#کتابخانه_ناصریه #میرحامدحسین
📚 در تحصیلِ یک یکِ کتابِ جزئی…
📜پیشینۀ این کتابخانه به بیش از ۱۰۰ سال قبل برمیگردد. این کتابخانۀ نامدار، به همت خاندان #عبقات در لکهنو هندوستان تأسیس شد.
📖از همان ورودی ساختمان تا طبقۀ فوقانی و حجرهها و راهروهای جذّاب، و حیاط حدوداً ۲۰۰ متری که سنگ فرش آن، آجرهای قدیمی است، تماماً به نیت مجموعهای علمی-پژوهشی طراحی شده است.
📃صاحب «أعیان الشیعه» در گزارشی از کتابخانه، نسخههای خطی آن را نزدیک به ۵۰۰۰ و نسخههای مطبوعش را حدود ۲۵۰۰۰ بیان کردهاند.
📎ساختمان #کتابخانه نیز به نوبۀ خود از میراث مهم اسلامیِ موجود در #لکهنو بهشمار میآید که در صورت اصلاحِ شرایطِ ساختمان و کتابها، آمادگی افتتاح عمومی آن، برای بهرهمندی پژوهشگران وجود دارد.
🌐ادامه مطلب را در سایت کنگره بخوانید.
🆔@mirhamedhosein
#خبر_کنگره
✳️ شورای راهبری کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین(رحمه الله) با حضور اعضای محترم، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، در محل دفتر قم نمایندگی مقام معظم رهبری در #هندوستان و به منظور بررسی شرایط و ایجاد آمادگی جهت برگزاری کنگره برگزار شد.
❇️حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی #سبحانی؛ رئیس محترم کنگره، در این نشست ضمن تقدیر از همراهی مجموعه اعضای شورا بر این نکته تأکید نمود که کنگره علامه #میرحامدحسین (رحمه الله) توانسته محور مشارکت و همافزایی مؤسسات و مجموعههای مهم و فخیمی گردد.
📎پس از ایشان، حجت الاسلام والمسلمین مهدی #مهدویپور نماینده ولیفقیه در بخشی از سخنان خود، نقش #ایرانیان در فرهنگ و تمدن هندوستان، آثار شعرا و ادبای بزرگ شیعه در کشمیر و حکومتهای شیعی در هندوستان را مورد توجه قرار داد.
🔆همچنین در این نشست مقرر شد که منتخبی از آثار کنگره به زبان اردو ترجمه و منتشر شود.
🌐مشاهده گزارش کامل در پایگاه جامع اطلاعرسانی امامت
🖇مجموعه تصاویر نشست
🔹@Emamat_net
💠
🔹@mirhamedhosein
#میرحامدحسین
#بنیاد_بینالمللی_امامت
#میرحامدحسین #امام_رضا #دهه_کرامت
آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند
باید غبار صحن تو را طوطیا کنند
┄┅┅┅┅❀✨❀┅┅┅┅┄
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى
الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ
وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى
الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ
صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً
کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
🆔@mirhamedhosein
#معرفی_کتاب #منابع_پژوهشی 9
📖 "طَبَقاتُ اَعْلامِ الشّیعَة" دایرةالمعارف زندگی بزرگان #شیعه است. این کتاب از آثار مهم آقابزرگ #تهرانی است که شرح احوال و آثار بزرگان شیعه را از قرن چهارم تا چهاردهم قمری معرفی میکند.
📑در این کتاب، علاوه بر شرح زندگانی بزرگان شیعه، از فضای حاکم بر زندگانی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شیعیان، سخن گفته شده است. نویسنده، این کتاب را به تعداد قرون غیبت امام زمان (عج) به یازده بخش تقسیم کرده است و هر بخش را به قرنی از سدۀ چهارم تا چهاردهم قمری اختصاص داده است. نام بخش یازدهم آن نقباء البشر فی القرن الرابع عشر است.
🖋نویسنده در این #کتاب، نام برخی از اندیشمندان اهلسنت که درباره اهلبیت آثاری تألیف کردهاند را هم آورده است. رعایت اختصار، ترتیب الفبایی، شرح حال بانوان شیعی و ارائه فهرستی از کتابهای معرفی شده در متن، در پایان برخی مجلدات از جمله ویژگیهای این کتاب است.
📔این #کتاب در سه مرحله منتشر شده و سید محمدعلی روضاتی، کتابشناس و تراجمنگار شیعی قرن ۱۴ شمسی، تکملهای بر آن نوشته است.
🌐شرح حال علامه #میرحامدحسین در این کتاب را میتوانید در سایت کنگره مطالعه کنید.
🆔@mirhamedhosein
#عکس_نوشت #میرحامدحسین
💠 تتبع بینظیر علامه میرحامدحسین لکهنوی (رحمه الله)
📜«مرحوم پدرم از #علامه_امینی نقل میکرد که در سفر #هندوستان، از کتابخانه میرحامدحسین (رحمه الله) بازدید کردم، بیست و پنج هزار جلد کتاب دیدم که او به خط خودش در حواشی آنها مطلب نوشته بود و گفتند میرحامدحسین (رحمه الله) نسخهای به خط خودش نوشته بود در جواب برخی از مخالفین که به #امامت حضرت جواد (علیهالسلام) در نُه سالگی اشکال کرده بودند؛ در آن نسخه، اسامیِ سیصد نفر را جمع کرده بود که در خردسالی به مقامات شامخی از علم رسیده بودند.
آقای امینی (رضوان الله علیه) میگفتند: من هرچه تلاش کردم، نهایتاً توانستم هشت الی ده نفر را در ذهنم بیاورم؛ ولی ایشان اسم سیصد نفر را پیدا کرده بود.»
🎙آیت الله سیداحمد مددی(حفظه الله)؛ ١٧ بهمن ١۴٠١ پس از درس فقه
🆔@mirhamedhosein
#امام_خمینی
🏴 بازنشر به مناسبت ۱۴ خرداد، سالروز وفات امام خمینی رضوان الله علیه
👈 بر علمای #شیعه بالخصوص و دیگر طبقات لازم است تا نگذارند این کتاب (عبقاتالاَنوار) که بزرگترین حجت مذهب است، از بین برود.
📚 کشفالاسرار، صفحه ۱۴۱
🆔@mirhamedhosein
#یادداشت #میرحامدحسین
میرحامد، تنها در این مسیر...
⬅️ میرحامد حسین تمام زندگی خود را در دفاع از #ولایت و امامت اهلبیت علیهمالسلام صرف نمود. از میان تمام آثار متنوّع، پر ارج و باارزش ایشان، میتوان موسوعۀ امامتی #عبقات_الأنوار في إمامة الأئمة الأطهار علیهمالسلام را به عنوان بزرگترین دسترنج عمر پربرکتشان برشمرد.
📝وی برای دستگیری و نجات مسلمانان و شیعیان مستضعفی که مورد هجمۀ شبهات و چالشهای "تحفۀ اثنا عشریّۀ" عبدالعزیز دهلوی قرار گرفته بودند، زحمات فراوانی کشیده و نزدیک به ۴٠ سال از عمر گرانمایۀ خویش را صرف نگارش آن نمود. در خود نگاشتههای به ما رسیده از میرحامد، به روشنی اولویّت تکمیل عبقات بر سایر آثار و خدمات علمی و فرهنگی ایشان قابل پیگیری و مشاهده است. او در این یادداشت از تنهایی خود در این مسیر سخن به میان آورده و با جگری سوزان و دلی پرغصّه و دغدغهمند، از آرزوها و حسرتهای خود، برای حضور در عرصههای دیگر خدمت به آستان امیرالمؤمنین علیهالسلام حکایت کرده و از کمی فرصت شکایت میکند.
✍️ صاحب عبقات در یکی از دست نوشتههای خود به این مضمون اشاره میکند:
تعدادی از بزرگان از مناظرات خود با یکی از دشمنان اهلبیت علیهمالسلام به من اطّلاع دادهاند، متأسّفانه من فرصت مقابله با خرافات نابخردانه و به دور از عقلانیّت او را ندارم؛ آری اگر بعضی از #طلاب نزد من حاضر بودند؛ برای آنها دفع شبهات آن دشمن اهلبیت علیهمالسلام را بیان میکردم و با این کار عظمت و ابهت سخنان او شکسته میشد؛ اما افسوس که کسی را ندارم و اینک من یکّه و تنها هستم، و از آنجا که تمام همّت خود را بر تکمیل عبقات گذاشتهام، مجالی جهت توجّه بر اطراف و فعالیت در دیگر سنگرهای دفاع از اهلبیت علیهمالسلام برای من مهیّا نخواهد بود.
📜 یادداشت بیان شده برگرفته از دست نوشته #میرحامدحسین است که متن خود علامه در ادامه بیان میشود:
«چنانچه بعض احباب که آنجا هستند، از مناظرات خود با ناصب اطّلاع دادهاند. فقیر را فرصت نیست که توجّه به خرافات سفاهیّۀ او سازم. آری، اگر بعض طلّاب پیش من میبودند، بر اوشان [ایشان] القاء و املای دفع شبهاتش میکردم که نِخوَت لسانیّۀ او هم به باد میرفت، لکن أنّی ذلك! و اینکه حقیر تنهااَم [تنهایم] و به سبب توجّه به تکمیل عبقات، فرصت توجّه به دیگر اطراف ندارم.»
🖋سیدصادق قماشی
🆔@mirhamedhosein
#امام_خمینی #میرحامدحسین
⬅️ به مناسبت سالروز درگذشت امام راحل رحمة الله علیه
🔹از چشمگیرترین دستآوردهای اقامت در کتابخانۀ ناصریه، سیری بود که در یکی از سفرها، در دالان دوم تالار اصلی #کتابخانه میکردم.
📌 در یکی از طبقات بالائی قفسه ای در غرفۀ انتهائی سمت راست، کتاب "کشف الأسرار" توجّهم را جلب کرد. به عادت همیشگی، با دقت به وارسی جلد و نشانه های احتمالی پرداختم. به ترتیب صفحۀ چسبیده به جلد، و بعد صفحه به صفحه پیش رفتم. در همان صفحۀ ابتدائیِ فهرستِ کتاب، دستخطی از نویسنده، خطاب به نوۀ صاحب #عبقات دیدنی بود.
📝 در حاشیۀ کتاب به خط خود نوشته اند:
«بسم الله الرحمن الرحیم. تقدیم [به] علّامۀ بزرگوار آقای سیّد محمد سعید آیت الله زاده دامت برکاته. امید است از دعای فراموش نشوم. الأحقر روح الله الموسوی الخمیني».
همچنین در صفحۀ «ج» فهرستِ کتاب، در حاشیۀ شمارۀ ۱۷۸ «در پیرامون حدیث
غدیر خم» مینويسد: «و ذکر کتاب عبقات الأنوار».
🔰دستاورد سفر دبیر علمی کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین به هندوستان
🔗 مستندات
🆔@mirhamedhosein
#امام_خمینی #میرحامدحسین
✍️ دستخط حضرت امام خمینی(ره) در حاشیه کتاب«کشف الاسرار» در #کتابخانه_ناصریه لکهنو
🗂موجود در بانک نسخ دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین لکهنوی رحمه الله
🆔 @mirhamedhosein