🔶 تفاوت اختلال پانیک با ویروس کرونا
میگنا- مرجان پلویی روانشناس، درباره تفاوت اختلال #پانیک با ویروس کرونا اظهار کرد: ویژگی مشترک اختلالات اضطرابی ترس، اضطراب مفرط و آشفتگیهای رفتاری مرتبط به آن است، ترس یک واکنش هیجانی به تهدیدات قریب الوقوع واقعی یا خیالی بوده در حالی که اضطراب پیش بینی خطرات و تهدیداتی است که قرار است در آینده روی بدهد این دو باهم تفاوتهای زیادی دارند.
▫ در اختلال پانیک مکرر و غیرمنتظره ترس شدید یا ناراحتی شدید و ناگهانی که در عرض چند دقیقه به اوج خود میرسد و فرد در آن مدت دچار برخی از موارد مانند تپش سریع و نامنظم قلب، با صدای بلندیا افزایش سرعت، تپش قلب، عرق زیاد، لرزیدن، احساس تنگی نفس یا #خفگی، احساس گیر کردن چیزی در گلو، درد یا ناراحتی در قفسه سینه، تهوع یا درد در ناحیه شکم، احساس سرگیجه، عدم تعادل، رسیدن به مرز غش کردن، احساس سردیا گرم شدن بدن، احساس بی حس شدن، مورمور یاسوزن سوزن شدن بدن، واقعیت زدایی، #ترس از دست دادن خود یا دیوانه شدن و ترس از مردن میشود.
▫ این روانشناس گفت: برخی از افراد دچار اختلال پانیک هستند و نباید با بیماری کرونا اشتباه گرفته شود، یعنی بیماری کرونا علاوه بر علایمی، چون تنگی نفس که شاید در پانیک هم مشترک باشد، و یا علایم مشترک دیگر، با یک تست سی تی اسکن و آزمایشات تکمیلی بیمار تشخیص واضحی از این بیماری را نشان میدهد. اما در حملات پانیک در عرض چند دقیقه به پایان میرسد، ولی ویروس #کرونا علایم مداوم دارد. همچنین افرادی که به این اختلال دچار شدن نباید پیگیری اخبار کرونا ویروس باشند........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49898
🔶 اعلام آمادگی ۴۹ روان شناس جهت درمان اضطراب کرونا
میگنا- در نامه دکتر محمدعلی بشارت با اشاره به ترس و اضطراب ناشی از ویروس کرونا در کشور آمده است: «پیرو بحران #کرونا در کشور، تعداد زیادی از هموطنان تحت تاثیر این شرایط استرس زا، از سندرم #اضطراب ابتلا به این بیماری رنج می برند..... ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49899
🔔📃 ده ویروس کلامی که موجب تخریب ارتباط می شود:
1⃣ نصیحت تکراری
2⃣ تذکر مداوم
3⃣ سرزنش
4⃣ منت گذاشتن
5⃣ مقایسه کردن
6⃣ جرو بحث کردن زیاد
7⃣ برچسب منفی زدن
8⃣ پیش بینی منفی (نفوس بد)
9⃣ گله و شکایت مداوم
🔟 متهم کردن
💯 روانشناسی در ایتا
@Mignair
🔶 همکاری ۷۰۰روان شناس با سامانه ۴۰۳۰ وزارت بهداشت
میگنا- در این جلسه مقرر شد؛ ۷۰۰ نفر از روانشناسان و مشاوران داوطلب همکاری با سامانه " ۴۰۳۰ " ستاد ملی مقابله با "بحران کرونا" توسط سازمان نظام روانشناسی معرفی شوند.
همچنین در این جلسه قرار شد درخصوص هدایت رسانهها و نظارت بر چگونگی کاهش #استرس و #اضطراب کرونا، از ظرفیت ۳۰ هزار نفری سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استفاده شود....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49903/preview/
🔶 امید تازه در درمان برخی موارد شدید کرونا
میگنا- دکتر کیانوش جهانپور در پاسخ به برخی مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تجویز نوعی #داروی تنظیمکننده سیستم ایمنی بدن به نام "اکتمرا" در بیماران مبتلا به #کرونا در یکی از بیمارستانهای اصفهان و بهبودی نسبی علائم بیمار در گرافیهای انجام شده، با تایید این موضوع گفت: این مورد اولین کیس ترایال داروی بیوسیمیلار ایرانی توسیلیزومب بوده و علائم بیماری در ۴۸ ساعت پس از تجویز آن تخفیف نسبی یافته است، اما هنوز برای قضاوت و ارزیابی در این زمینه زود است.
▫ سخنگوی وزارت بهداشت البته تولید انبوه این دارو با توجه به بومی شدن فناوری طی حدود سه هفته میتواند وارد بازار کشور شود.
جهانپور همچنین گفت: همزمان سودمندی احتمالی دو داروی بیوسیمیلار دیگر که #تولید داخلی هستند نیز مطرح است. این داروها شامل اینترفرون آلفا و اینترفرون بتا است که در فهرست دارویی کشور هستند و پیش ازین نیز استفاده می شده اند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49904/preview/
🔶 راهکارهایی برای رفع تنشهای خانوادگی و ناسازگاری کودکان در پی شیوع کرونا
میگنا- لیلا کریمیفرشی، کارشناس مسئول خط 1480 سازمان بهزیستی کشور، درباره تماسهایی که با خط 1480 برای دریافت مشاورههای_روانشناسی در خصوص کرونا گرفته میشود، گفت: دو نوع تماس داریم؛ یکسری برای کرونا و استرسهایی که این ویروس برای آنها ایجاد کرده تماس میگیرند و گروه دوم افرادی که شیوع این بیماری بر مشکلات آنها تأثیر گذاشته است.
وی تشریح کرد: افرادی قبل از شیوع بیماری مشکلات خانوادگی داشتند و اکنون که اعضای خانواده بیشتر در خانه حضور دارند، مشکلات خانوادگی و تنشهای آنها افزایش یافته است.
✴ کرونا وسواس و استرس را افزایش داده است
این روانشناس بالینی از بروز درگیریهایی بین اعضای #خانواده از جمله بین مادران با فرزندانشان و یا #همسران با یکدیگر به دلیل نحوه رعایت مسائل بهداشتی سخن گفت و افزود: حدود 20 درصد تماسها در کشور مربوط به #استرسها و #فشارهای روانی ناشی از کروناست و موجب شده افرادی که #وسواس، اضطراب و یا استرس داشتهاند مشکل آنها تشدید شود؛ این افراد تماس میگیرند تا #مشاورههای-روانشناسی دریافت کنند.
◽ این روانشناس برای کنترل #تنش به خانوادهها توصیه کرد، کارهایی را انجام دهند که همیشه دوست داشتند انجام دهند اما فرصت نداشتند و افزود: یادمان باشد که روزهای زیادی به دنبال فرصتی برای انجام کارهای عقبمانده بودهایم؛ کارهایی که به صورت روتین فرصت انجام آن را نداشتیم. همه ما کتابهای نخوانده، فیلمهای ندیده، کارهای هنری انجام نداده و ... داریم و یا حتی قبلاً دوست داشتیم در روز چند ساعت بیشتر بخوابیم. بانوان غذاهایی را که همیشه دوست داشتند با کمک خانواده تهیه کنند تا تنوع ایجاد شود....
👈افرادی که در شرایط کنونی دچار اضطراب و استرس ناشی از شیوع کرونا شدهاند میتوانند در سراسر کشور با شماره تلفن 1480(خط مشاوره بهزیستی) تماس بگیرند و مشاورهها و توصیههای روانشناختی را دریافت کنند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49905
🔶 ترمیم ناهنجاریهای اجتماعی با پالایش عواطف جامعه
⚪ واقعبین باشیم و موارد بهداشتی را رعایت کنیم
اثرات روانی به مراتب بدتر از شایعههای ویروس نوپدید میتواند باشد؛ بسیاری از افراد با افکار منفی و ناامیدانه طوری بههمریختهاند که در زندگی روزمرهشان تأثیر منفی گذاشته؛ اضطراب در شرایط فعلی جامعه ما امری طبیعی است، اما در این میان عدهای با اخبار منفی و شایعهپراکنی روان جامعه را بیشازحد متشنج میکنند. در حالی که در شرایط فعلی هم زندگی ادامه دارد و قرار نیست چیزی مختل شود.
◽ مصطفی تبریزی، روانشناس اجتماعی است. او میگوید ناملایمات زیادی در زندگی مردم پیش میآید، نباید بگذاریم این ویروس و افکار منفی پیرامون آن بیشازحد جامعه را تحت تأثیر قرار دهد. کافی است با میزان تصادفات جادهای و کشتههای چند 10 هزار نفری در هر سال و این بیماری که تازه ایجاد شده است، مقایسهای داشته باشیم. تلفات جادهای حتی اصلا با مبتلایان به این بیماری هم قابل قیاس نیست. همانطور که برای هر فرد احتمال تصادف و آسیبدیدن در جاده و خیابان بسیار ناچیز است، مسأله مبتلاشدن و مرگومیر ناشی از این بیماری هم بسیار نامحتمل و ناچیز است. اقدامات بهداشتی و توصیههای پیشگیرانه در این مورد امید جامعه را افزایش میدهد.
⚪ استرس بیشازحد، مقاومت بدن نسبت به میکروب و ویروس را پایین میآورد
همه ما در هفتههای اخیر نوعی نگرانی و هراس از ابتلا به بیماری برای خود یا نزدیکانمان را تجربه کردهایم؛ این روانشناس معتقداست باید تکنیکهای کنترل اضطراب در وجودمان را یادبگیریم و با نگاهی واقعبینانه هر چیزی را که از نظر روانی اذیتمان میکند، از ذهن دور کنیم، ضمن اینکه اقدامات پیشگیرانه را جدی بگیریم. وقتی ما اضطراب و نگرانی بیشازحد داریم، بدنمان هورمونهایی ترشح میکند که میزان مقاومت بدنیمان را نسبت به ویروسها و باکتریها کاهش میدهد؛ تبریزی با این توضیحات ادامه میدهد: «هرچقدر شادتر و توانمندتر و قویتر باشیم، در مقابل این ویروس مقاومتر خواهیم بود، پس بهتر است در کنار اصول بهداشتی و مراقبت، اوقات شادی برای خودمان بسازیم.»
⚪ اضطراب فراگیر به درمان روانشناسی نیاز دارد
به گفته این روانشناس اگر فرد حالتهای اضطراب و پریشانیاش از حد نرمال بیشتر شود، یعنی اضطراب فراگیر داشته باشد که قادر به کنترل آن نباشد، میتواند از کمک روانشناس بهره ببرد و با همراهی کارشناس و پزشک #تکنیکهای تمرکز ذهنی را انجامدهد. یک راهکار برای تمام موقعیتهای زندگی این افراد میتواند موثر باشد. اما به طور کلی مردم باید سعی کنند از اخبار منفی و شایعه دور باشند و بدانند اگر از خودشان مراقبت کنند، مشکلی پیش نخواهد آمد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49906/preview/
🔶 این روان شناسان و روانپزشکان مردم را رایگان ویزیت میکنند!
میگنا- اول ۱۵ نفر بودند حالا شدهاند نزدیک به ۸۰ نفر. میخواستند در این شرایط که استرس ابتلا به کرونا دامن بسیاری از خانوادهها را گرفته در کنار مردم باشند و حالا کارشان خوب پیش رفته؛ آنها جمعی از #روانپزشکان و #رواندرمانگران هستند که چند روزی است اطلاعیهای مجازی منتشر و اعلام کردهاند در این وضعیت بحرانی میخواهند به صورت رایگان به مردم و کادر درمانی بیمارستانهایی که با کرونا دست به گریبانند، خدمات بدهند.
🔻 رسول قورخانهچی روان درمانگر، باعث و بانی این کار بوده و میگوید او و همکارانش نخواستهاند مردم را تنها بگذارند؛ «بعد از شیوع کرونا در کشور من و چند تا از دوستانم به این نتیجه رسیدیم که کادر پزشکی الان خیلی در معرض استرس هستند و باید کاری برایشان کرد. همکارهای پرستار و بهیار هم که با من تماس میگرفتند خیلی #نگران بودند که خود و خانوادههایشان به کرونا مبتلا بشوند. من دوستان پزشک هم دارم که خیلی از این شرایط غمگین شده بودند. وقتی با این دوستان حرف میزدیم میدیدیم که چقدر شرایطشان بهتر شد. بنابراین با همکاران روانشناسم به این نتیجه رسیدیم که برای کاهش عوارض این بیماری و مشکلات کار کوچکی را انجام دهیم.»
🔻 او میگوید از زمانی که او و ۱۵ نفر از همکارانش اعلام آمادگی کردهاند روز به روز به تعداد #روانپزشکان و #روانشناسان افزوده شده؛ «با اعلامیه که من در فضای مجازی منتشر کردم، تقریبا ۸۰ نفر از همکاران #پزشک و روانشناس تا الان اعلام آمادگی کردهاند تا به صورت رایگان همکاری کنند. افرادی که با تلفنهای ما تماس میگیرند بین پزشکان گروه تقسیم میشوند و به حسب نیاز به مراجعان کمک میکنند.».....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49907/preview/
▪ تراژدی برای تعالی
🔶 ترس یا اضطراب از کرونا در روانشناسی اجتماعی!
♦ زندگی توامان با رنج
میگنا- اومبرتو گالیمبرتی: از شهروندانی که این روزها به توصیه متخصصین در منازل خود ماندهاند و دست از کار کشیدهاند یا دورکاری میکنند دعوت میکنم با بردباری همچنان به انتخاب منش خردمندانه ادامه دهند. در اینجا لازم میدانم به کسانی که از قرنطینه خودخواسته در منزل خسته و کسل شدهاند توصیه کنم از این فرصت استفاده کنند و با همسر و فرزندانشان ارتباط عمیقتری برقرار کنند. جا دارد ساعتهای بیشتری را با فرزندان به گفتوگو بپردازند و شرایط موجود را برای آنها توضیح دهند. کودکان اصولا کنجکاو هستند و پرسشهای بسیاری دارند و بهترین پاسخ برای آنها توضیح شفاف واقعیت است. فروید معتقد است که باید از دور نگه داشتن کودکان از سختیها و تلخیهای زندگی پرهیز کرد. بهطور مثال اگر مرگ فردی از اعضای خانواده را از کودک مخفی کنیم، این پیام را به او میدهیم که زندگی همیشه زیباست و دنیا همیشه مکان امنی است و این خلاف #واقعیت است.
بنابراین باید #کودکان را به مراسم عزا برد و برایشان توضیح داد که در زندگی سختیها و مشقات زیادی وجود دارد. آنها نه بهطور کامل بلکه در حد توان و آگاهی خود توضیحات ما را درک خواهند کرد. باید به کودکان آموخت که در زندگی هیچ چیز با ضمانتنامه دایمی به آنها اهدا نخواهد شد و این باعث میشود که متوجه شوند که زندگی بیثبات است و نمیتوان همیشه ازنوعی حمایت مادرانه که راه را برایشان هموار میکند بهره برد. پس مواجهه با ویروس کرونا هم یکی ازمشقات زندگیست و باید روشهای #جلوگیری از ابتلا و #شیوع به آن را آموخت و با آن دست و پنجه نرم کرد. همچنین برای نوجوانان خواندن برخی آثار ادبی مانند رمان طاعون اثر آلبرکامو و سپس گفتوگو درباره آن آثار بسیار مفید است. دانستن این واقعیت که ویروس کرونا به نوعی به #طاعون شباهت دارد، با این تفاوت که در زمان شیوع طاعون بشر از دسترسی به علم پزشکی و دارو و درمان محروم بوده و سادهترین عفونتها مرگبار بودند، بعد ناپایدار و نا امن جهان را به تصویر میکشد و برای نوجوانان بسیار مفید است زیرا این تفکر را در آنها تقویت میکند که مشکلات و خطرها همیشه در زندگی وجود دارند و من باید خودم را برای مقابله با آنها آماده کنم و توانایی دفاع از خود را داشته باشم. بزرگسالان هم میتوانند از این روزهای خانهنشینی برای تمرکز بر درونیات خود سود بجویند.
♦ جایگاه ما در جهان؟
سردرگمی ناشی از متوقف شدن عادات روزمره مانند کار و تحصیل و غیره میتواند فرصت مناسبی برای تعمق بر احوالات درونی باشد. این واکنش هیستیریک جمعی به محدودیت مقطعی آزادیهای شخصی من را عمیقا متعجب میکند. به نظر میرسد که ما چنان به امکانات رفاهی روزمره زندگی مانند فشار دادن یک دکمه برای داشتن روشنایی یا بازکردن یک شیر آب برای دستیابی به آب عادت کردهایم که هر تغییری در هریک از این امکانات رفاهی یا آداب اجتماعی وهرآنچه به آن عادت کردهایم، کافیست تا ما را به مرز جنون بکشاند. پس ما شکنندهترین انسانهای عصر حاضر هستیم به ویژه اگر شرایط خودمان را با پناهجویانی که بعد از سالها دست و پنجه نرم کردن با جنگ و ویرانی در کشورشان اکنون در مناطق مرزی بلغارستان و یونان در معرض شلیک گلوله قرار میگیرند مقایسه کنیم. جا دارد از خودمان بپرسیم جایگاه واقعی ما در این #جهان کجاست؟ محدودیت آزادیهای شخصی آیا هزینه گزافی برای مبارزه با ویروسی که هر روز از روز پیشین همه گیرتر و #خطرناکتر میشود است؟....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49908/preview/
✨ ترجمه: دکتر پریسا نظری
🚨 صدای آژیر قرمز میآید، چرا به پناهگاه نمیرویم؟
میشود #کرونا را شکست داد اگر بخواهیم. خانه ماندن سخت است. وضعیت اقتصادی بحرانی است اما چاره چیست؟ برای حفظ جانمان و خانوادهمان باید در خانه بمانیم، کمتر بیرون برویم تا کرونا هم بخشی از خاطراتمان شود.»
«توجه! توجه! علامتی که هماکنون میشنوید اعلام خطر یا وضعیت قرمز است و معنی و مفهوم آن این است که حمله هوایی انجام خواهد شد. محل کار خود را ترک و به پناهگاه بروید.»
این جمله برای مردم ایران آشناست. یا آن را در دنیای واقعی شنیدهاند یا در فیلمها دیدهاند. وقتی رادیو اعلام میکرد توجه، توجه، مردم هر چه کار در دست داشتند به زمین میگذاشتند و راهی پناهگاه میشدند. آنهایی که در خانهشان زیرزمین داشتند به آنجا میرفتند تا هواپیماهای عراقی بیایند، موشکشان را بیندازند یک شهر را داغدار کنند و بروند.
داستان تلخ و تکراری مردم بود. آنها فهمیده بودند وقتی صدای آژیر قرمز آمد یعنی خطر در کمین است و ممکن است جان خودشان و خانوادهشان در خطر باشد. آنها نهتنها به پناهگاه میرفتند بلکه شیشههای خانههای خود را چسب میزدند یا اگر شب حمله صورت میگرفت، چراغهای خانه و اتومبیلها را که آن زمان اکثرا پیکان بود خاموش میکردند.
مردم میدانستند با یک زبان نفهمی به نام صدام حسین روبهرو هستند که تشنه قدرت و خون است. حفاظت از خود را تا پایان جنگ با رعایت نکاتی که به آنها آموزش داده شده بود انجام دادند. وقتی جنگ به پایان رسید، پناهگاهها تبدیل به انباری مدارس شد و چسبها از روی شیشهها کنده شدند و شرایط عادی به زندگی ایرانیها برگشت.
حالا به جای موشک، کرونا به مردم زده است. از شمال تا جنوب، از غرب تا شرق کشور را درگیر خود کرده است اما به نظر میرسد برخی از مردم جدیاش نگرفتهاند. فکر میکنند این بیماری یک شوخی است. گویا در برابر دوربین مخفی ایستادهاند و منتظر که مجری از راه برسد و بگوید لبخند بزنید! شما در برابر دوربین مخفی هستید.
چه فرقی بین موشک و کرونا هست؟ موشک هم آدم میکشد، کرونا هم میکشد. موشک هم خانوادگی میکشد، کرونا هم میتواند به راحتی خانوادگی قتل عام کند.
آژیر قرمز کرونا به صدا درآمده است اما خبری از پناهگاه نیست. مردم هواپیماهای کرونا را در آسمان میبییند اما به جای آن که فرار کنند برایاش دست تکان میدهند!
کرونا به انداز صدام حسین زباننفهم است. برای او پیر و جوان فرق ندارد. کرونا میخواهد هر روز ترسناکتر شود. ابهت او وقتی میشکند که ما در برابرش بایستیم. ابهت صدام هم این گونه شکست. جوانهای سرزمین برای شکست صدام به جبههها رفتند و در برابر این غول بیشاخ و دم ایستادند تا او نتواند یک وجب از خاک ایران را به نام خود سند بزند.
راهحل آن روز رفتن بود و امروز ماندن. مچ کرونا با ماندن در خانه خم میشود. وقتی آژیر کرونا به صدا درآمد باید در خانه بمانیم تا وضعیت #سفید اعلام شود.
میشود کرونا را شکست داد اگر بخواهیم. #خانه ماندن سخت است. وضعیت اقتصادی بحرانی است اما چاره چیست؟ برای حفظ جانمان و خانوادهمان باید در خانه بمانیم، کمتر بیرون برویم تا کرونا هم بخشی از خاطراتمان شود.»
عصر ایران
🔶 برای آنها که اضطراب ابتلا به کرونا دارند!
میگنا- «احساس ترس، اضطراب، غم و عدم اطمینان طی یک دوره همه گیری بیماری شرایطی عادی است. خوشبختانه، انجام اقدامات پیشگیرانه درباره سلامت روانی می تواند هم به تقویت ذهن و هم جسم انسان کمک کند.
✨ از جمله روش های مراقبت از خود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
▪ مطالعه اخبار از منابع معتبر و همچنین پرهیز از خواندن خبرهای مختلف
▪ شناخت مواردی که می توان بر آنها کنترل داشت مانند رعایت بهداشت
▪ انجام اقداماتی که توسط مقامات بهداشت و سلامت توصیه شده اند
▪ مد نظر قرار دادن روش های مراقبت از خود
▪ دریافت کمک حرفه ای از یک روانشناس یا متخصص سلامت روان در صورت نیاز
♦ محدودیت هایی را برای مصرف رسانه ای خود تعیین کنید
متمرکز شدن بر داستان های رسانه ای که درباره سرعت شیوع بیماری یا تعداد افراد بیمار صحبت می کنند می تواند به افزایش اضطراب منجر شود. مصرف رسانه ای خود را به یک بازه زمانی خاص یا مطالعه تعداد مشخصی از مقالات محدود کنید.
در شرایطی که آگاه بودن مفید است، اما بمباران نکردن خود با اخبار مضطرب کننده در تمام طول روز نیز اهمیت دارد.
♦ از تفکر دنبالهرو پرهیز کنید
توجه داشته باشید افراد بسیاری اقداماتی را انجام می دهند که ممکن است کمک خاصی به بهبود شرایط موجود نکنند. تنها به دلیل این که دیگران اقدامات خاصی را برای پیشگیری و مقابله با بیماری انجام می دهند دلیل بر آن نمی شود که شما نیز این کارها را انجام دهید، مگر این که آنها توسط مقامات بهداشت و سلامت توصیه شده باشند. در غیر این صورت، اقدامات شما ممکن است بی فایده یا حتی مخرب باشند.
♦ به خوبی از خود مراقبت کنید
دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، خواب کافی، و فعالیت های مفید در اوقات فراغت برای تقویت روحیه و خلق و خو همواره عامل کلیدی در حفظ #سلامت روانی و جسمانی طی زمان های استرسزا است. مراقبت از خود به تقویت سیستم ایمنی نیز کمک می کند...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49910/preview/
🔶 مشکلات روانی کودکان، 5 نشانه
میگنا- سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که در سراسر جهان حدود 10 الی 20 درصد از #کودکان و نوجوانان دچار#اختلالات روانی هستند که اگر درمان نشوند، می توانند در بدن کودکان گسترش یابند و آنها را از پیشرفت باز می دارد.
◽ اختلال سلامت روانی می تواند یکی از وحشتناک ترین مشکلات در این سنین باشد که به دلیل آن زندگی(در هر سنی) سخت می شود. با این حال، به این دلیل که کودکان از آگاهی کمتری نسبت به اطرافشان برخوردارند و همچنین بدن آنها توانایی مقابله با این بیماری را شاید نداشته باشد..... اما 5 نشانه عبارتند از:
1⃣ آنها اغلب خشمگین هستند
همانند بزرگسالان ، کودکان نیز به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند. در اغلب موارد ، خشمگینی کودکان می تواند در مدرسه و یا زمان هایی که تحت فشار قرار می گیرند از خود بروز می دهند.
2⃣ اضطراب آنها به مرور زمان بیشتر می شوند
در این دوران کودکان دچار اختلالات روانی ممکن است نسبتا دوران خوبی را نخواهند داشت و اگر این حالت را در کودکان مشاهده نمودید ، می تواند نگران کننده باشد.
3⃣ اغلب افسرده هستند
در سازمان بهداشت روانی همچنین بیان شد که از هر 5 کودک مبتلا به اختلالات روانی ، یک کودک افسرده می باشد که حدودا 8 درصد از 100 % کودکان مبتلا به اختلالات روانی ، افسرده نیز هستند.
4⃣ مواد مخدر بلای جان کودکان درگیر مشکلات روانی
تحقیقات ثابت کرده اند که رابطه مستقیمی بین اختلالات روانی و مصرف مواد مخدر وجود دارد. استفاده از مواد مخدر و تلفیق آنها می توانند باعث ایجاد مشکل سلامت روان شوند که استفاده نامطلوب و بیش از حد آنها می توانند حتی منجر به مرگ شوند
5⃣ عملکرد موفقی ندارند
وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده گفت:آمریکایی ها با پیام هایی در مورد موفقیت فرزندشان در مدرسه غرق می شوند و این در حالی است که نمی دانند عملکرد موفق برپایه سلامت روان است.
✅ حرف آخر درباره مشکلات روانی کودکان
تشخیص زود هنگام #مشکلات روانی و دسترسی به خدمات مناسب دو نکته بسیار مهم برای پیشگیری از این مشکل هستند. مطالعات نشان می دهند که د رمان سریع منجر به بهبود این علائم می شوند.....متن کامل👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49909
🔶ویروس کرونا و ترس، نگرانی در کودکان و مقابله با آن
@MignaChannel
میگنا- همە ما #اضطراب را درک و احساس میکنیم. احتمالا دستخوش نشانههای فیزیولوژیکی، مانند: دلشوره، تپش قلب سریع، یا عرقکردن کف دست شویم. همچنین احتمالا اضطراب را از طریق رفتارمان، با ور رفتن با لباسمان، قدمزدن دراتاق، یا بیقراری و سراسیمه عمل کردن نشان دهیم.
اضطراب حالت پیچیده ناراحتی #روانی است که واکنش های هیجانی، رفتاری، فیزیولوژیکی و شناختی را به محرکهای تهدیدکننده منعکس میکند.
🔻روانشناسان اغلب دو نوع اضطراب را از هم متمایزمی کنند:
۱- ترس ۲- نگرانی
◽️ترس: عمدتا واکنش رفتاری و فیزیولوژیکی به تهدید فوری است که درآن فرد به خطر قریبالوقوع پاسخ میدهد. وقتی پی میبریم آمادگی و قدرت لازم برای مقابله با یک بیماری را نداریم، دچار ترس شویم و ازلحاظ ذهنی، ممکن است احساس وحشت به ما دست دهد. مثلا یکی از ترس و نگرانیهای دوران کودکی (6 تا 8 سالگی) ترس از میکروب یا بیماری است، که نشانه آن اضطراب شدید خواهدبود.
◽️نگرانی: عمدتا پاسخی شناختی به تهدید است که در آن فرد خطری در نظر میگیرد و برای آن آماده می شود. تجربه ذهنی نگرانی، حالت مزمن ناراحتی روانی است که میتواند موجب تشویش، دلشوره و تنش شود. در هر مقطع زمانی معین، ترسها و نگرانیهای کودکان مرحله رشدشناختی، اجتماعی و هیجانی موجود آنها را منعکس میکنند و به مقدار زیاد در عملکرد اجتماعی-هیجانی وکیفیت زندگی کودک اخلال ایجاد میکند.
👈پس والدین عزیز
با #مدیریت_رفتار خود در برابر #ویروس کرونا، سلامت روانی کودک را با تزریق استرس، تهدید نکنید؛ از بروز نگرانیها و #مشکلات رفتاری بیشتر در کودکان خود جلوگیری کنید.
🗯یکی از روش های فراگیری ترس درکودکتان از طریق انتقال اطلاعات است
نیازی نیست با پیگیریهای مکرر، آمار لحضهبهلحظهی تعداد کشتهها و مبتلایان نزد کودک، از خطرناک بودن ویروس، مشکلات فعلی و فقدان موارد لازم، و بحث های که بار #هیجانی منفی دارند که باعث بیش تر شدن اضطراب در کودکتان می شود و سلامت هیجانی کودکتان را تحت تاثیر قرار می دهدحرف بزنید.
💭دلیلی ندارد جلو چشم کودک و پشت تلفن، مدام با دوستانتان در مورد ویروس کرونا صحبت کنید.
💬روش دیگر فراگیری ترس از طریق یادگیری مشاهده ای است یعنی کودکتان بامشاهده ترس،اضطراب،نگرانی درشما ترس را فراگیری می کنند.
♦️پس #والدین عزیز از انتقال ، اضطراب و نگرانی خودتان به کودک خودداری کنید.
🗯"کلمات" ابزاری برای برقراری ارتباط قلمداد می شوند، در چنین شرایطی، بیان چنین کلماتی برای کودک تبدیل به اسحله خواهدشد.
اطلاعات و زبانی که برای بیان آن انتخاب می کنیدباید باسن و مرحله رشد کودکان مطابقت داشته باشد والدین گرامی توجه کنیدبسته به سن کودک نحوه بیان خود ومیزان اطلاعات را متناسب کنید.
♦️والدین گرامی، به جای تزریق استرس به کودکتان، میتوانید رهنمودهای زیر را در پیش بگیرید:
✓ سعی کنید حتما خودتان پیش قدم باشید، چون شما بهترین الگو برای فرزندانتان هستید.
✓ شیوهی صحیحِ شستن دست را به کودک آموزش دهید.
✓ بە فرزندتان بگویید نوعی سرماخوردگی است. اما چون ممکن است از کسی به ما منتقل بشه، بهتر است فعلا خونه کسی یا مهدکودک و مدرسه نرویم. با کسی دست ندهیم، کسی را بغل نکنیم، کسی را نبوسیم.
✓ برای رعایت نکات بهداشتی در قالب نقاشی، بازی، شعر، داستان و نمایش به فرزندتان آموزش دهید و شکل ویروس را برای کودک بکشید و راهکارهای پیشگیرانه را به کودک آموزش دهید.
✓ محیط شاد و همراه با بازیهای متفاوت برای کودکتان در منزل فراهم کنید.
اول، در صورت مشاهده عدم تمایل کودکتان به انجام و رعایت موارد اشارهشده، سعی کنید با کودک ارتباطی دوستانه برقرار کنید.
دوم، بعد از انجام دستورات، از مشوقهای مورد علاقه استفاده کنید. با این رهنمودها همراه با تشویق کلامی به جای تزریق استرس، اعتماد بنفس را در کودکان تقویت کنید.
✍ رحیم امینی
💯کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
🌸روانشناس کودک ونوجوان
✔️کانال اخبار روانشناسی میگنا در ایتا
@Mignair
🔶مهمترین راه پیشگیری و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، #ماندن_در _خانه است.
🔺از رفت و آمدهای غیرضروری جدا خودداری کنید.
اما اگر به بیرون از خانه می روید و کارمند، کارگر، مغازه دار و... هستید
🔺 اولاً؛ فاصله یک و نیم متر از دیگران را مراعات کنید.
🔺دوم اینکه؛ به علت این که این ویروس سنگین است "حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نانومتر" و به زمین می افتد پس کفش هایتان منبع مهم آلودگی است. به هیچ وجه آن را داخل خانه نیاورید.
🌐توصیه های سازمان بهداشت جهانی
✔️کانال روانشناسی ایتا👈 ورود👇
🆔 @Mignair
🔶 موج طلاق در چین در پی اتمام قرنطینه!
میگنا- گفته میشود افزایش این درخواستها به دلیل #زندانی شدن اجباری #زوجها برای روزهای متمادی در #خانههایشان تحت #قرنطینه بوده است.
مدیران استانی چین میگویند پس از اتمام قرنطینه و آغاز مجدد به کار از هفته گذشته با حضور موجی از زوجهای چینی مواجه شدهاند که برای درخواست طلاق به دفاتر آنها مراجعه کردهاند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49912/preview/
🔶 اطلاعیه روابط عمومی #سازمان_نظام_روان_شناسی و مشاوره کشور
📅 پنجشنبه 22 اسفند 1398
✅ فراخوان دعوت به همکاری
◽ به اطلاع اعضاء محترم سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور می رساند، افرادی که تمایل دارند با ارائه خدمات داوطلبانه به هموطنان عزیز در خصوص مدیریت استرس و اضطراب ویروس #کرونا با سامانه ۴۰۳۰ "ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا" همکاری کنند، لطفا مشخصات خود شامل:
▪ نام و نام خانوادگی ▫ کد ملی ▪ مقطع تحصیلی ▫ شماره عضویت نظام▪ روز همکاری در طول هفته▫ تعیین ساعت هایی که می توانند در هفته همکاری کنند، شامل: ۸ تا ۱۳🕑 ۱۳ تا ۱۹ 🕛 ۱۹ تا ۲۴ 🕜 به شماره📱 09192061789 ارسال کنند.
🔶 به خودمان تلقین نکنیم بیمار هستیم
میگنا- مریم رکنی گفت: کروناویروس بر اساس اسناد منتشر شده رسمی بیماری در حد یک آنفولانزای شدید است ' اما آنچه که #کرونا را خطرناک جلوه می دهد قدرت انتشار سریع آن است که اندکی از آنفولانزا بیشتر است؛ که هر فردی با رعایت نکات بهداشت فردی می تواند به راحتی از ابتلا به این #ویروس در امان ماند ، و یکی از نکات بهداشت فردی ، بهداشت روانی است.
▫ این روانشناس با اشاره به اینکه به نظرم #قدرت تلقین پادشاه است، گفت: اگر در اوج سلامتی #تلقین #بیمار پنداری کنیم قطعا بیمار می شویم ، پس بهتر است آغاز هر روز را با حس سلامتی و شادی ؛گذران خوبب داشته باشیم.
▫ نیاز به یادآوری است که پیج های خبری یقینا در تنش و استرس جامعه تاثیرگذارند، متاسفانه برخی از مدیرانی که پیج های خبری را مدیریت می کنند، از #سواد_رسانه ای کافی برخوردار نیستند و به جای اینکه نقش سازنده ای داشته باشند، بلعکس مخرب هستند، آنها باید در این روزها امید بخش باشند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49915/preview/
🔶 چرا جلسات مشاوره روانشناسی معمولا ۴۵ دقیقهاند؟
میگنا- هر چند روان درمانی با جلسات مشاوره از جهت تعداد دفعات و طول مدت جلسه گاهی میتوانند متفاوت باشند، اما نُرم یک جلسه مشاوره برای یک نفر معمولا هفتگی بوده و طول مدت آن نیز ۴۵ یا ۵۰ دقیقه است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دوست داشتهاید جلسه مشاورهتان طولانیتر باشد و احساس کردهاید به مدت زمان بیشتری نیاز دارید. اما واقعا از چه زمانی و چرا «۴۵ یا ۵۰ دقیقه» تبدیل به یک استاندارد در جلسات مشاوره روانشناسی شد؟
◽ اینکه جلسات مشاوره تابع نُرم ۴۵ دقیقهای هستند، دلایل روانشناسی نیز دارد. اول از همه، این مدت زمان ریسک کمتری از جهت زیاد قرار گرفتن در معرض #هیجانات منفی و ناراحت کننده دارد. برای یک #مراجع، میتواند بسیار ناخوشایند باشد که برای مدتی طولانی بنشیند و از درد و رنج خود حرف بزند و دربارهاش بشنود. احتمال اینکه او از نظر هیجانی و روانی آسیب ببیند (و احتمالا به آسیبهای روانی قبلیاش اضافه شود) زیاد است و حتی ممکن است باعث شود به دلیل ترس از همین حس ناخوشایند، مراجعه بعدی نداشته باشد و جلسات درمانی را متوقف کند.....
http://www.migna.ir/news/49913
🔶 اصول مواجه با چالش کرونا در زمان خانه نشینی
میگنا- معصومه حاتمی، با اشاره به ضرورتهای خانهنشینی در مواقع بحران و شیوه صحیح برخورد با کودکان در این مواقع گفت: اولین نکتهای که #والدین باید به آن توجه داشته باشند این است که یادمان باشد زمانی که ما بزرگسالان به عنوان والد #مضطرب هستیم و استرس بالایی داریم تاثیر بسیار منفی در روان بچهها میگذارد و لذا ضروری است که به خود و #احساساتمان در خانه و برخورد با افراد خانواده توجه بیشتری داشته باشیم. پدرها و مادرها توجه داشته باشند که در این روزهای پر تنش از گفتن جملات پر التهاب و منفی دوری کنند و با گفتن این جملات بچهها را آشفته نکنند. بچهها قابلیت بزرگکردن هر چیز کوچکی را در ذهن دارند و با شنیدن این جملات در ذهنشان دنیایی از اتفاقات و #خیالپردازیهای ناگوار شکل میگیرد.
◽ این روانشناس تربیتی ادامه داد: دومین نکته این است که اجازه بدهیم کودکانمان احساساتشان را ابرازگر کنند. به این معنی که کودک باید در مورد احساساتش حرف بزند و خود را تخلیه روانی کند. باید اجازه داشته باشد تا بتواند به صراحت نگران بودنش را بیان کند. یا به عنوان مثال بتواند به راحتی بگوید که شبها نمیتواند بخوابد و یا از چیزی ترس دارد. ممکن است کودک شما تقاضا کند که شبها میخواهد در کنار شما بخوابد؛ این موضوع اشکالی ندارد و والدین باید بدانند که در این شرایط او را پذیرش کنند چراکه برای عبور از #بحران گاهی بهتر است این اقدام را انجام دهیم.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49917/preview/
🔶 مهار سندروم "کرونا پنداری" با تغییر سبک زندگی
میگنا- دکتر «مجید درویشی» روانشناس، در ارتباط با "کرونا پنداری" گفت: باتوجه به شیوع کرونا و اینکه در همه جا از این ویروس بحث میشود اگر شما نیز #کرونا پنداری را تجربه میکنید، نگران نباشید! این وضعیت بسیار متداول است.
وی اظهار داشت: با توجه به رابطهای که بین ادراک انسان با وضعیت سلامتش وجود دارد، این یک واقعیت علمی هست و در بسیاری از مطالعات و تحقیقات نشان داده شده است که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد دانشجویان پزشکی، بهویژه در سالهای نخست تحصیلشان با مطالعه هر بیماری، احساس میکنند علائم آن بیماری را دارند.
به طور مثال آنها وقتی درباره بیماریهای قلب میخوانند، بدون این که واقعاً قلبشان مشکلی داشته باشد، در قفسه سینهشان احساس درد میکنند یا در کلاس درس ریه، ممکن است واقعاً حس کنند که تنگی نفس دارند و تازه متوجهاش شدهاند!
این روانشناس توصیه کرد افراد مستعد به کرونا پنداری این روزها هرچه بیشتر خود را مشغول به کار، تفریح، ورزش، تغییر سبک زندگی و ایجاد سبکهای جدید زندگی که بسیاری از آنها توسط سازمان نظام روانشناسی منتشر شده و کاستن از مطالعه درباره بیماری ( امتناع از اخبار و اطلاعات کذب در خصوص کرونا) و اکتفا به منابع محدود و معتبر و نیز عوض کردن بحث، هنگامی که اطرافیانمان دارند بیش از حد درباره این ویروس سخن میگویند، راههای دیگری برای مهار سندروم کرونا پنداری است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49920/preview/
🔶 پیشنهادهای یک روانشناس برای گذر از بحران کرونایی
میگنا- «محمدیوسف مهجوری»، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی درباره روشهای مراقبت از روح و روان در روزهای مبارزه با کرونا باتوجه به بروز نگرانی در استانهای مختلف یادداشتی نوشته است که در ادامه میخوانید:
◽ انسانها در مواجهه با بحرانها و فشارهای روانی فزاینده، واکنشهای متفاوتی از خود نشان میدهند. واکنش اولیه و ابتدایی غالب افراد هنگام روبهرو شدن با شرایط بحرانی، بروز اضطراب و رفتارهای اضطرابی است. #اضطراب غریزیترین واکنشی است که اجداد ما از هزاران سال پیش در زمان رویارویی با #حوادث، بلایا و سایر فشارهای محیطی با آن آشنا بودهاند. در عصر حاضر، با پیچیده شدن شرایط زندگی و بروز بحرانهای ناشی از زندگی صنعتی کنونی تقریبا همه انسانها در دورههای مختلف زندگی خود به آن دچار شدهاند.
◽ روانشناسان در این شرایط پیشنهادهای متعددی را به افراد ارائه میدهند. اول آنکه به جای تمرکز بر جنبههای منفی وضعیت، بر وجوه مثبت آن تمرکز کنیم، مثلا به جای متمرکز شدن بر اینکه "نکند من هم مبتلا شوم، نکند من هم بمیرم! " یا "اگر مبتلا شوم چه میشود؟ چه بلایی سر خانوادهام میآید؟ " به این جنبهها فکر کنیم که "میتوانم با مراقبت صحیح از این وضعیت عبور کنم، یا "جنبه مثبت این بیماری این است که خیلی از افراد مبتلا بهبود یافتهاند چرا من در صورت ابتلا جزو آنها نباشم؟ "
در پایان توصیههای زیر میتواند در گذار بهتر از این بحران مفید باشد:
۱- هرگز سعی در ایجاد ترس در افرادی که زمینههای اضطرابی دارند، نکنید؛ هر چند از روی خیرخواهی باشد. به جای آن به آنها بدون ایجاد ترس آگاهی ببخشید.
۲- اضطراب در این شرایط طبیعی است، به کمک تغییر سبک زندگی خود و تدوین برنامههای متنوع برای زمانهایی که در منزل هستید، فشار روانی خود و اطرافیان را کم کنید. بازیهای گروهی در خانواده میتواند تمرکز شما و اطرافیان را از اضطراب کم کند.
۳- برای سلامت جسمی خود و اطرافیان برنامهریزی کنید، ورزش و تغذیه مناسب به تقویت سیستم ایمنی بدن منجر میشود.
۴- اضطراب سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف میکنید، بنابراین زمانی که دچار اضطراب شدید و توانایی کاهش آن را نداشتید، از متخصصان سلامت روانی کمک بگیرید، لازم نیست از خانه بیرون بروید، از خدمات مشاوره روانشناسی تلفنی هم میتوانید استفاده کنید.
۵- کرونا به هر حال خواهد رفت، این را به یاد داشته باشید، این واقعیت آرامتان میکند، از کرونا هیولای ذهنی نسازید.
۶- با افراد و دوستانی که گفتوگو با آنها در کاهش اضطراب شما مؤثر است، بیشتر در ارتباط تلفنی باشید، این افراد مانند ویتامین C عمل میکنند!
۷- از فرصت اجباری در خانه ماندن به عنوان یک فرصت برای سرو سامان دادن به امور شخصی و روانی خود بهره ببرید، خانه زندان نیست!
۸- تلاش کنید منبع صدور امیدواری باشید، هم خودتان به آرامش میرسید و هم اطرافیان شما!
۹- به کودکان، سالمندان توجه ویژه داشته باشید، آنها بیش از هر زمان دیگری به شما نیاز دارند.
۱۰ – کرونا واقعیت تلخ زندگی در این ماههای اخیر است، اما همه واقعیت زندگی نیست، این را به خاطر داشته باشید.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49919
🔶 ترس از بیماری یا نوسوفوبیا چیست؟
@Mignair
میگنا- خیلیها نوسوفوبیا را با هیپوکندریا (خود بیمار انگاری) اشتباه میگیرند؛ حالآنکه تفاوتهایی میانشان هست.
♦️نوسوفوبیا به #ترس از ابتلا به بیماری بخصوصی مربوط میشود.اما #هیپوکندریا یا همان خودبیمارانگاری شامل نگرانیهایی کلیتر درباره بیماریها و ابتلا به آنها است و نه یک بیماری بخصوص.
نشانههایی جزئی نظیر سردرد یا گلودرد میتوانند برای کسی که به خودبیمارانگاری مبتلا است، حاکی از بیماری مزمن و خطرناکی باشند و او را نگران و مضطرب کنند.
اما کسی که دچار #ترس از بیماری است، حتی بدون آنکه نشانه جسمانی خاصی داشته باشد.
دائم نگران این موضوع است که به بیماری بخصوصی، که بسیار هم مزمن و خطرناک است، مبتلا شده است (یا در آینده مبتلا خواهد شد).
این مثال به درک بهتر تفاوت میان این دو اختلال کمک کند:
در مورد اول، شخص ممکن است سردرد خود را نشانه تومور مغزی بداند،
اما در مورد دوم، یعنی برای کسی که از ترس از بیماری رنج میبرد نگرانی و #اضطراب مداوم راجعبه ایجاد تومور مغزی دیده میشود، حتی اگر هیچ نشانهای هم نداشته باشد.
♦ تفاوت دیگری هم میان رفتار اشخاص مبتلا به این دو اختلال وجود دارد:
کسانی که از #خودبیمارانگاری رنج میبرند، برای آنکه مطمئن شوند حالشان خوب است و مشکلی تهدیدشان نمیکند، ممکن است مسئله را با عزیزانشان در میان بگذارند یا به مراکز درمانی مراجعه کنند.
اما شخص مبتلا به نوسوفوبیا معمولا از فکرکردن به وضعیت #سلامتیاش یا بیماری عامل نگرانیاش دوری میکند: همان اجتنابکردن که پیشتر توضیح دادیم (البته این رفتار لزوما در همه مبتلایان به اختلال رخ نمیدهد).
♦️شخص مبتلا به هیپوکندریا نشانههایی را تجربه میکند و ترس از اینکه بیماری مزمنی داشته باشد، آزارش میدهد.
حالآنکه شخص مبتلا به #نوسوفوبیا، بدون آنکه نشانهای داشته باشد، از مبتلاشدن به بیماری بخصوصی نگران و هراسان است. این مهمترین تفاوت میان آن دو اختلال است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49922/preview/
✔️کانال اخبار روانشناسی ایتا
🆔 @Mignair
🔶 پیشنهاد تعویق دو هفتهای زمان برگزاری کنکور
میگنا- مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت:پیشنهاد کردیم با توجه به یک ماه تعطیلی اسفند، امتحانات به جای روزهای ابتدایی خرداد، از ۱۷ خرداد برگزار و کنکور هم ۱۵ تا ۲۰ روز معوق شود.
▫ عمادی با بیان اینکه قرار است این سناریوها امروز شنبه در شورای معاونین نهایی شود گفت: سناریوی بعدی این است که مدارس از اول اردیبهشت باز شود و به همین نسبت آزمونها با تاخیر برنامه ریزی میشوند و پیشنهاد میشود #کنکور هم یک تا دو هفته به تعویق بیفتد و نیمه خرداد تا اواخر خرداد را برای آن پیش بینی کردیم....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49923/preview/
🔶 اضطراب کرونا در زنان بیشتر از مردان
میگنا- رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با بیان اینکه این تحقیق با محوریت بررسی میزان آگاهی و پیگیری عمومی درباره #ویروس_کرونا و حوزه سلامت اجتماعی در بازه زمانی ۱۰ لغایت ۱۸ اسفند ماه انجام شده است، اظهار کرد: روش انجام این پژوهش به صورت #پیمایش آنلاین و با استفاده از یک پرسشنامه استاندارد بوده که همه استان های کشور (۳۱ استان) را پوشش داده است.
سیدحسن موسوی چلک با اشاره به اینکه در این #پژوهش ۱۰۷۵۴ نفر از تمام استانهای ایران شرکت داشتهاند، تصریح کرد: محل زندگی حدود ۶۷ درصد از شرکتکنندگان این پژوهش در استانهای با #شیوع بالا (بیش از ۵۰۰ نفر شناسایی شده)، حدود ۲۴ درصد با شیوع متوسط (بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ نفر شناسایی شده) و ۹ درصد هم در استان های با شیوع کم (کمتر از ۱۰۰ نفر شناسایی شده) بوده است.
وی با اشاره به نتایج این پژوهش گفت: براساس نتایج به دست آمده ۹۴ درصد افراد به طور "متوسط تا زیاد پیگیر" اخبار مربوط به کرونا هستند. همچنین بیش از ۹۵ درصد افراد شرکت کننده اذعان داشتند که مهمترین #علائم کرونا شامل تب، سرفه و تنگی نفس است. این موضوع نشان میدهد که آگاهی نسبتاً بالایی در بین افراد به وجود آمده است.
موسوی چلک با اشاره به اینکه حدود ۱۹ درصد افراد اعلام کردهاند که حداقل یکی از اعضای خانواده، فامیل یا دوستان شان مبتلا به کرونا هستند، اظهار کرد: شدت علائم اضطراب افرادی که محل زندگی آنها با شیوع بالای کرونا روبرو بوده است؛ به طور معناداری بیشتر بوده است. همچنین میزان #اضطراب در بین زنان بهطور معناداری بیشتر از مردان است.....مشروح خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49924/preview/
🔶 چگونه با داغدیدگان از کرونا همدردی کنیم؟
میگنا- سارا اکبر زاده می گوید: خانواده و یا نزدیکان فردی که در مواجه با بیماری #کرونا جان خود را از دست داده اند، نسبت به این بیماری واگیردار، مشکوک به ابتلا به آن هستند و از این رو باید پذیرفت که حضور جهت تسلی و یا برگزاری مراسم سوگواری می تواند زمینه اشاعه بیماری را افزایش دهد که به هیچ وجه توصیه نمی شود.
◽
این روانشناس افزود: خانواده فردی که بر اثر ویروس کرونا #فوت کرده باید بدور از وسواس و #نگرانی، ضمن کنترل رفتار هیجانی و استرس ابتلا به بیماری کرونا، نسبت به مدیریت رفتارهای پرخطر و حتی المقدور دوری از تماس با دیگر افراد و نزدیکان، جهت ادای #احترام به فرد درگذشته از طریق ارسال پیام، عموم اقوام و آشنایان خود را مطلع سازد.
وی تصریح کرد: حتی المقدور باید تلاش کرد تا خانواده سوگوار دقیقا مطابق خواسته مسئولین بهداشت عمل کرده و آرامش را به این خانواده بازگرداند تا دچار اضطراب و #تشویش نشوند.
◽ اطمینان بخشی، تهدید نکردن، دوری کردن از هرگونه انتقال بیماری، تاکید بر رعایت اصول بهداشتی، سرزنش نکردن، دوری کردن از تحقیر و توهین و تمسخر یکدیگر، همه این موارد می تواند ضمن کاهش اضطراب درونی #خانواده_سوگوار از تشدید وسواس در بین اعضا جلوگیری کند.
◽ این روانشناس بالینی با بیان اینکه در این چنین مواقع از نصیحت و توصیه به رعایت اصول بهداشتی فردی و عمومی نباید غافل شد، افزود: فرد یا افرادی که عزیز یا دوستی را در مواجه با بیماری از دست می دهند باید با کنترل #هیجانات درونی خود از نصیحت دلسوزانه دیگران برای کاهش غم و انده بوجود آمده استقبال کنند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49926/preview/