻢُ
ﻣﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﯿﭻ ﻗﻮﻣﯽ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮﯼ ﻧﻔﺮﺳﺘﺎﺩﯾﻢ ﺑﻐﯿﺮ ﺍﺯ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮﯼ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﺨﻦ ﺑﮕﻮﯾﺪ.....
تازه قرآن هم خطاب به تودهها شده یعنی همه میفهمند و نیاز به تفسیر ندارد!! در قرآن اومده:
🔸1. یا ایها الناس
🔸2. یا ایها المومنون
🔸3. یا ایها الذین آمنوا
اما هیچگاهی محمد [ص] این واژگان را مورد استفاده قرار نداده است:🔰
🔹1. یا ایها المفسرین
🔹2. یا ایها العالمون
🔹3. یا ایها المراجع التقلید
✅ پاسخ
♦️در این شبهه (که ما خلاصه آن را آورده ایم) سعی شده به مخاطب القا شود:
چون در قرآن آمده که این کتاب ساده و همه کس فهم است، پس مخصوص اعراب است.
پس دو شبهه باید پاسخ گفته شود:
۱. قرآن مخصوص اعراب نیست
۲. قرآن نیاز به تفسیر دارد
♦️قرآن کتاب جهانی: اگر ملاک ادعای خود قرآن است که در آیات متعدد این موضوع ذکر شده مانند
👈 ان هو الا ذکری للعالمین (انعام/۹۰)
و اگر ملاک محتواست، معارف قرآن مطالبی است که فقط نیاز جامعه خاصی را هدف گزاری نکرده است.
♦️ اما اینکه خطاب قرآن به توده های مردم است، حرف صحیحی است چون قرآن هدایت برای همه است نه قشر خاصی.
❇️بنا به تصریح قرآن، تمام معارف این کتاب جز آیات متشابه، برای همه قابل فهم است و این واضح است و کسی منکرآن نیست. اما سطح عمیق تری از علوم و معارف در این کتاب الهی وجود دارد که جز عالم دینی نمی تواند آن را به دست آورد و این در خود قرآن نیز آمده:
👈فاسئلوا اهل الذکر ان کنتم لاتعلمون (نحل/۴۳)
👈وما یعلم تاویله الا الله و الراسخون فی العلم (آل عمران/۷)
♦️ مثال ساده: هرکسی با خواندن اشعار حافظ هم لذت می برد و هم معنایی از آن می فهمد. اما توجه به ریزه کاریها، لطائف و صنایع ادبی آن در تخصص عالمان ادبیات است.
👈مثال دیگر: نسخه ای که پزشک برای بیمار می نویسد برای او قابل فهم است که مثلا کدام دارو را چه ساعتی مصرف کند، اما درک لایه های عمیق تر نسخه یعنی چرایی آن داروها، عملکرد آن و تجویز برای موارد مشابه فقط در عهده خود پزشک است.
♦️جالب است که شبهه افکن در قسمت دوم که اذعان می کند: خطاب قرآن برای "الناس" یعنی همه مردم و "مومنون" است و نه فقط عرب، ادعای خود در قسمت اول را فراموش می کند.😉
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
❌ روزی دانشجویان در محضر استاد دکتر *سید علی آزمایش*، استاد حقوق جزا و جرمشناسی پرسیدند که چرا استاد دانشش را در کتابی گردآوری نمیکند؟
استاد چهره درهم کشید که:
من کتاب بنویسم تا شما اعدام کنید و دست بِبُرید و سنگسار کنید؟
متشرعی از استاد پرسید مگر شما حدود و قصاص را قبول ندارید؟
استاد فرمود مگر میشود قبول نداشت؟ اتفاقآ من مدافع اجرای حدود و قصاص هستم!
همه در شگفت از پاسخ استاد بودند که کلاس تمام شده را دوباره آغاز کرد. همه سراپا گوش و چشم شدند. استاد طرح پرسشی کرد و به دانشجوی متشرع گفت:
فرض کن در بیابانی بی آب و علف که حتی جاده هم ندارد در حال رانندگی هستی. پس از ساعتی، پلیس جلوی شما را میگیرد و به شما میگوید چهار تا ورود ممنوع رفتهاید، پنج چراغ قرمز را رد کردهاید، شش تا سبقت غیرِمجاز داشتهاید. به آن پلیس چه میگویید؟
دانشجوی متشرع گفت:
استاد مزاح میفرمایید ... در بیابان چراغ قرمز و.. کجا بود؟
استاد فرمود:
"شما مزاح میفرمایید! مقدمهی اجرای حدود اسلامی عدالت اسلامی است!
شما نخست عدالت اسلامی را اجرا کنید که همان خیابان کِشی است سپس اجرای حدود کنید که همان جریمه است!
در عدالت اسلامی فقر نیست، بیکاری نیست، فساد نیست، رانت نیست، ستم نیست!
در جامعهای که بیکاری و فساد است و خبری از عدالت نیست، اجرای حدود معنا ندارد و اجرای حدود خودش نقض غرض است و خودش ستم است.
فقر قاتل ایمان است!
شما نخست عدالت اسلامی را اجرا کنید خودم برای اجرای حدود، کفن میپوشم!"
همه شرمسار شدند از این که از اسلام فقط ظاهرش را دیده بودند!
جامعه اسلامی شرط وجودیش عدالت است نه اجرای حدود!
✅ پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 مغلطهی آشکار!! اگر طبق رویای این به اصطلاح استاد حقوق جزاء، رانت و فساد و دزدی و ستم و.... نباشد، پس اساسا چه کسی را میخواهند مجازات کنند؟!! مجازات وقتی وجود دارد که فساد باشد و اساسا فلسفه مجازات مبارزه با همین مفاسدی است که این استاد! نام برده است. همین طرز تفکر ناشیانه نشان میدهد نویسنده، نه تنها استاد حقوق جزاء و جرم شناسی نبوده، بلکه حتی آشنایی اولیه با این مفاهیم را نداشته و تنها یک مغالطهی تکراری را از زبان یک استاد حقوق جزاء بیان کرده است.
بله آنچه لازم است اینکه، در اجرای مجازات باید عدالت را رعایت کرد و تبعیض قائل نشد. نه اینکه بگوییم تا عدالت در جامعه گسترش نیافته و رانت و فساد و تبعیض نابود نشده، حق اجرای مجازاتهای اسلامی را نداریم چون جامعه هنوز اسلامی نشده است.
همچنین وظیفهی حکومت ایجاد فضای مناسب اقتصادی برای مردم است و باید دانست که همانطور که در روایات هم آمده، فقر گاهی به کفر منتهی میشود (که معنای صحیح آن به نظر نگارنده این است که جوان وقتی جامعه ی اسلامی را فقیر و جامعهی کفر را ثروتمند ببیند به کفر تمایل پیدا میکند) ولی این دلیل موجهی برای انجام جرم و خلاف نیست، زیرا معنای مفاهیمی مانند صبر و تقوا مقاومت در برابر کششهایی است که انسان را به خلاف سوق میدهد. بله یک وقتی است که فقر به حد #اضطرار میرسد که آن از نظر نظام جزایی اسلام، رافع مسئولیت کیفری است.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔰آيا قدرت شيطان از خدا بيشتره اگه نيست چرا گناه کردن آسان تر از کار نيک است؟
✍️پاسخ:
✅شیطان نیز یکی از مخلوقات خداست و از خود هیچ قدرت و توانی ندارد و اگر کاری هم انجام می دهد به اذن خدا(تکوینا) و با اجازه اوست. حیات و تاثیر گذاری شیطان همه به دست خداست و اگر لحظه ای اراده کند طومار او در هم پیچیده می شود.
اما از آنجا که خدا انسان را موجودی مختار آفریده است و برای این که با اختیار خود بتواند راه را انتخاب کند و ظرفیت وجودی اش شکوفا شود باید مورد امتحان واقع گردد . از این رو خدا ظرفی را آماده کرده که در این ظرف(دنیا) انسان امتحان شود و به کمال برسد لازمه این امتحان دستور عقل و وسوسه نفس از درون و بیان شریعت الهی و وسوسه شیطان از بیرون است که انسان سر دو راهی قرار گرفته و بتواند مسیر را با اختیار انتخاب کند.
اما برای شیطان هیچ تسلط و سلطه ای بر انسان نیست انسان با اراده و اختیارش می تواند پیروز این نبرد باشد
إِنَّ عِبَادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطَانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغَاوِينَ(۴۲حجر)
در حقيقت تو را بر بندگان من تسلطى نيست مگر كسانى از گمراهان كه تو را پيروى كنند
بنابراين اينگونه نيست كه شيطان بتواند تمام بني آدم را گمراه نمايد بلكه افراد گمراهند كه فريب شيطان را مي خورند اما مخلصين از بندگان خدا هرگز فريب او را نخواهند خورد . پس در اين ميدان اين شيطان نيست كه پيروز است او بر بندگان گمراه ممكن است پيروز شود اما بر بندگان مخلص خدا ، هرگز.
🔷 اما چرا گناه کردن راحت تر از عبادت کردن است؟
چرا که برخی از لذت های آنی و لحظه ای در گناه هست که انسان های کوته فکر به دنبال آن هستند و آن را انجام می دهند بدون در نظر گرفتن عواقب جبران ناپذیر این لذت آنی. در کارهای عادی و روزمره هم همین گونه است برخی اوقات کارهایی اثرات بلند مدت خوبی دارد ولی سختی هایی در اول کار هست انسان های کم همت آن را انجام نمی دهند مثلا درس خواند، مثلا ورزش کردن، مثلا تمرین کردن ...اما انسان های دور اندیش این سختی ها را به جان می خرند تا به آن منافع بلند مدت دست یابند. درست است که این افراد کم هستند و بیشتر انسان ها به منافع لحظه ای دلخوشند اما همین افراد کم و محدود نتیجه و ثمره آن اجتماع هستند و موجب چشم روشنی همه خواهند بود.
در بحث های عبادت هم همین گونه است. کسانی (حتی محدود) با خریدن رنج عبادت به منافع بلند مدت آن دست می یابند و موجب چشم روشنی دیگران خواهند شد و آنها مثل ستاره در دل شب می درخشند.
✍️ مسعود شاکری کرمانی
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
👈شفاعت چیست؟👉
. 🚨آیا «شفاعت»، نوعی «پارتی بازی» و «جانبداری متعصّبانه» است؟✔️
. 🚨چرا خداوند چنین ساختاری را در «نظام خلقت» قرار داده است؟✔️
. ❤️«شفاعت» از ریشه «شفع» و به معنای «جفت»، در مقابل «وتر» و به معنای «فرد» است. در «شفاعت» قابلیّت و استعدادی از ناحیه فرد «شفاعت شونده»، با فاعلیّت و عنایتی از ناحیه فرد «شفاعت کننده»، جفت شده، و شرایط ترفیع و تعالی فرد «شفاعت شونده» را فراهم می آورد. بدیهی است که اگر از ناحیه فرد «شفاعت شونده»، سرمایه و قابلیّتی ارائه نگردد، شفاعتی نیز صورت نمی گیرد. بنابراین «شفاعت» یک طرح تشویقی از ناحیه ربّ مهربان برای عبد مستعدّ است، و کاملاً حکیمانه و عادلانه. لطفی است قانون مند.💖
. ❤️از طرفی این طرح رابطه عاطفی زیبایی را بین امام (ولی الله) و مأموم (عبد مؤمن) ایجاد می نماید.💖
✍️ مسعود شاکری کرمانی
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔰آیا این حدیث "اگر خدا علی را نمی آفرید برای فاطمه در زمین کفوی وجود نداشت" برابر بودن مقام امام علی علیهالسلام و حضرت فاطمه علیهاالسلام را نشان نمی دهد؟
✍️پاسخ :
✅در مورد فضیلت و برتری ائمه معصوم علیهالسلام مخصوصا امیر المومنین علی علیهالسلام روایات زیادی از شیعه و حتی از اهل سنت و نیز آیات قرآنی وجود دارد که از مجموع این آیات و روایات استفاده می شود مقام و منزلت حضرت علی علیهالسلام در بعضی جهات نسبت به ائمه دیگر بالاتر است. در روایتی به برتری فضیلت آن حضرت تصریح شده است:
🍀" عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ سَمِعْتُهُ يَقُولُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص نَحْنُ فِی الْأَمْرِ وَ الْفَهْمِ وَ الْحَلَالِ وَ الْحَرَامِ نَجْرِی مَجْرًی وَاحِداً فَأَمَّا رَسُولُ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآله وَ عَلِيٌّ علیهالسلام فَلَهُمَا فَضْلُهُمَا. (1)
🔸از امام صادق نقل شده که فرمودند پیامبر اکرم فرمودند ما در امر و فهم و حلال و حرام در یک درجه ایم. اما رسول الله و علی علیهالسلام فضیلت های خودشان را دارند. ( این حدیث برای پیامبر اسلام و حضرت علی فضیلت بیشتری نسبت به معصومین دیگر قرار داده است)
🔸اما درباره مقام علمی حضرت زهرا علیهاالسلام در منابع معروف اسلامی روایاتی وجود دارد مانند حدیث زیر:
🌱ابونعیم در حدیثی از پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله نقل میکند که روزی رو به یارانش کرد و فرمود: "ای شئ خیر للنساء " چه چیزی برای زنان از همه بهتر است؟ یاران ندانستند در جواب چه بگویند. علی علیهالسلام به سوی فاطمه علیهاالسلام آمد و این مطلب را به اطلاع او رسانید.
بانوی اسلام گفت: "چرا نگفتی: "خَيْرٌ لَهُنَّ انْ لا يَرَيْنَ الرِّجالَ وَ لَايَرَوْنَهُنَّ". از همه بهتر این است که نه آنها مردان بیگانه را ببینند و نه مردان بیگانه آنها را" علی علیه السلام بازگشت و این پاسخ را به پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله عرض کرد. پیامبر فرمود: "مَنْ عَلَّمَكَ هذا؛ چه کسی این پاسخ را به تو آموخت؟ "عرض کرد: فاطمه علیهاالسلام پیامبر فرمود: "انَّها بَضْعَةٌ مِنِّی؛ او پاره وجود من است". (2)
💥این حدیث نشان میدهد که امیرمؤمنان علیهالسلام با آن مقام عظیمی که در علوم و دانش داشت که دوست و دشمن همه به آن معترفند و باب مدینه علم پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله بود گاهی از محضر همسرش فاطمه علیهاالسلام استفاده علمی میکرد. این سخن پیغمبرصلیاللهعلیهوآله که بعد از بیان احاطه علمی فاطمه علیهاالسلام میگوید: "او پارهای از وجود من است" بیانگر این واقعیت است که منظور از "بَضْعَةٌ" تنها پاره تن و جسم نیست، که بسیاری در تفسیر حدیث گفتهاند، بلکه فاطمه پارهای از روح پیامبر صلیاللهعلیهوآله و علم و دانش و اخلاق و ایمان و فضیلت او نیز بود، و پرتوی از آن خورشید و شعلهای از آن مشکات محسوب میشد. (3)
🌹🌹اما در مورد هم کفو بودن حضرت علی و فاطمه علیهاالسلام این مطلب فضیلت و برتری برای هر دو ایشان است. که اگر علی بن ابی طالب نبود که با فاطمه ازدواج کند، از زمان حضرت آدم تا روز قیامت، در روی زمین کسی یافت نمیشد که شایستگی همسری با فاطمه را داشته باشد:
🍀" قَالَ الصادق علیهالسلام لَوْ لَا أَنَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام تَزَوَّجَهَا لَمَا كَانَ لَهَا كُفْوٌ إِلَی يَوْمِ الْقِيَامَةِ عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ آدَمُ فَمَنْ دُونَهُ "(4)
👈بنابراین احادیث هم کفو بودن می رساند که غیر از حضرت علی علیهالسلام کسی دیگر کفو و همتای فاطمه نیست و این مقام و منزلت برای هر دو ایشان است.
1. کلینی، کافی، انتشارات اسلامیه، ج1، ص275.
2. شیخ حر عاملی، وسائل الشیعة، ج20، ص67
3. مکارم شیرازی، زهرا برترین بانوی جهان، ص 40.
4. روحانی، محمد، زندگانی حضرت زهرا علیها السلام، ص132.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
❌ شایعه
زرتشت را پرسیدند:
زندگی را بر چه بنا کردی؟ گفت:
1. دانستم رزق مرا دیگری نمیخورد، پس آرام شدم؛
2. و دانستم که خدا مرا میبیند، پس حیا کردم؛
3. و دانستم که کار مرا دیگری انجام نمیدهد، پس تلاش کردم؛
4. و دانستم که پایان کارم مرگ است، پس مهیا شدم.
✅ واقیعت
یکی از ترفندهای مروجان مرتجعان باستانگرا، نسبت دادن جملات حکیمانه بزرگان جهان، از جمله پیشوایان معصوم اسلام به افرادی مانند کوروش و زرتشت است. البته در مورد جناب کوروش چندان تعجب نیست، چون بجز آنچه در کتیبهی منتسب به ایشان موجود، اطلاعات زیادی در مورد افکار و سخنان کوروش نداریم. اما با وجود اوستا تعجب است که چرا برای حضرت زرتشت، سخندزدی میشود. ظاهراً علت این است، اینگونه افراد اصلا اطلاعات زیادی از زرتشت و اوستا ندارند و تنها بر اساس اسلام ستیزی دم از باستانگرایی میزنند.
به هرحال، با وجود تمام احترامی که برای پیامبر الهی، حضرت زرتشت قائل هستیم، جملات فوق از ایشان نیست، بلکه گوینده آن، امام صادق علیهالسلام است و در منابع زیر قابل مشاهده است👇
📚بحار الانوار، ج 75، ص 228؛
مستدرک الوسائل، ج 12، ص 172
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
❌ مخالفان ولایت فقیه، مکرر ادعا میکنند، شیخ انصاری (از بزرگترین علمای شیعه) مخالف ولایت فقیه بوده است. این ادعا چقدر صحت دارد؟
✅ پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 شیخ انصاری دو نوع ولایت قائل هست؛ یک نوع آن را که بسیار گسترده است، مخصوص امامان معصوم می داند اما نوع دیگری از ولایت که مخصوص اموری است که شرعا و عقلاً باید اقامه شود (مانند حکومت) را برای فقیه هم ثابت می داند.
ایشان در مورد دسته دوم که از آن تعبیر به «ما لایرضی الشارع بترکه أبدا ؛ یعنی باید انجام گیرد،» می کند میگوید:
هر گاه فقیه بداند امری از امور را که مربوط به شؤون امّت است میتواند به انجام رساند ؛ یعنی مشروعیّت انجام آن، منوط به حضور امام معصوم نیست، باید آن را برعهده گیرد و انجام دهد؛ شخصا یا با دستیاری کسانی که او شایسته میداند و از سوی خود، آنان را معیّن میکند.
ایشان با استناد به مقبوله عمربن حنظله، میگوید:
معنای ظاهر این حدیث آن است که تعیین فقها در دوران غیبت، مانند تعیین والیان و حاکمان در عصر رسالت و صحابه میباشد که مردم، ملزم بودند در تمامی امور مربوط به شؤون عامّه، به آنان مراجعه کنند و از آنان اطاعت نموده، پیرو نظر آنان باشند:
«المتبادر عرفا من نصب السلطان حاکما، وجوب الرجوع إلیه فی الأمور العامّه المطلوبة للسلطان.» (مکاسب، ج3، ص 554.).
سپس به روایات دیگر اشاره میکند؛ از جمله توقیع امام زمان علیه السلام (اکمال الدین صدوق، ص 484.) که درباره آن می گوید:
مقصود از «الحوادث الواقعة» مطلق اموری است که مرتبط با شؤون عامّه است و میباید از دیدگاه عُرف، عقل و شرع به مقامات مسؤول مراجعه شود و تنها، مربوط به پرسش مسائل شرعی نیست؛ زیرا ظاهر عبارت آن است که مراجعه به وی ـ فقیه جامع شرایط ـ برای آن است تا او درباره آن تصمیم بگیرد و اقدام کند، نه آن که تنها حکم شرعی آن را بیان دارد.
شاهد دیگر بر این مدّعی، تعلیلی است که در توقیع آمده است: «فإنّهم حجّتی علیکم و أنا حجّةاللّه». این میرساند که حجیّت نظر و رأی مسؤولان در تصمیمگیریها از مقام منصوب بودنشان نشأت گرفته که در جهت زعامت و سیاستمداری میباشد و گرنه باید بگوید: «فإنّهم حجج اللّه علیکم»؛ زیرا حجیّت نظر و فتوای مجتهد در مسائل شرعی فرعی، از مقام استنباط وی از کتاب و سنّت نشأت گرفته، نه از مقام منصوب بودنش از سوی امام زمان علیهالسلام.
شیخ انصاری در جمعبندی مطالب فوق مینویسد:
«و علی أیّ تقدیر فقد ظهر ممّا ذکرنا أنّ ما دلّ علیه هذه الأدلّة هو ثبوت الولایة للفقیه فی الامور الّتی تکون مشروعیّة ایجادها فی الخارج مفروغا عنه، بحیث لو فرض عدم الفقیه کان علی الناس القیام بها کفایة؛ از دلایل یاد شده روشن گردید اموری که مشروعیّت انجام آنها مفروغعنه باشد، ولایت فقیه ثابت است» (مکاسب، ج3، ص 557-554.)
عبارات شیخ انصاری در کتاب دیگر ایشان در این خصوص صریح تر است و به یک جمله در این رابطه اکتفا می شود: ایشان می نویسید:
«بیگمان، حکم فقیه جامع الشرایط در موضوعات قضایی، نافذ و حجّت است، ولی تعلیلی که امام علیهالسلام برای پذیرفتن حکم فقیه بیان داشته است، میرساند که دلیل آن، حکومت مطلقه و حجیت عامهی فقیه در تمام امور است؛ إنّ تعلیل الإمام علیهالسلام وجوب الرضا بحکومته فی الخصومات، بجعله حاکما علی الإطلاق و حجة کذلک، یدلّ علی أنّ حکمه فی الخصومات و الوقائع، من فروع حکومته المطلقة و حجیّته العامّة، فلایختص بصورة التخاصم.» (کتاب القضاء و الشهادات، ص49.)
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
پهن کردن چتر تقدس بر سر نظام سیاسی یک سرزمین، یکی از صدها اشتباه هولناکی هست که هرگز ترمیم نمی شود.
زیرا چه آنهایی که این چتر را باز می کنند و چه توده مردمی که در ابتدا آن را می پذیرند، نمیدانند حکومت دستاوردی بشریست و حاکمان نیز انسانهایی اند که شاید به انواع خطاها آلوده باشند.
این اشتباه هولناک صاحبان قدرت را از دایره نقد بیرون می برد و لباسی آسمانی بر قامتشان می دوزد.
وقتی نظام سیاسی مقدس شود دیگر نمیتوان از کاستیهای آن سخن گفت و هنگامی که اربابان قدرت مشروعیت خود را نه از سوی زمین، بلکه از آسمان دانستند؛ مسلما خود را پاسخگو به جامعه هم نمیدانند و به واسطه این توهم از مردم اطاعت مطلق و بیچون و چرا را طلب می کنند.
✅ پاسخ
🔹تقدس هر چیزی به اهداف آن است. وقتی هدف حرکتی الهی باشد مقدس است. سوءاستفاده افراد از امور مقدس هم، نه تازگی دارد و نه از تقدس امر مقدس میکاهد. اصلا معمولاً از مقدسات سوءاستفاده میشود. از قرآن و اسم خدا و اسم آزادی مگر کم سوءاستفاده شده است؟ حتی کسی که دروغ میگوید از اصل صداقت سوءاستفاده میکند، وگرنه کسی سخن کسی را باور نمیکرد.
🔹 بله در نظام الهی مشروعیت از جانب خدا است اما این به معنای عدم دخالت مردم در سرنوشت خود نیست، خود پیامبر اعظم ص نیز با مردم مشورت میکرد و حتی نظر دیگران (مبنی بر انتخاب بیرون شهر مدینه به عنوان میدان جنگ) علیرغم نظر خود، ملاک رفتار قرار داد.
🔹 اما باید توجه داشت، تحمیل نظر با مشورت دادن، یا انتقاد امر متفاوتی است و مقصود نویسندگان متنهایی مانند متن فوق آن است که نظرات خود (مخصوصاً نظرات غیر شرعی مانند آزادی حجاب) را به نظام و رهبری تحمیل کنند وگرنه انتقاد که هیچ در همین قضیه مذاکرات خسارت بار برجام، همه مشاهده کردند که خلاف نظر رهبری عمل شد و مانند جنگ احد که اصرار بر یک نظر غلط منجر به شکست مسلمانان شد، اصرار بر یک توافق غیرحقوقی و ضعیف نیز تبعات خسارت باری بر مردم و جامعه تحمیل کرد.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
❌ شبهه : زنگ بیداری:
⏰حالا متوجه شدیم که صدقه ۷۰ نوع بلا رو دفع نمیکنه...
⏰حالا متوجه شدیم که بدون آخوند هم میشه جنازه دفن کرد...
⏰حالا متوجه شدیم که الکل نه تنها نجس نیست بلکه باعث ضدعفونیه...
⏰حالا متوجه شدیم که ضریح و مرقد و امام و امامزاده نه تنها شفا نمیدن بلکه خودشون باعث بیماری هستند...
⏰حالا متوجه شدیم که آخوندها فقط گوشه دنج لازم دارن تا عقل و فهمِ یه عده کم فهم رو بدزدن و سوارشون بشن...
⏰حالا متوجه شدیم کلّ هزینه مملکت صرفِ موشک و ....شده و در مواقع ضروری حتی برای پزشکان عزیزمون که در صف اوّل مبارزه با کرونا هستند ماسک و مواد ضدعفونی کافی پیدا نمیشه...
⏰حالا متوجه شدیم که حدیث کسا و دعا و ندبه و ذکر و روغن بنفشه و عنبرالنسا و....نه تنها کاری از دستشون برنمیاد بلکه باعث مضحکه یِ ملت ایران در سطح جهان شده...
⏰حالا متوجه شدیم اگه برای جنازه ای نماز میّت خونده نشه بازم میتونه از دنیا بره...
⏰حالا فهمیدیم حتی یه ویروس کوچک میتونه باعث بیداری بزرگ بشه و از آیه قرآن هم بیشتر باعث رعایت نظافت و بهداشت بشه...
⏰حالا فهمیدیم که حتی خود کعبه و خونه ی خدا هم برای اولین بار در تاریخ تعطیل بشه آب از آب تکون نمیخوره ...
⏰حالا فهمیدیم یه ویروس هم میتونه باعث بیداری و تفکر بشه و نیازی به خرافات و داستانهای محیرالعقول نیست...
✅ پاسخ
🔹 اولاً حالا فهمیدیم که اینقدر علم را بر سر دین میکوبیدند، و میگفتند «علم همهی مشکلات را حل میکند و با پیشرفت علم نیازی به دین نداری» همه اشتباه بود و علم (البته منظور علم سکولار غربی است) در برابر یک ویروس ضعیف چقدر ناتوان است و از چین گرفته تا ایران و ایتالیا و ... تنها توصیه این است که خود را در خانه حبس کنید!!!
🔹 ثانیاً نویسنده متن از کجا میداند که مبتلایان به کرونا صدقه دادهاند اما باز بلا از آنها دور نشده است!!!
🔹 ثالثا بارها گفتهام که دعا، صدقه، توسل و دیگر سفارشات دینی جایگزین بهداشت و قوانین طبیعی نیست. آیا هیچ مومن و دینداری را دیدهاید که صدقه بدهد و بعد خود را از یک پل پایین بیندازد یا مقابل یک خودروی پرسرعت قرار دهد و آنگاه انتظار داشته باشد که بلایی سر او نیاید؟
🔹 الکل صنعتی را هم قبلاً گفته ام که طبق فتوای مراجع نجس نیست و قبلاً هم در امور مختلف از جمله پزشکی استفاده میشده است. (اگرچه خوردن آن جایز نیست)
کل هزینه مملکت هم خرج موشک و هزینههای نظامی نشده و بودجه نظامی ما از بسیاری از کشورهای همسایه هم کمتر است. ولی دشمنان سعی میکنند این موضوع را وسیلهای برای ایجاد نارضایتی بین مردم قرار دهند
🔹 اما نکتهی نویسنده در خصوص نماز میت نشان دهندهی اوج جهالت یا رذالت اوست. چون اولا نماز میت مانند واجبات دیگر شرایطی دارد. بسیاری از شهدای گمنام ما بدون غسل و کفن و نماز میت مانده اند. یعنی مردنشان قبول نیست؟!!
🔹 پینوشت
بیدار باشیم و خرافات دین ستیزان را باور نکنیم. از آنجا که دین ستیزان فهمیدهاند دستورات اسلامی کاملاً عقلانی است، برای حمله به اسلام، ابتدا دستورات دینی را تحریف یا تحلیل غلط میکنند و سپس به آنچه خود به اسم اسلام ساخته اند، حمله میکنند.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
❌درسهایی که روزهای گذشته به ما آموخت : .......
... هیچ کشیش، راهبه، روحانی یا آخوندی بیماران را نجات نداد.
✅ پاسخ
اگر کسی این درس را از کرونا آموخته است، به شدت از ناتوانی درک رنج می برد. چون قبل از آمدن کرونا هم همگان میدانستند که آخوند و روحانیت وظیفه ای در این زمینه ندارد همانطور که یک معلم یا مهندس یا بقال هم چنین مأموریتی ندارد. وظیفه روحانیت تبلیغ و ترویج مسائل دینی است.
بله روایاتی برای درمان برخی بیماری ها وجود دارد و بر پایهی آن و آموزههای سنتی یادمانده از امثال ابوعلی سینا، طب اسلامی ایرانی را تشکیل میدهد که به اذعان بسیاری از پزشکان تا حدودی موفق بوده است. و حداقل از طب مدرن که نهایت توصیه اش تا این لحظه دستور به شستن و ضدعفونی کردن دستها بوده بهتر عمل کرده است.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
فیلم و عکس نامحرم
سوال: نگاهکردن به تصویر زن نامحرم و بدون پوشش چه حکمی دارد؟ نگاهکردن بهصورت زن در تلویزیون چه حکمی دارد؟ آیا بین زن مسلمان و غیرمسلمان و بین پخش آن بهطور مستقیم و یا غیر مستقیم تفاوتی وجود دارد؟
جواب:نگاهکردن به تصوير زن نامحرم، حکم نگاهکردن به خود زن نامحرم را ندارد، بنا بر اين اگر نگاه از روى لذّت نبوده و خوف افتادن به گناه نباشد و تصوير هم متعلّق به زن مسلمانى که بيننده آن را مىشناسد نباشد، اشکال ندارد و بنا بر احتياط واجب نبايد به تصوير زن نامحرم که بهطور مستقيم از تلويزيون پخش مىشود، نگاه کرد ولى در پخش غيرمستقيم تلويزيونى اگر ريبه و خوف افتادن به گناه نباشد، نگاهکردن اشکال ندارد.
استفتائات آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan