هدایت شده از حسن
امامْ حافظ است نه ما .mp3
4.03M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی، ۸۷
🔍 اگر کسی خیال کند که امام زمان(عج) میخواهد بارَش را بر دوش ما بگذارد، سقوط میکند!
🔍 امامْ احتیاجی به ما ندارد.
🔍 امامْ غنیمتِ ماست نه غرامت.
☑️ @mirbaqeri
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
💥 خدای متعال، متناسب با ظرفیّتِ هر کس، زمینهٔ رُشدی برای او فراهم کرده است.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«اگر انسان دنبال تکلیف خدا بگردد و آنجا که تکلیف میآید بایستد و عمل کند، همهٔ رشدها را خداوند برای او رقم میزند. اما اگر با تدبیر خود دنبال رشد خودش باشد، به هیچکُجا نمیرسد!
👈خدای متعال، متناسب با شخص و ظرفیّتِ هر کس، زمینهٔ رشدی برای او فراهم کرده است و زمینهٔ رشدش، انجام تکلیفی است که متوجه اوست؛ برای مثال، انسان که مادری مریض دارد، میفهمد که باید وقتش را برای او بگذارد؛ اما اگر برود کار دیگری انجام دهد، رشدش در آن کار نیست!
تمام تلاش شیطان این است انسان را از آن نقطهٔ حرکت، به مسیر دیگری بکشاند! ممکن است نقطهٔ حرکتِ ما، با نقطهٔ حرکتِ فرد دیگر، متفاوت باشد؛ اما شیطان ما را فریب میدهد و میگوید: ببین که فلانی چطور به کمال رسید! تو هم همان مسیر را برو!
[مثلاً] رشد حضرت یوسف(ع) در یک امتحان خاصی است و رشد حضرت موسی(ع) در امتحان دیگری است.
نمیشود که حضرت موسی(ع) رشد خودش را در امتحان حضرت یوسف(ع) دنبال کند. حضرت موسی(ع) باید از امتحان خودش موفق بیرون بیاید. رشد حضرت موسی(ع) در زندانرفتن نیست.» (۱۳۹۰)
☑️ @mirbaqeri
👆👆 پُربازدیدترین پُستِ کانالِ «در محضر آیٺالله میرباقری» در تلگرام (حدود ۲۰۰هزار بازدید)
🔻 خيال نکنيم فقط مُضطَرِّ به آب و نان و همسرِ خوب هستيم!
🔻وُسعت اضطرارهای خودمان را در دعاها باید پیدا کنیم.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«ما بايد وُسعت نياز خودمان و اضطرارهای خودمان را بفهميم؛ خيال نکنيم فقط مُضطَرِّ به آب و نان و همسر هستيم.
بايد وُسعت دستگاه خدا را بفهميم؛ خيال نکنيم که در دستگاه خدای متعال فقط نان و آب و همسرِ خوب هست.
اگر می خواهيم وُسعت اضطرار خودمان و وُسعت دستگاه الهی و از اين لطيفتر، گستره جلال و جمال الهی، را ببينيم، و اگر میخواهيم وُسعت خوبیهای خدا و بدیهای خودمان را بفهميم - که جبران اين بدیها با خوبیهای اوست - بايد دعای ابوحمزه بخوانيم، دعای کميل و خَمْسَعَشَر و ادعیه صحيفهٔ سجاديه را بخوانيم. در اين دعاهاست که وُسعت عوالم به ما معرفی میشود». (رمضان ۹۲)
☑️ @mirbaqeri
🔻فضایل ماه رمضان بدون مراقبه، درک نمیشود.
✔️ استاد سیدمحمّدمهدی میرباقری:
«فضایل ماه رمضان بدون مراقبه، درک نمیشود! درک فضیلتهای این ماه، محاسبه و مراقبه میخواهد و اگر کسی میخواهد در ماه رمضان ۱۰ ختم قرآن داشته باشد، باید مراقبه کند.
من نمیگویم همهْ این کار را بکنند؛ ولی امام (ره) که یک کشور را اداره میکردند در ماه رمضان، ملاقاتهایشان _ الا برای کارهای ضروری_ تعطیل بود. بیرون ماه رمضان گاهی روزی ۱۸ ساعت مسائل حکومتی را تدبیر میکردند ولی ماه رمضان تعطیل بود.
👈 گاهی آدم میببیند سحر شد، هیچ کاری نکرده! در شب اول، ابوحمزه نخوانده! در شب دوم هم نخوانده! شب دهم نخوانده! روز بیست و پنجم هم نخوانده! خُب! پس کی میخواهد از ماه رمضان برخوردار شود؟!» ۹۳/۴/۱۹
☑️ @mirbaqeri
🔻شیطان، یکی از علما را تشویق کرده بود که کتابی در ردِّ شیطان بنویسد!
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«در کتاب "استعاذه" شهید دستغیب این قصه را دیدم که یکی از علما کتابی نوشته بود و مفصلاً دربارهٔ مکاید و وسوسههای شیطان سخن گفته بود.
در همان زمان، یکی از اخیار، شیطان را خواب دیده بود و گفته بود: دیدی که فلانی چطور تو را رسوا کرد؟!
شیطان جواب داده بود که خودم وسوسه کردم که علمش را ظاهر کند و بنویسد! [اسم کتابش ردِّ شیطان است ولی حقیقتش جلوه نفس است.] او اثبات نفس میکند و خودش را اثبات میکند و با من که کاری ندارد!» ۹۵/۱۲/۱۱
☑️ @mirbaqeri
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
🔻 نُخبهای مثل «شهید تهرانیمقدم»، متفاوت است با متخصصی که به غرب میرود و دانش خود را در اختیارِ نظام سلطه قرار میدهد.
🔻 نخبگانِ بصير، هيچگاه نُخبگیِ خود را در اختيارِ نظام سلطه قرار نمیدهند.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«جوانی که دانش خودش را در ميدان اسلام بهکار میبرد و تا پای شهادت نيز ايستادگی میکند و موازنهٔ قدرت را به نفع اسلام تغيير میدهد و دستور «تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ» را اجرا میکند و در نتيجه در دل دشمن، ترس میاندازد _ مثل شهيد تهرانیمقدم که در جهت توليد و به نتيجه رسيدن سلاحهای موشکی و موشکهای دوربُرد ما ايستادگی میکند و حتی جان خود را در اين مسير تقديم میکند _ بسيار متفاوت است با کسی که همين دانش را به اروپا میبرد و با اين استدلال که "علم، جهانی است" در آنجا خدمت میکند. چنين کسی بصيرت ندارد و اين ميدان درگيری را نمیشناسد و نمیفهمد؛ بلکه سرمايهٔ علمیاش را در خدمت دشمن اسلام قرار میدهد و اين بسيار خطرناک است.
اگر در حال حاضر، غرب بر دنيا تسلط پيدا کرده است علتش اين است که با جمع کردن نخبگان ملتهای مختلف و سرمايه علمی آنان، بر جهان حکومت میکند. اين نخبگان اگر بصيرت داشته باشند هيچگاه نخبگی خود را در اختيار نظام سلطه قرار نمیدهند.» ۹۳/۲/۱۸
☑️ @mirbaqeri
97-3-3-حجت الاسلام میرباقری.mp3
13.1M
🔊 استاد میرباقری | فایل صوتی برنامه سمت خدا، ۹۷/۳/۳
🔍 شرح دعای افتتاح
🔍 دعای افتتاح، انسان را در طرح ولی خدا قرار میدهد و برای تحقق فرج، ایجاد انتظار میکند.
🗂 حجم: ۱۲ مگابایت
☑️ @mirbaqeri
🔵 ۲ سخنرانیِ استاد میرباقری در شبهای دههٔ دوم ماه رمضان، در تهران
🔶 حسینیه آیتالله حقشناس(ره)
🔸با نوای: حاج مهدی سماواتی
🔸زمان: شب یازدهم تا شب بیستم (ساعت ۲۲)
🔸مکان: تهران، میدان شهدا، خیابان مجاهدين، ايستگاه بهنام
📹 پخش زنده تصویری www.aparat.com/haghshenasi/live
🔷 مسجد اَرک
🔹 با نوای: حاج منصور ارضی
🔹زمان: شب یازدهم تا شب پانزدهم (ساعت ۲۴)
🔹مکان: تهران، میدان پانزده خرداد
📹 پخش زنده تصویری http://content.jwplatform.com/players/ToqiUkON-IG95Efge.html
🎙 پخش زنده صوتی http://content.jwplatform.com/players/4iHwZ3gx-pY0BfnLj.html
🔴 سخنرانی استاد میرباقری در مسجد بزرگ لالهزار تهران
□ زمان: بعد از نماز ظهر. از روز یازدهم تا روز بیستم ماه رمضان
□ مکان: تهران، لالهزار، مسجد بزرگ لالهزار.
#توضیح: «تیه» به بیابانی گفته میشود که بنیاسرائیل در پی خروج از مصر و بر اثر نافرمانی خداوند، ۴۰ سال در آن سرگردان شدند.
وادی تیه .mp3
19.19M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانی با موضوع «وادی تِیه»، ۸۳/۱۱/۲۴
🔍 وادی تِیه، محیط ولایت طاغوت است. در این وادی، هرچه بدَوی، سَرِ جای اوّل هستی.
🔍 چگونه میتوان از وادی تیه دنیا خلاصی یافت؟
☑ @mirbaqeri
💥 بعضیها چهل سال نماز میخوانند و روزه میگیرند، اما هنوز سَرِ جایِ اَوّلشان هستند؛ چون در «وادیِ تِیه» هستند.
🔻وادیِ تِیه، وادی سرگردانی است. در وادیِ تِیه، عبادت و ریاضت به نتیجه نمیرسد.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«اگر کسی دستی به امام نرساند و خدای متعال اين راه را برای او باز نکند، در غوغای فتنهها هيچ ناجی و راه نجات ديگری ندارد؛ «و مَن لَم يَجعل الله لَهُ نوراً فما لَهُ مِن نور». اگر خدای متعال برای کسی امام قرار ندهد، نور ديگری که او را از وادی ظلمات، تيه و سرگردانی و حيرت در دنيا نجات دهد، برايش وجود ندارد. همه عمرش میشود وادی سرگردانی. صبح تا شب، چهل سال، پنجاه سال کار میکند، اگر در اين مدت عقبگرد نکرده باشد، حداکثر سر جای اول خودش باقی مانده است. همهٔ نماز و روزهها و عبادتها و سجدهها و تلاشهایی که کرده است، چهل سال هم که باشد باز هم در وادی سرگردانی است. چهل سال نماز خوانده است اما هنوز سر جای اولش است، چهلسال روزه گرفته است اما جايگاهش فرقی نکرده است، چهل سال نماز شب خوانده است اما سر جای اولش است. اگر کسی در اين وادی به بيوتی نرسيد که «أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ» در بيرون اين بيوت، که وادی تيه است، میماند.
خداوند متعال به آنها فرمود که «وَ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً وَ قُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَكُمْ خَطاياكُمْ وَ سَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ». از اين در (باب حطه) وارد شويد. دری که با ورود از آن همه بدیها میريزد، و به همهٔ خوبیها میرسيد «قُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَكُمْ خَطاياكُمْ» گناهانتان فرو میريزد. اينها وارد اين وادی نشدند. طبيعی است دچار وادی تيه شوند. بيرون اين خانه، بيرون اين بيت همهْ وادی تيه است؛ يعنی انسان سرگردان است؛ مانند مورچهای که بالا میآيد و به سر شانه شما میرسد، همين که عبايتان را جابهجا کنيد به سر جای اول خود بر میگردد و همه اين زحمتها هدر میرود! وادی تيه اينگونه است. بنابراين، عبادات و رياضات هم در بيرون اين وادی ولایت، فايده ندارند.» ۹۲/۸/۱۴
☑️ @mirbaqeri
آیت الله میرباقری ۱۱ .mp3
14.76M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ یازدهم ماه رمضان ۹۷ | حسینیه آیتالله حقشناس(ره)
🔍 شروع شرح خطبه ۲۲۲ نهجالبلاغه
☑ @mirbaqeri
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
آیت الله میرباقری.mp3
16.59M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ دوازدهم ماه رمضان ۹۷ | حسینیه آیتالله حقشناس(ره)
🔍 راههای رسیدن به ذکر
☑ @mirbaqeri
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
سخنرانی شب یازدهم .mp3
25.24M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ یازدهم ماه رمضان ۹۷ | مسجد اَرک تهران
🔍 حُجُب و موانعِ راه سلوک
🔍 گاهی موانع و حُجُب، در شاکلهٔ ما و در طینت ما ریشه دوانده.
☑ @mirbaqeri
سخنرانی شب دوازدهم .mp3
19.63M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ دوازدهم ماه رمضان ۹۷ | مسجد اَرک تهران
☑ @mirbaqeri
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
🔻اگر انسان از «بابالامام» وارد نشود، گرفتار وادیِ تِیه میشود؛ همهٔ عالَم مأمور میشوند او را سرگردان کنند!
🔻تمدن امروزی، وادیِ تِيه است.
🔻بعضیها قيافهٔ فيلسوف و دانشمند به خودشان میگيرند، اما بعد از چهلسال، دوباره همان آدمِ چهلسال قبل هستند.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«اگر كسی میخواهد وارد بيوت نور و بيوت معرفت شود، از بابش بايد وارد شود. فرمود: بابش ما هستيم. ولی اين باب، بابی است که هر کس بخواهد وارد شود، بيرون در، بايد همه چيزش را بريزد. قبل از داخل شدن، همه چيزِ انسان را از او میگيرند؛ يعنی او را از هوای نفس خلع میکنند، نفس را خلعِسلاح میکنند، و الا انسان نمیتواند از درب وارد شود.
تمدن امروزی، وادیِ تِيه است. اگر انسان «سُجَّدَاً» وارد نشد، گرفتار وادیِ تِيه میشود. وادیِ تِيه يعنی وادی سرگردانی. عالَم، جنود خداست، اگر كسی بخواهد در عالَم، بازی کند و «سُجَّدَاً» وارد نشود، او را در همه عالَم میچرخانند و سَرِ جای اَوّلش برمیگردانند! راه میرود ولی باز میبيند سَرِ جایِ اوّل است؛ همهٔ عالَم مأمور میشوند تا او را سرگردان کنند.
بعضیها قيافهٔ فيلسوف و دانشمند به خودشان میگيرند، اما وقتی جلو میروند دوباره همان آدمِ چهلسال قبل هستند؛ اين، تِيه است. آنهايی که با خدا راه میروند، در هر ثانيه سيری دارند، ولی شرطش «وَادْخُلُوا الْبَابَ سُجَّدًا» است. اصحاب عاشورا اينطوری بودند، ولي بقيه، اهل تِيه بودند. اصحاب سيدالشهدا(ع) بارشان را بستند و به وادی ولايت رسيدند؛ چون «سُجَّدَاً» وارد شدند؛ يعنی ورودشان با تواضع بود. كسی كه از اين وادی وارد شود، طاهر میشود، اما بيرون اين طريق، هميشه پليدی، حيرت و تِيه است.
اصحاب عاشورا کسانی بودند که از «باب الامام»، «سُجَّدَاً»، یعنی با تواضع، وارد شدند و همه چيزشان را بيرون در، ريختند. آنها همان شب عاشورا امتحانشان را دادند. حضرت فرمود: برويد! گفتند: ما اين جان را کجا ببريم، ما اين جان را تازه پيدا کردهايم، کجا معامله کنيم؟ اينها از اين باب وارد شدند. اگر كسی وارد اين وادی شد، تازه، سير شروع میشود. سراپردههای توحيد و - به تعبير روايات - حُجُب و سُرادقاتِ توحيد، بینهايت است. اين حُجُب و پردهها بايد يکیيکی با امام(ع) برداشته شود. اينكه اصحاب عاشورا تا کجا سير كردهاند، ما نمیفهميم، ولی همهٔشان اهلِ «وَادْخُلُوا الْبَابَ سُجَّدًا» بودهاند.»
☑️ @mirbaqeri
آیت الله میرباقری ۱۳ .mp3
17.96M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ سیزدهم ماه رمضان ۹۷ | حسینیه آیتالله حقشناس(ره)
🔍 شرح خطبه ۲۲۲ نهجالبلاغه
☑ @mirbaqeri
آیت الله میرباقری ۱۴.mp3
16.17M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ چهاردهم ماه رمضان ۹۷ | حسینیه آیتالله حقشناس(ره)
🔍 شرح خطبه ۲۲۲ نهجالبلاغه
☑ @mirbaqeri
🔻چرخهٔ توسعه مادی، ما را در وادیِ تیه میچرخاند.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«يك ماهيگيری كنار دريا خوابيده بود. كسی آمد او را بيدار كرد و گفت: بلند شو و ماهی بگير.
جواب داد: ماهی گرفتم و ناهار هم خوردم.
گفت: بيشتر بگير.
جواب داد: برای چه؟
گفت: بيشتر كه گرفتی، میفروشی. كمكم يك تور میخری. بعد كه بيشتر صيد كردی، میتوانی كِشتی ماهيگيری بخری. آنوقت راحت استراحت میكنی!
جواب داد: تو مرا از خواب بيدار كردی؛ همين الآن هم داشتم استراحت میكردم!!
چرخهٔ توسعه مادی، آخرش همين است. البته كسی مخالف با پيشرفت نيست؛ ولی پيشرفت غير از سرگردانی و حيرانی و پيچيدهتر كردن حركت است. پيچيدهتر شدن حركت که تكامل و پيشرفت نيست.
اگر كسی از ولايت، فاصله گرفت، نتيجه فاصله گرفتن از محيط ولايت، تِيه و سرگردانی است. مثل بني اسرائيل که چهل سال سرگردان شدند؛ «فَإِنَّهَا محَُرَّمَةٌ عَلَيهِْمْ أَرْبَعِينَ سَنَةً يتِيهُونَ فىِ الْأَرْضِ».
واقعا انسانی كه وارد محيط ولايت نمیشود، مبتلا به تِيه و سرگردانی میشود؛ میرود و میگردد ولی باز سر جای اول خودش قرار دارد! وادی بيرون ولايت نبیاكرم(ص) و اهل بيت(ع) وادی سرگردانی است. مثل يك مورچهای كه روی عبای من میآيد، ما بلند میشويم و میرويم؛ اين بيچاره بايد يك عمر بدود به جای اول خودش برسد!». ۹۳/۳/۲۴
☑️ @mirbaqeri
در محضر آیتالله میرباقری
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ دوازدهم ماه رمضان ۹۷ | مسجد اَرک تهران ☑ @mirbaqeri
شب سیزدهم.mp3
24.09M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ سیزدهم ماه رمضان ۹۷ | مسجد اَرک تهران
☑ @mirbaqeri
شب چهاردهم.mp3
22.83M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ چهاردهم ماه رمضان ۹۷ | مسجد اَرک تهران
☑ @mirbaqeri
شب پانزدهم .mp3
20.62M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ شبِ پانزدهم ماه رمضان ۹۷ | مسجد اَرک تهران
☑ @mirbaqeri
👆 جلسات سخنرانی شبهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رمضان در مسجد ارک تهران، (با تأخیر 😔) تقدیم شد. جلسات شبهای یازدهم و دوازدهم هم چند روز پیش تقدیم شده بود.