میرزاییها
✍می نویسم شاید چشم هایی ببینند!۱۳۹ 🔹میرزا و یارانش را بهتر بشناسیم ۹ 🔸حیدر عمواوغلی۱ ▫️حیدرتاری وی
✍می نویسم شاید چشم هایی ببینند!۱۴۰
🔹میرزا و یارانش را بهتر بشناسیم ۱۰
🔸حیدر عمواوغلی۲
▫️حیدرخان درکتاب خاطراتش اوضاع راچنین توصیف میکند:آن وقت ملتفت شدم که عموم حکومتهای ایران قانون نداشتند و هریک از آنها به قوه دفاعیه و استبداد شخصی سلوک کرده و هرچه بخواهند وخیال کنند درحق اهالی و رعایا باکمال سهولت وآسانی میتوانند به موقع اجرا بگذارند بدون اینکه ترس از مجازات قانونی داشته باشند.
▫️حیدرخان تلاش کرد در مشهد حزبی تشکیل دهدامابه تعبیرخودش بادیدن کله نارس مردمان واینکه مطلقا حرف او رادرک نمیکردند نتیجهای از حزب نگرفت و در نتیجه پس از حدود دو سال اقامت در مشهد به تهران رفت و در ماشینخانه استخدام شد.
▫️روابط اجتماعی حیدرخان باعث شده بود با وجود اینکه زبان فارسی را کم میدانست با بسیاری از صنعتگران تهرانی رابطه دوستی برقرار کند وهمچنین فعالیت درتجارتخانه روسی حمل و نقل ایران باعث آشنایی او با تجار و صنعتگران شده بود.
▫️حیدرخان پس از یک سال اقامت در تهران به استخدام کارخانه برق حاج حسین آقا امین الضرب درآمد. فعالیت دراین سه مرکز اقتصادی تمهیدات لازم را برای فعالیتهای سیاسی حیدر خان ترتیب داده بود و اکنون دیگر با بسیاری از مردم مذاکره میکرد و با آنها از لزوم دولت قانونی و دموکراسی میگفت.
🔹با امضای فرمان پارلمان توسط مظفرالدین شاه و پیروزی مشروطهخواهان، حیدرخان به تشکیل فرقههای مخفی و آموزش نظامی به اعضای گروهش روی آورد.او معتقدبود مقاومت نظامی علیه ارتجاعیونی که کمربه نابودی مشروطه و دستاوردهای مدنیت بسته بودند، ناگزیر بود. همانطور که مورخین اشاره میکنند حیدرخان از این جهت بسیار شبیه یپرم خان ارمنی از دیگر مبارزین برجسته مشروطه بود. هر دوی آنها برای آزادی و قانون جنگیدند و با دیدن مقاومت و خطر ارتجاع دست به مقاومت نظامی زدند.مردم یپرم خان را«یپرم بمبانداز» و حیدرخان را که پیشتر به حیدربرقی مشهور بود «حیدر بمبیست» نامیدند.
▫️منزلت این دو مبارزه به قدری بود که ادیب الممالک فراهانی در شعری اینگونه وصفشان کرد: «چشم مست تو مگر یپرم بمبانداز است/ یا زترکان صحیحالنسب قفقاز است» که در بیت اول به یپرم خان اشاره میشود و بیت دوم دلالت بر حیدرخان دارد. دلیل این محبوبیت نیز آن بود که در دوران استبداد صغیر این دو مبارز انقلابی نخستین کسانی بودند که دعوت ستار خان سردار ملی را برای قیام علیه استبداد لبیک گفتند.
▫️با پادشاهی محمدعلی شاه و مخالف او با مشروطیت؛ اتابک از اروپا به ایران آمد و متاثر ازشیخ فضل الله نوری وسفارت روسیه به سرکوب مخالفان و از بین بردن قانون اساسی مشروطه مشغول شد. مشروطهخواهان بارها به اتابک نامه نوشتند وحتی تهدید به قتلش کردند تا دست از تخریب مشروطه بردارد، ولی گوش اوبدهکار نبود.درنتیجه این اقدامات نیروهای مقاومت ودرراس آنها مجمع اجتماعیون-عامیون تصمیم به ترور اتابک گرفتند.
▫️حیدرخان و همراهانش برای ترور اتابک به مجلس رفتند و اتابک که پس از نطق مورد تشویق روحانیون قرار گرفته بود را ترور کردند اما محمدعلی شاه برهمان سیاق سابق عمل میکرد وبه چیزی جز نابودی کامل مشروطه و بازگشت به سلطنت مطلقه کهنه رضا نمیداد.از این روحیدرخان تصمیم به ترور خودشاه گرفت که البته این ترور ناکام بود.
▫️احمد کسروی در تاریخ مشروطه ایران در اینباره مینویسد: «حیدر عمو اوغلی کنام ارتجاع داخلی ایران و سرکرده دشمنان مردم را به خوبی میشناخت و از این رو به فکر افتاد که شاه را مستقیما هدف قرار دهد.به راهنمایی و دستور او بمبی به طرف کالسکه شاه پرتاب شد که به نتیجه نرسید وفقط راننده کالسکه اش را مجروح ساخت.از این به بعد ارتجاع سیاه جان گرفت و بر پیکر خونین مملکت ما سایه انداخت.»
▫️محمدعلی شاه به بهانه این ترور بسیاری را سرکوب کرد و البته دستش به حیدرخان نرسید چرا که او پیش از دستگیری موفق به فرار شده بود. محمدعلی شاه برای سر حیدرخان ده هزار تومان جایزه تعیین کرد و همزمان اقدامات خود علیه قانون اساسی و مجلس را آغاز کرد.
▫️با به توپ بستن مجلس توسط لیاخوف و آغاز استبداد صغیر فضای رعب و وحشت و ناامیدی کشور را فراگرفته بود. انقلابیون رادیکال، اما ناامیدنشده بودند ومصمم به ادامه مبارزات بودند.حیدرخان خوددر خاطراتش اینگونه مینویسد: «شاه و مستبدین تصور میکردند که بانابودکردن مجلس وبازداشتهای دسته جمعی ازآزادی خواهان واز همه مهمتر نمایندگان مجلس شورای ملی وطرفداران مشروطه ازاین پس کار آزادی به سر رسیده و انقلاب ایران برای همیشه خاتمه یافته است.اماانقلابیون حقیقی غیرازاین میاندیشیدند.اینان ایمان داشتند که انقلاب ایران تازه از مرحله طفولیت گذشته و وارد دوره نوجوانی و شکوفایی شده است.»
🔹جمعه ها این داستان ادامه دارد...
✍حسین داداشی
https://t.me/shenasanews
@mirzaeihaa
۱۴ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
✍می نویسم شاید چشم هایی ببینند!۱۴۰ 🔹میرزا و یارانش را بهتر بشناسیم ۱۰ 🔸حیدر عمواوغلی۲ ▫️حیدرخان در
✍می نویسم شاید چشم هایی ببینند!(۱۴۱)
🔹میرزا و یارانش را بهتر بشناسیم ۱۱
🔸حیدر عمواوغلی ۳
▫️ چنانچه اشاره شد حیدرخان عمو اوغلی، قبل از دستگیری به قفقاز گریخته بود، ولی در آنجا نماند و به همراه پسرعموهای خودابراهیم پاشا و آیدین پاشا برای کمک به ستارخان راهی تبریز شدند.با رسیدن به تبریز حیدرخان نامه سرگشاده مهم و شدیدالحنی علیه محمدعلی شاه نوشت که درروزنامه کوشش درتبریز چاپ شد: «برای اینکه ملت از دست شخص شما و دولت پست و نفرتانگیز و وطنفروش و ظالم شما خلاص شده و شما را از جای گرمی که نشستهاید بلند کند و برای اینکه مملکت از وجو شما پاک شود ما از مردم خواستهایم در برابر اعمال شما شدیدا مقاومت کنند. ما ایمان داریم و امیدواریم چیزی به آن روزها که دست انتقام خشم ملت ایران با تمام سنگینی انتقام به حق آن بروی شما و طرفداران شما فرود خواهد آمد، نمانده است.به امید آن زمانی که به خاطر بدبختی وغمی که برملت واردکردهاید به وحشت افتاده و مانند بید بلرزید.
با موافقت کمیته مرکزی انقلاب/ رئیس کمیته مرکزی انقلاب ایران/ حیدرخان بمبی»
▫️حیدرخان عمو اوغلی در بازگشت به تبریز دست به کارپرسر وصدای دیگری زد؛ترور شجاع نظام حاکم مرندکه مخالف سرسخت و قاتل مشروطهخواهان بود.احمد کسروی ترورشجاع نظام به دست حیدرخان را«یکی دیگر از شاهکارهای آزادیخواهان بویژه حیدرخان» توصیف میکند.حیدرخان بمب را در جعبهای از طرف دوست شجاع نظام و از طریق پست برای او فرستاد و شجاع نظام و پسرش در جا بر اثر انفجار کشته شدند.
▫️درادامه پیروزیها، مجاهدان مشروطه مرند وخوی رانیز تصرف کردندکه درآنها هم حیدر خان نقش فعال داشت. وی از طرف ستارخان مامور شده بود اطمینان حاصل کند تعدی و تجاوزی از سوی مشروطهخواهان به مردم صورت نگیرد.
▫️در مبارزه با جریان مقابل مشروطهخواهان حیدرخان از ابتکاراتی بدیع استفاده میکرد؛ مثلا در یکی از روزهای جنگ که سپاه مشروطه خواهان محاصره بود،حیدرخان بمبی درزین اسب پنهان کرد وآن رابین سپاه دشمن فرستاد. دشمنان با دیدن اسب بدون سوار دور آن تجمع کردند وتا یکی ازآنها خواست راکب اسب شود انفجار رخ داد و۲۶ نفر کشته شدند.گفته میشد همین امرباعث شد که سپاه دشمن حتی از گربه ها هم بترسد.
▫️سرانجام درسال۱۲۸۸مقاومت مشروطه
خواهان نتیجه داد و تهران فتح شد.پس از پیروزی براستبداد فعالیت حزبی جدی حیدرخان شروع شد.مجلس ملی دوم در سال ۱۲۸۹ه.ش تشکیل شد ونیروهای سیاسی دردو حزب اعتدالیون،که ازمحافظهکاران بازاری و روحانیون تشکیل میشد و فرقه دموکرات که روشنفکران ترقیخواه راهبریاش میکردند، جبهه گرفتند. انجمنهای رادیکالی مانند گنج فنون، مجمع آدمیت و کمیته انقلابی تهران همگی درفرقه دموکرات متحد شدند و مبارزانی چون سیدحسن تقی زاده، سلیمان اسکندری و حسین قلیخان نواب فعالیت درجبهه این حزب پیشرو را آغاز کردند.
▫️حیدر خان عمو اوغلی نیز سازماندهی فرقه دموکرات دربیرون مجلس را برعهده داشت. اتحاد حیدرخان با روشنفکران لیبرال در حزب دموکرات منشا بسیاری از حرکتهای جدید شد. برنامه حزب بر انتخابات آزاد، برابری، صنعتی کردن کشور، حقوق زنان و جدایی دین از دولت تاکید داشت. در برنامه حزب آمده بود که برای اطمینان از عدم بازگشت سلطنت دولت باید همه شهروندان خود رااعم ازمسلمان وغیر مسلمان شهروند دارای حق قلمداد کند.
▫️درمقابل جبهه حیدر خان، مرامنامه حزب اعتدال هم منتشر شد که خواستار حفظ مذهب، حفظ مالکیت خصوصی، اجرای شریعت ومقابله با«تروریستمِ الحادِ دموکراتها، مارکسیستها و ماتریالیستها» بودند.
▫️نبرد بین دو گروه اعتدالیون و دموکراتها که هر کدام نماینده یک نیروی فکری-سیاسی در ایران معاصر بودند هر روز بیشتر میشد. در این زمان حیدرخان به تحریک سیدحسن تقی زاده دچار بزرگترین اشتباه سیاسی خود شد و سیدعبدالله بهبهانی راترور کرد(بهبهانی به تبع مراجع نجف درصدد بود که لیبرالها را در مجلس محدود کند)که این واقعه حملات بسیاری را متوجه مشروطهخواهان کرد.
🔹جمعه ها این داستان ادامه دارد..
✍حسین داداشی
https://t.me/shenasanews
@mirzaeihaa
۱۴ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
✍می نویسم شاید چشم هایی ببینند!(۱۴۱) 🔹میرزا و یارانش را بهتر بشناسیم ۱۱ 🔸حیدر عمواوغلی ۳ ▫️ چنانچه
✍می نویسم شاید چشم هایی ببینند!(۱۴۲)
🔹میرزا و یارانش را بهتر بشناسیم ۱۲
🔸حیدر عمواوغلی ۴
▫️حیدر خان که در آن زمان متهم به ترور سید عبدالله بهبهانی از رهبران اعتدالیون شده بود به همراه عده ای از همفکرانش دستگیر شد اما پس از چهل روز چون مدرکی نیافتند، از زندان آزاد شد. درسال ۱۲۸۹ خ برای انجام مأموریت مخفی میان ایل بختیاری رفت و سال بعد به تهران بازگشت ودرآنجا به صورت مخفی زندگی میکرد، تا اینکه محل زندگی او شناسایی شد. به دستور یپرمخان ارمنی او را تبعید کردند.
▫️تندروی اوویارانش وفرقه سوسیال دموکرات باعث مجادلات بسیار شد. حیدرخان نسبت به کشتن مخالفین خودکوچکترین ترس یا تردیدی به دل راه نمیداد.
▫️ستارخان بازوی نیرومند انقلاب مشروطه، دستههای فدایی تحت رهبری حیدر عمواوغلی را تا آخرین روزهای مقاومت تبریزدرکنار خود داشت همیشه میگفتهاست: «حرف همان است که حیدرخان بگوید».
▫️عارف قزوینی شاعر و ترانهسرای ایران، حیدر عمواوغلی را چکیدهٔ انقلاب نامیده و تصنیف معروف «از خون جوانان وطن لاله دمیده» رابه حیدر عمواوغلی هدیه کردهاست.با این حال بعد از پیروزی مشروطه و فتح تهران بهدلایل نامعلوم دچار اختلافاتی با ستارخان میشود بطوریکه در جریان درگیری پارک اتابک بین قوای دولتی و مجاهدین، با تمام دوستی که با ستارخان داشت، بر علیه وی جنگید.
🔹حیدر خان در وقایع دیگری هم نقش داشت از جمله؛ تاسیس حزب کمونیست ایران، ریاست کمیته ترور یا وحشت،شرکت درنقشه کشتن میرزا علی اصغر خان اتابک ،بمب انداختن درخانه علاءالدوله ، سوءقصدبه محمدعلی شاه و...در نهایت این که طی اولین کنگره خلق های شرق در سال 1338ه.ق ریاست کمیته مرکزی حزب کمونیست جدید را برعهده گرفت. و در اردیبهشت 1300ش، پس از مذاکرات طولانی امضای توافق برای همکاری باکوچک خان جنگلی را امکان پذیر ساخت و براین اساس در دوره هفت ماهه پایانی نهضت جنگل به یاران میرزاکوچک خان پیوست.
▫️وی اندیشه اتحاد با میرزا را داشت و پس از توافق با او برای جنگلی ها پول و اسلحه فراهم کرد.امااین اتحاد اتحادی شکننده بود وبه زودی از هم گسست. علت اصلی شکننده بودن اتحاد اختلاف طبقاتی وایدئولوژیک جنگلیها با اعضای فرقه کمونیست بود. جنگلیها اغلب زمیندارانی بودند که مانندخود میرزا کوچک خان مالکیت خصوصی وحجاب و پارهای از قوانین مذهبی برایشان اجتناب ناپذیر بود. اما فرقه کمونیست اغلب سکولارهایی بودند که در علوم جدیدتحصیل کرده بودند واغلب مطالعات وگرایشهای مارکسیستی و تفکرات ضد دین داشتند.
▫️اختلافات میان میرزا و کمونیستها هر روز بیشترمیشد تااینکه نهایتا در جلسه آشتیکنانی که بین آنها ترتیب داده شده بود، درگیری ایجاد شد و نهایتا حیدرخان عمو اوغلی در پنجم آبان ماه ۱۳۰۰ هجری خورشیدی کشته شد.
▫️درباره نحوه قتل حیدرخان و واقعه ملاسرا که اوج اختلافات و از هم پاشیدگی نهضت جنگل رانشان میدهد بعداز گذشت نزدیک به ۹۰ سال هنوز ابعاد پیدا و پنهان زیادی دارد. این واقعه که به کشته شدن حیدرعمواوغلی منجر شد همان زمان از سوی افراد بسیاری به میرزا کوچکخان یا یارانش نسبت داده شد. در واقع غیبت کوچکخان در نشستی که خود یکی از محورهای اصلی آن بود، باعث شد این قضیه توطئهای از جانب او تفسیر شود.البته بعدها دیگران آن را کار جناح چپ نهضت به واسطه اختلافات درونی و یا ناشی از تغییر سیاست شوروی و دستور از بالا وحتی برخی کار انگلیسیها دانستهاند.
▫️احسان طبری واقعه ملاسرا و کشته شدن حیدرخان را ناشی از بدگمانی میرزا به دیگر اعضای نهضت و توطئه یارانش میداند.همایون کاتوزیان اختلافات میرزا کوچکخان وحیدر خان راآنگونه نمیبیند که قصدجان هم را بکنند،امیرحسین فردی نویسنده کتاب«کوچک جنگلی» معتقد است که حیدرخان به دست مجاهدان جنگل ولی خودسرانه کشته شد و میرزا در این کار نقشی نداشت...ایرج صراف بیش از همه احسانالله خان را در مظان اتهام قتل عمواوغلی میداند: «بعید نیست که تیر خلاص را هم خود احسانالله خان زده باشد.»
🔹جمعه ها این داستان ادامه دارد...
✍حسین داداشی
https://t.me/shenasanews
@mirzaeihaa
۱۴ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
این دوستی که کامنت گذاشتن به مساله خوبی اشاره کردن،
شاید فکر کردن که آقای مهندس فکور اطلاع از وضعیت حسن خان نداره
بعضی دیگه از بزرگان این عرصه هم صحبت از تطهیر حسن خان توسط تالشها میکنن
میرزاییها قصد نداره که پاسخی به دوستان دانا بده چون به هر حال آنها دانسته دست به تخریب حسن خان زدن و میزنن اما برای ثبت در تاریخ هم که شده عرض میکنیم اصلاً مسالهای در مورد حسن خان وجود نداره که تالشها در پی تطهیر ایشان باشن
در ثانی اگر بحث تطهیر باشه باید پرسید که بنا به چه مصلحتی در طی این سالها، چهره دکتر حشمت ، میرزا حسین کسمایی، حاج احمد کسمایی و حتی حسن خان آلیانی وارونه نمایی شده ؟!
بهتره بگیم در مورد دکتر حشمت و حسن خان وارونه نمایی صادقه اما در مورد میرزا حسین کسمایی و حاج احمد کسمایی اصطلاح تطهیر مناسبتره
غیر اینه ؟!
میرزاییها فارغ از تمام اختلاف نظرها عاشق خودِ خودِ میرزا است و این باعث میشه تا خود به خود به سمت اشخاصی بریم که بیشتر از همه به میرزا نزدیک بودن
ما نزدیکترین شخصیت به میرزا رو ، معین الرعایا و بهترین یاران میرزا رو تالشهای آلیانی یافتیم
بنابراین به خودمون وظیفه میدونیم که از حسن خان و آلیانیها حمایت کنیم
با سپاس
میرزاییها
@mirzaeihaa
۱۴ اسفند ۱۴۰۱
01.ogg
2.66M
📌 کنفرانس کوچک خان و تحولات جنبش و انقلاب جنگل - فایل شماره یک
♻️ گروه تلگرامی ارغنون
👤 دکتر ناصر عظیمی دوبَخشَری
📆 1401/12/14
میرزایی ها
@mirzaeihaa
۱۵ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
📌 کنفرانس کوچک خان و تحولات جنبش و انقلاب جنگل - فایل شماره یک ♻️ گروه تلگرامی ارغنون 👤 دکتر ناصر
02.ogg
3.62M
📌 کنفرانس کوچک خان و تحولات جنبش و انقلاب جنگل - فایل شماره دو
♻️ گروه تلگرامی ارغنون
👤 دکتر ناصر عظیمی دوبَخشَری
📆 1401/12/14
فایل شماره یک
میرزایی ها
@mirzaeihaa
۱۵ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
📌 کنفرانس کوچک خان و تحولات جنبش و انقلاب جنگل - فایل شماره دو ♻️ گروه تلگرامی ارغنون 👤 دکتر ناصر
03.ogg
6.14M
📌 کنفرانس کوچک خان و تحولات جنبش و انقلاب جنگل - فایل شماره سه
♻️ گروه تلگرامی ارغنون
👤 دکتر ناصر عظیمی دوبَخشَری
📆 1401/12/14
فایل شماره دو
میرزایی ها
@mirzaeihaa
۱۵ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
📌 کنفرانس کوچک خان و تحولات جنبش و انقلاب جنگل - فایل شماره سه ♻️ گروه تلگرامی ارغنون 👤 دکتر ناصر
04.ogg
6.12M
📌 کنفرانس کوچک خان و تحولات جنبش و انقلاب جنگل - فایل شماره سه
♻️ گروه تلگرامی ارغنون
👤 دکتر ناصر عظیمی دوبَخشَری
📆 1401/12/14
فایل شماره سه
میرزایی ها
@mirzaeihaa
۱۵ اسفند ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چهره_ها
👤 ملا جعفر آلیانی (منشی و پیشکار مخصوص حسن خان آلیانی)
📌 او رازهای زیادی از نهضت جنگل در سینه داشت و تا سال 1347 خورشیدی یعنی سه سال پس از انتشار کتاب سردار جنگل به نویسندگی ابراهیم فخرایی زنده بود اما افسوس که حتی یکبار هم مورد پرسش و مصاحبه واقع نگردید!
روحش شاد و یادش گرامی 💐🥀🌷
مرتبط
میرزایی ها
@mirzaeihaa
۱۵ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
#چهره_ها سرهنگ نصرت الله خان آزاد راد ، از فرماندهان نهضت جنگل ♻️ پست مرتبط 🔗 https://eitaa.com/m
خاطرات جنگل ؛ نصرت الله آزاد راد.pdf
16.22M
#معرفی_کتاب
📜 خاطرات جنگل ؛ نصرت الله آزاد راد
✍️ گردآورنده : تورج آزاد راد
📥 گرگان: نشر نوروزی
📆 1393
مرتبط
میرزایی ها
@mirzaeihaa
۱۵ اسفند ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 #پادکست_صوتی_مهدوی
📌 مثل روز ظهور
🔴 به مناسبت میلاد با سر سعادت حضرت بقیة الله (عج) 🌺💐🌸
میرزاییها
@mirzaeihaa
۱۶ اسفند ۱۴۰۱
37.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬
🏘 عمارت حسن خان در فیلم سینمایی «سردار جنگل»
🎞 تصاویری از عمارت حسن خان آلیانی (معین الرعایا) در زیده که به عنوان لوکیشن در فیلم سینمایی «سردار جنگل» به کارگردانی شادروان امیر قویدل استفاده گردیده است. هفت سال پس از فیلمبرداری این فیلم، در زلزله سال 1369 خورشیدیِ گیلان، عمارت حسن خان آلیانی به طور کلی صدمه دید و وراث حسن خان نیز نتوانستند این عمارت با شکوه و پر خاطره را تعمیر نمایند.
میرزاییها
@mirzaeihaa
۱۶ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
#سرنوشت_مهمات_جنگلی_ها 🎯 سید جلال چمنی و مهمات جنگلیها ☝️ بنا بر گزارش سفارت انگلیس، سید جلال چمنی
غلامحسین میرزاصالح، نامی آشنا در نهضت جنگل است.
اکنون در جوار حق آرام گرفته است.
روحش شاد و یادش گرامیباد 🌷🌹
یکی از آثار معروف ایشان (جنبش میرزا کوچک خان بنا بر گزارشهای سفارت انگلیس) میباشد.
مرتبط
میرزاییها
@mirzaeihaa
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
#معرفی_کتاب
📓 رجال دوره نهضت جنگل، با رویکردی به شناخت، ماهیت و اهداف این نهضت
✍ دکتر فریدون شایسته
میرزاییها
@mirzaeihaa
۱۷ اسفند ۱۴۰۱
توسَه کَلِهی آلیان و آخرین فدایی نهضت جنگل، #شهید میرزا نعمتالله خان آلیانی
نعمتالله خان آلیانی، حقش خیلی بیشتر از اینهاست. آوازهی نیکنامیِ او در تمام کتابهای نهضت جنگل پیچیده، حیف است که این آوازهی درخشان را محدود به تابلوی ورودی روستایش کنیم.
استاندار عزیز، فرماندار محترم شهرستان رشت، بزرگواران شورای شهر رشت، نعمتالله خان آلیانی، همان زرمندهی آلیانی است که با فدا کردن جان خود، فرصت فرار برای میرزا و گائوک خرید.
فداکاری از این بالاتر ؟!...
شهید نعمتالله خان آلیانی
میرزاییها
@mirzaeihaa
۱۸ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
توسَه کَلِهی آلیان و آخرین فدایی نهضت جنگل، #شهید میرزا نعمتالله خان آلیانی نعمتالله خان آلیانی،
شهید نعمت الله خان آلیانی و توضیحات آقای مجید جدی کاس احمدانی ، پژوهشگر نهضت جنگل
آقای مهندس جدی کاس احمدانی، پژوهش میدانی وسیعی در حوزه نهضت جنگل داشته اند که به ایشان دستمریزاد میگوییم 🙏❤️
میرزاییها
@mirzaeihaa
۱۸ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
تصاویری از قبر ناصرالاسلام نداماني در آرامگاه خانوادگي (صفّه فعلي) دولت آباديها در ابن بابويه تهران
عکسها : دکتر هومن یوسفدهی
مرتبط
میرزاییها
@mirzaeihaa
۲۰ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی اصل رو رها کنیم ...
قبر میرزا کوچک خان، #سردار_جنگل هم در رشت قرار دارد، محله سلیمانداراب اما ...
مرتبط
@mirzaeihaa
۲۱ اسفند ۱۴۰۱
#معرفی_کتاب
☝️ فیلمنامه سهجلدی «کوچک جنگلی» به قلم ناصر تقوایی نویسنده، فیلمساز و عکاس پیشکسوت پس از چهل سال توسط نشر مس منتشر شده است.
🎯 ناشر در معرفی این کتاب نوشته است: «این کتاب فیلمنامهای است که در سالهای ۵۹ و ۶۰ به جهت تولید یک مجموعه تلویزیونی ۱۵ قسمتی توسط ناصر تقوایی پژوهش شده و به نگارش درآمده است؛ اما پس از سه سال کوشش در مرحله پیشتولید توقیف شد و هرگز به اجرا نرسید.
@mirzaeihaa
۲۲ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
#معرفی_کتاب ☝️ فیلمنامه سهجلدی «کوچک جنگلی» به قلم ناصر تقوایی نویسنده، فیلمساز و عکاس پیشکسوت پس
توضیحات حجت الاسلام سید رضا جلالی از همراهان خوب میرزاییها، در رابطه با فیلمنامه کوچک جنگلی به قلم ناصر تقوایی
مرتبط
@mirzaeihaa
۲۲ اسفند ۱۴۰۱
میرزاییها
#معرفی_کتاب ☝️ فیلمنامه سهجلدی «کوچک جنگلی» به قلم ناصر تقوایی نویسنده، فیلمساز و عکاس پیشکسوت پس
در کتاب فروشی
بعداز چهل سال
از : شبنم
.
................ «کوچک جنگلی» به قلم ناصر تقوایی منتشر شد!
.
بعد از ۴۰ سال فیلمنامه مجموعه «کوچک جنگلی» به قلم ناصر تقوایی منتشر شد. مرضيه وفامهر همسراین فیلمسازبرجسته ایران خبرداد فیلمنامه سهجلدی «کوچک جنگلی» به قلم ناصر تقوایی نویسنده، فیلمساز و عکاس پیشکسوت توسط نشر مس منتشر شده است.
.
ناشر در معرفی این کتاب نوشته است: «این کتاب فیلمنامهای است که در سالهای ۵۹ و ۶۰ به جهت تولید یک مجموعه تلویزیونی پانزدهقسمتی توسط ناصر تقوایی پژوهش شده و به نگارش درآمده است؛ اما پس از سه سال کوشش در مرحله پیشتولید توقیف شد و هرگز به اجرا نرسید.
.
گفتنی اسنت صداوسیما بعدازتوقف این سریال ادامه پروژه رابه یک فیلمساز اماتور ان زمان یعنی بهروز افخمی که از ادم های خودی حکومت بودسپردو ایشان نیزبدون رعایت اداب کارحرفه ای وحقوق ناصرتقوائی .......سریال را ساخت به ان کیفیتی که همه می دانیم .
.
مجوز کتاب سهجلدی «کوچک جنگلی» در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ از اداره کتاب وزارت ارشاد صادر شده است و در اواخر شهریور ماه سال جاری منتشر و آماده پخش بوده است؛ اما به دلیل شرایط تلخ جامعه پخش آن به تاخیر افتاد.
.
آمادهسازی و نسخهخوانی کتاب بیش از چهار سال وقت برده و انتشار آن با مشکلاتِ دوران کووید ١٩ و کمبود کاغذ روبهرو شد و در نهایت به کوشش نشر مس به انجام رسید. این کتاب هماکنون در کتابفروشیهای سراسر ایران در دسترس است و همچنین امکان خرید آنلاین در سایت شخصی ناصر تقوایی به آدرس WWW.NASSERTAGHVAI.COM از هفته آینده میسر خواهد شد.
.
پیشتر نیز از ناصر تقوایی مجموعه داستان «تابستان همان سال» توسط نشر لوح در سال ۱۳۴۸ به چاپ رسیده بود که تاکنون چاپ مجدد آن به دلیل سانسور میسر نشده است. هم چنین فیلمنامههای «چای تلخ» و «کاغذ بی خط» در سال ١٣٨١ توسط نشر توفیقآفرین منتشر شد که به دلیل تخلف و طرح شکایت ناصر تقوایی به وزارت ارشاد، به درخواست این نویسنده پخش آن متوقف شد.»
@mirzaeihaa
۲۲ اسفند ۱۴۰۱
۲۲ اسفند ۱۴۰۱
#چهره_ها
👤 شادروان خسرو شاکری، مؤلف کتاب میلاد زخم (1317-1394) و شادروان احمد شاملو
📥 ناصر فَکوهی/ انسان شناسی و فرهنگ
@mirzaeihaa
۲۳ اسفند ۱۴۰۱