#نشست_علمی #میرحامدحسین
🔍 "بررسی مواجهه و محاجه علمی با فرق مختلف اهل سنت با روش علامه میرحامد حسین هندی"
🎤با ارائه استاد حجتالاسلاموالمسلمین شیخ حامد مقدم، امامت پژوه و استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم
🗓 چهارشنبه۱۴۰۲/۰۸/۱۷؛ بعد از نماز مغرب و عشا
🏢 پردیسان، بلوار امام صادق(ع)، مرکز تخصصی علم کلام، طبقه دوم
🆔@mirhamedhosein
#کلام_بزرگان #میرحامدحسین
محدث نوری رحمهالله:
👈 این کتابهای اوست که تاریکی را محو میسازد و روزها را مىروشناید و سینهها را زینت مىبخشد و ماههای شب چهارده را شرمنده مىکند...
📚 سواطع الأنوار في تقریظات عبقاتالأنوار
🆔@mirhamedhosein
#نشست_علمی #میرحامدحسین
کنگره بینالمللی علامه میرحامد حسین با همکاری معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی حکمت و مطالعات ادیان برگزار میکند
✅ نشست علمی «درآمدی بر شخصیت، آثار، روش و اندیشههای علامه میرحامد حسین»
🗓 ۲۸ آبان ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ تا ۱۲
🏢 سالن شهید صدر مجتمع جامع امام خمینی (ره)
🆔@mirhamedhosein
🔰 همه علم در هند است
👈 آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی به شیعیان #هند علاقه بسیاری داشتند و میفرمودند آنها از خالصترین شیعیان هستند.
✍ داستانهایی را از سفر به هند و بازدید از کتابخانهها و دانشگاهها و ملاقات با دانشمندان آن دیار تعریف میکردند و همواره افسوس میخوردند که چرا سفرنامهشان به هند، مفقود شده است!
▫️ایشان به حقیر میفرمودند: برخی از کتابخانههای معظمی که آنجا مشاهده کردم، آنقدر مرا تحت تأثیر قرار داده بود که واقعاً نمیخواستم از آنجا بیرون بیایم. در اثر همین بازدیدها از کتابخانههای بزرگ هند، بارها میفرمودند: انسان گمان میکند همه #علم در هند است. وظیفه داریم آن را به جاهای دیگر نیز منتقل کنیم.
🌀 یک بار هم خاطرم است که تمام هزینه تصاویر دو هزار نسخه کتابخانه بینظیر «ممتاز العلماء» در لکهنوی هند را که در #ایران نبود، پرداختند تا به ایران آوردند. این گنجینه بسیار مهم، شامل اسناد بسیاری از جمله حدود ۲۰ نامه از صاحب جواهر است.
🎤 محسن اکبری شاهرودی در نکوداشت
آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی
🆔@mirhamedhosein
#عکس_نوشت #میرحامدحسین
آیتالله اعرافی:
👈 این کنگره و این تلاشها برای یک کار عظیمی است که میتواند بر حرکت #اسلام و جریان اسلام و تشیع در کشورهای دیگر اثر بگذارد.
#کنگره_بزرگداشت_علامه_میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#مقاله
🔰گذری بر زندگانی علامه سیدمحمد قلی(والد صاحب عبقات)
🖋 حجت الاسلام ناصرالدین انصاری قمی
⬅️ حدود دو قرن است که نام و یاد علامه کبیر سیدمحمد قلی موسوی و فرزندان، نوادگان و نیاکانش در بلاد #هند و کشورهای اسلامی، آوازه افکنده و بیت شریف او، از بیوت پرافتخار در عالم اسلام است.
🔸سیدمحمد قلی و فرزندانش در زمانی میزیستند که هجوم به عقاید شیعه، به اوج خود رسید و مولوی عبدالعزیز دهلوی با نگارش تحفه اثناعشریه، به ردّ مذهب امامیّه برخاست و با عباراتی سخیف و خالی از برهان و آکنده از تهمت و دروغ، به #شیعه حمله کرد. وی با کتابش، خدمتی بزرگ به استعمار بریتانیا، که در پی غارت ثروت و منابع عظیم انسانی و مالی به #هندوستان آمده بود، نمود. با گذشت زمان و ترجمه و تلخیص این کتاب به زبانهای اردو و عربی، نیروهای امّت اسلامی، دچار اختلافی شدند که همچنان ادامه دارد. وی، این کتاب را پیش از بحث با علمای شیعه منتشر کرد. در این زمان مردان حق و رجال حقیقت، مانند: میرزا محمد دهلوی و سیدمحمدقلی و فرزندش #میرحامدحسین (صاحب عبقات) به پا خاستند؛ آنان حق را آشکار ساختند و کتابهای عظیم و جاودانه ای مانند: تشیید المطاعن و #عبقاتالانوار را پدید آوردند.
✍️ این مقاله، به شرحِ زندگی علامه بزرگ، فقیه و متکلم سترگ شیعه آیتاللهالعظمی سیدمحمدقلی موسوی لکهنوی میپردازد. شخصیتی که هنوز، بعد از دویست سال، اثرِ نَفَسِ شریفش در شهر «لکهنو» باقیست و کتاب های او و فرزندانش، پرتو افکن حق و حقیقت. نام و یادشان جاودانه باد.
📑 دریافت و مطالعه این مقاله از سایت کنگره
🆔@mirhamedhosein
#یادداشت #میرحامدحسین
🔰عبدالحی حسنی از میرحامد حسین میگوید
🔘 عبدالحى حسنى ابن فخرالدین، از علماى سنى صوفى مسلک است. نسب علامه عبدالحى به امام حسن علیهالسلام مىرسد.
▫️وى در سال ۱۲۸۶ هجرى به دنیا آمد. پدرش سیدفخرالدین، فاضلى عارف بود، و عموها و دایىهایش مرجع خلایق بودند.
▫️وى، در اصلاح کار مسلمانان، اهل تلاش و حریص بود و آنان را اندرز مىداد و توصیه میکرد و از پراکندگى، عقبماندگی و از دست رفتن شوکت و شخصیت آنها رنج مىبرد... ایشان در سال ۱۳۴۱ هجرى درگذشت.
✍ عبدالحى، درباره میرحامدحسین رحمهالله مىنویسد:
🔸شیخ فاضل، علامه حامدحسین، یکى از علماى فاضل مشهور در سرزمین #هند است؛ علوم عقلى را نزد سیدمرتضى و کتابهاى علوم شرعى را پیش محمد بن دلدار على(سلطان العلما) و سیدحسین(سیدالعلما) فرا گرفت و از این عالِم اَخیر، بیشتر بهره برد.
👈 در سال ۱۲۸۲ براى زیارت و حج به حجاز رفت و از کتابهاى نادر حَرَمین(مکه و مدینه) اقتباس کرد و به هند بازگشت و به مطالعه و تألیف و جمعآورى کتابهاى نادر پرداخت که بسیارى از آنها به خط مؤلفان آنها بود، اموال هنگفتى را براى این کار هزینه کرد تا اینکه نزدش دههزار از کتابها که از مصر، شام و بلاد دور به دست آورد، گرد آمد...
📝 مطالعه متن کامل این یادداشت
🆔@mirhamedhosein
هدایت شده از کنگره علامه میرحامدحسین (ره)
#شناخت_نامه_علامه_میرحامدحسین
#میرحامدحسین #صاحب_عبقات
✅ شناخت نامه علامه میرحامدحسین منتشر شد
🔘 نخستین گام در مسیر معرفی این شخصیت علمی جهان تشیع
🔰 این کتاب در بردارنده مهمترین آثار یا آگاهیهایی است که در خصوص علامه فقید و شرایط روزگار او به تحریر در آمده است.
👈 علاقهمندان میتوانند این کتاب را از فروشگاه "کتاب ما" به آدرس قم، مجتمع ناشران، طبقه همکف، پلاک ۱۱، تهیه کنند.
🆔@mirhamedhosein
#معرفی_آثار
📚 معرفی برخی از آثار علامه محمد قلی، والد مکرم علامه میرحامدحسین لکهنوی به خط خود ایشان در حاشیه کتاب "آئینه حقنما"
۱. شرح عبادت/ سینارهوری
۲. تکمیل المیزان/ شرح میزان
۳. أبنیة الأفعال و الصفات
۴. سیف ناصری
۵. تقلیب المکاید
۶. تشیید المطاعن
۷. قطع اوهام باب یازدهم
۸. شعـلـه ظفریه لإحراق الشوکة العمریة
۹. ترجمه ی آیات احکام
۱۰. نفاق الشیخین
🌐 مشاهده تصاویر و اطلاعات بیشتر
🆔@mirhamedhosein
#عکس_نوشت #کلام_بزرگان
میرزا محمدعلی مدرس تبریزی(ره):
💠 کثرت احاطه و تبحر علمی #میرحامدحسین مسلّم یگانه و بیگانه، عرب و عجم و خاصه و عامه بوده و در مدافعه از حوزه دیانت اهتمام داشته و تمامی ساعات و دقایق عمر شریفش در تألیفات دینی مصروف بوده...
🆔@mirhamedhosein
#یادداشت #میرحامدحسین
📌آنچـه درباره مدرسـه لکهنو باید بدانید
🌀 بازخوانـی میـراث علمی گذشـتگان و بازپروری آنهـا در قالبهای نوین و نیز تلاش برای تکمیل و تکامل دستاوردهای آنان، شیوهای اسـت که در همه دانشها و فرهنگها، سـیرتی سازنده و ستودنی اسـت.
🔻شـاید کمتر کسی با مدرسه علمی شـیعه در #هند و به مرکزیت شـهر #لکهنـو در شبهقاره آشـنا باشـد، حالآنکـه شـیعهپژوهان، بهویژه پژوهشگران کلام شیعی، به خوبی میدانند که این مدرسه و بـزرگان آن در دورههایـی از تاریـخ و پـس از افـول مدرسـه کلامـی اصفهـان بعـد از دوران صفویه، تأثیری شـگرف در ارتقـای جایگاه علمـی #شـیعه داشـته و حوزههـای نجـف، قم و سـایر بلاد شـیعه را رهین خویش سـاخته اسـت.
⬅️ حال تلاش کردیم به قلم حجج اسلام روحالله کاظمی و مهدی اسفندیاری در دبیرخانه کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی، گرد و غبار را از تاریخ این مدرسه کنار بزنیم و آنرا در دسترس علاقهمندان قرار دهیم.
🔰مهمترین بخش این کتابچه، بررسی مدرسه شیعه در لکهنو است که تاریخچهای از تشکیل این مدرسه را بیان میکند و در ادامه با توضیح خاندان #اجتهاد و #عبقات و زحماتی که برای شیعیان در طی سالهای متمادی انجام دادهاند، به مهمترین اقدام این خاندان یعنی نگارش ردیههایی بر کتاب تحفه اثنا عشریه میپردازد.
📖 برای آشنایی بیشتر با این کتابچه، به سایت کنگره مراجعه نمایید
🆔@mirhamedhosein
#عبقاتالانوار #میرحامدحسین
✳️ شیعه شدن عالم سنی به برکت عبقاتالأنوار
... در عالم رؤیا دید که شخصی با محاسن سفید و چهرهای نورانی که گویا از اولیاء خداست به عبدالحق میگوید: اگر جویای راه حق هستی کتابهای یکی از عالمان #شیعه به نام سیدحامد حسین را مطالعه کن که أظهر من الشمس است.
▫️او از خواب بیدار شد و در حالیکه در آن تاریکی، نورانیتی در دلش احساس میکرد، با سرعت به سمت شهر رفته و به منزل حاجی ملک رحمان که یکی از شیعیان شهر بود وارد شد و پرسید: آیا میان شیعیان عالمی به اسم سیدحامد حسین هست؟ حاجی ملک رحمان گفت: بله، میرحامد حسین در #لکهنو از نظر علم و فضل جزء بزرگان بوده، و در فصاحت و بلاغت و درایت و کلام سرآمد روزگار گردید، ولیکن دیگر در بین ما نیست.
▫️ملّا عبدالحق راجع به تصانیف علامه سوال کرد. وی در جواب گفت: اکثر کتابهای ایشان در مناظره و علم #کلام است. مولوی عبدالحق گفت: اگر کتابی از ایشان دارید به من بدهید. ایشان هم حدیث طیر عبقات را داد و مولوی عبدالحق تشکر کرده و شروع به مطالعه نمود. وی چند روز بعد، رسماً مذهب تشیع را به عنوان مذهب بر حق پذیرفت.
📚تذکرهٔ بی بها، ص ۱۳۶ و ۱۳۷.
🌐 مشاهده متن کامل
🆔@mirhamedhosein