7.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فیلم قرائت دعای پرفیض کمیل توسط مرجع عالیقدر مرحوم #حضرت_آیت_الله_العظمی_علوی_گرگانی (ره)
✅ امامزاده اسحاق بن موسی بن جعفر علیه السلام گرگان
✅ماه مبارک رمضان ۹۷
۹۷.۰۳.۰۳
🔰معظم له در ماه مبارک رمضان در هر شب جمعه (حدود ساعت ۱۲ نیمه شب )به یکی از مساجد و یا امامزادگان واجب التعظیم میرفتند و دعای کمیل قرائت میکردند.
#علوی_گرگانی
#دعا
#دعای_کمیل
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
16.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امام صادق عليه السلام :
اِنَّ لاَِهْلِ الْجَنَّةِ اَرْبَعَ عَلاماتٍ:
1⃣وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ
2⃣ وَ لِسانٌ لَطيفٌ
3⃣وَ قَلْبٌ رَحيمٌ
4⃣وَ يَدٌ مُعْطيَةٌ؛
بهشتى ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
كتاب إرشاد القلوب، ص 181، ومثله في الاختصاص للشيخ المفيد، ص 335
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#داستان
سعی کنیم در زندگی همیشه قسمت پر لیوان را ببینیم و قدرشان را بدانیم.
پادشاهی از وزیرش میپرسد: چرا همیشه خدمتکارم از من خوشحالتر است، در حالی که او هیچ چیزی ندارد! و منِ پادشاه که همه چیز دارم، حال و روزِ خوبی ندارم!؟
وزیر گفت: سرورم! شما باید قاعده ۹۹ را امتحان کنید! بعد ببینید آن خدمتکار خوشحال است یا نه.
پادشاه گفت: قاعده ۹۹ چیست؟!!
وزیر گفت: ۹۹سکه طلا در کیسهای بگذار و شب آن را پشت درب اتاق خدمتکار بگذار و بنویس این۱۰۰ دینار هدیهای است برای تو و سپس در را ببند و نگاه کن چه اتفاقی رخ میدهد!
پادشاه، نقشه وزیر را انجام داد.
خدمتکار پادشاه، آن کیسه را برداشت و موقعی که به خانه رسید، سکهها را شمرد، متوجه شد یکی کم دارد! پیش خود فکر کرد که آن را در مسیر راه گم کرده است!
همراه با خانوادهاش کل شب را دنبال آن یک سکه طلا گشتند، هیچی پیدا نکردند! خدمتکار ناراحت شد از اینکه یک سکه را گم کرده است!
پریشانی به سراغش آمد، با آنکه آن همه سکههای دیگر را در اختیار داشت! روز دوم خدمتکار پریشان حال بود چرا؟! چون شب نخوابیده بود. وقتی که پیش پادشاه رسید، چهرهای درهم و ناراحت حال، مثل روزهای قبل شاد و خوشحال نبود!
پادشاه آن موقع فهمید که معنی قاعده ۹۹ چیست!
آری، قاعده ۹۹ آن است که داشتههای خود را نمیبینیم و تمرکز ما بر روی نداشتههاست.
و در تمام ادوار زندگیمان، دنبال آن یک گمشده میگردیم و خودمان را به خاطر آن ناراحت میکنیم و فراموش کردهایم که شاید داشتههای ما بسیار بیشتر از نداشتههایمان است.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
مرکز احیاء میراث شیعه
مصاحبه با دکتر تیجانی #قسمت_سوم ❓فرمودید قوی ترین دلیلتان برای شیعه شدن، حضرت علی(ع) بود. آیا جهان،
مصاحبه با دکتر تیجانی
#قسمت_چهارم
❓برای اینکه دیگران را به سوی تشیع هدایت کنید، تا کنون چه اقداماتی انجام داده اید؟
شهید محمد باقر صدر به من توصیه کرد که از دخالت در امور سیاسی کشور تونس دوری کنم و علیه دولت اقدام نکرده، و به میدان مخالفت با آن وارد نشوم، و نقش من همانند امام جعفر صادق(ع)، معرفی حقیقت مذهب اهل بیت(ع) باشد. این توصیه ای بود که از آن پیروی کردم و موفق شدم. من اندیشة اهل بیت(ع) را از راه سفر و تجارب آن و بعد ها به وسیلة کتاب هایم به مردم معرفی کردم، و با سخنرانی هایی که گاهی ایراد می کردم، مردم مرا شناختند و دانستند که من شیعه شده ام و برای اهل بیت(ع) تبلیغ می کنم.
❓به نظر شما، آیا جهان واقعاً آمادة شنیدن معارف تشیع هست یا خیر؟
بله، مردم تشنة شناخت واقعیت ها هستند؛ زیرا اندیشه های دیگر تناقضات فراوان و گوناگونی دارند. اما در مذهب اهل بیت(ع)، دوازده امام وجود داشته اند که هیچ یک با دیگری اختلاف نداشته، همگی در یک اندیشه و یک فقه با هم توافق دارند. بنابراین برای انسان ساده خواهد بود که این افکار و اندیشه ها را به مردم ارائه دهد تا به آن اعتقاد پیدا کنند.
❓مبلغان شیعه برای ترویج تشیع چه کارهایی می توانند انجام دهند؟
علمای شیعه باید بدون استفاده از روایات مبالغه آمیز یا خیالی که با قرآن یا واقعیات زمان رسول اکرم(ص) ارتباطی ندارد، اهل بیت(ع) را معرفی کنند؛ یعنی تنها به ابراز فضایل اهل بیت(ع) از جهت قرآن و سنت نبوی اکتفا کنند. با مردم، تنها با چیزی که می فهمند، صحبت کنید. متأسفانه برخی خرافاتی را همه جا نقل می کنند و بدین ترتیب، مسلمانان دیگر را از ایشان و مکتب تشیع گریزان می سازند.
#ادامه_دارد
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✅#تلنگر
⚠️مراقب باشیم انتظار ما انتظار یهودی نباشد
🔹«نگاه غلط به مسئله انتظار که امروز بعضی از ما نسبت به حضرت مهدی (عج) داریم، یهود نسبت به پیامبر اسلام داشت. یهودیان بر اساس همین انتظار به سوی مدینه روانه شدند و در اطراف آن خیبر و… سکونت کردند تا به هنگام ظهور پیامبر آخر الزمان نخستین بیعت کنندگان با او باشند اما وقتی پیامبر موعود به رسالت مبعوث شد، نه تنها با او بیعت نکردند، بلکه در مقابل انجام رسالتش خدعه، توطئه و صف آرایی کردند و بارها تلاش کردند او را ترور کنند.
"اَلَّذينَ آتَيْناهُمُ الْكِتابَ يَعْرِفُونَهُ كَما يَعْرِفُونَ اَبْناءَهُمْ"
طبق بیان قرآن، پيروان كتب آسمانى، پيامبر اسلام(ص) را مانند فرزندان خود مى شناختند. يعنى نه تنها اصل ظهور ایشان، بلكه نشانه ها و خصوصيات و جزئيات او را نيز مى دانستند.
عبدالله بن سلام كه از علماى بزرگ يهود بود و سپس اسلام را پذيرفت، مى گفت: «ما او را مى شناسيم همان گونه كه يكى از ما پسرش را هنگامى كه در ميان بچه ها ببيند مى شناسد». ولى متأسفانه بعد از ظهور پیامبر (ص) او را در مسير اميال و اهداف نامشروع خود نديدند لذا با او مخالفت کردند.
🔹آنها گمان می کردند که فاصله شان با پیامبر فاصله زمانی است، در حالیکه با آن حضرت، فاصله اخلاقی داشتند.
‼️ فاصله ی ما با مهدی موعود (عج) نیز فاصله ی اخلاقی و معنوی است این فاصله اگر برداشته نشود، دیر یا زود ما را از امام زمانمان جدا خواهد ساخت.
🔸 و در مقابل چه بسیار کسانی که در ظاهر اطلاعاتشان در مورد مباحث مهدوی کم است اما به دلیل پاکی درونی در واقع به امام عصر (عج) نزدیکند و پس از ظهورش بلافاصله به او می پیوندند.»
📌 آری، سلمان ها و اویس ها که در ظاهر از دوران و ادیان الهی گذشته و کتب آنها بی خبر بودند، پس از بعثت پیامبر خود را به پیامبر رساندند و بیعت کردند، چون فاصله ی معرفتی و اخلاقی را در نوردیده بودند.
⁉️ اما فاصله ما با امام زمان (عج) چقدر است؟!!!
خدا کند ما به سرنوشت یهودیان مدینه دچار نشویم…
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#ثواب_زیارت_کربلا
#حضرت_عبدالعظیم حسنی علیه السلام
♦️سوال:
✍چرا ثواب حضرت عبدالعظیم برابر با زیارت امام حسین علیه السلام است؟ آیا جایگاه عبدالعظیم مثل امام حسین است؟ حضرت عبدالعظیم چه مقام رفیعی دارد که درباره زیارت هیچ معصومی این ثواب نیامده است؟
❇️در ابتدا باید گفت: باید توجه داشت که آن ثواب ها که برای زیارت عبد العظیم ذکر شده در مقایسه با زیارت ائمه (ع) نیست، زیرا هیچ کسی با آنان قابل مقایسه نیست از این رو امیرمومنان(ع) فرمود: «لا یقاس بال محمد (ص) من هذه الامه احد، و لا یسوی بهم من جرت نعمتهم علیه ابدا؛ (۱) هیچ کس از این امت را با آل محمد نمیتوان مقایسه کرد. آنان که ریزه خوار خوان نعمت آل محمد اند با آن ها برابری نمیتوانند».
🔰از این کلام حضرت به روشنی به دست میآید که مردم و همه بشر نه تنها نمیتوانند به مقام ائمه (ع) دست یابند و به جا و مقامی معنوی برسند که آن ها دارند، بلکه همگان ریزه خوار نعمت معنوی آن ها و با آنان قابل مقایسه نخواهد بود. با توجه به این نکته حال باید گفت:
🔺اولا : در مورد دلیل اینکه چرا ثواب زیارت عبدالعظیم حسنی(ع) به مثابه زیارت سیدالشهدا(ع) در کربلا عنوان شده است، باید گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) حلقه وصل شیعیان در شهرهای مختلف بودند و می توان از ایشان به عنوان سفیر سیار ائمه(ع) یاد کرد.
ایشان از جمله محدثین و علمای برجسته شیعه است که به دلیل مجاهدتهای علمی و تلاش برای رساندن معارف اهل بیت به شیعیان مورد توجه و تأیید ائمه معصوم قرار گرفته است.
امامزاده عبدالعظیم حسنی در بین علما به عنوان محدث مطرح هستند. محدث کسانی هستند که فن جمع آوری احادیث و طبقه بندی روایات را می داند، آن را جمع می کند و یا می نویسد و یا شاگرد تربیت می کند.
اما راوی کسی است که در سند حدیث نامش قرار می گیرد ضمن اینکه در محدث اصطلاح ویژه ای است و آن اینکه حدیث را مستقیم می شنود و دیگرانی که از او نقل می کنند راوی می شوند.
لذا حضرت عبدالعظیم از محدثین است.
🔶در مورد دلیل اینکه چرا ثواب زیارت حرم عبدالعظیم به مثابه زیارت سیدالشهدا(ع) در کربلاست این نکته نیز قابل توجه است که : ممکن است در مورد سایر امامزادگان بزرگوار نیز روایاتی بوده، اما به دست ما نرسیده است چون ما هر یک از این امامزادگان را به نیت ائمه زیارت می کنیم و ثواب آن محفوظ است. اما روایت ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به ما رسیده است.
برخی شیعیان نزد امام هادی(ع) رفته و گفتند ما از زیارت کربلا آمدیم - در آن زمان که حاکمیت بنی عباس بود این سفر و زیارت بسیار برای شیعیان مشقت داشت- و حضرت در جواب فرمود که شما در ری زیارت عبدالعظیم را بکنید مثل این است که امام حسین(ع) را زیارت کرده اید.
🔷البته با اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از نظر علمی در میان علمای شیعه برجسته است اما جنبه امامزاده بودن ایشان در بین مردم غلبه دارد. برعکس، سید مرتضی و سید رضی که از امامزادگان هستند جنبه علمی آنها در بین مردم غلبه دارد.
🔶جنبه دیگر در حق حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) می تواند بحث مأموریتهای ایشان باشد. چرا که حضرت بین شیعیان که در جای جای خطه اسلامی نمی توانستند با هم ارتباط داشته باشند، حلقه اتصال بود. چون ائمه ایشان را قبول داشتند و ممکن است این ثواب ناظر به همین مجاهدتهایی باشد که در راه ارتباط بین شیعیان و رساندن پیام ائمه باشد که از ایشان می توان به عنوان سفیر سیار ائمه یاد کرد.
🔺ثانیا _ ممکن است شرائط خاص زمانى و مکانى، سبب گردیده باشد، که آن همه فضیلت برای زیارت حضرت #عبدالعظیم (ع) ذکر شده آن را مانند فضیلت زیارت سیدالشهداء (ع) محسوب داشته و این درک فضیلت را مخصوص آن زمان قرار داده باشد؛ زیرا متوکل عباسى و برخى دیگر از حکام جور، پس از تخریب بارگاه امام حسین (ع)، براى جلوگیرى از زیارت آن بزرگوار، مأموران دژخیم و جلادى را، به مراقبت و نگهبانى گماشته بودند، که به صغیر و کبیر رحم نمى کردند و جان افراد در خطر کشته شدن قرار می گرفت و حتى زائرین زیادى را، بی رحمانه به خاک و خون کشیده بودند.
چه این که مسئله لزوم پایگاه سازى و تشکیل مراکز تجمع نیروها و اجتماعات، موضوعى است، که به طور کلى از اخبار و احادیث به دست مى آید، روشن مى شود که ائمه اطهار (ع) دوست می¬داشتند، شیعیان با هم باشند، گرد هم جمع شوند، مذاکره کنند، و براى حفظ کیان تشیع و نشر معارف و گسترش مکتب، فعالیت هاى دینى و تبلیغى و اجتماعى داشته باشند.
📚پی نوشتها:
۱. نهج البلاغه، نشر موسسه امیر المومنین قم ۱۳۷۵ ش، خطبه
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
مقدمه کتاب وهابیت
بعد از وفات پیامبر گرامی اسلام و با توطئه منافقان ، وصی بر حق او علی علیه اسلام کنار گذاشته شد و انحرافات در دین مبین اسلام شروع شد . مسلمین جهان به مرور زمان به فرقه های مختلف تقسیم شدند. هرکس اسلام را آن طور که خود می پسندید تفسیر کرد و عده ای جاهل را با خود همراه ساخت . در این میان ائمه اطهار و علمای بزرگ شیعه در ارشاد مسلمانان کوشیدند ولی صاحبان زر و زور با صرف هزینه های گزاف به فرقه سازی و تفرقه افکنی در میان مسلمین جهان پرداختند. فرقه هایی با نامهای مختلف و عقایدی باطل . خطرناک ترین فرقه بوجود آمده در اسلام (که بویی از اسلام نبرده) را در حال حاضر می توان وهابیت نامید. فرقه ای که از میان اهل سنت سر بر آورد و با پشتوانه استکبار به تبلیغ و گسترش مذهب خود پرداخت. این فرقه چنان بر عقاید باطل خود اصرار می ورزد که شیعیان و حتی هم کیشان خود یعنی اهل سنت را در صورت نپذیرفتن عقایدشان کافر دانسته و به خاک و خون می کشند. متاسفانه وهابیت با توافق و همکاری با غرب توانستند بر پاک ترین سرزمین های اسلام یعنی مکه و مدینه تسلط یابند و به ترویج عقاید خود بپردازند . این کتاب ابتدا به برسی عمده ترین عقاید وهابیت پرداخته و با استناد به قرآن ، تاریخ ، روایات و کتب اهل سنت آنها را نقض می کند.
و در پایان از زحمات تمامی دوستان، مدیر محترم مؤسسه جناب آقای سید حسن مفتی الشیعه و برادر گرامی جناب آقای سید محمد جواهری کمال تشکر را دارم و امید دارم تلاشهای ما مورد نظر حضرت ولی عصر(عج) قرار گرفته باشد.
سید مجتبی فاطمی
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
💠 عوامل شادمانی
1⃣ #خردمندی:
💌امام صادق(ع) در حدیث معروف «جنود عقل و جهل» ضمن برشمردن سپاهیان عقل و جهل
شادی و شادابی را از زمرة لشکریان خردمندی و
کسالت و اندوه را از جمله لشکریان نابخردی دانستهاند.😱
💌 همچنین امام علی(ع)میوة #خردمندی را، شادمانی ذکر کردهاند.
2⃣ #ایمان:
💌رسول اکرم(ص) میفرمایند: «خداوند از روی حکمت و فضل خویش،
آسایش و شادمانی را در یقین و خرسندی از خود قرار داد و
غم و اندوه را در شک و ناخرسندی از خود.»
3⃣ #اعتماد_کردن_به_خدا:
💌امام علی(ع) میفرمایند:
«هر کس به خدا اعتماد کند، خداوند شادمانی را به وی مینمایاند.»
4⃣ #خوش_خلقی:
💌امام علی(ع): «با اخلاق خوش، زندگی نیکو میگردد.»
5⃣ #خدمت_به_مردم:
💌امام علی(ع): «نیکوترین زندگی از آن کسی است که مردم در سایة فضیلت او زندگی کنند.»
6⃣ #مدارا_کردن:
💌امام حسن(ع) میفرمایند:
«شادمانی در سازگاری با برادران است و در مراعات حقوق همسایگان.»
7⃣ #شوخی_کردن:
🍄در سیرة رسول خدا(ص) و ائمة اطهار(ع) بسیار دیده میشود که با اصحاب و یا کسانی که به دیدار آن بزرگواران رسیده بودند، شوخی و مزاح میفرمودند.
💌نقل است که پیرزنی نزد پیامبر(ص) آمد و ایشان به او فرمودند: «پیر به بهشت نمیرود.» و پیرزن گریست. پیامبر(ص) سپس با استناد به آیة 35 و 36 سورة واقعه فرمودند: «ابتدا جوان میشوند و سپس وارد بهشت میشوند.»
💌امام صادق(ع) هنگامی که شنیدند اصحابشان با یکدیگر کم شوخی میکنند، فرمودند: «این گونه نباشید، زیرا شوخی از خوشخویی است، و تو بدان وسیله برادرت را شاد میسازی. پیامبر خدا(ص) برای اینکه کسی را شاد کند، با او شوخی می کرد.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
مرکز احیاء میراث شیعه
مصاحبه با دکتر تیجانی #قسمت_چهارم ❓برای اینکه دیگران را به سوی تشیع هدایت کنید، تا کنون چه اقداما
مصاحبه دکتر تیجانی
#قسمت_پنجم
قسمت پایانی
❓هم اینک تشتتی میان مسلمانان، و حتی میان خود شیعیان وجود دارد. شما چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید تا جوامع مسلمان و نیز جوامع شیعی به وحدت برسند و آیا چنین وحدتی دست یافتنی است یا خیر؟
این همان سخن پیامبر(ص) است که فرموده اند:
امت من به 73 گروه مختلف انشعاب می یابد که همگی درگمراهی اند، مگر یک گروه.
حتی میان تشیع نیز فرقه های ضاله ای وجود دارد و تمام شیعیان بر حق نیستند. بنابراین نمی توان همة آنها را در یک نقطه جمع کرد و به وحدت رساند؛ زیرا پیامبر(ص) فرموده اند:
امت من متفرق خواهند شد، نه تو می توانی، نه من و نه هیچ کس دیگر که جلوی آن را بگیرد، مگر آنکه حضرت مهدی(ع) ظهور کند.
هنگامی که آن حضرت ظهور می کند، مردم را هدایت می کند و هم اوست که شیعه وسنی و یهود و نصارا و همه دنیا به وی معترف اند. گروهی به او عیسی بن مریم می گویند؛ ما او را مهدی منتظر می خوانیم و دیگران او را را عزیر می دانند که پسر خداست. بنابراین وقتی نجات دهندة مسلمانان بیاید، مسلمانان برای کشتن مشرکان و دشمنان خدا با حضرت مهدی متحد می شوند. این تنها راه کار است، و ما و شما اگر بخواهیم در پی اتحاد مسلمانان باشیم، به مسئله ای دور از دسترس پرداخته ایم.
❓هجمه ای که از سوی غرب و جهان کفر علیه مسلمانان، به ویژه شیعیان صورت گرفته است. هدف آنان از این هجمه چیست؟
آنان از ما می خواهند تسلیمشان شویم و اعتراف کنیم که آنان آقا و سروران جهان هستند و ما بردگان آنها هستیم؛ زیرا ما عقب مانده ایم و ازنظر فن آوری و تکنولوژی و علمی پیشرفتی نداشته ایم و در پستی و عقب ماندگی به سرمی بریم. آنان می خواهند بگویند: ما سرور شماییم و شما را راهبری می کنیم؛ به شما می آموزیم و شما را متمدن می کنیم. بنابراین، باید از ما پیروی کنید. کشمکش موجود میان آمریکا و ایران برای همین است؛ زیرا تمام کشورها، به استثنای ایران رهبری جهان را به آمریکا واگذار کرده اند.
به نظر می رسد، ایران رهبری خود را به آمریکا واگذار نکرده و نمی خواهد این کار را بکند آمریکایی ها هم نقشه می کشند به ایران حمله کنند، یا به او ضربه بزنند، و یا دست کم این کشور را شکست دهند و موانعی بر سر راهش ایجاد کنند. آمریکا خودش می گوید که همان کاری که با ما در عراق کرد، در ایران اجرا خواهد کرد. ادعا می کند که مردم ایران می خواهند نظام عوض شود و اسلام را نمی خواهند؛ یا دست کم اسلام متمدن می خواهند، و این اسلام، بنیادگر است. کار تا آنجا پیش رفت که چندی پیش، در آمریکا نماز جمعه ای اقامه شد که امامت آن را یک زن بر عهده داشت و مؤذن آن نیز یک زن بود. شگفت آن که صف اول و دوم هم مختلط بود و ادعا کردند: اسلام متمدن و پیشرفته این است! آمریکایی ها اسلام را این گونه می خواهند. بنابراین، اگر ما رهبری را به آنان واگذار کنیم، کاری با ما ندارند، ولی اگر چنین نکنیم، در برابر ما ساکت نمی نشینند. این همان برخورد میان غرب وشرق است.
برگرفته از ماهنامة اخبار شیعیان، سال اول، شمارة 7، آذر 1383.
قسمت پایانی
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
▪️ امروزسه شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ مصادف با ۲۲ ربیع الثانی، سالروز وفات امامزاده موسی مبرقع علیه السلام
امامزاده موسی مبرقع علیه السلام فرزند بلا فصل امام جواد سلام الله علیه و برادر تنی امام هادی سلام الله علیه بودند.
مرقد شریف این امامزاده واجب التعظیم در استان قم است و در جوار ایشان ۴۰ نفر از نسل اهل بیت علیهم السلام نیز مدفون هستند که محله چهل اختران معروف است.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#یک_روایت_یک_داستان
موضوع :حسن خلق
حضرت صادق علیه السلام می فرماید:
«أربعُ مَن كُنَّ فیه كَمُلَ إیمانُهُ وَإن كانَ مِن قَرْنِهِ إلَى قَدَمِهِ ذُنُوباً لَم یَنْقُصْهُ ذَلِك ، قالَ : وَهُو الصّدقُ وأداءُ الأمانةِ وَالحَیاءُ وَحُسنُ الخُلُقِ؛
چهار خصلت است اگر در كسى باشد ایمانش كامل مى شود، اگرچه از سر تا پایش گناهانى باشد، این گناهان چیزى از او نمى كاهد؛ فرمود: و آن چهار چیز:
1⃣صدق
2⃣اداى امانت
3⃣حیا
4⃣حسن خلق است»
📚كافى: 2 / 99، باب حسن خلق
داستان حسن خلق
روزی، علی علیه السلام از سوی پیامبر ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) مأمور شد تا با سه نفر که برای کشتن ایشان هم پیمان شده بودند، پیکار کند.
آن حضرت، یکی از آن سه نفر را کشت و دو نفر دیگر را اسیر کرد و خدمت پیامبر خدا ( صلّی الله علیه وآله و سلّم ) آورد.
پیامبر، اسلام را بر آن دو عرضه کرد و چون نپذیرفتند، فرمان اعدام آنان را به جرم توطئه صادر کرد.
در این هنگام، جبرئیل بر رسول خدا ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) نازل شد و عرض کرد: خدای متعال میفرماید:
یکی از این دو نفر را که مردی خوش خلق و سخاوتمند است، عفو کن.
آنگاه پیامبر ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) از قتل او صرف نظر کرد.
وقتی آن فرد دانست که به سبب داشتن این دو صفت نیکو، مورد عفو الهی قرار گرفته است، شهادتین گفت و اسلام آورد.
رسول الله (صلّی الله علیه وآله وسلّم) درباره وی فرمود: «او از کسانی است که خوش خویی و سخاوتش، او را به سمت بهشت کشانید».
بحارالانوار، ج 71، ص 398
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج