*┄┅═✧﷽✧═┅┄*
*ليلة الرغايب
(نمازی با فضیلت و ثواب بسیار زیاد)
✍ *اوّلین شب جمعه ماه رجب را لیلة الرغائب گویند*
*رسول خدا(صلى الله علیه وآله) در روایتى که فضیلت ماه رجب را بیان مى کرد فرمود: «از اوّلین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلة الرّغائب» نامیدند»*
*آنگاه رسول خدا(صلى الله علیه وآله) اعمالى را براى آن شب به این کیفیّت بیان فرمود: «روز پنج شنبه اوّل ماه را روزه مى گیرى، چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز میخوانی(شش تا نماز دو رکعتی) در هر رکعت بعد از حمد، سه مرتبه سوره قدر، و دوازده مرتبه سوره توحید بخوان پس از خواندن این دوازده رکعت نماز هفتاد مرتبه مى گویى: «أللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد النَّبِىِّ الاُْمِّىِّ وَ عَلى آلِهِ» آنگاه به سجده مى روى و هفتاد بار مى گویى:«سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» سپس سر از سجده برمى دارى و هفتاد بار مى گویى:«رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِىُّ الاْعْظَمُ» بار دیگر نیز به سجده مى روى و هفتاد مرتبه مى گویى: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» آنگاه حاجت خود را مى طلبى که ان شاءالله برآورده خواهد شد*
*رسول خدا(صلى الله علیه وآله) در فضیلت این اعمال فرمود:«کسى که این نماز را بخواند، خداوند همه گناهانش را بیامرزد و در قیامت درباره هفتصد تن از خاندانش شفاعت مى کند، و چون شب اوّل قبر فرا رسد، خداوند پاداش این نماز را به نیکوترین چهره، با رویى گشاده و درخشان و زبانى فصیح و گویا، به سوى قبر او مى فرستد، آن چهره نیکو به وى گوید: «اى حبیب من! بر تو بشارت باد! که از هر شدّت و سختى نجات یافتى» از آن چهره نورانى مى پرسد: «تو کیستى؟ من تاکنون چهره اى از تو زیباتر ندیده ام و بویى از بویت خوشتر به مشامم نرسیده آن چهره نیکو پاسخ دهد: «اى حبیب من! من پاداش آن نمازى هستم که تو در فلان شهر، فلان ماه و در فلان سال به جا آورده اى من امشب به نزد تو آمدم، تا حقّت را ادا کنم و مونس تنهایى تو باشم و وحشت را از تو مرتفع سازم (و همواره در کنارت بمانم) تا زمانى که همگى در روز رستاخیز برخیزند و در عرصه قیامت بر سرت سایه بیفکنم. (خلاصه هیچ زمانى پاداش این کار نیک از تو قطع نخواهد شد)*
*✅لیلة الرّغائب» یعنى شبى که به خاطر پاداش ها و فضیلت هاى فراوانى که دارد، مورد میل و رغبت فراوان است و یا به معناى «شب پاداش هاى فراوان» است، زیرا «رغائب» جمع «رغیبه» است که هم به معناى «کار مورد رغبت» آمده است و هم به معناى پاداش و عطاى فراوان*منبع...کتاب مفاتیح نوین ایه الله العظمی مکارم شیرازی
(التماس دعا 🌹🤲🌹)
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
بسم الله الرحمن الرحیم
پیام مرکز احیای میراث شیعه به مناسبت حلول ماه رجب و ولادت امام محمد باقر (علیه السلام)
بهار دلها با حلول ماه مبارک رجب فرا رسید؛ ماهی که عطر رحمت و مغفرت الهی در آن جاری است و دلهای مشتاق را به سوی معنویت و تقرب به پروردگار فرا میخواند. این ماه، فرصتی است برای بازگشت به سوی خداوند، گشایش درهای رحمت و استغفار از خطاها و گناهان.
در این ایام فرخنده، ولادت با سعادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت امام محمد باقر (علیه السلام)، شکوهی دوچندان به این ماه نورانی بخشیده است. امامی که با علم و دانش گسترده و رفتار کریمانهاش، راهنمای مردم و چراغ هدایت برای انسانیت بود.
این مناسبت خجسته را به همه مسلمانان به ویژه شیعیان جهان تبریک و تهنیت عرض مینمایم و امیدوارم با بهرهمندی از فیوضات این ماه و درس گرفتن از سیره نورانی امام باقر (علیه السلام)، در مسیر ایمان و تقوا گام برداریم.
از خداوند متعال توفیق بندگی خالصانه و بهرهمندی از برکات این ماه عزیز را برای همگان مسئلت دارم.
سید مجتبی فاطمی کهنگی
مدیر مرکز احیای میراث شیعه
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸پیادهرویهای گروهی به مسجد جمکران را باب کنید🔸
شما اگر میخواهید ادبیات انتظار را ترویج کنید، این حال و هوای جمکران را در مردم زنده کنید.
روی جمکران خیلی کار کنید. جمکران ساده نیست!
پیادهرویهای گروهی تا مسجد جمکران را باب کنید.
مرحوم نواب صفوی در این مسیر، پیاده قدم میزد و اشک میریخت تا خود را به مسجد جمکران میرساند.
حال و هوا و سوز و گداز داشته باشید! انقدر انسانهایی هستند که به نظر شما یک انسان معمولی هستند، اما به حضرت نزدیکند.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🏴امام هادی علیه السلام
ألنّاسُ فِی الدُّنیا بِالأَموالِ وَ فی الآخِرَةِ بِالأَعمالِ
مردم در دنیا با اموالشان و در آخرت با اعمالشان هستند.
(بحارالانوار، ج. ۷۸، ص. ۳۶۸)
🏴شهادت حضرت هادی الائمه حضرت علی النقی سلام الله علیه تسلیت باد.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
مرکز احیاء میراث شیعه
🏴امام هادی علیه السلام ألنّاسُ فِی الدُّنیا بِالأَموالِ وَ فی الآخِرَةِ بِالأَعمالِ مردم در دنیا
حدیث امام هادی علیه السلام: "مردم در دنیا با اموالشان و در آخرت با اعمالشان هستند."
این حدیث کوتاه اما عمیق، به دو جنبه مهم از زندگی انسان اشاره دارد:
1. جایگاه انسان در دنیا: "بِالأَموالِ"
ظاهر زندگی: در دنیا، جایگاه اجتماعی و موقعیت افراد اغلب بر اساس داراییها و اموالشان سنجیده میشود. ثروت، خانه، لباس، و ابزارهای مادی معیارهایی هستند که افراد دیگر ممکن است بهوسیله آنها قضاوت شوند.
جنبه مادی: دنیا محلی است که اموال و داراییها به عنوان ابزار اصلی زندگی بهکار گرفته میشوند. اموال میتوانند رفاه، قدرت و حتی احترام اجتماعی را به ارمغان بیاورند.
آسیبها: اگر انسان فقط به اموال دل ببندد و ارزش خود را در گرو آنها بداند، گرفتار تکبر و دلبستگی به دنیا خواهد شد.
2. جایگاه انسان در آخرت: "بِالأَعمالِ"
معیار حقیقی: در آخرت، نه ثروت و مقام، بلکه اعمال و رفتار انسانها ملاک قضاوت است. خداوند متعال، بر اساس اعمال نیک و بد، پاداش یا عذاب را برای انسان مقرر میکند.
مسئولیت اعمال: هر انسانی باید بداند که ثروت و اموالش در آخرت هیچ ارزشی ندارند، مگر اینکه در مسیر اعمال نیک به کار گرفته شوند؛ مانند کمک به نیازمندان، آبادانی، و صرف در راه خدا.
عدالت الهی: برخلاف دنیا که ممکن است اموال ناعادلانه تقسیم شوند، در آخرت، همه بر اساس عملکرد خود قضاوت میشوند.
پیام حدیث:
1. دلبستگی به دنیا ممنوع: این حدیث به ما یادآور میشود که دنیا موقتی است و نباید تمام انرژی و توجه خود را به جمعآوری مال و مقام معطوف کنیم.
2. سرمایهگذاری برای آخرت: اعمال نیک، عبادت، اخلاق حسنه، و خدمت به دیگران همان چیزی است که در آخرت سود واقعی به همراه دارد.
3. تعادل در زندگی: اسلام به بهرهبرداری مشروع از اموال دنیا توصیه میکند، اما همواره تأکید دارد که اموال وسیلهای برای انجام اعمال نیک و تقرب به خداوند باشند.
نتیجه:
این حدیث ما را به اندیشه عمیقتر در مورد ارزشهای واقعی زندگی دعوت میکند. باید ثروت و اموال را در مسیر اعمال نیک به کار گیریم تا در آخرت نزد خداوند روسفید باشیم.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
اغلب فكر می كنیم ؛
چون خیلی گرفتاریم به خدا نمی رسیم
اما واقعیت اینست ؛
كه چون به خدا نمی رسیم خیلی گرفتاریم
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
هدایت شده از مرکز احیاء میراث شیعه
❄️ چند نکته در مورد یمنی ها
❄️قوم یمن در قرآن 📖
قوم سبا که در زمان حضرت سلیمان وجود داشتند، ابتدا خداپرست نبودند ولی بعد از نامه سلیمان نبی به آنها، خداپرست شدند. سبا بخشی از یمن امروزی میباشد.
🇾🇪سوره نمل؛ آیه۲۴
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️پادشاه خانوم 👸🏻
تنها پادشاه خانومی که در قرآن از آن نام برده شده ملکه سبا (بلقیس) میباشد. او حکومت بسیار قوی و با عظمتی در یمن ایجاد کرده بود ولی خورشید پرست بود. بعدها با دعوت حضرت سلیمان به خداپرستی، یکتاپرست شد. برخی میگویند تنها حکومتی که ذوالقرنین نتوانست آن را فتح کند، حکومت بلقیس بوده.
مجمع البیان؛ ج۷؛ ص۳۷۲ / تاریخ مدینة دمشق؛ ج۶۹؛ ص ۶۸
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️بانوان و کار سیاسی 🧕🏼
با توجه به داستان ملکه سبا در قرآن، مقالاتی در بررسی نگاه قرآن به مدیریت و حضور فعال زنان در جامعه نوشته شده است. بنابراین بانوانی که کار سیاسی میکنند قدردان یمنی ها باشند لطفا؛ چون میگویند بلقیس بعد از ایمان آوردن به حضرت سلیمان، با تایید ایشان تا چند سال حاکم یمن باقی ماند.
🇾🇪تاریخ مدینة دمشق؛ ج ۶۹؛ ص ۶۷
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️ازدواج با سلیمان نبی 💍
بعد از ایمان آوردن به خدا، بقلیس و حضرت سلیمان با هم ازدواج کردند و حضرت برایشان خانه بسیار زیبایی از بلور ساختند که روی آب قرار داشت...
🇾🇪بحارالانوار؛ ج۱۴؛ ص۱۱۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️اروپا یا یمن؟! ⛰
در سوره نمل از نعمات و سرسبزی بسیار زیاد یمن (قوم سبا) سخن گفته شده. به قدرى این سرزمین پر بركت بود كه در تواريخ آمده: اگر كسى سبدى بر روى سر مىگذاشت، و در فصل ميوه از زير درختان عبور مىكرد، آن قدر ميوه در آن مىريخت كه، بعد از مدت كوتاهى سبد پر مىشد!
🇾🇪تفسیر نمونه؛ ج۱۸؛ ص۷۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️شیعه شدن توسط ایرانی ها 🇮🇷
رهبر انقلاب: از همین مازندران ما و گیلان ما – منطقه شمال رشته کوه البرز – یک عدهای از ایرانی های ما بلند شدند و به یمن رفتند و حکومت شیعه زیدی (زید بن علی، فرزند امام سجاد) را در آن جا برپا کردند. یمنی ها شیعه زیدی هستند و حکومت زیدی داشتند؛ این به وسیله سربازان ایرانی و مجاهدان و مدافعان اسلام و تشیع صورت گرفت.
🇾🇪بیانات ۱۳۸۳/۱۲/۰۵
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️آخوندها و یمن 👳🏻♂️
خاندان اشعری، گروهی از یمن بودند که به دلیل سختگیریهای حجاج بن یوسف به شیعیان، از کوفه به قم مهاجرت کردند و قم را محل سکونت خود و مرکز ترویج تشیع در ایران ساختند. از آن به بعد بود که قم، قم شد.
🇾🇪السیرة النبویة؛ج۱؛ ص ۸
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️اولین حاجی ها 🕋
بعد از اینکه خداوند به حضرت ابراهیم ماموریت داد تا وجوب حج را بر مردم بیان کند، میگویند اولین گروهی که دعوت جناب ابراهیم را برآورده کردند، اهل یمن بودند.
🇾🇪الكافي؛ ج۴؛ ص۲۰۵
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️علاقه پیامبر به یمن ❤️
ابن عباس (پسر عموی) پیامبر میگوید: حضرت محمد هر وقت اهل یمن را میدید، با رویی خوش به آنها میفرمود: مرحبا به خویشاوندان شعیب و دانشمندان شایسته موسی!
🇾🇪بحار الأنوار؛ ج۵۷ ؛ ص۲۲۲
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️دو برادر معروف یمنی 😳
کمیل یکی از یاران خاص امام علی و امام حسن اهل یمن بود. دعای کمیل از یادگاری های اهل یمن برای شیعیان است که توسط امیرالمومنین به او آموزش داده شده است. جالب است بدانید برادر کمیل، قاتل طفلان مسلم بوده است!!!
🇾🇪نهج البلاغه دشتی؛ ص۵۹۹
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️یمنی ها در کربلا 🏆
بسیاری از شهداء معروف کربلا اهل یمن بوده اند مثل عابس، بُریر، نافع بن هلال و... تا حدی که برخی میگویند ۳۴ نفر از ۷۲ شهید کربلا، یمنی بوده اند.
🇾🇪نقش قبائل یمنی در حمایت از اهل بیت؛ ص۳۳۰
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️پیامبر یمنی 🥇
پیامبر اکرم: بهترین ایمان و حکمت در یمن است، اگر ماموریت هجرت از مدینه به مکه نبود، من هم اهل یمن بودم و به آنجا میرفتم.
🇾🇪 کافی؛ ج۸؛ ص۷۰
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❄️دوست یمنی ها 🤝
امیرالمومنین می.فرمودند: حضرت محمد به ما میگفتند: هر کس اهل یمن را دوست دارد، گویا من را دوست دارد و هر کس با آنها دشمنی کند، گویا با من دشمنی کرده است.
🇾🇪كمال الدين و تمام النعمة ؛ ج۲ ؛ ص۵۴
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج