🔻جامعه مؤمنين در قبل از ظهور، به انواع مختلفِ امتحانها مبتلا میشوند.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«عصر ظهور، عصر تغييرات عظيمی است. عالم و آدم باید به مرحلهای از تکامل و تعالی برسند که بتوانند از نعمات ويژه آن دوران بهره ببرند؛ لذا ورود به آن نيز آمادگی خاصی را میطلبد.
آنچه از معارف اهل بيت (عليهم السلام) برمیآيد اين است که بدون ابتلاء نمیتوان عصر ظهور را درک کرد. در آيهای از سوره بقره میخوانيم: «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِالصَّابِرينَ» (شما را به خوف و گرسنگی و نقص اموال و امتحان به ثمرات مبتلا میکنيم، تا مشخص شود چه کسانی صابرند). حضرت امام صادق (عليه السلام) ضمن روايتي در تفسير اين آيه فرمودهاند: اين آيه و اين ابتلائات برای مومنان قبل از ظهور است.
جامعه مومنين در قبل از ظهور به انواع مختلف امتحانها مبتلا میشوند تا قلوبشان برای تحمل و درک ولايت معصوم آمادگی لازم را کسب کند.»
☑️ @mirbaqeri
روایات را انکار نکنید .mp3
6.22M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی درباره «انکار نکردنِ روایات»
🔍 اگر روایتی را نفهمیدید، انکار نکنید! از کنار این سُفره عبور کنید.
☑️ @mirbaqeri
TMP_20zo7توبهٔ جامع .mp3
3.11M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی درباره «توبهٔ جامع»
🔍 توبه جامع، بازگشت به عهد ولایت است.
🔍 در برخی مواقف قیامت، از «اوصافِ انسان» سؤال میکنند.
☑️ @mirbaqeri
انقلاب اسلامی و گسترش دینداری .mp3
8.96M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی درباره «انقلاب و غرب»
🔍 لیبرالدمکراسی، آرمانیترین ایده و وعدهٔ ابلیس به بشر است.
🔍 جنگ اصلیِ لیبرالدمکراسی با ولایت حقه است و اقتصاد در ادامهٔ آن است.
☑ @mirbaqeri
🔻قبل از ظهور، نظامی رشدیافتهتر از «ولایت فقیه» نداریم.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«رشد جریان فقاهت در عصر غیبت، منتهی به شکلگیری نظام ولایت فقیه در زمان حاضر شده است. در ادامهٔ مسیر تا رسیدن به دولت حضرت نیز، همین نظام باید رشد کند و به تکامل برسد.
قبل از ظهور امام عصر(ع)، جامعهٔ شیعه نمیتواند نظامی رشدیافتهتر از نظام ولایت فقیه را پایهگذاری کند.»
☑️ @mirbaqeri
عُجب، بدتر از گناه است .MP3
3.74M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی درباره «عُجب»، (۱۲ دقیقه)
🔍 گاهی کسانی که از دریا عبور میکنند، در یک حوضچه غرق میشوند!
برای اینکه بفهمند که آن دریاپیمایی، کار آنها نبود!
☑ @mirbaqeri
🔺نظریه «فقه سرپرستی» از دیدگاه آیتالله میرباقری
http://urly.ir/5dL1
🔻 خداوند متعال، جامعه شیعه را با امام جواد(ع) امتحان کردند.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«امامت يک منصب الهی است که خدا میدهد و آن حقيقت، روح امامت است، مثل روحی که خداوند در آدم میدمد و میفرمايد: بر او سجده کنيد. اين گِل، حجاب است. امام وقتی در عالم دنيا میآيد، اين بدن نبايد برای ما حجاب بشود. وقتي آن روح منتقل به امام شد امام بالفعل است: میخواهد بر حسب ظاهر، صغير باشد يا کبير، تفاوتی نمیکند و اين فقط صحنه امتحان ماست. امام، همان امام است و همه قوای امامت را دارد و وقتی جبرئيل و روح در شب قدر میآيند در محضر همين امام میآيند. همانطور که آنها تواضع میکنند و پرچمداران عالم ملکوت تدبير خودشان را با امام هماهنگ میکنند و ماموريتهای بزرگشان را بیچونوچرا با امام تنظيم میکنند؛ يعنی امتحانی که دادند برقرار است، ما هم بايد نسبت به امام همين رابطه را داشته باشيم.
اين يکی از مراحل امتحان سنگين جامعه شيعه بود که خداوند متعال همانطور که ملائکه را امتحان کرد اين بار جامعه مومنين را امتحان کرد. يعنی امامشان را در قالب جسمی که به حسب ظاهر خردسال است، قرار داد. اين امتحان سنگينی بود. اتفاقا يکی از ادواری که در آن انشعاب جدی در جامعه تشيع رخ نداد، دوره امام جواد(ع) است. يعنی جامعه تشيع اين امتحان را خيلی خوب دادهاند و خيلی خوبتر امام، اين امامت را بروز دادند. يعنی اينجور نبود که اين عالمان بزرگ، مقلد باشند، و واقعاً امامت در امام تجلی کرد و آنچه ما در باب امام میگوييم در ايشان بروز پيدا کرد. ايشان به حسب ظاهر خردسال بودند (در سن نُهسالگی) ولی شئون امامت در امام جواد (ع) در نُهسالگی محقق شد. يعني همان شئون امامتی که در ۶۳سالگی در وجود اميرالمومنين(ع) و در ۶۵سالگی در امام صادق (ع) بود، همان شئون امامت، در سن نُهسالگی در امام جواد(ع) بود.
شيعه امتحان داد و خود امام هم مظهر تثبيت آن اعتقادات اماميه شدند. حضرت به گونهای جامعه شيعه را اداره کردند که انشعاب در دوره ايشان اتفاق نيفتاد و بعد از ايشان هم انشعابات، بسيار محدود هستند. امام رضا (ع) میفرمايد: خداوند فرزندی به برکت جوادالائمه(ع) به شيعه نداده است و اين در باب حضرت، خيلی نکته لطيفی است. و همين هم کافی است که کسی در قالب امام نُهساله، امامت کرده است. اينطور نبود که پادشاه بازنشسته باشد و بعد نايبالسلطنه کشور را اداره کند. واقعاً ايشان شيعه را رهبری کردند و در سن نُهسالگی بهگونهای رهبری کردند که اين افرادِ عظيمِ متراکمِ در حال درگيری با دستگاه ابنالعباس، واقعاً مديريت شدند و امامت امام را لمس کردند و با امامت امام بهسوی جلو حرکت کردند.» ۹۲/۷/۱۳
☑️ @mirbaqeri
http://urly.ir/ePge