هدایت شده از استوری(اینستا،واتس،روبیکا)
🇮🇷
🔴 جزئیاتی تازه از توافق احتمالی در وین
🍃🌹🍃
🔹جدیدترین اطلاعات از توافقِ در حال نگارش در وین نشان میدهد ایران مصمم است به هیچ وجه از خطوط قرمز خود عبور نکند.
🔻توافق احتمالی در قالب یک "تصمیم" کمیسیون مشترک برجام همراه با سه ضمیمه شامل ضمیمه رفع تحریمها، ضمیمه اقدامات هستهای، و ضمیمه برنامه بازاجراست.
🔹از دیگر نکات مهمی که در این توافق وجود دارد و آخرین خبر توانسته به ان دست پیدا کند رد شدن خواسته مهم امریکایی ها در خصوص زمانهای پایانی در برجام است.
🔻در ضمیمه سوم موارد تازهای نظیر تضمین سیاسی و تضمین ذاتی و راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی اقدامات طرف آمریکایی به توافق احتمالی افزوده شده و با توجه به سابقه آمریکا، در ارتباط با استفاده از ساز و کار حل اختلاف (مکانیزم موسوم به ماشه)، تعهدی فردی و جمعی برای مقابله با سوء استفاده از این ساز و کار ایجاد شده است.
🔹از دیگر خطوط قرمز ایران برای رسیدن به توافق این بود که آمریکا حتی بعد از انجام همه تعهداتش هم بلافاصله به برجام بازنگردد و آمریکا تا پیش از انجام تمام تعهدات خود و راستیآزمایی رفع تحریمها از جانب ایران، عضو برجام و کمیسیون مشترک نخواهد شد.
#روشنگری| #ثامن
🇮🇷
✅۱۱ نکته راهبردی درباره جنگ روسیه با اوکراین برای ایران
🍃🌹🍃
🔰 اگر چه مردم صلح دوست ایران از کشته شدن مردم در هر کشوری به جز متجاوزین رژیم اشغالگر قدس متاثر میشوند و از این رو در فضای مجازی به این جنگ واکنشهای متفاوتی از خود بروز دادهاند و نیز هلال احمر ایران جزو اولین نهادهای جهانی بود که برای ارسال کمکهای بشر دوستانه به اوکراین اعلام حضور کرد، اما جنگ روسیه با اوکراین برای کشور ما جنبههای پیدا و پنهان فراوانی دارد که در این نوشته به صورت اختصار به بخشیهایی از آن اشاره میکنم:
۱. اگر اوکراین به راحتی به ناتو بپیوندد این اقدام زمینه پیوستن کشورهای شمالی ایران به ناتو را فراهم خواهد کرد و این یعنی قرار گرفتن ناتو در مرزهای کشورمان که از نظر امنیتی یک تهدید برای ما محسوب میشود.
۲. به دلیل شکست همینه ناتو و ایالات متحده آمریکا در اثبات عهدشکنی و بیکفایتی آنها در افکار عمومی مردم جهان، آمریکا نیاز به یک برد سیاسی دارد تا روی جنجال آفرینی رسانه ای در زمینه آن متمرکز شود، مذاکرات وین فرصت خوبی برای تن دادن آنها به خواستههای منطقی ایران برای رسیدن به یک توافق سیاسی است، که حداقل نتیجه مثبت آن برای مردم ایران، برداشتن تحریمها خواهد بود.
۳. پس از حمله روسیه قیمت دلار در سراسر جهان کاهش و قیمت طلا افزایش یافته است، اگر چه در ایران قیمت دلار، بیشتر تحت تأثیر مذاکرات وین بوده است، بویژه این که روسیه تمامی ۶۰۰ میلیارد دلار دارایی خارج از کشورش را در چند سال گذشته، تبدیل به ارزهایی غیر از دلار کرده است. سقوط ارزش دلار یک بحران اقتصادی سراسری برای آمریکا به همراه خواهد داشت، که در اثر آن چنانچه بخواهد بهره بانکی را افزایش دهد با افزایش تورم مواجه خواهد بود و اگر نه، با رکود.
۴. کشورهای مرتجع عربی به خوبی دریافته اند که برای حفظ امنیت خارجی خود نمیتوان به آمریکا تکیه کرد و این یعنی کاهش ضریب نفوذ آمریکا در منطقه! به عنوان مثال چه کسی تصور میکرد که کشوری مثل امارات، در زمینه قطعنامه محکومیت حمله روسیه به اوکراین در سازمان ملل رای ممتنع بدهد؟!
۵. سران رژیم صهیونیستی به شدت در هراس افتادهاند که اگر جنگ جدیدی اتفاق بیافتد نمیتوانند بر روی کمکهای بایدن حساب کنند، یهودیان سرزمینهای اشغالی سالهاست که بخشی از منطقه آرژانتین را خریداری و آمایش سرزمینی کردهاند تا در زمان مقتضی به آنجا کوچ کنند، با این آبروریزی ناتو در اوکراین، و در اثر فشارهای روانی حاصل از آن، مهاجرت به سرزمین های اشغالی معکوس و در زمان فروپاشی اسرائیل تسریع خواهد شد.
۶. همچنان که در مورد قطر اتفاق افتاد و در سفر آقای رئیسی ۱۴ تفاهمنامه امضاء شد، کشورهای مرتجع حوزه خلیج فارس دست دوستی به سمت ایران دراز کرده و از حجم حمایتهای خود از دشمنان ساکن در آن کشورها خواهند کاست و....
۷. قیمت نفت به ۱۰۵ دلار رسیده است و این اتفاق برای کشور ما که هنوز وابسته به نفت است و نسبت به تعیین قیمت نفت در بودجه با تردیدهای اساسی وجود داشت، خبر بسیار خوبی است.
۸. با تحریم روسیه و کاهش صادرات نفت این کشور، تنها کشوری که توان افزایش چشمگیر فروش نفت برای تامین نیازهای بازارهای جهانی را دارد ایران است، پر واضح است که کاهش عرضه نفت، قیمت جهانی آن را افزایش داده و اقتصاد کشورهای وابسته به نفت را با تلاطم مواجه خواهد کرد.
۹. اگر چه روسیه یکی از بزرگترین تولید کنندگان در جهان است ولی فقط حدود ۵ ماه فصل کشت دارد، بی شک این بازار به سوی کالاهای ایرانی بویژه در حوزه کشاورزی گشودهتر خواهد شد.
۱۰. تعلیق پوتین توسط فدراسیون جهانی جودو که پیش از این «ولادیمیر پوتین» را به عنوان رئیس افتخاری و سفیر فدراسیون بینالمللی جودو معرفی کرده بود و نیز انصراف برخی از کشورها در مسابقات ورزشی در مقابل ورزش کاران روس ثابت کرد این پندار که ورزش یک امر غیر سیاسی است، توهمی بیش نیست و عملکرد ورزشکاران ایران و برخی از کشورهای مسلمان در انصراف با ورزشکاران رژیم صهیونیستی یک پدیده کاملا معقول بوده است.
۱۱. انتشار و برجسته شدن بخشهایی از سخنان و پیشبینیهای رهبر عزیزمان در زمینه اشتباه بودن اعتماد به وعده های سیاسی سران آمریکا در رسانههای داخلی و خارجی که اعتقادی به ولایت فقیه ندارند، یک دستاورد سیاسی بین المللی است تا جایی که رئیس جمهور اوکراین به صورت غیر مستقیم بر روی آن صحه گذاشته و در حساب تویتری خود تمامی رهبران غرب را آنفالو کرده است.
🇮🇷
📝 #یادداشت_کوتاه | مدیریت شوکهای اقتصادی در سال آینده
🍃🌹🍃
🔻 تنشهایی مانند بحران اوکراین میتواند موجب افزایش قیمتهای جهانی و افزایش تقاضای جهانی برای کالاهای اساسی شده و به موازات آن، در تأمین برخی از کالاهای اساسی برای کشور، چالش ایجاد کند. برای برنامهریزی جهت ایجاد آمادگی برای چنین وضعیتی، انجام چند اقدام عاجل، ضروری است:
🔹 برای مثال در سال اخیر برآورد واردات ۹ میلیون تن گندم را داشتیم که بین ۳ تا ۴ میلیون تن از روسیه تهیه میشود و به غیر از این، تقریباً 7.3میلیون تن روغن و دانههای روغنی ما از اوکراین و روسیه تأمین میشود. چنانچه این تنشها در اوکراین ادامه یابد، قطعاً میتواند بر منبع تأمین و قیمت ریالی این دو کالاهای مهم اساسی یعنی گندم و روغن اثرگذار باشد؛ لذا باید در برنامهریزی قانون ارز ترجیحی سال آینده، این نکته مهم مدنظر قرار گیرد.
🔸 در چنین شرایطی باید اولاً در منابع تأمین کالاهای اساسی (واردات)، تنوع ایجاد کرد و برای کاهش ریسک در این حوزه، نیاز مردم را از چند کشور تأمین کرد و ثانیاً باید نظام توزیع را بازطراحی کرد تا با نظارت و کنترل بر بازار، این شوکهای اقتصادی، سریعاً بر نیاز مردم تأثیر منفی نگذارد و موجب کمیاب شدن کالاها در داخل کشور نشود.
🔺 مهمتر از این دو مورد، رونق تولید کشاورزی است که باید در برنامهریزیهای بالادستی کشور به آن بها داده شود و زمینههای قانونی برای افزایش تولیدات استراتژیک کشور و کاهش وابستگی به خارج، فراهم شود. مخصوصاً که کشور ما با خشکسالی و کمبود منابع آب مواجه است و برنامهریزی دقیق و همهجانبه در کشور بهمنظور هدایت مصارف آبهای زراعی و باغی به سمت تأمین اقلام و کالاهای راهبردی غذایی ضروری است.
✍ علی محمدی
#روشنگری | #ثامن | #ایران_قوی
روسیه هراسی و تطهیر آمریکا آری یا نه؟
آیا باید حملات روسیه را محکوم کنیم یا تایید؟
در پاسخ به این دسته از سوالات باید به سه نکته بپردازیم:
الف) روسیه
1-روسیه امروز نه روسیه تزاری و تحمیل کننده عهدنامه های گلستان و ترکمانچای است و نه شوروی حامی صدام، حتی روسیه زمان یلتسین (غرب گرا) هم نیست
2-روسیه امروز برای نابودی داعش (و نجات ایران و البته خودش)، دست در دست شهید سلیمانی گداشت و آمریکا فقط یک دست از سلیمانی به جای گذاشت
3- روسیه امروز به همراه چین، مانع تصویب قطعنامه ضد ایرانی و تحریمی آمریکا (2 سال قبل) شدند و آمریکا تا توانسته ایران را تحریم کرده است
4- روسیه و چین تا توانستند در قضیه برجام در طول 7 سال اخیر کمک کردند و نقض برجام هم نکردند اما آمریکا تا توانست بندهای ظالمانه را در برجام گنجاند و نهایتا هم نقض کرد
5-زمانی که برجام نقض شد و فروش نفت به پایین ترین حد (200 هزار بشکه) رسید، همین روسیه به نام خودش نفت ایران را به میزان 500 هزار بشکه فروخت و دلار ها تحویل و ایران را نجات داد
6- روسیه و چین علیرغم نبود شرایط عضویت ایران در پیمان شانگهای، با این عضویت موافقت کردند
7- روسیه و چین بودند که ایران را از واکسن های سالم اشباع کردند و آمریکا حتی به متحد خود (ژاپن) هم خیانت کرد
8- روسیه در طول 30 سال اخیر در هیچ آشوب و کودتا و خسارت و تحریم و ... در ایران دخالتی نداشته و آمریکا هرچه توانسته کرده و هرچه نکرده نتوانسته
9- روسیه امروز متحد اقتصادی ایران نیز هست و توافقات اخیر با ایران موجب شد که آمریکا در مذاکرات جاری کوتا بیاید
10- پوتین جلسه ای دو ساعته با مقام رهبری داشتند (وحتی روحانی رو به دلیل غرب گرابودن راه نداد) اما رهبر معظم حتی حاضر نشدند پاسخ پیام رئیس جمهور آمریکا را بدهند.
ب) حمله روسیه
1-امیرمومنان علیه السلام، شهید سلیمانی و عقل، همگی معتقدند که با دشمن باید در خانه او جنگید نه اینکه صبر کنیم تا پشت مرزها بیاید کاری که شهید سلیمانی در سوریه و لبنان و ... انجام داد پس به روسیه هم حق دفاع از خودش را بدهیم
2- روسیه امروز در خط مقدم مبارزه با ناتو است و این حمله به اوکراین، حساب کار را برای دیگران (آذربایجان) نیز مشخص کرد و آنها به سرعت عقب نشینی کردند که این به نفع ایران نیز شد چرا که در غیر این صورت باید منتظر استقرار موشک های آمریکایی و ناتو در مرز آذربایجان با ایران می بودیم
ج) روسیه با اوکراین می جنگد یا آمریکا
روسیه اگر با اوکراین جنگ داشت، تمام مناطق حتی مسکونی را هم هدف قرار می داد اما جنگ او با ناتو است لذا فقط مراکز نظامی را نابود کرد تا اوکراین از سلاح های آمریکایی و غربی خالی شود و حتی یک گلوله به سمت مردم شلیک نکرد حتی به نیروهای ارتش هم امان داد و اعلام کرد تا ارتش قدرت را به دست گیرد
نکته آخر: این اقدام روسیه موجب تغییرات سیاسی نیز در آسیای میانه خواهد شد که قطعا به نفع ایران خواهد بود.
خدایا کشورما را از گزند دشمنان حفظ بفرما.
آمین
ی
✨ *امروز را بخاطر* *بسپاریم تا فردا حق تنها نماند*
👇
*در جریان حمله روسیه به اوکراین، یکی از مسائلی که به سبب خلع سلاح تاریخی اوکراین بسیار برجسته شد، بازخوانی مواضع مشابه مرحوم هاشمی رفسنجانی مبنی بر محدودسازی توان نظامی ایران و مشخصا موشک زدایی از کشور با این جمله تاریخی بود که*
« *دنیای آینده دنیای* *گفتمان هاست نه موشکها* ».
*پاسخ همان ایام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به آقای هاشمی نیز وایرال شد که فرمودند: «قدرتهای دنیا که شما میبینید با صدای کلفت حرف میزنند، زور میگویند، غلط میکنند، حرفهای بد میزنند و* *زورگویی میکنند*، *بیشتر از همه به استناد همان* *سلاحهایی است که دارند؛ آنوقت ما در مقابل اینها بیاییم دست خودمان را خالی کنیم*؟».
👈 *این مواضع آقای* *هاشمی و پاسخ رهبر* *انقلاب به وی، حکایت از یک تلاش تمام عیار در* *دوران صدارت آقای حسن روحانی برای تحدید قدرت موشکی ایران داشت*.
*به عبارت روشن تر، آمریکایی ها به صراحت خواهان* *محدودسازی قدرت موشکی ایران یا همان «برجام موشکی» بودند و حتی برد* *موشکهای مجاز برای ایران را هم تعیین کرده بودند؛ و در این سو، آقای هاشمی که راس و عقبه دولت مستقر و جریان* *لیبرال محسوب می شد، آشکارا فریاد می زد که ایران باید موشک زدایی شود. او با خوشحالی و در مرئی و منظر ملت میگفت که راه محرومیت ایران از نیروی نظامی باز شده* *است، از مخاطبانش میخواست برای عملیاتی کردن ایدهاش دست به کار شوند و میگفت مطمئنم که این اتفاق میتواند در دوره دوم دولت روحانی بیفتد. جماعتی هم برایش کف و سوت میزدند. اگر لیبرالها پی در پی دم از رفراندوم میزدند، دلیلش این بود که میخواستند همین کف و سوت زنها را برای تحریک رای به میلشان، بسیج کرده و کار را تمام کنند*
*و بابت این دستاورد هم چون* *برجام جشن بگیرند و مدال آویزان کنند و سکه توزیع کنند
این ایام مردم عزیز ما با مشاهده وضع اوکراین، در حال تصور شرایطی هستند که تلاشهای آقایان هاشمی و روحانی به ثمر مینشست و ایران قدرت موشکی خود را از دست می داد.
👈 *اما یک نکته ای که باید در این میان بدان توجه داشت اینکه مواضع آقایان هاشمی و روحانی یک* *دیدگاه شخصی نبود که با درگذشت یکی و کنار رفتن دیگری، تهدید ناشی از آن برطرف شده باشد. این تفکر از محکمات اندیشه* *جریان لیبرال است که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برای عملی شدن دیدگاه خود از هیچ تلاشی فروگذار نکرده اند. در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، دولت موقت به ریاست آقای مهندس مهدی بازرگان به دنبال آن بود که* *هواپیماهای اف 14 خریداری شده از آمریکا توسط رژیم پهلوی را پس دهد. می گفتند چون* *جمهوری اسلامی سیاست تهاجمی ندارد، نیازی به این نوع هواپیما هم ندارد*.
*از قضا کسی که همان هنگام نیز محکم در برابر نقشه لیبرال ها برای «خلع سلاح» ایران ایستاد، آیت الله العظمی خامنه ای بود.ایشان مرداد ماه 1358 در گفت و گویی به تبیین ابعاد این ماجرا پرداخته و گفتند:«درست است که ما قصد نداریم که مثل دوران گذشته ژاندارم منطقه* *باشیم و قصد نداریم که حافظ منافع ابرقدرتها باشیم امّا بههیچوجه جایز نمیدانیم که با وجود دشمنان* *سوگندخوردهی خود در منطقه و دولتهای ارتجاعی وابسته به امپریالیزم غافل بمانیم.ما به نیروی دفاعی کاملی نیازمندیم؛ حتّی برای جلوگیری از تجاوزات* *امپریالیزم که بهآسانی با حضور دولتهای غاصب در منطقه قابل* *تصوّر است لازم است که ما قدرت تهاجمی نیز داشته باشیم.».ایشان چند سال بعد نیز دراینباره* *گفتند:«زمزمهاش را راه انداختند که ما اف۱۴* *میخواهیم چهکار کنیم*، *تهاجمى است، ما اهل تهاجم نیستیم؛ آمریکایى است، ما با آمریکا بدیم. حالا کى میگفت این حرفها را*؟ 👇
*آنهایى که با برژینسکى ملاقات میکردند*.»
*اگر تصمیم لیبرالهای حاکم بر دولت موقّت عملی میشد، ایران در واقع پیش از آغاز جنگ تحمیلی نیروی هوایی خود را در یک حوزه بسیار مهم خلع سلاح کرده بود.در طول جنگ تحمیلی، اف14ها برگ برنده نیروی هوایی ایران بودند و نهتنها دهها جنگندهی رژیم بعث را در آسمان شکار کردند، بلکه با تدبیر شهید بابایی*، *قابلیّت شلّیک هوا به زمین نیز در آنها ایجاد شد و ایران توانست تأسیسات رژیم صدّام را بمباران کرده و* *معادلات جنگ را تغییردهد*.👇
*این منازعه میان دو تفکر اقتدار و تسلیم، از تجلیات منازعه تاریخی حق و باطل است که بلاتردید در آینده نیز تداوم خواهد داشت*. 👇
*امروز را باید به خاطر سپرد و مکرر یادآوری کرد تا فردا که باطل بار دیگر* *لباس حق میپوشد و بااستدلالهای وارونه میخواهد ملت را بیپناه کند
💬 پیام نماینده آمریکا به مذاکرهکنندگان ایرانی درباره قاتلان حاج قاسم
🔹در جریان مذاکرات وین، تمام تلاش تیم مذاکره کننده ایران بر رفع تحریمها و همچنین حفظ دستاوردهای هستهای و حق تحقیق و توسعه و ... متمرکز شده است و به هیچ عنوان زیربار فشار طرفهای مقابل برای بحث و گفتگو در موضوعات غیر هستهای قرار نگرفتند.
🔻با این حال طرفهای غربی بخصوص آمریکاییها در پیامهای مکتوب و شفاهی که برای مسئولین ایران فرستادند همواره درخواست این را داشتند که حداقل اشارهای به موضوعات منطقه و موشکی در متن نهایی توافق وجود داشته باشد و به تعبیری توافق احیای برجام مسیر برجامهای 2 و 3 و ... در موضوعات دیگر را هموار کند.
🔹ایستادگی طرف ایرانی بخصوص مسئول تیم مذاکرهکننده سبب شد آمریکاییها از این درخواستهای خود عقبنشینی کرده و حتی عباراتی در متن نهایی توافق که اشاراتی به مذاکرات منطقه و موشکی و ... در آینده داشت نیز حذف شد.
🔻پس از عقب نشینی آمریکاییها از درخواست مذاکره با ایران در این موارد، آنها نهایتا در پیامی که بصورت شفاهی توسط یکی از طرفهای مذاکره کننده به تیم ایرانی فرستادند این بود که نگرانیهایی میان خانواده و اطرافیان اشخاصی وجود دارد که شما در لیست مسئولان و مرتبطان با ترور "قاسم سلیمانی" نام آنها را ذکر کردید.
🔹در این پیام با نام بردن از چند شخصیت اصلی ضدایرانی دولت قبل، طرف آمریکایی گفته است مثلا همسر ... و فرزند ... از ما خواستهاند که با شما صحبت کنیم تا از مجازات آنها بگذرید. در این خصوص گفتهاند همسر یکی از مسئولان ارشد دولت قبل آمریکا که نقش زیادی در زمینهسازی برای ترور حاج قاسم داشت با گریه از رابرت مالی نماینده آمریکا درمذاکرات وین خواسته است که از مقامات ایران بخواهد او را ببخشند و مجازات نکنند. وی گفته ما در ماه های اخیر حتی میترسیم از خانه بیرون برویم و همینجا حبس شده ایم....