#علامه_امینی #کتابخانه_ناصریه
🔰امینی و ناصریه ای آباد...
🌀 سنت بود که هر بازدید کنندهای، در دفتری با برگه های کاهی، نگاهش از این مهمانی را بنویسد.
🔸روز ۲۸ ذی قعدۀ ۱۳۸۰ ق. همان 10 may 1961 م. گویا ۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۰ ش. صاحب الغدیر که مهمان آل #عبقات بود، در آن دفتر صفحهای را به خط خود آراست. در این سفر که آقای کسائی -داماد علامه- و آقا رضای امینی هم فیروزمندی همراهیِ پدر را یافته بودند، در آن برگه های کاهی، خطی نوشتند.
🔹سیاحت در کتابخانۀ ناصریه و تماشای بوستان پر بهایش که در ستایش آن «المکتبۀ العظیمة» نوشته شده، علّامه و همراهانش را به ستایش وا میدارد و به جز وصف آبادانی کتابخانه، به ثناگوئی از #خاندان_عبقات که آن شگفتی را آفریدهاند هم میپردازند.
⬅️ در سال ۱۳۸۰ ق. میزبانی از شیخ عبدالحسین امینی به احفاد #میرحامدحسین رسیده و نصیر الملة و برادر کوچکترش مولانا سعیدالملة صاحبان کتابخانه بودند.
📚 منبع: دفتر دستنوشتههای های بازدید کنندگان از کتابخانۀ ناصریه/ بانک نسخ دبیرخانه بین المللی کنگره علامه میرحامد حسین لکهنوی
🖋حجتالاسلام مهدی اسفندیاری،دبیر علمی کنگره
📖 برای مطالعه این دو سند به سایت کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین مراجعه بفرمایید.
🆔@mirhamedhosein
#عید_غدیر
#من_غدیری_ام
#میرحامدحسین
┄┅┅┅┅❀🌸🎊🌸❀┅┅┅┅┄
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ
┄┅┅┅┅❀✨❀┅┅┅┅┄
قال رسول الله صلی الله علیه وآله:
«مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلَاهُ»
┄┅┅┅┅❀✨❀┅┅┅┅┄
🆔@mirhamedhosein
هدایت شده از بنیاد بین المللی امامت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎉 جشن غدیر و آئین اختتامیه نخستین دوره عقبات شناسی، با حضور ۲۰۰ نفر از طلاب و نخبگان امامت پژوه هندوستان در سالن اجتماعات بنیاد بینالمللی امامت برگزار شد.
🎙حجت الاسلام و المسلمین سبحانی، رئیس بنیاد بین المللی امامت در ابتدای این مراسم به برخی از مشکلات فعالان عرصه بینالملل در عمل به رسالت دینی اشاره نمود و گفت: «با تأکید بر اینکه خداوند متعال جز دین با علی را اسلام نمیداند، حضور در صف معرفت آموزان و معرفت بخشان ولایت امیرالمؤمنین ارزش این اجتماع را چشمگیر نموده است، کمر بستن به خدمت به ولایت حضرت و به میان آوردن جان، آبرو، حیثیت و خانواده در میدان تبلیغ معارف ناب الهی بسیار مهم و ارزشمند است.»
🎙حجتالاسلاموالمسلمین مهدوی پور نماینده ولی فقیه در هندوستان نیز با ارسال پیامی به این مراسم، ضمن تبریک سالروز عید امامت و ولایت عیدالله الاکبر عید غدیرخم، از برگزاری دوره شناخت مکتب کلامی مدرسه فقهی لکهنو هند تقدیر نمود و اظهار داشت: «احیای تراث اهلبیت علیهمالسلام در سرزمین هندوستان نیازمند همکاری و توسعه همکاریها میان فضلای این منطقه است تا بتوان با برنامهریزی قویتر علمای هندوستان سهم بیشتری در احیای این تراث ناب داشته باشند.»
🌐مشروح خبر در پایگاه جامع اطلاعرسانی امامت
🖇به همراه گزارش تصویری
🔹@Emamat_IF
#خبر
#عید_غدیر
#دهه_ولایت
#جشن_غدیر
#محمدتقی_سبحانی
#بنیاد_بینالمللی_امامت
#میلاد_امام_کاظم علیه السلام
#میرحامدحسین
┄┅═══❀🌸🎊🌸 ❀═══┅┄
يا أَبَا الْحَسَنِ
يا مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ
أَيُّهَا الْكاظِمُ يَا بْنَ رَسُولِ اللّهِ
يا حُجَّةَ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ
يا سَيِّدَنا وَمَوْلينا
اِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ اِلَى اللّهِ
┄┅═══❀🌸🎊🌸 ❀═══┅┄
🆔@mirhamedhosein
#عبقات_الأنوار #میرحامدحسین
❇️ جایگاه کتاب عبقاتالأنوار
👈 بعد از انتشار کتاب عَبقات، گروهى از بزرگان اهل سنت تصمیم گرفتند ردیهاى بر آن بنویسند، حاکم منطقه گفت: من پول و امکانات میدهم، فقط براى پایان کار، زمانى تعیین کنید. آنان پس از تعیین مدت، مشغول کار شدند.
🌀مهلت تعیین شده به پایان رسید و حاکم از آنها در مورد پیشرفت کار سؤال کرد، بزرگ آن گروه گفت: ما در مقابل کتاب عبقات دو راه بیشتر نداریم:
1️⃣ همه منابع اهل سنت را -که میرحامدحسین مطالب این کتاب را از آنها نقل کرده است- به دریا بریزیم.
2️⃣ همگى در مقابل آن کرنش کنیم و به مذهب #شیعه درآییم.
📌شایان توجه است که بعد از انتشار کتاب «الغدیر» نیز علماى الأزهر از جمال عبدالنّاصر تقاضا کردند که ورود این کتاب را به مصر ممنوع کند، او گفت: نسخهاى به من بدهید تا ببینم! یک جلد از آن را به وى دادند، پس از مطالعه آن گفت: امینى در این #کتاب از کتابهاى شیعه چیزى نقل نمیکند و همه مطالب آن از منابع ما است. اگر بخواهیم آن را تحریم کنیم، باید نخست کتابهاى خودمان را ممنوع کنیم.
📚نزهة الخواطر، ج ٧، ص ٧٩
🆔@mirhamedhosein
#امام_حسین علیهالسلام
#میرحامدحسین #محرم
🔆 مرحوم صاحب عبقات تحمل شنیدن مصائب جدّ غریبش را نداشت
💢 میدانستم که نباید نزد علّامه میرحامدحسین #روضه بخوانم؛ چراکه او تحمّل شنیدن مصائب اندوه بارِ جدّش را ندارد؛ به همین جهت معمولاً خطبا و روضهخوانان نزد او روضه نمیخواندند.
روزی من متوجّه حضور ایشان نشدم و مشغول ذکر #مصیبت خواندن بودم که ناگهان دیدم سر و صدا مجلس را فرا گرفت و جمعیت به من گفتند: دیگر نخوان!
علّامه میرحامدحسین از هوش رفته است...
📝به نقل از خطیب حائری، مرحوم سيدحسین یزدی
♦️عن السيِّدحُسين اليزديّ الخطيبِ الحائريّ أنّه قال كنتُ مَسبوقاً بأنّ السيّدحامد حسين لا يُطيقُ سماعَ المصائبِ المُشجِيَةِ الّتي جَرَت علی جَدّه الحُسينِ وأهلِبيته عَلَيهِمالسَّلامُ ولِذا لا تُقرَأ في مَحضَرِه، فاتَّفق يَوماً أنّه دَخَل الحُسَينِيّةَ في لَكَهنُو حين قِراءتي وَلَم أشعُر به وقَرأتُ بعضَ المَصائبِ وإذا بِالأصواتِ قَد ارتفَعَت والكُلُّ يَأمُرُني بِالتَّوقُّفِ عنِ القِراءَةِ وَبَعدَ حِينٍ ظَهَرَ لي أنَّ السَيِّد قَد غُشِيَ عَلَيه
📜طبقات أعلام الشيعة، شيخ آغا بزرگ طهراني، ج ١٣، ص ٣٤٩_ ٣٥۰
🗓۵ محرم، ولادت #علامه میرحامدحسین علیهالرحمه
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
«تصویر فوق، نقاشی مربوط به حسینیه آصفی در لکهنو هند است.»
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🆔@mirhamedhosein
آجـرک الله یا صاحب الزّمان
أعْظَمَ اللهُ اُجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ وَ جَعَلَنا و إیّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ
┄┅┅❅أللَّھُـمَ؏َـجِّـلْلِوَلیِڪْألْـفَـرَج❅┅┅┄
🆔@mirhamedhosein
#میرحامدحسین
✳️ شوق علامه میرحامد حسین برای یادگیری علوم و کتب مختلف
✍️ در یکی از مکاتبات بین علامه میرحامد حسین و ممتاز العلماء (آیتالله العظمی سیدمحمدتقی نقوی) شوق علامه برای یادگیری علوم و کتب مختلف را نشان میدهد.
عبارت نامه اینچنین است:
📝بعد سلام سنّت اسلام، واضح شود به سبب کثرت اشتغال و ضعف و اضمحلال، غیر از وقت #تدریس فرصت نیست، خصوص برای کتب معقول، مناسب بود که در کتب فقهیه یا اصولیه اشتغال پیدا کنید و اوقات عزیز را در علوم #فلسفه ضایع و بر باد نکنید. امّا حسب اصرار شما بعد فراغ نماز صبح میتوانم چند دقیقه خود را فارغ نمایم برای مجسطی (برترین نوشته بطلمیوس که سیزده مقاله ریاضی و نجومی دارد) یا افق المبین (یکی از آثار مهم میر داماد در موضوع فلسفه) و جمع هر دو برای من از ضیق وقت میسور نیست، یکی ازین هر دو، و آنچه مرغوب باشد، انشاءالله از فردا بیاورید.
والسلام
سیدمحمدتقی–عفی عنه
📚أوراق الذهب، ج ۳، ص ١٣٠٤
🌐 سایت کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی
🆔@mirhamedhosein
#خبر_کنگره #میرحامدحسین
🔔 برگزاری جلسه شورای راهبری کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین رحمهالله
⬅️ جلسه شورای راهبری این کنگره در محل دفتر قم نمایندگی ولی فقیه در هندوستان با حضور مدیران و اعضای شورای راهبری کنگره برگزار شد.
🔹در این جلسه، رئیس کنگره حجتالاسلام والمسلمین #دکتر_سبحانی به بخشی از برنامههایی که در پیشروی دبیرخانه کنگره است اشاره کرد و افزود: «یکی از مهمترین برنامههایی که دبیرخانه در حال پیگیری انجام آن است، برگزاری همایش و نشستهای مختلف در #هندوستان حول شخصیت صاحب عبقات با همکاری نمایندگی محترم ولی فقیه در این کشور است.»
🔸در ادامه حجتالاسلام والمسلمین مهدویپور بیان کردند: «بحمدالله ظرفیتهای لازم جهت برگزاری همایشی در شأن علامه میرحامدحسین در دفتر نمایندگی #ولی_فقیه در هندوستان وجود دارد و إن شاءالله همکاریهای لازم در این زمینه انجام خواهد شد.»
🔹نماینده ولی فقیه در هندوستان با اشاره به چالشهایی که در هندوستان در معرض شیعیان وجود دارد، بیان کرد: «وهابیها در این کشور فعالیت زیادی دارند که میتواند خطر مهمی برای جامعه #شیعه در این کشور باشد و عدم وجود مبلغان کارآمد و دارای سطح علمی بالا، باعث شده تا این دو موضوع، زنگ خطری برای شیعیان هندوستان باشد». وی افزود: «ترجمه آثار این کنگره میتواند نقش چشمگیری در معرفی شیعه و علمای آن داشته و سد بزرگی بر سر راه دشمنان باشد.»
📌در پایان این جلسه مصوب شد تا کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین علیهالرحمه در #هند و در شهر دهلی در اواخر پاییز امسال برگزار شود.
🌐منبع: سایت کنگره
🆔@mirhamedhosein
#یادداشت #معرفی_آثار
✍️ یادداشتی کوتاه درباره کتاب شوارق النصوص میرحامد حسین
🔰علامه مجاهد میرحامد حسین را غالباً به کتاب #عبقات_الانوار میشناسند. ولی این تنها خدمت جاودانه و یادگار ماندگار #میرحامدحسین نیست. برای شناخت جامع و همه جانبۀ ایشان باید تمام این آثار را دید و شناخت. یکی از این کتابها که تا کنون کمتر شناخته شده و کمتر نام آن به میان آمده، کتاب #شوارق_النصوص است که برای تبیین جعلی بودن برخی از احادیث در فضائل خلفا نوشته است.
دونکته در مورد این کتاب شریف:
1️⃣ این کتاب، با نگاهی دقیق به کتابهای محدثان سنی در بارۀ موضوعاتی (مانند آثار ابن جوزی، سیوطی، شوکانی و …) نوشته شده، یعنی به نقل و نقد و بررسی آنها بطور جدّی پرداخته است. به نوعی میتوان کتاب شوارق النصوص را ادامۀ علمی کار پیشینیان دانست. تسلط میرحامد حسین بر علم رجال اهل تسنن، دستمایۀ این تداوم علمی است. حدود ۲۲۰ منبع که در نگارش یا ترجمۀ کتاب مورد استفاده بوده، نشان از ارزش #کتاب دارد؛ به ویژه وقتی دشواری نگارش را در سالهای سدۀ سیزدهم در نظر آوریم.
2️⃣ میرحامد حسین در خلال #پژوهش خود به مباحث اساسی و کلیدی میرسد که به اختصار توضیح میدهد. از جمله: تفاوت حدیث جعلی با حدیث ضعیف، توثیق خبر نزد اهلتسنن دلیل بر اعتماد ما به آن خبر نمیشود، نمونه استفاده از لفظ جمع برای مصداق مفرد در حدیث تسنن، یک بام و دو هوای محدثان اهلتسنن در بررسی احادیث فضائل و ارتباط بین محاسبۀ اعمال افراد در قیامت با فضیلت آنها ...
📝مطالعه متن کامل این یادداشت
🆔@mirhamedhosein
#شهادت_امام_سجاد علیهالسلام
#میرحامدحسین
┄┅═══••🏴••═══┅┄
حضرت زینالعابدین امام سجاد علیهالسلام میفرمایند:
طاعت خدا و طاعت هر که را خدا واجب کرده بر همه چیز مقدم بدارید.
قَدِّمُوا أَمْرَ اللّهِ و طاعَتَهُ و طاعَةَ مَنْ أوجَبَ اللّهُ طاعَتَهُ بَيْنَ يَدَیِ الاُمُورِ؛
📜تحف العقول، ص ٢۵۴
┄┅═══••✾••═══┅┄
@mirhamedhosein
#خبر_کنگره #دیدار
🔸 دیدار اعضای شورای راهبری کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین لکهنوی رحمه الله با آیتالله استادی حفظه الله ...
🆔@mirhamedhosein
ادامه مطلب... 👇👇👇
#خبر_کنگره #دیدار
🔸 دیدار اعضای شورای راهبری کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین لکهنوی رحمه الله با آیتالله استادی حفظه الله
👈 در ابتدای این دیدار، رئیس کنگره، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر سبحانی ضمن تشکر از آیتالله استادی، بیان کردند: یکی از کارهای مهمی که در دبیرخانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین در حال انجام است، شناسایی و احیای آثار #کتابخانه_ناصریه است آن هم با شرایط سختی که در این کتابخانه وجود دارد. ولی با این حال با تلاش همکاران دبیرخانه، هم اکنون یک بانک اطلاعاتی جامع و کامل از علامه در اختیار داریم.
▫️ایشان افزودند: در کنار تلاشی که برای احیای آثار انجام پذیرفته، توانستیم محققانی را آشنا به میراث #هند تربیت کنیم و نکته مثبت دیگری که در برپایی این کنگره وجود دارد، هم افزایی مؤسسات داخلی و خارجی مرتبط با موضوع کنگره است و با همین همدلی و اتحاد است که کار پیش میرود.
🔹در ادامه این دیدار، حجتالاسلاموالمسلمین مهدوی پور، نماینده ولیفقیه در هندوستان اظهار داشتند: در حال حاضر ۴۰ میلیون #شیعه در هندوستان زندگی می کنند که در سابقه و تاریخ آن زحمات بسیاری برای پاسداری از مقام تشیع انجام گرفته از جمله زحمات علامه #میرحامدحسین لکهنوی که امروزه به همت بنیاد بینالمللی امامت، در راه انتشار این آثار گامهای بزرگی برداشته شده است و امیدواریم برگزاری این کنگره هم به این طی این مسیر کمک کند.
🔸آیتالله استادی در ادامه این جلسه فرمودند: حوزه هند و #نجف رقیب بودند ولی هند علاوه بر اینکه رقابت نکرد بلکه حوزه نجف را هم تقویت کرد چه مالی و چه علمی، به این جهت که وقتی نجف به #فقه و #اصول پرداخت، #لکهنو به تحقیق و تألیف در اعتقادات پرداخت. باید توجه داشت که این کارهای اعتقادی عالمان هند از اتقان و اخلاص فراوانی برخوردار است و این دو مزیت باید در احیای آثار نیز حفظ شود.
📌در حوزه علمیه، آرزوهای زیادی مطرح میشود و این کنگره و شناسایی و احیای آثار این بزرگواران هم یکی از همان آرزوهاست که امیدواریم عملی شود.
🔗مشروح گزارش این دیدار
🆔@mirhamedhosein
#زندگی_نامه #میرحامدحسین
❗️گمشده علامه میرحامد حسین در رابغ...
⬅️ آیتالله العظمی مرعشی (ره) میفرمودند: مرحوم میرحامد حسین کتابی از کتب اهلسنت را نداشت و پس از تفحص، گفتند که این #کتاب نزد عالم قریه (رابغ) که بین مکه و #مدینه است میباشد.
🌀پس علامه از آن سنی تقاضا کرد که آن کتاب را به عنوان فروش یا امانت به وی بدهد و آن عالم سنی قبول نکرد. پس علامه به قصد #مکه حرکت کرد و بعد از مناسک حج به رابغ آمد و بهطور ناشناس آنچنان وانمود کرد که مسافریست و میخواهد چند روزی در آن قریه بماند. آن عالم خوشحال گردید و نسبت به میرحامد حسین اظهار محبت نمود؛ وقتی شب فرا رسید میرحامد حسین گفت من خیلی دوست دارم در موقع خواب #مطالعه کنم تا به خواب روم...
☑️ پس میرحامد حسین وارد #کتابخانه شده و پس از جستجوی فراوان، کتاب مورد نظر را بهدست آورد و مشغول مطالعه گردید و پس از اینکه قسمتی از آن را خواند لازم دید که همه آن را استنساخ نماید. همین که میرحامد حسین همه آن کتاب را نسخه برداری نمود از آن عالم اجازه مرخصی خواست.
🔸 موقعی که #علامه به وطن خود رسید جریان استنساخ کتاب را برای آن عالم نوشت و از او بسیار تشکر کرد. وقتی نامه بدست او رسید و از جریان آگاه شد، از بلند همتی میرحامد حسین و صبر و تحمل وی در شهر غربت تعجب نمود...
📚 گنجینه دانشمندان، ج ۷، صص ۲۷ -۲۳.
📝 مطالعه کامل این مطلب
🆔@mirhamedhosein
#گزارش #خبر_کنگره
📸 گزارش تصویری دیدار اعضای شورای راهبری کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه #میرحامدحسین لکهنوی رحمه الله با آیتالله استادی
🆔@mirhamedhosein
#کتابخانه_ناصریه #خاندان_عبقات
📚 کتابخانه ناصریه، جامعترین کتابخانه شخصی دنیا و حاصل مشارکت و مجاهدت چندین نسل از خاندان عبقات
🖋دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز میکرو فیلم نور در هند، در تشریح جایگاه کتابخانه ناصریه و ارتباط آن با تألیف کتاب عبقاتالأنوار:
👈 كتابخانه ناصريه از صدها سال قبل بنا نهاده شده و اولين كتاب از جد اعلای ميرحامد حسين بوده كه از نيشابور به #هند مهاجرت نمود. مرحوم مفتی محمد قلی، پدر علامه #ميرحامدحسين كتابخانه را در ميرتهه تأسيس و وقف اولاد ذكور كرد. پس از مدتی كتابخانه توسط اعجاز حسين برادر علامه به لكنهو منتقل شد. اگر چه در مسير برخی از كتابها مورد غارت قرار گرفت اما بعدها توانستند آنها را پس بگيرند.
🔸ميرحامد حسين به كمك برادران خود جهت گسترش كتابخانه، همچنين جمع آوری مصادر و منابع #عبقاتالأنوار به خريد كتاب به انحاء مختلف پرداخت در حالیكه علامه از وضعيت مالی خوبی برخوردار نبود.
🔹پس از علامه نيز كتابخانه در اختيار فرزندش ناصرالملة قرار گرفت. مرحوم ناظم صاحب كه از بزرگان #لكنهو در آن زمان بود حسينيهای بنا نمود و از ناصرحسين درخواست كرد كه كتابخانه را به آنجا منتقل كند. پس از انتقال، كتابخانه به نام «مكتبه ناصريه» مزين شد.
✔️ نكته قابل توجه اين است كه تمام كتب #كتابخانه مورد مطالعه علامه بود و ايشان چند صفحه به كتابها اضافه نموده و فوائد آن را مینوشت. ضمن اينكه در پايان تمام منابع كتاب عبقاتالأنوار، صفحاتی را كه استفاده نموده را يادداشت كرده است.
📝 مطالعه متن کامل گزارش
🆔@mirhamedhosein