جناب آقای شهاب علی عرب
با سلام و احترام؛
انتخاب بجا و شایسته جنابعالی بعنوان نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران، بسیار باعث مسرت و خشنودی است.
از صمیم قلب انتصاب جنابعالی را تبریک و تهنیت عرض می نمایم.
توفیقات روز افزون و سلامتی شما را از درگاه خداوند منان آرزومندیم.
انجمن حرفه ای و صنفی راهنمایان گردشگری استان قم
@mirase_karime
۲۲ اوت روز جهانی فولکور یا فرهنگ مردم است. هدف این روز حفظ داستانهای شفاهی، موسیقی، فرهنگ و هنری است که از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود.
🆔 @mirase_karime
روز پزشک بر حضرت طبیب الاطیاب سلطان خراسان طبیب ایران وجهان بر امام زمان عجل الله و شیعیانشان تهنیت باد
🆔 @mirase_karime
افزوده شدن 2هزار تخت اقامتی در قم با اجرای 76 طرح حوزه اقامتی
@mirase_karime
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: ۷۶ طرح در دست اجرا در این استان وجود دارد که ۲هزار تخت به ظرفیت اسکان زائران و مسافران در قم اضافه میکند.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم، علیرضا ارجمندی با اعلام این خبر اظهار کرد: طرحهای گردشگری قم در زمینه افزایش تخت به تدریج افتتاح میشود و در این زمینه اگر بانکها کمک کنند سرعت بهرهبرداری از طرحهای گردشگری قم بیشتر میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم یادآور شد که اکنون ۱۴هزار تخت اقامت رسمی برای اسکان گردشگران در استان قم موجود است.
او با بیان این که در استان قم هتل پنج ستاره نداریم گفت: احداث سه هتل پنج ستاره در حال انجام است و اگر بانک ها کمک کنند یکی از آنها سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
ارجمندی افزود: هزینههای احداث اماکن اقامتی بالا رفته است و از این رو ساخت آنها باید با کمک بانکها انجام شود و در آینده حتما تنوع خوبی در تختهای اقامتی استان خواهیم داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم دربخش دیگری از سخنان خود گفت: برخی از مردم قم بعضا پیشینه این شهر را نمیشناسند و در کل ظرفیتهای تاریخی آن مغفول مانده است در این زمینه مقداری هم سازگاری اجتماعی با ظرفیتهای تاریخی در استان کم رنگ است و عدهای از مردم دنبال حفاظت از آثار تاریخی نیستند.
او در ادامه به بحث مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: بازار کهنه قم نزدیک به ۲۰ سال متروکه بود که سال گذشته ۳۵ سقف زده و پشت بام و داخل آن مرمت شد.
این مسئول افزود: این مکان با مرمتهای انجام شده به بازاری پر رونق تبدیل شده که تا پاسی از شب تجارت در آن زنده است و قصد داریم آن را به عنوان محور تاریخی گردشگری در دستور کار قرار دهیم.
ارجمندی اطلاع رسانی و کمک رسانه ها در پیشبرد اهداف گردشگری قم را بسیار مهم است ذکر کرد و افزود: مکانهایی چون بازار کهنه قم به بازار سوغات تبدیل میشود و دو سفره خانه سنتی درآن ایجاد خواهد شد تا هویتبخشی و پیوند با پیشینه قم برقرار شود.
او در پایان گفت: مرمت چهار راه بازار و بخش شمسالعماره آن آغاز شدهاست تا در آینده محور گردشگری از چهارراه بازار قم شروع شده و در ادامه به میدان کهنه برسد.
@mirase_karime
نشست مشترک مدیرکل میراثفرهنگی استان قم با شهردار منطقه پنج برگزار شد
@mirase_karime
جلسه مشترک ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و شهرداری منطقه پنج قم برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری وصنایعدستی استان قم، در این نشست مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم و شهردار منطقه پنج درباره موضوعات مرتبط با حوزه میراثفرهنگی و گردشگری و فعالیت های مشترک با یکدیگر گفت و گو کردند.
علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی استان قم تقویت همکاریهای این اداره کل با شهرداری را مهم ارزیابی کرد و خواستار تقویت این همکاری ها شد.
در این جلسه به موضوعات پروژههای عمرانی و توسعه و تعریض معابر و شوارع در محیط های تاریخی در سطح منطقه پنج پرداخته شد.
یکی از موضوعات مطرح شده در این جلسه نگهداری آثار تاریخی بود که در همین رابطه در مورد توسعه سایت موزه قلی درویش و همکاری در مورد اثار تاریخی و واگذاری به بخش خصوصی مذاکره شد.
رحیمی شهردار منطقه پنج قم نیز در این نشست بر تقویت همکاریهای مشترک تاکید و آمادگی شهرداری برای همکاری با میراثفرهنگی را اعلام کرد.
@mirase_karime
بررسی ظرفیتهای استان قم در حوزه گردشگری سلامت و چالشهای پیش رو
@mirase_karime
در سال گذشته ۱.۲ میلیون نفر مراجعه از کشورهای خارجی به ایران برای درمان داشتهایم. سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت امروز در همایش بینالمللی بیمارستانها و مراکز درمانی با اشاره به این نکته گفت: هدف گذاری ما کسب درآمد ۵ تا ۱۰ میلیارد دلاری در سال از راه گردشگری سلامت است.
به روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم، هر چند تهران، شیراز و مشهد به عنوان اولین مقاصد سفرهای درمانی در کشور شناخته شده اند اما در سالهای گذشته، قم نیز به واسطه موقعیت جغرافیایی، بعد معنوی و کیفیت خدمات درمانی مورد توجه گردشگران سلامت قرار گرفته و افزایش سهم اقتصاد قم از سبد گردشگری سلامت، در گرو رفع موانع متعدد پیشرو و فراهمآوردن زیرساختهاست.
شهر قم به واسطه موقعیت جغرافیایی، بعد معنوی و کیفیت خدمات درمانی، مورد توجه جدی گردشگران سلامت قرار گرفته و نبود هتل 5 ستاره، نداشتن فرودگاه و ناتمام ماندن مترو و منوریل و فعالیت بدون مجوز برخی سودجویان در این زمینه از موانع توسعه گردشگری سلامت در قم به شمار می رود.
قم به واسطه قرار گرفتن در مسیر جادهای و ریلی شمال به جنوب کشور، از لحاظ دسترسی به بزرگراهها و آزادراهها و شبکه ریلی وضعیت مطلوبی دارد و اگرچه ارتقای ظرفیت قطارها از مبداء و به مقصد قم در سالهای پیشرو ضروری مینماید، افتتاح فرودگاه در حوزه برونشهری و فعالیت مترو و منوریل در حوزه حملونقل درونشهری دو مسأله جدی پیشروی گردشگری سلامت در قم است.
این در حالی است که پروژه پرماجرای فرودگاه قم که میتواند ظرفیت این استان را در ارائه خدمات درمانی به زائران و گردشگران سلامت بالا ببرد هنوز به سرانجام نرسیده است.
از سوی دیگر پروژههای حمل و نقل درون شهری قم نیز چند سال است در چند قدمی بهره برداری و آغاز به کار متوقف مانده است؛ مونوریل که تقریبا تا گامهای نهایی عملیات عمرانی پیش رفته و مترو که در انتظار تخصیص واگن است.
اقامتگاه مناسب؛ دغدغه اصلی گردشگران
اولین مسأله هر گردشگری برای انتخاب مقصد خود محلی مناسب برای اقامت است. بررسی وضعیت هتلهای کلانشهر قم نشان میدهد این شهر حتی یک هتل 5 ستاره هم ندارد. خبرنگار فارس برای اطلاع از آخرین وضعیت هتلهای قم با مدیرکل میراثفرهنگی و گردشگری استان قم گفتگو کرد.
علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی استان قم با اشاره به فعال بودن ۶ هتل ۴ ستاره در قم، اظهار داشت: در مورد هتل ۵ ستاره با وجود تلاش بسیاری که صورت گرفته یک هتل که میتوانست در سال جاری افتتاح بشود، به دلیل مواجهه سرمایهگذار با هزینه بسیار بالا برای اتمام پروژه، متوقف مانده و تا کنون به مرحله بهرهبرداری نرسیده است.
او افزود: سرمایهگذار این پروژه تقاضای 300 میلیارد تومان وام را داشت و علیرغم مذاکره با بانکهای متعدد و قولهای همکاری اولیه تا به امروز هیچ تسهیلاتی نه برای این پروژه و نه دو هتل دیگر در دست ساخت قم، تخصیص داده نشده است.
ارجمندی گفت: هتل 5 ستارهای که پیشرفت بیشتری دارد حالا به دنبال کسب مشارکت است؛ این هتل میتواند نیاز طیف وسیعی از گردشگران خارجی که به دنبال کیفیت بالای خدمات هستند را تامین کند.ا
او همچنین از توافق جدیدی در حوزه گردشگری سلامت خبر داد و تاکید کرد: بر این اساس گردشگران عربستان، بحرین و... در استان قم حضور بیشتری خواهند یافت که با عنایت به تقاضای خدمات و هتل با کیفیت از سوی آنان، نیاز قم به هتل 5 ستاره بیشتر حس خواهد شد
وزارت بهداشت حلقه کلیدی گردشگری سلامت
صدور مجوزهای پزشکان و بیمارستانها برای فعالیت در زمینه سلامت بینالملل، ساماندهی به فعالان این عرصه و ایجاد هماهنگی میان دستگاهی دیگر قطعه پازل گردشگری سلامت قم است.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این خصوص به خبرنگار قم گفت: یکی از نقاط مثبتی که در خصوص ارائه خدمات گردشگری استان قم وجود دارد، فعالیت بیمارستانهای پیشرفته و مجهز است؛ در این زمینه بیمارستان های خاتم، نور و شهید بهشتی نقش اصلی را ایفا میکنند.
جهانگیری افزود: بر اساس استانداردهای بینالمللی حوزه گردشگری سلامت موثرترین مکانها برای ارائه خدمت، بیمارستانها، کلینیکها و مراکز ارائه خدمات درمانی هستند که باید به صورت زنجیرهوار عمل کنند؛ ما هم در فکر شکلگیری این زنجیره هستیم تا این مجموعهها به صورت مکمل عمل کرده و ظرفیت ارائه تمام خدمات درمانی در استان فراهم باشد و در این مهم از تکنولوژی های روز دنیا نیز بهره خواهیم برد.
مشاور عالی رئیس علوم پزشکی قم همچنین گفت: فعالان حوزه گردشگری سلامت نیازمند به دریافت مجوز آیپیدی هستند که این مجوز برای مراکز درمانی از طریق دانشگاه علومپزشکی و وزارت بهداشت و برای شرکتهای مسافرتی، از طریق ادارهکل میراثفرهنگی و وزارتخانه صادر میشود.
او با بیان اینکه ما در قم بیمارستان خصوصی نداریم و بیمارستانهای موجود، خیریهای و دانشگاهی است، اظهار کرد: در قم ۳ بیمارستان مجوز مذکور را دریافت کردهاند؛ همچنین تا کنون ۲ مرکز جراحی مجوز درمان بین المللی را دریافت کردهاند و اعطای مجوز به ۴ مرکز نیز در حال برنامه ریزی است.
جهانگیری همچنین امروز با اشاره به مشکل ساخت و تجهیز بیمارستان ۱۰۰۰ تختوابی قم گفت: در عین فعال بودن پروژه، افزایش چشمگیر هزینهها مانع اتمام و به سرانجام رسیدن این پروژه شده است؛ ساخت چنین پروژه بزرگی قطعا زمانبر است و برای سرعت بخشیدن به بهره برداری از این بیمارستان، پروژه به چند فاز تقسیم شده است.
شهرک سلامت 100 هکتاری قم که در تاریخ ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۴، با حضور معاون اول ریاست جمهوری وقت کلنگزنی شد و قرار بود بیمارستان یکهزار تختخوابی خاتم در آن ساخته شود و با ساخت هتل، ارائه دهنده خدمات گردشگری سلامت باشد و در بهار ۱۳۹۸ به بهرهبرداری برسد، هنوز به نیمه راه هم نرسیده است.
البته محمدرضا محمدی عراقی، مدیر عامل شرکت نسیم سلامت خاتم که مجری پروژه شهرک سلامت قم نیز هست، ۲۰ اردیبهشت ماه سال جاری از افتتاح فاز اول این بیمارستان با ۲۶۱ تخت بیمارستانی تا پایان سال خبر داد.
سالهاست گردشگری سلامت یا توریسم درمانی به عنوان یک صنعت پردرآمد و مدلی برای پیشرفت اقتصادی مطرح و شناخته شده است؛ در خاورمیانه، هندوستان به عنوان قطب گردشگری سلامت شناخته شده و پس از آن، ایران اسلامی در جمع رقبایی مانند ترکیه، امارات و عربستان، به واسطه پایین تر بودن نسبی هزینه درمان از اقبال نسبتا خوبی برخوردار است.
@mirase_karime
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: عملیات مرمت عمارت اربابی نیزار در قم در حال انجام است.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی این استان، با اعلام این خبر اظهار کرد: عملیات مرمت این بنای تاریخی به همت معاونت میراثفرهنگی این اداره کل در حال انجام است و این عمارت تاریخی به زودی ساماندهی خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم، افزود: آواربراری و استحکامبخشی پایهها و پوششهایآاسیب دیده، مرمت پشت بام شامل سبکسازی، عایقکاری به روش سنتی و اندود کاهگل از جمله اقدامات مرمتی این بنای تاریخی است.
ارجمندی افزود: اعتباردر نظر گرفته برای مرمت ایت بنای تاریخی 8 ملیارد ریال است.
او افزود: توجه به مرمت آثار تاریخی و صیانت و نگهداری از آنها و مرمت اصولی آثار تاریخی جزو اولویتهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم است.
@mirase_karime
جلسه بررسی و ساماندهی تورهای غیر مجاز گردشگری در استان قم صبح سه شنبه ۳۱ مرداد 1402 برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، این نشست امروز با حضور علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی این استان و جمعی از مسئولان مربوطه در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.
در این جلسه نحوه برخورد قانونی با برگزرکنندگان تورهای گردشگری غیر مجاز با حضور دستگاه های اجرایی ذیربط و با هدف پیشگیری از جرائم در حوزه گردشگری مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه ضمن بررسی و آسیبهای شناسایی تورهای غیرمجاز قرار شد با همکاری پلیس فتا، برگزاری این تورها شناسایی و رصد شوند و با برگزارکنندگان تورهای غیر مجاز برخورد قانونی انجام شود.
@mirase_karime
قم، نگین زیارتی ایران و شهر ملی «انگشتر»/ ماجرای انگشترهای تپه قلی درویش
@mirase_karime
حدود 2 سال است که قم بهعنوان شهر ملی انگشتر انتخاب شده است و اکثر مردم شهرهای مختلف کشور، انگشتر را به عنوان یک سوغات در قم میشناسند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اگر از کسی درباره سوغات شهر قم بپرسید حتما برایتان از شیرینی «سوهان» میگوید و آدرس چند سوهانپزی معروف را هم میدهد. اما کمتر کسی خبر دارد که این شهر کویری و گرم و خشک که افتخار میزبانی از حضرت معصومه(ص) را هم دارد، به عنوان «شهر انگشتر» ثبت ملی شده است. انگشترهایی که نگین آنها از جنس سنگ است و اتفاقا قم، منابع و معادن زیادی هم برای استخراج سنگ زینتی و قیمتی دارد.
ظرفیت انگشترسازی شهر قم
ثبت ملی شهر قم بهعنوان شهر انگشتر در سال 1399 اتفاق افتاد. وجود معادن سنگهای نیمه قیمتی،گردشگران ایرانی و خارجی که ازین زیورآلات استقبال میکنند و همچنین وجود بازارچههای اطراف حرم که مرکز فروش انگشتر با سنگهای قیمتی به حساب میآیند، در این انتساب در نظر گرفته شد.
گفته میشود قم، دارای ظرفیت یکهزار کارگاه تولید زیورآلات سنتی است و یکهزار و ۲۰۰ هنرمند در این هنر-صنعت مشغول به فعالیت هستند.
ماجرای انگشترهای تپه قلی درویش
تپه باستانی هفت هزار ساله قلیدرویش زیستگاه اولیه آریاییهایی بوده است که به قم مهاجرت کردند و در مسیر آب ساکن شدند. بر اساس کاوشهای انجام شده در منطقه قلیدرویش ادوار فرهنگی این محوطه از اواسط هزاره چهارم پیش از میلاد آغاز و به اواخر عصر آهن می رسد. محوطه قلی درویش در حاشیه جنوبی شهر قم، ابتدای بزرگراه قم به جمکران و در کیلومتر نخست جاده قدیم قم به کاشان واقع شده است.
در دوره تیموریان حاکم کرمان فردی به نام قلی درویش بوده که پس از مغلوب شدن در برابر تیموریان به قم تبعید شده است؛ به همین علت این منطقه به این نام شناخته شده است. برخی میگویند این منطقه به اندازه تخت جمشید اهمیت تاریخی دارد. اما نکته مهم دیگر درباره تپه قلیدرویش این است که در کاوشهای این منطقه آثاری از انگشترهای دستساز به دست آمده است که به همین خاطر کارشناسان، قدمت انگشترسازی در قم را 7هزارساله میدانند.
قلم کاری قمی
از ویژگیهای انگشترهایی که در قم تولید میشود برخلاف مشهد و برخی دیگر شهرها مثل اصفهان و شیراز، قلمکاری است. هنرمندان انگشترساز قمی هم روی سنگ و هم روی رکاب نقره انگشترها قلمکاری میکنند. ویژگی دیگر انگشترهای قمی نقره بودن رکابها و استفاده زیاد از عقیق در نگین انگشترهاست.
پراکندگی مغازههای فروش
از مشکلاتی که باعث شده بیشتر افراد قم را به شهر انگشتر نشناسند ساماندهی نامناسب این حرفه در سطح شهر است. شهر قم سالانه میزبان ۱۵میلیون زائر و گردشگر ایرانی و سهمیلیون زائر و گردشگر خارجی است. اما اکثر مغازههای فروش انگشتر در اطراف حرم آن هم به صورت پراکنده قرار گرفتهاند و خبری از آنها در دیگر نقاط شهر نیست. از قدمهای اولیه برند شدن محصول در یک شهر، متمرکز کردن فروش آن در منطقهای خاص در شهر است. متمرکز کردن بازار فروش و به وجود آوردن یک فضای اختصاصی، باعث میشود از این حجم گردشگر و ظرفیت بالای انگشترسازی قم، رونق اقتصادی بیشتری نصیب این شهر شود.
قیمت هم مسأله مهمی است
فروش نقره در کشور به صورت انحصاری در اختیار افراد معدودی است و یکی از گلههای انگشترسازهای قمی این است که به دلیل این انحصار، فروشندههای نقره خودشان قیمت نهایی را تعیین میکنند و حتی گاهی بالاتر از انس جهانی اقدام به فروش میکنند. از طرف دیگر ابزارآلات ساخت انگشتر نیز عمدتا وارداتی است و با توجه به نوسانات قیمت ارز، هزینه زیادی را به انگشترسازان تحمیل میکند.
شهر انگشترهای دستساز
با توجه به اینکه در کشورهای حاشیه خلیج فارس، انگشتر قم به عنوان یک کار دستساز و منحصر به فرد، نه سریکاری، به فروش میرسد و علت استقبال از آن هم همین موضوع است، به نظر میرسد لازم است حمایتهای مالی از این صنف صورت بگیرد.از طرف دیگر انگشترسازان قم صنف جداگانهای ندارند و زیرمجموعه صنف طلا و ساعت هستند. این روزها در صنف طلا، همه صنعتی کار میکنند اما صنعت انگشترسازی قم دستساز است و نیاز به وجود یک صنف مجزا برای این حرفه احساس میشود.
نام گذاری قم به نام شهر ملی انگشتر، حرکتی برای توسعه این هنر در سطح ملی و بین المللی بوده است. توجه به این هنر، لحاظ کردن منفعتهای اقتصادی، تربیت علاقهمندان، تبلیغات بیشتر درباره انگشترسازی قم، مطلع بودن از سلیقه مشتریان در بازار ملی و بین المللی و... نکاتی است که میتواند انگشتر را در قم به یک برند ملی و بینالمللی تبدیل کند.
@mirase_karime
🔹هفته دولت یاد و خاطره شهیدان رجایی و با هنر و شهدای کارمند گرامی باد.
#هفته_دولت
#دولت_مردم
🆔 @mirase_karime
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 مقام معظم رهبری مدظلهالعالی: راهپیمایی اربعین، حرکت عشق و ایمان است .
🔹بازدید کمیته نظارت استانی از اماکن خدماتی بزرگراه قم _ سلفچگان
🔹طی بازدید امروز کمیته نظارت استانی از مساجد، نمازخانه ها و مجتمع های خدماتی بزرگراه قم _سلفچگان که با حضور مدیر ستاد اقامه نماز استان قم صورت گرفت بر ضرورت ارائه خدمات مطلوب و حداکثری طی ایام سفرهای اربعین حسینی ع به زائران ودیگر کاربران جادهای تاکید شد
🔹کمیته نظارت استانی متشکل از نمایندگان
ادارات کل میراث فرهنگی،گردشگری وصنایع دستی، راهداری و حمل و نقل، ستاد اقامه نماز، مرکز بهداشت، انجمن های صنفی مجتمع های خدماتی بین راهی می باشد.
🔹پایش و بررسی وضعیت مساجد، نمازخانه ها، سرویسهای بهداشتی، مجتمع های خدماتی بین راهی، در زمره وظایف کمیته نظارت بر اماکن خدماتی بین راهی است.
🔹کمیته نظارت بر اماکن خدماتی بین راهی استان قم
🆔 @mirase_karime
مدیرکل میراثفرهنگی استان قم:
زلزله قم آسیبی به بناهای تاریخی وارد نکرده است
@mirase_karime
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گفت: خوشبختانه زلزله امشب در قم، آسیبی به بناهای تاریخی وارد نکرده است.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، علیرضا ارجمندی شامگاه با اعلام این خبر اظهار کرد: با بررسیهای به عمل آمده، خوشبختانه زمینلرزه امشب در قم به بناها و آثار تاریخی استان آسیبی نرسانده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم افزود: از اولین دقایق وقوع زمینلرزه در قم، نیروهای یگان حفاظت و کارشناسان میراثفرهنگی استان در آمادهباش کامل قرار گرفتند و بررسی میزان خسارت احتمالی به بناها و آثار تاریخی و سرکشی به آنها آغاز شد.
ارجمندی گفت: تمام آثار و بناهای تاریخی استان در سلامت کامل هستند و بر اثر زلزله آسیبی ندیدهاند.
او خاطرنشان کرد: نیروهای یگان حفاظت میراثفرهنگی استان در آمادهباش کامل به سر میبرند و سرکشی و بازدید از آثار تاریخی ادامه دارد.
ساعت ۲۱:۴۰ امشب ۳ شهریور، زمینلرزهای به بزرگی ۴.۱ ریشتر، عمق ۱۰ کیلومتری زمین حوالی دریاچه نمک در قم را به لرزه در آورد.
@mirase_karime
معاون استاندار قم مطرح کرد
استفاده از حضور زائران و گردشگران خارجی در قم برای معرفی ظرفیتهای تاریخی و گردشگری استان
@mirase_karime
معاون استاندار قم براستفاده از حضور زائران و گردشگران خارجی در قم برای معرفی ظرفیتهای تاریخی و گردشگری استان تاکید کرد.
بهگزارش از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، ابوالقاسم مقیمی معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم در نشست هماهنگی خدمترسانی به زائران اربعین حسینی که جمعه 3 شهریور 1402 برگزار شد، بر لزوم استفاده از فرصت حضور زائران و گردشگران خارجی در قم برای معرفی ظرفیتهای تاریخی، مذهبی و گردشگری استان به مردم ایران و جهان تاکید کرد.
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم گفت: نصب ۱۰ تابلو تبلیغاتی معرفی اماکن گردشگری استان در جادههای منتهی به شهر و ایجاد زمینه مناسب برای آشنایی زائران و گردشگران با ظرفیتهای تاریخی و گردشگری از ابتدای ورود به استان، در دستور کار قرار دارد.
او یادآور شد: همز مان با اربعین حسینی علاوه بر زائران داخلی از استان های مختلف کشور، زائرانی از چند کشور از جمله، عراق، پاکستان، افغانستان و هندوستان برای حضور در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی از استان قم عبور میکنند که این یک فرصت بسیار مناسب برای معرفی ظرفیتها و داشتههای تاریخی استان به زائران خارجی است.
مقیمی خاطرنشان کرد: در استان قم بهمنظور خدمترسانی شایسته به زائران حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام، تمام دستگاهها و نهادهای خدماترسان پای کار هستند و خوشبختانه تا این لحظه برای ارائه خدمات به زائران داخلی و خارجی مشکلی در استان قم نداریم.
@mirase_karime
مجوز فعالیت چهار دفتر خدمات مسافرتی در استان قم به حالت تعلیق در آمد.
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، مجوز تعلیق این چهار دفتر خدمات مسافرتی در جلسه فنی مشترک دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری استان، بررسی و تصمیمگیری شد.
به استناد آییننامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر وشرکتهای خدماتی و گردشگری مجوز فعالیت چهار شرکت به نامهای قاصدک خوشسفر آسیا به مدیرعاملی مهدی هاشمپور، شر کت روحانسیر آسمان به مدیرعاملی فاطمهسادات روحانی، شرکت سفینهالنجاه به مدیرعاملی محمدحسین کوچکزاده و شرکت یارانهمسفر خاطراتنیک به مدیرعاملی حسین رضوانی قمی به دلیل رعدم رعایت و قوانین تعلیق شدند.
@mirase_karime