🌱اولین جلسه مهر ميراث شهرستان خدابنده با حضور شهردار, اعضای شورای اسلامی, رئیس اداره ميراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری شهرستان و جمعی از فعالان حوزه های صنایع دستی ,گردشگری و ميراث فرهنگی و هنرمندان عرصه هنری شهرستان , در محل سالن جلسات ساختمان بحران شهرداری تشکیل و عمده مباحث مطروحه : چرایی تشکیل انجمن مهر ميراث, حضور پررنگتر عزیزان حاضر در برنامه های شهرستانی, استانی و کشوری درخصوص برنامه های فرهنگی , جشنواره ها و ایجاد اشتغال و جذب گردشگر در این شهرستان بود.و در آخر مقرر گردید ضمن تشکیل منظم جلسات برنامه های پیشنهادی در قالب طرح به منظور بررسی و اجرا به جلسات ارائه گردد.
@miraszanjan_ir
🎼استاد جلیل شهناز
🔸استاد جلیل شهناز در اول خرداد ماه سال ۱۳۰۰ هجری شمسی متولد شد.
🔸 تقریباً همه اعضای خانواده وی با موسیقی آشنایی داشتند و در رشتههای مختلف هنر از جمله تار، سهتار، سنتور و کمانچه به مقام استادی رسیدند. پدرش «شعبانخان» علاقه وافری به موسیقی اصیل ایرانی داشت و علاوه بر تار که ساز اختصاصی او بود، سهتار و سنتور هم مینواخت.
🔸جلیل شهناز، از کودکی به موسیقی علاقهمند شد و نواختن تار را در نزد عبدالحسین شهنازی و برادر بزرگ خود حسین شهناز که به خوبی ساز مینواخت، آغاز کرد و در سنین جوانی از نوازندگان خوب اصفهان شد.
🔸در کتاب «موسیقیدانان ایرانی» نوشته پژمان اکبرزاده آمده است: «شهناز نوازندگی در رادیو اصفهان را از سال ۱۳۲۸ آغاز کرد و در سال ۱۳۳۶ به دعوت سازمان رادیو به تهران آمد و در برنامههای گوناگونی مانند برنامه گلها، ارکستر حسین یاحقی و... به عنوان تکنواز و همنواز به فعالیت پرداخت. وی همچنین در گروه «یاران ثلاث» (همراه با تاج اصفهانی و حسن کسایی) و گروه اساتید موسیقی ایران کنسرتهای بسیاری را در داخل و خارج از ایران اجرا نمود.
🔸وی در سال ۱۳۸۳ به عنوان چهره ماندگار هنر و موسیقی برگزیده شد. همچنین در ۲۷ تیر سال ۱۳۸۳، مدرک درجه یک هنری (معادل دکترا) برای تجلیل از یک عمر فعالیت هنری به جلیل شهناز اهدا شد.
🔸جلیل شهناز پس از یک دوره بیماری صبح روز دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ در بیمارستان آراد درگذشت. روحش شاد
@miraszanjan_ir
◾️غضنفر سفیدگری محقق، پژوهشگر و راوی تاریخ شفاهی زنجان چشم از جهان فروبست .
او پس از تحمل بیماری عصر روز دوشنبه ، ۲۷ خرداد ۹۸، به دیار باقی شتافت .
از مرحوم سفیدگری مرد فرهنگ و ادب زنجان، روایت های تاریخی شیرینی از دهه های سی و چهل و پنجاه در نشریات این استان به چاپ رسیده است.
اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان فقدان این عزیز بزرگوار را تسلیت عرض می نماید.
@miraszanjan_ir
🌱فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی خبر داد:
باند حفاری غیرمجاز سر بزنگاه دستگیر شد
ساعت ۱۰ صبح سه شنبه زمانی که باند حفاری غیر مجازی در یکی از منازل مسکونی سلطانیه مشغول کندن زمین بودند تا به خیال خود یک شبه ره صد ساله را طی کنند، یگان حفاظت میراث فرهنگی زنجان با همکاری نیروی انتظامی سر بزنگاه دستگیرشان کردند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، سرهنگ ابوالفضل مرادی، فرمانده یگان حفاظت اداره کل زنجان، امروز از دستگیری ۸ حفار غیر مجاز در سلطانیه خبر داد.
این گروه که ۷ نفر از آنها از اهالی آذربایجان شرقی و یک نفر از اهالی سلطانیه بودند، با یک فلزیاب و تعدادی اداوات حفاری توسط ماموران همیشه هوشیار زنجان و نیروی انتظامی دستگیر شدند.
به گفته فرمانده یگان حفاظت استان زنجان، چند قطعه سفال ایلخانی به دست آمده از حفاری ضبط گردید.
@miraszanjan_ir
🏴استاد «علی هشترودی» آسمانی شد
◾تشييع پیکر استاد علم و اخلاق زنده یاد " استاد علی هشترودی " ساعت ۹:۳۰ صبح روز ۳شنبه ۴ تیر ۱۳۹۸ بعد از اقامه نماز بر پیکر آن فقید سعید، از مقابل دانشگاه آزاد اسلامی زنجان واقع در اعتمادیه برگزار می گردد.
▪️استاد علی هشترودی متولد ۱۳۰۳ هجری شمسی بود که بیش از ۷۰ سال به امر مقدس تعلیم و تربیت مشغول بود.
▪️وی از شاگردان نامدار علامه جلال الدین همایی و استاد بدیع الزمان فروزانفر بود
دکتر هشترودی، هم کلاسی مرحوم دکتر سید جعفر شهیدی مفسر فقید نهج البلاغه بوده و از ایشان کتابها و مقالات فراوانی در حوزه عرفان و ادبیات به یادگار مانده است .
▪️ایشان دانشسرای عالی و مقدماتی را در زنجان سال ۱۳۴۳ تاسیس و اساتید بزرگی را به این مرزوبوم تربیت و تقدیم کرده است.
◾️اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان ، در گذشت این چهره ماندگار مردم زنجان را تسلیت عرض می نماید، باشد که در جوار حضرت حق قرین رحمت واسعه الهی باشند.
@miraszanjan_ir