📢 اندیشههای استاد سید مُنیرالدین حسینی این توانایی را دارد که تئوریهایی برای تحقق «بیانیۀ گام دوم» ارائه دهد.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ فرهنگستان علوم اسلامی در خدمت به نظام جمهوری اسلامی مأموریت دارد و برای آسیبشناسی و حل مسائل استراتژیک نظام تلاش میکند و مبتنیبر نظریه بنیادی خود، نقشه راهی برای تئوریزهکردن و ارائه برنامه انقلاب فرهنگی و نهضت علمی ارائه میدهد.
فرهنگستان در خدمت انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است، نه یک مؤسسۀ مستقلی که خارج از این انقلاب و این نظام بیندیشد.
◀️ اندیشههای مرحوم استاد سید مُنیرالدین حسینی این توانایی را دارد که تئوریهایی برای تحقق بیانیۀ گام دوم و رسیدن به آرمانهای گام دوم انقلاب اسلامی پیشنهاد دهد و یک نقشۀ راه برای ایجاد قرارگاه بزرگِ جبههای در جهتِ انسجامیافتنِ نیروهای آتشبهاختیار طراحی کند. این قرارگاهِ جبههای، در عین اینکه مبتنی بر عمقِ اندیشههای انقلاب اسلامی است، باید بتواند کثرت و اختلافاتِ درونجبههای را به یک انسجام کلان برساند.
◀️ مأموریت کنونیِ همۀ علاقهمندان اندیشۀ مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی این است که گامهای بزرگتری بردارند و وارد یک کارِ بزرگِ جبههای شوند و این اندیشه را به یک اندیشۀ قرارگاهی تبدیل کنند تا پشتوانۀ حرکتِ نیروهای انقلابی در گام دوم قرار گیرد و جامعۀ نخبگانیِ ما را در شناخت مسئلهها و تعمیق مسئلهها و حلّ مسئلهها یاری کند.
☑️ @mirbaqeri_ir
اصول كلی تعیّن.pdf
282.4K
📜 مرامنامۀ دفتر مجامع مقدماتی فرهنگستان علوم اسلامی
علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی:
«اين متن (اصول کلی تعیّن) در سال ۱۳۶۱ نوشته شده و يک سال برای تنظيم آن وقت صرف شده است و اين خود مسئلهای است كه در زيربنای كار، برای تنظيم چهار تا بند، يک سال فكر شود؛ حال میخواهيد اسم آن را وسواس بگذاريد یا خير! ما "جهتگيری" را با هيچ چيز ديگری عوض نكردیم.
برای يک حرفها و موضوعاتی كه واقعاً جزئی است، ده يا بیست جلسه بحث میگذارند، امّا برای جهتگيری پژوهشی كه اثر آن در همه كارهای ديگر منعكس است، نبايد وقت گذاشت؟ شما خيال نكنيد كه توليد مفاهيم، انعكاسِ "جهت" نيست!» (۱۳۷۶/۳/۶)
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 ماه شعبان از فرصتهای است که به شفاعت نبی اکرم(ص) در اختيار امت قرار گرفته است؛ در صلوات شعبانيه میخوانیم: «هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِك».
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ ماه شعبان از فرصتهاي است که خدای متعال در اختيار ما قرار داده است و به شفاعت نبي اکرم(ص) مستقیماً اين فرصت در اختيار امت قرار گرفته است؛ در صلوات شعبانيه مکرر خوانديم که «هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِك». اين فرصت را قدر بدانيم.
◀️ در باب ماه شعبان يک نکتهاي در روايات آمده، علت اينکه به ماه شعبان، شعبان ميگويند، نقل شده که اميرالمؤمنين علیه السلام فرمودند: «سَمّاهُ ربُّنا شَعبان لِتَشَعُّبِ الْخَيْرَاتِ فِيهِ». شعبههاي خيرات به سوي ما جاري و نازل ميشود و ابوابي از خيرات به روي ما باز ميشود. لذا حضرت در ادامه فرمودند: «قَدْ فَتَحَ رَبُّكُمْ فِيهِ أَبْوَابَ جِنَانِهِ»، خداي متعال درهاي از بهشت را به روي شما باز کرده است.
◀️ تشعب خيرات معنايش اين است که خيرات يک سرچشمه و مبدأيي دارد و شعبي پيدا ميکند و جاري ميشود. يک شعبهاش صلاة و يک شعبهاش صيام است، روزه است، زکات است، صلوات است، دستگيري از مؤمنين است و... .
شعب خيري که به روي ما باز شده است، يک سرچشمه دارد. ما بايد سعي کنيم سرچشمه را پيدا کند، از آنجا به طرف شعب بيايیم، که در ماه شعبان خود نبي اکرم(ص) هستند؛ لذا در روايت داريم که حضرت فرمودند: اگر کسي اين ماه را روزه بگيرد، در محبت نبي اکرم(ص) و تقرب به خداي متعال، یعنی نيتش حبّ نبي اکرم(ص) باشد، فلان فضيلت را دارد. يا در روايت است حضرت مي فرمايد: شعبان ماه من است، مرا کمک کنيد به روزه اين ماه. روزه ميگيرد که حضرت را کمک کند. اين کمک کردن معنايش اين است که حضرت ميخواهند ما را شفاعت کنند، تمام ماه روزه ميگيرند و شب زندهداري ميکنند که ما را برسانند و عالم را سير بدهند. کمک ما این است دستمان را به دست حضرت بدهيم.»
☑️ @mirbaqeri_ir
17.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 سرچشمۀ خیرات در ماه شعبان
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 به اندازهای که مأموریتِ اجتماعیِ ما بزرگتر است، باید خلوتهای بهتری در ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان داشته باشیم تا بتوانیم آن مأموریتها را بهتر انجام دهیم؛
باید با یک دست از بالا بگیریم و با دست دیگر منتشر کنیم؛ آن دستی که رو به بالا بلند میشود در خلواتِ انسان، مخصوصاً خلواتِ این سه ماه است.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«مأموریتهای عظیم اجتماعی و مأموریتهای الهی، بیداری شب را میطلبد.
کسی که شب خوبی ندارد، روز خوبی هم ندارد! کسی که شب را به بطالت بگذراند، روز هم هرکاری کند بطالت است. کسانی که شبزندهدارند، در روز هم بیدار و زندهاند. زنده بودن در حیات روز، در گرو بیداری و احیای شب است. با احیای در شب، انسان به حیات در روز میرسد. لذا همه بزرگانی که متصرف اجتماعی بودند، این حالات را داشتند؛ هم قبل از اینکه به زمان مأموریت اصلی خود برسند و هم بعد از مأموریت خود خلوت داشتند.
ما در این سه ماه (ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان) هر قدر هم که اشتغال داشته باشیم، به اندازهای که مأموریتمان بزرگتر است، باید خلوتهای بهتری داشته باشیم تا بتوانیم مأموریتها را بهتر انجام دهیم. به تعبیر دیگر ما باید با یک دست از بالا بگیریم و با دست دیگر منتشر کنیم. آن دستی که رو به بالا بلند میشود در خلوات انسان است؛ مخصوصاً خلوات این سه ماه.»
☑️ @mirbaqeri_ir