📷گزارش تصویری:
دیدار و تکریم از خانواده شهیدان توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری
معاون توسعه اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان قم با حضور در منزل تعدای از شهدای والا مقام با خانواده های محترم آنان دیدار و از آنان قدردانی کردند
13مهرماه 1402
@mirase_karime
📷گزارش تصویری:
دیدار و تکریم از خانواده آزادگان و ایثارگر توسط مدیر کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان قم
مدیر کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان قم با حضور در منزل تعدای از آزادگان و ایثارگران با خانواده های محترم آنان دیدار و از آنان قدردانی کردند
@mirase_karime
گردشگری انواع مختلفی دارد که یکی از آنها گردشگری خوراک یا گردشگری غذا است؛ نوعی از گردشگری که مورد استقبال گردشگران در کشورهای مختلف قرار گرفته است.
علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در یادداشتی نوشت: در هر کشور خوراک در حقیقت نمونهای از آداب و رسوم آن کشور و علاقهمندی مردم نیز به حساب میآید و در حقیقت غذا و خوراک جزئی از فرهنگ آن کشور است.
ایران با دارا بودن ظرفیتهای مختلف در حوزه گردشگری خوراک میتواند قدمهای بزرگی را در جذب گردشگر در این حوزه بردارد. در این میان استان قم به عنوان قطب گردشگری زیارتی در حوزه گردشگری خوراک نیز جایگاه بالایی دارد.
فرهنگ غذایی هر استان ریشه در آدابورسوم و شرایط اقلیمی آن دارد. استان قم، که یکی از استانهای کویری و مرکزی ایران است، غذاهای سنتی زیادی دارد. در فهرست غذایی این استان تنوع زیادی در پخت انواع آبگوشت دیده میشود. به غیر از آبگوشت در این استان غذاهای سنتی زیادی وجود داشته که بهمرور زمان فراموش شدهاند یا کمتر در سفرهها دیده میشوند.
به عنوان مثال «آبگوشت قنبید» یکی از غذاهای سنتی در استان قم است که مورد استقبال زائران و مسافران قرار گرفته است.
در استان قم به علت شور بودن آب و برای از بین بردن املاح مضر آن از کلم قمری یا همان قنبید در غذاهایشان استفاده میکنند. آبگوشت قنبید یکی از غذاهای محلی استان قم است که از کلم قمری برای پختن آن استفاده میشود. همچنین در آبگوشت قنبید از گوشت گوسفندی، گندم پوستکنده، لوبیا سفید، رب، پیاز، پودر لیمو عمانی، نمک و زردچوبه هم استفاده میکنند. این آبگوشت محلی همراه با نان سنگک و سبزی خوردن تازه خورده میشود.
این البته یک نمونه از غذاهای سنتی در استان قم است و این استان داری غذاهای سنتی بسیار زیادی مانند آبگوشت یخنی بادمجان، آبگوشت هویج برگه، حلوا، قاقاناخ، مغزابه، ماشاب، دمپختک، آش قونبید، آش پتله، اشکنه سیب زمینی، پتله پلو و ... است که هر کدام در جای خود برای زائران و مسافران و نیز قمی ها دارای جذابیت است.
نکته جالب توجه اینجاست که این غذاها با استفاده از موادی همچون بلغور گندم، عدس، برنج، پیاز، سیبزمینی، روغن، کشمش، زعفران و... تهیه میشود و جالب است بدانید به دلیل وجود زعفران در این غذا کارشناسان برای کاهش امراض قلبی و چربی خون خوردن آن را برای افرادی که اضافه وزن دارند توصیه میکنند.
دو هفته پیش جشنواره گردشگری خوراک در یکی از مناطق گردشگری قم برگزار شد که این جشنواره بخش کوچکی از ظرفیتهای گردشگری استان قم به حساب میآید و به طور حتم توجه به این حوزه از گردشگری در کنار سایر ظرفیتهای گردشگری استان میتواند باعث رونق سفر و گردشگری به این استان شود.
@mirase_karime
دبیرخانه «قم شهر ملی انگشتر» به زودی افتتاح میشود/ تخصیص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار
@mirase_karime
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: برای ایجاد دبیرخانه شهر ملی انگشتر در قم ۳۰ میلیارد ریال هزینه شده است و این دبیرخانه به زودی افتتاح خواهد شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، علیرضا ارجمندی امروز شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ در گفتوگو با خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: این دبیرخانه در خیابان معلم و در جوار بیت تاریخی امام خمینی(ره) افتتاح میشود و برای راهاندازی آن یک خانه تاریخی را مرمت کردهایم.
او بیان کرد: این دبیرخانه اکنون مرحله تجهیز خود را میگذراند و مکانی برای فروش صنایعدستی و به خصوص انگشتر به نام «چهارسو هنر» خواهد بود.
ارجمندی اضافه کرد: قم در حوزه سوغات و متبرکات ظرفیت خوبی دارد و این ظرفیت نیازمند وجود یک بازارچه دائمی صنایعدستی است و سوغات قم می تواند صنایعدستی از جمله فرش قم را شامل شود.
ارجمندی همچنین از جانمایی ۲۰ هکتار زمین برای احداث شهر عقیق در قم خبر داد و افزود: چند مکان برای احداث این شهر پیشنهاد شد که ادارهکل میراثفرهنگی آنها را قبول نکرد و اکنون میراثفرهنگی مکانی را جنب عوارضی آزادراه قم - تهران پیشنهاد کرده است.
او افزود: شهر عقیق شهری خواهد بود که در آن آموزش و پژوهش، دانشگاههای علمی کاربردی و موزه ایجاد خواهد شد و این شهر مصوبه شورای برنامهریزی استان قم را نیز دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با اشاره به این که سال گذشته ۹ نشان ملی مرغوبیت کالا برای هنرمندان صنایعدستی قم کسب شده است، گفت: بسیاری از هنرمندان صنایعدستی مشکل مکان برای امور کاری خود داشتند که با رایزنی با شهرکهای صنعتی این مشکل مرتفع شد.
او افزود: طبق توافق با شرکت شهرکهای صنعتی قرار شد زمینهای کوچکتری در شهرک صنعتی ثامن قم به هنرمندان صنایعدستی واگذار شود و در مرحله اول ۴۴ قطعه به منبتکاران استان واگذار شد که کارگاه خود را در آن مستقر کنند.
@mirase_karime
با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، زندانیان این استان آموزشهای صنایعدستی را فرا میگیرند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم، در جلسهای که با حضور معاون صنایعدستی این اداره کل و مسئولانی از سازمان زندانهای این استان روز شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ در خانه تاریخی زند برگزار شد، مقرر شد آموزشهای صنایعدستی به زندانیان و مددجویان استان قم ارائه شود.
در این جلسه با اشاره به اهمیت آموزش هنر و صنایعدستی به زندانیان و نیز اهمیت اشتغالزایی و درآمدزایی برای مددجویان، مقرر شد بر اساس برنامهریزی مدون، آموزشهای صنایعدستی به مددجویان این استان در ندامتگاه ارائه شود.
در این جلسه که معاون سلامت و اصلاح تربیت سازمان زندان های ساتان قم نیز حضور داشت، مقرر شد، از نیروهای موجود در ندامتگاه ها به عنوان مربی استفاده شود.
همچنین بر اساس مصوبات این جلسه، نظارت بر نحوه آموزش مربیان بر عهده اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم قرار گرفت و همچنین مقرر شد، قبل از شروع فرآیند آموزش، آموزشگران مورد توانسجنی قرار گیرند.
@mirase_karime
.
✅مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم اعلام کرد:
عرضه آثار هنری و صنایع دستی مهاجران خارجی در قم
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم گفت: نخستین نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای مهاجران خارجی استان قم از جمله دستاوردهای هنری و صنایع دستی آنان، از ۲۲ تا ۲۵ مهرماه جاری در مجتمع امام خمینی(ره) شهر قم برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم، دکتر علیرضا ارجمندی در گفتوگویی، از حضور بیش از ۷٠ هنرمند در این نمایشگاه خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه مذکور در بخشهای فرهنگی، اقتصادی، علمی، پژوهشی، عمرانی، اجتماعی، هنر و رسانه از ساعت 9 تا 12 و 16 تا 21 برگزار میشود.
وی اظهار داشت: نمایشگاه مذکور برای اولین بار در کشور و با همت اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری قم و با حمایت سازمان ملی مهاجرت و سازمان «آی. اُ. اِم.» (IOM) کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برنامهریزی و اجرایی خواهد شد.
مجتمع امام خمینی(ره) شهر قم، جنب گلزار شهدای علی ابن جعفر(ع) در انتهای خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان) قرار دارد.
@mirase_karime
🔹السلام علیکِ یا فاطمه المعصومة🔹
قم سالهاست با نفسش زنده مانده است
باور کنید پیش مسیحا نشسته ایم
بوی مدینه می وزد از شهر ما،بیا
ما در جوار حضرت زهرا نشسته ایم
۲۳ ربیع الاول سالروز ورود پر خیر و برکت حضرت فاطمه معصومه (س) به شهر قم گرامی باد
🆔 @mirase_karime
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خانه های تاریخی و روستایی قم با معماری و سبك سنتی خاص، ظرفیت تبدیل شدن به اقامتگاه های بوم گردی برای رونق كسب و كارهای محلی و رشد صنعت گردشگری و به تبع آن اشتغالزایی و اقتصاد را دارند.
🔹 12 منطقه نمونه و روستاهای گردشگری در استان قم وجود دارد كه به خاطر ویژگی های اقلیمی و اكوتوریسمی مورد توجه گردشگران است.
🆔 @mirase_karime
🔵بهترین روز قم
📝یادداشت صادق چهرقانی
▪️ مدیرمسئول هفتهنامه قمبزرگ
قم هم مثل همه شهرها بود؛ مردم این منطقه زندگی عادی خود را می کردند و هر روز امورات جاری خود را می گذراندند؛ تا این که متوجه شدند خواهر امام رضا(ع) که از محل تولد خود شهر مدینه در کشور عربستان به راه افتاده و برای دیدن برادرش امام رضا به سمت خراسان بزرگ حرکت کرده، قرار است از شهر قم عبور کند؛
همین خبر کافی بود که با همت مردم قم که محبت پیامبر(ص) و خاندان مطهرش را در دل داشتند، شهر آذین بسته شود و استقبالی تاریخی از دختر امام کاظم(ع) صورت گرفت که تا ابد، مایه مباهات و افتخار مردم شهر قم است؛
و این گونه بود که ۲۳ربیع الاول سال ۲۰۱ هجری قمری در تاریخ قم و همچنین تاریخ تشیع و تاریخ اسلام ماندگار شد.
قم با پذیرش این نواده رسول خدا(ص) که اتفاقا نه فقط غیر قمی بلکه غیر ایرانی و عرب زبان بود، نشان داد که از تعصبات قومی و قبیله ای عبور کرده و ظرفیت تبدیل شدن به جهان شهر شیعی و زمینه سازی برای امت واحده اسلامی را دارد؛ چنان که اکنون هم در همین مسیر حرکت می کند.
حضرت معصومه(س) که در روایات مختلف از چند تن از امامان معصوم(ع)، دارای مقامی رفیع بوده و زیارت او همچون زیارت حضرت فاطمه زهرا(س) شمرده شده است، وقتی مهمان نوازی تاریخی مردم قم را مشاهده نمودند، به قصد اقامت موقت، در این شهر سکونت کردند تا پس از مدتی کوتاه استراحت، به قصد دیدار و ملاقات برادرشان امام رضا(ع) راهی خراسان شوند اما بعلت بیماری، در همین شهر قم از دنیا رفتند تا بارگاه ملکوتی و نورانی ایشان، چشم و چراغ این شهر باشد.
قم، از همان زمان مورد توجه دوستداران خاندان پیامبر(ص) شد و بسیاری از مردم ایران و حتی کشورهای مختلف، به قصد زیارت و برخی به قصد سکونت دائم به این شهر مهاجرت کردند تا از برکات وجودی بارگاه نورانی دختر پیامبر(ص) بهره مند شوند و زندگی شان رنگ و بوی معنوی بگیرد.
بنیانگذاری و تأسیس حوزه علمیه قم و مدرسه فیضیه این شهر، بعنوان مهمترین مرکز علمی جهان تشیع، شاید مهمترین برکت حضور مرقد مطهر عمه امام زمان(عج) در این شهر باشد و همین موضوع باعث شد که قم یک شهر بین المللی باشد که هر ساله مشتاقان تحصیل علوم دینی و مکتب امام صادق(ع) را از سراسر ایران و حتی کشورهای مختلف جهان، به سوی خود بکشاند.
امروز قم، به دور از تعصبات شهری، قومی و نژادی، الگوی جهان شهر بودن و زمینه سازی برای امت واحده اسلامی را به دنیا نشان داده و این ها همه از برکت وجودی بارگاه بانویی است که به فرموده امام جواد(ع)، پاداش زیارت او، بهشت است.
انتهای پیام/
@mirase_karime
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺🌺
خوشبخت قوم طایفه، ما مردم قمیم
جاروکشان خواهر خورشید هشتمیم
اعجاز این ضریح که همواره بی حد است
چیزی شبیه پنجره فولاد مشهد است
🌺🌺🌺
۲۳ ربیع الاول سالروز ورود حضرت معصومه (س) به قم گرامی باد.
@mirase_karime