اعضای شورای راهبری سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی تعیین شدند
سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی در قالب یک رویداد مسئلهمحور با رویکرد تمدنی توسط دانشگاه امام صادق (ع) با حمایت مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت دانشگاهها و پژوهشگاه های برتر کشور برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، با حکم حسن بشیر، رییس سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی، اعضای کمیتههای راهبری همایش منصوب شدند.
براساس این احکام رییس شورای علمی، دبیرکل و دبیران کمیتههای سومین همایش ملی به شرح زیر معرفی شدند؛
مسعود کوثری به عنوان رییس شورای علمی
سیدعبدالکریم خیامی به عنوان دبیر شورای علمی
محمدصادق نصراللهی به عنوان دبیر کل
معصومه نصیری به عنوان دبیر کمیته رسانهای و تبلیغاتی
سیدمجید امامی به عنوان دبیر کمیته تامین مالی
محمد حسین شعاعی به عنوان مسوول دبیرخانه
حسن بشیر؛ استاد ارتباطات بینالملل و رئیس سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی در تشریح رویکرد این دوره از همایش اظهار کرد: در این همایش گفتمانسازی مؤثر در حوزه سواد رسانهای و اطلاعاتی باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ این گفتمانسازی باید در سه سطح مختلف صورت گیرد تا به نتایج مؤثری در این زمینه دست یابیم.
وی تصریح کرد: قطعاً این حرکت مهم باید به شکل یک جریان ملی در سطح دانشگاه ها و مراکز علمی و با همکاری سازمان های خصوصی مرتبط و با مساعدت کلیه اقشار مردم شکل گرفته تا بتوان موضوع سواد رسانه ای را به شکل جامع مورد توجه قرار داد.
رییس هیئت مدیره انجمن سواد رسانهای ایران ایجاد هماهنگی و همفکری با کلیه دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی و اندیشمندان و متخصصان این حوزه مهم را یکی از اهداف مهم همایش سوم دانست و گفت: باید این هدف در جهت خدمت به مردم و ایجاد راهکارهای مفید و مؤثر برای بهره برداری مناسب تر و مطمئن تر از رسانه ها، به ویژه رسانه های دیجیتال و شبکه های اجتماعی باشد.
✅آخرین اخبار همایش را در سایت همایش به آدرس milconf.ir بخوانید.
🆔 @milconf3
💠#حکمرانی_نوین؛ شعار و محور اصلی همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی
🔸دکتر حسن بشیرـ رییس سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی حکمرانی نوین را به عنوان شعار و محور اصلی همایش اعلام و اظهار امیدواری کرد که به زودی بتوان کلینیک سواد رسانهای که بتواند به صورت شبانه روزی پاسخگوی نیازهای مردم باشد را ایجاد کنیم. باید بررسی کنیم نقش مردم، دولت و متفکران در سواد رسانهای چیست و برای یک چالش نظری ـ عملی آماده شویم، ابعاد آن را مطرح کنیم و به دنبال حل مسئله باشیم.
🔸دکتر مسعود کوثری ـ رییس شورای علمی سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی ضمن اعلام اینکه موضوع سواد رسانهای با بسیاری از نهادها و مؤسسات جمهوری اسلامی ایران مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی فضای مجازی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما و وزارت آموزش و پرورش مرتبط است، تأکید کرد: هر کدام از این نهادها و مؤسسات باید در راستای وظایف خود تعریف مشخص و روشنی از سواد رسانهای داشته باشند.
🔹متن کامل را در لینک زیر بخوانید:👇
http://milconf.ir/fa/news.php?rid=39
🆔 @milconf3
🔹پوستر فراخوان سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی رونمایی شد
در دومین جلسه شورای علمی سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی با حضور دکتر سعیدرضا عاملی ـ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، از پوستر فراخوان این همایش رونمایی شد.
🔹دکتر عاملی: سبک های سنتی و قدیمی حکمرانی؛ دیگر توانایی اداره جامعه را ندارند
🔹دکتر بشیر: قصد داریم تا به موضوع سواد رسانه ای و اطلاعاتی در نظام آموزشی جایگاه مناسبی اختصاص دهیم
🔹دکتر بهمنی: به سواد مجازی توجه بیشتری کنیم
🔹دکتر خیامی: تحولات اجتماعی اهمیت سوادرسانه ای را به ما گوشزد می کنند
🔹دکتر خجسته: دانشگاه ها باید برای رسانه خط مشی تعیین کنند
این همایش با حمایت مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توسط دانشگاه امام صادق(ع) آبان ۱۳۹۹ برگزار میشود.
🔻بر این اساس آخرین مهلت ارسال چکیده ۲۹ اسفند ۹۸ و آخرین مهلت ارسال مقاله ۲۰ تیر ۱۳۹۹ تعیین شده است.
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس Milconf.ir مراجعه نمایند.
◽️متن کامل خبر رونمایی پوستر را در لینک زیر بخوانید:
https://sccr.ir/news/10100/1
🆔 @milconf3
💠برای اطلاع از محورها و شیوهنامه ارسال چکیده و اصل مقالات به آدرس زیر مراجعه فرمایید.
http://milconf.ir/fa/news.php?rid=48
🆔 @milconf3
رییس سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی:
سواد رسانهای تجدیدنظر در رابطه رسانه و انسان است
🔻استاد دانشگاه امام صادق(ع) معتقد است: آنچه در حوزه سواد رسانهای مهم است جهت گیری اطلاعاتی است به عبارت دیگر ما برای فهم آموزش و سواد رسانهای نیازمند #شناخت_جهتگیری_اطلاعاتی هستیم. مقصود از جهت گیری اطلاعاتی این است که در مبحث سواد رسانهای حجم اطلاعات رسانهای مهم نیست گاهی هم این حجم اطلاعات رسانهای است که به نوعی بیسوادی رسانهای منجر میشود. آنچه که در این زمینه باید مورد تاکید قرار گیرد این است که یکی از مهمترین شاخصهای سواد رسانه ای #گزینش_محتوای رسانه ای است.
🔻دکتر حسن بشیر تصریح کرد: افرادی که نمی دانند در رسانهها به دنبال چه موضوعی هستند به شکل کور و بدون هدف به دنبال همه چیز هستند اولین فاکتور موثر در سواد رسانه ای را مورد توجه قرار نمی دهند. برای فهم سواد رسانهای اولین گام آموزشی در جامعه باید این باشد که چگونه باید به رسانه ها نگاه کرد و محتوای رسانه ها را چگونه گزینش و مطالعه کرد.
🔻وی تاکید کرد: این جهت گیری آموزشی باید از همان آغاز کودکی به دانش آموزان یاد داده شود تا هنگامی که مثلا اینترنت را به کار می گیرند این گونه نباشد که فقط به دنبال حجم اطلاعات و دیدن همه چیز موجود در اینترنت باشند، باید چگونگی گزینش مطالب در اینترنت را به خوبی یاد بگیرند که بر اساس چه هدفی این کار را انجام می دهند.
🔻رییس سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی با بیان اینکه «#جهت_گیری»، «#گزینش» و «#قرائت» رسانهای از مهمترین مسائل سواد رسانهای است، گفت: اتفاقاً ایران به خصوص در دهه اخیر در مقایسه با بسیاری از کشورهای منطقه و حتی کشورهای غربی از اطلاعات بسیار خوب و عمیقی در مورد رسانهها برخوردار شده و به تجربههای گستردهای در این زمینه دست یافته است، اما در این زمینه مشکل اساسی جهت گیری اطلاعات رسانهای و محتوای رسانه ای است که چگونه باید گزینش شوند، چگونه در دسترس افراد قرار گیرند و چگونه باید قرائت شوند. این سه مسئله یعنی جهتگیری گزینش و قرائت رسانهای از مهمترین مسائل سواد رسانه ای است.
🔻بشیر در تعریف از سواد رسانه ای، خاطرنشان کرد: سواد رسانهای رابطه رسانه و انسان و تجدیدنظر در رابطه با رسانه و انسان است زیرا ارتقا و گسترده شدن رسانه موجب ایجاد جایگاه ویژه ای برای رسانه شده که باید مورد توجه محققان و اندیشمندان قرار گیرد.
✅از اخبار و اطلاعات مربوط به سومین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی در سایت این رویداد به آدرس milconf3.ir مطلع شوید.
🆔 @milconf3
دبیر شورای علمی همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی:
با توجه به تهدیدات پیش رو، آموزش سواد رسانهای ضروری است
دکتر عبدالکریم خیامی تاکید کرد: ما باید هر چه می توانیم آحاد جامعه را نسبت به اهمیت موضوع سواد رسانهای آگاه کنیم به خصوص با توجه به تهدیدات و آفتهایی که پیش رو داریم می بایست ضرورت این آموزش ها بیش از پیش برای مردم و مسئولان جا بیفتد.
http://www.hawzahnews.com/news/884748/%D8%AA%D8%AD%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%DB%8C%DA%86%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%B5%D8%AF-%DA%86%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87
@milconf3
🔹کوتاه درباره سواد رسانهای و اطلاعاتی
🔻آموزش #سواد_رسانهای شامل پس گرفتن حقوق ذاتی ما در زمینه آزادی- افکار است، آن هم از رسانهای که همواره تلاش میکند ذهن ما را رصد، ترغیب و شرطی کند.
🔻ما باید سواد رسانهای خود را بالا ببریم که در برابر احساس “انتخاب گری” که رسانهها به ما القا میکنند، آگاهانه ظاهر شده و بتوانیم واقعاً نقش فعالانهای در گزینشگری و تأثیرات رسانهای ایفا کنیم.
🔻رسانه، شما را چنان برنامهریزی کرده است که فکر کنید حق انتخاب دارید، حالآنکه در واقع دایره انتخاب شما به شدت محدود است. سواد رسانهای کمک میکند جای مخاطب و رسانه عوض شده و بتوانیم تصمیم بگیریم چه چیز را ببینیم؟ و چه چیز را بشنویم؟
🔻ترویج سواد رسانهای ما را به خواندن نانوشتهها و دیدن آنچه در تصویر نیست، مسلط میکند.
✅آخرین اخبار و اطلاعات درباره سومین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی را در سایت این رویداد به آدرس milconf.ir بخوانید.
@milconf3
🔸دبیر شورای علمی سومين همايش ملي سواد رسانهاي و اطلاعاتي:
فرصت ارسال «چكيده» مقالات به همایش تا پايان سال جاري است
🔻دبیر شورای علمی سومين همايش ملي سواد رسانهاي و اطلاعاتي ضمن دعوت از اساتید و پژوهشگران جهت ارسال مقاله به همایش، از فرصت ارسال «چكيده» مقالات تا پايان سال جاري خبر داد.
🔻دکتر عبدالکریم خیامی با بیان اینکه اين همايش كه از درجه علميISC برخوردار است، آبان سال ۹۹ و ذيل شش حوزه موضوعي برگزار ميشود، اظهار کرد: اين حوزه هاي موضوعي عبارتند از «نسبت حكمراني نوين و سواد رسانهاي»، «بومي سازي ادبيات نظري سواد رسانهاي»، «مردميسازي سواد رسانهاي»، «سواد رسانهاي و فعاليت رسانهها»، «كارگزاران و سواد رسانهاي» و «كاربردسازي سواد اطلاعاتي».
🔻وی با دعوت از اساتيد، دانشجويان، طلاب، پژوهشگران و فعالان عرصه سواد رسانهاي و اطلاعاتي كشور برای ارائه مقاله به این همایش، افزود: محورهاي جزئيتر اين عناوين ششگانه در پايگاه اينترنتي (سايت) همايش به آدرس www.milconf.ir درج شده است. علاقهمندان ميتوانند ضمن مراجعه به اين سايت و ثبتنام در آن، چكيده اوليه مقالات خود را ذيل يكي از عناوين و محورهاي فوق تا پايان سال ۹۸ ارسال کرده و پس از دريافت پاسخ مثبت پذيرش چكيده، مقالات خود را حداكثر تا پايان تيرماه سال ۱۳۹۹ از همان طريق ارسال کنند.
🆔 @milconf3
#سوادرسانهای_علیه_کرونا
✅چند پیشنهاد برای مواجه با اخبار و اطلاعات کرونایی
🔹آسیب ویروس #اخبارجعلی کمتر از «کرونا» نیست. اخبار مربوط به کرونا را فقط از منابع رسمی پیگیری کنیم.
🔹به جای کمک به انتشار شایعات دلهرهآور، محتواهای آموزشی موثر برای پیشگیری از بیماری را بازنشر دهیم.
🔹استرس و سیستم ایمنی بدن رابطه معناداری دارند. خواندن زیاد اخبار ما را دچار استرس میکند. #رژیممصرفرسانهای را رعایت کنیم.
🔹تعادل را در پیگیری خبرهای مربوط به کرونا رعایت کنیم تا شادی غیرواقعبینانه یا اضطراب بیش از حد نداشته باشیم. خواندن زیاد اخبار تولید اضطراب میکند.
🔹در میان حجم بالای اخبار مربوط به کرونا و نگرانی مردم، انتشار اخبار امیدبخش را فراموش نکنیم. با انتشار اخبار خوب، حال این روزهایمان را بهتر کنیم.
معصومه نصیری ـ دبیر کمیته رسانه و تبلیغات سومین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی
@milconf3
📣تمدید مهلت ارسال مقالات / ایجاد بخش «کرونا و سواد رسانه ای» در سایت همایش
🔸دبیر شوراي علمي سومين همايش ملي سواد رسانه اي و اطلاعاتي از #تمدید فرصت ارسال چكيده مقالات به همايش تا پايان ارديبهشت ماه و اصل مقالات تا پايان مرداد ماه سال ۱۳۹۹ خبر داد.
🔸دکتر عبدالکریم خیامی اظهار کرد: با توجه به شرايط ويژه كشور و به پيشنهاد و درخواست برخي مراكز دانشگاهي و علمي، فرصت ارائه چكيده و اصل مقالات تمديد شد.
🔸وی با اشاره به ظرفيت عناوين شش گانه همايش براي ارائه مقالات در زمينه "نسبت سواد رسانه ای و کرونا" و عملكرد رسانه ها ادامه داد: با توجه به تمديد فرصت ارسال چكيده ومقاله، پژوهشگران و دانشجويان و اساتيد محترم حوزه و دانشگاه مي توانند ضمن رصد شرايط كنوني كشور، در اين حوزه نيز عناويني را انتخاب و تجارب و اندوخته هاي خود را در قالب مقالات براي همايش ارسال كنند.
🔸دبیر شورای علمی همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی ضمن اشاره به شرايط ويژه اي كه به دليل برنامه هاي كنترل ويروس كويد ۱۹ بر كشور حاكم شده است، گفت: در كنار توصيه ها و راهنمايي هاي پزشكي و بهداشتي كه منابع رسمي با محوريت وزارت بهداشت و درمان اعلام كرده اند، در شرايط كنوني نوع مواجهه عموم مردم با محتواها و اخباررسانه اي مختلف كه از منابع بسيار گوناگوني به دست آنها مي رسد نيز ازاهميت خاصي برخوردار است، به ويژه كه تعطيلات و خانه نشيني هاي مردم و كنجكاوي براي پيگيري اخبار، مصرف رسانه اي مردم را افزايش داده است.
🔸اين پژوهشگرو عضو هيئت علمي دانشگاه افزود: در همين زمينه وبگاه (سايت) همايش ملي سواد رسانه اي و اطلاعاتي به آدرس milconf.ir با استفاده از ظرفيت اعضاي شوراي علمي همايش و ديگر اساتيد كشور، #بخش_ويژه_اي برای پرداختن به مباحث مرتبط با «#کرونا_و_سواد_رسانه_اي» اختصاص داده است تا از اين طريق توصيه ها و چشم اندازها سودمندي را به عموم مردم و فعالان و صاحبان تريبون ها و گروه هاي مرجع جامعه ارائه كند.
🔻متن را در لینک زیر بخوانید:
👉 http://milconf.ir/fa/news.php?rid=53
🆔 @milconf3
🌀رییس شورای علمی همایش ملی سواد رسانه ای:
خوانش زیاد اخبار ما را دچار نوعی #فلج_خبری میکند
💢دکتر مسعود کوثری:
🔻اشباع بیش از حد و غرق شدن مردم در اخبار و گزارش های مختلف نه تنها قدرت قضاوت را از آنها می گیرد، بلکه آنها را دچار نوعی فلج خبری می کند؛ مانند بوکسوری که در رینگ بوکس دائم در حال مشت خوردن است و دیگر توان واکنش نشان دادن هم ندارد.
🔻 در این وضعیت سواد رسانه ای نه تنها برای مردم که حتی برای مسوولان هم ضروری و لازم است. زیرا استراتژی های سنتی مسوولان در ایران چندان در این موارد کارا نیستند. استراتژی هایی مثل نفی خبر، تکذیب، تأخیر در اعلام یا استراتژی های دیگری که وجود دارد گاه ممکن است هزینه های زیادی را برای جامعه به بار آورد.
🔻داشتن #سواد_رسانه_ای موجب افزایش قدرت تشخیص مردم در برابر شایعات و اخبار نادرست که به ویژه در چنین شرایطی در شبکه های تلویزیونی خارجی یا شبکه های اجتماعی گسترش پیدا می کنند، خواهد بود. البته سواد رسانه ای باید با یک استراتژی درست اطلاع رسانی همراه شود تا بتواند اعتماد مردم را به آنچه از طریق رسانه های جریان اصلی پخش می شود، جلب کند.
✅متن کامل این مصاحبه را در لینک زیر بخوانید:
http://milconf.ir/fa/news.php?rid=54
🎯بخش ویژه «کرونا و سواد رسانه ای» را در سایت همایش به آدرس milconf.ir پیگیری کنید.
🆔 @milconf3
#سوادرسانه_ای_علیه_کرونا
✍️دکتر فتوره چی ـ عضو شورای علمی همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی
🔸ارتقای سواد رسانه ای در مقاطع بحرانی که پای سلامت شهروندان و هموطنانمان در میان است بیش از پیش اهمیت پیدا می کند.
🔸فعالان سواد رسانه ای باید در کنار ایجاد کارگروه های تخصصی کارگروهی ذیل سواد رسانه ای با عنوان سواد بهداشتی یا سواد مدیریت بحران ایجاد کنند تا شیوه و تکنیک های اطلاع یابی و اطلاع رسانی در مواقع خاص از جمله بروز بحران های زیست محیطی و بهداشتی را به فراگیران منتقل کنند.
🔸از جمله مهم ترین عوامل آسیب زا در این مقاطع سردرگمی و تحیر مخاطبان در تشخیص اخبار و مطالب درست و مبتنی بر واقعیت است. از آنجایی که همواره اخبار منفی و سوگیرانه یا اخبار جعلی تا 7 برابر اخبار واقعی مورد پذیرش مخاطبان قرار می گیرد بی تردید اقدامات روشنگرانه و انعکاس اخبار درست و واقعی به مخاطبان در چنین فضایی دشوار بوده و بسختی می توان تاثیر اخبار فیک و جعلی را از اذهان زدود.
✅متن کامل این گفت و گو را در بخش ویژه سایت همایش با عنوان «کرونا و سواد رسانه ای» به آدرس milconf.ir بخوانید.
#سومین_همایش_سوادرسانه_ای_و_اطلاعاتی
@milconf3
🔻ضرورت خنثی سازی شایعات و اخبار جعلی
💢نقش رسانههای جریان اصلی در خنثی سازی شایعات و اخبار جعلی شبکه های خبری و معاند در شرایط بحرانی مهم است.
✅بخش ویژه «کرونا و سواد رسانهای» را در سایت سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی به آدرس milconf.ir پیگیری کنید.
#سواد_رسانه_ای_علیه_کرونا
@milconf3