⚡️ چند گزیده از بیانات امام خمینی (رحمة الله علیه) درباره رابطه احکام و عبادات با توحید و ولایت (رابطه ظاهر و باطن)
➖ «عمده مقصد و مقصود انبیای عظام و تشریع شرایع و تأسیس احكام و نزول کتابهای آسمانی، خصوصاً قرآن شريف جامع، كه صاحب و مكاشف آن نور مطهّر رسول ختمی(ص) است، نشر «توحيد» و معارف الهيه و قطع ريشه كفر و شرك و دوبينی و دوپرستی بوده، و سرّ توحيد و تجريد در جميع عبادات قلبيه و قالبيه ساری و جاری است... بلكه شيخ عارف كامل، شاه آبادی ـ روحی فداه ـ میفرمودند: عبادات، اجرای توحيد است در ملك بدن از باطن قلب» (آداب الصلاة، ص152 و 153).
➖ «قال رسولالله(ص): «إنّي تارك فيكم الثقلين كتاب اللَّه و عترتي لن يفترقا حتّى يردا عليّ الحوض». فالولاية باطن الكتاب و روحه و الكتاب ظهورها، و الظهور لم يكن ظاهراً إلّا أن يكون له البطون» (التعليقة على الفوائد الرضوية، تهران، 1417 ق، ص58. همچنین: امامت و انسان کامل از دیدگاه امام خمینی، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، 1385).
«امانت [در آیه «انّا عَرَضْنَا اْلَامانَة»] بهحسب باطن حقيقت «ولايت»، و بهحسب ظاهر «شريعت» يا دين اسلام يا قرآن يا نماز است» (آداب الصلاة، ص321).
➖ «فسائر العبادات بل العقائد و الملكات بمنزلة الهيولى و الولاية صورتها، و بمنزلة الظاهر و هي باطنها. و لهذا من مات و لم يكن له إمام فميتته ميتة الجاهلية، و ميتة كفر و نفاق و ضلال كما في رواية الكافي؛ فإن المادة و الهيولى لا وجود لهما الا بالصورة و الفعلية، بل لا وجود لهما في النشأة الآخرة اصلًا؛ فإن الدار الآخرة لهي الحيوان. و هي دار الحصاد، و الدنيا مزرعة الآخرة» (شرح دعاء السحر، ص66).
➖ «الإسلام هو الحكومة بشئونها، و الأحكام قوانين الإسلام، و هي شأن من شؤونها، بل الأحكام مطلوبات بالعرض، و امور آليّة لإجرائها و بسط العدالة (كتاب البيع، ج2، ص633).
🔗 گزیدههایی از بیانات امام خمینی (رحمة الله علیه) در کتاب #مصباح_الهداية، درباره رابطه «توحید، ولایت، شریعت»
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6599
_ گردآوری و تنظیم: یکی از پژوهشگران
🔻 #استاد_میرباقری:
«کتاب «مصباحُ الهدایة الی الخلافة و الولاية» که حضرت امام (رحمة الله علیه) در دوران جوانی (در ۲۹ سالگی) قلمی کردهاند، جزو قویترين آثار عرفانی محسوب میشود.
ایشان در این کتاب، نسبت توحيد و ولايت را تبيين میكنند.» (۱۳۸۸)
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 مرحوم علامه محمدتقی جعفری:
◀️ دربارۀ کتاب مثنوی از من زیاد سؤال کردهاند که آیا شما تجویز میکنید همۀ جوانان این کتاب را بخوانند؟
گفتم: نهخیر.
با اینکه من تفسیر نوشتهام و باید بگویم بله آقا! همه باید بخوانند!
ولی نهخیر.
◀️ مردم در مقابل این کتاب، سه قسم هستند:
➖ #قسم_اول، شکلگرفته هستند و معلوماتشان خیلی بالاست و واقعاً اطلاعات قوی دارند و شخصیتشان خیلی خوب اشباع شده است. برای آنها لازم که ببینند؛ اشتباهات این کتاب را هم میفهمند؛ مطالب حقیقیاش را هم میفهمند و مفید میشود.
البته من در حدود صد اشتباه در کتاب مثنوی پیدا کردهام و یادداشت کردهام.
➖ #قسم_دوم، افراد متوسطی هستند که اطلاعاتشان قوی نیست و علاقه به مطالعه دارند. اینها بدون راهنما وارد کتاب مثنوی نشوند، چون نوسان، خیلی تند است و ممکن خودشان را ببازند.
➖ #قسم_سوم که اطلاعات علمی ندارند و فقط جذب زیبایی داستانها میشوند، صحیح نیست که این کتاب را بخوانند و اگر بخوانند، بعداً باید جواب مشکلاتی را که بعداً برایشان پیش خواهد آمد، مهیا کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 #استاد_میرباقری: «خیلیها از اشعار مثنوی استفاده میکنند؛ بنده نمیگویم که این استفادهکردن اشتباه است. عرضم این است که: اولاً این اشعار را همعرضِ روایات معصومین قرار ندهیم؛ ثانیاً اشتباهاتش را حذف کنیم.
همۀ اِشکال از آنجا شروع میشود که خوب و بد باهم مخلوط میشوند. با رویکرد اجتهادی، آن را بررسی کنیم و هرجا که با فرمایشات معصومین سازگار بود، درست است و هرجا که سازگار نبود، کنار بگذاریم. آنوقت میشود یک کتاب.» (۱۳۹۶)
🖇 دیدگاه مرحوم علامه جعفری:
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6603
💥 آیتالله میرباقری: عرفان امام خمینی، عرفان اصیل اسلامی است.
(عرفان امام، عرفان مبارزه و عرفان حکومت است)
📜 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6593
🎙 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6594
📜 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6596
🎙 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6598
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 «عارف» اگر «فقیه» نباشد، نمیتواند ولیِّ اجتماعی بشود.
اگر كسی قدرت تفقه جامع در دين نداشته باشد، ولو ظرفيت عرفانیاش بالا باشد، نمیتواند بستر جريان ولايت در حيات اجتماعی بشود.
🔰 #استاد_میرباقری:
«آن كسی كه ولايت اجتماعی پيدا میكند غير از اينكه بايد دارای مقام معنوی و باطنی باشد، بايد فقيه جامعالشرايط باشد؛ مثل امام(ره) و مقام معظم رهبری(دام عزه).
اينكه برخی میگويند ما ولايت عرفانی امام(ره) را قبول داريم ولی ولايت فقهی امام(ره) را قبول نداريم، اشتباه است. آن ولايت عرفانی وقتی میتواند به ولايت اجتماعی تبديل شود كه از بستر "فقه" عبور كند. يعنی مناسك جريان ولايت تاريخی معصوم، فقه است. اگر كسی قدرت تفقه جامع در دين نداشته باشد ـ ولو ظرفيت عرفانیاش بالا باشد و به مقام تأمّل قلبی هم رسيده باشد - ولی تحمّل فقاهتشان را نكرده باشد - نمیتواند بستر جريان ولايتشان در حيات اجتماعی بشود.
لذا عارف، ولیِّ اجتماعی نيست؛ عارفِ فقيه، ولیِّ اجتماعی است؛ هم بايد ولايت را تحمّل كرده باشد و هم بايد فقاهتشان را تحمل كرده باشد و اين كار دشواری است. برخی از آقايان وقتی به مقام عرفانی میرسند ديگر حوصله بحث از استصحاب كلی قسم اول و دوم و سوم و حوصله بحث از ظرايف مكاسب را ندارند. فقاهت، مناسك جريان ولايت تاريخی معصوم(ع) است؛ لذا اگر كسی آن مناسك را نداشته باشد صرف ولايت عرفانی و ظهور قلبی ولايت در قلب او كافی نيست برای اينكه او بتواند ولايت اجتماعی كند.
فقاهت، مناسك جريان ولايت است؛ اگر كسی فقيه نباشد نمیتواند ولايت معصوم(ع) را به صورت مقنّن جاری كند». (۱۳۹۱)
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6568
☑️ @mirbaqeri_ir
📝 نکتههایی از #استاد_میرباقری درباره عرفان امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)
💥 عرفان امام خمینی، عرفان اصیل اسلامی است. عرفان امام، عرفان مبارزه با طاغوت است، نه عرفان انزوا یا عرفان سازش. از عرفان امام، نظریه حکومت دینی و ولایت فقیه بیرون میآید.
📜 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6593
🎙 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6594
💥 چگونه از عرفان امام خمینی، نظریۀ حکومت دینی و ولایت فقیه بیرون میآید؟ (نسبتِ «توحید»، «ولایت» و «شریعت» در عرفان امام خمینی)
📜 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6596
🎙 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6598
💥 کتاب «مصباحُ الهِدایة الی الخلافة و الولاية» که حضرت امام (رحمة الله علیه) در دوران جوانی (در ۲۹ سالگی) قلمی کردهاند، جزو قویترين آثار عرفانی محسوب میشود. ایشان در این کتاب، نسبت توحيد و ولايت را تبيين میكنند.
📜 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6601
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6599
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6600
☑️ @mirbaqeri_ir
📣 سخنرانی آیتالله میرباقری در چهل و سومین سالگرد شهادت شهید محراب، حضرت آیتالله سید اسدالله مدنی
🗓 سهشنبه، ۲۰ شهریور ۱۴۰۳، از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰
◻️ تبریز، مسجد شهید آیتالله مدنی
☑️ @mirbaqeri_ir
🔰 دروس استاد میرباقری در سال تحصیلی ۱۴۰۳_۱۴۰۴، از روز یکشنبه اول مهرماه آغاز خواهد شد.
◀️ درس #فقه: کتاب الزکاه (زکات انعام) | ساعت ۱۰ تا ۱۱
◀️ درس #حدیث: شرح «کتاب الحُجّة» اصول کافی | شنبه و یکشنبه، ساعت ۱۱ تا ۱۲
◀️ درس #فلسفۀ_اصول: فلسفۀ حکم | دوشنبه و سهشنبه، ساعت ۱۱ تا ۱۲
🕌 مکان: مسجد آیتالله بهجت رضوان الله تعالی علیه (گذرخان، مسجد فاطمیه)
✅ @mirbaqeri_dars
صلوات بر چهارده معصوم.pdf
457.4K
📜 «صلواتی از امام حسن عسکری علیه السلام نقل شده که مشتمل بر چهارده صلوات بر حجج طاهره و بر هر یک از معصومین علیهم السلام است که مرحوم مقدس قمی هم آن را در مفاتیح بعد از زیارت جامعه نقل کردهاند.
مداومت بر این صلواتها خیلی برکت دارد. همین قدر اشاره میکنم که بزرگان به مداومت بر این صلوات توصیه کردهاند. اگر کسی بتواند هر روز یک بار با توجه بخواند ذکر جامعی است. نکتهاش این است که برای هر معصومی یک صلوات مستقلی ذکر شده و در آن صلوات به شئون آن معصوم اشاره شده، اگر کسی بخواهد مداومت بکند خیلی ذکر جامعی است.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir