سوال: عقد موقت يا صيغه، چه شرايطی دارد:
✅جواب: 1. ازدواج موقت مانند ازدواج دائم، نياز به خواندن عقد و الفاظ مخصوص دارد و با صرف رضايت قلبي درست نميشود.
2. فرق عمده در ازدواج موقت با دائم، اين است كه در عقد موقت بايد مدت ذكر شود كه آيا مثلاً يك ساعت است يا ده سال.
3. مقدار مهريه هم بايد در عقد موقّت، مشخص شود و هنگام خواندن عقد، ذكر گردد.
4. در عقد ازدواج موقّت، بعد از تمام شدن مدت، زن بايد از مرد جدا شود و عده نگه دارد؛ مگر اينكه عقد، دوباره تجديد شود. اگر قبل از تمام شدن مدت، مرد بقيه آن را ببخشد، ازدواج موقت تمام ميشود؛ اما ازدواج دائم، فقط با طلاق يا فسخ، عقد منفسخ ميشود
🔹 #شرایط_صیغه
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔰چگونه می توان دین و دنیا یا دنیا و آخرت را با هم داشت؟
✍️پاسخ:
✅باید دقت کرد که تضاد بین دین و دنیا چیست؟ آیا مومنان از خواب و خوراک منع شده اند؟ آیا مومنان نمی توانند خانواده تشکیل دهند و با اقوام و دوستان معاشرت کنند؟ آیا مومنان نمی توانند شادی کنند و به تفریح بپردازند؟ آیا لذت و تمایلی در انسان وجود دارد که مومن به طور کامل از آن منع شده باشد؟ یا ...
اگر اندکی بنگریم، می بینیم که در این ظواهر دنیوی فرقی بین مومن و کافر نیست. اگر فقر وجود دارد، کافر فقیر هم داریم، کما اینکه مومن فقیر هم داریم. اگر بیماری وجود دارد، کافر بیمار هم داریم کما اینکه مومن بیمار هم داریم.
با این حال احساس تعارض بین دنیا و آخرت، احساس غلطی نیست کما اینکه امام على عليه السلام می فرمایند : همچنان كه روز و شب با هم جمع نمى شوند، خدا دوستى و دنيا دوستى نيز با هم گرد نمى آيند. (غرر الحكم : ٧٢١٩)
و سر مطلب در نوع نگاه انسان به دنیا است. که به دنیا چگونه بنگریم. آن را وسیله بدانیم یا هدف! که هر دو نوع نگاه ممکن است. مثلا یک وقت انسان با عینک نگاه می کند و عینک را وسیله قرار می دهد که در نتیجه آنچه پیش روی دارد، می بیند. اما یک وقت به جای آنکه با عینک نگاه کند، به عینک نگاه می کند. و در این حال جز عینک نمی بیند. در حالی که وقتی عینک را وسیله قرار داده بود، اصلا متوجه عینک نبود و چه بسا شیشه عینک کثیف بوده و متوجه آن نشده، یا عینک بر روی چشمانش بوده و دنبالش می گشته است.
درباره دنیا نیز همین گونه است. کسی که دنیا را وسیله می بیند، با آن آخرت را به دست می آورد. و دنیا برای او بهترین بازار کسب سود است. اما کسی که دنیا را هدف قرار داده، نه تنها آخرت خود را آباد نکرده، بلکه خروج از دنیا و رفتن به سوی آخرت، برایش عذابی دردناک است. و همه متون دینی همین نکته را به ما می گویند که اگر دنیا هدف نباشد، بهترین چیز است:
امام على عليه السلام : دنيا چه سراى نيكويى است براى كسى كه آن را خانه [هميشگى ]خويش نداند و چه جايگاه خوبى است براى كسى كه آن را وطن خود قرار ندهد (نهج البلاغة : الخطبة ٢٢٣)
امام على عليه السلام : بد سرايى است دنيا براى كسى كه خود را در آن [براى آخرت ]آماده نكند و در آن بيمناك نباشد . (بحار الأنوار : ٧٣/٩٨/٨٢)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : به دنيا ناسزا مگوييد كه آن نيكو مَركبى است براى مؤمن ؛ زيرا به وسيله آن به خير و خوبى مى رسد و از شرّ و بدى مى رهد . (بحار الأنوار: ٧٧/١٧٨/١٠)
بنابراین آخرت جویی با دنیا، یک نوع جهت گیری است که ضمن اشتراکات بسیار با کفار در بهره مندی از دنیا، فقط در بعضی مقاطع انسان باید ضوابطی را رعایت کند. که اگر دقت کند، آن ضوابط هیچ محرومیتی برای او به ارمغان نیاورده، بلکه او را از یک مریضی دور می کند. چون دنیا دوستی همیشه با خود طمع را به همراه می آورد. (پیامبر خدا صلى الله عليه و آله: تنبيه الخواطر : ٢/١٢٢) و طمع چیزی نیست که بهره بیشتری نصیب انسان کند. بلکه تنها سبب می شود از داشته های خود بهره نبرد و جمع کننده ای برای دیگران باشد. حال آنکه اگر به اندازه نیاز خودش از دنیا استفاده می کرد، و جهت الهی را رعایت می کرد، همان بهره بردن از دنیا هم می توانست برای او ثواب و عبادت محسوب شود. تا آن جا که کسب معیشت از بزرگترین عبادات است، یا ازدواج مقدس و آسمانی است و ....
در پایان حدیثی نقل می کنیم که ابى يعفور می گوید: به امام صادق عليه السلام عرض كردم : ما دنيا را دوست داريم . امام (ع) فرمود : تا با آن چه كنى؟ عرض كردم : ازدواج كنم ، حج بروم ، خرج خانواده ام را بدهم ، به برادرانم رسيدگى كنم و صدقه بدهم . حضرت فرمود : اين از دنيا نيست، اين از آخرت است . (بحار الأنوار : ٧٣/١٠٦/١٠٤)
#اخلاقی
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
📒با #کاغذهای_باطله_دارای_آیات_قرآن چه کنیم؟📒
❣️ #پرسش:👇👇
کتاب های قرآن سال های قبل دخترم و حتی کتاب های دیگرش که دارای اسم پیامبر و امامان است را نیازی نداریم ❌و می خواهم دور بیندازم اما چکار کنم که گناهی نکرده باشم؟🧐
❣️ #پاسخ:👇👇
باید احترام آیات قرآن و اسامى متبرّکه، اعم از اسماء اللّه و اسماى ائمّه اطهار ، #حفظ شود و از افتادن زیر دست و پا #حفظ شوند؛ لذا شما ظرف یا محلی را برای نگه داری این أسماء و آیات در نظر بگیرید و جمع آوری کنید و سپس هر چند مدت این کاغذها و کتابهای متبرک به أسماء را می توانید به سه روش از بین ببرید که بی احترامی هم نشود❌ و آن سه روش عبارتند از:🔰🔰
۱. بهترین روش از بین بردن آنها این است که به مراکز بازیابی تحویل داده شوند تا آن مراکز آنها را خمیر کرده و بار دیگر مورد استفاده قرار گیرند.✅
۲. می توانید آنها را در بیابان دفن کنید.✅
۳. می توانید آنها را در آب رودخانه بریزید.✅
نکته:👌
سوزاندن این کاغذهای متبرک به آیات و أسماء ائمه جایز نیست.❌
📚منبع:
توضیح المسائل مراجع، ج اول، ص207، (برگرفته از استفتاءات مقام معظم رهبری)، سؤال162 و 165.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔰با توجه به آيه 116 سوره انعام، بيشتر مردم کره زمين گمراه اند؟
✍️پاسخ:
✅آيات اين سوره در مكه نازل شد و در آن زمان مسلمانان شديدا در اقليت بودند، گاهى اقليت آنها و اكثريت قاطع بت پرستان و مخالفان اسلام، ممكن بود اين توهم را براى بعضى ايجاد كند كه اگر آئين آنها باطل و بى اساس است چرا اينهمه پيرو دارند و اگر ما بر حقيم چرا اينقدر كم هستيم؟!
🍀 در اين آيه براى دفع اين توهم كه به دنبال ذكر حقانيت قرآن در آيات قبل ممكن است پيدا شود، پيامبر خود را مخاطب ساخته، مىگويد:
اگر از اكثر مردمى كه در روى زمين هستند پيروى كنى ترا از راه حق گمراه و منحرف خواهند ساخت!
(وَ إِنْ تُطِعْ أَكْثَرَ مَنْ فِي الْأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ).
🍀در جمله بعد دليل اين موضوع را بيان مىكند و مىگويد: علت آن اين است كه آنها بر اساس منطق و فكر صحيح كار نمىكنند، راهنماى آنها يك مشت گمانهاى آلوده به هوى و هوس و يك مشت دروغ و فريب و تخمين است (إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَ إِنْ هُمْ إِلَّا يَخْرُصُونَ) «1».
🍀در هر زمانی که این علت وجود داشته باشد (یعنی مبانی نظری و عملی مردم از روی تفکر صحیح نباشد) معلول این علت هم که همان گمراهی مردم است، وجود خواهد داشت.
🍀پی نوشت:
1- تفسير نمونه، ج5، ص: 414
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💢تو چگونه #نماز میخوانی اما بعدش دروغ می گویی ؟!
✅عده ای میپرسند خیلی ها هستند، نمازشان ترک نمی شود، اما #نادرستی هم می کنند؛ مال مردم را هم میخورند؛ دروغ هم می گویند؛ #خیانت هم می کنند. پاسخ این اشکال چیست؟
✅با جواب دادن به این #مسأله بحث امشب را تمام می کنم. جواب و حل این مطلب این است که برادر عزیز و خواهر عزیز! هر کسی مقداری #کمال و فضیلت و مقداری هم بی کمالی و بی فضیلتی دارد. کامل مطلق فقط خداست.
✅آن آدمی که می بینید #نماز میخواند اما دروغ هم میگوید و #خیانت هم می کند، اگر نماز نمی خواند از دیوار مردم هم بالا می رفت.
✅اثر نماز خواندن او این است که از بیشتر شدن #فساد او و فاسدتر شدنش تا حدودی جلوگیری می کند؛ و این #غنیمت است.ما معمولا به این اثرها توجه نمی کنیم.
#شهید_بهشتی
📚سرود یکتا پرستی صفحه ۳۰
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
⁉️سوال:رقص در مجالس زنانه بدون آهنگ موسیقی حرام است یا حلال؟ و در صورتی که حرام باشد، آیا ترک مجلس بر شرکت کنندگان واجب است؟
✅👈🏻پاسخ ازنظر رهبری
📝⇦پاسخ:آیت الله خامنه ای: رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق كند مثل اینكه جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشكال است و احتیاط واجب در ترك آن است؛ در غیر اینصورت هم اگر بهگونه ای باشد که شهوت را تحریک کند و یا مستلزم کار حرام و یاترتّب مفسده ای باشد، حرام است و تَرک آن مجلس به عنوان اعتراض بر کار حرام، چنانچه مصداق نهی از منکر محسوب شود، واجب است.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
⁉️سوال: اگر زنى مدعى عقد دائم با مردى باشد اما هيچ مدرك يا شاهدى نداشته باشد و مرد با ارائه شهود و ادلّه مدعى عقد موقّت باشد، حكم اين عقد چيست؟
✅جواب: اگر مرد كه مدعى وكالت در اجراى عقد موقّت است نتواند اثبات كند كه وكالت در ذكر مدّت هم داشته و در عين حال ثابت شود كه عقد را با ذكر مدّت و به صورت عقد متعه خوانده، عقد باطل است مگر آنكه زوجه آن را تنفيذ و امضاء كند، و اگر ثابت نشود كه عقد را به صورت عقد متعه خوانده، عقد در فرض سؤال صحيح است و آثار عقد دائم بر آن مترتب است.
🔹 #مسائل_متفرقه_ازدواج
🔸 #استفتائات_جدید
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔵 #دست_دادن_به_نامحرم
↙️↙️ حدیث: از پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) نقل شده است که فرمود:
«هرکس با نامحرمی دست بدهد، روز قیامت دست بسته می آید سپس به آتش افکنده می شود. »👌
☑️ (وسائل الشیعه، ج 20،ص 198)
❓ سوال فقهی: 👇👇
➖ در اعیاد و دید و بازدیدهایی مانند عید نوروز، #خانمها و آقایان نامحرم با یکدیگر دست می دهند، ومی گویند ما صیغه محرمیّت خواندیم! 😯
آیا صیغه محرمیّت برای چنین مواردی مانند دست دادن و.... وجود دارد.؟🧐
✅ پاسخ: 👇
«دست دادن با نامحرم جایز نیست.❌ در اسلام چیزی به عنوان محرمیّت خواهر و برادری و امثال آن وجود ندارد؛❌ و تنها راه محرمیّت، عقد ازدواج دائم یا موقت با مراعات شرایط شرعی است.»✅
🔷 #روز_قیامت
🔷 #صیغه_محرمیت
☑️ آیت الله خامنه ای- پایگاه اطلاع رسانی .leader.ir
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔰آیا در بهشت زمان وجود دارد؟
✍️پاسخ:
✅به نظر فلاسفه و عرفای اسلامی ، عالم خلقت دارای سه مرتبه وجودی است که عبارتند از:
۱.عالم مادّه ، که بارزترین خصوصیّت آن حرکت و زمان است.
۲. عالم مثال که عالمی است غیر مادّی ولی دارای شکل و رنگ و مقدار است.
۳. عالم عقل ، که منزّه از تمام آثار عالم مادّه بوده و علّت عالم مثال و عالم مادّه است.
و از جهت دیگر باید به حقیقت زمان توجه کنیم. هر موجودی که تغییر تدریجی دارد، دارای زمان است. چون زمان یک وجود مستقل در جهان خارج نیست. و حتما هم دقت دارید که زمان گردش عقربه های ساعت یا گردش خورشید و ... نیست. بلکه ما این ها را معیاری برای سنجیدن زمان در نظر گرفته ایم. همان گونه که متر مساحت نیست. بلکه وسیله ای برای سنجیدن مساحت هاست.
با توجه به دو نکته درمی یابیم که در آخرت نیز اجمالا زمان وجود دارد. اما مقیاس های زمانی در آن جا، با مقیاس های زمانی در این عالم مادی فرق می کند. چون تغییرات متفاوت است. و اشاره به این تفاوت زمانی در قرآن بیان شده است.
یُدَبِّرُ الْأَمْرَ مِنَ السَّماءِ إِلَى الْأَرْضِ ثُمَّ یَعْرُجُ إِلَیْهِ فی یَوْمٍ كانَ مِقْدارُهُ أَلْفَ سَنَةٍ مِمَّا تَعُدُّونَ؛[۱] امور این جهان را از آسمان به سوى زمین تدبیر مىكند سپس در روزى كه مقدار آن هزار سال از سالهایى است كه شما مىشمرید بسوى او بالا مىرود (و دنیا پایان مىیابد).
تَعْرُجُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ إِلَیْهِ فی یَوْمٍ كانَ مِقْدارُهُ خَمْسینَ أَلْفَ سَنَةٍ؛ [۲] فرشتگان و روح [فرشته مقرّب خداوند] بسوى او عروج مىكنند در آن روزى كه مقدارش پنجاه هزار سال است.
و اصل وجود زمان در آخرت مطابق ظاهر بسیاری از روایات است.
پیامبر (ص) فرمودند: در تفسیر این آیه كریمه: وَ نادَوْا یا مالِكُ لِیَقْضِ عَلَیْنا رَبُّكَ قالَ إِنَّكُمْ ماكِثُونَ؛[۳] ندا مىكنند اى مالك از خدا بخواه كه عذاب ما تخفیف داده شود یا این كه كار ما تمام شود و خداى متعال ما را بمیراند، فرمود: چهل سال این ندا را مىكنند و كسى به آنها جواب نمىدهد پس از چهل سال به آنها جواب داده مىشود كه شما اینجا باید باشید و مرگى براى شما نیست و عذاب شما دائمى است.[۴]
از حضرت ابى عبد اللَّه علیه السّلام روایت شده كه فقیران و تهى دستان مؤمنان در بهشت گردش میكنند چهل سال پیش از ثروتمندان.[۵]
از نبى اكرم(ص) روایت شده كه فرمود هر كس پسر بچهاى را از روى شهوت ببوسد خداوند او را یك هزار سال در آتش عذاب میكند.[۶]
جابر (جعفى) از امام باقر از پدرش از جدّش علیهم السّلام روایت كند كه رسول خدا (ص) فرمود: چون روز قیامت شود، و اهل بهشت در بهشت، و اهل دوزخ در دوزخ جاى گیرند، بندهاى هفتاد خریف- كه هر خریف هفتاد سال است- در آتش بماند، سپس از خدا- عزّ و جلّ- درخواست كند و خدا را بخواند و گوید: پروردگارا! بحقّ محمّد و اهل بیتش از تو مىخواهم كه مرا رحم كنى. خدا- جلّ جلاله- به جبرئیل وحى كند كه بسوى بندهام فرود رو، و او رااز آتش بیرون آور.[۷]
پیامبر (ص) : همانا بهشت سال به سال به جهت حلول ماه رمضان زینت و آرایش مىشود، چون شب اوّل ماه رمضان فرا رسد بادى كه آن را مثیره گویند از زیر عرش مىوزد كه برگ درختان بهشت را بهم مىزند و حلقه درهاى بهشت را مىكوبد.[۸]
امام حسین (ع) فرمود: بندهاى نیست كه در راه ما دو چشمش سرشك بارد، یا قطرهاى اشك از دو دیدهاش فرو ریزد جز اینكه خداوند بدان سبب یك حقب (هشتاد سال) او را در بهشت جاى دهد.[۹]
[۱]. سجده/۵.
[۲]. معارج/۴.
[۳]. زخرف/۷۷.
[۴]. ارشاد القلوب ج ۱ ص ۳۶
[۵]. ارشاد القلوب ج ۱ ص ۱۵۵
[۶]. ارشاد القلوب ج ۱ ص ۱۸۹
[۷]. امالی شیخ مفید ص ۲۱۸
[۸]. امالی شیخ مفید ص ۲۳۰
[۹]. امالی شیخ مفید ص ۳۴۱
#اعتقادی
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔰ما چه نیازی به انبیا داریم؟ چرا انبیا مبعوث شدند؟
«امیرالمؤمنین دربارهی علّت بعثت پیامبران، جملهای در نهجالبلاغهی شریف دارد که خیلی باید دربارهی آن تأمّل کرد؛ میفرماید: لِیَستَأدُوهُم میثاقَ فِطرَتِه؛
🔹 پیامبران انسانها را وادار میکنند به اینکه آن معاهدهی فطری را که در نهاد بشر نهاده شده است عمل کنند، اعتراف کنند به آن معاهده؛ خدای متعال از بشر خواسته است که آزاد باشد، با عدالت زندگی کند، با صلاح زندگی کند، بندگی غیر خدا را نکند. لِیَستَأدُوهُم میثاقَ فِطرَتِهِ
🍀 و یُذَکِّروهُم مَنسِیَّ نِعمَتِه؛ نعمت فراموش شده را به یاد انسانها بیاورند؛ این نعمتهای الهی. ما از نعمت وجود، نعمت سلامت، نعمت خِرد، نعمت خُلقیّات نیکویی که خدای متعال در نهاد انسان به ودیعه گذاشته است غفلت میکنیم؛ بشر فراموش میکند؛ پیامبران این را به یاد انسانها میآورند. وَ یُذَکِّروهُم مَنسِیَّ نِعمَتِه
🌹 و یَحتَجّوا عَلَیهِم بِالتَّبلیغ؛ حجّت را بر مردم تمام کنند، سخن حق را به گوش آنها برسانند، حقیقت را برای آنها آشکار کنند؛ تبیین، بیان، مهمترین وظیفهی پیغمبران است. دشمنان پیغمبران از جهلها و پردهپوشیها استفاده میکنند، از پوشش نفاق استفاده میکنند؛ پیغمبران پوشش جهل و نفاق را میدَرند.
🌸 و یُثیرُوا لَهُم دَفائِنَ العُقول؛ گنجینهی خِرد را برای بشر بازگشایی کنند؛ پیغمبران برای این آمدند که انسانها را به تعقّل وادار کنند، به اندیشیدن وادار کنند، به فکر کردن وادار کنند؛ ببینید چه هدفهای بزرگی است؛اهداف بعثت اینها است. امروز بشر چقدر احتیاج دارد! بعد هم که بازگشایی گنجینههای خِرد در انسانها انجام گرفت،
🌺 و یُرُوهُم ءایاتِ المَقدِرَة؛ (1) عقل بشر را هدایت کنند به سمت توحید، به سمت آیات الهی، و آیات قدرت پروردگار را در مقابل چشم آنها قرار بدهند. عقلِ هدایت نشده، بدون هدایت پیامبران نمیتواند حقیقت را آنچنان که هست دریابد؛ پیامبران دست خِرد انسانی را میگیرند، او را راهنمایی میکنند و با توانی که خدا در او قرار داده است، این راه دشوار زندگی را طِی میکند، حقایق عالم را برای انسان آشکار میکند. قدرت خِرد، خِردورزی در انسان مهم است امّا با هدایت الهی، با دستگیری خدا. خب، اینها بعثت است»(2)
1. نهج البلاغه. خ 1
2. بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در تاریخ ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
#اعتقادی
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
🔻 حکم #صله_رحم تلفنی در ایام #کرونایی 😊
❓سؤال: آیا می توانیم صله رحم را تلفنی انجام دهیم؟🧐
✅ پاسخ:👇👇
آیت الله خامنهای: صله رحم متوقف بر مراوده و رفت و آمد نیست و با احوالپرسی و پیغام فرستادن از طریق تلفن یا نامه هم محقق میشود.👌
آیت الله مکارم: صله رحم یعنی پیوند با خویشاوندان، گاه با دیدار آنها حاصل می شود و گاه با نامه یا تلفن یا دعوت از آنان یا طرق دیگر تحقق می یابد و خویشاوندان خیلی دور را شامل نمی شود و مادام که محذور و مانع شرعی و عرفی در کار نباشد نباید قطع گردد.👌
#احکام_اجتماعی
#صله_رحم
#احکام_کرونایی
◀️ سایت مراجع عظام امام خامنه ای و آیت الله مکارم شیرازی
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
⁉️ شبهه: 👇👇👇
مورگان فریمن:
در حال حاضر در ۱۷۹ کشوری که درگیر #کرونا هستند از ۵۰ خدای مختلف درخواست کمک میشه ولی تا به حال از هیچکدام از خداها کمکی نیامده ولی وقتی که علم واکسن آن را پیدا کند هر کس از خدای خود تشکر می کند
✅ پاسخ 👇👇👇
1️⃣انتساب چنین مطلبی به مورگان فریمن(بازیگر و کارگردان آمریکایی) صحت ندارد. (علی الظاهر سندی وجود ندارد که او چنین چیزی گفته باشد)
2️⃣اصلا فرض می کنیم صدها بازیگر آمریکایی این را گفته اند، مگر بیان یک «حرف غلط»، از زبان یک «شخص مشهور»، به آن حرف «صحت» می بخشد!؟
3️⃣ما کاری به ادیان دیگر نداریم، ولی در کجا اسلام فرموده، از خدا درخواست کنید سپس در خانه بمانید و هیچ اقدامی نکنید...و خداوند خودش واکسن را از آسمان می فرستد!؟
✔️آیا اسلام چنین چیزی فرموده است؟ خیر
✔️آیا ما چنین ادعایی داشته ایم؟ خیر
🔹پس چرا مدعی شده اید، از خداوند درخواست می کنید اما کاری از دستش برنیامده است؟!!
🔹اگر در زمینهی علوم اسلامی کمی مطالعه نمایید، متوجه خواهید شد که خداوند در آیه ی 39 سورهی مبارکهی نجم فرموده: «نیست برای انسان مگر سعی و تلاش خودش»
4️⃣بله، وقتی دانشمندان این واکسن را کشف کردند، ما «برای خداوند» سجدهی شکر بجای میآوریم...
✔️چرا طوری سخن میگویید انگار این دانشمندان بی نیاز از خداوند متعال هستند؟ چرا تصور میکنید دانشمندان خودشان این هوش و ذکاوت را به خود بخشیدهاند و خداوند متعال آنها را بهرهمند نکرده است؟ اصلا چه کسی به آنها روزی می دهد؟ مرگ و حیات آنها به دست چه کسیست؟
✔️بله، ما از زحمات پژوهشگران قدر دانی میکنیم، ولی قدردانی اصلی باید از الله متعال باشد که این پژوهشگران را واسطه کرده جهت خدمت به بشریت.
✔️اگر الله متعال اراده نمیفرمود هرگز انسانهای تحصیل کرده و محقق، نمیتوانستند کاری انجام دهند.
♦️امیداست از این سخنان سوء برداشت نشود، ما تلاش پژوهشگران را بی اهمیت نکردهایم و به تخریب علم و عالمان نپرداختهایم، بلکه جایگاه واقعی آنها را در مقابل خالق کائنات به تصویر کشیدهایم.
آری، یک فرد عالم بسیار بالاتر از یک فرد بی علم است، اما آن فرد عالم و میلیونها فرد چون او در مقابل خداوند متعال چیزی نیستند..
5️⃣در حقیقت مثل متن این شبهه، که نشات گرفته از افکار #آتئیستی است، مثل آن بچهای است که با کنکاش و جستجو مقداری خوراکی در یخچال یا کمد یا ... پیدا میکند بعد فکر میکند زرنگی او منجر به خلق!! این خوراکی شده است!. و هرچه مادر تلاش میکند آن را از دست کودک بگیرد، با قیافه حق به جانب میگوید خودم پیداش کردم!!
بله تلاش او بی اثر نبوده اما این پدر است که با پولِ خود خوراکی را خریده!
و اگر عقبتر برویم این زمین است که مثلاً آن موز خوشمزه و شیرین را ایجاد کرده و اگر دقیق تر فکر کنیم این خدا است که آن را آفریده است!.
✅پینوشت:
🔹پرستیدن خداهای متفاوت، اشتباه در تعیین مصداق واقعی است، وگرنه اصل اینکه "جهان را خالقی باشد خدا نام"، عقلی، فطری و مسلم است.
🔹بحث تعارض "علم و دین" یک بحث وارداتی و در مورد دین #مسیحیت می باشد، وگرنه در دین اسلام هیچ تعارضی بین "دین و علم" وجود ندارد.
..................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan