هدایت شده از ديانت و عقلانيت
🔆زنگ عبرت
🔴 سلیمانِ صرد خزاعی زمانت را بشناس...
🔻 وقتی به قیام امام حسین علیه السلام نگاه میکنیم میبینیم که تمام مولفه های لازم برای پیروزی در کف میدان را در اختیار داشتند، اما چه عاملی باعث شد آنگونه در کربلا با تعداد اندکی از یارانش به شهادت برسند؟!!! چه شد که پیروزی قطعی کف میدان، تبدیل به فجایع و جنایات صحرای کربلا شد؟!
🔻 اینجاست که نقش خواصِ جامعه هویدا و وزن آنان در پیروزی و شکست آشکار میشود. اگر خواصی همچون سلیمانِ صرد خزاعی در تدابیر راهبردی خود در مدیریت شیعیان کوفه اشتباه نمیکرد، #قطعا یزید و ابن زیاد نمیتوانستند قیام اباعبدالله رو کمر بشکنند.
🔻سلیمان صرد خزاعی با 3 خطای راهبردی هم امام زمانش را به قتلگاه فرستاد و موجبات شهادت جمع کثیری از شیعیان کوفه را فراهم کرد و باعث شد با بی تدبیری خود، ابن زیاد در کوفه قدرت بگیرد و یزید در شام
1️⃣ زمانی که هنوز جای پای ابن زیاد در کوفه محکم نشده بود، مسلم بن عقیل، نائب امام زمان فرمان جهاد داد و تدبیرش این بود که امروز باید کوفه را بگیریم و آماده ورود امام حسین علیه السلام کنیم. اما سلیمان اجتهاد کرد و گفت: نه، باید صبر کنیم تا امام حسین بیاد و بعد قیام کنیم...
♦️ این اشتباهش هم موجب شهادت نائب امامش شد و هم ابن زیاد را در کوفه مسلط کرد.
2️⃣ زمانی که میتوانست شیعیان کوفه را برای یاری امام حسین علیه السلام به کربلا بفرستد، سکوت کرد و همین امر باعث شد امام حسین علیه السلام در کربلا تنها بماند و آنگونه به شهادت برسد. اگر سلیمان قیام میکرد و با دهها هزار شیعه به سمت کربلا میرفت قطعا حادثه کربلا شکل دیگری رقم میخورد.
3️⃣ پس از شهادت امام حسین علیه السلام نیز خطای راهبردی سومش را انجام داد و با سوار شدن بر موج احساسات شیعیان، بسیاری از آنان را به قتلگاه عین الورده برد و شهید کرد. در حالی که میتوانست دست در دست مختار دهد و با تدبیرِ معقولانه او هم شیعیان را قدرتمندتر کند در جهت اداره جامعه و هم راحت تر قاتلین امام حسین علیه السلام قصاص شوند.
🔻 حضرت آقا در همین خصوص میفرمایند: "اما کسانی از خواص، به کربلا هم نرفتند. نتوانستند بروند؛ توفیق پیدا نکردند و البته، بعد مجبور شدند جزو توّابین شوند. چه فایده؟! وقتی امام حسین علیهالسّلام کشته شد؛وقتی فاجعه اتّفاق افتاد؛ وقتی حرکت تاریخ به سمت سراشیب آغاز شد، دیگرچه فایده؟! ... ببینید! از هر طرف حرکت میکنیم، به خواص میرسیم. تصمیمگیری خواص در وقت لازم, تشخیص خواص در وقت لازم، گذشت خواص از دنیا در لحظهی لازم، اقدام خواص برای خدا در لحظهی لازم. اینهاست که تاریخ و ارزشها را نجات میدهد و حفظ میکند! در لحظهی لازم، باید حرکت لازم را انجام داد. اگر تأمّل کردید و وقت گذشت، دیگر فایده ندارد."
✅ سلیمان صراد خزاعی، یک مصداق است، یک شاخص است، یک نمونه است از خواصی که نمیتوانند در لحظهی لازم تصمیم درست را برای پیروزی جبهه حق بگیرد و با این غفلت باعث میشوند جبهه حق، طعم تلخ شکست را بارها و بارها بچشد...
✅ باید سلیمان صرد خزاعی های زمان مان را بشناسیم و مراقب باشیم در تبعیت از آنان قرار نگیریم و الا هم از امام زمانمان غافل میشویم و پس از غفلت شهادتمان نیز بی فایده و بی ثمر خواهد شد...
🆔@mjafari_ir
هدایت شده از ديانت و عقلانيت
12.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 برنامه هشتگ دین
💥آیا این که می گویند وظیفه ما عمل به تکلیف است بدون در نظر گرفتن نتیجه، با عقل سازگار است؟
🎤حجت الاسلام دکتر محمد جعفری
📽 شبکه قرآن سیما
⏰ مدت زمان : 2 دقیقه و نیم
#هشتگ_دین
🆔@mjafari_ir
گویند روزی ناصر الدین شاه تمام ادیبان را جمع کرد و گفت : تمام اشعارحافظ را خوانده و فهمیدهام اما معنای این بیت را نفهمیدهام که درغزلی گفته است :
🍃بلبلی برگ گلی خوش رنگ در منقار داشت
🥀و اندر آن برگ و نوا خوش نالههای زار داشت
اگر این بلبل خوش بوده، پس چرا نالههای زار داشته؟!
شعرا و ادبای فراوانی آمدند و هرکس از ظن خود توضیحاتی داد، اما پاسخ هیچیک شاه را راضی نکرد.
بنابراین نامهای برای شاعر بزرگ معاصر خود، وصال شیرازی نوشت و معنای دقیق این غزل حافظ را جویا شد.
نامه زمانی بدست وصال رسید که او عزادار فرزندش بود. وصال، نامه ناصرالدین شاه را در نیمه شب مطالعه میکند و برای کشف معنای حقیقی این ابیات، رجوعی به اعداد ابجدی حروف الفبا که روح حروف و کلماتست میکند وغزلی برهمان وزن و قافیه میسراید و در میابد که عدد ابجدی بلبلی برگ گلی، با ابجد حروفِ حضرات علی، حسن، حسین علیهم السلام مطابقت دارد، چرا که بلبلی به ابجد میشود 74، برگ 222، گلی 60، جمع اینها: 356 همچنین: علی هم به ابجد110، حسن117، حسین128، جمع 356 به عبارتی حافظ خواسته به استعاره در آن زمانیکه شیعه درخفا بوده این حقیقت را بیان کند.
لذا وصال شیرازی که عزادار فرزند خود نیز بوده است پاسخ پادشاه را بزبان شعر به اینصورت بیان میکند :
🍃صاحبا درحالتی کین بنده را غم یار داشت.
🥀یادم آمد کز سؤالی آن جناب اظهار داشت
🍃درخصوص شعر حافظ گرچه پرسیدی زمن
🥀بلبلی برگ گلی خوشرنگ در منقار داشت
🍃فکرها بسیارکردم هیچ مفهومم نشد
🥀چونکه شعرش درمیان، راز نهان بسیار داشت
🍃نیمه شب غواص گشتم درحروف ابجدی
🥀تا ببینم این صدف چندين گهر در بار داشت
🍃بلبلی برگ گلی شد سیصد و پنجاه و شش
🥀باعلی و باحسین و باحسن معیار داشت
🍃بلبلی باشد علی کزحسرت زین برگ و گل
🥀دائما آه و فغان و ناله بسیار داشت
🍃برگ گل سبز است دارد آن نشانی ازحسن
🥀چونکه در وقت شهادت سبزی رخسار داشت
🍃رنگ گل سرخ است دارد او نشانی از حسین
🥀چونکه هنگام شهادت عارضی گلنار داشت
🍃روز عاشورا حسین بن علی در کربلا
🥀اصغر زار و ضعیف خویش در منقار داشت
🍃🥀السلام علیک یا اباعبدالله الحسین یا قتیل العبرات
🆔@mjafari_ir
هدایت شده از ديانت و عقلانيت
🏴 بعد از اثر ماندگار استاد فرشچیان در نقاشی " عصر عاشورا "، شاید بتوان اثر جاودانه و تاثیر گذار استاد حسن روح الامینی را با عنوان " عرش بر زمین افتاد"، که لحظه شهادت سید الشهدا را به تصویر می کشد، بهترین و زیباترین تصویر گری از روز عاشورا دانست. 🙏
این تصویر مفهومی و حسی، حقیقتا جانسوز است.
#ملت_امام_حسین
🆔@mjafari_ir
✍ محمد جعفری
شام عاشورای عراق در کنار مضجع شریف سیدالشهدا
🔺بی تردید باید جایگاه امام حسین را در عالم هستی، جایگاهی خاص و ویژه دید. از مجموع روایات و معارف اهل بیت علیهم السلام هم استفاده می شود که کسی بدون تعلق و دلبستگی به او و مصائبش نمی تواند راه نجات را بیابد.
حسین بن علی علیه السلام سفینه نجات و مصباح هدی است. او ثار الله است. ثار الله یعنی خون خدا. این وصف فقط در مورد او و امیر المومنین به کار رفته است.
از این جمله معانی مختلفی کرده اند اما نگارنده بی آن که به نظریه فدیه معتقد باشد و خون ابا عبدالله و مصائب خونبار او را برای بخشیده شدن گناهان شیعیان او بداند، بر اساس روایات بدین نظر ملتزم می باشد که خدا می خواست که خون امام حسین و مظلومیت او را سند بزرگی خود نماید.
یعنی خدا آن قدر بزرگ، کامل و زیبنده پرستش و عشق است که کسی مانند حسین بن علی تمام وجود خود و هستی اش را بی چون و چرا تقدیم او می نماید.
از این رو در صحیفه حسین نوشته شد :" ان الله شاء ان یراک قتیلا و شاء ان یراهن سبایا" یعنی خداوند می خواهد تو را کشته و خانواده ات را اسیر ببیند.
آری سید الشهدا مسیر عاشقی و بندگی را آموخت و حد اعلای آن را نمایان کرد و هر کس می خواهد عاشقی کند باید در مسیر او قرار گیرد.
هم خویش را بیگانه کن هم خانه را ویرانه کن
آنگه بیا با عاشقان هم خانه شو هم خانه شو
اشک و حزن و سوز قلب بر اباعبدالله، لازمه این طریق است و جز با این دلدادگی و شیدایی به محضر پر لطفش، نمی توان از منجلاب دنیا جست و به سر منزل مقصود ره یافت.
«اللهم اجعلنی عندک وجیها بالحسین علیه السلام»
🆔@mjafari_ir
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 عبارت «امام حسین را شیعیانش کشتند» و یا «منتظرانش کشتند» دروغ است
▪️رجبی دوانی، پژوهشگر تاریخ اسلام: این حرف کاملا اشتباه است که #امام_حسین علیه السلام را شیعیانش به شهادت رساندند. ممکن است شیعهای دچار سستی ایمان باشد ولی هرگز به جنگ با امامش نمیرود. آن کس که به جنگ امام زمان خویش میرود، شیعه نیست، او دشمن تشیع است.
▪️ابن زیاد افرادی مثل شبث بن ربعی عثمانی مذهب را مجبور کرد به کربلا بروند اما شیعیان مانند صرد خزاعی را مجبور نکرد چون میدانست به امامشان میپیوندند.
🆔@mjafari_ir
ديانت و عقلانيت
🔴 عبارت «امام حسین را شیعیانش کشتند» و یا «منتظرانش کشتند» دروغ است ▪️رجبی دوانی، پژوهشگر تاریخ اسل
📕 بازتاب تفکر عثمانی در واقعه کربلا
مؤلف: محمدرضا هدایتپناه
ناشر: پژوهشکده حوزه و دانشگاه
👈 پژوهشی در «واقعه کربلا» و بازشناسی خط فکری دشمنان امام حسین (ع) در کوفه است.
نویسنده معارضان قیام امام حسین را گروه کوفیان با «تفکر عثمانی» دانسته که هر چند اقلیت جمعیت کوفه را تشکیل میدادند اما با پشتوانه قدرت حاکم کوفه و بهرهگیری از اراذل و اوباش شهر در مقابل اکثریت شیعه کوفه بایستند.
⛔️ بنابراین برخلاف تصور مشهور، کشندگان امام حسین علیهالسلام شیعیان کوفه نیستند.
نویسنده برای بررسی جریان فکری سپاه کوفه و کربلا را از خلال وقایع تاریخی، نهادها و شعارهای تفکر عثمانی در کربلا و بررسی عقاید فکری فقها و قاریان کوفه و... نشان داده و درباره عقاید افراد و گروهها تحقیقات پردامنهای انجام داده است.
🆔@mjafari_ir
سالروز شهادت حضرت سید السّاجدین امام زین العابدین علیه السلام تسلیت باد.
قال الصادق عليه السّلام :
اِنَّ زَينَ العَابِدِينَ (ع) بَكَى عَلَى اَبِيهِ َاَربَعِينَ سَنةً، صَائِماً نَهَارَهُ، قَائِماً لَيلَهُ، فَاِذَا حَضَرَ الِافطَارُ جَاءَ غُلامُهُ بِطَعَامِهِ وَ شَرَابِهِ فَيَضَعُهُ بَينَ يَديهِ فَيَقولُ: كُل يا مَولاىَ ! فَيَقُولُ :
قُتِلَ اِبنُ رَسُولِ اللهِ جَائِعاً ! قُتِلُ اِبنُ رَسُولِ اللهِ عَطشَاناً ! فَلاَ يَزَالُ يُكَرِّرُ ذَلِكَ وَ يَبكِى حَتَّى يُبَلَّ طَعَامُهُ بِدُمُوعِهِ وَ يُمزَجَ شَرَابُهُ بِدُمُوعِهِ فَلَم يَزَل كَذلِكَ حَتَّى لَحِقَ بِاللّهِ عَزَّوَجَلَّ.
🏴🏴
امام صادق(ع) می فرمایند :
امام زين العابدين علیه السلام چهل سال براى پدرش گريست در حالى كه روزها را روزه و شبها را برای عبادت بیدار بود؛ هنگامى كه وقت افطار مى شد غلام ایشان غذا و نوشيدنى مى آورد و در برابر ایشان مى گذاشت و مى گفت: بخورید مولای من ! امام عليه السلام مى فرمود: فرزند رسول خدا گرسنه شهيد شد ! فرزندرسول خدا تشنه شهید شد ! اين جمله را تكرار مى كرد و میگریست تا اينكه آب و غذا با اشکهای آن حضرت مخلوط مى شد وهمواره اينگونه بود تا به جوار رحمت حق شتافت.
تفصیل وسائل الشیعه.ج۳، ص۲۸۲
قال السّجاد عليه السّلام :
اِيَّاكُمْ وَ صُحْبَةَ الْعَاصِينَ وَ مَعُونَهَ الظَّالِمِينَ وَ مُجَاوَرَةَ الْفَاسِقِينَ اِحْذَروُا فِتْنَتَهُمْ وَ تَبَاعَدُوا مِنْ سَاحَتِهِمْ.
🏴🏴
امام سجّاد(ع):
از همنشينى گناهكاران و يارى ستمگران و نزدیک بودن به بدكاران بپرهيزيد؛ از فتنه آنان برحذر باشيد و از اطراف آنان دور شويد.
امالی،صدوق،ج۱،ص۱۹۹
🆔@mjafari_ir
جماعت تجدیدنظر طلب حوزوی و قائلان به نظریه علمای ابرار که ائمه را صرفا در حد اندیشمندان و عالمانی سترگ می پذیرند، هیچ گاه با ولایت اهل بیت کنار نیامدند. قبلا مرحوم دکتر مهدی حائری یزدی هم در مکاتباتی که با آیت الله جوادی در مورد ولایت فقیه داشتند، اصل مقوله ولایت امامان را هم زیر سوال بردند. ( ر.ک نشریه حکومت اسلامی)
پ ن: از اینها که بگذریم، یک سوال باقی می ماند و آن این که اساسا مگر بدون ولایت، عدالت محقق می شود؟!
https://virasty.com/MJafari_ir